Rare beesjes

 

Ik hou niet

 van koolmeesjes

vind het

rare beesjes

met dat roet

 op hun feesjes

doe ze mij maar

 als vleesjes.

 

 

 

 

 

Eerder ergens verschenen op drasties, maar ik weet niet meer waar, wanneer en hoe. Voorpublicatie uit de bundel Hard voor de Natuur, ©2010 Apiedapie. Het mag niet, maar ik krijg honger van dit rijmpje. Kleine trek.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

23 gedachten over “Rare beesjes”

 1. @Apiedapie: Je trapt er in elk geval mij, maar ook de Stripman, zwaar mee op de ziel waarin een ruime plek voor koolmeesjes is ingeruimd.
  😉

 2. @Heer Rozenwater,
  Na ze wat borrelnootjes te hebben gevoerd zijn pimpelmeesjes ook erg lekker bij de BBQ.

 3. Dank, ik ga alle recepten graag uitproberen, koolmeesjes zat bij mij in de tuin (hehe, ik heb een VAL opgehangen …. kan iedereen zelf maken: vetbol met zaadjes, verder niets anders nodig dan een luchtbuks en gordijnen).
  @Cor, mooi gevonden, trapgedicht! Een aantal lezers vond dat centreren dat ik altijd doe (zie mijn eerdere versjes) een tikkie oubollig en eentje noemde het zelfs ‘meisjes-achtig’. Vandaar dat ik gisteren als een kleine Paul van Ostaijen met de vorm heb zitten klooien. Ik moet toegeven: dit ziet er stoer uit!

 4. Beste Apiedapie,
  wat hebben mijn gevederde vriendjes de koolmezen je misdaan, dat je hen met een hardvochtig schrijven belastert. Je zult diep door het koolstof moeten gaan om dit weer goed te maken.

 5. het probleem met dit soort aparte trek
  is dat je heel veel meesjes moet verorberen
  om de kleine trek enigszins te stillen
  ik raad je een struisvogel aan
  met zijn neus in de modder ziet hij ook wel eens wat roetig

 6. @svara
  Door hen is het met de musjes niet meer pluis…
  (Ik heb een vogelrijke tuin
  Ze zijn dit hele jaar echt niet meer veelvuldig aanwezig.)

 7. @Ilona: nou moe, gaan we nu mussen zielig vinden … daag me niet uit! Ik wil ze zeker niet kussen. Etc.
  @assyke: ik heb veel struisvogel gegeten, nou ja, wat is veel, af en toe dus, omdat het zo gezond schijnt te zijn en omdat ze zo gemeen uit de ogen kijken en venijnig kunnen trappen. Ze komen helaas zelden bij de vetbol.

 8. @Apieapie,
  Nee, niet zielig.
  Ga maar vast schrijven.
  Ben heel schieuwnierig wat je ermee doet 🙂
  Vetbollen worden overigens hier weggestolen door onze sluwe buurtvos.
  Schrijven maar Apiedapie!!

 9. Een koolmees is net zo onschuldig als een koe
  maar dat vind niemand zo erg he.
  En heb je al een recept?

 10. @Appelvrouw, koeien ben ik ook niet dol op. Maar dat voor een volgende keer.
  Een recept waar ik heel veel succes mee heb is het volgende:Gevulde koolmees uit de oven
  Ingrediënten voor 4 personen zonder echte honger
  •peper
  •150 gram tutti frutti
  •150 gram rundergehakt
  •1 verse koolmees
  •50 gram magere spekblokjes
  •2 eetlepels ketjap manis
  •1 eetlepel creme fraiche
  •3 stengels bleekselderij
  •1 theelepel kerriepoeder
  •15 gram boter
  •1 dl. kippenbouillon (van een tablet)
  •50 gram champignons
  •zout
  Bereidingswijze
  Maak de bleekseldeij en de champignons schoon. Snijd de bleekselderij, de champignons en de tutti frutti heel fijn. Verhit de boter en bak de spekblokjes knapperig uit. Neem ze uit de pan. Roer de bouillon door het bakvet en schenk het in een ovenschaal. Maak de koolmees schoon en bestrooi van binnen en van buiten met peper en zout. Meng de bleekselderij met de champignons, de tutti frutti, de spekjes, het gehakt en peper en zout naar smaak en vul de koolmees ermee. Roer de helft van de kerriepoeder door de ketjap en bestrijk de koolmees met het mengsel. Leg de koolmees in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Laat de koolmees in een voorverwarmde oven (200C) in 1 uur gaar worden. Schenk het braadvocht in een steelpan en zet de koolmees zonder aluminiumfolie terug in de oven. Roer de creme fraiche en de rest van het kerriepoeder door het braadvocht en breng het aan de kook. Laat de saus enkele minuten inkoken.
  •Serveer de koolmees met gemengde Mexicaanse groenten, frieten en de saus apart.
  •TIP:
  •Deze koolmees kan heel goed in een heel klein braadzakje bereid worden.

 11. Ach Apie wat doe je mij toch elke keer weer aan met die dierenhaatuitspattingen! Koolmeesjes zijn zo schattig en kleurrijk met hun zwartepietenmaskertjes (om maar even actueel te blijven). Ben benieuwd of er behalve Apies (tenzij je aan een low self esteem lijdt) nog andere dieren zijn die je WEL leuk vindt! Kijk maar uit dat je niet de Geert Wilders van het dierenrijk wordt!

 12. Het recept klopt niet, naar mijn culinaire kennis:
  Koolmees,
  rundergehakt
  varkensspek
  kippenbouillon (tablet
  Dat zijn teveel beesten in een pan.
  Ik zou het tablet weglaten, veel te veel zout, en vervangen door verse bleekselderij en verse maggie en eventueel nog wat verse koriander (zo uit de tuin!)
  Tuttiefruit lijkt me wel lekker bij koolmees.

 13. Dat andere vlees doe ik omdat koolmees, zoals bekend, een heel scherpe overheersende smaak heeft. De rest (bleekselderij , maggie en wat koriander) heb ik inmiddels uitgeprobeerd, heerlijk! Ik kan niet wachten tot de volgende landt.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: