DSR strijkt zijn eigen overhemden (22)

vlag“Als je DSR bij zijn ballen hebt moet je keihard toeknijpen … Dat het ook de clou is zal me aan mijn reet roesten … Apie is een womanizer, die vrijt alle vrouwen op.” Zo op het oog weer een bloemlezing uit het oeuvre van internetacteur De Schrijvende Rechter (DSR).

Niets is minder waar. Het zijn de woorden van Heer Rozenwaterdie vorige week is teruggekeerd op het nieuwe nest. De vlag ging uit voor het verloren schaap. Dat de beminnelijke kunst- en kitschkenner en online-characterduider (“Pas nou maar op, voor je het weet slaat zo’n nickname op je ziel en kom je nooit meer van dat vreugdeloze af”) wat grover in de mond is dan voor zijn retraite, daar doen we niet moeilijk over. Dat komt wel weer goed. De keiblijheid overheerst.

De voormalige krullenjongen uit Brussel, DSR, strijkt zijn eigen overhemden en de ikjesplooitjes glad, als het moet met een hoop geweld van de stoomknop.

Maar het gaat hier ook deze week om de beroemde Eindoordelen van DSR over de “ikjes”, anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC. In het reactieveld hieronder verschijnen ze meestal rond een uur of twee in de middag, net zoals de Eindoordelen. De voormalige krullenjongen uit Brussel, DSR, strijkt zijn eigen overhemden en de ikjesplooitjes glad, als het moet met een hoop geweld van de stoomknop. Klik maar op REACTIES hierboven (onder de grote foto) en hopla, daar zijn ze al, inclusief de commentaren en andere ontboezemingen van andere lezertjes en lezeresjes, in pakjes van een stuk of 25 tegelijk, te beginnen met de meest recente.

Want dat was het andere nieuws van vorige week. De rubriek dreigde aan “zijn eigen succes ten onder te gaan” (citaat: Kees de Jongen). De honderden reacties deden her en der in het land smartphones crashen (zoals o.a. door Ut werd bericht). Dus werd apiedapie.com in een nieuw, modern jasje gestoken, ook ready voor de tablette (lummel) en de mobiel.

Intussen snaterde de nog altijd groeiende eindoordelencommunity lustig door. Het ging om de betekenis van “met meel in de mond praten” (nooit geweten, Indra bedankt), de omgang met nachtbrakende en in de sloot fietsende pubers (Klare taal hing regelmatig over de bovenrailing), manieren om een oude mop te benoemen (de prijs ging naar Luvienna met haar verhaal over een papiertje in de vingers van een mummie in een sarcofaag), de hitsige connotatie die tatoeages kunnen hebben (dank aan DSR en “kromdenkende knokkelsleper” Maduro voor een vermakelijke schermutseling, afgesloten met een sneer van eerstgenoemde naar een nietsvermoedende omstander: “Jij zit op het terras je kalknagels te weken?”). kalknagelsEn natuurlijk ging het ook weer eens over DSR’s geruchtmakende proefschrift “The Influence of Nicknames on Online Interactions – a Neo–Incremental Analysis’ (Brussel, 2010)”.  

De feedback op het blog en de blogbeheerder zelve was weer gevarieerd. Van een minachtend “ … in het verkrijgen van nieuwe bezoekertjes vertoont Apie het onderdanige en gedienstige, het flemen, pluimstrijken, stroopsmeren van het kaasboertje bij mij op de hoek ..” (Heer Rozenwater) tot het prachtige “O wat leuk dat APDP alle ballen weer platknijpt, met kracht vooral, vol op het orgel …” (Klare taal).

Prijs voor de 100e reactie ging naar Klare taal, die voor de 200e naar Heer Rozenwater, en voor de 300e naar Apiedapie. Prijs voor de leukste kop op de HKUKS competitie ging naar Indra. De geurende Fleuropboeketten zijn onderweg, ik heb ook mezelf een bosje gestuurd.

strijkboutEnfin, dat was vorige week. Het wordt nu hoog tijd voor weer een nieuw weekje genieten van DSR, Heer Rozenwater, Klare taal, Luvienna, lummel, Maduro, Bertje, Ut, Indra, Mopperkont, Kees de Jongen, Ilona en nog zo wat anderen. Scrol gauw naar beneden, interact met deze kanjers van het net, zeg ook rustig wat het ikje van de dag bij uzelve losmaakt. De puike Eindoordelen van vroeger blijven te raadplegen voor ieder die dat maar wil. Veel plezier!

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

231 gedachten over “DSR strijkt zijn eigen overhemden (22)”

 1. Eindexamenreis

  Dochter gaat met vier vriendinnen op eindexamenreis en ik breng ze midden in de nacht naar Schiphol. Bij het zien van KLM-toestellen merkt vriendin één op dat KLM toch niet vliegt vanuit Rotterdam, waarop vriendin twee aanvult dat ze toch vanuit Eindhoven zouden vliegen?

  Na vijf minuten rommelen in haar koffer weet vriendin drie te melden dat ze vanaf Schiphol vertrekken. Vervolgens vragen mijn dochter en vriendin vier zich af waar ze dan nu zijn.

  Ik vraag me nog maar één ding af: zullen ze wel slagen voor hun eindexamen?

  Mègy Majoor

 2. Niet voor het vak Weet Waar U Bent.

  Vraagt Megy (wa’s dat nou weer voor naam) zich niet af of de kinders wel weer de weg terug kunnen vinden? Dat lijkt me meer voor de hand liggen. En mogen de dames al op eindexamenreis voordat de resultaten van het eindexamen bekend zijn?

 3. Maak je geen zorgen, Megy, voor je eindexamen heb je heel andere kwaliteiten nodig. Die meiden slagen wel. Wat ik me afvraag, hoe gaan ze het doen in hun toekomstige job, of als ze gaan studeren, hoe gaan ze hun studie zelfstandig organiseren? We horen het weleens.

 4. Oi, is dat echt een foto van een (niet-pluim)strijkende DSR, Apie? Of ben je zelf even stand-in geweest?

 5. Scherp gezien, Luvienna. Deze heeft mijn vriendin vorige week gemaakt. We strijken graag zo met z’n twee. Haar fotootje is nog spannender, maar bewaar ik nog even in de fotodoos.

 6. Kijk! De reacties zijn inmiddels binnengekomen, Luv, ik begreep dat ze even wat vertraagd waren, vermoedelijk door grote toeloop op de site. 🙂

 7. Ik ken een Aapje, dat tikt zich lam
  bij het schrijven van een voorprogram,
  een podium biedend aan “grote” sterren,
  maar wat dat aapje niet beseft:
  hij overtreft z’n sterren verre!

  Ziet er weer goed uit, Apie.

  Zo, heb ik weer even lekker gestookt. 😉

 8. Nou nou nou, *glunder en in zijn handen wrijf icoontje* wat een mooi versje! Nou nog op muziek en de polonaise kan beginnen.

 9. Ja, die is mooi, Luvienna, Het ziet er idd naar uit alsof iemand de zaak bij elkaar geveegd heeft. Nu zou je deze suggestie met iets Chinees moeten combineren, dan is hij helemaal toppie. Maar ja, kom daar maar eens op. Wat zou DSR van het ikkie vinden overigens?

  Indra heeft een prachtig commentaar op het ikje geplaatst, helaas niet hier. Kei mee eens (met het commentaar dan)!

 10. Ja, da’s waar ook, DSR heeft wel het Ikje geplaatst en vervolgens GEEN Eindoordeel geleverd, vreemd.

  Zou het beledigd zijn dat het introotje deze week niet exclusief om hem draait?

 11. Quote Rozenwatertje: 314. @ Keessie, hoe heet het spulletje dat je oorspronkelijke kleur haar teruggeeft? Alle vrouwen hier kunnen me nog meer vertellen, ik ga het uitproberen.

  Haha Rozenwatertje, ik weet niet meer hoe dat watertje heet. Mijn vrouw kocht het. Stap eens een drogist binnen, er zal een wereld voor je opengaan. 🙂 Mooi dat ook dát verhaaltje bij je in de smaak viel.

  Ik ben na mijn bijstandsmaatschappelijkwerk-periode ook een aantal jaren beslisser geweest, op de elite-afdeling Bijzondere Cliëntgroepen (resocialiserende drugsverslaafden, weggelopen minderjarigen, daklozen in alle soorten en maten, asielzoekers, en allerhande bijzondere gevallen die niet door de wijkafdelingen konden worden behandeld). Ik moest er regelmatig het wiel uitvinden, omdat de regels niet voorzagen in de grilligheid van de grootstedelijke werkelijkheid. Bovendien had ik daarnaast ook een beleidstaak en was tevens adviseur van de bijstandsmaatschappelijk werkers van die afdeling. Ik droom er nog wel eens van, want het was een heftige en hectische job, in de tijd dat het aidsvirus genadeloos toesloeg onder drugsverslaafden en de stroom asielzoekers exponentieel toenam. Maar ik begrijp je broer wel wat betreft die schoonheid: het is de kunst om rauwe realiteit en abstracte wet- en regelgeving tot een bevredigende synthese te brengen.

 12. DSR reageert meteen: schimpeneringen van MK.
  DSR reageert niet meteen: gekakel van L.

  *zucht*

 13. Zoals DSR ongevraagd en zonder aanleiding in het middeplunt van de belangstelling kan staan, dat gebeurt toch verder niemand.

 14. Waar blijft Heer Rozenwater eigenlijk? Vanmorgen een tikkie zenuwachtig doen en pressen dat dit intro snel geplaatst zou moeten worden, en dan doe je het, en dan is hij niet thuis. Nou moe … Of hij loopt naast zijn schoenen natuurlijk. Of zit onder de droogkap.

 15. De voornaam van de inzender is interessanter dan de weerwaardigheden van het kippelend viertal in wie we zonder moeite, L., I., KT en HR kunnen herkennen.

  Overdenkingspointetjes, ze komen steeds vaker voor, is altijd min een heleboel.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 16. Voor de afbeelding van 02-06-2014

  “Stoffer en blik, alstublieft.”
  “Sambal bij?”

 17. De foto zou van DSR kunnen zijn, maar dan natuurlijk zonder zo’n pauperarmbandje.

 18. En nog eentje:
  “NS-schoonmaakpersoneel na de staking eindelijk bij.”

 19. @L
  He joh, moet dat hier, in dit topic?

  Staat sowieso raar, zo’n reactie in het luchtledige. Had dan in ieder geval (ergens anders) die afbeelding geplaatst.

 20. Hm, ergens heeft DSR wel gelijk, als het hier voor 90% gaat over kopsuggesties op een plaatje elders dan moet het plaatje erbij. Liever als zelfstandig topic, maar daar heb ik effe geen tijd voor. Bovendien zou dat mijn tijdlijn vervuilen. Wordt weer tijd voor een eigen HKUKS kennelijk. Als uitzondering, hier is het plaatje waar de dames al de hele dag los op gaan (bron: Heer Rozenwaters kunstblog bij de buren):

  Kopsuggestie: Hutje Mutje of “Waar is nummertje 39?” of “Hong King Kong”

 21. @Indra! 🙂 Ik heb hem nu pas door … 🙂 … Bij “DSR wil nieuwe borsten (15)” hadden we iets soortgelijks *grinnik icoontje*

 22. DSR schaart zich kennelijk meer bij de onderbroekengangsta’s dan de bandjespaupers.

 23. @18:49

  Oei oei, ik vrees het ergste. Op een andere incrowd-site begon de beheerder ook te klagen wegens gebrek aan tijd. Het is nooit meer goed gekomen.

  Wat is dat toch steeds voor geëmmer over het “vervuilen van de tijdslijn”? Gaat het om vieze plaatjes? Heet je soms Marty McFly?

 24. Weest niet bevreesd, oh Ut. Het is niet vergelijkbaar.

  Allereerst het tijd/geld argument: professionele webbeheerders investeren dat, in de hoop er meer uit terug te halen. Liefhebbers, zoals ik, zien de site niet als een investering maar als een hobby. Zeg maar Incrowd/klanten versus liefhebbers/professionals. Ik heb in het dagelijkse leven een keileuke baan, waarin ik alles kwijt kan en die me alles geeft: creativiteit, interesse, invloed, bekendheid, meisjes en zakken vol met geld en hoge quality of life. Anderen die dat niet hebben proberen deze trefwoorden amechtig d.m.v. een eigen site of YouTube account te bereiken (vroeger: videotheek, fitnesscentrum, reisbureau, voedingssupplementenverkoop, ingezonden brieven, reality shows).

  Timelinevervuiling: het concept van mijn site is neem ik aan duidelijk. Alles hier is APDP made. Hetzij volledig tekst en foto, hetzij gedeeltelijk tekst en/of gedeeltelijk foto. Ander werk dumpen, linken, en dan de reageerders er iets van laten maken zul je hier niet aantreffen. Als ik al iets kopieer dan voeg ik er iets eigens aan toe. Dit ambitieniveau heeft ook een dagelijks ikje tegengehouden. Niet alleen de tijd op zich (dat valt nog mee als je het doet zoals de buren), maar omdat ik er iets eigens aan toe wil voegen. Dat gaat eens per week, in het weekend, en niet dagelijks. That’s all, live with it! *milde glimlachicoon* Wat vind je trouwens van het ikje?

 25. Weer een prachtige intro aan het begin van de nieuwe week.

  Dsr staat er weer flatteus op.
  Ik mis echter het ikje en zijn eindoordeel. Dat overhemd is nu wel klaar.

  Ligt het werk in Brussel stil tusssen Hemelvaart en Pinksteren?

 26. Klare taal, dank je! Het ikje en het Eindoordeel staan er. Dan moet je even op OUDERE REACTIES klikken. Tegenwoordig wordt er op veler verzoek, vooral de mobiele klanten, na 25 reacties een nieuwe pagina aangemaakt.

  Zo rond het lievevrouwenbeestje in de rechterkolom gaan we meestal weer omhoog.

  Sorry voor de verandering, het is heel even wennen, maar het is prettiger dan ellenlang honderd of meer reacties doorscrollen als je dat niet wilt, dat behoort dus tot het verleden. Nu maximaal 24, of zelfs minder en je kunt je ei kwijt.

 27. Ikzelf vond het een schitterend ikje, ik las het vanmiddag tijdens de lunch in het NRC café aan het Rokin, goede bediening, mooie leestafel en lekker eten.

  Zo’n echt hedentijds geiten-ikje, die meisjes verwend tot op het bot, weten niet waar ze zijn of heengaan. Gelukkig ziet die vader dat.

 28. Nou nou DSR 17.43

  Ik was toch maar mooi vandaag op culturele uitstap naarde Hermitage en het NRC-café.

 29. En we hebben beeld:

  Zelf nog nooit geweest. Is het echt gezellig? Je zou die vdMeersch maar tegen het lijf lopen, brrrr.

  Wat is er cultureel aan een NRC-kroket? Heer Rozenwater wilde ooit eens met me naar een restaurant boven een bibliotheek, dat zou ook zo “cultureel” zijn. Volgens mij is dat onzin. Een restaurant, daar eet je, of er nou boven je redacteuren zitten te werken en gansjes ikjes te modereren, of er zitten boven je duiven op het dak te koeren (is het dan een natuuruitstapje?) of er liggen boven je publieke dames hun klanten af te werken. Maar goed, dat is mijn mening. Naar de NRC ga ik om een redacteur te ontmoeten of een bezorger in elkaar te slaan, niet om te eten.

  De Hermitage daarentegen, daar zou ik dolgraag eens heen gaan, ze hebben de zijderoute toch? Was het wat?

 30. Nou het was niet echt gezellig, maar ik wildehet wel eens meemaken. Wij waren er rond 13.30, niet echt druk, maar er waren wel veel zalen waar de gansjes vergaderden. Eten okee, leestafel, internationaal. Hermitage is top, maar de zijderoute viel ons een beetje tegen, ondanks dat we ooit in China zijn geweest. Hermitage is prachtig, in het begin kon je daar ook heerlijk eten, werd opgediend, nu zelf bediening mrt brodjes.zucht.

 31. Als eerste mijn excuses, ik zat op een terrasje, kon onmogelijk eerder reageren maar ik snap Apie’s ongeduld want mijn god wat heeft hij er iets moois van gemaakt. Hij verdient wagonladingen complimenten en een oceaanstomer vol met complimenten van mij! Knap ook van Apie hoe hij bijna iedereen noemt ( je moet al die reageerders maar uit elkaar te houden, ik zou het niet kunnen).

  Erg leuk om mijn eigen zinnen in quotes terug te zien, ik gun het iedereen een keer. “Pas nou maar op, voor je het weet slaat zo’n nickname op je ziel en kom je nooit meer van dat vreugdeloze af”. Ja, wat een fantastisch mooie zin dat is, nu zie ik het pas!

  Ik wilde Bertje op het goede pad brengen en het gaat ongetwijfeld binnenkort weer steil bergopwaarts met Bertje. Dank zij mij, zou ik er haast aan toevoegen 🙂

  Over vlak gesproken, Is het jullie opgevallen hoe ontzettend weinig vreugdevol DSR vandaag was? Zou het komen omdat iemand anders (ik zei de gek) eens in het zonnetje werd gezet? Of is DSR gaan somberen omdat zijn eigen torso het niet haalt bij de torso van het plaatje? We zullen het nooit weten.

  Nou ja, ophouden over DSR, Apie verdient nu alle aandacht voor zijn prachtige intro. Dat prachtige gedicht van Indra komt hem volledig volle toe. Knap werk Indra!

  Luvvie heeft een paar bijzonder aardige kopsuggesties voorgesteld maar lastig om ze tussen alle reacties op te vissen. DSR zijn kritiek is daarom niet helemaal onterecht maar waarom moet het er zo akelig uitkomen? Je kunt kritiek toch ook vriendelijker verpakken, met bijvoorbeeld een paar leuke smileys?

  Een oplossing heb ik niet één-twee-drie voor het kopsuggestie-probleem voorhanden maar we komen er wel uit. Is het niet deze zomer dan hebben we nog de herfst en de winter nog voor de boeg.

  Ik zie nu ook het nieuwe koppie van Apie bovenaan deze pagina. Wat een schatje zeg, je zou ‘m zo een dikke knuffel geven.

 32. Indra, misschien heb ik hier bij toeval dan een effectieve zelootbestrijdingsmethode gevonden! *grijnsicoon*

 33. Apie, behoorlijk verdelgend, hoor! Of is hij overgegaan op een andere nickname?

 34. Ja dat weet je nooit natuurlijk. Ik heb nog geen stijlovereenkomsten bij een ander geconstateerd. Altijd een leuk gezelschapsspel. Heer Rozenwater: mag de database open?

 35. @Apie, dat leuke gezelschap leidt vaak tot op niet gebaseerde verdachtmakingen. Levert meestal niets op, ik heb er alleen maar slechte ervaringen mee. De database mag van mij open maar levert naar mijn idee alleen maar oude lijken uit de kast op.

  @Keessie, jij of je tweede vrouw weet zich toch nog wel iets te herinneren van dat haarverfmiddel? Op de foto zie je er toch jaren jonger uit? Stond er op het doosje van het produkt zo’n aantrekkelijke kerel met een licht grijzende dikke haardos? Help me een beetje op weg tenminste! Dat je dochter je liever met een grijze haardos ziet kan ik me heel goed voorstellen. Papa moet papa blijven en niet veranderen in een aantrekkelijke rocker, dat is zo logisch!

  Hier de link naar de afbeelding van vandaag:
  http://www.drasties.com/blogsems/comments/afbeelding_voor_03_06_2014

  In het verleden heb ik met DSR uitgebreide discussies gehad over het wel of niet bestaan van god. In de felle discussie die ontstond heeft DSR toen in een vlaag van openhartigheid beweert dat hij wel eens een religieuze ervaring heeft gehad. Hoe die ervaring er precies uitzag heeft hij helaas nooit willen onthullen (mag natuurlijk, mijn nieuwsgierigheid noemde Apie overigens ongepast). Meteen daarna is DSR toegeklapt als een oester die met nog geen duizend paarden open te trekken is. Hij wilde er niet meer over praten, gen woord meer over vuil maken.

  Heel heel jjammer toch, je hoeft je toch niet te schamen als je een leuk gesprekje hebt gehad met Jezus, op een bankje in het park?

 36. DSR, wetende dat je dit soort lullige reacties van HR kunt verwachten, ziet zich bestendigd in zijn beslissing.

  Hoe gaat ’t trouwens met de vrouwtjes, HR?

 37. @DSR Is dat een kopsuggestie (Hoe gaat ‘t trouwens met de vrouwtjes, HEER?).

  Ik zat overigens gisteren met een leuke vrouw op een terrasje. De week ervoor was ze was met een groepje geestelijk gehandicapten op excursie geweest. Een jongetje met Downsyndroom vertelde dat ze was veranderd en er niet meer leuk uitzag. Allemaal van die rimpeltjes in je gezicht, had ie gezegd. Dat vond ze toch wel erg confronterend.

  Hoe zou jij hebben gereageerd (ze heeft inderdaad veel rimpeltjes gekregen).

  @Apie 🙂 Variant: Tuurlijk heb ik brood en wijn voor de eendjes

 38. Nou HR, waarom maak jij, (of die leuke mevrouw, maar uit-de-tweede-handjes doen het altijd goed) daar nou eens geen mooi Ik-je van.

 39. Brood en vis moet dat natuurlijk zijn, voor die eendjes, de natuur en de Schrift indachtig.

 40. Bachelorscriptie

  De laatste weken heb ik het erg druk gehad met mijn bachelorscriptie. Omdat het eind in zicht is, besluit ik vandaag het scriptiereglement van mijn universiteit te raadplegen, waarin alle eisen staan vermeld waaraan de eindversie moet voldoen. Daar word ik gewezen op het volgende:

  „Het scriptie wordt pas dan door de docent beoordeelt als het werkstuk aan de volgende criteria voldoet.”

  Hierop volgt het eerste criterium: „Correcte spelling en grammatica.”

  Mathijs Mul

 41. DSR snapt ’t ‘m! Ahaha, hoe is het mogelijk. Handig ook om dat kennelijk voor de beoordeling van je scriptie te publiceren; docenten zijn dol op dat soort geestigheden.

  Hopelijk leest die scriptie een tikkeltje vlotter weg dan deze -in stylistisch oppzicht- uiterst voorzichtige vertelling.

  En hopelijk is het niet de eerste keer dat de inzender het reglement openslaat.
  Eindoordeel: 4.5 (zegge: viereneenhalf)

 42. @L
  Moet DSR je een foto met handtekening opsturen, aankleverige groupie dat je d’r wel lijkt te zijn?

 43. De buren zijn gewoon open. I.’s zure haatpraat over DSR is er gewoon te lezen.

 44. Tjonge, jonge, lees ‘ns een keer goed , ouwe zemelaar! Denk je nou echt dat we het altijd over jou hebben. Wat vind je jezelf toch uitermate belangrijk. Bijna komisch, dit! 😉

 45. Ja, het zou om te lachen zijn, mits je DSR kennelijk niet zo belangrijk zou vinden dat je een schimpscheuterig bericht aan hem waagt op een forum waarop DSR niet kan reageren.

  In plaats van een knipoog had je beter een schijnheilig-lachje-smiley kunnen plaatsen.

 46. Kom kom vadermans, volgens mij gaat het daar om de rijdende rechter. Of ben je nu zelf in de war met je nickname?

 47. @Rozenwatertje
  Ik zou me als ik jou was niet zo fixeren op dat haarmiddel. Het maakt je niet jaren jonger of gewilder. Vrouwen vallen trouwens vaak op de lelijkste mannen, niet op zo’n torso met enge navel of op een “aantrekkelijke rocker”. Het gaat om je uitstraling kerel, nee eerder nog om je essentiële kern. Die voelen vrouwen haarfijn aan, al hebben ze er geen flauw benul van dat ze dat doen. Dus stel je open, dan komt het helemaal goed, ervan uitgaande dat die kern van jou oké is.

 48. Ben jij de rijdende rechter dan? Je wordt een beetje paranoia, aandachtsorgel. Maar volhard vooral in je eigen zielige gelijk, daar ben je meester in.

  Ik kom hier voor Apie, Luvienna en nog heel veel andere mensen, die ik leuk vind. Helaas val jij niet in die categorie, dus laat me verder maar met rust, zeurpiet.

 49. I. verschrijft zich in DSR’s nickname en geeft ’t hem vervolgens op de schuld! *ultiem gotspe-icoon*.

  Maar haar handelswijze is bekend. DSR is niet vergeten hoe ze bij tijd en wijle in DSR’s afwezigheid opdook om te zuurzeveren. Mag, maar kijk dan niet op van een kritisch weerwoord.

  Overigens komt DSR hier ook niet voor I., maar hij zal haar wel aanspreken indien daar een noodzaak toe is, dit een openbaar forum zijnde etc. etc.

 50. Zoals ik al zei: volledig paranoïde ben je. Het begint wat griezelige vormen aan te nemen.

 51. Inpra zet ’n hoog ruggetje op en blaast hoog van de toren. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken *emmer water bij hand & dikke grinikicoon*.

 52. Iemands woorden verdraaien en suggereren dat hij of zij zich verschreven heeft en iets anders bedoelt dan hij of zij schrijft is een zeer kwalijke manier van discussiëren, zelfs jou onwaardig,

 53. Nu kunnen we direct DSR’s broddelboekje over online aliassen naar het ovalen archief verbannen. Als hij geen eens zijn eigen nickname correct kan lezen…

 54. Om maar eens een winnende Drasties-kop te citereren:
  “Eensgelijks en van hetzelfde”.

  ’t ging trouwens over ene Inpra, niet Indra. Wel goed blijven lezen hoor *grinikicoon*

 55. @U
  Je bedoelt kennelijk ‘ovale’, terwijl je ‘ovalen’ schrijft en het ‘ronde’ moet zijn. Een opmerkelijke hattrick, DSR’s complimenten! *milde grinikicoon*

 56. Foutje drie betreft uiteraard ‘geen eens’ met een spatie.

 57. DSR is zo diep gezonken dat hij punten moet scoren op spellingsfoutjes.

  Hij heeft in ieder geval snel genoeg de hattrick gegoogled, en er nog een miereneukerijtje uitgeperst.

 58. DSR 17:58 Wat een dom en zwak antwoord in de kinderlijke trant van: wat je zegt, ben je zelf. Het zou je sieren als je toegaf dat je je vergist hebt in mijn tekst, maar ik weet dat ik nu het onmogelijke van je vraag.

  Oké, ga lekker door met het verbeteren van andermans spelfouten en hou op met tegen me aan leuteren. GriNNikicoon

 59. @I
  Net als Pim Fortuyn destijds tegen Ad Melkert spreekt DSR de wens uit dat het wel wat ‘vrolijker’ kan!

  ‘dom’, ‘zwak’, ‘kinderlijke’, en dan dat uitgeleg…. Lieve kind, probeer eens rustig en met sjeu te reageren, dan krijg je er vanzelf plezier in. En je niet zo laten opnaaien, hoor! *grinikicoon*

  Dus je bedoelde DSR niet? Tsja, als je dat zegt dan wil DSR dat voor deze keer wel geloven – maar druk je de volgende keer dan wat duidelijker uit. *milde glimlachicoon*

 60. Volgens mijn VD (elfde herziene druk 1984) is het woord scriptie vrouwelijk en dan is het dus de scriptie.
  Zoals wij allen weten kun je het met een gebrekkige kennis van de spelling toch nog een heel end schoppen.

 61. @U
  ‘Ovalen’ schrijven, terwijl je ‘ronde’ bedoelt, is geen spelfout, maar een gebrek aan algemene kennis. *mild glimlachicoon*

 62. @MK
  Daat heb je gelijk in, MK *bescheiden glimlachicoon*. Een goede grifier is het halve werk.

 63. @Keessie, die dames die zeggen dat het ze om jouw essentiële kern gaat, zien slechts dat wat ze denken, wensen of verzinnen te zien.

  Of ze vallen op je fraaie torso en durvn dat niet te zeggen, dat kan ook natuurlijk.

 64. Als DSR toch zelf begint over de vergelijking van hemzelve met Pim Fortuyn, dan kan de vergelijking wat mij betreft niet ver genoeg doorgetrokken worden… (en dan bedoel ik niet alleen de seksuele voorkeur voor hetzelfde geslacht).

 65. Waarom denk je anders dat we zulke bijzondere bijdragen leveren? We zijn steeds reuze benieuwd wat jij daarvan gaat brouwen.

 66. DSR @1903

  Slechts een verstokte taalpruttelaar zou vallen over zo’n artistieke vrijheid.

  Schokkender is dat DSR gepromoveerd is op een dissertatie over nicknames, terwijl hij er nog geen twee uit elkaar kan houden. En dan nog in het Engels, ook al struikelt hij in deze draad over het woord hat-trick.

  Ofschoon het goed mogelijk is dat DSR weldegelijk weet wat het woord betekent, maar hij slechts moeite heeft met tellen.

 67. @MK
  Dat is een griffier, speciaal voor DSR.

  En kan het hier gewoon dat ene ‘Pieter’ zinspeelt op DSR’s gewelddadige dood? Graag adequate actie van het webbeheer.

 68. Je hebt gelijk DSR. Pieter, scherp discussieren en zelfs een beetje beledigen over en weer kan hier, maar hou de grenzen van betamelijkheid svp in de gaten. Deze was er ook wat mij betreft overheen. Waarvan akte en gaat over tot de orde van de dag.

 69. @Keessie
  Natuurlijk gaat het om mijn essentiële kern (mijn niet-essentiële kern heb ik onlangs bij het vuilnis gezet) maar het oog wil ook wat. Hou jezelf ook niet voor de gek, als een vrouw kan kiezen tussen twee gelijkwaardige mannen alleen verschillend in vitaliteit dan zal ze altijd de meest vitale kiezen en die keuze zal gebaseerd zijn op uiterlijke kenmerken. Als jouw tweede vrouw een grijze haardos had dan had ik je wijze woorden overigens ook wat meer vertrouwd.

  Ja hoor, DSR staat met die doodsbedreiging weer in het middelpunt van de belangstelling. Fijn voor hem dat hij nu eindelijk ook eens een paar lijkjes krijgt. In zijn onenigheid met Indra regende het disleikjes voor DSR (en leikjes voor Indra). Zou dat nou wel gezond zijn zoveel afkeer over je heen te krijgen? Soms lijkt het ook DSR teveel te worden en dan zie je hem een onhandige poging doen om wat sympathie te vergaren maar meestal houdt hij moedig stand. De aandacht is hem bijna altijd meer waard.

  De nieuwe afbeelding staat klaar op: http://www.drasties.com/blogsems/comments/afbeelding_voor_04_06_2014

 70. DSR kan zich niet voorstellen dat P. geen gehoor geeft aan een dergelijke oproep van het webbeheer en zal dan ook voor deze keer niet op verdere sancties aandringen.

 71. Nou, HeRoWa, het oog wil vaak ook wel wat, maar ook het oog wordt gestuurd door een hoop andere zaken dan de kale werkelijkheid. Je ziet wat je wilt zien en bovendien kan iets wat objectief gezien misschien minder aantrekkelijk is om te zien, juist wel als aantrekkelijk worden ervaren als dat iets aan een geliefd persoon zit gekoppeld. Een soort geuzennaam-eigenschap, dus.
  Daarbij komt dat vrouwen vaker voor niet-uiterlijkgerelateerde kwaliteiten dan mannen vallen – allemaal in het algemeen he, geen garanties en geen claims. En een man die in alles precies hetzelfde is als een andere kandidaat behalve in zijn uiterlijk, dat zie ik niet gauw voorkomen.

  Voor de afbeelding van de dag:

  Hoge omen vangen veel wind

 72. @HR
  Heb jij concrete aanwijzing dat DSR ooit om like-jes of dislike-jes heeft gemaald? Je projecteert je eigen noodruftigheid weer eens op DSR maar plaatst ’t er juist door in de schijnwerpers.

 73. Fraaie boel op het brood-en-vis-topic elders: DSR kaart hier aan dat brood en vis beter is dan brood en wijn, lummel neemt het over, met complimenten van HR.

  Daar kan geen zegen op rusten.

 74. Broodjeszaak

  Wachtend in een broodjeszaak luister ik naar twee werknemers die achter de balie wetenswaardigheden van het afgelopen weekend doornemen. „Heb je gehoord van die vrouw die van de flat is gesprongen?”, luidt de weinig eetlustopwekkende vraag van de een aan de ander.

  De aanvulling, met lichte verontwaardiging uitgesproken, is opmerkelijk: „Enne, weet je, ze woonde er niet eens!”

  Diederik Boo

 75. Erg leeslustopwekkend is dit omzwachtelde proces-verbaal nou ook niet bepaald, oh inzender! U wilde zeker mosterd waar de middenstandige werkmier doorheen is gehaald op uw broodje halfom? *zucht*

  De naam ‘Ik’ is niet meer van toepassing op ’t ons verbindende rubriekje. ‘Wel gehoord, niet gezwegen’ zou de lading beter dekken.

  En tussen de eerste en tweede zin onbreekt node een witregel, in strijd met elk gevoel voor symmetrie. Ik zal een van m’n masterstudenten eens aanraden daar een mooie scriptie over te schrijven.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 76. Die verontwaardiging zal zeker worden gedeeld door een man bij mij in de straat die in zijn voortuin een bordje heeft geplaatst met de tekst
  ‘ poepen doe je in je eigen tuin’ . Ik heb ‘m overigens nog nooit kunnen betrappen.

  Het moet wel erg treurig zijn gesteld met de inzendingen deze week.

 77. Het zou interessant geweest zijn als de vrouw (zij ruste in vrede) in kwestie haar wanhoopsdaad had voltrokken na het eten van een broodje uit deze broodjeszaak. Dan denk je: he! Wow! En toen? Nu surf je met een flauwe glimlach verder.

 78. DSR (12:51) nam paar threads geleden nog de duimpjesratio als morele maatstaf. Dat is hij kennelijk nu alweer vergeten.

  Overigens werd zijn duimpjesanalyse snoeihard de grond in geduimt.

 79. @U
  DSR is het niet vergetem hij heeft ’t zlefs nog nooit gedaan, duimelot *milde glimlachicoon*.

  Kom jij hier nou voor het Ik-je of om DSR naar z’n enkels te happen?

 80. Geef een reactie

  Wachtend in een reactieveld luister ik naar een reageerder die achter de balie wetenswaardigheden van het afgelopen weekend debiteert. „Heb je gehoord van die doodsbedreiging aan dsr’s adres? luidt de weinig eetlustopwekkende vraag van de een aan de ander.
  De aanvulling, met lichte verontwaardiging uitgesproken, is opmerkelijk: „Enne, weet je, het was volkomen terecht.”

 81. @DSR 17:15

  Over de ikjes valt de laatste tijd weinig zinnigs te zeggen, hetgeen overigens ook af te leiden valt uit de ongeinspireerde eindoordelen van DSR.

  Dan is het happen in DSR’s knokige spillepootjes een acceptabel alternatief.

 82. Ut geeft dus met zoveel woorden toe een ruziezoekende haatstalker te zijn.

  Hoe minder we er daarvan hebben, hoe liever het DSR zou zijn.

 83. Toe maar, een ruziezoekende haatstalker. Overdrijven is ook een kunst, of het moet de mening van een fragiel krenkhoutje zijn.

  Zolang de moderator deze kleine plaagstootjes sanctioneert zal het allemaal wel meevallen.

 84. DSR geeft slechts zijn mening te kennen en U. hangt alweer bij de moderator in de rokken. Wat een softijsje. *grinikicoon*

 85. Pieter, ik doe het zelden tot bijna nooit, maar bij deze dus de laatste waarschuwing. Je bent over de grens en het is ook in de verste verte niet leuk. Een derde maal leidt tot een ban van je IP-adres. Sorry, maar dat is dan kennelijk nodig. Niet mijn keuze maar de jouwe.

 86. Oh, nu ziet DSR het pas. De webmaster zit er bovenop.

  Wordt de desbetreffende reactie ook verwijderd, aangezien de grens is overschreden?

  Ben benieuwd zonder welke reageerders we het plotseling moeten stellen mocht het onverhoopt tot een ip-ban komen.

 87. Nou, maar hopen dat ik dit keer geen gezeik krijg met het zelflerende spamfilter 😦

  Inzake het Ikje: Niet van je eigen flat springen is eerder regel dan uitzondering. In de documentaire “Moeders springen niet van flats” was te zien dat één flat gebouw zeer populair was bij de suïcidale medemens. Van heinde en ver kwamen ze er op af. Mooie documentaire overigens.

  @Luvvie, ik kwam de volgende ode aan de mannen tegen. Na een paar regels ben ik gestopt met lezen maar ik denk zomaar (waar ik het op baseer weet ik niet) dat die ode jou zal aanspreken:

  Ode aan de mannen

  Ik vind de mannen mooi, die karakter hebben, die zich niet schamen om zichzelf te zijn, die een vrouw zien als een vriend en potentiële lover.
  En nooit in hun hersens hebben dat ze daar machtsspelletjes mee moeten spelen, om zich beter te voelen.
  Die verrukt, vertederd en geil worden als de vrouw waar ze gek op zijn klaar komt.
  Die gek op een vrouw zijn die met verwarde haren rondloopt, en met een vurig betoog staat voor wat ze zegt.
  Die, als ze door draait, haar met één simpele zin aan het schateren krijgt.
  Die door hun humor alleen al, een vrouw kunnen erotiseren.
  Die er niet mee zitten dat ze een buikje hebben, dat ze een stoppelbaardje hebben, dat hun vel niet meer strak zit, omdat ze begrijpen dat het daar niet om draait.
  Mannen die warm kunnen lopen voor een schrijver of dichter of componist, en dat met genoegen delen met hun lief.
  Die narrig zijn, openlijk onaanspreekbaar als ze net wakker zijn, of gewoon bek-af.
  Mannen die zich niet meer hoeven te bewijzen, omdat ze snappen dat dat afhankelijkheid betekent, iets waar ze allang overheen zijn gegroeid.
  Die mannen dus.

 88. Grappig hoe DSR zich laat kennen. In de ene reactie beweert hij niet de malen om like-jes (complimentjes) en meteen in de daaropvolgende reactie is hij stinkverontwaardigd omdat lummel de complimenten krijgt voor een verdienste waar DSR meent recht op te hebben. 🙂

 89. Mooi Heer Rozenwater, dat stukje over mannen, ik herken er veel in, afgezien van het buikje. Van wie is het?
  Qua lummel: hij doet zijn naam eer aan, het was dit keer eens een goeie kop van DSR, zo vaak gebeurt dat niet en dan wordt hij geplagieerd op een site waar hij niet eens kan reageren. Vlegel dat die lummel er is.

 90. Ja, een vlegel, dat is ie maar van deze actie kan ik de humor wel inzien. 🙂

 91. HR kon dan zeker ook wel de humor inzien van de doodswensen tov DSR en heeft eea beloont met een duimpje-op?

 92. Mooie ode, HeRoWa! Ja, die spreekt me zeker aan, dat heb je inderdaad goed gezien. Wat me tot de vraag brengt: tot waar heb je het precies gelezen?

  Voor de afbeelding van vandaag:

  To be or not te be, that’s the question

 93. En nog eentje voor de afbeelding van gisteren (sorry Apie, maar ik heb geen andere plek om kopsuggesties te plaatsen):

  Volgens mij staan ze gewoon op hun stuk,/i>

 94. Tut tut, rechtertje, niet zo verongelijkt doen. Ik ben sowieso niet zo van het duimpjes klikken. Niet dat ik niet wil maar ik denk er meestal niet aan.

  Weet je wat? Ik geef een recente reactie van jou een duimpje omhoog. Misschien dat dat het pruillipje doet verdwijnen.

 95. Zo hoort het

  Naast mij in de drukke brasserie zat een vrouw van een jaar of vijftig. Imposant type. Er was gedekt voor één persoon, een fles mooie wijn werd door haar gekeurd en goed bevonden. Ze las Uwe Timm, wat me nog meer voor haar innam. Wat zou ze gaan eten?

  De carpaccio van het huis werd voor haar neergezet. Oei, nooit doen buiten de deur, gaat altijd mis. Ook nu. Na een minuut wenkte ze de ober en attendeerde hem op de ijskristallen op de ossenhaas. Uitgestreken gezicht: dat is de bedoeling. Wat doe je dan? In debat gaan? Zij wist het beter. „Maar niet de mijne!” Ze stopte het boek in haar tas en verliet het etablissement. Ik had haar willen zoenen.

  Benita Niesken

 96. We vreten weer eens buiten de deur, en we hebben er verstand van, hoor… *zucht*

  Enfin, de inzender lijkt straalverliefd te zijn geworden op de imposante vijftiger en had haar kennelijk het liefst op tafel tussen bieflapjes afgeklvoen. Dat is toch een verrassende, onalledaagse pointe.
  Eindoordeel: 7- (zegge: zevenmin)

 97. “we vreten buiten de deur…” spreek voor uzelve Dsr.
  Maar het is natuurlijk wel keileuk om in een brasserie over de Currywurst te gaan eetlezen.

 98. @M
  DSR sprak noch over zichzelve, noch over jou, maar slechts over de inzender.

  Het betreft kennelijk een stijlfiguur die moeilijk te begrijpen is voor mensen met slechts iets meer dan een basale beheersing van het Nederlands en/of een rigide geest die slechts in staat is tot letterlijke lezing en interpretatie.

 99. @Luv, mannen met karákter dus i.p.v. een essentiële kern. Een buikje, loshangend vel, stoppelbaard en een ochtendhumeur zijn ook oké. Leuk.

  @Rozenwatertje
  Lees nou door en probeer zo te worden. Succes gegarandeerd.

 100. Moderatie, zonder kennelijke aanleiding. ’t blijven wonderlijke beestjes, die filters.

 101. Geeft DSR eens een positief Eindoordeel, staan de zeurders weer in de rij om neer te duimen. *zucht*

 102. Zo hoort het natuurlijk helemaal niet en ikjes zijn wat mij betreft ook niet de juiste plaats om te pronken met je kennis van de gastronomie en de litteratuur.
  Het is wel aardig verwoord en impliciet geeft Benita aan dat ze ook niet weet hoe het hoort.

 103. Waarom mag Dsr niet op drasties reageren? Wat heeft die man verkeerd, behalve dan alle regels die betrekking hebben op de Nederlandse grammatica en spelling overtreden, gedaan, iemand?

 104. @M
  Lastig, dat Nederlands, nietwaar Pimms.., pardon ‘Maduro’. *milde glimlachicoon*. Wat een aartslelijk zinnetje pers je me daar uit. Tel de fouten, het zijn er meer dan je denkt.

  Nadat je je eerder vandaag al had verslikt in een beeldspraak, val je nu weer door de mand met dat lelijke anglicisme (‘Iemand?’).

  Trouwens, waarom vraag je het DSR niet gewoon rechtstreeks als je wilt weten waarom hij niet meer op Drasties kan reageren?

  (Je zou natuurlijk ook gewoon je huiswerk kunnen doen en e.e.a. in de discussies hier nalezen).

 105. Haha, die Dsr is me een grapjas, d’r staat geen enkele fout in m’n reactie. Die betrekkingswaan, die paranoia van Dsr is zorgelijk, achter elke reactie vermoed hij ene Pim. Ex-geliefde gok ik, sterkte kerel.
  Wat bedoelt Dsr met: “had haar kennelijk het liefst op tafel tussen bieflapjes afgeklvoen.” Afgeklvoen? Kan Dsr dat misschien even voordoen? Dsr weet wat projectie is?

 106. Vertel ‘ns Dsr, waarom lusten ze Dsr niet meer bij Drasties? En mist Dsr het erg? Die Pim bijvoorbeeld?

 107. Nou-nou, die ‘Maduro’ zit DSR wel op de huid, hoor. Je zou er bijna wat van denken *milde glimlachicoon*

  Prima vraag over Drasties, maar je stelt ‘m met een meer dan sarcastisch ondertoontje. Als je antwoord van DSR wilt, zal dat toch anders moeten, met echte, oprechte belangstelling.

 108. Maduro vraagt naar de bekende weg denk ik. Maar goed: DSR en Luvienna mogen niet meer op drasties reageren omdat ze weigeren te beloven dat ze mijn naam niet meer zullen noemen.

  Alles wat ik zelve daar schrijf wordt meteen of binnen een dag geschrapt. Reden: ik heb een eerlijke feedback en ditto mening over de praktijken van die site gegeven. In alle openheid, niet hier, maar daar op die site. Weerwoord had gekund. De kern van mijn kritiek: er wordt daar heel veel zonder bronvermelding van andere sites gecopieerd, zelfs reacties onder fake namen, en met het veranderen van kleine dingen (woordjes) om ontdekking te voorkomen. Ik stelde dat aan de orde, meer niet.

  Later was ik echter blij met de verbanning, toen er een racistisch stuk over Afrikanen verscheen. Vrijwel zonder weerwoord. Wilders had het niet erger kunnen doen. Vanaf dat moment was de site wat mij betreft besmet. Mag er zijn, maar mijn naam liever niet in verbinding.

  Anderen denken er anders over en babbelen nog dagelijks vrolijk met die websitebeheerder alsof er niets aan de hand is. O..a. over witte en bruine hondjes. Raar? Och, het is niet aan mij om daarover te oordelen, maar ik denk er het mijne van.

 109. O, nu gaat het weer, reageren, (fout van deze kant hoor)
  Dus daar gaan we dan .

  Op zich vandaag best een aardig ikje, ware het niet dat Benita meer kond doet van haar literaire kennis , zonder titelvermelding weliswaar,

  Het verontwaardigd wegbenen na een klacht is niet zoals het hoort, dus waarom zou ze dat mens, dat thuis niet gaat koken willen zoenen?

 110. Verder vind ik de hetze tegen DSR van enkele verongelijkte en onbeduidende types wel ernstige vormen aannemen, zelfs doodsbedreigingen komen hier voor.

  Maar ja, zo begint het altijd tegen wat onconventionele vrijdenkers, die wat buiten de gebaande paden treden.

  De hetze zegt meer over de benauwde klagers en zeurders dan over de
  de aangeklaagde

 111. Klare taal, ik ben het met je eens. Er wordt een vervelend sfeertje gecreerd. Ook het taalgebruik van beide heren bevalt me steeds minder. We kijken het nog even aan. Maar de speeltuin zou weleens dicht kunnen gaan. Scherp, chagrijnig, boos, verdrietig, het mag echt allemaal, maar scheldwoorden als “loopste tekkel”, en inderdaad het sneue gedoe van gisteren, dat mogen de heren elders gaan doen. Elke dag is hier nieuw, dus morgen nog maar eens kijken. Welterusten.

 112. @APD
  DSR had liever gehad dat je het aan DSR zelf had overgelaten om al dan niet op ‘Maduro’s’ vraag antwoord te geven. Zoals je kon zien, vond DSR niet dat hij dat had verdiend.

  KT wordt vriendelijk bedankt voor het hart onder de riem, maar de heren richten zichzelf te gronde met hun lompe opmerkingen, zoals die tegen jou.

  Het is me trouwens een raadsel wie ze bij tijd en wijle zo rijkelijk in de duimpjes-op zet. Het zal wel net zo zijn als met PVV-stemmers, een groot deel komt pas achter het gordijn van het stemhokje uit de kast.

 113. Ach de geestelijke armoede staat weer eens duidelijk voorop..

  Daar is ook geen kruid tegen gewassen

  Een fatsoenlijk discours is onmogelijk.

 114. Ik vraag me altijd af: als je zogenaamd verontwaardigd wegbeent uit een restaurant, betaal je dan wel wat je tot dan hebt gegeten, of ben je zo verontwaardigd dat je zelfs dat niet doet. En wat doen de restaurantgansjes dan? Sowieso een zwaktebod dat wegbenen, maar ik kan het me wel voorstellen, heb zelve regelmatig op het punt gestaan, maar nooit gedaan. Ik vroeg dan altijd de rekening en als het sneue obertje kwam was mijn woede dan alweer gezakt.

 115. @DSR, de doodsbedreiging heb ik een duimpje naar beneden gegeven.
  @Apie’s: “afgezien van het buikje”. Wat ben je toch een ijdele man!
  @ Luvvie, ik bleef steken bij “Die, als ze doordraait, haar met één simpele zin aan het schateren krijgt.”
  @Ikje, een imposante vrouw zoenen, lijkt me echt iets voor Apie.
  @Keessie “Lees nou door en probeer zo te worden. Succes gegarandeerd.” Wat moet ik dan precies zeggen als een vrouw doordraait? Help me!
  @Kt, laten we niet DSR zijn zuigende rol in het discours vergeten. Hij doet er alles aan om reageerders in de ziel te raken. Ut’s loopse tekkel is mild vergeleken met de krenkingen die DSR de vrouwelijke reageerders hier heeft aangedaan (in wezen is DSR een seksist, daar ben ik van overtuigd). Als je Indra kwaad weet te maken, Indra de meest beschaafde en redelijke persoon op dit forum, dan moet er een zeer vals kantje aan je zitten. Dat valse kantje haalt het verkeerde boven bij andere reageerders met een zwakke persoonlijkheid. We hebben het veel vaker gezien.
  @Luvvie, hier de afbeelding voor vandaag:
  http://www.drasties.com/blogsems/comments/afbeelding_voor_06_06_2014
  Wees smaar niet bang, ik hou je kopsuggesties in de gaten hoor!

 116. @HR
  Je hypocrisie is stuitend!

  Bovendien maak je rare sprongen. DSR heeft U., M. en P. nog nooit op de korrel genomen.

 117. Kortom, HR, met je zoveelste poging tot karaktermoord op DSR had je zo goed een duimpje-op op de doodswensen kunnen geven. Dan was je tenminste eerlijk geweest.

 118. Jaja, da’s dan weer wel een LOL-icoontje voor Maduro! En treffend, touche, zoals de Fransen en de Walen in Brussel zeggen. Met een streepje naar rechts.

  Heer Roos, ook jij schijft een aantal treffende dingetjes op, maar een imposante vrouw is niks voor mij, ik denk daarbij aan het Rita Verdonk of Rita Corita type.

  Waar je de plank werkelijk zo mijlenver naast slaat dat er een nieuwe oerknal ontstaan is, is met de zwakke persoonlijkheid van Indra. Lijkt mij althans. Maar het valse kantje van DSR in het algemeen, inderdaad, kan het kwaadste en ergste in mensen oproepen, ik had zelve een jaar of twee, drie geleden, maar heb nu geleerd ermee om te gaan. En ook ik had destijds bepaald geen zwakke persoonlijkheid. Nog altijd niet trouwens.

 119. @DSR 10h34: “DSR heeft U., M. en P. nog nooit op de korrel genomen.” Soms vraag ik me af, doet hij het nou expres, vindt hij het leuk, het KAN gewoon niet dat iemand zo’n slecht geheugen heeft, ZO slecht weet wat hij zelf allemaal neerschrijft. Hij wil nu dat we met z’n allen quotes gaan plaatsen, en die gaat hij dan of negeren of zeggen dat ze “verdraaid” zijn. Jaja, we kennen onze pappenheimer. Niet al te boos worden dus U., M. en P. (maar zie s.v.p. af van ordinair schelden, het is zo ook al duidelijk).

  @Heer Rozenwater, ik zie af van een kopsuggestie op je plaatje van vandaag. Reden: de suggestie van pawi is aan alle kanten keigoed en niet te overtreffen. Hoezee voor tante Pollewop dus!

 120. Lieve webmaster,

  U zelve slaat de plank volledig mis: ik ben wel degelijk een zwakke persoonlijkheid. Wat denkt u dat het met mij gedaan heeft toen ik een aantal geleden door DSR met nota bene Ad Melkert werd vergeleken!

  Al dagen voel ik me ziek, zwak en misselijk na deze aantijging . Daarom neem ik nu even een kleine sabbatical-periode en ga op zoek naar een goede therapeut.
  Roos, bedankt voor je steun, hoor. Je bent een schat.

  Ik wens jullie allemaal fijne Pinksterdagen.

 121. Apie, wat een dom misverstand, natuurlijk heeft Indra geen zwakke persoonlijkheid, wat zullen we nu hebben? Met die anderen bedoelde ik uiteraard U., M. en P.

  Kun je niet een boek schrijven “Hoe ik mijn woede ten opzichte van DSR leerde beheersen”? Ik zie een mooie opvoedende taak voor je weggelegd!

 122. Jij ook fijne Pinksteren, Indra, zeg maar je hoor. Die van Ad Melkert heb ik gemist. Niet mee zitten. Als er iemand niet op Ad Melkert lijkt dan ben jij het wel.

  @Heer Rozenwater, een misverstand kan niet dom zijn. Een formulering wel. Of slordig. Kijk nog maar eens terug naar wat je schreef en je zult dat begrijpen Voor tweeerlei uitleg vatbaar, dat zie ik nu ook. Volgende keer graag meteen precies schrijven wat je bedoelt.

 123. DSR heeft zich ook geeergerd aan het op een hoop gooien van I. met P., M. en U.

  Hij wenst iedereen alvast een fijne Pinksteren met alleman een vlammetje op ’t hoofd.

 124. @APD
  DSR daagt je uit er aansprekende voorbeelden te geven dat DSR U of M op de korrel heeft genomen. Lees terug en je zult zien dat DSR een olifantenhuid heeft en hooguit eens reageert als hij weer eens wordt aangevallen.

  @HR
  Woede jegens DSR? Meen je dat nou. Naai jezelf toch niet zo op, man, neo-calvinistische haatpiekeraar dat je d’r bent.

 125. DSR, ik ga niet op de uitdaging in, omdat het geen zin heeft. Jij ontkent glashard iets dat je twee minuten geleden nog hebt geschreven. Als je daar op aangesproken wordt dan heb je het over “verdraaien”. Of je schuift er op een andere manier langs heen. Je kronkelt als een paling om maar niet eens een keertje te moeten zeggen: he, oh, goh, ja, nu zie ik het ook, je hebt ergens wel gelijk.

  Je hebt je zeer laatdunkend (om het maar eens zachtjes uit te drukken) uitgelaten over Pieter, Maduro, Ut, Henk, Indra, Luvienna en nog zo wat reageerders. En op Pieter na heeft geen van deze reageerders je iets miszegd dat erger is dan wat jij doet. Maar je bent het kennelijk al zo gewend, dat gesneer en gesmaal naar anderen, dat je het je werkelijk niet meer bewust bent.

  Een ieder die dat belangrijk vindt (ik niet) kan deze en de vorige afleveringen van de eindoordelenrubriek op zijn gemak doorscrollen en zien wat ik bedoel. Maar beter is het om een stelletje fijne Pinksterdagen te hebben, ik ben dat zelf ook van plan. Lekker hoor. En het wordt keiwarm.

 126. Dit is Ad Melkert:

  En zo ongeveer ziet Indra eruit:

  Need I say more? Happy dinges, pinksteren in het Engels, pentacoat.

 127. Indra heeft zichzelf ooit eens als ‘dikke, chagerijnige negerin’ oid omschreven.

  Wie is DSR om dat in twijfel te trekken?

 128. Ja, geef mij de schuld maar weer, Apie. Toen je in dat zwarte gat viel had je toch kunnen bedenken dat de formulering niet correct was?

  Ik wens dat jullie dit weekend in vele tongen spreken.

  Neo- calvinistische haatpiekeraar, nomineer ik voor de wekelijkse qoutes.

  Welke haatmongool geeft mij steeds een duimpje omlaag?

 129. @APD
  Als je niet op de uitdaging ingaat -mag- moet je ook geen eenzijdig verhaal ophangen.

 130. Net als een kind

  Een groet en een kort praatje als we alle drie in onze tuin bezig zijn.

  Buurvrouw A vertelt dat ze met haar poes Moppie zonet nog bij de dierenarts was. De oude Moppie mankeert ineens van alles en daar heeft ze nu pilletjes en druppeltjes voor gekregen.

  Buurvrouw B reageert op een meelijwekkend toontje: „Ach ja…’t is toch je dier, hè…. En met een dier is ’t toch net als met je kind. Want als ze wat gaan mankeren, dan doe je ze toch óók niet zomaar weg.”

  Elise IJskes

 131. Een ‘voor het eerst de neus buiten de deur in volkswijs’-Ik-je? Wat is dat NRD toch ook een ballenkrant.

  Buurvrouwen A en B… *brrr* Had dat nu niet gewoon ‘de ene’ en de ‘andere’ buurvrouw kunnen zijn.

  En dat ‘medelijwekkend toontje’ klinkt niet alleen minachtend, maar het is ook nog eens verkeerd. De buurvrouw wilde waarschijnlijk geen medelijden opwekken, maar het tonen, en dus had er ‘medelijdend’ moeten staan.

  En dan de pointe. Tsja, er zijn mensen die zo over hun dieren denken en met de hoofdgedachte, namelijk dat je zowel dieren als kinderen niet zomaar wegdoet, zal ieder weldenkend mens het eens zijn.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 132. U. heeft zich ook gestoord aan het op een hoop gooien van U. met P. en M. Met name in vergelijking met de commentaren betreffende doodsverwensingen richting DSR, die ik eveneens ver over de schreef vind gaan.

  Het commentaar van KT (“hetze tegen DSR…”) is zwaar overdreven als je het afzet tegen de speldenprikjes die U. en M. terecht uitdelen aan DSR. En ook al gedraagt laatstgenoemde zich vaak als een gepikeerde potvis, hij kan verder uitstekend voor zichzelf opkomen.

  Allen verder een plezierig lang weekend.

 133. Het ikje van vandaag is van een ongekende sufheid. Wat een prietpraat, dat hoor je toch dagelijks overal om je heen, in tuin, bij kapper, de Albert Heyn, de bus, hoe haal je het in je hoofd om dat naar de krant te sturen. Maar erger nog: hoe haal je het in je hoofd om dat te plaatsen, NRC? En jullie willen dat die betaalmuur die steeds hoger wordt opgetrokken nog gaat werken ook? Hier moeten we ooit voor betalen om dit aan te klikken? Man man man. *hoofdschud icoontje*

 134. Kruideniertje APD houdt de deur breed glimlachtend open voor klanten als U., die zo af en toe eens langskomen als de suiker op is, maar smijt ‘m met dezelfde beweging in het gezicht van trouwe aansjokkers als DSR, door sommigen ook wel het hart van dit blog genoemd.

 135. Ja, ook voor iedereen: lekker vurig tongen deze Pinksteren. Laat ik niet kinderachtig zijn, ja ook Dsr (kan het vast heel goed, met die gespleten tong van ‘m.)

 136. @DSR, ook hier weer: graag wat onderbouwing, een linkje, een quootje, van wie dat dan allemaal – afgezien van jijzelve – zijn die jou het hart van dit blog *mwoehaahaahaa* noemen. ’t Is anders zo eenzijdig, zo roeptoeterig, je bent aan een goeie vakantie toe lijkt me. Wij allemaal trouwens. Laten we hopen dat de slippery slope naar beneden qua sfeer vanaf volgende week weer verlaten kan worden. ’t Mot een beetje aardig blijven voor de deelnemers en beheerder. Toch?

 137. Attentie: Dsr wil graag opgehaald worden uit de ballenbak. Hij huilt en ruikt niet zo uh, fris meer. Willen de ‘sommigen’ die *kuch* Dsr het ‘hart van dit blog’ noemen hem ophalen? Hallo!? Is daar iemand? Hallo? Is er nog iemand misschien?

 138. @APD
  Roeptoeterig? Maar vaderman, jij bent toch degene die DSR dit en me dat verwijt? Zolang er geen voorbeelden worden gegeven, voelt DSR zich niet aangesproken.

  DSR zal de zaak dan ook maar als afgesloten beschouwen.

  Het valt inderdaad te hopen dat de meer toxische lieden, met name P., M. en U. de kwajugheid er wat uitzweten.

 139. “Kuch” is erg *kuch* 2012, Maduro, voor de rest is de tekst treffend. Let op de aanstaande intro, die a.s. maandag te 13h00 zal worden gepubliceerd. Jaja, wie had dat kunnen denken. De titel van het stukske staat niet-clickable al ergens op dit blog, vervroegd vanwege de Pinksteren, maar da’s een inside tip voor de echte fans.

 140. Misschien is het wel de taak van dit blog om zeer overdreven te reageren om zo enigszins genuanceerd over te komen.
  Apie is ook wat boud bezig en wil iedereen te vriend houden , ja dat kan en mag zonder je principes helemaal te verloochenen.
  Hybride is het nieuwe woord voor een dergelijke houding waarmee je alle kanten op kunt.

 141. Oei-oei-oei, APD gaat weer per introotje kapitelen *bibbericoon*.

  Dat APD waardering kan opbrengen voor M’s kinderachtige tekstje, levert hem een minpuntje op.

 142. Dus geen duimpje-neer. Nee, een mentale aantekening in zijn dossier.

  Het valt wel weer uit te gummen, maar je zult ’t altijd nog een bettje blijven zien.

 143. Ja, het is niet anders mensen. De nuance is wat gecompliceerder te bevatten dan zwart/wit vijand denken. Ik treed op tegen wat echt niet kan, maar ik weiger om reageerders in kampen in te delen van goed/kwaad en dat ook nog eens forever en tot in de eeuwigheid.

  Je mag dat hybride noemen, ik noem het balans en ontwikkeld versus uit het lood en primitief. Iedereen te vriend houden, zoals KT het noemt is het niet, dat is in extremen denken. Maar verketteren en iemand altijd een vijand noemen da’s het andere uiterste. Doe ik niet aan mee. Als je, Klare taal, met “niet echt betrouwbaar” bedoelt dat je niet van tevoren voor de volle 100% weet hoe ik ergens op reageer, dat ik dus geen zwart/wit beloon- en strafautomaat ben met het verstand op nul, dan klopt dat. En dan beschouw ik het als een compliment. Ik ben een mens, een weldenkend en welvoelend mens zelfs, met een open vizier en met een nieuwgierige belangstellende instelling voor de medemens, alle medemensen, ook diegenen die (wellicht alleen maar op het eerste gezicht) niet zo bij mij lijken te passen.

  Live with it and have fun. Zo niet, dan niet. Mag ook. Leuke, saaie, ontroerende, onderhoudende of nergens op slaande reacties blijven hier welkom. Haatdragende scheldpartijen of erger niet.

  Het intro van volgende week is inderdaad geschreven, het is een keileuk positief intro geworden. Zoals alle intro’s tot nu toe opbouwend en/of onderhoudend waren, met uitzondering, uit het hoofd gezegd van een strafintro een week of vijf, zes geleden, dat je dan ook kei verdiend had, DSR. Die bewerkte foto heb ik nog in het archief, ik hoop die nooit meer nodig te hebben.

 144. @KT
  Onder het ‘iedereen’ te vriend houden valt DSR dan zeker niet.

  DSR is dan ook geen vrouwspersoon, dat maakt deze weldegelijk uit.

 145. DSR kan het niet laten, het weekend in met een seksistische opmerking.

 146. Wat bedoel je precies, Apie: dat HeRoWa jaloers zou zijn op de aandacht die jij aan ‘de vrouwtjes’ geeft ipv aan hem, of op de aandacht die jij ipv hij van ‘de vrouwtjes’ krijgt?

 147. Ik had er nog een voor de afbeelding van gisteren:

  Tom Poes verzon een list

 148. ‘seksistisch’?! Wat is er nou weer ‘seksistisch’?

  Typisch weer zo’n opmerking voor een zelfcastreerder als HR.

  En dat kwebbelt maar door over DSR in plaats van het IK-je…*zucht*. Kan APD misschien niet het beste een DSR-fanclubpagina aanmaken voor dat soort praat om hier de thread zuiver te houden?

 149. Bio-logisch

  In de plaatselijke supermarkt schuift een echtpaar van 80+ door de groenteafdeling. Ze stoppen bij een kleine uitstalling van lokale en soms vergeten groenten. Biologisch, staat boven de houten kistjes.

  „Weet jij wat dat is, biologisch?”, vraagt de man aan de vrouw.

  „Ja, dat is iets met diertjes”, zegt de vrouw.

  „Diertjes? Zitten daar diertjes in?”, vraagt de man.

  „Ja”, antwoordt de vrouw, „het is iets met diertjes.”

  „Maar dan kunnen die diertjes toch ook naar die andere groenten lopen?”, vervolgt de man.

  „Nee hoor”, zegt de vrouw, „die andere groenten zijn toch ingepakt, daar komen ze gewoon niet bij.”

  De man kijkt vertwijfeld en zegt: „Maar dan kunnen ze in de nacht gewoon de winkel inlopen.”

  „Nee joh”, zucht de vrouw, „ze dweilen elke avond de winkel.”

  Na een korte overpeinzing besluit de vrouw: „Ik denk dat biologisch gewoon goed voor de natuur is.”

  Hans Meijers

 150. De *Bareuh*-bokaal voor de ergste titel gaat naar dit geval.

  De inzender wordt verder van harte gefeliciteerd met zijn verjaardag, tenzij er een andere reden is waarom de schrijver ons op deluldeficatie trakteert.

  Het lijkt DSR immers onwaarschijnlijk dat de inzender deze gedachtenwisseling woordelijk heeft onthouden. Tenzij hij ter plekke aantekeningen heeft gemaakt of opnames, zal e.e.a. dan ook wel wel opgeleukt zijn – met dubieus resultaat ten koste nietsvermoedende ouwetjes die wel heel dommig worden neergezet.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 151. Hoewel ‘schuift’ niet apert fout is, zou ik ‘schuifelt’ toch mooier gevonden hebben.

  ‘ deluldeficatie’ dat noem ik nog eens ‘ lullificatie’

 152. …maar toch begreep MK het kennelijk *milde glimlachicoon*

 153. Nou wat een streekroman op deze warme zaterdagmiddag. Ik vond hem na die diertjes al leuk, het vervolg had niet gehoeven.

 154. Op de achterpagina wordt wel vaker gelachen om die rare al of nog niet demente oudjes en daar heb ik eigenlijk niet zoveel bezwaar tegen. Er staat al genoeg ellende in de krant. We kunnen trouwens niet uitsluiten, dat dit stel Hans Meijers stevig bij de neus heeft genomen.

 155. Mooi dat MK kan lachen om zichzelf *milde glimlachicoon*

 156. Apie, je bent een perfecte blogbaas, genuanceerd, onbevooroordeeld, niet zwart-wit denkend, ruimdenkend, tolerant, alles moet en kan gezegd worden, alle partijen krijgen ruim baan in de diversiteit van meningen.
  Kortom een zeer liberaal blog.
  Zo beter?

 157. Als tachtigers gaan winkelen in AH weten ze meestal donders goed wat biologisch betekent. De groene stikkers maken duidelijk dat die producten gekocht moeten worden, althans van de groene politie cq maffia.

 158. Wat een onnozele oudjes zeg. Bestaan die echt of is het verhaaltje verzonnen?

  DSR beledigt MK tussen neus en lippen door en wentelt zich in het slachtofferschap.

  Pathetisch!

 159. Nee, dan HR die bij alles wat DSR zegt steunt en kermt, zelfs als het niet over hem gaat.

  Treurig zandbaksherrifje.

  Trouwens, is de ‘HR’ hierboven wel de echte of gaat het om een trol?

 160. Het zelflerende filter had aanvankelijk twijfels, maar meldt me nu dat HR een en dezelfde is als Heer Rozenwater, met een foutenmarge van tweemaal de standaarddeviatie, hetgeen ik best vind.

 161. HR dat ben ik inderdaad zelf en ieder weldenkend mens zou daar ook geen seconde aan twijfelen. Welke trol zou nu genoegen beleven aan een onnozel berichtje zoals dat van hierboven?

  Ja, het is heel opvallend hoe slecht DSR is in het beoordelen van de werkelijkheid, zeker wanneer het gaat om het ontmaskeren van trollen. Hij zit er per definitie naast! Als DSR een trol bespeurt is er in geen velden of wegen een trol te bekennen. Zet je een trol vlak voor zijn neus dan herkent hij hem!

  Nou ja, het is en blijft een uniek heerschap. Hier de linkjes naar afbeelding en video van vandaag:

  http://www.drasties.com/blogsems/comments/afbeelding_voor_08_06_2014
  http://www.drasties.com/blogsems/comments/video_voor_08_06_2014

 162. Zet je een trol vlak voor zijn neus dan herkent hij hem niet!

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: