Ik neem mijn lolbroek mee (57)

lift new yorkSteve Jobs, Kofi Annan, Wim Dik, die vent van de rookworsten, Boutros Ghali, Hans Weijers, Morris Tabaksblat, Rijkman Groenink, Eric Schmidt, Marc Zuckerberg, Prins Bernhard, Warren Buffett, Jan Timmer, Cor Herkstroter … met geen van deze giganten heeft Apiedapie ooit in een lift in New York een samenspraakje gehad. Maar De Schrijvende Rechter (DSR) die dit rijtje bij elkaar raadde, was wel erg warm. We zullen het nooit weten en het is lekker belangrijk.

Lezers van de NRC leven zich dagelijks uit op een lezersanekdote, het zogenaamde “ikje”. De reacties van de mensen uit het land staan hier, aangeleverd door de Apiedapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex weten wij veels.  Door middel van dit intro starten we vandaag de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was. We kijken ook naar de nieuwe verhalen die hier – exclusief op deze site – gepubliceerd werden door onze eigen schrijvers van het Apiedapie Schrijverscollectief.

“Kijk mij eens, ik ben hip, ik zit in de sien, nee ik bén de sien!”

De ikjes hadden weer een hoog moppentrommelgehalte. Zoals die van Ivo Hosman over een man die met een hoestende papegaai bij de dierenkliniek kwam. Verder vertelde Roeland Jansen over een jongetje van 14 dat David Bowie “klassieke muziek” vond. Onze reageerder Letterzetter wond zich op: “Nog nooit een ikje gelezen met zoveel zelfgenoegzaamheid. Kijk mij eens, ik ben hip, ik zit in de sien, nee ik bén de sien!” Riverside Blues toonde zich milder: “Oh, waarom niet ‘n glimlach, zo kleintje? Mijn muziek, al het andere is Klassiek.” 

Luister terwijl u hieronder doorleest rustig naar het betreffende volle album, helegaar gratis.

Dan was er nog het vriendje van Snoy Roeijers (of Roy Snoeijers, dat zullen we nooit weten) dat op een borrel minister Dijsselbloem belangstellend vroeg wat voor werk die deed. “Ik werk bij de overheid” antwoordde deze cool. Twee dames bestellen op een terras een goed doorbakken rib-eye, gadegeslagen door ene Duca Luppen, hetgeen DSR tot het volgende bondige Eindoordeel bracht: “Wat een gependanteer over al dan niet lekker vlees. Als je je rib-eye doorbakken bestelt, hoef je er toch geen commentaar van de ober bij. Geen fooi dus. Eindoordeel: 3 (zegge: drie)” 

‘Zo, gaan we nu lekker slapen, mevrouwtje?’ ‘Hebben we onze thee netjes opgedronken?’

Dat ikje over Dijsselbloem maakte een discussie over jij- of uzeggen los. Klare taal: “Ik vind het niet een kwestie van ongelijkwaardigheid of leeftijdsverschil, maar meer een kwestie van gevoel voor verhoudingen. Stel je voor dat zo’n bankbaliejongen zou zeggen ‘Zo vrouwtje, kom je nu weer opnemen? Je hebt het geld er wel snel doorheen gejaagd’.” Kees de Jongen kreeg de nodige lachers op zijn hand met zijn reactie: “Over niet al te lange tijd word je met ‘wij’ aangesproken, Klare taal. ‘Zo, gaan we nu lekker slapen, mevrouwtje?’ ‘Hebben we onze thee netjes opgedronken?””

Dan was er nog een ikje over ene Boer Boris die naar zee gaat. Wat die dan wel meeneemt? Volgens een voorleeskind uit Utrecht “een pistool”. Roos Post tekende dit hilarische voorval voor ons op. En DSR boer borisdacht er dit over: “Dat ziet het kindje goed. Hoe moet de boer anders vanaf de traktor mollen mollen en de kraaien verjagen? (…) Dus waarom dit omslachtige verhaal? Er zal toch geen link met het terrorisme in worden gezocht? Eindoordeel: 4 (zegge: vier)” De reactie van Riverside Blues was zoals wel vaker wat minder nuchter: “Wat dacht je ervan? Neem jij mee? Dat zal ik je zeggen: Ik neem mijjn lolbroek mee.”

Het meeste los maakte een ikje van Martin van der Jagt over hongerlopers in den oorlog. Ze werden geplaagd door diarree en konden ineens op het erf van een zekere boerin hun behoefte niet meer doen, omdat voormelde mevrouw het slot op de pleedeur had gedaan. DSR: “Dat de hongerlopers niet altijd een warm onthaal wachtte, dat was bekend, maar hierin krijgt het een grimmige invulling hongerlopersdie je doet duizelen aan de afgrond van het menselijk tekort.”  Kees de Jongen: “Een onthutsende monoloog van die boerin die zich totaal niet bewust is van de strekking van haar woorden.” Klare taal: “Schrijnend dat gesprek, volkomen in de eigen werkelijkheid van die vrouw die alles heeft meegemaakt en daar in dat museum haar verhaal vertelt.” Riverside Blues: “Misschien ‘n bordje plus verzoek? (…) Afsluiten, de zaak op slot doen, is onnodig kort door de bocht. (…) Zegt u? De zaak gaat op slot!. Oh, wat een lamlendige vertoning. Bah. Wat een vervelende mensen. Gedver.”

dominee op kanselDe echte hoogtepunten van vorige week waren toch weer afkomstig van de eigenste schrijvers van Apiedapies Schrijverscollectief. Allereerst het Twaalfde Boek van DSRs Geloofsbelijdenis, getiteld “Over een doorgezakte dominee”. De billen van Christus … oooohhh …. zij zouden zich nimmer verroeren, zelfs niet op de hardste kerkbanken!” Lees dit indringende boek alsmede de voorgaande tien – ja tien – boeken nog maar eens integraal door.

mannen van luv 10En daar was dan eindelijk de lang verwachte eerste aflevering van Luvienna’s Dingen die ik met mannen heb gedaan. Het begint veelbelovend met het meiskes zeventiende-verjaardagsfeestje en een mannentong die naar binnenglibbert. Iew! Zeg dat wel. We can’t wait for the second episode.

Overig nieuws was er ook. De reageerders betoonden gepaste terughoudendheid ten aanzien van de verwarde man die met een plastic pistool het Achtuurjournaal had willen kapen. Jan Timman viel tegen op het Hoogovensschaaktoernooi, maar zag er “welvarend uit” volgens Ad HokEven geduld nos journaalEn Timmerark bekende dat hij “vaak de juiste toon niet op fora” krijgt. “Ben toch meer van orale communicatie, met wenkbrauwen opgetrokken en mondhoeken omhoog. Dat je dan zegt: ik vind je een heel nare man en je met je ogen een biertje aanbiedt, snap je?” Hij liet weten dat een “duidelijk allochtone buurman” zijn woning gierend van sneeuwpret was uitgegleden en hem “(best wel hard) een sneeuwbal” in zijn gezicht had gegooid. “Integratie ten top!” 

De Apiedapie Community nam afscheid van Demis Roussos. Wij wensen de gestorvene bij deze van harte een aangenaam verblijf in het hiernamaals. Kom, laat David Bowie maar even, klik dit sfeervolle niemendalletje maar even aan:

Deze zoetgevooisde Griekse klanken vormen een heerlijke muzikale begeleiding voor de ontboezemingen van DSR, die ineens over opmerkelijk veel zelfkennis bleek te beschikken en niet te beroerd was om dat ook te laten zien.

“DSR heeft geen flauwe notie, echt geen idee. Dom geboren, nooit wat bijgeleerd.”

“DSR heeft geen flauwe notie, echt geen idee. Dom geboren, nooit wat bijgeleerd. Dat DSR zich desondanks voor het merendeel van de reageerders hier enigszins begrijpelijk kan uitdrukken, is dan ook des te knapper. Doorzettingsvermogen, instinct en puur geluk van de zijde van DSR, onmetelijk geduld en inlevingsvermogen van de reageerders hier anderzijds. Een stumper, ja, dat is zo – DSR zal ‘t niet loochenen.Maar verdient een stumper niet eerder medelij dan beknorringen en harde woorden?”

100e reactielepeltjeHet 100e-reactielepeltje was voor Indra, die aankondigde een lang weekend weg te gaan en hoopte “dat het niet al te glad is op de weg”. Jawel, het gaat bij deze prijs puur om de hoeveelste, niet om de inhoud. Heer Rozenwater is de verrassende winnaar van de Duimpjesbokaal die deze week voorzichtig weer wordt uitgereikt en die, zoals bekend, wel om de inhoud gaat. Roos kreeg tien duimpjes up en eentje neer voor zijn bewonderende commentaar op bovenvermeld twaalfde boek over de doorgezakte dominee: “Dat haast fysieke verlangen naar God, daar kan ik me niets bij voorstellen. duimpjesbokaalDit heb ik wel altijd een prachtig psalm gevonden: ‘t Hijgend hert, der jacht ontkomen, schreeuwt niet sterker naar ‘t genot van de frisse waterstromen dan mijn ziel verlangt naar God.” En zo is het. Het kan soms heftig zijn, dat Godsverlangen.

Tot slot in de sector overig nieuws en wat er elders aan knoflookbelangwekkends gebeurde: we ontdekten een prachtig verhaal over het persen, pletten, bewaren en snijden van knoflook van NaamNomName, een post die je eigenlijk moet uitprinten en voor het leven boven de aanrecht hangen. Waar we het zagen? Op dat prachtige minst gelezen kookblog ter wereld van lummel natuurlijk.

Maar wordt het nu geen hoog tijd om zelf ook eens iets te gaan schrijven? Stuur lekker een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van deze dag losmaakt. Voor je het weet staan dan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro. Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. Alle voorgaande afleveringen van deze rubriek, het Ikjesdiscussieintroarchief, zijn elders op dit blog te raadplegen.

Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

155 gedachten over “Ik neem mijn lolbroek mee (57)”

 1. @RSB
  Je gehele toetsenbord bestaat uit knopjes om je bij het manipuleren van dienst te zijn.

  Like

 2. Oh, Apiedapie , ik zal er aan moeten wennen dat men elkaar als volwassenen wat luchtig tegemoet treedt. Men gaat zijn gang maar.
  Ik loop wel ’n straatje om bij zulke “Heren”.
  Laat mij maar lekker in mijn “hokje” denken dan.

  Like

 3. RSB nam vorige week dan wel zijn lolbroek mee, maar nu staat toch ferm de bokkepruik op.

  Dat heeft ie zo af en toe wel eens – en dat terwijl op de Filipijnen de blaadjes helemaal niet van de bomen vallen.

  Like

 4. @Riverside, weet u, u mag al blij zijn dat dsr niet ‘pendant & neerbuigend’ heeft geschreven.

  Like

 5. De Schrijvende Rechter februari 5, 2015 om 14:53

  Aha, eerst vond je me te agressief en nu te defensief. Het is ook nooit goed met jou.

  En dan nog op het laatst zo’n pot-verwijt-ketel opmerking. Gebrek aan durf heb je in ieder geval niet. 🙂

  Like

 6. V @ 17.32.

  Oh, het gaat mij er meer om dat ’n “hokjes” mens , als ik, die hier primair komt om zich te vermaken met reacties op het “ikje” valt in ’n Volwassen Mensen Discussie, die ik niet wil lezen , mij ontbreken de “kaders” daarvan te genieten..
  De blog manager, stelt dat het “faciliteren van De Dialoog” niet noodzakelijkerwijze inhoudelijke stellingname inhoudt.
  Dus wordt hier , daar moet men dan blij mee zijn, naast het “ikje” ’n Ontmoetingsplek voor Grote Mensen, die gewend zijn in kaders te denken.
  Och, de Vreugde over wat, dan wel hoe dsr zijn gedachtengoed formuleert, is geheel aan de zijde van dsr.
  Inmiddels, sla ik deze bladzijde om. Ik vermij mijzelve met andere optieken.

  Like

 7. @RSB
  Dus iets staat je niet aan en vervolgens seur je er dagenlang over door?

  Dan ben je een bewuste zelfkweller.

  En dat omslaan van die bladzijde is ook al een belofte die je al dagen niet nakomt. ‘Doet zo’aj zegg’n, dan lieg ie niet!’ , zei de moeder van Bartje al.

  Like

 8. @Tim
  Lieve jongen, we hebben hier de gewoonte ons niet met elkaars onderlinge akkefietjes te bemoeien.

  RSB neemt, en krijgt, ruimt genoeg. Bij tijd en wijle per strekkende meter. Als hij die ruimte gebruikt om over DSR te mopperen, dan spreekt deze laatste hem even beknopt maar rechthartelijk tegen.

  @L
  Dikke LOL!

  Like

 9. Toiletpapier

  Gisteren stond ik in de Albert Heijn bij de schappen met zeep. In mijn ooghoeken zie ik een vrouw rond de veertig jaar. Ze loopt naar me toe. „Mag ik wat vragen?”

  „Natuurlijk”, antwoord ik.

  Ik loop met haar mee en ze wijst naar een pak Page Toiletpapier (met de bekende verpakking met de puppy) en vraagt me bloedserieus:

  „Is dit alleen voor honden of ook voor mensen?”

  Stan Steeghs

  Like

 10. Had hij nou maar “uit mijn ooghoeken” geschreven, of had de eindredaktie dit maar eventjes gecorrigeerd, dan had ik me op de pointe kunnen concentreren. Die op zich helemaal niet onaardig is.

  Like

 11. Sinds Ma Flodder met smaak hondevoer at, zijn de grenzen tussen mensen- en hondeproducten praktisch verdwenen,

  Op zich een aardig voorval, jammer dat het weer in handen is gevallen van een onbegenadigd verteller, die het allemaal maar ongemakkelijk laat klinken:

  -Wat doet het ertoe dat de de vrouw rond de veertig is? Is dat het algemene startsein voor de seniele aftakeling?
  -Die ‘mag ik/natuurlijk’-uitwisseling is volstrekt overbodig. Komt toch gewoon terzake: ‘In de supermarkt vroeg een vrouw of…’
  -‘met de bekende verpakking met de puppy’ – twee keer ‘de’, dat is te te.
  -En als we toch bezig zijn met de sluikreclame, had dan meteen de welbekende tekst van het grote Page-lied geciteerd:

  -Dat ‘bloedserieus’ moet maar blijken uit de sfeer die je oproept. Nu is het een fabrieksfluit a la ‘wakker worden, de clou komt eraan!’
  Eindoordeel: 4- (zegge: viermin)

  Like

 12. Misschien is dit meer een onderwerp voor Timmerark, maar persoonlijk houd ik niet zo van dat hele zachte toiletpapier hoor. Wordt een kledderboel, en je veegt er meer in dan eraf.

  Like

 13. @APD
  Da’s ook een kwestie van techniek. En dat hele grove met houtsplinters hoeft nou ook weer niet.

  Like

 14. Ik las in eerste instantie ‘zeep in mijn ooghoeken’. Gelukkig niet in je hele oog, dacht ik nog.

  @Apie 13.39: Ja, dat lekker ruwe schuurtoiletpapier, herbruikt en uit de kringloop. Kun je ook aangekoekte en ingebrande ovenschalen meer schoon krijgen.

  Like

 15. Zo , zal ik u even meenemen, naar 1 van mijn supermarkten?
  – Meneer U oogt Kakelvers, toch bent U de Jongste niet meer?
  Mag ik u wat vragen?

  Mevrouw, als u dat doet maak ik misschien wel ’n schakelfout? Ziet u daar die Piepjonge Meneer in het Wit? Die weet alles, kan ik weer door met mijn lijstje?

  Ik moet er niet aandenken op basis van compleet afgestemde kleding, getrimde baard, over heerlijk reuksel, door allerlei Miepen voor wat al niet te worden aangesproken?

  Waar is het respect voor de Oudere, die contact arm langs de schappen
  hier en daar wat vattend, daar wat van het lijstje schrappend, de kassa als laatste contact plek heeft?

  Fragment uit : Riverside, schuift maar wat an.

  Goedenmorgen meneer,
  Fijn dat u vanmorgen bij ons komt winkelen.
  Meneer, er loopt hier iemand , die alleen maar vraagt of etc. Onschuldig , gewoon ja zeggen. Ze loopt hier elke week ’n 1/2 uurtje. doet geen vlieg kwaad

  Zo kan het verhaaltje in Facebook. Hoeft voor mij niet in de krant.

  Like

 16. De Schrijvende Rechter februari 6, 2015 om 13:37

  Ik vind dat dialoogje (nog bedankt voor je tip) nou juist wel aardig. Verder eens met je Eindoordeel, al is een 4- wel aan de lage kant, gezien de curieuze clou.

  Like

 17. NRC Media komt definitief in Vlaamse handen. De uitgever van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl en nrcq.nl en exploitant van diverse webwinkels, wordt verkocht aan het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis.
  Na de koper en verkoper, de ondernemingsraad en de redactieraad, en de mededingingsautoriteit is nu ook de redactie akkoord.

  http://www.nrc.nl/hoofdredacteur/2015/02/06/eigenaar-van-krant-heeft-alles-en-niks-te-zeggen/

  Jaja, maar geen woord over de toekomst van de ikjes. Nou, dan weet je het wel 😦

  Like

 18. Tja, het schijnen curieuze lui te zijn die Vlamingen. Ergens nog heel strikt en formeel, anderzijds lekker eten en keigoed bier (heb ik mij laten vertellen in café Golem -hoe zat dat nu eigenlijk Ilona?- hou zelf niet van dat sterke bier) maar wat is eigenlijk je probleem, zoal er een is, APD? Met de overname? Gezien het peil van de Nederlandse kranten, met name de Volkskrant en Het Parool, al vind ik de NRC in het weekeind ook maar snel uit, zal het niet slechter worden, toch?

  Like

 19. Dat de Vlaamse kranten ons bespaart mogen worden, serviele, politiek-correcte mondstukken.

  Like

 20. Timmer
  Voor we deze week aflsuiten ‘n enkel woordje.
  Ik kom hier vooral voor het “ikje”. ’ n Lach, ’n traan, Dit kan niet waar zijn? Etc.
  Gaandeweg bouw je ’n leespatroon.
  In dat patroon sla ik dsr veelal over. De gedachtegang boeit me nauwelijks.
  Deze week valt mijn oog, zo maar op ’n tweetal woorden, die me onaangenaam treffen. Pedant etc.
  Als ik dat meld stelt dsr dat het hier om ’n dialoog tussen Grote Mensen gaat.
  Moet zo’n dialoog op het reactieveld van ‘n “ikje” worden gevoerd?
  Apiedapie vindt van wel.
  Even later stelt Dsr dat ik zo ik al denk, dat vooral in “hokjes” doe.
  Jouw opmerking dat ik “ruimte” zou moeten krigen om mijn “ ding’ te doen, is de zelfde ruimte van iedere reactant.
  Bovendien stelt dsr dat ik ’n akkefietje met hem zou hebben.
  Mijnerzijds ben ik me daar niet van bewust. Ik heb warempel wel wat anders te doen.
  Zoals ik eerder stel, ik sla de bladzijde om, in de zin van, Dsr is “zonde van m’n tijd”.

  Zo zit het ongeveer.

  Blijf komen. Zolang het kan.

  Like

 21. Er opende zich net heel even, bijna niet zichtbaar een zwart veld. Is APD bezig of is het de NSA? Paranoia.

  Like

 22. RSB zet het DSR-stalken onverminderd voort. Toch een naar idee dat er zo’n rare snuiter vrij rondloopt.

  Like

 23. Tandpasta

  Vanwege gevoelige halzen, een typisch goede-poetserskwaaltje, stelt mijn tandarts voor om met Elmex Sensitive Professional te poetsen. Ze geeft me een monstertubetje van de tandpasta mee, om te testen of mijn pijnklachten erdoor verminderen.

  Omdat ik voor een nieuwe voorraad ibuprofen en paracetamol toch al in de apotheek ben, vraag ik de apothekersassistente alvast een extra tube van de bewuste tandpasta.

  De assistente weet niet of deze wel zonder recept meegegeven mag worden en gaat voor de zekerheid maar even in de computer neuzen.

  „Een tube tandpasta alleen op recept? Kun je daar zelfmoord mee plegen dan?”, vraag ik enigszins beduusd.

  „Die informatie mogen wij niet verstrekken meneer, helaas.”

  Bas August Bloem

  Like

 24. Het was de week van de slechtgeschreven productplacement bareuh

  De assitente geeft een prima antwoord op een domme vraag, al zal de inzender er ongetwijfeld anders over denken.
  Eindoordeel: 5- (zegge: vijfmin)

  Like

 25. En Timmerark uiteraard gefeliciteerd met het geplaatst krijgen van zijn eerste Ik-je! grinikicoon

  Like

 26. Wat een hoop overbodige rommel stopt Bas August Bloem in zijn ikje. Als tie ook zo uitgebreid zijn tanden poetst dan vind ik het niet gek dat hij een overgevoelig halsje heeft. Dit is allemaal overbodig:

  Tandpasta

  Vanwege gevoelige halzen, een typisch goede-poetserskwaaltje, stelt mijn tandarts voor om met een speciale tandpasta Elmex Sensitive Professional te poetsen. Ze geeft me een monstertubetje van de tandpasta mee, om te testen of mijn pijnklachten erdoor verminderen.

  Omdat ik voor een nieuwe voorraad ibuprofen en paracetamol toch al in de apotheek ben, Ik vraag ik de apothekersassistente alvastom een extra tube van de bewuste tandpasta.

  ZijDe assistente zegt weet niet te weten of deze wel zonder recept meegegeven mag worden en gaat voor de zekerheid maar even in de computer neuzen.

  „Een tube tandpasta alleen op recept? Kun je daar zelfmoord mee plegen dan?”, vraag ik enigszins beduusd.

  „Die informatie mogen wij niet verstrekken meneer, helaas.”

  Bas August Bloem

  Like

 27. Dat ‘helaas’ klinkt toch ook niet zoals het hopelijk bedoeld was.

  Nu staat er in feite: ‘Graag was ik u, irritante lijer, van dienst geweest bij het samenstellen van de beste zelfmoordcocktail, maar daar krijg ik helaas gedonder mee’

  Like

 28. Timmerark, voor ikjes gelden andere regels dan voor feuilletons. Een ikje – althans hoe het vroeger was gedefinieerd – moet tot de bone gestript zijn. Daar mag nog geen half overbodig woord inzitten. Overbodig als in: nodig voor de plot. Jij mag in je feuilletons lekker uitwijden hoor, graag zelfs 🙂

  Like

 29. Leuk verhaaltje, voor hokjes-denkers als ik, zorgvuldig opgeschreven, niet via ’n vage babbel op ’n obscure site op het net, maar bij de specialist geweest.
  Ja, natuurlijk op recept. Staat er toch? Of niet?
  Alternatieve gebruik, (zelf) moord? Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.
  Of je zo’n stukje tekst als “ikje” al dan niet als door- ontwikkeld concept: ik zet er ’n vraagteken bij.
  Het zou zo maar kunnen dat ’n enkele component daar valt misschien wat te snuiven? Dat recept-aspect, ja hoor kan er in.
  Men schouwe soms de relevantie van het inzenden: ’n middenpositie H
  Ook wel of het plaatsen enige waarde zou hebben: wij kiezen voor de plus.
  Verder geeft het gebruik van witregels weinig aanleiding tot kritische observering.
  De laatste zin soms overbodig, staat goed. Ik zou wel willen, ik mag het niet.

  ’n Leuk verhaal, aardig neergezet.

  Like

 30. @Indra, ik moet bekennen dat ik ook niet weet wat je bedoelt. Als hij – ik neem aan per ongeluk – onder zijn eigen naam reageert haal ik het netjes weg en vervang het door Riverside blues. Heb ik er een vergeten???

  Like

 31. Ja, Apie, dat bedoelde ik. Ik kwam er bij toeval achter omdat ik met de cursor over zijn avatar ging. Maar Riverside kijkt kennelijk niet of nauwelijks naar de reactie van anderen, anders had hij mijn vraag wel gezien van vanmorgen vroeg.

  Like

 32. Ik heb het hem zelfs in vet gevraagd, paar dagen geleden. Maar het is al ietsje beter, als je nu over zijn avatar hovert, zou er niets meer moeten gebeuren. Och, ach, nou ja, elke reactie hier lezen hoeft alleen de blogbaas maar te doen. Bij de rest is het meegenomen 🙂

  Like

 33. Handig om dat van die avatar aan de grote klok te hangen voor wie ’t nog niet wist….tssss.

  Like

 34. DSR,

  Ik ben dus onmiddellijk op die avatar gaan klikken.
  Maar ach zo sensationeel was het niet hoor.

  Like

 35. Indra
  Voor tip, vraag, advies ontbreekt enige ruimte voor uitvoering.Druk als ’n klein baasje.
  Hier . verschijnt mijn alias, op het scherm. Bedoel je dat?
  Dank voor tip advies, suggestie etc.
  Groet, wens, etc Dag Maak er ’n mooie dag van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.