Geen grapjes (260)

Over ikjes en andere dingetjes

De krantenbezorger van Isabelle Schotanus is overleden, 71 jaar, hartstilstand net voor de Kerst. Waar je dit leest? In de NRC. In de rubriek “ikjes”, volgeschreven door lezers die iets hebben meegemaakt. Net zoals wij vroeger verhaaltjes naar de Donald Duck stuurden, zeg maar. En ja, krantenbezorger is een uitstervend beroep, zo duidde Pawi het verhaaltje voor ons. De reageerders op deze site, toch niet bang voor een geintje, hielden zich dit keer in en maakten geen grapjes over de achternaam van de inzendster. Zelfs Lange Løl (de zoon van Ouwe Løl en broer van Dikke Løl) hield zich koest.

Wel zo prettig. Het is immers bijna carnaval.

Hulde mensen! Want jullie moeten een beetje netjes worden, zoveel nieuwe lezers als we er tegenwoordig bij hebben. Lezers die nog nooit van ikjes hebben gehoord, laat staan de lange historie van de NRC en drasties hebben meegemaakt, wil je nog een toastje, Trolley, Keesmees, JdW die er ineens vandoor ging, zijn onbetrouwbare slippendrager met die vriendin in Berlijn die een eigen site begon met alleen maar rubrieken die hier ook op de site stonden, de in oldtimers rondpruttelende would-be schrijfster van soft-pornoverhalen die niet tegen dierenleed kan, en De Schrijvende Rechter met zijn Eindoordelen en zijn op eigen verzoek en tot zijn eigen leedwezen verwijderde verhalen.

Maar ook Timmerark met zijn hartverscheurende Burnout en Blank Vuil, Ilona en Gijsbert over China, Pawi over Roemenië en Sluiers in de wind ….

Nieuwe lezers weten niet wat dit is. Misschien maar beter zo.

Die nieuwe lezers hebben daar allemaal niets mee. Die weten niet waar dit allemaal over gaat. Ze starten gewoon hier op de site in het hier en nu. Wel zo prettig. Ze zijn gewoon op zoek naar leuke liedjes. Het is immers bijna carnaval. En daarna komt het Eurovisie Songfestival naar Holland. Verder zeg ik niets, verkneukelicoontje. Maar dan ga je die nieuwe lezers dus gegarandeerd horen!

Afbeelding bij “Sluier los in de wind”, zie link in tekst.

Pawi bood drie galajurken aan die ze nooit meer draagt. Maar niemand meldde zich. Misschien zou een fotootje helpen. En weten jullie wat? Onze sterschrijfster kondigde een nieuw lang verhaal aan, het is over een maand of twee klaar voor publicatie. Alhier, zo mogen we hopen. Hoera. Kijk hier maar eens wat voor aparte verhalen deze kanjer (v) schrijft. Over een maand of twee komt d’r nog eentje bij dus. De reacties waren opgetogen. Bertie kon het goede nieuws bijna niet geloven “Echt, Pawi? Ik kijk er naar uit.” Klare Taal verklaarde dat haar “boeiende reisverhalen en feuilletons” veel indruk hebben gemaakt. Zij is net als wij allemaal “vol verwachting naar de volgende serie”.

Niet voor brillenglazen, opa!

Mieke Kerkhof publiceerde zowaar een grappig ikje, eens een keertje niet ten koste van een patiënt maar van haar ouwe vader, zoals Lummel scherp opmerkte. Haar 92-jarige vader dacht dat het flesje met nitrospray dat op zijn nachtkastje lag voor als hij pijn op de borst zou krijgen voor zijn bril was. Die poetste hij er altijd mee. Tekenend voor de haastige, slordige zorg in Nederland, maar wel grappig dus, vooral omdat de goede man het overleefde. Lummel: “Gelukkig had vader Kerkhof een schone bril zodat ie het goede nummer belde.”

Timmerark plaatste weer een reeks onsamenhangende reacties, en die ene die wel te volgen was was bijzonder onsmakelijk. Maar goed, hij bood zijn excuses aan voor alles en dan is het goed. Zo zijn we hier wel. Echte haat, nijd en afgunst, zoals bij de buren, komt hier niet voor.

“een leuke jongen zonder grote bek”

Harriët Bergsma zag een groepje uitgelaten brugklassers fietsen. Een jochie wordt door de politie aangehouden vanwege het mobieltje dat hij hanteerde. Hij komt er met een reprimande van af, zoals bijna elke misdadiger in Nederland. Maar de “chute” (dat was een nieuw woord dat we van Lummel leerden, zal wel pointe betekenen) kwam pas na een erg omslachtig en uitleggerig verhaal. Feit blijft dat het joch volgens Klare Taal “een leuke jongen zonder grote bek” leek te zijn, “slim en geestig, die komt er wel”. Dat denken wij ook!

Wil jij net als Lummel, Klare Taal en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie of gedachte zoals sommige mensen zeggen precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren

Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, of via het contactformulier hier, of via een email naar bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan hier onze dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik was weer eens aan het vergaderen. Weer zo’n internationaal congres voor blogbazen. Man, wat is iedereen altijd jaloers dat ik daar mag komen. Nou, jullie zien het dus wel. Kijk eens naar dat Heuga-tapijt! De rest was al niet veel chiquerder. Maar het eten was vegetarisch en creatief, dus ik was niet helemaal voor niks gekomen. En ik heb mooie selfies kunnen maken, die ik, bescheiden mannetje dat ik me d’r eentje van jullie ben, lekker voor mezelf houd. 
Foto: “Dit is een schoen (1)” © 2020 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

73 gedachten over “Geen grapjes (260)”

 1. Lekken

  Onlangs werd ik weduwe. Ik besloot alle afspraken gemaakt vóór het overlijden van mijn partner gewoon te laten doorgaan. En dus kwam vandaag de loodgieter. Hij condoleert mij en verdorie daar komen de waterlanders. „Dat kraantje blijft nog wel effe lekken, wijffie, dat ken ik niet repareren.”

  Karen van den Winkel

 2. Sorry voor het late plaatsen. Ik kon de schaar, plaksel en dikmaakstift niet vinden.
  Mooi intro over een saaie week. Dezeweek meer vuurwerk verwacht.

 3. Geen week meer zonder intro en zonder Lummel geen ikje.
  Knap stukje van Karin die door de loodgieter getroost wordt in haar verdriet, met bijzondere Amsterdamse humor.

 4. Pst
  al die nieuwe lezers weten toch niet wie TA is! Die ontberen die kennis van vroeger.
  En alles wat die TA schreef was in reactie op die onaardige en dommige opmerking in je stukkie daarvoor. Dus twee stukjes geleden.

  Er was eens een schrijver die schreef over een held of anti-held die de stukjes uit zijn neus onder zijn stoel plakte.
  Weet de schrijver EN het boek en je krijgt van mij een paar in brons gegoten stukjes. Of verlood. Als het er veel zijn, met al die literatuur kenners hier zal mij dit niet verbazen!

  Weten jullie by the way het verschil tussen een zwarte kip en een witte kip?
  Bas wel. Wed ik. Lummel ook. pawi weet ik nie

 5. O
  Delen graag
  Ja als ik een keer niet onaardig bejegen wordt ok op Twitter, ban opgeheven? Of Faceboef? Nee, me moeder kijkt ook mee. O. Nee. Moet er nog aan wennen. Maar ik wilde echt vragen hoe, waarom en naar wie en waartoe deel je dit op Whatsapp?
  Insta(gram moet je weglaten begrijp ik) doe ik nog niet aan noch aan tiktok en gij ook niet wed ik maar wordt Whatsapp ook al gebruikt voor gein en ongein? Echt? Doe jij dat Bas?
  Een echt oprechte vraag??!!!?
  💯

 6. Volgens mij heb je het over Turks Fruit van Wolkers, Timmertje. Duh, man, wat moeilijk. Not.

  Ook die kip is een makkie. Het verschil is de kleur van haar veren.

  Qua sociale media: op Twitter blokkeer ik sneuneusjes, niet om te straffen, maar als ze je volgen, of jij hen, dan krijg je zoveel negatieve bagger in je timeline … zelfs als je het snel wegklikt, dan nog krijg je er, als je althans zo’n gevoelig kereltje bent als ik een slecht humeur van. Die negativiteit probeer ik ook in het dagelijkse leven gewoon uit mijn systeem en daarmee ook onderbewustzijn te houden. Wel zo gezond. Zouden er meer moeten doen.

  Facebook account heb ik jaar of wat geleden opgeheven, om mee te doen aan een oproep van Arjan Lubach. Een screenshot van mijn pagina is nog wel te bewonderen alhier op de site onder “Over en About”.

  Qua Whatsapp: lezen is een kunst. Ik beweer nergens dat ik intro’s op Whatsapp deel. Er is slechts zo’n deelknopje onder elk bericht om diegene die dat wil in de gelegenheid te stellen dat te doen als hij of zij daar zin in heeft. That’s all. Zelve heb ik er tot op heden nog geen behoefte aan gevoeld.

 7. Ergens wel jammer, in de hoogtijdagen, zo rond 2015, had de pagina bijna 10K volgers. Maar ja, ze gingen steeds minder zeggen. Dan gaat de lol er snel af. Gelukkig kon ik het ding op een gegeven moment – 12 april 2018 om precies te zijn – opheffen met een principieel in de hoog gestoken en intellectueel neusje. Behalve Arjen of Arjan en ikzelf heeft niemand zijn Facebook opgeheven trouwens. Maar goed, dat houd je toch.

 8. Ik lees het ikje net in de NRC en ik schoot vol. Ik snap Karin heel goed. Mijn kraantje blijft ook maar lekken en het wordt wel minder, maar houdt niet op. Dus ik snap wel dat ze het in de krant wil. Enfin, dat gezegd hebbende; sorry dat ik vorige week niet heb gereageerd, en het was nog wel zo’n uitgebreid intro, met een foto van mij met Bollo de Beer zo prominent op je voorpagina, met een link naar mijn pensioenperikelen. Dank daarvoor. En dat was het weer, meer heb ik niet te liegen.

 9. En om het er nog even verder in te wrijven: ook Bertie en zelfs Timmerark hebben het artikel geliked. Ik ga het zelf nu ook proberen. En vanavond vraag ik het aan de kanariepiet en een willekeurige voorbijganger.

 10. Ik was veel eerder vertrokken bij facebook en helemaal op eigen houtjes zonder Lubachs inbreng en je moet toegeven dat dat heel knap was dat ik zomaar inzag dat het beter was voor mijn geestelijke gezondheid hoewel het de laatste tijd niet overhoudt gezien de groeiende gewoonte mijn zinnen uit te breiden zonder er een eind aan te breien zodat ik me afvraag of ik niet beter terug kan gaan naar fb en….
  even ademhalen…

 11. Het kan altijd nog erger, ik kan helemaal niks ‘liken’, maar ik lijd er niet echt onder!

 12. “Waar ben ik mee bezig?” vroeg mijn tante hardop tijdens het lippenstiften. Net voor we de deur uit gingen om haar Jan te gaan begraven. Na de kerkdienst met een mooi optreden van musici en zangers/zangeressen stond ze toch fier en mooi te wezen bij het graf. Pas veel later kwamen de tranen, en die komen twintig jaar later nog steeds.

  Mijn aanstaande feuilleton gaat over de zoektocht naar een huis in Frankrijk. Zoiets kan ik iedereen aanbevelen, wat je allemaal ziet, wie je allemaal ontmoet! Hoeveel kilometers je moet rijden, en weer terug, over kronkelwegen zonder licht en zonder wegaanduidingen. Nou ja, daar gaat mijn verhaal niet over, wel over de eerste makelaar die met zijn hoed op en zijn degelijke hoge leren schoenen in zijn Citroen voorop reed.

 13. Uitsluitend ter vermaking en vereering van mijzelf en DNA genoten1 schrijf ik dit oprispinkje.
  Beste nieuwe bezoekers, Beste soms Boze Bas trekt wel van leer maar hij kan niet zonder mij.
  Dankzij de medische middenstand heb ik door Oxycodon (ja MJ, DAFKAP, GM om maar wat mede artiesten niet te noemen) en good old Valium sinds 22-12-2013, of daaromtrent, nauwelijks gelezen. Waar ik daarvoor een boek per dag, tijdens maaltijden, de depositie ervan en zowel tijdens saaie als gloedvolle maar eenzijdige sex las, bakten mijn dodelijk vermoeide, en talende naar suiker, linker en rechter hersenhelften geen brei uit iets meer dan dit blogje, Twitter, medische klachtenprocedures, ouwehoer staaltjes waar slechts de slechte spruitjesman geen voorbeeld aan kon nemen. Zo, slecht genoeg ApieDapie? Niet iedereen heeft de tijd en nagels om zichzelf mee en te bewieroken en bulten vol genialiteit mee open te krabben om deze weg te gooien aan kritiek op moi. Me. I. Ik.
  Afijn gelukkig bleef ik wel boeken kopen maar uiteraard op een lager niveau dan eerder.
  Nu heb ik, echt veel te lulkraak maar wat moet je, een negenenveertig boeken en boekjes van de planken gerukt en in een kratje op wielen geplaatst. Ik ga ze nog voor de fysieke zomer lezen en daar kond van doen op mijn blog. Mijn blog: kennisvanlater.org en dan iets met WordPress ervoor of erachter dat privé is. Dan wel.
  Nu. Tabe, de gevulde tomaten moeten gegeten worden. Mensen.
  Spel en andersinds fouten kunnen we blameren op de tijdsdruk. Ze koelen snel af. As Fuck.

 14. Apotheek

  Apothekersassistente aan de telefoon voor een herhaalrecept. Ze meldt dat het middel dat ik altijd gebruik niet meer door de verzekeraar mag worden voorgeschreven. Of ik bezwaar heb tegen een vervangend middel. Nee, dat heb ik niet. We hebben het niet op voorraad, zegt ze, het komt morgen, uiterlijk overmorgen. „O”, valt ze zichzelf in de rede, „ik zie dat de groothandel het ook niet heeft. In dat geval geven we u het originele middel, dat hebben we wel op voorraad.”

  Marjon Herregodts

 15. Tja, Marjon vertelt iets dat gebeurd is. Geen idee waarom. ’t Is niet grappig, niet droevig, niet interessant, we leren er niets van. Is het wel een anekdote?

 16. Natuurlijk hebben ze het originele product in voorraad. Dat mogen ze toch niet meer geven?
  Ober een koffie zonder suiker. We hebben geen suiker meer meneer. Ah doe dan maar zonder melk.

 17. Prachtige timing. Humor van de bovenste plank. De koffie zonder melk komt denk ik uit de Dikvoormekaar show, misschien wel het leukste radioprogramma ooit.

 18. Pas bevallen in het VU-ziekenhuis 1974, had je als enige mogelijkheid van afleiding de radio, middels zo’n wit oortje.
  Daar was de Dick voor Mekaar-show. Hoe enerverend dat was in zo’n saai ziekenhuis, geweldig. Wel ordinair schreeuwerig, maar vreselijk melig waardoor ik toch weleens de slappen lach kreeg.

  Jaaa, bovenstaande scène, dat is het moment dat ik waardering kon opbrengen voor AvD. Dat was veel later

 19. Overigens, diezelfde nacht van de geboorte van mijn zoon, werd Wim Sonneveld hetzelfde ziekenhuis binnengebracht waarna hij overleed. Niks om in de krant te zetten, maar zoiets blijft je altijd bij, hè

 20. Ach ja, Dik voor Mekaar en Ferry de Groot. Ik heb ze ooit geïnterviewd, voor de schoolkrant. Man, wat een avontuur was dat, helemaal naar Hilversum toe.

 21. Last-minute

  Aan het begin van de dag open ik mijn e-mailprogramma en ontvang ik van een boekingswebsite een bericht met in de onderwerpregel: „Janjaap, Wuhan has some last-minute deals!”

  Janjaap Luijt

 22. Janjaap deelt zijn onwetendheid over geautomatiseerde advertenties van travel sites. Mooi, als je je zo kwetsbaar durft op te stellen. Next!

 23. En jawel, Holland Douze Points van Gerry Holland, is een kwartier geleden gereleased, of uitgebracht zoals sommige mensen zeggen. ’t Blijft een bizar verhaal. Zo zit je in de taxi en hopla, zo luister je ineens naar een keileuk liedje. Toch?

 24. Ja, jullie hebben gelijk, ik krijg hier heel wat emailtjes over: het liedje zelve zou ook wel leuk zijn 😀 Daarop moeten we nog even wachten, ik heb ze alleen als MP3 en WAV en weet ik veel. Die kan ik hier niet delen. Ze worden as we speak op het internet gezet en dan geef ik een linkje. Promise!

 25. Oh, ik kan een teaser delen, klein stukkie van het begin. Komt ie!

  [audio src="https://apiedapie.files.wordpress.com/2020/01/preview-gerry-holland.mp3" /]

  Geen idee of het werkt dus. Werkt het? Kunnen jullie wat horen?

 26. Ok niet dus. Maar zij die twitter hebben … daar lukte het wel. Joke is de allereerste van heel Nederland die hem gehoord heeft en ze begon gelijk mee te stampen. Dat willen we. Stampen met die voetjes! Benedenburen of niet. Wennen ze maar aan.

 27. Hij staat op Twitter en op de Facebook pagina van Gerry Holland off. De eerste 40 seconden … maar da’s voor echte fans. De rest van Nederland kan volgens mij best wel wachten tot morgen .

 28. Wachtrij

  Op historiek.nl lees ik een verhaal over een ‘typische’ dag in Auschwitz van de Italiaanse schrijver Frediano Sessi. Dat na „de helse start van de dag” een wachttijd volgde waarbij je soms uren stil in het gelid moest staan en de gevangenen geteld werden. De werkdag en het avondappel moesten dan nog beginnen. Hij spreekt van een „onveranderlijk schema dat onophoudelijk herhaald werd”.
  Ondertussen is er een bijpassende advertentie verschenen over het kunnen bezoeken van het Auschwitz Monument. „Benut elke minuut van je reis. Sla de wachtrijen over met je mobiele ticket.”

  Severine Amsing

 29. Er zijn sites, waar een passant snel een oordeel kan opmaken, nog een minuutje. , Dan ga ik verder
  Deze site is volgens mij vooral. voor incrowd. Niet te doen voor een buitenstaander.

  Het ikje in de nrc geplaatst, doet keren aantrekkelijker aan, dan deze kakefonie kleurtjes,, etc.

  Ik ben bekaf.

 30. Zo is dat, zwerver, goed gezien! ’t Is hier een aangename community, geen anonieme elkaar-de-maat nemen-en-vliegen-afvangen site. Welkom! Anyone can join.

 31. Hallo slager heeft u iets anders dan vlees vroeg zwerver. Nee zei de slager. Gatver ik lust geen vlees zei zwerver.
  Groenteman heeft u iets anders dan groenten vroeg zwerver? Nee zei de groenteman. Gatver ik lust geen groenten zei zwerver.
  Bakker heeft u iets anders dan brood……….

 32. Het dak lekt

  Myles Harris, Londenaar, editor van de oer-conservatieve Salisbury Review, heeft ook een huis in Italië. Als hij me bezoekt, dienen we elkaar op z’n Engels glimlachend de felste oorvijgen toe over Brexit. Myles is extreem anti-Brussel. Het Verenigd Koninkrijk had de Europese Unie allang moeten verlaten. Mijn standpunt: het VK wordt een Amerikaanse kolonie. De dag dat Boris Johnson de verkiezingen won, kwam hij victorie kraaiend op me toe. „We did it in ’45. In 2020 hebben Europa opnieuw op de knieën!” Ik zeg: „Jullie redden het nooit alleen.” Hij: „Makkelijk! By the way, mijn tv hapert. Could you have a look?” Ik zeg: „Daarvoor moet je in Brussel zijn.” En hij: „O, en mijn dak lekt. Breng ook een ladder mee.”

  Max Niematz

 33. Merkwaardig, anoniem, alleen voornaam, mag toch niet? En volgens mij tweemaal zolang als het maximaal toegestane aantal woorden voor een ikje.

  Zal wel een redacteur zijn.

 34. Nee ik heb perongeluk’ig de achternaam niet mee ge kutpeesd. Niematz moet het wezen.
  Howel Max Lulkoek beter lijkt

 35. Brexikjes
  NRC vroeg lezers hun Brexit-ervaring op te schrijven – in de vorm van een ikje. Een selectie.

  Dit stond boven het ikje in de digitale versie. Dat voorspelt niet veel goeds. Zijn ze met de slechtste begonnen?

  Ik ben trouwens van woensdag tot zaterdag in Schotland en heb waarschijnlijk geen tijd om deze Brexikjes te plaatsen.

 36. OK, aantal woorden is 127, dat valt me mee (120 woorden is het maximum en zien we dus door de vingers). Volledige naam auteur inmiddels ingebracht.

  Maar man man wat een ontstellen slecht ikje is dit. Just saying natuurlijk. Don’t worry, dick, we’ll see if whether and why to place the i’tjes next week. We zullen er weinig aan missen, I’m afraid and that does not give anything. This is not the ikjes archive.

 37. Verhip. Ik zie nu pas dat ereen hele zwik ikjes op de nrc site staan. Ik heb alleen de eerste geplaatst. Ik heb er mijn contract nog eens op nagekeken. Ik plaats hier ikjes en geen Zwikjes. En gaatover tot de orde van de dag.

 38. Oorlog

  Pleegzoon (10) krijgt op school les over de oorlog en is erg gefascineerd. Hij volgt alle tv-uitzendingen over de bevrijding minutieus. Als hij mijn moeder (89) spreekt, heeft hij drie brandende vragen: „Hebt u bloembollen gegeten? Zat u in het verzet? Had u Joden verstopt?” Mijn moeder antwoordt op alles dat dit niet het geval was en dat ze nog een kind was. Hij kijkt teleurgesteld. Ze heeft wel een andere oorlogsherinnering: „In de trein op weg naar kostschool zijn we eens beschoten.” Pleegzoon veert verheugd op.

  Karin Holthuis

 39. Mensen wat is BV of Geboren met een Burnout slecht geschreven. Als je het eenmaal leest en dan per aflevering, dus niet zoals ik vandaag twee maal in zijn geheel (kon ik niet eens, ik herlas slechts alle slechte zinnen, de meerderheid) dan valt het misschien niet op.
  Dank je Bas dat je er toch tijd in hebt gestoken. Een goede redacteur (en geen aardige, welwillende bligbaas wil ik daar mee zeggen) zou zoveel terug hebben gestuurd. Het stikt van de herhalingen, onbedoelde, verkeerde volgorde van woorden, het kan steeds net omdat de mensen praten maar het kan veel mooier. En dan de treurige treurigheid en, erger, de treurige lolligheid.
  Je liedje is vast beter. Ik kan het niet horen dus ik neem het maar aan van je fans hier.
  Je mag het stuk weghalen net als de naam TimmerArk. Laten staan is pronken net veren die uit iemands dode reet zijn getrokken
  Net dood. Dus stinkend. Ik zou dat niet willen als ik jou was, maar dat zouden we beide niet willen huiverknipogend icoontje, een tik als gevolg.

  Ik lag trouwens eens in een ziekenhuis rond kerst en in een kamer verderop zat een man dagen lang de hik te hebben. Gebeurd vaak tijdens de feestdagen vertelde de nachtzuster mij.

 40. PS
  Heb ik al geschreven dat ik een nieuwe browser heb ontdekt? Beter dan de oude meuk en ook omdat ik mij aan het ontgooglen ben, valt niet mee, zelfs beter dan Mozilla Firefox.

  Brave

 41. Welke nieuwe browser mag dat dan wel zijn? Ontgoogelen en ontfacebooken, wie probeert het niet in zijn leven? Maar altijd komen we weer terug, want wat is het lastig, je kunt niet meer automatisch muziekjes beluisteren, je telefoon weet niet meer waar je bent, dus moet je aan de mensen op straat de weg naar het dichtsbijzijnde postkantoor vragen, als je een woord ziet dat je niet kent kun je het niet meteen opzoeken, laat staan als je wilt weten wanneer Gejaagd door de Wind eigenlijk is uitgebracht en hoeveel die heeft opgebracht. Nee, het leven zonder FB en Google is ondraaagelijk, geef het maar toe.

 42. Dienstmededeling (voor de medewerkers): zoals eigenlijk hierboven al van de pingback af te leiden is: morgenochtend komt er een vers intro op de site. Einde bericht. Zoals gebruikelijk ergens tussen 7 en 8 uur ’s morgens, afhankelijk van of de gansjes zich al dan niet verslapen en in hun hum zijn. Heb je als blogbaas als je perse op maandagmorgen wilt publiceren.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: