Ik krijg het warm (229)

Over ikjes, een boerin, poëzie en boeken, muziek, nieuwe blogs, Twitter en reclame

Daar gaan we weer. Een overzicht van al het moois van vorige week. Er was ook heel veel lelijks en naars in de wereld, maar dat laten we hier aan ons voorbijgaan. Hier is het aangenaam, hier mag je wegdromen.

Ikjes

Mirjam Killian wandelde op het platteland. Zegt ze. Ze zag een “prachtig kind van een jaar of dertien met lange donkere vlechten in blauwe overall”. Deze boerendochter wist, zo bleek uit het gesprek dat Mirjam met gevaar voor eigen leven met deze inboorlinge voerde, niet wat de bovenkant van het bloembolletje was dat ze aan het poten was. Jaja, en dat moest in de krant.

boerin
Jildau Broekens © Boerinnen Kalender

Voor mij wel een aanleiding om uit te zien naar de Boerinnenkalender van pak hem beet 2025 en om al mijmerend een ouwetje weer eens van stal te halen. De olijke foto van één van de meisjes, dat misschien ook nog niet wist wat de boven- of onderkant was, wordt vele malen aangeklikt alhier op de site. Met name in de avonduren. Hoe zou het met haar gaan? Mijmer mijmer.

Een vermakelijk misverstand tekende Eva Vennema op. Haar dochter van 5 verveelde zich en belde met de telefoon van haar moeder naar een vriendinnetje. Na een paar seconden hangt ze op en vertelt dat het vriendinnetje even naar de bieb is. Hoe of ze dat weet, wil mama Vennema weten. Ze had een antwoordapparaat gekregen: „Please leave your message after de beep.”

Poëzie en muziek

Bertie plaatste een eigengeschreven gedicht over sokken, dat ging als volgt:

Hier vierentwintigduizend sokken
geruite, zwarte en met blokken
ik kocht ze allemaal voor jou
omdat ik zoveel van je hou.

Dit op de wijs van Peter Koelewijn natuurlijk, die er later nog een andere tekst op gezet heeft (zie video zometeen). Haar man kon niet om het gedicht lachen, want “hij had helemaal geen geruite sokken”. Tja, gelukkig heeft onze Bertie haar blog en lezers en ons nog. Speciaal voor haar deel ik nog maar eens dat geweldige lied van de vader van de Nederlandse rock, ook wel bekend van “Angeline, de Blonde Sexmachine”. Maar die een andere keer.

Boeken

190318TijdvanVerwondering_HolmesPawi raadde een boek uit 2009 aan: “De tijd van verwondering” van Richard Holmes, vertaald door Wybrand Scheffer. Het gaat over de ontdekkingen in de 18e eeuw, “toen er nog mensen waren die van alle markten thuis waren, musici die sterrenkundigen bleken, dichters die filosoof en natuurkundigen waren.” Voorbeelden: de ontdekking van Tahiti, de telescoop, en de ballonvaart.

Kijk, kom daar nu maar eens op met al die mierende wetenschappers die alleen maar over hun eigen millimetertje durven te schrijven en alles daarbuiten weghouden. “Arts and science”, mensen, zo is de wetenschap ooit begonnen. Die specialisatie kwam later pas en is nu naar onvoorstelbare diepten doorgeschoten. Omarm die kunst, omarm die emotie. Zou ik zeggen, eigenwijs mannetje dat ik me d’r zelf eentje ben.

190121grandhotelLummel zond een special in drie delen in met cliffhangers over het Grand Hotel Europa, dat binnenkort integraal zal worden afgedrukt alhier. Over de drie verhaallijnen, de pompeuze stijl, het seksisme van Ilja Leonard Pfeiffer, de toekomst van ons avondland en massatoerisme. Blijf aan uw toestel gekluisterd!

Nou en of! Ik krijg het heel vaak warm!

Het blijkt trouwens dat een aantal lezers (m/v) alhier niet kunnen of willen liken, en ook niet willen sharen. Of dat wat geeft? Nee. Dat geeft niet. Ik word warm van het bestuderen van de bezoekersstatistieken, bijvoorbeeld als ik zie dat een lezer (geen zorg: anoniem, ik zie niet wie wat wanneer en waar leest, ik zie getallen) meer dan een minuut of drie aan een blog heeft besteed. En zoals nu blijkt, glimlacht bijvoorbeeld Pawi vaak om reacties en ze hoopt “dat die glimlach telepathisch wordt doorgegeven”. Nou en of! Ik krijg het heel vaak warm!

Nieuwe blogs en andere wederwaardigheden van lezers

Jawel, Timmerark heeft er weer eens eentje. Een nieuw blog. Het staat hier: https://timmerarktwo.wordpress.com/ We wensen hem succes. Wat er op staat weten we niet, want het is alleen op aanvraag toegankelijk. “Een blog waar je niet gewoon op kan voelt voor mij als een betaalmuur bij een krant”, zei Pawi ervan. En zo is het. Zo voelt het.

Zelf kreeg Timmerark vorige week op een gegeven dag naar eigen zeggen “een verbale erectie” dankzij Twitter. Een of ander beroemd mens had op een van zijn tweets gereageerd. Ja, daar zijn die tweets voor en soms doen ze dat. Soms als het ze de keel uithangt. En soms vlak voordat ze de betrokkene muten, blokkeren of rapporteren.

Wie of het was, wilde Timmerark niet zeggen. Maar de beroemdheid was “gehater dan Trump en veel langer beroemd en bewonderd dan Obama”. Later verduidelijkte hij het raadseltje nog door te zeggen dat hij had bedoeld “langer gehaat dan Trump en langer bewonderd dan Obama”. Dat heb je weleens, dat je een haat/liefdeverhouding met een beroemdheid hebt. En dan is het fijn dat je een tweetje van hem of haar krijgt. Al is het er maar eentje. In welke hoek we het moeten zoeken, dat zullen we wel nooit weten. En dat geeft ook niet. Moeten we maar op Twitter gaan en toegelaten worden op zijn afgeschermde account.

Reclame

viewmasterIk mocht vorige week een nieuwe interieurtrend onthullen. Die van het wereldkaarten boven de bank hangen. En daar al naar gelang het humeur pinnetjes inprikken. Bijna net zo leuk als vroeger de viewmaster. Maar kennelijk hebben de lezers daar geen herinneringen meer aan. Ik wel.

Die wereldkaarten heb je in alle soorten en maten en materialen. Je hebt ze zelfs in een krasvariant. Je begint met een dichte kaart en krast land voor land open. Vet toch? Maar normale wereldkaarten zijn er dus ook. Daar zie je gewoon net zoals vroeger in de klas de ligging van elk land met de namen en hoofdsteden. Zet een aanwijsstok in de hoek, en je kunt een hoop lol beleven.

190318AdHokKaarten
Ad Hok gaf ons een inkijkje in zijn wereldkaartjes. Hangen aan zijn wand. Al jaren. De bank staat eronder.

Wil jij net als Ad Hok en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren
Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, of via het contactformulier hier, of via een email naar bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan hier onze dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen week. Nou, jullie zien het wel. Ik had weer eens een nieuw oorsetje nodig. En Bluetooth, daar krijgen ze me niet in mee. Ik steek mijn hoofd toch ook niet in de magnetron? Ik krijg het liever anders warm. Dat uitelkaar knopen van de draden neem ik dus graag op de koop toe. Keigoed geluidje trouwens, die Sennheiser, en voor een schappelijk prijsje. Tip van mijn zoon. Die heeft er verstand van. 

Foto: “Unpacking the oorkabeltje” © 2019 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

86 gedachten over “Ik krijg het warm (229)”

 1. Heerlijk begin van de week. Tegelijk met het gaan liggen van de storm en het weer verschijnen van de zon.
  Sennheiser is geloof ik de Rolls Royce onder de luidsprekertjes. Dat wordt zeker een prettige week zo.

 2. Walvis

  Een vriendin van mij heeft met haar gezin een reis gemaakt door Canada, met als hoogtepunt het whale watching bij Vancouver. Uitgerust en vol goede voornemens komt ze thuis, en ze besluit korte metten te maken met haar overgewicht. Ze gaat diezelfde week nog naar de eerste bijeenkomst met lotgenoten. Als op dat moment thuis de telefoon gaat, neemt haar zoon op. Haar man hoort hem zeggen: „Nee, mama is er niet. Ze is naar de Whale Watchers, of zoiets.”

  Anne Wackie Eysten

 3. Gehoord van de vriendin die het hoorde van haar man die hun zoon iets hoorde zeggen aan de telefoon. Ikje???

 4. Whale watchers zou inderdaad een betere benaming zijn van dit clubje. De deelnemers letten inderdaad meer op de anderen dan op hun eigen gewicht. En vreten dan weer lekker door. Geen plankton.

 5. Een grapje voor verjaardagen als de dikke schoonzuster binnenkomt.

  Het intro leest weer lekker weg, doet de buien vergeten. Bijna. ☻

 6. Ik ben geen alcoholist zei een acteur eens. Ik ben een dronkaard. Alcoholisten gaan naar vergaderingen. Of was dat Churchill?
  Anne vergeet de link van walvissen naar zichzelf te leggen. Vond ze dat ze eruitzag als een walvis? Moest ze bijbetalen in het vliegmasjien?

 7. about Coxen Hole:
  https://goo.gl/images/rB7NWV
  Coxen Hole, is the largest city on the island of Roatán, and the capital of the Bay Islands department of Honduras, with a population of 5,070 as of census 2001. It is also the location of the island’s Juan Manuel Gálvez International Airport. Wikipedia
  Area: 82.8 km²
  Population: 5,070 (2001)

 8. https://www.hondurastips.hn/negocio/parrot-tree-beach-resort-marina/
  Een luxe beach resort waar wij verre van blijven. In Sandy bay wonen veel oorspronkelijke eilanders, die Eiland-engels spreken. Onze buren houden twee varkens, die gisteren op elkaar zijn losgelaten. Vanaf zonsopgang klonk ijselijk gegil, als het mannetje een poging deed bij het vrouwtje achterop te springen. Na enkele uren lagen ze eindelijk tevreden naast elkaar uit te blazen. Zoiets zul je in Parrot tree niet snel meemaken.

 9. Je vindt ze nog in een enkel geïsoleerd dorp op Roatan en de noordkust van Honduras, de Garifunas, afstammelingen van Afrikaanse slaven.

 10. En zo gaat het nu in Nederland, mopperkont, wat een verschil!

  Briefje

  Gisterenavond belde ik aan bij het collecteren. Ik hoorde geschuifel in de gang, dus bleef rustig wachten. De deur ging langzaam open en een oude dame, voorovergebogen over haar rollator, vroeg wie er was. Ik deed mijn zegje en ze zei: „Ik had u al verwacht”. Een buurman verderop kwam even poolshoogte nemen. Deze dame deed namelijk zelden open, zo vertelde hij. Ze wordt volgende week 100 en woont nog steeds zelfstandig. De dame riep me binnen, gaf me een briefje en zei „en nu wegwezen”.

  Mieneke van Rossem

 11. Mieneke collecteert, er doen mensen de deur open, van verschillende leeftijden, dan krijgt ze al dan niet iets in haar busje en ze gaat weer verder, begrijp ik. Wat is nu de pointe?

 12. ik zie net dat ik via mijn computer wel kan liken. Ik wilde alleen mar zien wie geliked had. En hup like ik mezelf. Per ongeluk. Zurrie.

 13. Ik kan niet liken via de computer, ook niet via iPad of Phoontje. Dus dan maar zo 😆 lummel

 14. Is het een keer geen kinder-ikje, dan gaat het wel over een al dan niet demente bejaarde, dat geef ik je op een briefje.

 15. Rollende r

  Tussen de buien door, op een vroege ochtend, wandel ik door het Kralingse Bos. Hond Buga ruikt de lente en volgt opgewonden de geuren van al die aantrekkelijke teefjes.

  Vergeefs probeer ik hem te roepen. Hierrr, hierrr. Vriend Ted, eigenaar van twee onhandelbare beagles, kijkt begripvol toe: „Je moet die rollende r nog meer aanzetten. Dat werkt.” „Dat weet ik, maar mijn lieve echtgenote vindt dat vreselijk”, antwoord ik. „Dat moet je ook helemaal niet naar haar roepen”, antwoordt Ted bloedserieus.

  Pieter Witteveen

 16. Leuk en fijn begin vand e week inderdaad.
  Je kunt jezelf ook weer ontliken lummel. Gewoon nog een keer liken en weg is je like.
  Weg wind is fijn, super, maar wat heeft dit met de Rolls Royce onder de boxjes van doen, pawi?
  En die betaalmuur, ja, kwam dat er maar ooit van, nee hoor, ik ben voor vrijheid, die was ik vergeten te slechten, pawi, ik gebruikte het blog een tijdje als tekstverwerker voordat ik Office kocht. Voor een jaar, welke bijna om is. En ik doe eigenlijk niets met Exel en heel weinig met Word maar zal het wel missen dus zal wel weer moeten betalen. Maar wellicht is een koop van het pakket, in plaats van een jaar lang het gebruik kopen, uiteindelijk goedkoper.
  Wie heeft of doet wat? Mijn vorige desktop was goedkoper dan de huidige, snel genoeg en had alle deze programma’s er gratis bij.
  Niet goed gekeken bij de aanschaf van huidige desk. Lap heeft e.e.a. ook niet gratis. Tja.

 17. Hallo timmerark. Ik heb een versie van Office voordrie computers. Dat komt goed uit want we hebben twee computers. Mijn dochter gebruikt de derde licensie. Als je netjesalle updates installeert werkt het prachtig. Ik heb ook een versie van Powerpoint voor Ipad en iphone.

  Het ikje is weer eens over duidelijk uit de duim gezogen. Ik mag der niet laten rollen van mijn vrouw. Weichei. Sitzpinkler. Saunauntensitzer. Schattenparker.

 18. Bizar in mijn dashboard zie ik twee verschillende reacties.
  In verbijstering en In vertwijfeling.
  Weg wind is fijn
  Het is niet netjes, het is misschien erg slecht maar het is mijn internet taal, in het Engels komt het vaak beter tot zijn recht, daar laat ik punten achterwege en komma’s als het een beetje kan
  Er in geslopen voor we meer tekens mochten gebruiken.
  Met John Cleese als voorbeeld,hij schreef bv gelijk na een komma,om een leesteken over te houden.
  Of schrijft men in het Engels altijd,gelijk na de komma? Kan mij niet voorstellen.
  Maar Bas, je moet misschien weer aan het werk? Of verder lezen, of wat je ook deed en stoppen met uren naar vier woordjes kijken, hoe fijn zo OOK zijn.
  Heerlijk wind weg. Regen ook.

 19. sorry
  *voor we meer tekens mochten gebruiken VAN Twitter de GOD aller APPs m.i.
  Ik ben trouwens gestopt met Insta, voegt niets toe en is duidelijk voor de nieuwste generatie. Komt straks weer een ander.
  Even dacht ik, lummel, dat je mij de derde licentie aan ging bieden maar dat is maar een gebbetje, o

 20. Dag Bas veel te doen vandaag doe er wat mee groeten aan je spiegel, kijk er weer eens in🙄

 21. Is toch zo? Van mij wel, ik val niet over woorden, vind je intro leuk en een goed begin van de week, ik las las vanmorgen dus
  geen beef please no spijkers in the low water
  Je see, I can write the English too, so shin Up and booty out! Have a Nice day!

 22. Ja jij ook he. Als je het intro inderdaad gelezen had, dan zou je Pawi’s opmerking over de Sennheiser en de Rolls Royce meteen begrepen hebben. Maar … eerst lezen dan pas reageren is geen voorwaarde voor reageren alhier. Aangenaam zijn, da’s wel een spijkerharde conditie.

  Altijd aangenaam zijn of blijven, is best wel moeilijk soms. We heten niet allemaal Mark Rutte. Man man, met zijn Carolien. Benieuwd hoe hij het gaat doen vandaag. Mijn intuitie zegt me, net als de vorige keer, beter dan de peilingen. Redder des Vaderlands in Utrecht, een echt mensenmens die best weleens een voorbeeldje mag vergeten in het debat en zelfs “fuck” roepen, dat alles zal de man geen windeieren of wind eggs zoals sommige mensen zeggen, leggen. En het land zal door de VVD gereageerd blijven, die kan zelfs nog verder naar rechts opschuiven en met hernieuwd elan de zorg kapotbezuinigen en Schiphol laten doorgroeien. Waar zijn we toch in terecht gekomen met z’n allen. Wat u zegt, have a nice day.

 23. Fijn een goed ouderwets APDvdA verhaal te lezen Ouwe.
  Je hebt helemaal gelijk over het te snel gelezen intro.
  Oprechte excuses naar schrijver dezes en pawi zijn op de plaats.
  Over Rutte: ik hoor en zie heel veel reclame van fvf Baudet en kornuiten, die groot ingekocht hebben. Ik voorzie een Fortuyn overwinning EN hopelijk een pirus at the side.
  Kan het verkeerd hebben
  geschreven.
  Toedeledokie dus maar.

 24. Het is bekend, honden hebben een fijne neus. Ook voor de lente dus, die pas morgen begint. Pro-actief ikje.

 25. Oh, heb het nog even opgezocht. De lente begint vanavond om 22:48 uur. Dus toch nog net op 20 maart. Astronomisch gezien dan, he?

 26. Lente geweldig fijn.
  Is die Senheimer zo goed? We hebben er, zag ik vandaag, drie liggen en echt onder de indruk ben ik niet. Misschien heeft R&R een dependance waar ze Dafjes maken?
  Mijn opa had een DAF. Had hij, volgens mij vader, niet de zoon van, ooit iemand mee dood gereden en daarna, die nacht, waar misschien alcohol vloeidde, had mijn oom, wel de zoon van, als toenmalig inspecteur van politie enige plooien gladgestreken.
  Midden jaren zestig. Mijn vader vertelde dit eind jaren tachtig toen hij al weer een dikke kwart eeuw bij mijn moeder, ja, inderdaad, wel de dochter van, weg was en genoeg redenen om mijn goede oude opa zwart te maken had. Want echt, in heel Europa…!
  Ik ben voornemens Blank Vuil af te schrijven en blijkbaar werkt het dan zo dat de kaartenbak van mijn geheugen willekeurige laden open laat gaan. Truc is zoveel mogelijk neer te pennen en er later een meetlat tegen aangooien.
  Vertwijfelend verbijsterend voorwaar! Voorwaar?

 27. Raam

  Er valt een folder van een glazenwasserij in de bus. Er staat een datum op waarop ze in de buurt zijn om de ramen te wassen. Wanneer je nog geen klant bent, kun je de folder goed zichtbaar achter je raam plaatsen. Ik lees verder: „De glazenwasser zal dan uw ramen tegelijkertijd met onze bestaande klanten wassen.”

  Karin Michel

 28. Van ramenwassen heeft hij meer verstand, hopen we.

  Qua Baudet: moge die uil van Minerva hem snel uit de rokende puinhopen van ons land ophalen en naar een ver, vreemd land vliegen. De man praat zwaar maar is vederlicht, moet kunnen dus voor een beetje uil.

  Vertwijfeling en verbijstering strijden inmiddels om voorrang om mijn gevoelens te beschrijven ten aanzien van de mensen die op deze man en mede op zijn compaan Hiddema hebben gestemd. Wat denken die daarmee te bereiken? 🙁😟😩

 29. In een interview met Hiddema las ik dat bij hem ” de bon-mots als gebraden duiven uit de mond vliegen”. Zulke mensen, die vrolijken de boel wat op. Niks mis mee toch?

 30. Het is maar waar je van houdt, Pawi. En op deze site is iedere politieke gezindheid welkom, mits de uitlatingen aangenaam zijn.

  Maar Hiddema … wat een stront komt er uit die mond. Wie het nog niet gezien heeft, raad ik aan zijn toespraak in Scheveningen, Kurhaus, te bekijken van afgelopen maandagavond. Hij beklaagde zich erover dat vanwege de aanslag in Utrecht (waar drie doden vielen en de zwaargewonden voor hun leven aan het vechten zijn) zijn verkiezingscampagne verstoord dreigde te worden.

  Koud. IJskoud. Wreed. Onmenselijk. En dat is nu de grootste partij, daarvan heeft een verbijsterende grote groep mensen gezegd: ja, die mogen ons besturen.

  Statistisch gezien zijn er ook 1-2 Baudet aanhangers onder onze reageerders. Mag. Kan.

 31. De dag erna. Goed verlopen verkiezingen. Mede dankzij wat extra stemmen (lastug er is limiet aan volmachtig zijn…heb een aantal onbekwame ouderen voor noppes laten tekenen, wie goed doet en soms niet goed doet).
  Wij Blij.
  Roemurig rechts is gehoord; de stemmen vergeven. Dit kabinet zal aankloppen bij GroenLinks en PvdA. Zij sturen bij naar links.
  Baudet mag uitleggen dat ‘graag mee willen regeren maar alleen wanneer 2,5 ministers opstappen’ een blunder is die ongeevenaard is in NL politiek.
  Hoe zet je jezelf buitenspel?
  Lijkt op 1977. De grootste en er naast pissen. Maar voor de 2de kamerverkiezingen? Indien Rutte naar Brussel eerder dan gedacht. Komt we nog een crimineel lijk uit de kast van oom Theo? Komt vrouwen verslinder Thiery ongewild uit de kast?
  Wat grift ze? Geld. Wie betaalde de reclame? Vlad of de mol?

 32. Erom lachen is misschien het beste. Laten we dit draadje over een jaar of vijf nogeens bekijken en bespreken, met de kennis van dan.

 33. Spring maar achterop Bas. Aangaande Hiddema zitten we op dezelfde fiets, heb ik lang voor hij in de politiek ging al een eng en fout advocaatje gevonden. Maar alleen gebaseerd op een interview of twintig, allemaal met dezelfde strekking (meneer was nooit vies van publicatie, heb je als advocaat ook nodig natuurlijk, als je ook eens een witteboordcrimineel wilt vertegenwoordigen helpt een NRC of VK artikel):
  Hard werken in Amsterdam, tot rust komen in Maastricht met een borrel. Niks mis mee maar er borrelde altijd wat onder de oppervlakte. Ik, en misschien alleen ik, vond hem altijd van de verkeerde partij, vroeger, met die Janmaat e.d. En zijn openlijke vriendschap ket de Hells Angels.

  Hoor nu Wilders, verdrietig, zijn soort van praten:
  met Hm Hm tussen iedere twee woorden.
  Een fijner geluid dan het gebral van de laatste jaren.

  Kees Boonman, net op radio 1, politiek duider:
  Baudet leunt op het gedachtengoed van partijen uit de jaren dertig.
  Sven Kokkelman:
  Dat zullen ze je niet in dank afnemen.
  Boonman:
  Het is treurig dat je dit niet gewoon mag zeggen.

  Het beste nieuws voor mij:

  SGP een zetel eraf.
  Daar neem ik wel een oude mannen jenever op.
  En ik lach graag telepatisch mee, pawi.
  Pawi Patisch, dat is een mooi pseunoniem, toch?
  Pawi A. Patisch

  G.R. Roetjes

 34. Black-out

  Mondeling presenteren, de laatste bijeenkomst. Voorafgaand aan het college bespreken de studenten het NOS-slotdebat: welke politiek leider maakte indruk, welke niet? Tijdens zijn eindpresentatie vergeet een student zijn tekst, de zo gevreesde black-out. Een groepsgenoot in het publiek steekt hem een helpend handje toe en roept: „Caroliene?”

  Jesper Verhoef

 35. Een bijzonder flauw grapje. Minder origineel kan het niet. Maar er zal wel gebulderd zijn.

 36. Rutte kreeg een black-out tijdens het debat, en vroeg hulp aan Carolien (Hermans), zijn politiek assistente. Ze zat helaas voor hem in een andere zaal. Dat incident is door alle kranten en nieuwssites van alle kanten belicht. Dit ikje is daar nog eens een hikje over.

 37. Echt leuk

  Mijn nichtje van vier komt vaak bij mijn ouders spelen. Een paar weken geleden zei ze tegen mijn moeder: „Ik hoop niet dat opa doodgaat. Dan ben jij hier helemaal alleen en heb ik nog maar één opa.”

  De tranen springen in haar ogen als ze daaraan denkt. Ineens klaart haar gezicht op. „Weet je wat écht leuk zou zijn?” Mijn moeder: „Nou?”

  Mijn nichtje: „Als we allemaal tegelijk dood gaan!”

  Marijke Ottolini-van der Hulst

 38. 1) ik denk dat het hele Carolien dingetje van te voren bedacht is, om Mark Menselijke trekjes te geven. Maar dat kan aan mij liggen,
  2) het lijkt dat wanneer ik (veel) bijdragen lever de community geen zin heeft mee te doen, mijn bijdragen zijn waarschijnlijk voor hen
  a) te lang en niet te zaken doende
  b) saai, selectief en slechts op mij en misschien Dapie of van Vuren terug slaand

  Ik schrijf dit allemaal NIET om reacties van ontkenning uit te lokken, gelukkig is iedereen hier oud genoeg trouwens om daar niet op in te gaan, dat maakt deze poel des onderscheid ook zo fun en vol mogelijkheden tot verbijstering

  Blijf weer de kater die uit het raam viel. Alleen zal ik deze malen wel alles lezen vanuit een grazer en niet vanachter het dashboardlight die het Paradise belooft maar de zonvloed brengt.
  1978
  Mag ik nog heel eventjes?
  Toevallig zijn mijn jaren des onderscheid

 39. Sinds ik deze iPad uit mijn handen liet vallen in de tuin, in het huis was de ondergrond genadig, en het glas eg beschadigd is maar de tablet nog wel werkt behalve…als ik, meestal in een mail, maar misschien ook wel hier, meerdere keren een getal type dan verdwijnt 60% van de geschreven tekst en wel 80% van de tijd, erg vervelend.
  Dus ik begin opnieuw.
  Mijn jaren die knagen zijn (ja, er verdween net een zin)
  1978
  1988
  2008
  En ook wel
  2018
  De eerste drie zijn echt killers.

  Ik zou graag vragen aan de lieve mensen hier of ze ook zulke jaren hebben en waarom maar gezien wat ik hierboven schreef denk ik niet dat ik
  I) veel bijval krijg
  II) van Vuren, meneer, het fijn vind wanneer een rogje als ik een duikje als dat onderneem

  Dus vanuit de hoge boom ben ik de kater die woorden en zinnen en gezegden verzamel die HOND als onderwerp of lijdend voorwerp of leidend voorwerp of weet ik veel als onderwerp dus, hebben.
  Hondsdol.

  Goed, Bas, dag drolletje, toiletfan, blogbeheerder, gezellige socialist in hart en nieren. Ik kwam laatst een dame tegen die was een socialite in hart en tieten, echt, dat schreef ze, kwam haar niet fysiek tegen. De laatste en misschien wel enig nieuwe persoon die ik dit jaar in de vlees heb ont en zal ontmoeten is een pedicure die staat als een huis. Wat een mens! Onze hond was om. Maar ja, dat was de tweede persoon die hij in onze sfeer tegenkwam.

  Balen dat de aanvulling langer en slechter is dan het aan te vulle.
  Geen like.
  Wat een week.
  Doe maar geen intro lijkt mij. En zo ja, waarom op maandag? Waarom niet eens op woensdag. En niet over de afgelopen week maar over een uur. Je kunt het. Ook niet doen.
  Ik moet echt stoppen maar deze assistent is echt HEEL goed. Zelfs capslpck werkt

 40. Goede analyses, we zullen de antwoorden nooit weten. Caroliene: het klonk oprecht, maar Mark is een acteur, dus wie weet. Hij zei ook een keer (tegen Asscher?): ‘Nu doet u het weer’. Keivoorbereid en -ingestudeerd natuurlijk.

  Of de community hierop reageert? Mot dat dan? Ben ik niet mee bezig. Men leest, men plaatst hier en daar een bon mot of aanvulling en meer moet een mens die op een forum met onbekende mensen schrijft niet verwachten. Als je een relatie wilt opbouwen, of goede vriendschappen dan zijn je verwachtingen t.a.v. bloggen een ieteltepietje te hoog gespannen.

  Vind ik althans raar mannetje dat ik me d’r eentje van jullie ben.

 41. Soms (ver)maakt autocorrect, op een niet te belangrijk transitiepunt in een verhaal,

  sorry op radio over ezeltje: niet buigen voor bomen en buitenlanders, zijn ego werd afgebroken tussen speeltuintje -meisjes- en universiteit -linkse slimmerikken, vrouwen zelfs!-
  laatste zin van mij, het buigen citaat is hilarisch en maakt mijn dag!

  en (ver)bouw ik een zin naar onzin ook om de vurige klimaatsceptici, huh?, de vurige (trekt breinlaadje open, ja vanzelf zeg!) taalpuritein een poepje in eigen ondergoed doen ontdekken (kans geven op)

  Dit alles, ongein, onzin en onmin geschreven op de allerkleinste smart computer die in heb met de grondtaal Engels dus veel heisa om een klein rogje. Als er meer is om op te reageren dan doe ik dit vanmiddag of vanavond op lap of tab. Dank u voor uw geduld en deze nieuwe dag die voor de 2de maal begon toen de Husky pup mij lief en nadrukkelijk wakker likte (bah) en met reeds grote voorpoten de buik bespelend zoals een kat wanneer deze eten wil, waarbij deze het tegenovergestelde wilde bewerken.

  Ben wel benieuwd geworden waar rog(je) voor in de plaats kwam.
  Later.
  🤔🙄🙂

 42. Sorry vorige REACTIE MOEITE VH LEZEN NIET WAARD
  KAN MOMENTEEL NIET TE VEEL TEGELIJK DOEN

 43. Er bereiken mij verontruste mailtjes of ik wel toekom aan het intro vanavond, nu Nederland tegen Duitsland speelt. Antwoord: ga rustig slapen, het ding is al gemaakt, hedenmiddag, en zal morgenochtend rond half acht worden gepubliceerd. Het gaat een piepklein beetje over Baudet, maar vooral over aangename zaken. En trollenwijn.

 44. Heeft er hier iemand ervaring met een LEESPEN?
  Ik kan er nu 3 kopen
  97, 104 en 140 euro
  Ik word geen wijs uit de diverse specificaties
  140 euro is Bluetooth en heeft slechte recensies
  Die ik wil heeft als systeem Windows 7 maar ik heb 10
  Kan deze dan ook?
  Ik zou dit niet vragen maar ik heb haast
  En altijd zo een ding willen hebben
  Ze claimen 40 talen om in te vertalen maar daar gaat het niet om
  Wel wow.
  BVD

 45. Haha. Nee, geen drie natuurlijk. En niet is geen optie. Ik heb hier op gewacht sinds 1994.
  Zit een leuk verhaal aan vast, zal ik wel eens schrijven. Maar enfin, ik hoop dat er ook iemand reageert met iets waar iets aan heb
  🤔🤭🤫

 46. C.pen TS1 kost 97 euro en is geschikt voor Windows 7 zou die ook lezen onder Windows 10?
  We hebben een paar kloeke boeken over honden trainen en begrijpen en om samen, mijn partner en ik, op eenzelfde commandotrein te rijden wil ik een goede samenvatting maken. Plus ik wil 100.000 citaten aangaande de stand van de wetenschap verwerken in mijn geweldig boek, en zo gaat het allemaal sneller.

  Op radio 1 nu: 07:13
  “In de omgeving van Vuren…” is toch grappig he? Niet? Nou ik vind van wel. Nu heeft de verslaggever het over de koe niet in de kont kunnen kijken, kijk dat is ook toevallig, toch Bas? Al ben ik geen koe natuurlijk.

 47. Dat is zeker toevallig. En wat gebeurt er dan wel aldaar dat het op de radio komt? We zullen het nooit weten want als ik nu de radio aanzet dan is het toch al een half uur later.

 48. Ah, het gaat om koeien die binnen moeten blijven vanwege golfballenvervuiling. Huh? Nee ik ook niet. Ik schakelde te laat in.

 49. Ik ga proberen, tijd vinden, om actueel en accurater te schrijven mede over stukjes nieuws en ik ga, speciaal voor jou, maar het is echt een goede tip voor ieder die het leuk lijkt, dat stuk terugluisteren.
  De kinderziektes zijn er bijna uit, ondergetikte heeft er trots icoontje zijn steentje aan bijgedragen, en de nieuwe radio NPO (1 in dit/mijn geval) APP is erg goed geworden met name op het gebied van terugluisteren.
  Ik weet nog, vroeger gaap kon je een heel uur terugluisteren. Mooi! Toen kon je segmenten, stukjes terugluisteren, geweldig dacht ik, tot ik er achter kwam en de APPers ook, dat je alleen nog maar stukjes kon terugluisteren dus als je het hele uur wilde horen moest je alle segmenten na elkaar aanklikken (kon niet in een keer).

  Beide zijn weg. Er zijn nog wel hoogtepuntjes die afzonderlijk te vinden zijn, hangt van het programma af geloof ik, maar je kunt, zelfs op een heel klein mini smartje die ik heb met je vinger, of duim, of neus of tong, stop!, de tijd terugdringen en je ziet ook de tijd dus als je vaak, zoals ik egolik icoon, nou ja, relatief vaak, genoemd wordt tijdens het item ‘De Kritiek van Jan Publiek’, een soort audioikje, en je wilt je gade laten horen “wat is er nu weer?” hoe of waarom dan scroll je de tijd terug naar 09:14 en klaar is Piet.
  Vanmorgen was het voor de eerste loop, al was die eigenlijk al om 04:00, een diaree ongelukje gelukkig niet op het nieuwe kleed, en ik kan ook natuurlijk mijn reactie terugzoeken en kijken hoe laat het was, het stukje over Vuren, ik moet ook nog opzoeken of het Vuuren of Vuren is. Het ging over koeien. Heb je het echt schokkende nieuws gehoord dat in NL 200.000 kalveren oer WEEK overlijden aan mismanagement en misschien wel onkunde?
  In Nederland!

 50. Je/jij ook, kunt het dus wel weten want ‘de moderne tijd daar hoor ook jij bij!’

  Ik ben nog een maandje slogan bedenker geweest, wist je dat? Niet?
  Ik was toen Human. De functie was:
  Human Backbone, bij wat men nu een startup zou noemen en toen een beginnend en kansloos bedrijfje in een woning in Oost met een oude gaskachel.
  Ik kon, en kan, niet boren. Correctie nooit gedaan en ook nooit de behoefte gehad dit te willen doen. En de tweede kansrijke sollicitant was een doe het zelf fanaat. Ik een ouwehoer en dus heeft de baas, chef, wat je wilt op mijn verzoek ons beide aangenomen. Eigenlijk nooit gevraagd of hij deze vraag ook aan mijn collega heeft voorgelegd. Misschien was dit wel zijn ‘people manager’ dingetje.
  Collega die vriend werd aangenomen als Backbone en ik als Human.
  Geweldige tijd tot mijn ontslag op oneigenlijke gronden.

 51. Ik zweer je Bas, ik ben je zo dankbaar! Alleen hier komen herinneringen naar boven waar ik wat aan heb. Net als wanneer ik met de hond loop en binnenkort ga proberen mijn gedachten op te nemen. Vroeger onder de douche*.
  Maar vaak als ik voor een leeg vel ga zitten of een leeg monitor mij aan zie staren dan word ik blank. Al dan niet vuil🤮🤧🤠
  Dus stel dat we het bijleggen dan tracteer ik nog steeds aan dat zwembad bij die villa op de Bahama’s. Wat trouwens een tip is aangaande mijn TwitterHeld.
  Groet katten roepen mij.

 52. Als je een dringende vraag hebt kun je het beter op de actuele ikjesdraad zetten, Timmerke van me. De ouwe draden worden minder gelezen, want je ziet alleen maar in de rechterkolom dat er iemand iets zegt.

  Onder de douche, op het toilet, aan de wandel in de natuur, de inspiratie daalt overal neder. En hier op dit blog, ja natuurlijk, dit is een aangename literaire omgeving zonder gehakketak en vliegen afvangen, dat werkt keigoed uit op de inspiratie.

  Over het “stel dat we het bijleggen” moet je het nog maar eens hebben een volgende keer, met of zonder schrijfpen. Ik ben me niet bewust dat we iets bij te leggen hebben, maar je weet maar nooit. Ik ben niet zo bezig met online relaties.

 53. Qua koeien en kalveren en alle dieren eigenlijk ga ik het inderdaad steeds vreemder vinden dat we ze opeten. Met de kennis van nu.

  Ik ga minder en minder vlees eten … tot ik er een keer helemaal mee ophoud wat ik jullie brom.

  Kalveren doe ik al niet meer, hier in Zwitserland stoppen ze die zelfs in de worst. Koeien eet ik ook al bijna niet meer. De steak waar ik vroeger zo dol op was ligt me nu aan te staren op zijn bloederige bordje. En onder afkeurende blikken van omstanders. De gehaktbal is niks mis mee, maar die hebben ze niet. Karbonaadje met zwoerd dito.

  Kipfiletje, of een hele kip afkluiven, da’s eigenlijk nog al wat ik doe. Afgezien van op zijn tijd een foie gras of lekkere boerenpate met streepje naar rechts. Of schouderham op de boterham. En ’s avond af en toe een plankje met salami en andere lekkernijen voor bij de wijn. Oh, en chili sin carne daar is niks aan dus doe ik het met con.

 54. De kroket en sate was ik nog vergeten en de frikandel speciaal, maar da’s allemaal als ik in Nederland ben.

 55. Hele kip inderdaad, een goed uitziende en voorlopig dus de duurste die ik zie want verstand heb ik er niet van. Maar stukken kip doe ik niet meer, in kilo´s of plofvariatie.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: