Stout

Mijn vrouw en ik maken ons regelmatig boos over zwerfafval. Vorige week deden we mee aan een Cleanup. Bij de ingang van het park kregen we handschoenen, papierprikkers en vuilniszakken. Stoer trokken we een oranje hesje over onze kleding aan. Toen onze zak vol was liepen we tevreden terug naar het verzamelpunt. Een moeder met een kind aan de hand kwam ons tegemoet. „Mama, wat doen die meneer en mevrouw?” Terwijl ze haar kind van ons wegtrok antwoordde ze: „Ssst, die mensen zijn héél stout geweest en nu hebben ze straf.”

Bas van Vuren

Gepubliceerd in NRC, 7 december 2019

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

5 gedachten over “Stout”

  1. Met excuses aan de vaste lezers van dit blog, dit betreft achterstallig onderhoud. De gepubliceerde ikjes staan in een apart rubriekje. Met dit artikel voeg ik er dus de meest recente aan toe. Maar dus alweer bijna 2 maanden gelee. Maar toen geen tijd. En daarna vergeten. Man man. Zo’n pareltje, wat jullie zeggen.

  2. Moet ik verdorie via via via, ik heb geen idee meer hoe de route liep, ik heb het niet bijgehouden, tot de ontdekking komen dat je zelf een ikjesschrijvert bent. En inderdaad een van de betere. De doorplaatsing in het artikel van de lollige en hardhorige oma’s had ik gemist. Ik kom -als vaste lezert- toch veel te weinig naar jouw site, dat blijkt maar weer. Sjongejonge, liedjes èn ikjes. Maar dat winnende liedje heb ik toch maar mooi als eerste gehoord!

  3. Haha, jazeker Joke, die primeur pakken ze jou niet meer af. Morgenochtend in het nieuwe intro word je daar nog weer eens een keer voor in het zonnetje gezet.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: