Waar was jij toen je de email las?

Ik zal het nooit vergeten. Ik kreeg het Emailtje van de Hoofdredakteur terwijl ik net lekker door het Nederlandse landschap zoefde, met de Fyra van Rotterdam naar Schiphol. En de blik ging verbaasd van binnen naar buiten …

fyra 1

… vervolgens ongelovig starend in de verte …

fyra2

… om uiteindelijk naar beneden te gaan …

fyra 3

….. het koppie ging naar beneden. Nog steeds. 😦

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

28 gedachten over “Waar was jij toen je de email las?”

 1. :-((
  ik las het op Facebook en dacht eerst dat het een hoax was.
  wat het érgens natuurlijk ook wel is…

 2. in noordwijk,gingen bij pjotr,alle vlaggen op zwart,zat bij de tandarts,die stopte en sloot zijn praktijk….redden wat er te redden valt…nieuwe rondes,nieuwe kansen,blijven lachen….

 3. Ik was aan het werk, soms check ik even mijn mail……………………….

 4. ik was enthousiast een reactie aan het schrijven op mijn blog
  mijn koppie hangt ook
  hoe weet ik waar iedereen naar toe gaat?

 5. Ik las het bij Timmerark en geloofde het niet. Toen begon de reactieblog-tsunami en gaandeweg ging ik het toch geloven. Ik ga verhuizen naar Blogspot, daar kun je hele mooie persoonlijke Blogs ontwerpen.

 6. Errug mooi verwoord, Apie, en met de dramatiek in de foto’s…
  Ik zat hier gewoon achter mijn laptopje, en pinkte een traantje weg.
  Daarna heb ik uit nijd de kerstboom afgetuigd!
  Daar gaan alle mooie werken, van jou, van zovele bloggers; naar de filistijnen…
  Gestopt met roken heb ik er eentje opgestoken, pfff…
  Ik weet wat je voelt; ik lijd met je mee, e.v.a – kijk maar op m’n blogje – hoewel ik nog maar net kom kijken.
  Houd moed, misschien bekijken ze alleen maar of, en hoeveel, en in welke mate er geprotesteerd zal gaan worden.
  En gaat het hele plan niet door…

 7. Voor The Saint hierbij de betreffende mail. Het ou inderdaad mooi zijn als de bloggers ergens anders een podium zouden kunnen vinden. FACEBOOK biedt wel mogelijkheid tot reageren bij elkaar. Format is wel anders. Hier de brief.
  Beste Volkskrant-blogger,
  Via deze mail wil ik u graag persoonlijk op de hoogte brengen van een wellicht vervelende mededeling: het Volkskrant-blog gaat stoppen. Per 1 maart zal de site niet meer toegankelijk zijn, en vervalt de mogelijkheid een weblog bij te houden onder de naam van de Volkskrant.
  De reden hiervoor is dat wij het blog helaas niet meer de aandacht en technische ondersteuning kunnen bieden, die het vereist.
  Om te voorkomen dat u al uw bijdragen na 1 maart niet meer kunt terugvinden, en u te stimuleren vooral te blijven schrijven, wil ik u graag wijzen op enkele gratis en toegankelijke blog-alternatieven op het web, zoals.http://wordpress.com/http://web-log.nl/
  Wij onderzoeken nog mogelijkheden om blogs te kunnen bewaren. Mocht u zelf nog goed werkzame tools weten, dan roep ik u op deze de komende maand te delen met uw mede-bloggers in de reactiemogelijkheid onder het moderator-blog van de Volkskrant.
  Ik dank u hartelijk voor uw vertrouwen in het Volkskrant-blog de afgelopen jaren.
  Hoogachtend,
  Philippe Remarque
  Hoofdredacteur de Volkskrant

 8. Wakker geworden met een vervelend gevoel. Even de reacties checken op mijn bloggie is er binnenkort dus niet meer bij.
  @svara, lijkt me sterk dat ‘iedereen’ ergens anders heen gaat, maar misschien wel groepen waarmee je al of niet wat had. Is niet hetzelfde, maar toch iets.
  @Pilgrimheart, ik ben ook ernstig aan het denken en kijken. Belangrijk voor mij wat mensen waarmee ik wat heb, zoals jij, doen. Zelf heb ik weinig idee van verschillen tussen wordpress en blog.nl en hoe ze ook allemaal mogen heten. Ik neem aan dat er binnen een aantal weken wel een paar opduiken waar grote groepen heen gaan, en dan ga ik lekker aansluiten. Een eigen bloggie beginnen kan ook, maar daar komt dus geen hond op kijken, da’s het probleem voor iedereen denk ik, kwaliteit of niet, je bent op het wereldwijde net als individu gewoon niet zichtbaar. Snik, net als vroeger toen er nog geen internet bestond.
  @Ilona, dat is sterk, ik rook sinds gisterenavond ook weer. Dit pakkie leeg en dan weer stoppen, hoop ik. De Kerstboom gaat er vanmiddag uit. In een grote zwaai. Misschien zelfs wel de fik erin. Rotboom.
  Ik houd niet van kerstbomen
  Kan alleen maar dromen
  dat hun zaadjes nooit meer opkomen.

  Of de Volkskrant op het besluit terugkomt betwijfel ik, gelet op de inhoud van het mailtje, er zit weinig twijfel in, geen nieuwsgierigheid naar eventuele oplossingen (ik weet bijvoorbeeld dat een aantal bloggers, waaronder ik, best een maandelijks bedragje zou willen betalen voor het kunnen bloggen).
  Dus maar afwachten op de vele initiatieven die er de komende weken ondernomen worden. Het Onafhankelijke Bloggers Alternatief (OBA??), toch maar eens gaan kijken. En natuurlijk het ouwe vertrouwde drasties, dat net in een restyling zit, dat vind ik ook heel interessant: leuke mensen, geen opdringerige commercie, wat scherpere discussies dan hier op vkblog, maar da’s prima. We zijn er in ieder geval welkom heb ik gelezen. http://www.drasties.com/?p=16871
  Ik houd het allemaal in de gaten. Zucht.

 9. @Pilgrimheart, nou moe, da’s wel heel snel. Zucht. Ik begrijp dus dat ik vanaf nu al deze links in een favorietenlijstje moet gaan zetten, en ze dan regelmatig langslopen. Zucht (ja, de tweede al). Ik hoop toch dat er ergens een soort van service komt waarbij we het overzicht een tikkie kunnen bewaren. Tot ziens indeed, ik ga je zeker volgen. Ik blijf zelf tot 1 maart hier op mijn post, ook via mijn facebook en twitterkanaaltjes bij te houden, en op drasties. Zie de links rechtsbovenaan mijn blog. Eh nee, ik heb geen illusies … grijns … het meest trieste lijkt het me als ik een apiedapie dot com aanmaak, en dan dagelijks met mijn vijf bezoekers moet communiceren. We zijn natuurlijk wel verwend hiero. Qua bezoekersaantallen. Maar wie weet.

 10. Onderschat ook niet dat bloggers voor journalisten concurrenten zijn. Vooral een paar jaar geleden waren er horrorverhalen dat door de opkomst van het blogwezen de journalist zelve zou worden bedreigd. Dat is allemaal niet uitgekomen, goeie journalisten die kunnen schrijven en duiden en onder de vlag van een krant met reputatie, zijn nog altijd gevraagd. Maar dat wil nog niet zeggen dat journalisten het blogwereldje nu ineens wel prettig vinden, niets menselijks is hen vreemd. Neerkijken op "sufferdjes die denken dat ze ook kunnen schrijven" is menselijk, en daarom lijkt het me dat de Volkskrant (of NRC, daar is iets soortgelijks aan de hand, het fenomeen ikje, lezersanekdotes, werd verschillende malen afgeschaft, beperkt, weer ingevoerd etc) niet echt een functionerende waardevolle bloggersgemeenschap WIL. En waar geen wil is, is geen weg.

 11. Mijn blogwereld stortte in. Een flinke kater vandaag. Morgen beter? Wie weet.
  P.S. bedankt voor je uitgebreidde reactie op mijn blog.
  Groetjes, Lydia

 12. @op zoek naar morgen, ja, duurt niet lang, dan is het allemaal weer prima in orde, zo gaan die dingen. Mensen zijn flexibel, zijn sterk, en gaan door. You’re welcome!

 13. @op zoek, oh YES!!! Een zo waar oud Chinees spreekwoord. In alle opzichten.

 14. Ik lag te rusten.
  Man Vroems vertelde het me. Het eerste wat ik dacht was: ook al zijn werk niet meer zichtbaar.
  Ik laat het maar gelaten over me heenkomen, heb hier zoveel te doen en zoveel veranderingen dat dit helaas niet goed uitkomt, geen tijd, zin en vooral energie om me in een andere plek te verdiepen.
  Ik las wel ergens iets over bloggers in blik, of zo, daar heeft menigeen al (wanhopig) snel zijn intrek gedaan.
  Maar ik blijf hier!

 15. @Appelvrouw, als een kapitein op een zinkend schip. Ik bewonder je! Maar ik hoop dat je als de zwerm spreeuwen zijn definitieve rust- en snaterplek heeft gevonden, op wat voor site dan ook, daar ook heenkomt. Sterkte en geluk dit jaar. Je kunt overigens (misschien iets voor het blog van Vroems) de hele zaak op een DVD laten copieren en er zijn ook diensten die het integraal als boek publiceren. Af en toe als ik op gmail zit, dan verschijnt er zo’n advertentie in de rechterbovenhoek. Zal voor je opletten.

 16. Apie, ik heb alle verhalen van Vroems allang verzameld hoor, en die van mezelf ook. Wij hebben altijd per verhaal opgeslagen.
  Ik weet dat de techniek kan falen.
  Later geef ik een boek uit van zijn verhalen, sommige mails en verhalen van mij over de situatie, Alleen voor zijn vrienden en familie.
  Ik ken deze site: maakmijnboek.nl

 17. Fleur 13-02-2011 19:47
  IK weet dat nu prcs!
  Had nl bezoek.
  Mijn visite nam iets mee voor mij.

 18. Moonfairy 23-02-2011 17:00
  ik zat in tram in Keulen
  onderweg na een fijne dag naar het hotel
  ik geloofde het niet
  het is al eens eerde zo geweest dat het er niet goed voorstond
  in het hotel aangelogd
  en kon mijn ogen niet geloven
  vooral niet door de manier waarop we afgeserveerd werden

  Moonfairy 23-02-2011 17:01
  oh zinnetje vergeten
  ik kreeg een smsje

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: