In Mumbai staarde ik naar Larry King (12)

Ik lag in mijn hotelkamer, in het Renaissance hotel in Mumbai. Alleen op het queensize bed. Suf naar CNN te staren. Larry King Live.

 

Ik nam nog een flesje Teachers uit de minibar. Het was de laatste. Voor de rest stonden er wat onduidelijke miniatuurtjes aan de binnenkant van het deurtje. Waarom al die andere rommel en maar twee flesjes van wat je echt nodig hebt? Wat moet je met een speelgoedflesje Bordeaux? Wat moet je met die smerige Beefeater? Wat moet je met vieze nootjes waar iedereen al in heeft zitten knijpen? Wat moet je met zo’n stom ronkend koelkastje? In tijden van depressie wil je iets anders. Je wilt een echte fles whisky. En je wilt … roken!

Ik gaf een harde trap tegen mijn rolkoffertje dat naast het nachtkastje stond. Roken? Dat was meer dan vijf jaar geleden! Dat doen we dus niet. De trolley lag op zijn kant. De modderige wieltjes draaiden nog na van het geweld. Het trieste tafereel werd weerspiegeld in de spiegel van de kast.

Als ik nu ga roken, dacht ik, dan is het afgelopen. Dan rook ik zo weer twee pakkies op een dag. Ik was zo trots. Ik voelde me zo goed. Dat gaan we niet doen. Ik draaide ‘room service’ en hoorde mezelf een pakje Marlboro light bestellen (met lucifers).
Soms doe je, als je diep in de put zit, steeds dommere dingen. Je weet dat je het doet. Je weet dat je het niet moet doen. Je weet dat je ermee op moet houden. En je weet dat je het kunt. Maar toch doe je het niet. Je kunt gewoon niet stoppen. En je zakt steeds dieper weg. In zo’n stemming was ik. Er was geen houden aan.

De telefoon ging. Ik nam niet op. De telefoon ging weer. Ik liet hem helemaal uitrinkelen. Jakkes, wat een lelijke man, die Larry King.

Er werd op de deur geklopt. Ik hees me overeind. Daar kwamen de sigaretten. Met een chagrijnige grom deed ik mijn kamerjas aan. Ik keek door het kijkgaatje en deed de deur open.

Daar stond mijn vriendin! Mijn droommeisje uit Mondegar. Mijn redding. Mijn wijs, wijs meisje. Ze zei niets. Teder kuste ze me op de lippen en duwde me op het bed.

Liefde, lieve mensen, overwint alles. Zolang mensen elkaar nog kunnen beminnen zoals wij die nacht, zolang is er nog hoop. En leven.

We zijn nu bijna klaar. Dit is het twaalfde en voorlaatste deel uit de serie. Deel elf stond hier. Deel 13 (slot) hier. En het is dus echt anders geworden dan de vroegere versie van drasties.  Let maar op. Hier wordt de waarheid verteld, hoe beschamend die misschien ook is.
Lees dit ook op mijn vkblog. Maar waarom zou je, het is hetzelfde.
Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

7 gedachten over “In Mumbai staarde ik naar Larry King (12)”

 1. Reacties via het vkblog:

  ldbroersma 07-02-2011 13:45
  Je bent een romanticus pur sang, Apiedapie.
  🙂

  VSp 07-02-2011 14:18
  Mocht daar in dat hotel dan nog gerookt worden op de kamers?

  Vogel-vrij 07-02-2011 14:29
  Herkenbaar.
  Het was niet in Mumbai, en ik heb nooit gerookt…
  Maar ach, alle Renaissance hotels over de hele wereld zijn hetzelfde:)

  Ilona 07-02-2011 16:35
  Oew Apie,
  Je maakt het me wel moeilijk hiermee nou ik verwoede pogingen doe te stoppen met roken…

  Maar die trap tegen die trolley doet het me weer vergeten.

  En jij…
  Jij hebt je meisje…

  Apiedapie 07-02-2011 16:50
  @VSp, ja hoor, volop, asbakjes overal, bepaalde lucht in het dekbed (krijg je er toch niet helemaal uit), kleine brandplekjes op het email van de wasbak (binnen handbereik van de wc …).
  @Ilona, ja, zwijmel zwijmel geniet geniet … ik hoop dat het nog heel lang duurt voordat het dertiende en laatste deel komt. Mmmm.

  Isis Nedloni 07-02-2011 20:45
  Prachtig verteld!
  Je kunt boeiend schrijven!
  En.. ook herkenbaar!
  Bij stress en idioterie van anderen
  jegens mijn persoon
  raak ik zo over de toeren….soms…
  dat ik sávonds van schrik mezelf
  een flinke borrel in schenk
  en in tens naar een sigaret verlang.

  Gisteravond was het zover.
  Uit nood rookte ik een mini sigaartje.

  PAS OP met volle pakjes!
  Die zijn veels te gevaarlijk!

  Vriendelijke Avond groet!; )))))

  Marjelle 07-02-2011 22:12
  Herkenbaar, Apie en niet alleen het roken. 😉
  Mooi ook je laatste alinea…
  Leuk trouwens dat je in de infokolom een link hebt gezet naar m’n interview met jou.

  Apiedapie 07-02-2011 22:25
  @Isis, ja, ik pas op. Pakjes zijn zo leeg.

  @Marjelle, dank je! Die link: tuurlijk, ik ben er toch apetrots op! En met mijn favoriete foto van het babyolifantje en zijn moeder.

  Marjelle 08-02-2011 00:04
  Moest even glimlachen bij ‘apetrots’. 😉

  zelfstandig_journalist 09-02-2011 09:38
  Larry King is al met pensioen. Nu jouw sigaretten nog.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: