Dank uw wel voor u mail (319)

Over ikjes, taalfouten en keiharde dijen

Stilletjes iemands werkkamer binnensluipen. Voor een kamerlinde zorgen. Iemand aan je keiharde dijen laten voelen. Een exotisch spinnetje redden. Een feministisch boek lezen. Een bejaarde vrouw onderzoeken. Dat kan allemaal. Als je maar voorkomt in een NRC-ikje. Dan kun je die dingen gedaan hebben. Het is niet aan velen gegeven. Zes mensen per week zo ongeveer. Op zondag rust de NRC uit. Ik niet, want dan schrijf ik het beroemde en immens populaire intro en bespreek de ikjes en de reacties erop en wat er verder gebeurde op deze site. En dat was deze week best veel. Lees maar gauw verder.

Zeker in de winter en bij gebrek aan opwinding

Marieke Konings was het die iemands werkkamer binnensloop. De werkkamer van haar man nog wel. Die zat nietsvermoedend te zoomen met een thermische bivakmuts op zijn hoofd. Ja, dat doen we allemaal weleens, toch? Zeker in de winter en bij gebrek aan opwinding.

Immens populaire ikjesbespreker
Photo by Diego Sandoval on Pexels.com

Marieke zou eens moeten nagaan of haar echtgenoot nog steeds in dezelfde branche werkzaam is als voor de lockdown, vond de immens populaire ikjesbespreker De Schrijvende Rechter (DSR). “Als hij als opdracht allerlei attributen in gebruik moet stellen, zou ze hem binnenkort wel eens wel eens in een veel merkwaardiger toestand kunnen aantreffen als ze niet aanklopt.”

Maar waarom meneer Konings het gevraagde attribuut in huis heeft, dat hield ons nog lang bezig. Voor mij kon dit alleen voor bankberoofdoeleinden zijn. Maak mij niet wijs dat iemand zo’n muts in Nederland voor de kou nodig heeft. Ze zijn te koop bij totalprotex.nl en betalen kan in bitcoins. De bestelling kan in een plastic boodschappentas ergens in een tunneltje worden achtergelaten.

En toen waren we pas bij het allereerste ikje aanbeland, die van vorige week maandag. Op voorstel van Ad Hok besloten we tot een doldriest experiment: een groepszoom met de hele Bas van Vuren Community.

“Met wie men zoomt, noemt men geen lul”

DSR

Na enig heen en weer brainstormen en peilen – en een test met master gespreksleider Lummel – besloten we het erop te wagen. Het fieldlab, oftewel het allereerste zoemuurtje ©  vindt plaats op 31 maart om 20:00 uur en het aantal aangemelde deelnemers overtreft de verwachtingen. DSR doet mee, Ad Hok, Pawi, Ilona, Bas van Vuren, en Lummel. De lijst is lang en groeit met de dag. Heer Rozenwater wordt nog even geweerd, omdat alles na zo’n ontmoeting anders is. Volgens DSR is het spreekwoord immers “Met wie men zoomt, noemt men geen lul”. En er zijn mensen (of in ieder geval tenminste een, schrijve 1) die de Heer Rozenwater graag nog wat langer een lul willen blijven noemen.

DSR doet ook mee
Photo by Serinus on Pexels.com

Voorlopige agendapunten zijn: hoe gaat het met jullie, hoe gaat het met ons, hoe gaat het met zullie? Inhoudelijk zwaardere onderwerpen, misschien ingeleid door een spreker, zullen ook niet worden geschuwd. Zoals daar zijn (1) De Toekomst Van Het Ikje, (2) De Buren & Wat er Allemaal Mis Aan Hen Is en (3) Wat zet ik op: een gehaakte bivakmuts of een mondkapje? 

Lummel heeft de software uitgebreid in de familie getest. Zijn schoonzoon speelde DSR. Je vraagt je af wat die jongen misdaan heeft en of hij wel minzaam kan glimlachen. Lummels dochter speelde Ilona. Lummels vrouw speelde Pawi. Zelf speelde Lummel Ad Hok en Bas van Vuren. En zelfs de kleine Lola had een rolletje als de Huilbaby.

Stay tuned. Dit wordt vast vervolgd. Maar misschien is er wel helegaar niks aan. Kan ook.

Goed, en toen moest het tweede ikje dus nog komen. Dat ging over een kamerlinde die plotseling in bloei stond. Volgens de jongere zus (67) van Martijn Bos was dat omdat hij verwaarloosd werd (de kamerlinde), maar volgens Pawi was het omdat het winter werd. 

Hayat Essakkati ging met haar mede-Marokkaanse vriendin in het Vondelpark wandelen en zat daar aan haar keiharde dijen. Op dat moment realiseerde ze zich waarom ze beiden nog steeds single waren. Vermoedelijk was dit een coming out lesbisch ikje, maar we kwamen er met zijn allen niet echt uit, zo cryptografisch was het ding geschreven. Hayat had liever een vriendin met zacht vlees in plaats van staalharde spieren, giste Bertie. Of ze snappen nu dat jongens dat willen. Meer kon ze niet bedenken. Wij ook niet.

Het spinnetje at andere spinnen

Veelschrijfster Trees Roose maakte niks mee dat ze tot ikje kon omfantaseren. Dus deelde ze maar een journaalfragmentje van haar regionale omroep over een exotisch spinnetje. Het spinnetje at andere spinnen. Einde bericht. Trees zette vliegensvlug de tv uit en zette zich aan de computer. Hopla, volgende morgen geplaatst, zo makkelijk gaan die dingen weleens. 

Pawi vertelde dat ze onlangs een waargebeurd ikje in had gezonden, mét clou, maar ze kreeg een broddelstandaardantwoordemailtje retour van ene Janneke Vreugdenhil, tevens CEO van de NRC-kookrubriek. Die kan beter blijven koken, want ze bestond het om met de volgende zin te beginnen: “Dank uw wel voor u mail.” Echt waar! Als ze ook zo roert dan brandt alles aan.

Te koop bij bol

De vader van Silke Weeber was er niet van gediend dat zijn dochter ’s morgens vroeg wijsneuzerig kwam doen over een feministisch boek dat ze aan het lezen was. Seksisme vindt bij hem op kantoor niet plaats, bromde hij, want er “werken daar alleen maar mannen”. En hopla, Silke stuurde het nietszeggende gesprekje naar de krant en zag het afgedrukt (en nu hier besproken). “Pffff….”, reageerde DSR, “te druk met moeilijke boeken lezen (waar je van die onaantrekkelijke denkrimpeltjes van krijgt) om d’r lieve vadertje een kopje koffie in te schenken.”

En toen moest de onvermijdelijke Mieke Kerkhof nog komen, onze schrijvende vroedvrouw die zo ontzettend veel leuke dingen in haar spreekkamer meemaakt of verzint. Nu staat ze dus een bejaarde vrouw in haar gynaecologische polikliniek te onderzoeken en ze ziet “tot haar schrik” dat er “één lamel dwars staat, zodat er een glimp daglicht binnenvalt.” Och heden. Och gunst. In theorie zou er nu iemand van de straat naar binnen kunnen koekeloeren (en zich een rolberoerte schrikken). Maar Mieke trekt de lamel recht, excuseert zich “uitgebreid” en wacht met het notitieblokje in de hand op de pointe. Gelukkig reageert het ouwetje tussen haar wijd opengesperde dijen door adrem met een oud-Brabants gezegde: “Dokter, geen paniek, als ze het zien, dan hebben ze het nog niet hè!” En alweer scoort Mieke met een grapje van een ander een NRC-ikje. Wanneer zou ze nu zelf eens iets grappigs zeggen? Misschien aan de lopende band, maar er is niemand in de buurt om dat dan weer in te sturen.

Wil jij net als DSR, Ad Hok en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je plezier hebben met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor de jaarlijkse bijeenkomst van de auteurs en reageerders van deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan verstopt op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren, aangenaam!

Reacties zijn welkom via het reactieveld, het contactformulier of een email naar bas@basvanvuren.org

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. 

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de header image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik liep weer eens de schappen van de dierenwinkel af te speuren op aparte verpakkingen. Deze vond ik intrigerend. Allereerst, hoezo adult? Zitten hier seksvogeltjes in, helegaar naakt of met alleen een paar veertjes voor de cloaca? En dan dat gevogelte en die likkebaardende kat eronder. Zou je nou als dierenliefhebber, zeg maar als Luvienna en geestverwanten, dat voer echt aan je kat serveren? Zoveel dierenleed alleen maar voor een pak droge brokjes? En dat in de lente, waarin de natuur volhangt met spandoeken waarop je door de boswachter wordt opgeroepen “de kraamkamer” te respekteren, de nestjes en zo, en je kat binnen te houden? Ik weet het niet hoor. Maar volgende week zie ik misschien weer iets anders.     
Foto: “
Gevogelte voor volwassenen” © 2021 Bas van Vuren

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Behandelt ikjes en organiseert zoemuurtjes.Want ja. Je moet toch wat

186 gedachten over “Dank uw wel voor u mail (319)”

 1. Gefeliciteerd Bertie, vroege vogel … We houden je op de hoogte qua zoem. Is een extraatje, een geinig dingetje, geen vervanging van ons genoeglijke gekeuvel hier.

  Ja Pawi, daar kom ik ook telkens achter tijdens het schrijven van het intro. Voordat ik begin ben ik blanco, maar gaandeweg ontdek ik de rijkdom van onze discussies. En die geef ik dan weer voor de eeuwigheid. Het is pure geschiedschrijving met een beetje duiding.

  Like

 2. Reisadvies

  Ik, conducteur bij de NS, ben aan het werk op het traject Delft-Den Haag Centraal. Direct na vertrek uit Delft kom ik in gesprek met een vrouw, die graag een reisadvies wil. Ik vraag wat haar bestemming is. Ze moet naar station Laan van NOI. Ik adviseer haar: „Mevrouw, u kunt het beste overstappen op station Den Haag Holland Spoor, fijne reis verder.” Dan merkt zij aarzelend op: „Eigenlijk ga ik helemaal niet naar Laan van NOI. Ik had gewoon zin in een praatje.”

  Heleen van Duist

  Like

 3. Sorry, maar dit is een heel onwaarschijnlijke dialoog, tenzij het een psychisch uitgedaagde betrof, en die zet je dan niet te kijk maar lever je ergens af.

  Like

 4. Wat bedoelt Bertie met ‘eerst zien’? Stilletjes lurken op de achtergrond terwijl de anderen hun ziel, zaligheid en wijkende haarlijnen blootgeven?

  Geliked door 2 people

 5. Mooi intro wederom. Mijn jeweetwelpoes eet brokjes voor jeweetwelpoezen. Volgend jaar moet ze aan de adulte, met een e hiero, brokjes.
  Ongeloofwaardig ikje. Als ze om een praatje verlegen zit en in de krant wil raad ik haar aan naar Mieke Kerkhof te gaan met een pijntje.

  Geliked door 1 persoon

 6. Kip, eend en kalkoen nog wel voor de poezebeesten!

  DSR heeft geen weet van knakworstjes voor mensen met zoveel variatie. Zijn me kindertjes soms minder dan een kat?

  Geliked door 1 persoon

 7. @ De Schrijvende Rechter 9.430u
  Inderdaad. Die zielen en zaligheden interesseren me zeer en de wijkende haarlijnen het allermeest. 🤔
  Bovendien ben ik verlegen, dat ik mijn ogen heb vertoond is al een wonder.

  Like

 8. DSR herinnert zich nog de vele beraadslagingen omtrent de zogenaamde IRL-ontmoetingen.

  Uiteindelijk was het simpel: de mensen die daartoe genegen waren, spraken af, dronken een glas, hadden een gezellig uurtje en gingen hunsweegs.

  Ik zou toch raar hebben opgekeken als iemand twee tafels verderop, vanachter een krant, plaksnor en de kraag omhoog, zich in het gesprek zou willen mengen, met veelbetekende kuchjes enzo.

  Geliked door 1 persoon

 9. Hoeft niet hoor Bertie. Geen dwang, groepsdruk, morele en zo. Lekker doen wat je wilt en niet wilt. Zo. Meteen al heibel in de tent. Beginnend conflict tussen de zoembeheerders. En dan zijn we nog geeneens begonnen!

  Like

 10. Heibel? Niet overdrijven. Verschillende reageerders geven hun mening over eea te kennen. Moet kunnen.

  Like

 11. DSR beschrijft zonder het te weten een reünie op een terrasje in Amsterdam. Aanwezig: Spuit11, Hummer, Apiedapie, een koffiejuffrouw en wat anderen. Later bleek dat Heer Rozenwater ons vanaf een afstandje met of zonder plaksnor had zitten observeren.

  Like

 12. Ik ben de beroerdste niet. Ik trek me netjes terug. Ik veroorzaak niet graag heibel. Mijn excuses als ik iemand niet netjes behandeld heb.

  Like

 13. Het ging ook al te gesmeerd. APD heeft de adressen, die kan toch ook wel een Zoom-calltje opzetten, of dat laten doen door de secretaresse?

  Like

 14. Ja, APD, DSR heeft je in goed vertrouwen zijn adres gestuurd. Hij verwacht het wel terug.

  Maar nog liever hoopt hij dat het goed komt. Het lijkt al met al toch eerder een storm in een glas water, maar DSR draagt dan ook niet de colossale verantwoordelijkheid die met eea gepaard gaat.

  Like

 15. Een intro dat klinkt als een klok, drie sterren vaut le voyage , de ikjes daarentegen waren minder geslaagd imho vaak warrig en zonder pointe. Misschien dat deze week wat beters brengt op dit gebied.
  Het zoemen brengt in elk geval wel wat leven in de brouwerij , ik heb alleen nog maar ervaring met videobellen door de kleinkinderen , verder ben ik digibeet.

  Geliked door 1 persoon

 16. Het kan zijn dat Lummel bezweken is onder de immense druk van het opzetten, testen, nogeens testen en toen al die linken doorsturen. Hoe heet burn-out eigenlijk in het Frans? Het zal ons gebeuren zeg. Ik hoop dat het nog goed komt. Kan er misschien iemand bij hem gaan kijken, jullie hebben allemaal zijn adres. Ook de Fleurop bezorgt daar vast nog wel voor woensdagavond.

  Like

 17. Verduld, de uitnodiging is binnen! De agenda was al geklaard, kinderen in verzekerde bewaring.
  Afspraak is afspraak hoor.

  Geliked door 1 persoon

 18. Haha, als dit al heibel heet hoe noem je dan een echte ruzie? 🙂 ☻
  Maar ik kan het proberen, al weet ik niet hoe het gaat. Is een laptop voldoende? De smart gebruik ik liever niet en met het tablet kan ik niet veel.

  Geliked door 1 persoon

 19. Bertie, het is echt een fluitje van een cent. Achter de laptop (heeft’ie een camera?), op lummel’s link klikken, paswoord invullen (ook door lummel aangereikt) en vooruit met de geit!

  Like

 20. Hoi luitjes, veel plezier morgen met de zoomcall. Zoom werkt prima, heb ik goede ervaringen mee al zal het toch niet de kwaliteit van een life reünie benaderen.

  Dat even als eerste en initieel gezegd hebbende, wat heb ik goede herinneringen aan de life reünies! Ad Hok die rustig zijn eigen weg gaat (een weg die stijgt naar een hoog niveau, uit je nek lullen is er me Ad Hok niet bij), pawi (met kleine letter) die een sprankelende indruk maakt, lieve, mooie sociale Luvienna (wat zullen jullie Luvienna missen), opvallend plezante DSR (vele vele, wat zeg ik VELE malen plezanter dan de internet versie.) Dan is er nog Apiedapie, een bijzonder vlotte prater, een geweldige charmeur, een sieraad voor elke zoomcall (maar wees niet verbaasd als hij je achteraf een lul noemt). Lummel heb ik helaas nooit live mogen ontmoeten. Hij lijkt me iemand met een haarscherp moreel oordeel die het gesprek ongetwijfeld in goede banen zal leiden. Klasse dat hij gespreksleider is. Met Lummel kan het niet misgaan morgen.

  Nogmaals, veel plezier!

  Geliked door 1 persoon

 21. Link is makkelijk, maar dan!
  ID de reunion, is dat het password?
  Code secret, hebben we die ook nodig? Of is dat juist het password?

  Je ziet dat ik serieus ben, en onwetend. Ik lijk wel op mijn veertienjarige zelf. Als het lukt ga ik in jullie ook je veertienjarige zelf ontdekken.

  Like

 22. Leuk Bertie, graag nog even je emailadres via het contactformulier of bas@basvanvuren.org sturen. Je krijgt dan van Lummel de inlogcode. Met/zonder camera, met/zonder geluid, het maakt allemaal niet uit. We zijn aan het testen.

  Dank ook, Heer Rozenwater, voor je bemoedigende woorden. Ja, jammer dat Luvienna geen boeh of bah meer zegt, het is niet anders. Soms verlies je vrienden voorgoed. Dit is er zo eentje dus. Lummel is een leukerdje in het echt, dat kan ik je vertellen, ik heb vorige week voor het eerst met hem mogen zoemen. We bleken in het verleden letterlijk bijna bij elkaar om de hoek te hebben gewoond, zonder het te weten.

  Met Lummel kan het morgen wel misgaan, want de call is woensdagavond, jij sneekie, toch nog even proberen de boel in het honderd te laten lopen. Maar de volgende keer ben je er misschien gewoon gezellig bij. Lijkt mij in ieder geval prettig. En lul kunnen we elkaar blijven noemen. Uit jouw mond beschouw ik dat als een compliment.

  Like

 23. Lummel moet het zelf maar even toelichten, maar volgens mij kun je op die link klikken en ben je er meteen in. Je computer vraagt je nog wel even om al dan niet microfoon en al dan niet video in te schakelen. Als je niks inschakelt kun je links of rechts meetypen. Als je alleen je microfoon inschakelt dan zien wij je initialen maar kun je wel lekker praten en luisteren. En de volle experience is dus met camera. Mag iedereen lekker zelf bepalen. Het is best eng zo’n eerste keer met zo’n muts op.

  Alleen als de link niet werkt, dan moet je die andere codes gebruiken. Maar zoals gezegd, Lummel is onze moderator, hoop ik althans, er is nog even verwarring over, en die kan dit zonodig nog even bevestigen.

  Like

 24. Ik krijg zojuist van Lummel de agenda doorgemaild. Het is een megagroot bestand en mijn computer is er twee keer door uit mekaar geklapt. Ook nu is hij nog niet helemaal jofel, maar ik zet hem er toch op, hopelijk niet te groot dus, bij voorbaat al mijn excuses als dat wel het geval is:

  Like

 25. O-o-h…. wat wil die HR graag meedoen.

  Daar staat dan zoplossies: petje in de hand, zoetzemige praatjes – kortom, het ventje met de zwavelstokjes kijkt naar binnen.

  Jammer dat we geen echte winters meer hebben.

  Geliked door 1 persoon

 26. De vraag of we Heer Rozenwater minzaam gaan toelaten, ooit, komt vanzelf aan de orde onder het agendapunt Wat er Allemaal Mis is Aan de Buren. Ik vind wel dat we over dat punt met consensus en vetorecht moeten beslissen. We willen het eventuele tweede zoemuurtje wel met tenminste evenveel opkomst doen als het eerste. Als Jan en alleman mee gaat doen, dan kan dat wel eens een leegloop tot gevolg hebben.

  Trouwens ongekend, er doen dus 90% van de vaste reageerders alhier mee deze eerste keer. Ik ga dat nu pas beseffen en vertrek naar een hoekje van de kamer waar ik stilletjes van geluk ga zitten wenen totdat ik naar bed mag.

  Like

 27. OK, zelfs in het hoekje bleef mijn mobieltje trillen. Ik word er door verschillende mensen op gewezen dat de opkomst 78% is, schrijve achtenzeventig procent, niet 90. Ook goed, wat zeg ik, net zo hoog als de opkomst bij de nu al historische TK verkiezingen 2021.

  Like

 28. Mevrouw

  Onze voordeur sluit niet meer. Er komt urgent een slotenmaker. Na bijna twee uur slaagt hij erin de deur sluitend te krijgen. Hij heeft alleen met mij (man) te maken maar hij zag wel mijn vrouw. We zitten in de huiskamer en hij roept na afloop: „Mevrouw, mag ik uw stofzuiger even gebruiken?”

  Frits Pront

  Geliked door 1 persoon

 29. ‘De taal is het voertuig van de geest. Nog steeds. Maar ons Nederlands is wel een krakende wagen geworden.’, zo declameerde Driek van Wissen week na week.

  En toen wist hij nog geeneens dat ons…. dit te wachten stond. ‘Er komt urgent…’,’ sluiten…sluitend’, ‘mij (man)’. Is dit weer zo’n geintje waarbij ze zonder het te vertellen een algoritme aan het werk hebben gezet? De Turing test haalt ’t in ieder geval niet.

  Verder worden de clous met de week onduidelijker. Na veel meer exegese dan dit mormel verdient is het DSR’ s voorlopige conclusie dat de slotenmaker kennelijk een beetje ongeemancipeerd uit de hoek is gekomen. En we weten dat de heer des huizen zelf geen sloten maakt, maar wel de plintjes meepakt.

  Als DSR als urgent gekomen redder uit de nood zo te kakken werd gezet, dan zette hij Pront prompt op de zwarte lijst.

  Geliked door 1 persoon

 30. Nou, maar deze staat vooralsnog op eenzame hoogte. Wat een erbarmelijk geschreven stukje zeg. Hoe kun je zoveel fouten maken in zo weinig regels? En ik maar denken dat een eindredacteur er wellicht de meest erbarmelijke stijl- en taalfouten uit zou halen. Not dus. Of ze zien het niet eens (meer waarschijnlijk). Ik (man).

  Like

 31. “Onze voordeur sluit niet meer. Gij kunt hem zien doch schijnt het niet te willen.”

  Van wie was dat ook al weer? Ik hoor het mijn leraar Nederlands nog voordragen.

  Like

 32. DE CEDER
  Ik heb een ceder in mijn tuin geplant,
  gij kunt hem zien, gij schijnt het niet te willen.
  Een binnenplaats, meesmuilt ge, sintels, schillen,
  en schimmel die een blinde muur aanrandt,
  er is geen boom, alleen een grauwe wand.
  Hij is er, zeg ik, en mijn stem gaat trillen,
  Ik heb een ceder in mijn tuin geplant,
  gij kunt hem zien, gij schijnt het niet te willen.

  Ik wijs naar buiten, waar zijn ranke, prille
  stam in het herfstlicht staat, onaangerand,
  niet te benaderen voor noodlots grillen,
  geen macht ter wereld kan het droombeeld drillen.
  Ik heb een ceder in mijn tuin geplant.

  uit: Panopticum, Amsterdam 1946
  van Han G. Hoekstra (1906 – 1988)

  Geliked door 1 persoon

 33. Jaaaa! Die was het. Ik hoor hem nog het “gij kunt hem zien, gij schijnt het niet te willen Een binnenplaats, meesmuilt ge, sintels, schillen … “ declameren, met diepgorgelende schrapende keelklanken, rollende erren, spattende essen … Mijn klasgenootjes op de voorste rij konden onder de douche. Om nooit te vergeten. Maar goed, ik dacht dat het om een voordeur ging, dat wel.

  Geliked door 1 persoon

 34. Het eerste huis dat we echt zouden willen kopen had twee eeuwenoude ceders in de voortuin, daarom wilden we dat huis eigenlijk. De makelaar hielp ons uit de droom. Ik zal u laten zien waarom u dit niet moet kopen.
  Hij had gelijk. Een verdroogd kattenlijk op een zolder, overal lekkages, houtworm, noem maar op.
  Maar o zo mooi, die ceders. Ooit trillend in die tuin geplant.

  Geliked door 2 people

 35. Nu wordt het leuk

  Mijn dochter was negen jaar oud en bekeek voor derde keer The Passion op tv. Aangezien wij niet gelovig zijn, vond ik het wel mooi dat ze op deze manier iets van het bijbelse verhaal meekreeg.
  En dat bleek. Tijdens het kijken riep ze vol enthousiasme: „Papa, je moet nu snel komen kijken, nu wordt het leuk! Jezus wordt zo verraden!”

  Marissa Vierhout

  Like

 36. Slimme timing van Marissa. Iets met Jezus wordt nu gekruisigd had hem nog joliger gemaakt. Benieuwd hoe oud het dochtertje inmiddels is en hoe vaak het ikje werd ingezonden.

  Like

 37. Ik zal vandaag minder reageren. Zit de hele dag bij de kapper en daarna bij de schoonheidsspecialist voor vanavond. Even de wenkbrauwen bijpunten. Het wordt een historische dag.

  Like

 38. Uiteraard. Het is even wennen aan de ammoniaklucht, maar als je op het platteland woont dan is dat bekend. En verder lekker onder de kap, de hele dag. Mijn kapper serveert daar elk half uur een kopje espresso bij met een minikoekje. En ’s middags een tosti. Als het te warm wordt dan mag ik er even onderuit.

  Like

 39. Je kunt ook zonder gelovig te zijn dat verhaal aan je dochter vertellen. Zou de film beter zijn dan het boek?

  Vanavond komt ongetwijfeld de betekenis van ontharsen aan de orde. Doet je spellingscorrectie het niet meer, Bas?

  Geliked door 1 persoon

 40. ‘The passion of the Christ’ met Mel Gibson lijkt geschikter voor dat heidenkindje.

  Like

 41. Man man man, wat was dat leuk. Het was een fieldlab dus best wel wat kinderziektetjes. Ilona moeilijk te verstaan, Bertie helegaar niet, maar dat gaat allemaal goed komen. Keileuk om jullie allemaal te zien en live met elkaar te chatten.

  Geliked door 1 persoon

 42. Nou en of, DSR zit nog na te geniet’n!

  De actiepunten bleven beperkt tot 1) brief op poten naar NRC inzake Ik-je 2) glitterbom richting HR

  Geliked door 1 persoon

 43. Een prima motietje!

  HR is speciaal opgebleven om te zien of er nog wat over het zoemuurtje zou worden gezegd. -milde glimlachicoon-

  Geliked door 1 persoon

 44. Niet over gehad, Rozenwater, de sfeer was aangenaam en correct . Dat soort woorden tref je wellicht aan als je met je eigen site eens een zoom meeting zou organiseren. Met die drie man en een halve paardenkop. En aannemende dat ze elkaar iets te zeggen hebben, zal wel niet.

  Like

 45. Lief voorzichtig begin.
  Ilona en Bertie mogen bij de volgende keer wel meer in beeld! En geluid.
  Dank aan iedereen die de Zoem c in en rondje mogelijk maakten.

  Is het mogelijk om alle deelnemers te tonen, en alleen diegene die aan het woord is te vergroten?
  Zodat je de lach van iedere deelnemer kan zien?

  Like

 46. Het was voor mij een nieuw probeersel, je zag dat ik geen it-er ben en naar alle knoppen moet zoeken.
  Toch ben ik voldoende enthousiast om het te opnieuw te proberen met een bekende, net zo lang tot ik het onder de knie heb.
  Alleen het geluid is een dingetje, ik heb gehoorapparaten waardoor elektronica niet kraakvrij overkomt.
  We zullen zien.

  Geliked door 1 persoon

 47. OK, dus een fusie van de websites is onbespreekbaar. Maar een combi-zoom Van Vuren/Rozenwater zou toch haalbaar moeten zijn?

  Like

 48. Hm, mijn reactie is in de moderatie. Dan probeer ik het nog een keer:
  OK, dus een fusie van de websites is onbespreekbaar. Maar een combi-zoom Van Vuren en de Buren zou toch haalbaar moeten zijn?

  Like

 49. Jaja, daar komt geen mensenhand aan te pas. Het filtertje zoemt volautomatisch, ook ’s nachts. Deze en gene heeft of had nog weleens de gewoonte om dingen op de site te gooien die het aangenaamheidskarakter onaanvaardbaar verstoorden. Vandaar. Een Van Vuren – Huilbaby zoom is zeker te overwegen. Moeten we wel eerst met verkenners de gesprekspunten in kaart brengen.

  Like

 50. Professionals

  Van mijn creditcardorganisatie ontving ik een mail en een brief met de mededeling dat nieuwe identificatie noodzakelijk was. Voor alle zekerheid belde ik toch maar even met het bedrijf om te checken of de berichten inderdaad van hen kwamen. De medewerker bevestigde dat en verzekerde mij dat alles volkomen veilig was. Ter geruststelling voegde hij eraan toe: „Wij zijn de GGD niet, wij zijn een professionele organisatie.” Ik twijfelde niet meer.

  Lida Wels

  Like

 51. Mijn creditcardorganisatie? Zou Lida weten dat het een bedrijf is, inderdaad professioneel geschoold om jouw gegevens te gebruiken voor winstmaximalisatie? De GGD oftewel Pubic Health Service (zo las ik ergens) doet dat in ieder geval niet. Die prikken.

  Like

 52. Qua uitkomsten van het overleg van gisterenavond. Die waren er niet. Het was een fieldlab. Geslaagde test. Excellente begeleiding van Lummel.

  Zoals gezegd, Ilona (geluid) en Bertie (geluid en beeld) moeten nog wat aan hun instellingen doen.

  DSR heeft een Billy en een mooi bijpassend gordijntje. Leuk om niet alleen Pawi maar ook de chaperon te zien. Ad begint al vroeg met grasmaaien.

  Het intro neemt dus niet alleen bij mij maar ook bij de lezers een allesbepalende positie in het dagelijks leven in.

  Het ikje heeft toekomst, maar alleen als er een lezerspanel gaat modereren, een brief op poten zal naar de NRC worden gestuurd (vergeten te bepalen wie het voortouw heeft) en verrassenderwijs ben ik dus niet de enige die een gruwelijke hekel aan de Huilbaby heeft (had ik niet gedacht, wat een misbaar kwam daar vertrouwelijk los zeg, ik wilde hem bijna gaan verdedigen).

  Dit is uit het hoofd, oh ja, we houden van Luvienna, maar zij niet van ons en we constateren met lede ogen dat zij volhardt in haar zinloze boycot van onze reactieruimte maar haar kennende is daar niets aan te doen dus we proberen het niet eens.

  Uit het hoofd dus, zonder aantekeningen en Lummel had vergeten het opnameknopje aan te zetten. Iemand aanvullingen?

  Like

 53. Oh ja, de volgende keer willen we graag een externe spreker uitnodigen die ook in de pauze een muziekje spelen kan. Suggesties waren Warhoofd en Moddersloot. Maar goed, vind die maar eens. Ze lijken wel van de aardbodem verdwenen. Ook hier hebben we verzuimd een duidelijke vervolgstap met verantwoordelijk persoon te formuleren.

  Eigenlijk was het dus gezellig maar zijn we niks opgeschoten. Goed dat het maar een test was. Anders had het hele idee een lelijke knauw gekregen.

  Like

 54. Ik heb ook een hele fijne avond gehad. Ik heb de president op de tv niet eens gemist. Zo’n zoomuurtje duurt bijna twee uur. Gelukkig weet de collega van mijn dochter een geheime knop waarmee je de gratis toegestane tijd (40 minuten) kan verlengen. Ik ga over het bestaan van die knop ingelicht worden. Ook ga ik leren om tijdens de vergadering powerpoints te gebruiken om het geheel te verlichten met plaatjes, grafieken of zelfs geprojecteerde ikjes. Ook wil ik uitzoeken of ik muziek in de wachtkamer kan zetten.
  Misschien is er een vrijwilliger die met mij wil zoomen zodat we scherm aptures kunnen maken van alle schermen en mogelijkheden om geluid en beeld in te stellen. Ook die knop voor pawi zodat ze iedereen ziet in plaats van de spreker in het groot en alleen maar een paar toeschouwers. Wie wil dat?
  Verder heb ik geleerd dat Ad en ik nooit een ikje geplaatst gekregen hebben. Zullen we het samen eens proberen? Onder het motto Wat Mieke kan kunnen wij ook. ( de drie W’s)

  Like

 55. De GGD lijkt me anders een zeer professionele organisatie. Bij het testen op corona, in december, bleek dat duidelijk. Ik kon direct langskomen en had die middag nog de uitslag. Die was positief, de volgende dag werd ik gebeld door een aardige verpleegkundige met instructies hoe nou verder.

  Like

 56. ik mag half April een prik! Dat is een maand eerder dan verwacht. Misschien mag ik wel een Janssen. Wel ben ik van categorie veranderd. Zat ik eerst in de 55-70 groep nu in de 60+. Dat staat wel bejaarder.
  Nou die banken zijn me daar een potje professioneel. Daar kan ik over mee praten. Mijn nieuwe kaart werd naar mijn oude adres gestuurd. Daarna moest ik hem op komen halen op mijn oude kantoor( zo’n 100 km verderop).
  Zulke problemen heb ik bij de SAMU ( een soort GGD in frs) nooit.

  Like

 57. Als de verkenner gedaan krijgt dat HR afstand neemt van zijn DSR-nazi-vergelijkingen op zijn blog, dan schuift ook DSR aan bij een gezamenlijke zoom.

  Maar die fijnzinnige mensenvriend, die preventief modereert op voorspraak van het snowflakekwezelkoor dat tegenwoordig het merendeel van zijn publiek uitmaakt, vindt dat absoluut niet aan de orde, zo heeft ie herhaaldelijk gezegd.

  Like

 58. Uiterst schunnig Ik-je trouwens.

  Met dagelijks schandalen in de financiële sector past bescheidenheid.

  En er is niks onprofessionele dan het afkatten van concurrenten of andere organisaties.

  Like

 59. Nazivergelijkingen zijn een no go, ook in bloggersland. Eens. Idem voor vergelijkingen met Trump en psychische duidingen zoals narcisme. Dan plaats je je dus buiten het veld en op de tribune (stalles). Dan ben je ongevoelig op het autistische af. Let wel, ik noem hem geen autist, want dan zou ik hetzelfde doen. Enfin, we gaan het zien.

  Like

 60. Erg leuk om jullie nu in hoogst eigen personen te zien. Na, ik geloof, zo’n 15 jaar.

  Dat mijn microfoon het niet deed blijf ik vreemd vinden omdat ik al twee maal eerder heb gezoomd zonder problemen. Daarbij waren echter de beelden continue te zien, op zelfde grootte en gelijkelijk gedeeld over het scherm. En werden ook niet vergroot of zo zodra iemand het woord nam.
  Er wordt aan gewerkt hier

  Geliked door 1 persoon

 61. Ik heb DSR never/nooit met een nazi vergeleken. DSR heeft mij wél NSB-gedrag verweten toen ik de blogbaas alhier wees op een dubieuze DSR-reactie.

  Verschillende zoomdeelnemers hebben een “gruwelijke hekel” aan HR? Het zou natuurlijk een lachertje zijn om bij zo’n haatpanel aan te schuiven. De combi-zoom Van Vuren/Rozenwater waarvan Ad Hok meent dat die haalbaar is zit er uiteraard niet in.

  Nu verbaast het me wel hoe gezworen vijanden (APD -DSR) weer vrede kunnen sluiten. Ook Lummel had een pesthekel aan DSR, noemde hem ooit nog een moddersloot. Waarschijnlijk is Lummel dat finaal vergeten maar ik vergeet dat soort dingen niet. Bij mij komt waardering te voet en gaat te paard.

  DSR gaat uiteraard beweren dat ik hem wél met een nazi heb vergeleken maar dat is echt absolute nonsens. Totale kolder. Ik kreeg een keer een akelige associatie bij een oproep van hem, dat was alles. Heeft APD al afstand genomen van al het akelige dat hij DSR in het verleden heeft verweten? Ben ik wel benieuwd naar.

  Like

 62. Ja hoor, we hebben open en relativerend gesproken over al het akelige dat DSR en APD over elkaar hebben gezegd. Wij kunnen dat. En we nemen het allemaal niet zo bloedserieus (omdat wij ook een leven buiten het blog hebben en we dit hier als met elkaar dollen zien). Maar ook anderszins: zowel DSR als ondergetekende kunnen goed over eigen schaduwen heenspringen, doorgaans een teken voor morele rijpheid. Hopelijk gaat dat goede voorbeeld je ooit inspireren, als je het in je hebt althans. Heel! Diep! Graven!

  Like

 63. Mooi dat jullie de deelnemers aan de zoom sessie een zeer geslaagde avond hebben gehad!
  Ik heb me de hele avond met de politieke perikelen op het Binnenhof bezig gehouden, ook heel boeiend en tevens stuitend
  hoe de leugen regeert. Wordt vervolgd ….

  Geliked door 2 people

 64. Je zou HR van de weeromstuit toch maar uitnodigen om te voorkomen dat ie zo onaangenaam gaat lopen nadruppelen – ware het niet dat hij eerst DSR met de nazi’s vergelijkt en dat vervolgens bagataliseert. Schrik op schrik, hoe blijft een mens gezond?!

  En dan is DSR nog bereid om HR’s weergaloze scheldpartijen per mail en herhaaldelijke pogingen tot het plaatsen van privacygevoelige informatie alhier te laten voor wat het is.

  Enfin, laat HR zich maar niet bemoeien met hoe het zit tussen DSR en APD of wie dan ook. Zijn dat zijn zaken? Laat hij, zoals APD hem al voorspiegelde, er liever lering uit trekken. Want op deze manier is HR geen aanwinst voor welk gezelschap in welke vorm dan ook.

  Geliked door 1 persoon

 65. DSR blijft mekkeren over een verkeerd uitgevallen associatie van een jaar geleden en aan hem zou ik een voorbeeld moeten nemen? Ik heb DSR meer dan genoeg vergeven, zijn voorbeeld heb ik echt niet niet nodig.

  omdat wij ook een leven buiten het blog hebben en we dit hier als met elkaar dollen zien
  Zou heel heel triest zijn als het HR-blog mijn enige leven was. Niet dus.
  De intense fitties met DSR als dollen omschrijven getuigt eerder van opportunisme dan van morele rijpheid.

  Like

 66. Bas van Vuren schreef:
  maart 31, 2021 om 22:52
  Toen je weg was hebben we ook nog gauw met algemene stemmen aangenomen dat we iedereen een lul mogen blijven noemen.

  Ik was net even mijn neus aan het poederen, die stemming heb ik dus gemist. En ik zou er een veto aan verbinden. Zelf wil ook geen lul genoemd worden. Onthou dat alsjeblieft.

  Geliked door 1 persoon

 67. Lummel, ik meld mij graag aan als vrijwilliger om met jou te zoomen en instellingen uit te proberen.
  Wat de nooit geplaatste ikjes betreft, daar zullen we mee moeten leren te leven, vrees ik.

  Geliked door 1 persoon

 68. Pawi, ik heb de hele meeting aan het scherm gekluisterd gezeten (alhoewel ook ik hoognodig de behoefte voelde mijn neus te poederen) en ik kan je verzekeren dat nergens over gestemd is.

  Geliked door 1 persoon

 69. De links zijn maar een keer geldig. We kunnen een uitnodiging sturen naar alle deelnemers aan de twee blogs. Zij die willen komen en zij die niet willen komen niet. Mocht den deelnemer tijdens het zoemen zich misdragen door schelden, schreeuwen, razen, tieren, vloeken en beledigen zal de facilitator zijn / haar microfoon uitzetten. De rest kan zich dan vrolijk maken om het gebodene spektakel.
  Spreken we per mai af wanneer we gaan proefzoemen Ad?

  Like

 70. Overigens heeft Haller of Heer Rozenwater de 100e reactie gescoord. Wie precies moet een hertelling uitwijzen. Het zal toch niet ..?😂😂😂

  Like

 71. Helaas helaas … ook na hertelling moet ik naar eer en geweten en objektief bevestigen dat het Heer Rozenwater is die de 100e reactie hier heeft geplaatst, en nog wel met een hele lelijke reactie ook. Over nazi’s en zo.

  Het is niet anders. Ik roep hem wel op om af te zien van het lepeltje. Die eer zou ik althans als ik hem was aan mezelf houden. Maar als hij er niet zelf van afziet, dan zal ik het lepeltje naar hem opsturen, net zoals ik dat naar een andere reageerder gedaan zou hebben. Goed, en dan nu terug naar de televisie voor iets dat bijna net zo belangrijk is: de aftocht van leugenaar Rutte met pek en veren, net twee leugentjes teveel gebluft. Verder is het wel een kundige, bekwame, aardige vent. Echt. Maar hij liegt teveel. Niet goed.

  Like

 72. DSR ‘mekkert’ niet. Verkeerd gevallen opmerking? Neen, een verkeerd gemaakte opmerking.

  HR beweert immers op zijn blog dat zijn DSR-gaskameropmerkingen, want dat waren het, ‘humoristisch’ waren en dat alleen ‘autisten’ dat niet snappen.

  In die context vertrouw ik erop hier onder vele mede-‘autisten’ te zijn.

  Like

 73. Maar laten we die onfrisse discussie niet hier voortzetten, zo is mijn voorstel. Hier gaat het om de geloofwaardigheid van de Huilbaby voor een gezamenlijke zoemuurtest. Tot nu toe gaat het niet lekker. Ik denk dat het we niet van gaat komen. Ter wille van de aangenaamheid die hier op het blog heerst sinds de man zich op zijn eigen blog heeft teruggetrokken. Misschien moeten we dat maar eens zo laten.

  Ik zie dat er bij hem opnieuw iemand is die zich voor mij uitgeeft. Triest. Ook dat laten we hier niet toe. Kwestie van respectvol modereren.

  Like

 74. @Klare taal, vanuit je boudoir op de chaise longue zou je bij een vervolgsessie mee kunnen doen. Het spannende politieke spel is nu op zijn hevigst, maar dan alweer voorbij. Iedereen blij.

  @Ilona en Bertie: ik heb jullie helaas nauwelijks gezien of gehoord. Jullie mij wel. Hebben jullie nog tips? Klep dicht? Klep af?

  Geliked door 1 persoon

 75. @ Pawi
  Ik werd niet gehoord. Letterlijk☻. Zelf zag ik jou en de anderen wel, ik hoorde ze ook maar verstond niet veel. Het geluid liep niet synchroon met de mondbewegingen en misschien had ik de gehooraparaatjes niet goed afgesteld.
  Ik weet niet of ik te zien was, heb drie kwartier netjes rechtop gezeten en had er toen genoeg van.
  Maar ik zou het graag opnieuw willen doen, met alle gezichten zichtbaar en wetend op welke knoppen ik moet klikken.

  Geliked door 1 persoon

 76. ad en lummel bever gaan netjes documenteren waar de knopjes zitten om verschillende zaken in te stellen. We gaan dat doen voor computers en voor boontjes en tabletten.
  als pawi een computer gebruikt kan ze haar probleem oplossen door op het icoontje (bij mij) rechtsboven in het scherm te drukken. Dan verspringt het perspectief en krijg je alle deelnemers de hele tijd te zien en wordt de sprekers niet uitvergroot.
  Maar w zullen een handleiding hier publiceren waarmee iedere gebruiker zijn favoriete instellingen kan gebruiken.

  Geliked door 1 persoon

 77. Vogel-app

  Ik heb op mijn telefoon een app geïnstalleerd die me moet gaan helpen bij het determineren van vogelgeluiden. Dus nu ik in de tuin iets hoor fluiten wat geen mus, mees of merel lijkt, activeer ik de app en steek de telefoon omhoog. Helaas: de vogel zwijgt. Wel geeft de poes die om mijn benen kronkelt een miauw. Ik kijk naar beneden, poes kijkt met grote ogen terug. Intussen heeft de app geanalyseerd: bosuil of ransuil.

  Machteld Bouma

  Like

 78. Iedereen soms nog te bedde na een spannend nachtje politiek?

  We zijn begonnen met vogelringtone-Ikjes, nu is de app aan de beurt, en over tien jaar vast het augmented reality oculair implantaat.

  Bij mij zegt app meestal ‘homo sapiens’. Is ook wel zo, die zitten hier veel het hele jaar door.

  Like

 79. @Ad Hok, wellicht zou ik over mijn eigen schaduw heen springen maar DSR herhaalt hier weer de pertinente leugen dat ik privacygevoelige informatie poogde te publiceren. Maakt het heel heel moeilijk.

  Nu kunnen we alle virtuele akeligheden (zoals iemand NSB-gedrag verwijten) onder het kopje “dollen” rubriceren. In dat geval ben ik zelfs bereid over de schaduw van het Empire State building heen te springen. In dat geval staat niets een genoeglijk zoomuurtje in de weg. Wél zou ik nog even willen weten welke deelnemers een gruwelijke hekel aan HR hebben. Zou jij die gevoelige informatie met mij willen delen? Is buitengewoon belangrijk voor me.

  Verder @Ad Hok: je zult gelijk hebben. Ik baseerde de aversie van Lummel op een betrouwbare reageerder. Lummel noemde DSR in 2017 een “Smerige haatstalker” maar dat zal ook een dolletje zijn geweest.

  @Lummel, mijn emailadres is heerrozenwater@gmail.com. Het zou leuk zijn als Luvienna mee ging zoomen. Haar aanwezigheid alleen zal stijl en beschaving garanderen. De kans dat ik ga schelden, schreeuwen, razen, tieren, vloeken en beledigen is absoluut nihil. Veel groter de kans dat ik in alle rust het gekakel van APD en DSR ga aanhoren. Live zijn het best aardige gasten maar het zijn kletsmajoors, mijn hemel.

  @APD, geen denken aan dat ik van het verzilverde lepeltje afzie. Het komt mij rechtens toe. Stuur maar op. By the way, als jij serieus níet de “APD’s eerste Zoemuurtje geslaagd” kop hebt ingediend ben je gehackt. Ga je systeem maar eens heel snel scannen op virussen en trojans. Ziet er niet goed uit.

  Like

 80. Ja die app heb ik ook. Alleen ik weet hoe er mee om te gaan. Nooit in de buurt van een kat gebruiken.

  Inderdaad, DSR, tot laat in de nacht naar het onverkwikkelijke tafereel in de Kamer gekeken. Hoe is het mogelijk dat je zo kunt liegen. Koren op de molen voor de kartelpopulisten, dat wel.

  Like

 81. “Lummel noemde DSR in 2017 …” Dan lees ik al niet meer verder, hoe kun je vier jaar in het verleden leven? Hoe vast zit het dan allemaal in je hoofd? Hoe verstokt is je hart? Als zijn ledematen ook zo flexibel zijn dan zit Heer Rozenwater in een dwangbuis, helemaal zonder dwangbuis, geen beweging in te krijgen die mummie.

  Like

 82. Beste heer Rozenwater, mocht Luvienna mee willen doen aan ons gezoem, dan kan ze haar email adres opsturen naar Bas van Vuren die dit coördineert . Ze heeft geen tussenpersoon nodig.
  Heel veel vroeger heeft u mij ‘de onderknuppel van DSR’ genoemd. Wanneer precies weet ik niet meer. En ik ga dat ook niet opzoeken.
  De stijl en de beschaving van onze eerste fieldlab zoom was uiterst hoog niveau en zeer aangenaam, geen van de deelnemers heeft gekakeld of zich als kletsmajoor ontpopt .

  Geliked door 1 persoon

 83. Dat geheugen van HR lijkt wel een mythologische vloek: zie ‘m daar staan tussen Tantalos en koning Midas – hij onthoudt elke grief sinds het begin der tijden, ook van cq namens anderen, maar welke vreugde brengt het ‘m aan? Met al zijn pogingen het ruzietje breder te trekken, vangt ie keer op keer bot op z’n neus.

  En jawel, read DSR’s pruillipjes: pogingen tot het illegaal plaatsen van persoonsgegevens door HR, meerdere malen door de blogbaas verhindert. En dan mailt HR me ook nog met een lange neus dat ie “uiteraard de data heeft gemanipuleerd”. Het is wat het is.

  DSR wilde dit uitdrukkelijk niet gebruiken als reden om HR niet mee te laten zoomen. Dat HR het nu als dealbreaker opvoert, is dan ook een gotspe. Zeg dan gewoon dat je er geen zin in hebt of er te verlegen voor bent. Is helemaal niet erg.

  Like

 84. Sterker nog, met zo’n zure ruziezoeker wil toch niemand zoemen? Het was kei aangenaam van de week, laten we maar in die sfeer doorgaan. Althans, dat zou mijn wens zijn.

  Like

 85. Wielrenner

  Een beetje wiebelig fiets ik hartje stad richting mijn moeder. Aan mijn stuur hangen een kwetsbaar plantje en een doosje macarons. Ineens hoor ik achter me: „Lelijk wijf.” Ik betrek het niet meteen op mijzelf, maar ten onrechte. Een dertiger in wielrenoutfit passeert me. Onze blikken kruisen en hij schrikt. Misschien ben ik nog lelijker dan hij dacht. Ik kijk hem na en denk aan een dropreclame: mannen in te kleine wielrenpakjes; het zou verboden moeten worden.

  Hedda Treffers

  Like

 86. Een kwetsbaar plantje. Een lelijk wijf. En een reclame van twintig jaar geleden. De aanhef van het introotje is alweer geschreven, APD kan zondagmorgen uitslapen.

  En voor de volgende keer Hedda: droplul terugroepen, alles aan moeders vertellen en er verder niet over schrijven, want het gaat wel van onze Ik-jes af.

  Geliked door 1 persoon

 87. De wielrenpakjes zijn niet te klein. Die mannen zijn te vet. Hoe durf je iemand voor lelijk uit te maken als je zelf een fietszadeltje halverwege in je anus hebt. Maar goed, het was in Amsterdam.

  Like

 88. wielrenoutfit
  wielrenoutfit
  wielrenoutfit
  wielrenoutfit
  wielrenoutfit
  wielrenoutfit

  Zes keer lezen voor ik snap wat er staat: wieleroutfit.
  Of liever wielerkleding, wielersets, of wielerkleding.

  Like

 89. Ook wielrenpakje bekt niet lekker, lijkt wel trappelpakje. Maar wat is het verschil? Ga fietsen met je dikke kont, is gezond, hulde, maar trek iets normaals aan en speel geen Tour de Franceje. Die aerodynamische outfit is niet voor jouw snelheid, noch voor jouw gewicht en contouren ontworpen. En houd je aan de regels. Er wandelen en fietsen ook nog normale verkeersdeelnemers die niet, ik herhaal, niet voor jou opzij moeten.

  Like

 90. Wielrenners hebben veel te verantwoorden, maar er hoeft geen fatshaming aan te pas te komen, noch kritiek op de kledingkeuze.

  We springen toch ook niet meer met een kemelharen borstrok in het zwembad omdat we ons niet willen aanstellen?

  Like

 91. In het frans heet zo’n wielerbroekie een ‘ moule-bite’ en dat is behoorlijk beledigend. U moet zelf maar googlen wat mouler betekent.

  Like

 92. Mouler betekent: maken (ww.) ; vormen (ww.) ; vervaardigen (ww.) ; kneden (ww.) ; modelleren (ww.) ; vorm geven (ww.) ; boetseren (ww.) ; overspannen (ww.) ; omspannen (ww.) ; met gespannen voorwerp omsluiten (ww.)
  mouler vormen ; mater maken ; matrijs maken ; in een vorm gieten ; mouleren , en bite betekent lul

  Geliked door 1 persoon

 93. DSR, graag even uitkijken waar je me van beschuldigt. Fatshaming? Ik heb het over de kleding, niet het vet. Want dat vet daar kan een enkeling helemaal niets aan doen (en de meerderheid maakt daar slagroomgebakje na slagroomgebakje naar binnen werkend gebruik van). Ik ben de laatste die dikkerds iets kwalijk neemt of me om hen vrolijk maak.

  Extreem voorbeeld: ik spreek de dikkerd die in de sauna voorbijwaggelt of in een hoekje als een walrus zit neergezegen nergens op aan. In de sauna draag je geen kleding en ook die handdoek die moet eens af. Geen verkeerde kledingkeuze, passend bij je fysiek, mogelijk.

  Maar op de fiets moet je dus niet plaatsnemen op een millimeter dun fietsje van glasfiber en ditto bandjes dat voor topsporters gemaakt is. Mag wel. Maar dan maak je je belachelijk. En wat gebeurt er met belachelijk uitziende mensen? Daar wordt om gelachen. Het woord zegt het al. Altijd goedmoedig. Nooit uitlachen. Maar toelachen. Dikkerdjes zijn vaak de meest gezellige mensen die je je kunt indenken. En ze zijn niets minder (hooguit gemiddeld per kilo lichaamsgewicht).

  Like

 94. Lummel, niet dat broekje is het probleem, ook niet die kont, maar de combinatie. Getuigt van slechte smaak of … een uitnodiging om de drager eens lekker uit te lachen, want die weet zelf ook wel hoe hij of zij eruit ziet zo, maar zit daar niet mee en kan de vrolijkheid langs de kant van de weg hebben. Die heb je ook. Glunderend van de pret, zie ook het videootje, en schaterend van geluk kijken ze naar zichzelf en daar is helegaar niks mis mee. Maar als zij om zichzelf lachen, of er maling aan hebben, dan mag ik dat ook.

  Like

 95. Ha, Hedda, de dame van de piemelmok. Mijn geheugen is slecht maar ik kan goed in de archieven zoeken. Eerste wat me dan opvalt is de preoccupatie van APD en DSR met HR 🙂 Grappig, is natuurlijk veel te veel eer. Ik ben maar een simpel kereltje, een uiterst bescheiden manneke.

  Ter zake, er is hier één akelige ruziezoeker en dat is natuurlijk DSR. De term “onderknuppel van..” gebruikte hij steevast voor mij als ik APD steunde in zijn ruzies met DSR.

  Hoe jullie nu het verleden omkleden met suiker en fondant (en daarom liever een term als smerige haatstalker vergeten), de zaken omdraaien (opeens ben ik de ruziemaker en is DSR de vredelievendheid zelve), dat is heel opmerkelijk. Wat kunnen mensen opportunistisch zijn!

  Dit zijn de feiten: DSR kan zijn ware aard hier niet kwijt en daarom valt hij onder de TP alias míjn lieve reageerders lastig. De gotspe is dat hij dat vervolgens glashard ontkent. Toen heb ik ten bewijze de IP-adressen gepubliceerd.. alleen in het bewijs waren de IP-adressen verwijderd. Vergelijkbaar met een doosje met een verzilverd lepeltje opgestuurd krijgen maar het verzilverde lepeltje zit er niet in. Of een netje met paaseieren in ontvangst nemen maar er zitten geen paaseieren in.

  Of ik nog mee ga doen aan een zoom ligt volledig aan jullie. Ik kan me voorstellen dat pawi en Bertie er niets meer van moeten hebben. Wat willen we met die heisa, zullen ze denken, op die manier komen we helemaal niet meer aan bod. DSR hoopt overduidelijk stiekem dat ik wel mee ga doen, die heeft een antagonist (term die Luvienna geregeld gebruikt) nodig. APD wil de baas blijven spelen. Opvallend hoe dociel Lummel de touwtjes uit handen geeft.

  Fijne paasdagen allemaal en we gaan het zien. Het lijkt me toch erg leuk om ook eens mee te zoomen. Zeer goeie herinneringen aan de live (life?) ontmoetingen en ik neem aan dat een zoommeeting vergelijkbaar zal zijn.

  Like

 96. Intrigantje die Rozenwater. Hij blijft het maar proberen met ouwe koeien, hij kan het maar niet hebben als mensen in het echt gewoon leuk zijn met elkaar. En nu komt bovendien de aap uit de mouw: Pawi en Bertie zouden het eigenlijk niet leuk meer moeten vinden. Dat maken ze zelf wel uit, Roosje. Met jou erbij lijkt het mij in ieder geval echt niet leuk meer. De opening die ik bood is wat mij betreft nu voorbij. Maar zoemuurtjes zonder mij, dan wel zonder de c in het rondje, zijn natuurlijk altijd mogelijk. Succes!

  Like

 97. OK, duidelijk. Een zoemuurtje zonder APD komt er uiteraard niet, dat weet hij heel goed dus daarmee heeft APD zijn veto uitgesproken. Dat veto komt daarmee van dezelfde mijnheer die beweert dat hij wél of zijn eigen schaduw kan heen springen en ik niet.

  Pawi en Bertie zouden het eigenlijk niet leuk meer moeten vinden? Ze gaan het niet meer leuk vinden als de heisa rond HR de boventoon gaat spelen en daar kan ik ze alleen maar volledig gelijk in geven.

  Like

 98. Alweer iets over hinderlijke fietsers, deze keer een wel heel vuilbekkend type, dat is nog eens hinderlijk. Hier is toch alles al over gezegd?

  Off topic: hoe meer mensen meezoemen hoe liever het me is.

  Geliked door 1 persoon

 99. Een esthetische veroordeling op basis van vet. Fat shaming dus.

  Probeer je er nou maar niet onderuit te rutten. Het zou een smadelijke afgang zijn na bijna tien jaar blogbaasschap.

  Like

 100. Jammer dat HR zich niet aan de redelijke wens van de blogbaas houdt en maar door blijft drammen.

  Heeft ie geen eigen blog voor dat gehaatpredik?

  Geliked door 1 persoon

 101. De heisa rond HR komt van HR zelve! Maar goed, dit tafereel doet me denken aan Segers (Het Goede, lees APDP) versus Rutte (het Kwaad, HR). Gaat hem niet worden dus.

  Like

 102. Bedankt, pawi, Bertie en Ad Hok dat nieuwe zoemers jullie nog steeds lief is. Als APD en DSR er ook zo in hadden gezeten was er aan mijn deelname geen woord vuil gemaakt.

  Een intrigant ben ik zeker niet. In feite ben ik een echte Fries. Eerlijk, stug, trots, koppig, standvastig en daarbij een warm voorstander van Hollandse directheid.

  Like

 103. Zalig Pasen iedereen!

  HR had zeker een embryo is z’n ei vanmorgen.

  DSR neemt mild glimlachend kennis van alle fraaie eigenschappen die HR zichzelf toedicht. Een aardige nabrander bij het jaarlijkse overzicht van de zeven Hoofdzonden en Kardinale Deugden in de Volkskrant.

  Waar valt Gebrek aan Zelfkennis onder? IJdelheid dunkt me. En HR’s privacylekken en Godwinerij is uiteindelijk pure Gramschap.

  Geliked door 1 persoon

 104. De DSR/HR heisa op dit aangename blog. Willen we liever niet, daar is het blog van de buren voor. Ik beschouw het maar als collateral damage van het zoemuurtjesexperiment en hoop dat het snel voorbij is. Hier houden we het graag aangenaam.

  Vrolijk Paasfeest!

  Like

 105. Pardon? HR-heisa graag.

  Of anders APD/DSR-HR heisa.

  APD en HR kibbelen hier genoeg over zaken waar DSR niet bij betrokken is.

  Like

 106. Mijn punt is dat er heisa uitbreekt, zodra de intrigant opduikt. Niet fijn. Beïnvloedt ook de algemene sfeer. We hadden het net zo leuk met elkaar. Daar probeert hij een wig tussen te drijven. Niet prettig, ik beraad me en wacht het paasweekend af.

  Like

 107. Fair point. DSR laat het dan maar verder op z’n beloop. Er spelen ernstiger zaken.

  Zo heeft geloof in de Paashaas van sommige gezinsleden een ernstige deuk opgelopen nadat deze zijn opwachting heeft gemaakt op Center Parcs, compleet met praat over verkleden en grote mensen die eitjes verstoppen.

  Ik had gehoopt nog jarenlang van Sinterklaas te kunnen profiteren, maar dit ziet er niet goed uit.

  Geliked door 1 persoon

 108. Graag een intro. En voor dsr: die deuk gaat snel weer over. De sinterklaas magie zal het overnemen. Ik werd ooit op heterdaad betrapt met 5 francs en en een melktand in mijn hand. Met sint en de kerst
  an nix aan de hand.

  Geliked door 1 persoon

 109. Hier worden paaseieren trouwens door de kerkklokken rondgebracht. Les cloches. En dat geloven de kids ook. Ik heb vandaag trouwens een heerlijk paas’onijn gegeten.

  Like

 110. Dat geeft de burger moed.

  Bij ons hangen we beide geloven aan. Het valt me mee dat dat nog niet tot vragen heeft geleid.

  Maar geen mens verkleedt zich dan ook als klok voor zover ik weet.

  Like

 111. Palmpasen: haantje op een stokje (gebeurt dat nog?); Paaszondag: konijn aan het spit.

  Makes sense.

  Geliked door 1 persoon

 112. Ik heb als jochie inderdaad met een haantje op een stok door de straat gelopen. En bij ons thuis heeft het konijn de lamsbout vervangen. (Lees het nooit geplaatste ikje over mijn lamsboutleugen.

  Like

 113. Tip
  Stuur je niet geplaatste ikje in na het intro van morgen. Lummel over zijn lamsbout, ik over mijn verwarming…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s