Dag Pauw en Witteman, hier is DSR (21)

De Schrijvende Rechter“Het lijkt verdorie wel alsof je steeds dommer wordt!” “We spreken elkaar nader wanneer je voor lijk ligt en de kat je opvreet”. “Tante kan ‘t gewoon opslobberen zonder haar kunstgebit in te doen.” “Een domme doos van een moeder ..” En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Internetschreeuwer De Schrijvende Rechter (DSR) is in vorm. Lezers en reageerders krijgen er van langs als nooit tevoren. Toch blijven ze komen, klikken, liken en sharen. Deze rubriek wint nog altijd aan populariteit. Hoe kan dat? Willen we beledigd worden? Willen we ons ergeren? Willen we pijn? Het lijkt erop.

Ook deze week publiceert de gesjeesde kappersbediende uit Brussel zijn beroemde Eindoordelen over de “ikjes”, anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC. In het reactieveld hieronder verschijnen ze meestal rond een uur of twee in de middag.

De discussie die volgt gaat best weleens over de kwaliteit van het ikje.

De discussie die volgt gaat best weleens over de kwaliteit van het ikje. Maar doorgaans wordt de gelegenheid aangegrepen om een gedachtenwisseling aan te gaan met de andere reageerders, waaronder Luvienna, mopperkont, Ut, lummel, Indra, Vreugdeloze Bertje, Kees de Jongen, Klare taal, en Maduro.

TVVorige week ging het over de kwaliteit van het Amerikaanse spoornet, de geneugten van het high-speed treinen in Europa, hoe knus het kan zijn onder een viltje of een boetekleed, het nut van de Europeesche Verkiezingen (voorstel: 37% van de Nederlanders stemt voor het EP, dan ook 37% van het aantal zetels gevuld; de rest blijft leeg), de vrijheid van onderwijs voor honden en katten, de geschiedenis van het dier, en nog heel wat meer. Hartstikke leerzaam allemaal. Pauw en Witteman hoeft niet meer.

Nieuwgierig naar weer een weekje DSR? Scrol dan nu naar beneden, ga de confrontatie aan, zeg ook rustig wat het ikje van de dag bij uzelve losmaakt. De puike Eindoordelen van vroeger blijven te raadplegen voor ieder die dat maar wil en wie is dat niet? Veel plezier!

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

301 gedachten over “Dag Pauw en Witteman, hier is DSR (21)”

 1. Apie,

  geen paniek, het functioneert nog gewoon.

  Het is een redelijke verbetering. Nog niet optimaal. Is er bij de standaardthemas van WordPress dan niks wat gewoon werkt? Werken er bij WordPress dan geen mensen met tablets en mobieltjes?

  Chronologisch andersom beviel me wel, maar dan bovenaan reageren (ook al is onderaan reageren ook al 1x duimscrollen beter dan nieuwste reactie onder lezen en bovenaan reageren).

  20 laatste reacties is wat weinig als DSR leegloopt. Maak er maar 50 van.

 2. Brandlucht

  In de behandelstoel van de gynaecoloog lig ik bij te komen van een lisexcisie, een ingreep waarbij ‘onrustige cellen’ op de baarmoedermond worden weggebrand met een heet koperen schaafje. Ik was door verpleegkundige Ria gewaarschuwd dat de behandeling een schroeiluchtje kan veroorzaken. Als Ria de instrumenten schoonmaakt, vraag ik waarom ze een ouderwetse metalen eendenbek gebruikte, geen vaginavriendelijker materiaal. „De metalen eendenbek verspreidt minder brandlucht. We doen wel eens een hele dag lisexcisies. Dan is het hier net een barbecue.”

  Suzanne Hoeksema

 3. Tja, die dingen hoor je in de behandelkamer. Daar lach je dan samen even om. Doorgaans stuur je het vervolgens niet naar de krant. Behalve als je Suzanne Hoeksema heet, aandachtsdoosje dat ze d’r is!

  In de papieren editie is de bijbehorende paginabrede selfie te bewonderen.

 4. Keibenieuwd of DSR zijn Eindoordeel kan plaatsen. Stuur het anders per email op, rechter, dan doet de moderator het wel voor je. Zo is hij wel. Plakje kaas iemand?

 5. @Apie 13.17 Dat werd wel tijd, na het harde werken. *snificoontje*

 6. Ik vraag me dan af of zo’n hele dag lisexcisies bij de gynaecoloog en de assistente resulteert in een onbedwingbare neiging om op weg naar huis nog even snel een wegwerpbarbecue van de benzinepomp mee te nemen.

  Overigens hoop ik dat die cellen niet zo onrustig zijn dat ze ervandoor kruipen, met barbecuelucht en al.

 7. Slaat u dit maar over, het is een mobiele reactie, vanuit de trein. Als het lukt dan ben ik keiblij. Ach, een kinderhand is gauw gevuld.

 8. @Rozenwatertje
  “Ik zit nu op Drasties dus waarom ingewikkeld doen. Mijn blog http://www.drasties.com/blogsems/comments/afbeelding_voor_30_05_2014 is met één klik te bereiken en jullie kunnen hier toch reageren?”

  Typerend voor opportunisten, deze ‘oplossing’. Het is je toch niet ontgaan dat een aantal mensen om principiële redenen niet meer naar Die Site gaat? Ik weet dat dat niet in jouw denkwereld past, maar je hebt ze, die mensen. Ik ben er een van, en mijn principes laat ik niet zo makkelijk los, dan moet de situatie wel nijpend zijn en de reden goed gegrond. Dus het is wat mij betreft Hier of Daar. In het laatste geval zal ik niet kunnen genieten van je kunstigheden, maar men moet wat voor zijn principes overhebben. Verder ben ik het eens met het inhoudelijke commentaar van Apie, dat enige begeleidende tekst een ‘must’ is.

 9. Hmmm… bij de buren heeft het plaatje van de dag een kop gekregen van iemand die zich ‘Buurman’ noemt.

  Prima kop trouwens.

 10. Kees, heb je van foto gewisseld nádat ik het over een waardig, grijzend hoofd had of deed je dat al vóór die tijd. Op de oude foto vind ik je er veel interessanter uitzien. Die staat hier gelukkig nog aan de linkerkant.

 11. Haha Indra, nee dat heb ik als een compliment opgevat, waarvoor dank :). Maar het rode van mijn shirt pas wel weer beter bij de kleur van de titel van het blog. Zo nu en dan eens een ander plaatje, dat is het idee.
  Ja Apie kan bijkans een fotoboekje van me maken, ik zie mezelf hier zelfs weleens als 13-jarige jongen verschijnen!

 12. Bij mij blijft hangen: vaginavriendelijk materiaal. Op de een of andere manier leidt dat mijn gedachten naar vunze grappen, maar omdat het hier een medisch Ikje is, en onrustige cellen nooit leuk zijn, zelfs niet als Dsr over welke zou beschikken, hou ik het hier maar bij (‘Vleespen!’ shit, ontsnapt me toch een dubbelzinnige, ongepaste, vaginavriendelijke, bbq gerelateerde grap).
  Succes met de verbouwing Apiedapie.

 13. Onsmakelijk ikje, zelfs Mieke Kerkhof zou zich met haar eventuele beroepsdeformatie hier niet aan wagen.

  Wel enige moeite gehad met de nieuwe lay-out. Ik blijf digibeet.

 14. Aardige variant op het ikje, waarin de gynaecoloog aan de patient vraagt:” rookt U wel eens na de gemeenschap ?, waarop de vrouw antwoordt;” daar heb ik nooit zo op gelet”.

 15. Die Suzanne Hoeksema geeft zo een aardig inkijkje in haar, uh, dinges, maar ze staat er toch wel bij stil dat ze maandag ook weer naar haar werk, naar haar collega’s moet ? Hey, Suzanne, goeiemorgen, leuke bbq gehad…?

 16. Maduro, met Suzanne Hoeksema heb ik geen medelijden, maar wel met haar vele naamgenootjes in den lande die misschien niet zo op dit soort reacties zitten te wachten

 17. Maduro
  Met je reactie op dit ikje ben je wel gestegen op de culinaire ladder van het barbecuend volkje in Nederland, bravo.

 18. @HR
  Dat jij Drasties niet bent, is een argument jezelf onwaardig.

  DSR kan niet op Drasties reageren zonder moderatie vooraf. En om een login te krijgen, moet hij van JdW APD verloochenen.

  Dat kan natuurlijk niet.

  Verder is de zinspeling van ‘Maduro’ over onrustige cellen bij DSR, die hij schijnheiligjes ‘niet leuk’ noemt maar desondanks maakt, een dieptepunt op dit blog.

  DSR wenst hem dan ook ook heftige jeuk en korte armpjes toe.

 19. Ik weet niet of ik wel op de juiste plaats zit met mijn reactie, beetje warrig , het geheel. Nu zullen de opponenten hier natuurlijk wel misbruik van maken en beweren dat ik de weg kwijt ben. Zij duiden dat natuurlijk niet letterlijk, zoals begrijpelijk in die mindsetting.

 20. Even een reactie van een mens dat al gekookt heeft.
  Ik vind het moeilijk om de plaats te vinden waarop je kunt reageren, ik ga niet met mobiel, buiten Nederland met tablet, thuis gewoon met laptop.
  Ik ben natuurlijk geen expert qua deze spulletjes.

 21. @Klare taal, we rommelen allemaal maar wat aan, niemand hier is expert.

  Je hebt op de laptop twee mogelijkheden:

  1. in de linkerkolom (laatste reacties: “Dit zei”) klik je op een reactie, de bovenste is de meest recente. Klik niet op het hoofdje, maar op de titel van het blog rechts daarvan. Dit brengt je meteen naar het blog waarop jij wilt reageren. Meestal is dit ook het goede blog, want meestal gaat de discussie van de dag over een en hetzelfde artikel.

  2. je kunt ook in de middelkolom kijken, je negeert de bovenste verhaaltjes, maar gaat onmiddellijk naar het eerste (bovenste) verhaal dat een keigrote foto heeft. Daar klik je (net onder die grote foto) op ” .. REACTIES” (… is het aantal reacties). Gewoon op de titel van het artikel klikken kan ook. Dat brengt je naar de laatste, oftewel meest recente reacties (dat zijn er nooit meer dan 20, gisteren kon dit nog oplopen tot 100 of over de 200, daar werd je doodmoe van, nu gaat het sneller). Onder die max. 20 reacties vind je dan weer je vertrouwde reactieveld.

  Wil je verder teruglezen dan 20 reacties dan kun je onderaan op OUDERE REACTIES klikken net zolang tot je bij de eerste komt. Wil je op een heel ander artikel gaan reageren, maak dan je keuze uit de welgevulde boven- en rechterbalk.

  Dat is alles.

 22. Wat echt sneu is zijn mensen die bij de buren ordinaire grapjes maken over mensen die daar niet kunnen reageren. Dan ben je dus echt een dieptrieste lafbek. Maar ja, JaJu (jammerende jurk), met zo’n naam hadden we dat natuurlijk eigenlijk wel kunnen weten. Hoe diep sommige mensen toch kunnen zinken als ze weten geen tegenspel te krijgen. Brrr.

 23. okee , ik ga een reactie invullen en die is dat het een beetje een warboel is, wat niet bij jou past, je wilt altijd alles in de hand houden en beheersen, prima.

  maar nu zijn er wat velden misschien wegens digitale aberraties uit de hand gelopen en niet meer in de hand te houden.

 24. Nou, precies op de goeie plek dus! Het is even wennen, Klare taal. Maar de update was nodig, we werkten met een systeem van 2010 (gemaakt in 2009). Over een weekje weten we niet beter en zijn we allemaal keigelukkig.

  Hoe het op de tablet gaat, weet ik niet, als je naar het buitenland gaat even voor de zekerheid aan lummel vragen.

 25. Lieve Apie , zeer tevreden met je repliek , dank, maar het blijft moeizaam reageren. Mooie Site et courage alors, en avant.

 26. @APD
  DSR denkt niet veel van het Ik-je.

  Willekeurigerwijs schoot hem de uitroep ‘Geen stinkvlees op de tafel!’ (dwz niet zitten op de tafel ivm de stoel) te binnen, maar ja.
  Eindoordeel: 3- (zegge: driemin)

 27. Voorzorgsmaatregelen

  Tijdens de verbouwing vind ik in de voormalige keuken een knalgeel papier, formaat A4. Het is een rampenplan uit 1997 „voor de bewoners”. Per paragraaf wordt een ramp beschreven, met een opsomming van te nemen voorzorgsmaatregelen.

  Het bezit van een draagbare radio wordt als vanzelfsprekend beschouwd, evenals waterdichtverpakte lucifers en voedsel in blik. („Blikopener bij de hand houden!”, lees ik.)

  Het is veel tekst en dus is gekozen voor een heel klein lettertype. In een poging om volledig te zijn, mogen de bewoners op de achterzijde eigen aantekeningen toevoegen in een daartoe in de tekst aangebracht, heel klein, kader.

  De vier stippellijntjes zijn goed benut, in zwarte viltstift en hanenpoten staat er: „LEESBRIL!!”

  Ronald van den Berg

 28. Een heel klein kader en toch viltstift en hanenpoten. Hm. Het geheel komt nog uit de tijd van de typemachine neem ik aan. Toen waren ze nog bang voor rampen. Nu komt de klap onverwachts, mark my words *somber kijk icoontje*

 29. Ach, bij een onverwachte klap hebben we tot die tijd tenminste zorgeloos (wat DAT betreft) geleefd. Geen zorgen over vergeten leesbrillen en blikopeners. Of oplaadmogelijkheden voor je telefoon/tablet/notebook/whatever.

 30. ‘Gedachtenissen bij een stukje papier, nog geeneens erg oud, in vermeldenswaardig A4-formaat’ – het wordt hoe langer hoe suffer. *bareuh*

  Ergerlijk is het superieure ondertoontje waarbij de inzender zijn onopmerkelijke observaties noteert.

  Het bezit van diverse spullen wordt dus niet als vanzelfsprekend beschouwd, anders stond ’t niet in het draaiboek.

  En er wordt door de tijd heen ergerlijk mildgeglimlacht om de kennelijke ‘hanepoten’.

  DSR heeft niet de indruk dat de schrijver het zelf beter zo kunnen.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 31. Hoe weet Ronald eigenlijk dat het bezit van een draagbare radio (en de lucifers en de conservenblikken) als vanzelfsprekend wordt beschouwd? Is dat zo in priegelschrift geschreven? Dan is het dus niet vanzelfsprekend. Wordt de draagbare radio helemaal weggelaten en is dat juist het eerste dat Ronald in gedachten springt (auw)?

 32. Ach, het was 1997 moet je maar denken. Als hij een briefje uit 1600 voor Christus had gevonden, dan zouden weer andere dingen vanzelfsprekend geweest zijn die het nu niet meer zijn (zoals een blikje bizonpate).

 33. Krijg je tegenwoordig geen bizonpate meer in de eerste klas van de internationale trein?

  Kale boel, hoor.

 34. Nee, dat is al een lange tijd geleden, dat je heerlijk schommelend dan wel zoemend zat te culineren. Het is nu vaak een koude schotel met ham, selderij, bleke blaadjes sla, hooguit een gekookt ei en wat koude asperges als het er de tijd voor is. Samen met het miniflesje witte wijn moet je daar dan de tijd mee door komen. De koffie is nog altijd niet te drinken. De prijzen zijn onveranderd te hoog voor het gebodene.

  Maar alles beter dan de eerste klasse van een gewone Nederlandse trein, da’s wel zo smerig en treurig dat ik er de laatste keer, ter hoogte van Roosendaal, foto’s van heb genomen met het idee om daar een wraakblog aan te wijden. Komt nog weleens.

  Jekkie bah, de kleverige stralen halfopgedroogde cola liepen door de hele (eerste klasse!) coupe heen, je kon met goed fatsoen je tas niet eens neerzetten. Om over de rest van de vloer, tafeltje, stoel en overvolle op springen staande prullenbakjes maar te zwijgen. Noch de conducteur noch de machinist (die er op zich zelve, persoonlijk, niet veel aan konden doen) vonden het nodig om een kort woord van “excuses namens ons suffe bedrijf” aan te wijden. Ik schaamde me inmiddels plaatsvervangend kapot voor de mensen uit het buitenland (Japan, China) die in hun goeie goed ook in de trein zaten.

 35. Hier zijn twee van die plaatjes, wellicht goed voor een eigenstandige bedenk eens een kop thread, hoewel de “waar zouden we zijn zonder de trein” achtige suggesties wellicht evenzovele open deuren zijn.

  Image and video hosting by TinyPic

  Image and video hosting by TinyPic

 36. He! Zou iemand eens een linkje naar een fotootje willen zetten? Het lijkt erop dat er nu (vanwege het nieuwe thema?) geen tussenkomst van de moderator meer nodig is om de link zichtbaar te maken. Dat zou vooruitgang zijn.

 37. Ik denk dat je net tijdens de staking van het NS-schoonmaakpersoneel in een Nederlands treintje hebt gezeten. Zo erg als dit zie ik het meestal niet.

  Wat let je trouwens om zelf je Heerlijke Hapjes en een royale fles goede wijn mee te nemen?

 38. Wat een prachtige prullenbak, Luvienna, is die van jou? Zien we hier een “happening now” in jouw werk- of huiskamer? Wel op stand zeg!

  Qua foto en linkje, nee, je hebt gelijk, ik moest het bij jou weer handmatig doen, het is kennelijk een voorrecht dat alleen moderators is voorbehouden, het is niet anders, we live with it.

  Zelf eten en drinken meenemen in de trein doen grote arme gezinnen. Een fles wijn meenemen in de trein doen alcoholisten. Neenee, ik wacht op het karretje, helaas komt dat in Nederland niet meer. Mijn oplossing: snel uit de trein rennen bij een overstap en een kroketje scoren, dat kan nog wel overal.

 39. Ik wist niet dat jij je zo aan hokjes conformeerde, Apie. 😉 Ik zou me in jouw geval niet zoveel van aantrekken, van wat grote gezinnen of alcoholisten doen. Nu moet je steeds sprinten om een kroketje of iets dergelijks te halen, met het risico dat je trein voor je neus wegrijdt (of heb je kunnen regelen dat ze op je wachten? Een cliënt van zo’n klasse..) Plus dat je je glaasje wijn bij het noenmaal mist.

 40. Op Brussel Midi was vroeger een hamburgertentje (twee ouwe mensjes met een bakplaat en een smoezelige vaatdoek) waar ik erin slaagde om sprintend heen en sprintend weer de gewilde hamburger met zwart geblakerde sliertjes ui te scoren. Meurend in de eerste klasse, alwaar de rest aan de kleffe asperges zat. Heerlijk! Maar dat kot is nu weg.

 41. Ik herinner me dat stukje nog, 2010, brr alweer vier jaar verder.
  Je kunt heel goed zoeken Luvienna.

 42. ‘In een poging om volledig te zijn…….’ Wat een rare kromme zin.
  Poging slaat terug op de opsteller van het geschrift, maar wat daarop volgt is een gedraging van de ontvanger. Spelfouten zijn ergerlijk maar dit is onvergeeflijk.

 43. Dank je wel, Klare Taal, maar ik heb dit stukje niet opgezocht; dat heeft Apie zelf uit de archieven naar boven gehaald.

 44. O ja, over die foto; Apie, dat is ergens in het kantoorgebouw van mijn huidige opdrachtgever. Ik maakte foto’s in het kader van een 6-daagse foto-minicursus Anders kijken (gewoon met je mobiel) en de opdracht van die dag was spiegeling. Op welke manier dan ook.

 45. Spiegelen! Daar is Heer Rozenwater een expert in. Hij heeft ooit eens een hilarische reeks gepubliceerd bij de buren, niet meer te vinden, want daar is de zoekfunctie een lachertje. Geeft niet, in mijn herinnering was het mooi, groots, hilarisch, maar het fijne weet ik er niet meer van. Een linkje kan dat alleen maar kapot maken. Ik zie jou frele heerlijke figuurtje rechts in de prullenbak, Luvvie, klopt toch? En die vingers om dat hoekje! *lol icoontje, laat Heer Rozenwater het maar niet zien*

 46. Yeo, that would be, met vingers en al. Zonder was te lastig om een fotootje te maken. 😉

 47. Prachtig plaatje, ook al een kandidaat voor een nieuwe HKUKS.

  Fotograferende vrouwen zijn overigens een genot om naar te kijken, maar daarover een andere keer meer.

 48. @Rozenwatertje

  “Ten eerste mijn complimenten voor je nieuwe foto, een gave verbetering. Dat je Luv’s grijzend hoofd opmerking als een pluim opvat laat zien dat je nog heel onbekommerd in het leven staat (hou dat vol!). Het verbaast me dan wel dat je zo vasthoudt aan verstarde principes. Denk je nou echt dat er iemand wakker ligt als jij drasties wel of niet bezoekt? “

  (Ja quoten is met deze nieuwe opmaak wel noodzakelijk geworden, wil men aan een en ander nog een touw kunnen vastknopen)

  Ook jij dank voor je compliment. Zo gaat ie goed! Die opmerking was overigens afkomstig van Indra, niet van Luv, al had ze voor hetzelfde geldt door Luv gemaakt kunnen worden. 🙂

  Verstarde principes is voor jou wellicht een pleonasme, voor mij niet. Of er wel of niet iemand wakker ligt van mijn bezoek aan Drasties doet natuurlijk totaal niet ter zake. Die uitspraak geeft wel een inkijkje in jouw denkwijze. Maar omdat ik dus niet star ben (noch heel onbekommerd in het leven sta, zoals uit mijn principeverklaring wel blijkt), sluit ik zeker niet uit dat ik je kunstblog eens ga bezoeken. Want eerlijk is eerlijk, jij verdient op jouw beurt een compliment voor wat ik daar in het verleden heb aangetroffen. Maar reageren is dus uitgesloten, wat een goed argument is om Apies uitnodiging aan te nemen en je blog naar Hier over te hevelen. Kom, wees eens flexibel!

 49. Kees, sommigen zetten er het tijdstip van reageren bij, als het niet helemaal duidelijk is over welke reactie het gaat. Maar dit is wel zo duidelijk, ik heb het even schuin gezet voor de duidelijkheid. Wat Heer Rozenwater betreft, laat hem, hij heeft het daar kei naar zijn zin. Ik ben allang blij dat hij hier af en toe opduikt. Schrik hem nou niet af door een thema aan te blijven kaarten dat zoooooo 2013 is. Wat mij betreft is iedereen vrij om zowel hier als daar, of alleen hier of alleen daar zijn dingetje te doen. Internetland is groot genoeg voor leuke en minder leuke sites.

  Waarom heb je je hand onder je kin, op je nieuwe foto? Je ziet dat wel meer op professionele Linkedin en sollicitatiefoto’s. Ik vraag me al jaren af wat de fotograaf en/of gefotografeerde daarmee wil zeggen. Hand onder kin is voor mij vermoeidheid, onbeleefdheid, geen houding kunnen geven, geen houvast dus. Maar het is nadenken toch? De gefotografeerde denkt weleens na! Aannemen die vent! 🙂

 50. Wel een engerdje trouwens, op dat plaatje, met zijn hand onder zijn kin. (Jij niet, Keessie, zelfs met hand onder je kin ben jij geen engerdje, verre van.) Kan me hem goed voorstellen in een film als de buurman die o zo aardig is en dan een seriemoordenaar blijkt te zijn.

  Een nóg ergere variant is hand met een vulpen onder de kin.

 51. Dat heb ik nou nog nooit gezien, een hand met een vulpen onder de kin, dat is zeker nodig om het glazen plafond te doorboren.

  In het algemeen is een hand onder de kin een fotografisch truukje om een wat weke en slappe kin te camoufleren, vertelde mij een professionele fotograaf.

 52. Nou Kees, vertel het maar. Week kinnetje te verbergen? *sorry dat het gesprek deze wending kreeg icoon* Maar nu we toch bezig zijn, je kijkt niet vertrouwenwekkend in de lens, maar bijna schrikachtig of jolig naar rechts (kwam er iemand aan die riep je te gaan kietelen?). Bovendien houd je je gezicht iets te ver naar achteren, waardoor de toeschouwer recht in je neusgaten kijkt (overdreven gezegd dan, maar, nu we het er toch over hebben, vergeet niet het daar af en toe bij te punten). Verder wel een leuke foto.

 53. Kees, om maar even verder te zeuren, ik vond die grijze krullen ook leuker, ik heb dit al eerder gezegd, weet ik.

  Verder weet ik ook hoe het is om naast een man met grijze krullen te lopen.
  Bevalt nog steeds heel goed.

 54. Ow
  oo, wat ben ik toch een zeurpiet, ik wou je net na die zenuwslopende verbouwing vragen of ik niet steeds mijn email opnieuw hoefde in te vullen, maar wat blijkt nu stante pede, dat ik hier werk van maak, staattie daar zo, mijn adres en zelfs mijn naam, zonder invul en ander werk. Nou ja , onbegrijpelijk en keigoed, zonder het schromelijk gevraagd durfde te hebben is alles goed gekomen.

 55. Geweldig Klare taal! Het probleem al opgelost doordat je eraan dacht. Pas dit ook in het werkelijke leven toe en je bent een gelukkig mens (ben je al, maar ik heb het in het algemeen ook tegen de andere kijkertjes die dit nog niet weten: denk aan een oplossing, breng het onder woorden, en het komt goed). Zelf heb ik het ook kei naar mijn zin op de nieuwe site, ook mobiel. Joepie!

 56. nou ja goed gekomen is een ordinaire uitdruking, dat kan beter, dus maak ik ervan : ziijn we tot een goede overeenstemming gekomen, en maken er het beste van.

 57. @Luvienna, 18.32, volgens mij is die engerd op de foto (die Apie plaatste) met hand onder de kin een engstert, een zij in plaats van een hij. Maar ze lijkt wel wat op hoe vroeger die chansonier Dave er uit zag. Of ziet iedereen er een man in?

 58. Ik zelve zag er een man in, maar gaandeweg meer en meer een vrouw. Zonder baard, dat wel. We zullen het nooit weten.

 59. Op zoek naar de weerspiegelfoto’s ervoer ik op welk een ongekend hoog niveau mijn blog ooit heeft gestaan. De prachtigste foto’s, de mooiste koppen, de levendigste commentaren (met heel grappige Apie en DSR verwijzingen) Dat niveau zal ik nooit meer bereiken. Daarom maakt het me allemaal niet zoveel meer uit. Als DSR te beroerd is (Keesie toont tneminste nog zijn goede wil) eventjes op een linkje te klikken, soit, het zij zo, what me worry, het zal mijn tijd wel duren. De nieuwste afbeelding staat er nu al een dag en niemand heeft er nog op gereageerd (doet toch mijn, mismoedig kopje icoontje). Het beste lijkt me nog in de neergang te berusten. Wat kun kun je anders?

  http://www.drasties.com/blogsems/comments/afbeelding_voor_31_05_2014

  De weerspiegelfoto’s heb ik teruggevonden, valt een beetje tegen, ook omdat er tinypic foto’s zijn weggevallen en tijdens een verhuizing de accentletters rare tekens zijn geworden. Voor Luvvie zullen we dan maar zeggen:

  http://www.drasties.com/blogsems/comments/weerspiegelingen_op_fotos

  Keessie: Je moet de vrouwen die van je grijze lokken zeggen te houden beslist niet vertrouwen. Op de voorlaatste foto lijkt het alsof je al met één been in het graf staat. Echt, op de laatste foto sta je er vele malen beter op. Is zeker een foto van meer dan vijftien jaar geleden?

  Op zoek naar de vergroting kwam ik je “waarom ik geen therapeut werd” artikel tegen. Ondanks de waarschuwing ben ik het toch gaan lezen en het boeide me zeer. Nieuwsgierig geworden klikte ik ook op het “bijzondere klap” verhaal en dat is een pareltje. Heb het doorgestuurd naar mijn broer die bij de Amsterdamse Sociale Dienst heeft gewerkt. Hij zal het verhaaltje net als ik zeer waarderen.

  http://keessiedeg.wordpress.com/2011/09/28/een-bijzondere-klap/

 60. Wat is er in hemelsnaam voor engs aan de foto hierboven. Dat is toch overduidelijk een vrouw! Er was vroeger iemand op de radio met een heel mooie stem. Mijn ouders waren altijd zeer verrukt over haar programma’s Ik weet haar naam niet, maar de foto doet me aan haar denken. Een of andere Anne? kan dat?

 61. Wat een gesomber op zo’n mooie zomermiddag, Heer Rozenwater. Ja, wat wil je nu? Reacties krijgen op een foto die je hier niet hebt gelinkt? Daar gebeurt het niet meer, dat weet je. Om nou van je publiek te vragen om van hier naar daar en weer terug te gaan, da’s durven. Da’s maar een enkeling die dat doet. Zoals ik *kop op icoontje*

  Het is een fraai plaatje, wat bij mij suggesties als “Alle zegen komt van boven”, “Doet u maar een teiltje of twee” en dergelijke doet opkomen. Of “Hier en daar een bui”. Concurrentie is er niet, als afzender moet je maar Buurman doen of zo, bij het noemen van mijn naam wordt je blog onmiddellijk vernietigd door Ijan de Verschrikkelijke (die van de hondjes).

  De ouwe spiegelingenthread is inderdaad prachtig, qua commentaren en sfeer. Luv, daar moet je echt even voor gaan zitten. Maar mensen, mensen, wat ziet het er uit! Qua techniek&layout dan. Om je plv. je ogen voor uit de kop te schamen.

  Toch mijn beste Roosje, blijf het daar maar stug proberen, en weet dat je hier altijd welkom blijft, nu, en in de toekomst, en vroeger ook. Morgen mag je je verheugen in een mooi blogje (verschijnt om 13h00 precies) waarin je in het zonnetje wordt gezet. Tot dan en nog een fijn weekend.

 62. Roos, als mensen grijs haar hebben, vind ik het juist niet mooi als ze het gaan verven. Tenzij het grijs worden al op heel jonge leeftijd begint. Maar Kees lijkt me tussen de 50 en 60, dus ik zou zeggen: gewoon laten gebeuren. Niks mis mee.

 63. Indra, bedoel je Anne van Egmond, die op zondag uitgaanstips voorlas? Overigens een oud-collegaatje van me. Verven van haar moet iedereen zelf maar weten, maar grijs kan keimooi zijn. Zelf moet ik er nog even op wachten, maar het doet me niks *klappertand icoontje*

  Fotootje van Anne, die (nu ik er verstand van heb dankzij Klare taal) kennelijk een weke kin had, maar dat geeft niet op de radio. Moge zij rusten in vrede.

 64. Apie, ja dat zou kunnen. Is dat niet de mevrouw van de foto hierboven?

 65. 300. Correctie, die van de uitgaanstips was Meta de Vries. Ook zij is helaas al overleden, ook haar wens ik rusten in vrede toe. Zij had een dermate weke kin dat die met beide handen ondersteund moest worden. Maar dat geeft allemaal niets. Net als met Kees en Anne is er ook met haar niks mis!

 66. 301. Indra, je hebt gelijk, het is drs. Geiske de Ruig, een geneeskundige mevrouw, kundig en sympathiek zo op het eerste gezicht. Zij heeft niets met dit blog uit te staan (althans voorzover ik weet, wellicht schrijft zij onder een pseudo, zoals bijvoorbeeld pawi).

  Haar foto is hier bij toeval geplaatst na een google naar “foto met hand onder de kin”. Uit de bosjes sprak deze foto mij direkt aan, omdat het er zo gelikt en professioneel uitzag. Verwijderen is op verzoek echter altijd mogelijk.

  Applausje voor mezelf (onbedoeld), ik zie dat ik zojuist de 300e reactie op deze thread heb gegeven. Tijd voor een nieuwe Eindoordelenintro! Hij staat al klaar.

 67. 302. Rozenwatertje 14:04
  Die foto-met-hand-onder-kin dateert van eind 2012, toen ik nog een spulletje gebruikte dat mijn grijze haar zijn oorspronkelijke bruine kleur teruggaf. Genomen door mijn dochter, en aangezien ik een slecht poseur ben en zij een ongeduldige fotograaf, is het geen gelikt plaatje geworden, dus tegen alle tips van Apie (mei 31, 2014 om 19:58) in. Het zij zo. Degenen die zich bekommeren om de toestand van mijn kin kunnen de foto’s in het artikel ‘Geverfde vent’ op mijn blog aan een nader onderzoek onderwerpen. Wie daar (terecht) geen zin in heeft, kan ik geruststellen: het valt allemaal reuze mee.

  Leuk dat je dat artikel over de Sociale Dienst kon waarderen en naar je broer, tevens ex-collega van mij, hebt doorgestuurd. Ik ga nu even naar je kunstblog kijken.

 68. 303. Is goed, Kees, voor een Linkedin profiel dus afgekeurd (sowieso omdat je geen overhemd aan hebt), maar als familiekiekje en voor blogdoeleinden helemaal goed. Toch je dochter recht in de lens aankijken de volgende keer. Dat werkt indringend. Persoonlijk. Geconcentreerd. Betrokken. Naar de lezer toe. Zelf kijk ik zoals je ziet ook lichtelijk rechts en links van de lens, dus de beste stuurlui staan aan wal hoor. Ik probeer al jaren een goede portretfotograaf te vinden, maar ze zeggen dat ik niet lang genoeg stil blijf zitten.

 69. 304. Ach HeRoWa, ik ben duidelijk te laat bij de club gekomen, wat heb ik een hoop gemist. Jammer dat je tekst en de plaatjes zo onder de tand des tijds geleden hebben, maar desondanks kan ik me goed voorstellen hoe ze de gemeenschap ze destijds ervaren moeten hebben.

  Dank voor het opzoeken!

  Wat de afbeelding van vandaag betreft: ik had hem even gemist. Bij deze een ideetje:

  Wassen en watergolven

  @Apie Wat een fraai, nieuw portret! En dat zonder een hand onder de kin! Je bent geen dag ouder.

 70. 305. @Ut, op mijn mobiel zit ook geen linkerkolom met laatste reacties. Ik krijg eerst de samenvattingen van 5 stukjes, dan een opwekking om me in te schrijven, en dan 15 laatste reacties en nog een hele hoop meer. Jij ook?

 71. 307. @Luv
  Wassen en watergolven vind ik een goeie.
  Zelf dacht ik: alsof je een emmer leeggooit.

  @Rozenwatertje
  Ik heb ook genoten van die kat met eendenkuikens. En van die man die zo goed stoten kan.

 72. 309. Tja, megadoop is nou niet je van het, maar goed, de spoeling is dun 😉
  Leuk dat je weer vreugde in het leven schept, Bertje, en die snor staat je goed! Voor mannen met weke bovenlip en hangneusvleugels heb ik weleens gehoord.

  Indra, ik zag dat je ervoor pleitte om de koppen van mij en Luvienna daar ook mee te laten doen. Weet je dat zodra Heer Rozenwater mijn naam daar gebruikt hij het risico loopt ook geband te worden, net als DSR? Bannen als je links zet, ook naar heel normale posts. En schrappen als je mijn naam noemt of omfloerst aan mij refereert. Tja, gelukkig heeft hij van hondjes meer van verstand.

 73. 310. Apie 😆 Ceterum censeo…En daarom zal ik door de jaren heen omfloerst aan je blijven refereren. Maar nu eerst een pittige werkweek. Bah, vandaag even geen zin en dat gebeurt me niet vaak.

 74. 311. Apie,

  Ik krijg op de mobiel de laatste reacties (“dit zei”) onder de laatste reacties. Bijzonder praktisch. De ontwerper van dit thema mag van mij als straf een maandje DSR modereren.

 75. 313. Jullie zijn mild, te mild. Ik kan nog een waslijst aan tekortkomingen overleggen, met hilarische not-antwoorden op internethelpfora (op die van Ut, dat de menus ONDER de items staan: ja, dat is bij alle mobiele thema’s zo). Enfin, alles overziend toch blij met de frisse look. We gaan het ermee doen, op naar twenty twenty!

  @Indra, het zit kennelijk in de lucht, ik ook geen zin vandaag. 😦

 76. 314. @ Keessie, hoe heet het spulletje dat je oorspronkelijke kleur haar teruggeeft? Alle vrouwen hier kunnen me nog meer vertellen, ik ga het uitproberen.

  Met veel plezier je verfverhaaltje gelezen. Mooie tweede vrouw heb je!

  Mijn broer heeft nog niet gereageerd, hij heeft hij het drukker dan ooit na zijn pensionering . Hij was overigens zo’n beslisser. Wist en weet alles van de juridische kant van de zaak en ziet daar ook de schoonheid van in. Ja, ongelooflijk nietwaar.

  @Indra, ik ben iemand die bij voorkeur conflicten uit de weg gaat. Op een gegeven moment verdwijnen ze vanzelf is mijn ervaring. Kopsuggesties hier geopperd neem ik zeker en vast in overweging. Hier de nieuwste afbeelding:

  http://www.drasties.com/blogsems/comments/afbeelding_voor_02_06_2014

  Apie, waar blijft de nieuwe intro waar ik in het zonnetje word gezet? Je bent een pluimstrijker van het zuiverste water maar mijn wankele ego kan wel een opkikkertje gebruiken. Schiet daarom een beetje op alsjeblieft.

 77. 315. @Heer Rozenwater, t.a.v. het plaatje: het eerste dat bij me op komt is: wat een janboel! Maar dat mag vast niet *milde-glimlachicoon*
  Qua haar: doe het niet, jongen, het ziet er niet uit.
  Qua het benadrukken van “tweede vrouw” .. waarom toch? Het is zijn vrouw. Punt. Dat hij daarvoor een andere heeft gehad doet niet terzake. Ik stel mijn vriendin toch ook niet voor als mijn “zevenenveertigste scharrel”?
  Finally, het nieuwe intro, jij ongeduldig aagje, komt precies om 13h00 op de site, zoals de trouwe klanten weten. Met ijzeren regelmaat al 22 afleveringen lang. Ja, zo kan het ook, georganiseerd een blog beheren. *alweer zo’n milde-glimlachicoon*

  Tipje van de sluier: de kop van het nieuwe intro is te previewen op het Eindoordelenverzamelblog , dat tijdstip kan wisselen, is doorgaans op zater- of zondagmiddag, maar soms pas op maandagochtend, al naar gelang wanneer ik het nieuwe intro af heb. Maar de link werkt uiteraard nog niet, ja ja ja, jij ondeugdje, jij dacht, dan klik ik er lekker op! Nee dus. Effe wachten nog. Zelf ben ik ook razendbenieuwd, want ik heb er wel weer mijn best op gedaan, vooral omdat Indra iedere keer van die leuke complimentjes geef. Nou, daar doe je het voor dus. Ik wel althans. Van belonen ga je beter je best doen, dat wisten de Grieken al, maar van de Calvinisten mag het niet. Die geloven meer in straffen. Mensen op hun kop geven als ze een keer een rotintro geschreven hebben, of helegaar geen intro. Nou, bij mij werkt dat niet, want dan denk ik de volgende keer: poe, bekijk het maar, het zal toch wel weer niet goed zijn.

 78. 317. Even een mooi complimentje maken: wat heb jij een mooie site gemaakt! Moest wel effe wennen hoor.
  Dat heb je heel knap gedaan! Mijn complimenten!

 79. 318. Dank je Iloon. Bij WordPress een fluitje van een cent, zoals je weet. Het ziet er al gauw gelikt uit. Maar al met al zit er toch wel een dag werk in om de puntjes op de i te zetten. Vooral het gedoe met mobiele telefoons kostte een hoop tijd.

  Je reactie was trouwens nog net op tijd voor een vermelding in het blog van 13h00 uur! Pfoe. Volgende keer me niet meer zo in spanning laten zitten hoor.

 80. 319. Apie @309

  Die nick knaagde aan mijn ziel. Allemaal de schuld van DSR die zijn proefschrift over nicknames en hun gevolgen onvindbaar maakt voor gewone mensen. Des te meer hulde voor de wetenschappers die niet alleen in staat waren om dit proefschrift te vinden, maar er ook rijkelijk uit te citeren, althans volgens DSR zelf.

 81. 320. Zelfontkennende Bertje heeft z’n nick ten onrechte ingekort.

 82. 321. Apie (08:57)

  Dan hebben alle thema’s het verkeerd. Ik voel me als in een restaurant waar ik eerst drie gangen moet wegwerken voordat ik de menukaart mag inzien.

  Je doet er uit het oogpunt van klantvriendelijkheid goed aan een custom mobiel thema te (laten) schrijven.

 83. 322. Dank Ut, zowel schrijven als laten schrijven geen optie. We zullen het hiermee moeten doen, het is niet anders. Bij mij gaat mobiel posten stukken beter dan bij het vorige thema, ik klik lekker op de bovenste reactie en ben dan in een wip bij de thread en het reactieveld. Althans een relatieve wip, vergeleken met het gedoe van een week geleden dus. En de verdere rare dingetjes die er af en toe insluipen die wennen wel. Zo moet ik zelve regelmatig mijn cache legen omdat de site in eeuwige loops verkeert tussen apiedapie.com en wordpress.apiedapie.com. Ook dit is volgens een WordPress dame (die mij hedenmorgen schreef) “normaal”.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: