DSR? Die vindt u in het slachtofferschap (23)

“Ik ken een Aapje, dat tikt zich lam bij het schrijven van een voorprogram, een podium biedend aan “grote” sterren. Maar wat dat aapje niet beseft: hij overtreft z’n sterren verre!”

En dan weet je als blogbeheerder weer waar je het allemaal voor doet. Het gedichtje is gemaakt door Indra en kwam precies op tijd.

Natuurlijk, het gaat hier om de roemruchte Eindoordelen van De Schrijvende Rechter (DSR) over de “ikjes”, die anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC, Ze verschijnen in het reactieveld hieronder rond een uur of twee in de middag, Maar soms loopt de discussie tussen de reageerders uit de klauwen. Dan zou je er als blogbaas het liefst het bijltje bij neergooien. Vorige week moest er zelfs met een IP-ban worden gedreigd, toen een heuse hetze tegen DSR dreigde te ontstaan. Reacties zoals die van Indra zorgden ervoor dat de blogbaas toch nog fluitend zijn werk bleef doen.

oceaanstomer

Ook Heer Rozenwater hielp met zijn “Hij verdient wagonladingen en een oceaanstomer vol met complimenten!” Over wie hij het had? Juist! *bescheiden glimlachicoontje*

Internetpineut DSR lijkt intussen uit vorm. Zijn eindoordelen (v/h met een hoofdletter geschreven) zijn vlak en ongeinspireerd. We konden vorige week slechts een (schrijve: 1) uitschieter naar boven noteren, maar die mocht er dan ook kei zijn: “Enfin, de inzender lijkt straalverliefd te zijn geworden op de imposante vijftiger en had haar kennelijk het liefst op tafel tussen de bieflapjes afgekloven. Dat is toch een verrassende, onalledaagse pointe.”

Klare taal blies haar potje duchtig mee met een terloops “Zo’n echt hedentijds geiten-ikje …” Een paar dagen erna deed ze het nog eens dunnetjes over met “Het verontwaardigd wegbenen na een klacht is niet zoals het hoort. Dus waarom zou ze dat mens, dat thuis niet gaat koken willen zoenen?”

Ut deed zijn duit in het zakje door DSR met een gepikeerde potvis te vergelijken.

DSR had het moeilijk vorige week. Iets dat Maduro goed zag, waarna hij de voormalige kappersbediende uit Brussel onmiddellijk een hart onder de riem stak met zijn “DSR? Die vindt u in het slachtofferschap“-constatering. Ut deed zijn duit in het zakje door DSR met een gepikeerde potvis te vergelijken.

Ook verder was het puur kwaliteit wat de klok sloeg hier op apiedapie.com. Het mooist vonden wij nog een ode aan de mannen die Heer Rozenwater presenteerde. Hij deed dat helaas zonder bronvermelding, laten we niet hopen dat hij dat bij de buurman heeft geleerd. De lofzang is zo mooi dat we hem hier volledig citeren:

Ode aan de mannen

Ik vind de mannen mooi, die karakter hebben, die zich niet schamen om zichzelf te zijn, die een vrouw zien als een vriend en potentiële lover. En nooit in hun hersens hebben dat ze daar machtsspelletjes mee moeten spelen, om zich beter te voelen. Die verrukt, vertederd en geil worden als de vrouw waar ze gek op zijn klaar komt. Die gek op een vrouw zijn die met verwarde haren rondloopt, en met een vurig betoog staat voor wat ze zegt. Die, als ze door draait, haar met één simpele zin aan het schateren krijgt. Die door hun humor alleen al, een vrouw kunnen erotiseren. Die er niet mee zitten dat ze een buikje hebben, dat ze een stoppelbaardje hebben, dat hun vel niet meer strak zit, omdat ze begrijpen dat het daar niet om draait. Mannen die warm kunnen lopen voor een schrijver of dichter of componist, en dat met genoegen delen met hun lief. Die narrig zijn, openlijk onaanspreekbaar als ze net wakker zijn, of gewoon bek-af. Mannen die zich niet meer hoeven te bewijzen, omdat ze snappen dat dat afhankelijkheid betekent, iets waar ze allang overheen zijn gegroeid. Die mannen dus.

De prijs voor de 100e reactie (een biologisch flesje wijn) ging deze week naar Mopperkont, die een beschrijving van zijn buurman (“die in zijn voortuin een bordje heeft geplaatst met de tekst‘ poepen doe je in je eigen tuin’ “) liet volgen door een droog “Ik heb ‘m overigens nog nooit kunnen betrappen.” *slappe lach momentje hier achter het dashboard* Ook bij Luvienna staat binnenkort een fles wijn op de stoep, voor haar 200e reactie en heel veel meer.

pollewopEnfin, dat was dus allemaal vorige week. Nu wordt het hoog tijd voor weer een nieuw weekje genieten van iedereen en alleman. En wie weet voegen lummel (die ditmaal vooral bezig was bij de buren en daar wat vlegelstreken uithaalde), en Afzender er zich ook weer eens een keertje bij. Scrol dus gauw naar beneden, interact met uw medereageerders, zeg rustig wat het ikje van de dag bij uzelve losmaakt. En de puike eindoordelen van vroeger blijven te raadplegen voor ieder die dat maar wil. Veel plezier!

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

216 gedachten over “DSR? Die vindt u in het slachtofferschap (23)”

 1. 202. De interpunctie laat te wensen over maar mischien heb ik toch de 200 prijs behaald.

 2. 203. Klare taal, nee, met afgrijzen en diepe schaamte moet ik melden dat de 200e reactie door mijzelve werd gegeven, per ongeluk, zonder het te willen, zonder het te beseffen, maar het is zo, het zijn de cijfers, jij hebt de 201e en 202e reactie geven, en niet de 200e. Ik ga de rest van de avond in een hoekje zitten wenen.

 3. 204. Geeft niet hoor, het was maar een schot voor open doel, wenen heeft helemaal geen zin, dus kom maar uit dat hoekje en ga er tegenaan, waar dan ook. Neem een voorbeeld aan onze hockeyvrouwen die itt de mannen gewoon door buffelden..

 4. Wat is het tegenwoordig toch prettig om op maandagmorgen op te staan. De wekker gaat, je wordt wakker, maar blijft nog even liggen soezelen. Langzaam dringt tot je door dat je een prettig gevoel hebt. Dat er vandaag iets leuks staat te gebeuren. Wat dan? Oh ja! Een nieuw intro vandaag om 13h00! Heerlijk. En met een stralende glimlach sla je het dekbed van je af en je stapt fluitend naar de badkamer. Hebben jullie dat nou ook? *verkneukel icoontje*

 5. Oei! Vergeet niet koud af te douchen. Altijd keikoud eindigen, dan ga je helemaal tintelen en je blijft langer gezond. Het gaat over een haathok met een behangetje vanmiddag, met een ruime nabeschouwing over de Ode en met de uitreiking van twee nieuwe prijzen.

 6. Het blijft opvallend hoe slecht onze doctor in de online identitology (10:03) in staat is om “trollen” te spotten. Straks vertelt hij ons nog dat de Sint nep is.

 7. KT (20:02) Er is geen chocola van te maken. Ut beweert dat Ut geen UT is? Waar staat dat?

  Het telt niet mee, maar is kennelijk toch belangrijk genoeg voor jou om die ongefundeerde achterklap over mevrouw Thurman te plaatsen.

 8. @APD
  Ja, DSR kent dat wel. Waarom gooi je ‘m er niet gewoon wat eerder op?

  @U
  Hoezo slechr? Wou je nou echt beweren dat Uma Thurman hier reageerde, in het Nederlands nog wel?

  Maak dat de kat wijs!

 9. @DSR, daar was ik bang voor, dat je een heilige gebeurtenis (de ontmaagding) zou gebruiken om te pochen en te snoeven.

  Je kon het weer niet laten hé?

  @DSR Genuanceerd antwoord
  Genuanceerd antwoord, me reet zou mijn jordanese buurvrouw zeggen. Wat nou context, wat nou interpretatie, wat nou perspectief? Een duimpje omhoog is hier maar voor één interpretatie vatbaar: de duimpjesgever is positief over de reactie. Jouw buurman zou bij een duimpje omhoog nog sarcastisch kunnen lachen en dan krijgt het duimpje inderdaad een andere betekenis.

  Nee, beste DSR, je kletst weer eens uit je nek. Mag natuurlijk maar dan ga ik je, net als Luvienna, minder serieus nemen en dan wil je niet.

 10. Wat een schrandere knul is die DSR toch. Had direct door dat ik onmogelijk Uma Thurman kan zijn! Dat belooft weer een scherpzinnig ikjesopstel vanmiddag.

  ps: we vinden het hardstikke leuk dat je zo knap hier de rechter speelt.

 11. @U
  Dank je – die indruk heeft DSR zelve ook. Er is zelfs een aparte topic voor ingericht, kun je nagaan.

  Doe jij ook weer mee?

 12. @DSR

  Als het ikje zoals zaterdag weer te moeilijk voor je is, ben ik zeker niet te beroerd om het je nogmaals te verduidelijken.

 13. @HR
  -Eerste punt: domme vragen, domme antwoorden. Had je de vraag uberhaupt maar niet moeten stellen als je het antwoord niet wilde weten.

  Kortom, jij bent degene die het niet kon laten. *milde, met terecht gelijk doordesemde glimlachicoon*

  -Tweede punt:
  ‘Een duimpje omhoog is hier maar voor één interpretatie vatbaar: de duimpjesgever is positief over de reactie.’

  DSR had nou toch juist aangetoond dat dat niet per se zo is.

  En je mag DSR net zo serieus nemen als je wilt, hoor. *milde glimlachicoon*. Als je het maar netjes houdt.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: