Joepie, we mogen meedenken over een Bloggers Paradijs

Zie JandeWit’s artikel over de voortgang bij het restylen van drasties: “Er wordt hard gewerkt aan een nieuw Bloggers Paradijs”. Hij nodigt iedereen uit om mee te denken. In het openbaar, niet achter gesloten deuren, maar gewoon waar het hoort: op de site zelf. En hij houdt ons op de hoogte van de voortgang.

Je bouwt, als ik het goed begrijp, in feite mee aan je eigen bloggerssite. Eh, als Jan luistert natuurlijk, en ook genoeg centjes heeft … Ook lekker spannend (James Bond is er niets bij): het wordt gedaan door een Rus die in Amerika heeft gewoond en door een webbeheerder die met zijn gezin in Thailand woont … Zelfs delen van het contract staan letterlijk op zijn site!

Mijn favoriet: “Our desire is to delight the client. One way is to make clear our understandings with each other.” stoer

Maar alle gekheid op een stokje: drasties is een drukbezochte site, waar altijd wat te doen is.

Je moet stevig in je schoenen staan, zoals paco painter bijvoorbeeld al heeft gemerkt, en cor verhoef, niet alleen je stukjes maar zelfs je foto’s kunnen door zelfbenoemde rechters en jury’s beoordeeld en door een enkeling zelfs worden herbewerkt (re:pix)  .. je moet er maar tegenkunnen, zie die van henk bijvoorbeeld of lidy broersma

Hm, ramirezi laten ze meestal met rust, afgezien van wat pretgedichtjes op zijn dieren  … maar het is spannend daar, je moet op je tenen lopen, en de sfeer is – als je door een paar verzuurde reageerders heen kunt prikken (lees: negeren of terugmeppen) – doorgaans vriendelijk, en soms absurd.

JandeWit is de onsympathieke founding father van drasties, een internationale website voor en door Nederlanders in den vreemde en in het binnenland. Jan woont met zijn gezin in Thailand en is afkomstig uit Brabant. zie een diepte-interview dat ik zelf met hem heb mogen hebben, twee jaar geleden, over zijn achtergronden en beweegredenen.

toikje logo

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

15 gedachten over “Joepie, we mogen meedenken over een Bloggers Paradijs”

 1. Dank Ilona, Aad. Ik zal de reacties hier copieren naar JdW, maar iedereen kan natuurlijk ook zelf op drasties reageren. Inloggen hoeft daar niet, alleen maar naam en emailadres en het staat er meteen op.

 2. Eerste suggestie: maak een voorpagina die minimaal de gelijke is van de VK.. Dan is drasties al een heel eind.
  Rest komt nog wel 😉

 3. @Ragrenner toch! Foei! 🙂 Afzeiken … hm … plagen, geinen, beetje kwajongensachtig keet schoppen zou ik het willen noemen. Op het scherpst van de snede, soms er overheen, maar nooit zo erg als bijvoorbeeld op geen stijl, of wat ik hier op het vbblog weleens heb langs zien komen in persoonlijke vetes. Tussen echte personen. Op drasties zijn het meestal de poppetjes die ruzie maken, en degenen die de poppen bedienen zouden in het echt een biertje met elkaar gaan drinken. Denk ik. Prettige dag nog! En iedereen kan het zelf beoordelen of het hem (mv/) ligt of niet, vandaar dat ik wat linkjes heb geplaatst.

 4. Dit ga je niet menen Aapje, heb je gezien wat er in de reactiedraden allemaal afgezeken wordt? Ach ja, natuurlijk heb je dat gezien, je doet zelf mee zag ik, domme opmerking van mij.

 5. @maria, altijd welcome … take your time. Net zoals zovelen. We komen allemaal op onze pootjes terecht.
  @ragrenner, dank je, waardeer ik. 😉 De officiele opening van mijn eigen blog op wordpress is op 1 maart, ben e.e.a. nog aan het optuigen (https://apiedapie.wordpress.com). Verder blijf ik op drasties en OBA. We houden elkaar in de gaten, zeker weten.

 6. Als de VK errug ondrastisch optreedt, kom ik misschien toch bij jullie :-).

 7. O ja, sorry Apiedaap, ik vind het gewoon kinderachtig wat er daar gebeurt, heb onder dat laatste Ikje daar even onder uit de zak gehaald om te zien of ze mijn pagina zouden bezoeken met dat gebler maar tot op heden geen reactie!
  Awel, ook goed, waar blog jij verder eigenlijk?

 8. @Apiedapieplagen, geinen, beetje kwajongensachtig keet schoppen zou ik het willen noemen. Op het scherpst van de snede, soms er overheen
  Hmmm,
  Ben er daarnet toch even gaan kijken.
  Een beetje rommelig daar. Maar daar raak ik wel aan gewend.
  De discussies, die ga ik niet uit de weg. . .

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: