Met de kennis van dan (230)

Over ikjes, boeken, reizen, blognieuwtjes, muziek en politiek

Anne Wackie Eysten, die had er een vriendin
Anne Wackie Eysten, die schreef toen zin na zin
Anne Wackie Eysten, die is nu in haar sas want
Anne Wackie Eysten kwam met haar ikje in de krant.

Ja, soms heb ik dat, dan zie ik een naam en dan gaat er spontaan een versje in mijn hoofd spelen. Deze is zo’n beetje op de wijs van “Op een grote paddenstoel”. Of “Itsy Bitsy Spider”.

Een grapje voor verjaardagen, voor als de dikke schoonzuster binnenkomt.

Voornoemde AWE had een vriendin en die had een zoon. En een man. Die vriendin was op een whale watching excursie geweest, helemaal in Vancouver. Want bij Terschelling zie je er niet veel. Thuisgekomen besluit ze “korte metten te maken met haar overgewicht”. Ze gaat naar een bijeenkomst van de Weight Watchers. Terwijl ze daar is, neemt haar zoon de telefoon op. Haar man hoort hem zeggen “Nee, mama is er niet. Ze is naar de Whale Watchers, of zoiets.” En dat werd in de NRC geplaatst in de rubriek “ikje”.

Of zoals Pawi het treffend samenvatte: “Gehoord van de vriendin die het hoorde van haar man die hun zoon iets hoorde zeggen aan de telefoon. Ikje???” Een grapje voor verjaardagen, noemde Bertie het, “voor als de dikke schoonzuster binnenkomt”.

Maar even serieus: “Whale watchers” zou inderdaad een veel betere naam zijn voor dit clubje. De deelnemers letten meer op de anderen dan op hun eigen gewicht. En vreten thuis weer lekker door. Geen plankton. Zij niet.

img_0416
Nog meer triestigheid. Een walvissafari. Dat kost wat, hoor. Je vaart vier uur uit de kust, en vier uur terug. En dan zie je dus walvissen. Midden op de Atlantische Oceaan. Machtig. En dan moet dit plaatje dat gevoel overbrengen. © 2011 A. Dapie

Jullie raden het al, het wekelijkse ikjesafkraken is weer begonnen. Sterker, we zitten er middenin.

Whale watchen, daar heeft mijn voorganger, Apiedapie, eerder al eens over geschreven, dat moet je niet overschatten. Zelf heb ik ook vele uren doorgebracht op misselijkmakende stinkende dieselschepen, hopende dat we snel weer aan de wal zouden zijn. En altijd, in welk land ik het ook deed (Canada, USA, Spanje, Australië, Noorwegen, Portugal, Zuid-Afrika, Peru, om er maar eens een paar te noemen), en of het nou vroege morgen of laat op de middag was, de kapitein zei altijd op de terugvaart iets in de trant van “Nou, we hebben vandaag niet veel geluk gehad, maar ja, de natuur blijft onvoorspelbaar”. Nada gezien doorgaans. Of heel erg ver op de horizon.

Het vierjarig nichtje van Marijke Ottolini-van der Hulst hoopt dat “we allemaal tegelijk dood gaan!” Ze worden steeds jonger, die NRC-kinderen. “Wel piepjong voor zulke gedachten” merkte Pawi terecht op. Maar volgens Lummel hebben alle kinderen weleens dit soort gedachten gezegd. Dus daar kom je niet uit.

En toen hadden we de leukste ikjes alweer gehad. Het is niet anders. Maar we hebben meer rubrieken.

Boeken

190311otmar

Mopperkont herlas op zijn tropische eiland Roatán “Bonita Express” van Buwalda en is nu aan zijn recente boek ‘Otmars zonen’ begonnen. “Dat boek houdt mij ook weer gekluisterd aan mijn palmboom.”

Oh, dat was het al weer, meer is er niet over boeken gezegd vorige week. Natuurlijk houdt Lummel zijn kruit droog vanwege de nakende Grand Hotel Europa special. En gelijk dat hij heeft. Man, die Pfeiffer is sinds kort zelfs op de radio te horen. Net voor het nieuws op NPO1 prijst hij zijn eigen boek aan, met een grafstem en zo te horen opgenomen in zijn kelder. Gelukkig kan hij beter schrijven.

Reizen

Mopperkont legde de vakantielectuur ook weleens neer en onderhield dan het contact met ons op een voorbeeldige wijze. Hij deed zoals gezegd de groeten uit Roatán en wel in het bijzonder vanuit de Sandy Bay. In Sandy Bay wonen naast de Mopperkontjes veel oorspronkelijke eilanders. Die spreken Eiland-engels, vertelde hij. Alsof niet alle Engels Eiland-engels is. Maar goed.

Vanaf zonsopgang klonk ijselijk gegil

Zijn buren houden twee varkens en die zijn vorige week op elkaar losgelaten. Vanaf zonsopgang klonk ijselijk gegil, iedere keer als het mannetje een poging deed bij het vrouwtje achterop te springen. Maar uiteindelijk lagen ze tevreden naast elkaar uit te blazen. En daar doe je het voor, toch? Als varken, bedoel ik.

Zoiets zul je in Parrot tree niet snel meemaken, wist Mopperkont. Dat is is een luxe beach resort waar de varkens niet komen of zich koest houden. De Mopperkontjes houden er zich in ieder geval verre van.

En voor De Schuine Rechter vertelde hij nog wat over Coxen Hole: dit is de grootste stad van Roatán, “and the capital of the Bay Islands department of Honduras, with a population of 5,070 as of census 2001. It is also the location of the island’s Juan Manuel Gálvez International Airport.” Jullie horen het al, hier spreekt Wikipedia en dan is het waar. [Tekst gaat gelukkig nog lekker verder onder de foto]

190325roatanMKDSR

Cultuurliefhebber en huisdeejay Mopperkont vertelde ook over de Garifunas. Dat zijn afstammelingen van Afrikaanse slaven die je nog in een enkel geïsoleerd dorp op Roatán en de noordkust van Honduras vindt. Ze hebben het daar best naar hun zin!

Timmerark liet weer vele fascinerende inkijkjes zien in zijn dagelijkse reilen en zeilen. Zo blijkt hij een van zijn vele gratis WordPressblogs, dat vorige week op slot bleek te staan, “een tijdje als tekstverwerker” gebruikt te hebben, voordat hij Office kocht. Je moet er maar op komen. En nu was hij naar eigen zeggen “die betaalmuur vergeten te slechten”. Nog altijd hoor, klik hier maar NIET op. Nou, wat zei ik? Toch doen dus. Mag. Kan.

En we zijn helegaar niet eens meer in de rubriek “Reizen” maar in

Blognieuwtjes

Goed nieuws is dat Timmerark naar eigen zeggen van plan is om Blank Vuil af te schrijven. “ … en blijkbaar werkt het dan zo dat de kaartenbak van mijn geheugen willekeurige laden open laat gaan. Truc is zoveel mogelijk neer te pennen en er later een meetlat tegen aangooien.” En dat hebben we gemerkt op dit blog. Maar wie weet staat er nog meer klad op zijn eigen blog, we zullen het misschien wel nooit weten. Mijn klad staat in mijn dashboard, onder “concepten”.

Als je maar doorschrijft, moet je niet gek opkijken als je lezers doorlezen en doorscrollen.

Net zo min zullen we het antwoord krijgen op de vraag waarom 1978, 1988, 2008 en ook wel 2018 jaren zijn die bij Timmerark “knagen”. De eerste drie zijn echt killers, voegde hij er nog uitnodigend aan toe. Maar de vraag werd niet gesteld. Het is niet anders. Als je maar doorschrijft, moet je niet gek opkijken als je lezers doorlezen en doorscrollen.

Maar afgezien van de taal en de stijl: of de community op elkaar reageert? Mot dat dan? Men leest. Men klikt. Men plaatst hier en daar een bon mot of aanvulling of een vraag aan iemand die sympathiek overkomt. Meer moet een mens die op een forum met onbekende mensen schrijft niet verwachten. Als je een relatie wilt opbouwen, of goede vriendschappen dan moet je nog altijd op Facebook zijn of ouderwets in de kroeg. Of als je nog sexueel actief bent op Tinder. En dat is goed zo.

Muziek

Lummel plaatste een fijn moppie muziek van The Cats. Uit 1971 alweer, waar blijft de wind?

Politiek

Daar doen we eigenlijk niet aan, maar we hadden het er toch over. De onschuldige jolige Caroliene-noodkreet van Mark Rutte, al dan niet ingestudeerd, en de beangstigende verkiezingsoverwinning van Baudet en Hiddema. Aan laatstgenoemde wil ik geen enkel woord vuil maken. En wat Baudet betreft: moge die uil van Minerva hem snel uit de rokende puinhopen van ons land ophalen en naar een ver, vreemd land vliegen. De man praat zwaar maar is vederlicht. Moet dus kunnen voor een beetje uil.

190325Uil_Minerva_Wiki

François de Dijon [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)%5D
Maar laten we dit draadje over een jaar of vijf nogeens bekijken en bespreken, met de kennis van dan. Als we dan nog in vrijheid leven althans.

Wil jij net als Lummel en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren
Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, of via het contactformulier hier, of via een email naar bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan hier onze dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen week. Nou, jullie zien het wel. Ik liep weer eens boodschappen te doen op zaterdagmiddag. Gewoon in een supermarkt. Maar ik ben altijd, altijd, met mijn blog bezig. Mijn weekendwinkel- en uitstapgenoten weten het al. Als ik een foto van iets normaals of geks neem, dan is het commentaar vaak “zeker voor je blog?”. En vaak is het dan voor het blog. Deze wijn viel me op, omdat we jaren geleden zogenaamde trollen hadden op blogs als deze. En een grote Trolley op de NRC-website. Die zorgde voor veel misbaar en het was al snel dankzij dit sneu heerschap uit met de pret. Had hij toen maar een lekker trollenwijntje gedronken, zo ’s avond laat, achter zijn computertje. Dan had hij al die gemene dingen vast niet gedaan. Dacht ik op zaterdagmiddag tijdens het boodschappen doen. De wijn niet gekocht trouwens. Kom kom, in de supermarkt? Doen jullie dat, wijn in de supermarkt kopen?

Foto: “Lekker trollenwijntje” © 2019 Bas van Vuren

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

153 gedachten over “Met de kennis van dan (230)”

 1. Ineke heeft haar best gedaan om een beeldend verhaaltje te maken, maar het is wel zo heel erg mislukt. Zootje dit ‘ikje”. En wat ze nu precies wilde melden is verloren gegaan.

  Like

 2. Dat zijn zeker geen corpsballen Ad, die kwamen niet in de UB, die zaten in de kroeg.
  En ook geen gehaktballen van slagerij Van der Laan uit de Runstraat. Die waren zo lekker dat je die niet liggen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ziek

  Als remedial teacher op een basisschool word ik de laatste tijd geregeld voor de klas gezet om zieke of overspannen collega’s te vervangen. Deze keer is groep 3 aan de beurt. De leerlingen zijn in de week daarvoor al een hele dag naar huis gestuurd omdat er niemand beschikbaar was. Daar hebben ze duidelijk erg van genoten. Als ik tijdens het rekenen aan ze vertel dat ik wel een tijdje hun juf zal blijven, zegt een leerling hoopvol: „Maar jij kunt toch óók ziek worden?” Ik zeg dat ik hen moet teleurstellen. Ik ben namelijk nooit ziek. De hele klas kijkt me stomverbaasd aan. Ze kunnen zich er niet bij neerleggen, want ik hoor een andere leerling zeggen: „Maar je bent best oud, kun je dan niet doodgaan?”

  Thea Brüggen

  Like

 4. Ja Lummel, denk er niet te licht over. Hebben er wel weer, dat ze denken dat ze Pawi wel eventjes kunnen vervangen. Het is een secuur werkje, dat blijkt maar weer. Maar goed, ik heb het inmiddels gecorrigeerd. Voor degenen die dit niet live meemaken: het zag er NIET uit. Heel erg gewoon.

  Qua ikje, ja je maakt wat mee als “remedial teacher”. Ik geef toe dat ik het woord moest opzoeken. En constateer nu dat het overbodige informatie was.

  De remedial teacher is niet, zoals ik dacht, een vervangende leerkracht, een kwekeling of wat dan ook. Het is een teacher die individueel onderwijs geeft aan leerlingen die dat nodig hebben, vooral in wiskunde en lezen. Maar het schijnt niet genoeg op te brengen, dus klussen de mindere wat bij.

  Niet erg. Maar overbodig voor het begrip van dit ikje dus. Thea had gewoon kunnen beginnen met dat ze een zieke, overspannen juffrouw of meester moest vervangen en hopla, actie, de plot loopt. Da’s nou de art of writing een ikje. Schrappen. Prietpraat eruit.

  Like

 5. Ikheb die groepen moeten googelen.. ik ben namelijk naarde kleuterschool geweest. Toen lagere school eerste tot de zesde klas. Dat was natuurlijk te eenvoudig. Dat moest van de pedagoogelaars op de schop. In Frs. Is het nog ingewikkelder. En heten de juffen voor de kleuterklassen ook leraar.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik herinner me van Frankrijk dat mijn zoontje al met een jaar of drie naar school moest en stevig leren, zelfs met huiswerk. En wij maar denken dat het Franse woord, dat ik nu vergeten ben, “peuterspeelzaal” betekende. Nee dus. Keiharde kleuterschool.

  Like

 7. Ik heb die remedial teacher ook moeten googelen. Bijles juf dus. En wiskunde beon vroeger op de middelbare school. Daarvoor had je rekenen en taal. Mojn zoon van drie had eenzes voor wiskunde en een tien voor linguistiek

  Like

 8. Franse kids hebben hele lange schooldagen en heel veel huiswerk. Dat moet om de 26 maanden vakantie per jaar te compenseren. En het uitvallen van schooldagen omdat de juf/meester bijgeschoold moet worden. En dat kan natuurlijk niet in de vakantie periode. Als je dat alleen maar voorstelt gaan ze staken.

  Geliked door 1 persoon

 9. Da’s niet mis, 26 maanden vakantie per jaar. En dan toch ook nog staken en overspannen zijn. Man man.

  Like

 10. Het huiswerk was krankzinnig, voor een driejarig jochie. In de USA daarentegen had hij geen huiswerk en ging lekker gamen, in de natuur vuurtjes maken en trampolinespringen. Zwitserland zat daar tussenin. En nu is hij volwassen, goed opgeleid en gelukkig. Zo zie je maar weer.

  Like

 11. De onderwijswereld is hier in rep en roer. De minister wil dat iedereen aan het eind van de lagere school kan rekenen en schrijven. En hij wil selecteren op school ijfers om toegelaten te worden tot de universiteit. Tot nu kon je met welke bac dan ook je ins hrijven voor wat je maar wil. Geen wiskunde in je pakket, geen exacte vakken maar je inschrijven voor medicijnen. Dat gaat veranderen. Discriminatie roept de onderwijswereld. Je mag niet discrimineren op kunde, intelligentie en geleverde prestaties. In Frs is iedereen officieel even intelligent.
  En hunnie die toch weten te ontsnappen aan de grauwe middelmaat worden tot van het volk vervreemde elite genoemd. Maar daarover later hopelijk meer

  Geliked door 1 persoon

 12. Ook ik ben remedial teacher gaan googelen. Niet naar de betekenis van het woord, maar om te zien of daar nu echt geen Nederlandse vertaling voor is. Nee, dus. Verder heb ik geleerd dat het vak van remedial teacher niet beschermd is: iedereen mag zich in principe remedial teacher noemen en als zodanig werken.

  Geliked door 1 persoon

 13. Ik schrijf mij graag in. Wiskunde 4&5 Havo en Aardrijkskunde nul tot heden, en ook graag wat lessen linkse indoctrinatie. En Frans en Duits natuurlijk. Alleen de vrouwelijke in en uitgangen. Doe dan ook maar Biologie zonder evolutie want daar werd ik mee dood gegooid, dat jaar toen ik met alleen maar meisjes in een klas zat. O, nee, dat was ovulatie. Volgens mij een volkomen overschat pijnfenomeen. Scheren, dat doet pijn vooral wanneer iedereen wel en jij geen baardgroei had. Gelukkig was in mijn tijd noch de Jihad noch de Hipster hip.

  Economie? Ja, dat was wel een prettig vak, ook door de lerares met de grote blonde haren.

  Geliked door 1 persoon

 14. 2018 27.000 dwangopnames door de rechter op gelegd, toename van 23% in vijf jaar van 80 jarigen die niet opgenomen wilden worden.
  1 die opgenomen wilde worden maar er overal uitgegooid werd toen bleek dat hij 34 was en niet 84 zoals hij claimde.
  Mooier kan ik het niet maken, wel langer.

  Like

 15. Bijna altijd zo vroeg. Meestal tussen 7 en 8. Daarna heeft het team nog zat andere dingen te doen. En de lezers kunnen lekker swipen tijdens het ontbijtje.

  Like

 16. Okay, ben zelf nog van de 13:00 groep. Wat was die ApieDapie dan een luie aap!

  Like

 17. Lui was hij zeker niet. Hij had een andere filosofie qua publicatietijdstippen. Wanneer publiceer jij doorgaans?

  Bedoel ik …

  Geliked door 1 persoon

 18. Haha, hapklare brokken. Ik publiceer 24/7 dat moet jij inmiddels weten. Ik haal alleen ook veel weg. Voor ogen andere dan de mijne.
  Op mijn nieuwe blog, dat een writersblog moet worden, waar ik dus schrijf alsof mijn leven ervan afhangt, beetje dit, beetje dat, zusje zo, broertje dood, op dat blog blijft alles staan maar niet waar het begon. Bij jou ook niet come to think of it. Bedenk ik mij nu. De actualiteit verdringt de vorige week continu. Eigenlijk heb ik lang naar dat templet gezocht maar nooit gevonden.
  We zijn nu een uurtje bezig met de voorbereidingen voor de hond zijn eerste schooldag. Heb je mijn mail met foto ontvangen? Of werkt het APD mailadres niet meer? Wegens reisziekte partner gaat het wel over vele schijven. Hond en ik worden opgehaald door de DierenTaxi, eigenaar en ik kennen elkaar nog van de Dierenambulance, hoe kort mijn tijd daar ook is geweest, ik laat wel altijd een blijvende indruk achter. Heeft geen korting opgeleverd btw. Partner fiets vooruit naar terrein hondenschool. Wegens prijzige taxi gaan we lopen en met OV terug, nou zij en hond heb ik net bedongen want ik heb geen reisziekte in auto’s maar wel een grote anti OV. Met of zonder hond.
  Dus ik fiets terug. Op om zeven thuis om half twaalf ongeveer. En dat drie maal per week vier weken lang. Dankzij de gristenbroeders zijn de weken niet even gevuld maar zijn er dus ook twee weken met twee schooldagen.

  De bedoeling was op de fiets met een kek fietswagentje erachter maar mijn gedachte:
  Neem hond, koop karretje en bingo gaat niet op. De pup vindt het nog een beetje eng en wij ook, het is toch een stuk zwaarder en meer verantwoordelijkheid dan een fan en een tuinstoel achter je fiets.

  Ok. Bedankt voor de info, natuurlijk noemde ik APD niet echt een luie aap. Ik mis de bugger vaak. Ik beoefende ook een beetje reverse psychologie, ik katte hem opdat jij geaaid werd zonder mijn handen vies ge maken. Spreekwoordelijk gezien dan.
  Ja, ik weet, nonsens. Leuk he? Nee, ga dan maar ergens anders buren. Goh, dat komt in mij op als verderfelijkheid in een pastoor.

  Like

 19. Emails naar dit blog, loftuitingen, klachten, foto’s, ideeën en dergelijke worden al jaren naar dit blog gestuurd, niet naar mijn voorganger. Zie de Over & About info op de homepage. Altijd welkom.

  Geliked door 1 persoon

 20. Dank, het is precies twee weken oud inmiddels. Het nieuwe intro is vanochtend gepubliceerd.

  Like

 21. Dacht ooit gelezen te hebben dat het doorgestuurd zou worden, misschien tijdens de transitie?

  Like

 22. Stukje over fam Pizza die ilona moest maken of andersom loopt misschien niet helemaal? Maar ws zit de hondenpoep in mijn ogen.
  Bah!

  Like

 23. Dat denk ik ja. Ga maar douchen. Als ik bij jou moet beginnen om zinnen die niet helemaal lopen te corrigeren dan ben ik nog een paar dagen bezig. Het verwisselen van pizza en Ilona is overigens een bewuste “verschrijving”.

  Geliked door 1 persoon

 24. Yep, het doorsturen was, Timmer, een tijdelijke afspraak met A. Dapie. Transitiemanagement wat je zegt.

  Like

 25. Leuk dacht ik al die bewuste verschrijving
  Niet al die tijd zo stekelig Baasje, als ik dat bij jou zou doen na zo een beetje ieder intro waar ik ongevraagd wordt bespot, ik draag het geduldig als een gekruisigde. Mijn zinnen pretenderen niet jouw allure te bevatten.
  Goed, fijne week, je ziet me wel weer langs fietsen als mijn pet er naar staat of wanneer een reageerder er om vraagt. Liefdevol bedoel ik.
  Ik moest wel lachen om pawi haar reactie en verzoek om haar reactie weg te laten halen. Jaja, dat waren nog een tijden, Noord Korea was er niets bij.
  Enne Bassie, je weet schrijven is schaven, voornamelijk de lange tenen😜.
  Het leven kan zoveel leuker zijn.
  O, maar mijn leven….JAJAJA, we know.
  Gezondheid!

  Like

 26. Jaja, bewuste verschrijvingen, Ilja’s wijdlopigheid … het zat er allemaal in vandaag. Bespotten echter niet, Timmertje ziet de ondertoon niet, de complimenten, de aansporingen, maar ja, daarvoor moet je dan ook tussen de oogharen kunnen lezen, daarvoor heb je rust nodig in het hoofdje dat op volle toeren maalt. Op de wc, onder de douche, in het park met of zonder hond, naar jezelf luisteren en de rest eruit filteren kan overal.

  Geliked door 1 persoon

 27. Het huidige intro, daar waar het gesprek van de dag zich afspeelt, is niet hier maar bij de bloemist #justsaying

  Geliked door 1 persoon

 28. Verdomd. Joe hebt gelijk. Sorry. Schrijf er dan ook steeds niet iets bij oen! Je weet toch dat ik het te druk heb om mij over details druk te maken? En ik denk niet dat iemand anders het ene …zeg het eens aardig, ene …
  moet kan schelen hoe jij op mij en ik op jou reageert dus het maakt ook weer niet zo veel uit. Lieve Oen!
  Oen, is geen scheldwoord hier hoor, althans niet zo bedoeld. En zoals je al #aangeeft bespotten doen ‘we’ niet!
  Nassie, je moet er maar op komen. Ik dus niet, het was een onbewuste verschrijving.
  Goed, ik ga straks maar eens mijn dashboard verlaten, heb nu wel genoeg geschreven het wordt een erg leuk blogje, over een week of drie, vier.
  Wat een sukkel ben ik toch! Hopel

  Like

 29. Ja dat is kort voor
  hopelijk hap je niet 😘
  Volgende.
  Dus toen het onderdeel drijv

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.