Stout

Mijn vrouw en ik maken ons regelmatig boos over zwerfafval. Vorige week deden we mee aan een Cleanup. Bij de ingang van het park kregen we handschoenen, papierprikkers en vuilniszakken. Stoer trokken we een oranje hesje over onze kleding aan. Toen onze zak vol was liepen we tevreden terug naar het verzamelpunt. Een moeder met een kind aan de hand kwam ons tegemoet. „Mama, wat doen die meneer en mevrouw?” Terwijl ze haar kind van ons wegtrok antwoordde ze: „Ssst, die mensen zijn héél stout geweest en nu hebben ze straf.”

Bas van Vuren

Gepubliceerd in NRC, 7 december 2019

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Behandelt ikjes en organiseert zoemuurtjes.Want ja. Je moet toch wat

4 gedachten over “Stout”

  1. Met excuses aan de vaste lezers van dit blog, dit betreft achterstallig onderhoud. De gepubliceerde ikjes staan in een apart rubriekje. Met dit artikel voeg ik er dus de meest recente aan toe. Maar dus alweer bijna 2 maanden gelee. Maar toen geen tijd. En daarna vergeten. Man man. Zo’n pareltje, wat jullie zeggen.

    Like

  2. Moet ik verdorie via via via, ik heb geen idee meer hoe de route liep, ik heb het niet bijgehouden, tot de ontdekking komen dat je zelf een ikjesschrijvert bent. En inderdaad een van de betere. De doorplaatsing in het artikel van de lollige en hardhorige oma’s had ik gemist. Ik kom -als vaste lezert- toch veel te weinig naar jouw site, dat blijkt maar weer. Sjongejonge, liedjes èn ikjes. Maar dat winnende liedje heb ik toch maar mooi als eerste gehoord!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s