Ik neem mijn lolbroek mee (57)

lift new yorkSteve Jobs, Kofi Annan, Wim Dik, die vent van de rookworsten, Boutros Ghali, Hans Weijers, Morris Tabaksblat, Rijkman Groenink, Eric Schmidt, Marc Zuckerberg, Prins Bernhard, Warren Buffett, Jan Timmer, Cor Herkstroter … met geen van deze giganten heeft Apiedapie ooit in een lift in New York een samenspraakje gehad. Maar De Schrijvende Rechter (DSR) die dit rijtje bij elkaar raadde, was wel erg warm. We zullen het nooit weten en het is lekker belangrijk.

Lezers van de NRC leven zich dagelijks uit op een lezersanekdote, het zogenaamde “ikje”. De reacties van de mensen uit het land staan hier, aangeleverd door de Apiedapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex weten wij veels.  Door middel van dit intro starten we vandaag de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was. We kijken ook naar de nieuwe verhalen die hier – exclusief op deze site – gepubliceerd werden door onze eigen schrijvers van het Apiedapie Schrijverscollectief.

“Kijk mij eens, ik ben hip, ik zit in de sien, nee ik bén de sien!”

De ikjes hadden weer een hoog moppentrommelgehalte. Zoals die van Ivo Hosman over een man die met een hoestende papegaai bij de dierenkliniek kwam. Verder vertelde Roeland Jansen over een jongetje van 14 dat David Bowie “klassieke muziek” vond. Onze reageerder Letterzetter wond zich op: “Nog nooit een ikje gelezen met zoveel zelfgenoegzaamheid. Kijk mij eens, ik ben hip, ik zit in de sien, nee ik bén de sien!” Riverside Blues toonde zich milder: “Oh, waarom niet ‘n glimlach, zo kleintje? Mijn muziek, al het andere is Klassiek.” 

Luister terwijl u hieronder doorleest rustig naar het betreffende volle album, helegaar gratis.

Dan was er nog het vriendje van Snoy Roeijers (of Roy Snoeijers, dat zullen we nooit weten) dat op een borrel minister Dijsselbloem belangstellend vroeg wat voor werk die deed. “Ik werk bij de overheid” antwoordde deze cool. Twee dames bestellen op een terras een goed doorbakken rib-eye, gadegeslagen door ene Duca Luppen, hetgeen DSR tot het volgende bondige Eindoordeel bracht: “Wat een gependanteer over al dan niet lekker vlees. Als je je rib-eye doorbakken bestelt, hoef je er toch geen commentaar van de ober bij. Geen fooi dus. Eindoordeel: 3 (zegge: drie)” 

‘Zo, gaan we nu lekker slapen, mevrouwtje?’ ‘Hebben we onze thee netjes opgedronken?’

Dat ikje over Dijsselbloem maakte een discussie over jij- of uzeggen los. Klare taal: “Ik vind het niet een kwestie van ongelijkwaardigheid of leeftijdsverschil, maar meer een kwestie van gevoel voor verhoudingen. Stel je voor dat zo’n bankbaliejongen zou zeggen ‘Zo vrouwtje, kom je nu weer opnemen? Je hebt het geld er wel snel doorheen gejaagd’.” Kees de Jongen kreeg de nodige lachers op zijn hand met zijn reactie: “Over niet al te lange tijd word je met ‘wij’ aangesproken, Klare taal. ‘Zo, gaan we nu lekker slapen, mevrouwtje?’ ‘Hebben we onze thee netjes opgedronken?””

Dan was er nog een ikje over ene Boer Boris die naar zee gaat. Wat die dan wel meeneemt? Volgens een voorleeskind uit Utrecht “een pistool”. Roos Post tekende dit hilarische voorval voor ons op. En DSR boer borisdacht er dit over: “Dat ziet het kindje goed. Hoe moet de boer anders vanaf de traktor mollen mollen en de kraaien verjagen? (…) Dus waarom dit omslachtige verhaal? Er zal toch geen link met het terrorisme in worden gezocht? Eindoordeel: 4 (zegge: vier)” De reactie van Riverside Blues was zoals wel vaker wat minder nuchter: “Wat dacht je ervan? Neem jij mee? Dat zal ik je zeggen: Ik neem mijjn lolbroek mee.”

Het meeste los maakte een ikje van Martin van der Jagt over hongerlopers in den oorlog. Ze werden geplaagd door diarree en konden ineens op het erf van een zekere boerin hun behoefte niet meer doen, omdat voormelde mevrouw het slot op de pleedeur had gedaan. DSR: “Dat de hongerlopers niet altijd een warm onthaal wachtte, dat was bekend, maar hierin krijgt het een grimmige invulling hongerlopersdie je doet duizelen aan de afgrond van het menselijk tekort.”  Kees de Jongen: “Een onthutsende monoloog van die boerin die zich totaal niet bewust is van de strekking van haar woorden.” Klare taal: “Schrijnend dat gesprek, volkomen in de eigen werkelijkheid van die vrouw die alles heeft meegemaakt en daar in dat museum haar verhaal vertelt.” Riverside Blues: “Misschien ‘n bordje plus verzoek? (…) Afsluiten, de zaak op slot doen, is onnodig kort door de bocht. (…) Zegt u? De zaak gaat op slot!. Oh, wat een lamlendige vertoning. Bah. Wat een vervelende mensen. Gedver.”

dominee op kanselDe echte hoogtepunten van vorige week waren toch weer afkomstig van de eigenste schrijvers van Apiedapies Schrijverscollectief. Allereerst het Twaalfde Boek van DSRs Geloofsbelijdenis, getiteld “Over een doorgezakte dominee”. De billen van Christus … oooohhh …. zij zouden zich nimmer verroeren, zelfs niet op de hardste kerkbanken!” Lees dit indringende boek alsmede de voorgaande tien – ja tien – boeken nog maar eens integraal door.

mannen van luv 10En daar was dan eindelijk de lang verwachte eerste aflevering van Luvienna’s Dingen die ik met mannen heb gedaan. Het begint veelbelovend met het meiskes zeventiende-verjaardagsfeestje en een mannentong die naar binnenglibbert. Iew! Zeg dat wel. We can’t wait for the second episode.

Overig nieuws was er ook. De reageerders betoonden gepaste terughoudendheid ten aanzien van de verwarde man die met een plastic pistool het Achtuurjournaal had willen kapen. Jan Timman viel tegen op het Hoogovensschaaktoernooi, maar zag er “welvarend uit” volgens Ad HokEven geduld nos journaalEn Timmerark bekende dat hij “vaak de juiste toon niet op fora” krijgt. “Ben toch meer van orale communicatie, met wenkbrauwen opgetrokken en mondhoeken omhoog. Dat je dan zegt: ik vind je een heel nare man en je met je ogen een biertje aanbiedt, snap je?” Hij liet weten dat een “duidelijk allochtone buurman” zijn woning gierend van sneeuwpret was uitgegleden en hem “(best wel hard) een sneeuwbal” in zijn gezicht had gegooid. “Integratie ten top!” 

De Apiedapie Community nam afscheid van Demis Roussos. Wij wensen de gestorvene bij deze van harte een aangenaam verblijf in het hiernamaals. Kom, laat David Bowie maar even, klik dit sfeervolle niemendalletje maar even aan:

Deze zoetgevooisde Griekse klanken vormen een heerlijke muzikale begeleiding voor de ontboezemingen van DSR, die ineens over opmerkelijk veel zelfkennis bleek te beschikken en niet te beroerd was om dat ook te laten zien.

“DSR heeft geen flauwe notie, echt geen idee. Dom geboren, nooit wat bijgeleerd.”

“DSR heeft geen flauwe notie, echt geen idee. Dom geboren, nooit wat bijgeleerd. Dat DSR zich desondanks voor het merendeel van de reageerders hier enigszins begrijpelijk kan uitdrukken, is dan ook des te knapper. Doorzettingsvermogen, instinct en puur geluk van de zijde van DSR, onmetelijk geduld en inlevingsvermogen van de reageerders hier anderzijds. Een stumper, ja, dat is zo – DSR zal ‘t niet loochenen.Maar verdient een stumper niet eerder medelij dan beknorringen en harde woorden?”

100e reactielepeltjeHet 100e-reactielepeltje was voor Indra, die aankondigde een lang weekend weg te gaan en hoopte “dat het niet al te glad is op de weg”. Jawel, het gaat bij deze prijs puur om de hoeveelste, niet om de inhoud. Heer Rozenwater is de verrassende winnaar van de Duimpjesbokaal die deze week voorzichtig weer wordt uitgereikt en die, zoals bekend, wel om de inhoud gaat. Roos kreeg tien duimpjes up en eentje neer voor zijn bewonderende commentaar op bovenvermeld twaalfde boek over de doorgezakte dominee: “Dat haast fysieke verlangen naar God, daar kan ik me niets bij voorstellen. duimpjesbokaalDit heb ik wel altijd een prachtig psalm gevonden: ‘t Hijgend hert, der jacht ontkomen, schreeuwt niet sterker naar ‘t genot van de frisse waterstromen dan mijn ziel verlangt naar God.” En zo is het. Het kan soms heftig zijn, dat Godsverlangen.

Tot slot in de sector overig nieuws en wat er elders aan knoflookbelangwekkends gebeurde: we ontdekten een prachtig verhaal over het persen, pletten, bewaren en snijden van knoflook van NaamNomName, een post die je eigenlijk moet uitprinten en voor het leven boven de aanrecht hangen. Waar we het zagen? Op dat prachtige minst gelezen kookblog ter wereld van lummel natuurlijk.

Maar wordt het nu geen hoog tijd om zelf ook eens iets te gaan schrijven? Stuur lekker een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van deze dag losmaakt. Voor je het weet staan dan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro. Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. Alle voorgaande afleveringen van deze rubriek, het Ikjesdiscussieintroarchief, zijn elders op dit blog te raadplegen.

Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

155 gedachten over “Ik neem mijn lolbroek mee (57)”

 1. De week is pas echt begonnen als de vorige week is afgesloten. Ik ken geen Blog die dit zo goed doet als het van Apiedapie. Maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik geen ander Blog ken.

  Ik heb zeer genoten van het verhaal van Luvienna: eindelijk krijgen wij mannen inzicht in hoe de andere kant ons ervaart. Ik voorspel nog menig opgetrokken wenkbrauw en schaamrood op de kaken. Of schrijft ze met fluwelen handschoenen aan?

  En DSR die menselijke trekjes vertoont? Ik voorspel dat dit niet lang zal aanhouden.

 2. Prachtige intro, maar hoe kan het ook anders…
  Even een correctie: het is prins BernHard. Duits weet je wel.

  Heb trouwens wel samenspraakjes gehad met met een van de door jou genoemde personen. Het was mijn buurjongen, waar ik later trots op was en nog later niet zo heel erg meer.

 3. Bij mij verschijnt over enkele ogenblikken de masseuse. De “grote & de Kleine” doen dan tegen achten ongeveer.
  ’n Seintje van Apiedapie op mijn email. Ja, Timmer dan is de “koppeling” compleet. Mijn cellen zijn aan het overdadig, kleur-gebruik bijna gewend.
  Dan spettert “Tom Lee” wat op het scherm.
  Ja, de week is begonnen.

 4. Ja, ’t mag er weer wezen hoor! Dat DSR’s recept voor trollen gesmoord in liefde volkomen uit z’n verbasnd wordt gerukt, mag de pret niet drukken.

  @Tim
  Gaat dat weer gepaard met zo’n ‘wil je een biertje’-blik je ogen?

  Doe DSR maar maar een daadwerkelijk aangeboden biertje, eventueel gecombineerd met een ‘die menselijke trekjes zullen wel niet lang duren’-blik.

 5. Familieruzies

  We komen terug van een ziekenhuisbezoek, mijn moeder en ik. We praten wat over vroeger en over mensen die al lang zijn overleden. Op de een of andere manier komt het gesprek op langdurende familieruzies en de gevolgen ervan.

  „Daar”, wijst ze, „daar woonden vroeger ook twee broers die hun hele leven met elkaar overhoop hebben gelegen. Ze zijn niet eens op elkaars begrafenis geweest.”

  Gert-Jan Baan

 6. Haha – die twee waren vast allebei dood wakkergeworden zeker.

  Beste reageerders: we willen graag een verhaal, een bon mot, een observatie, het Leven in een enkele penseelstreek. Bespaar ons toch de troosteloze notulen van het dagelijks leven als u niet echt kunt schrijven.

 7. De boeren zijn ook niet meer wat geweest is. Dat kereltje op de bok is voorzeker geen kleikuitertje, eerder zo’n grachtengordeljoch met van dat veel te lange melkboerenhondehaar dat doet roepen om de invoering van de schoolkapper.

 8. Dank je, Ilona, correctie inmiddels aangebracht, en we mogen vast niet weten met wie je dat samenspraakje had. DSR, je recept voor trollen heb ik met plezier gadegeslagen, het lijkt te werken! In de wekelijkse intro’s worden trollen doorgaans genegeerd. Hoewel ik me opeens een intro kan herinneren dat geheel aan Henk gewijd was. Titel: Henk kan het ook. Hij is toen van schrik een maandje of wat weggebleven 😀

 9. Prachtig, Apiewaardig introotje weer, blogbaas! Fijn ook dat DSR’s blijk van zelfkennis hiermee extra voor het nageslacht en huidig geslacht is vastgelegd.

  Een klein puntje: ik ben zo vrij geweest om Dingen die ik met mannen gedaan heb niet geheel exclusief hier te laten publiceren maar ook op mijn eigen blog. Ik hoop en neem aan dat je daar geen bezwaar tegen hebt.

 10. Is goed Luvje, effe van te voren zeggen had nog beter geweest, maar ’t is goed natuurlijk. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. En wij hebben hier de primeur, da’s al heel wat.

 11. DSR:Bespaar Jij begint steeds over drank. Pas maar op, dadelijk gaan mensen er nog wat van denken; begripvolle blik icoon.

 12. Weer een mooi begin van de week!
  Eén kleine correctie: De juiste naam is Morris Tabaksblat.
  Heb niet met hem in de lift gestaan maar wel de hand geschud, tijdens een bedrijfsdiner in (toen nog) hotel Lauswolt in Beetsterzwaag, hij kwam kennismaken als nieuw lid van de raad van comissarissen.
  Mocht mede uitleggen hoe we als ICT het milenniumprobleem en de oplossing daarvan hadden aangepakt en uitgevoerd. Kreeg geen sigaar of iets anders te roken, wel werd er stevig gedronken…
  Ik kan me niet herinneren of ik het was die hem vertelde dat die hoge directiejongens met toen een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro plus heel veel aandelenopties eigenlijk veel te veel kregen, maar kennelijk vond hij dat wel, want een paar jaar later kwam hij met de code-Tabaksblat.
  Ik geloof niet dat hij zichzelf daar aan hield…

 13. Letterzetter: Er zal vast een anti-slavernij commissie komen tegen de naam Tabaksblat.

 14. Ja lekker Introotje weer deze week. Het Ikje is dan weer wat minder, maar dat heeft ons Rechtertje al uitvoerig uitgelegd. Over hem gesproken, ik herinner me dat hij zichzelf fraai heeft beschreven in een leuk dialoogje met Timmerark. Te vinden op het vorige Intro.

 15. @Tim
  Nou wordt ie helemaal mooi! Jij begon vorige week toch over communiceren met bieraanbiedende blikken? DSR heeft zich slechts bij je beleveningswereld willen aanpassen.

  En kunnen we dat vervelend woord ‘slavernij’ nou niet eens afschaffen? Daar komt alleen maar herrie van.

  Wat dacht je van ‘assymetrische internationale samenwerking’?

 16. APD vond het gespeculeer over het belangwekkend gezelschap waarin zijn persoontje destijds heeft verkeerd kennelijk interessant genoeg om integraal te herpubliceren.

  Dan zou je toch verwachten dat hij zou zeggen welke naam dan warm was.

 17. Ik zie trouwen de ‘samenwerking’ werkgever-werknemer als moderne slavernij.

 18. Ach, er zijn genoeg mensen die hun handjes dichtknijpen met een ‘vaste’ aanstelling bij een baas. Dan is van slavernij toch geen sprake meer

  Veel vrijheid-blijheid-ZZPers of uitzendkrachten zouden graag met ze ruilen. En wie bewust aan een uitkeringsinfuus gaat liggen, is in feite een slaaf van de staat.

 19. Kent niet helpe, Apie. Had ik maar een vak moeten leren.
  Ik corrigeer niemand, geen beginnen an.
  DSR al helemaaal nie!
  Af en toe denk ik wel, Keessie, Keessie… En dat weet-ie.
  Maar jij bent best goed en het is jouw blog. Daarom kan ik het niet laten.
  Zal het niet meer doen. Best irritant, zo’n irritante.

 20. @DSR Ik ben zo’n vrijheid-blijheid ZZP’er en als ik vastemedewerkercollega’s bij sommige opdrachtgevers beschouw, knijp ik mijn handjes dicht dat ik niet zo’n vaste aanstelling heb.

 21. Aardige massage handen, vingers, strelende voor mijn part. Och meneer, die van mij. ’n Goeje weet door te masseren , spieren plus bloedsomloop te stimuleren.
  Lekker gevoelig, Daarna? Thee of zo. Ik ben gebroken. dan. Pas de volgende dag heeft het lichaam zich wat hervonden.

  Neen, niet wassen , want de olie zit nog lekker in je huid.

  Oh het “ikje”, heel herkenbaar. Er zijn er onder ons, die zoveel verzamelen, dat men stelt, het is genoeg zo, jouw tekst er ook nog bij: voor mij hoeft het niet.
  De opportunist plooit , bij het verscheiden, voor de buitenwereld, stelt ’n gedrag contrair op het geleefde patroon, om bij de begrafenis te stellen …..Ja, je was me wel etc.
  Klaterend applaus, wat eerlijk.
  Echt gebeurd.
  ’n Andere optie is samen de bladzijde omslaan.

  Och, mijn masseuse… Ze had geen geld nodig, pardon, ja ze had al geld geleend. Dus geen massage? Precies.
  We gaan nu op zoek naar ’n andere mevrouw.
  U dacht , dat het leven hier ’n lolletje is?

  Wil ik nog wel iets vertellen over hoe de “food processor” u weet wel zo’n “roetsj roetsj masjien.” wordt verkocht hier……
  Vertel ik ’n andere keer.

 22. @L
  Da’s best mogelijk, DSR doelde dan ook op alderluiden die min of meer gedwongen als ZZP-er aan de slag moeten, omdat hun baas/opdrachtgevers niet meer zit te wachten op vaste krachten.

 23. Ja, jawel hoor, Kees
  Weet niet meer waar het overging, maar je had het ‘gecorrigeerd voor Ilona herover zou beginnen’.

 24. ‘over ging’ en ‘erover’

  Mijn vorige reactie is niet doorgekomen
  De Schrijvende Rechter
  FEBRUARI 2, 2015 OM 17:47
  ik wacht het maar af dan.

 25. TimmerArk februari 2, 2015 om 15:53

  Ik lees nu min of meer toevallig het boekje van Annejet van der Zijl over het ontstaan van het Heineken-imperium. Hoofdmoot van dat werkje is een beschrijving van de sociaal-economische ontwikkelingen tijdens de tweede helft van de 19de eeuw alhier, waarin kapitalisme en industrialisatie hand in hand gingen en behalve politie en leger ter verdediging van de belangen van de bezitters zo’n beetje alles in particuliere handen was. Het ‘grauw’ morde wel, maar dat mocht niet baten. Maar wat me opviel was dat ik spontaan moest denken aan de tijd waarin we nu leven. De parallellen drongen zich simpelweg op.

 26. Ilonaatje, als je reageert onder een andere naam – zelfs met een gelegenheidsvaandel – dan kom je even in een moderatiebakje, zodat ik kan zien of je het wel echt bent, en niet iemand die zich voordoet als een ander. Maar nu staat hij er al op, zoals je ziet. Tweekeer zelfs! 🙂

  Corrigeer rustig, ik ben nooit te out om te leren.

 27. Een mooi vers van Ilona. Met een kleine nabewerking en een ‘oewoe-ohoe-hoe!’ erin, kun je het zingen op het refrein van ‘Living Doll’, van The Young Ones.

 28. “Ze zijn niet eens op elkaars begrafenis geweest.” Och, eigenlijk best een vermakelijke vergissing van die moeder. Ze mag er trots op zijn dat Gert-Jan het in de krant heeft gekregen, althans, zo moeilijk is het niet, maar toch. Deze gaat zeker in het familieplakboek.

 29. Mooie intro wederom, toch maar knap steeds weer van de blogbaas om al zijn reageerders en in het bijzonder de schrijvers van de diverse feuilletons in het zonnetje te zetten.

  Zelfs DSR wordt geprezen dat hij zijn milde glimlachicoon heeft omgezet in een milde reactie tegen iedereen, zelfs als er een zelooot op zijn weg komt.

  Met spanning wacht ik op het vervolg van Luvienna’s eerste love-stories.

 30. Tsja, die laatste zin van het ikje van vandaag was helemaal niet zo gek,eigenlijk de beste van het geheel en van de laatste tijd.

 31. Ja Kees, je zult je revolutionaire pet weer moeten opzetten.

  De tijd is weer daar.

 32. Zij het dat de revolutie nu niet van het grauw zal komen. Het grauw twittert, klikt poezenplaatjes en kijkt Boer zoekt vrouw.

 33. Apie, de revolutie is nog nooit van het grauw gekomen. Ondertussen volg ik (nog) wel met enig genoegen het doen en laten van de Grieken. Ook wel logisch, met mijn achtergrond.

 34. Kees, maar het grauw heeft toch in Frankrijk, in Egypte, in de DDR, in Roemenie behoorlijk wat overhoop gehaald? Of ben je een aanhanger van de complottentheorie dat alles opgezet wordt door geheime diensten en vreemde mogendheden? Die kunnen hooguit wat ondersteuning leveren en wat uitlokken, maar het grauw moet chagrijnig worden, ontevreden, verveeld, da’s de kiem van de revolutie. De gegoeden, de middenklasse .. die hebben teveel te verliezen.

 35. @K
  Hoezo – omdat de Grieken de uitkeringstrekkers van Europa zijn?

 36. Concert

  Mijn zoon speelt jazz. Het is de gewoonte om gedurende de nummers geestdriftig te applaudisseren en de bands geven er niet om als je even wat te drinken gaat halen of een praatje maakt.

  Maar nu zitten we samen in het Concertgebouw bij de Zesde van Mahler, dus opperste concentratie van het orkest en een muisstil publiek.

  Behalve tussen de delen door, dan worden alle ingehouden kriebels met veel kabaal losgehoest. „Als ze dan toch zo’n herrie maken, kunnen ze net zo goed klappen”, is het droge commentaar van mijn zoon.

  Peter Laarakker

 37. Hoe trotser de ouders, hij saaier het Ik-je doorgaans.

  Dit ego-ruftje had zich ongetwijfeld soepel vermengd tussen de schraap- en kuchtgeluiden.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 38. Apiedapie februari 3, 2015 om 00:24

  Denk je nu werkelijk dat een revolutie alleen bestaat uit het demonstreren op een plein? In Egypte heeft het leger toch nog steeds de macht en is er per saldo niets veranderd? Ook in Roemenië zag je dat de Securitate zich snel van Ceausescu ontdeed en de macht overging naar een kliek die al in de coulissen klaarstond. Revoluties of neprevoluties zijn ingewikkelde fenomenen waarbij de schijn snel bedriegt. Zelfs de Franse revolutie, gericht tegen de macht van de adel, leverde uiteindelijk een keizer en een nieuwe adel op.

 39. De Schrijvende Rechter februari 3, 2015 om 00:45

  In welke kroeg heb je dit zogenaamde lolletje gehoord?

  Misschien toch tijd dat ik de Gorgias hier in bewerkte vorm plaats, ter verhoging van het denkpeil. Maar ik betwijfel of er enige animo voor is.

 40. Er zal vandaag misschien wel ’n wave zijn in de zin van aardig verhaal, voor in de huiselijke kring?
  Maar wat moeten wij gedegen Concertgebouw bezoekers, met deze zij- wind?
  Ik hoor de luitjes van het orkest éénduidig stemmen voor , laat maar kuchen etc alles behalve klappen, dat houdt alleen maar op, wii willen na afloop nog even naar Keyzer…..,

  Ik heb zelden ’n jazz muzikant voor Vorst & Vaderland ongecontreerd “zijn ding” horen doen. de idee dat de concentratie minder is, neen dat kan je zo niet stellen. Dat iedereen maar door elkaar banjert tijdens het spelen? ’n Praatje ja, maar niet als er gespeeld wordt?
  Applaus vaak na ;n solo.

  De observatie met jazz muziek het geheel wat……och het kan hier…….dan zo opsturen naar de krant?

  ’n Rommelig verhaaltje.

  Nog iets vergeten? Zou zo 1, 2 , 3 niet weten.

 41. De bescheidenheid en de zelfspot zijn vandaag weer ver te zoeken.
  Het ikje is weer eens een vehicle om aan te geven, dat de schrijver tot de elite van Amsterdam-Zuid behoort en weet hoe het hoort in de concertzaal. Ik ben toevallig een Mahler-hater en zou als het niet anders kan nog liever in een jazz-kelder zitten babbelen en tetteren dan naar dat overschatte en zenuwslopende lawaai van die Weense charlatan te moeten luisteren.

 42. @K
  In welke kroeg zou DSR zogenaamd welk lolletje hebben gehoord?

  Asjeblieft K…. het is al erg genoeg dat je je genoodzaakt zag om je rijlessenepos hier te laten herpubliceren om er nog anderhalve man en een pardekop publiek voor te krijgen.

  Het vooruitzicht om je Griekse gedoe hier ook weer integraal terug te zien, doet DSR huiveren. Dan lees ik liever een echt boek.

  Een herdruk hoort een teken van vraag en belangstelling te zijn, niet van een wanhoopspoging.

  Tipje: schrijf eens wat vers materiaal.

 43. De Schrijvende Rechter februari 3, 2015 om 18:33

  Ik heb in mijn post toch aangegeven aan welke post van jou ik refereer? Dan weet je toch welk zogenaamd lolletje ik bedoel?

  Uiteraard zeg ik hiermee dat zulke ‘grappen’ in elke kroeg in overvloed te horen zijn. Ook in PVV- en VVD-kringen worden ze veelvuldig gemaakt. Het kan inderdaad ook zijn dat je dat ‘grapje’ daar ergens hebt opgepikt.

  Begin jij nou maar eens aan je eigen rijlessen i.p.v. hier zo hard te toeteren.

 44. @K
  Oh, dat. Tsja, je zult je wel niet kunnen voorstellen dat zoiets iemand spontaan kan invallen.

  Het valt me mee dat je zo op de hoogte bent van het kroegleven. Je leek me eerder iemand voor een glaasje melk, stukje lezen en dan vroeg naar bed.

  Wat betreft die rijlessen: denk je nou werkelijk dat het er beter op wordt met nog een gevaar op de weg als jij erbij?

 45. De Schrijvende Rechter februari 3, 2015 om 19:01

  LOL. Die ‘grap’ heeft toch al een baard van jaren?

  Laat je niet afschrikken door mijn rijleservaring. Wie weet ben je een geboren chauffeur en ontdek je een nu nog onbekend talent van jezelf.

 46. @K
  Ik geloof je op je woord als kroegtijger.

  Dan is er kennelijk sprake van een paralelle gedachtengang, of een waarheid als een koe.

 47. De Schrijvende Rechter februari 3, 2015 om 20:49

  Ik hou het zelf op populistische domheid.

 48. Letterzetter
  Enige nuance is wel op zijn plaats. Met de vocale composities/opera’s van Mahler, Wagner en Britten mag je mij altijd lastig vallen.

 49. Mijn zoon speelt jazz? Maar da’s interessant?
  Mijn zoon is (contra) bassist, mainstream pianist, trompettist, conservatorium , nu in hoofdzakelijk jazz clubs. Is iets precieser?

 50. Deels op papier, A, , deels zelf invullen B, dan afmaken in A, toewijding, plezier.
  Gedisciplineeerd, anders wordt het wat rommelig.

 51. @Keesschie 21.52
  Een onverwacht sterk staaltje zelfanalyse, die reactie van je – maar wees voor niet te streng voor jezelf, mon brave. milde glimlachicoon

 52. Rij

  Ik sta met een volle kar boodschappen in de rij. Er staat een man achter me met een pak melk en een fles shampoo. „Wil je voor?”, vraag ik.

  „Oh… ja… graag, dankuwel meneer”, zegt hij iets te keurig.

  De vrouw van een jaar of vijfenvijftig achter de man kijkt me hoopvol aan.

  „Mag ik ook voor? … Ik was de koffie vergeten en die heb ik nu. Zo vervelend he?” Ik twijfel even want dat ze koffie vergeten is, vind ik geen reden om voor te gaan. „Vooruit dan maar!”

  „Dankuwel!”

  De jongen daarachter. „En ik?”, vraagt hij hoopvol. „Nee, jij niet.”

  „Stom!”, zegt hij en kijkt me beledigd aan.

  Martijn Nieuwenhuis

 53. Aardig, aardig, aardig…en zo herkenbaar, zo’n goede daad die zelden ongestraft blijft.

  Een paar kleine puntjes:
  -‘iets te beleefd’ – hoezo? Was het een leeftijdsgenoot oid?
  -In de laatste regel had ‘Stom!’ alleen voldoende zeggingskracht gehad. Voor de rest een van de betere gespreksweergaven die we hier hebben mogen zien.
  Eindoordeel: 7+ (zegge: zevenplus)

 54. Ja, ik struikelde ook over dat “iets te keurig”. Wat bedoelt de schrijver hiermee. We zullen het nooit weten. Voor de rest een keurige beschrijving van een amusant tafereeltje, we zien het voor ons. Kan zo naar Toren C.

 55. ATTENTIE: ikje en eerste twee reacties (die van DSR en mijzelve) stonden abusievelijk op de verkeerde thread en zijn hierheen gehaald. De duimpjes (DSR had er al drie up, en ikzelve twee) zijn tijdens de transitie verloren gegaan, graag opnieuw geven, gulle gevers. Met het gezichtje van DSR is iets raars aan de hand, dat zou niet het mijne moeten zijn, maar er zit ergens een bug.

 56. Ja dat Eindoordeel krijgt van mij een duimpje. Dát kan ons Rechtertje wel.

 57. @K
  Op de geschriften van DSR is hetzelfde van toepassing als op de Bijbel: de delen die je niet kunt verteren, of zoals in dit geval niet begrijpt, kun je gewoon laten liggen.

 58. De Schrijvende Rechter februari 4, 2015 om 15:38

  Zo is het maar net Rechtertje, de onverteerbare delen (lees: begrijpelijke onzin) laat ik graag aan me voorbij gaan.

 59. @K
  Het valt me tegen dat je meteen zo grof in de mond wordt als je tegenspraak krijgt. Alles is meteen maar onzin, de schrijver zou zich helemaal niet aan een bepaald onderwerp moeten wagen etc….

  Pedant en neerbuigend.

 60. Apiedapie 13:49, dat is heel kwalijk en gevaarlijk, dat zou tot vervelende zaken kunnen leiden. Als straks Kees en DSR van gezicht veranderen dan snapt straks werkelijk niemand meer waar ze het over hebben.

 61. @Tim
  De schaapjes zullen hun herder desondanks toch wel herkennen? Aan toon, inhoud e.d.

 62. @K
  Zoals?

  Zelfs bij gebleken overeenkomsten zijn we zonder plaatje toch wel van elkaar te onderscheiden?

 63. “De Schrijvende Rechter
  februari 4, 2015 om 16:48

  @K
  Het valt me tegen dat je meteen zo grof in de mond wordt als je tegenspraak krijgt. Alles is meteen maar onzin, de schrijver zou zich helemaal niet aan een bepaald onderwerp moeten wagen etc….

  Pedant en neerbuigend.”

  Beste jongen, het is dat ik zo buitengewoon goedmoedig ben, anders had ik me terecht door jou geschoffeerd gevoeld. Ik noem jouw uitspraak over de Grieken als de uitkeringstrekkers van Europa populistische domheid en begrijpelijke onzin. Ook vind ik dat je gebrek aan kennis hebt om met een mening over politiek te komen die de moeite van het lezen waard is. Geen enkele ad hominem. Lees nu je eigen posts aan mij gericht nog eens door. Je sleept mijn rijlesfeuilletonnetje en niet afgestudeerd zijn en wat niet al er met de haren bij om mij te diskwalificeren en waagt het dan om mij pedant en neerbuigend te noemen. Gelukkig moet ik er hartelijk om lachen.

 64. @K
  Nou, dat valt te merken dat je er om moet lachen. Als een boer met een zenuwontsteking hooguit. -milde glimlachicoon-

  Allicht heeft DSR dingen gezegd die je niet aanstaat – da’s jammer voor je, maar dat is nog geen aanleiding om je geschoffeerd te voelen. Of ben je zo’n prins op de erwt bent dat je elke onwelvalligheid die op je levenspad opdoemt, beschouwt als een persoonlijk affront?

  Uiteraard hoef je de denkbeelden van DSR over politiek e.d. niet te waarderen, zelfs wanneer je daarmee je je ongecultiveerdheid pijnlijk duidelijk maakt -milde grinikicoon-. Dat je vervolgens in een moeite voorstelt dat DSR uberhaupt er niet over zou moeten schrijven, stelt je echter in een kwalijk, tot tirannie geneigd daglicht.

  DSR’s jijbakken waren een proportionele vergelding + een tikkeltje d’r bovenop voor de jouwe. Ja, DSR is soms een beetje oud-testamentisch aangelegd.

  Al met al wasem je de verongelijkte zelfgenoegzaamheid uit van linksige Gutmenschen als Freek de Jonge, decennia gestijfd in het eigen gelijk.

 65. De Schrijvende Rechter februari 4, 2015 om 17:55

  “Dat je vervolgens in een moeite voorstelt dat DSR uberhaupt er niet over zou moeten schrijven, stelt je echter in een kwalijk, tot tirannie geneigd daglicht.”

  Begin jij nu ook al last te krijgen van het verdraai-virus? Zulks heb ik nooit beweerd. Je mag van mij schrijven wat je wilt, of het nu onzin is of niet. Het lijkt er warempel wel op alsof je van me eist dat ik ook je onzin serieus neem. Ik heb ook niet gezegd dat ik me geschoffeerd voel, verre van. Maar objectief gezien was die post over mijn feuilletonnetje natuurlijk ver onder de maat en voel jij je om minder geschoffeerd. Enige zelfreflectie zou je niet misstaan, dat bedoelde ik maar.

  Wel weer grappig dat je me vergelijkt met iemand waar ik niets mee op heb. Ondertussen lijkt het er verdacht veel op dat je maar moeilijk kunt zetten dat ik gezegd heb wat ik gezegd heb. Dat is dan wel weer leuk.

 66. @K
  ‘jij nu ook al’? Wie heeft er volgens jou nog meer last van dan? Ben je weer aan het stoken ofzo?

  Wel eerlijk blijven, K. Je hebt DSR meerdere malen te kennen gegeven dat hij, in overdrachtelijke schrijverszin, maar niet achter het aanrecht vandaan moet komen. Uiteraard kun je DSR niks verbieden, maar betuttelende onvrije geest van je woorden is duidelijk.

  En dat van iemand die, behalve over de oude Grieken, van geen enkele belezenheid inzake politiek en geschiedenis heeft blijkgegeven. Tsss…. -gotspe-icoon-

  Dat je met iemand wordt vergeleken met iemand waar je niks mee ophebt, zou je juist te denken moeten geven.

  Ondertussen reageer jij serieuzer – en pissiger – op DSR, dan omgekeerd, maar DSR gunt je van harte je eigen gedachten hieromtrent . – milde glimlachicoon-

 67. @APD
  Nopu & of! Het staat uiteraard iedereen vrij eraan bij te dragen dat dit gebeurt.

 68. Eén uwer. gebruikt de woorden “pedant & neerbuigend” wat voor goeds daar ook mee wort bedoeld. Apiedapie vindt het geweldig, laat het zonder commentaar passeren.
  Als je zoals ik meer voor het “ikje” komt zou je wensen, dat men, elkanders elders de ziel schouwe.

 69. @RSB
  Ja, dat was ik! Zie niet in waarom APD zou moeten ingrijpen in een discussie tussen twee volwassen mensen.

 70. Maar, RSB, desondanks hartelijk dank voor je completering van het beeld.

 71. Concert (2)

  In het kader van de culturele opvoeding, neem ik mijn zoon van vijftien mee naar de Zevende symfonie van Beethoven, uitgevoerd door het Gelders Orkest.

  Terwijl we in de zaal wachten tot het begint, zitten we met z’n tweeën naar de mensen om ons heen te kijken.

  Ik constateer hardop dat hij verreweg de jongste aanwezige is in de zaal, waarop hij nog eens rondkijkt en antwoordt: „Klopt mam, en jij de op één na jongste.”

  Marcelle Beerepoot

 72. ‘Concert (2)’…. de redactie heeft duidelijk de handdoek in de ring gegooid. -bareuh-

  -Cultureel-correcte setting: check
  -Bijdehant nageslacht: check
  -(In)direct eerbuigende opmerking over het publiek: check
  Wat voegt dit spiegelbeeldige Ik-je toe aan die van twee dagen geleden?

  NRC zou inmiddels zelf een concertreeks met ego-rufjes – en -boertjes (inderdaad, een luie beeldspraak, maar des te passender) kunnen opzetten. Ramen open en open vuur verboden, anders vliegt gans de culturele elite van het land met een grote knal de lucht in.

  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 73. Ja moeder Beerepoot, wat heb je toch een leuk bijdehand kind. Maar moet dat nou echt in de krant? Je kind meenemen naar een klassiek concert wordt toch gebracht als corve, niet als iets dat inherent gewoon ook leuk kan zijn voor het joch. Dat draag je aan hem over, hetgeen vermoedelijk zijn weerslag zal gaan hebben op zijn latere concertbezoeken.

 74. Dienstmededeling aan Riverside Blues: River, je plaatst al sinds een week of wat je reacties onder je eigen naam. Daardoor belanden ze in mijn moderatiefilter, en ik pas dan vervolgens braaf je naam aan, aannemende dat het een foutje betrof, waarna ze een ietsje later alsnog op de site komen. Is dat goed zo, of wil je onder je eigen naam gaan reageren? In dat geval laat ik ze gewoon door natuurlijk.Einde dienstmededeling.

 75. Het gaat mij , niet aan wie het zegt, dsr, ik vraag me af . of ’n reactieveld op ’n “ikje’ de aangewezen optimale plaats is voor zo’n discussie.
  Ten overvloede er zokm voor mij te weinig “aanknopingspunten” u verder in deze te bevragen, Wat moet ik met zulke omschrijvingen, als veel van mijn energie, in werkelijk heel belangrijke zaken moet worden aangewend..
  Blijkbaar sta ik alleen, Apiedapie reageert niet, in geen enkele vorm.
  Het zij zo.

  Dat men elkaar maar regelmatig zo mag omschrijven, voorwaar nieuwe richtingen & acceptatie houden het blog schip varende.

  Doorgaans doe ik niet anders dan in kaders denken, acteren, afwijzen. activeren etc.
  Het stemt tot vreugde, dat ’n enkeling mijner landgenoten dat expliciet, in de opvoeding gebruikt.

  Ik zit gezellig met mijn zoon bij het Gelders Orkest. We gaan er voor. Wij schouwen het auditorium. Na het Concertgebouw vorige keer klaar voor het werk “in de provincie”. Retteketet, hoempa, hoempa. da Capo. Insteken en spelenderwijs opvoeden. dag, dag, dag.

 76. Riverside, als ik niet reageer dan betekent dat niet automatisch instemming of afkeuring. Je kaart iets aan, andere reageerders reageren er al of niet op. Ik doe niet aan elke discussie mee. Wel als e.e.a. uit de hand loopt natuurlijk, zie ook de uitgebreide en recent bijgestelde tekst over het moderatiebeleid alhier. Commentaar welkom.

 77. De Schrijvende Rechter februari 4, 2015 om 23:33

  Wel eerlijk blijven? Als er iemand hier eerlijk is in dit soort ‘discussies’ ben ik het wel. Maar Rechtertje, hoe ver kun je ernaast zitten? Je denkt dat ik pissig ben terwijl je eerder Rozenwatertje en mij onlangs als cool en jezelf en Apiedapie als druktemakertjes typeerde. En ’t is krek zo.

 78. @dsr, 13.19: een Eindoordeel om in te lijsten, DSR4ever!

 79. @RSB
  En wat bedoel je nou precies te willen zeggen? Met dat gestructureerd in kaders denken van jou valt het nogal mee – hooguit in hokjes.

  @K
  DSR kan slechts constateren dat je tamelijk defensief reageert. -milde grinikicoon- .

  En dan ook nog zo DSR’s woorden verdraaien…. foei Kees. De fair play cup win je er in ieder geval niet mee.

 80. Oh, ik weet niet hoe ik het moet corrigeren. zit er ergens ’n manipuleerknop?

 81. @RSB
  Je gehele toetsenbord bestaat uit knopjes om je bij het manipuleren van dienst te zijn.

 82. Oh, Apiedapie , ik zal er aan moeten wennen dat men elkaar als volwassenen wat luchtig tegemoet treedt. Men gaat zijn gang maar.
  Ik loop wel ’n straatje om bij zulke “Heren”.
  Laat mij maar lekker in mijn “hokje” denken dan.

 83. RSB nam vorige week dan wel zijn lolbroek mee, maar nu staat toch ferm de bokkepruik op.

  Dat heeft ie zo af en toe wel eens – en dat terwijl op de Filipijnen de blaadjes helemaal niet van de bomen vallen.

 84. @Riverside, weet u, u mag al blij zijn dat dsr niet ‘pendant & neerbuigend’ heeft geschreven.

 85. De Schrijvende Rechter februari 5, 2015 om 14:53

  Aha, eerst vond je me te agressief en nu te defensief. Het is ook nooit goed met jou.

  En dan nog op het laatst zo’n pot-verwijt-ketel opmerking. Gebrek aan durf heb je in ieder geval niet. 🙂

 86. V @ 17.32.

  Oh, het gaat mij er meer om dat ’n “hokjes” mens , als ik, die hier primair komt om zich te vermaken met reacties op het “ikje” valt in ’n Volwassen Mensen Discussie, die ik niet wil lezen , mij ontbreken de “kaders” daarvan te genieten..
  De blog manager, stelt dat het “faciliteren van De Dialoog” niet noodzakelijkerwijze inhoudelijke stellingname inhoudt.
  Dus wordt hier , daar moet men dan blij mee zijn, naast het “ikje” ’n Ontmoetingsplek voor Grote Mensen, die gewend zijn in kaders te denken.
  Och, de Vreugde over wat, dan wel hoe dsr zijn gedachtengoed formuleert, is geheel aan de zijde van dsr.
  Inmiddels, sla ik deze bladzijde om. Ik vermij mijzelve met andere optieken.

 87. @RSB
  Dus iets staat je niet aan en vervolgens seur je er dagenlang over door?

  Dan ben je een bewuste zelfkweller.

  En dat omslaan van die bladzijde is ook al een belofte die je al dagen niet nakomt. ‘Doet zo’aj zegg’n, dan lieg ie niet!’ , zei de moeder van Bartje al.

 88. @Tim
  Lieve jongen, we hebben hier de gewoonte ons niet met elkaars onderlinge akkefietjes te bemoeien.

  RSB neemt, en krijgt, ruimt genoeg. Bij tijd en wijle per strekkende meter. Als hij die ruimte gebruikt om over DSR te mopperen, dan spreekt deze laatste hem even beknopt maar rechthartelijk tegen.

  @L
  Dikke LOL!

 89. Toiletpapier

  Gisteren stond ik in de Albert Heijn bij de schappen met zeep. In mijn ooghoeken zie ik een vrouw rond de veertig jaar. Ze loopt naar me toe. „Mag ik wat vragen?”

  „Natuurlijk”, antwoord ik.

  Ik loop met haar mee en ze wijst naar een pak Page Toiletpapier (met de bekende verpakking met de puppy) en vraagt me bloedserieus:

  „Is dit alleen voor honden of ook voor mensen?”

  Stan Steeghs

 90. Had hij nou maar “uit mijn ooghoeken” geschreven, of had de eindredaktie dit maar eventjes gecorrigeerd, dan had ik me op de pointe kunnen concentreren. Die op zich helemaal niet onaardig is.

 91. Sinds Ma Flodder met smaak hondevoer at, zijn de grenzen tussen mensen- en hondeproducten praktisch verdwenen,

  Op zich een aardig voorval, jammer dat het weer in handen is gevallen van een onbegenadigd verteller, die het allemaal maar ongemakkelijk laat klinken:

  -Wat doet het ertoe dat de de vrouw rond de veertig is? Is dat het algemene startsein voor de seniele aftakeling?
  -Die ‘mag ik/natuurlijk’-uitwisseling is volstrekt overbodig. Komt toch gewoon terzake: ‘In de supermarkt vroeg een vrouw of…’
  -‘met de bekende verpakking met de puppy’ – twee keer ‘de’, dat is te te.
  -En als we toch bezig zijn met de sluikreclame, had dan meteen de welbekende tekst van het grote Page-lied geciteerd:

  -Dat ‘bloedserieus’ moet maar blijken uit de sfeer die je oproept. Nu is het een fabrieksfluit a la ‘wakker worden, de clou komt eraan!’
  Eindoordeel: 4- (zegge: viermin)

 92. Misschien is dit meer een onderwerp voor Timmerark, maar persoonlijk houd ik niet zo van dat hele zachte toiletpapier hoor. Wordt een kledderboel, en je veegt er meer in dan eraf.

 93. @APD
  Da’s ook een kwestie van techniek. En dat hele grove met houtsplinters hoeft nou ook weer niet.

 94. Ik las in eerste instantie ‘zeep in mijn ooghoeken’. Gelukkig niet in je hele oog, dacht ik nog.

  @Apie 13.39: Ja, dat lekker ruwe schuurtoiletpapier, herbruikt en uit de kringloop. Kun je ook aangekoekte en ingebrande ovenschalen meer schoon krijgen.

 95. Zo , zal ik u even meenemen, naar 1 van mijn supermarkten?
  – Meneer U oogt Kakelvers, toch bent U de Jongste niet meer?
  Mag ik u wat vragen?

  Mevrouw, als u dat doet maak ik misschien wel ’n schakelfout? Ziet u daar die Piepjonge Meneer in het Wit? Die weet alles, kan ik weer door met mijn lijstje?

  Ik moet er niet aandenken op basis van compleet afgestemde kleding, getrimde baard, over heerlijk reuksel, door allerlei Miepen voor wat al niet te worden aangesproken?

  Waar is het respect voor de Oudere, die contact arm langs de schappen
  hier en daar wat vattend, daar wat van het lijstje schrappend, de kassa als laatste contact plek heeft?

  Fragment uit : Riverside, schuift maar wat an.

  Goedenmorgen meneer,
  Fijn dat u vanmorgen bij ons komt winkelen.
  Meneer, er loopt hier iemand , die alleen maar vraagt of etc. Onschuldig , gewoon ja zeggen. Ze loopt hier elke week ’n 1/2 uurtje. doet geen vlieg kwaad

  Zo kan het verhaaltje in Facebook. Hoeft voor mij niet in de krant.

 96. De Schrijvende Rechter februari 6, 2015 om 13:37

  Ik vind dat dialoogje (nog bedankt voor je tip) nou juist wel aardig. Verder eens met je Eindoordeel, al is een 4- wel aan de lage kant, gezien de curieuze clou.

 97. NRC Media komt definitief in Vlaamse handen. De uitgever van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl en nrcq.nl en exploitant van diverse webwinkels, wordt verkocht aan het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis.
  Na de koper en verkoper, de ondernemingsraad en de redactieraad, en de mededingingsautoriteit is nu ook de redactie akkoord.

  http://www.nrc.nl/hoofdredacteur/2015/02/06/eigenaar-van-krant-heeft-alles-en-niks-te-zeggen/

  Jaja, maar geen woord over de toekomst van de ikjes. Nou, dan weet je het wel 😦

 98. Tja, het schijnen curieuze lui te zijn die Vlamingen. Ergens nog heel strikt en formeel, anderzijds lekker eten en keigoed bier (heb ik mij laten vertellen in café Golem -hoe zat dat nu eigenlijk Ilona?- hou zelf niet van dat sterke bier) maar wat is eigenlijk je probleem, zoal er een is, APD? Met de overname? Gezien het peil van de Nederlandse kranten, met name de Volkskrant en Het Parool, al vind ik de NRC in het weekeind ook maar snel uit, zal het niet slechter worden, toch?

 99. Dat de Vlaamse kranten ons bespaart mogen worden, serviele, politiek-correcte mondstukken.

 100. Timmer
  Voor we deze week aflsuiten ‘n enkel woordje.
  Ik kom hier vooral voor het “ikje”. ’ n Lach, ’n traan, Dit kan niet waar zijn? Etc.
  Gaandeweg bouw je ’n leespatroon.
  In dat patroon sla ik dsr veelal over. De gedachtegang boeit me nauwelijks.
  Deze week valt mijn oog, zo maar op ’n tweetal woorden, die me onaangenaam treffen. Pedant etc.
  Als ik dat meld stelt dsr dat het hier om ’n dialoog tussen Grote Mensen gaat.
  Moet zo’n dialoog op het reactieveld van ‘n “ikje” worden gevoerd?
  Apiedapie vindt van wel.
  Even later stelt Dsr dat ik zo ik al denk, dat vooral in “hokjes” doe.
  Jouw opmerking dat ik “ruimte” zou moeten krigen om mijn “ ding’ te doen, is de zelfde ruimte van iedere reactant.
  Bovendien stelt dsr dat ik ’n akkefietje met hem zou hebben.
  Mijnerzijds ben ik me daar niet van bewust. Ik heb warempel wel wat anders te doen.
  Zoals ik eerder stel, ik sla de bladzijde om, in de zin van, Dsr is “zonde van m’n tijd”.

  Zo zit het ongeveer.

  Blijf komen. Zolang het kan.

 101. Er opende zich net heel even, bijna niet zichtbaar een zwart veld. Is APD bezig of is het de NSA? Paranoia.

 102. RSB zet het DSR-stalken onverminderd voort. Toch een naar idee dat er zo’n rare snuiter vrij rondloopt.

 103. Tandpasta

  Vanwege gevoelige halzen, een typisch goede-poetserskwaaltje, stelt mijn tandarts voor om met Elmex Sensitive Professional te poetsen. Ze geeft me een monstertubetje van de tandpasta mee, om te testen of mijn pijnklachten erdoor verminderen.

  Omdat ik voor een nieuwe voorraad ibuprofen en paracetamol toch al in de apotheek ben, vraag ik de apothekersassistente alvast een extra tube van de bewuste tandpasta.

  De assistente weet niet of deze wel zonder recept meegegeven mag worden en gaat voor de zekerheid maar even in de computer neuzen.

  „Een tube tandpasta alleen op recept? Kun je daar zelfmoord mee plegen dan?”, vraag ik enigszins beduusd.

  „Die informatie mogen wij niet verstrekken meneer, helaas.”

  Bas August Bloem

 104. Het was de week van de slechtgeschreven productplacement bareuh

  De assitente geeft een prima antwoord op een domme vraag, al zal de inzender er ongetwijfeld anders over denken.
  Eindoordeel: 5- (zegge: vijfmin)

 105. En Timmerark uiteraard gefeliciteerd met het geplaatst krijgen van zijn eerste Ik-je! grinikicoon

 106. Wat een hoop overbodige rommel stopt Bas August Bloem in zijn ikje. Als tie ook zo uitgebreid zijn tanden poetst dan vind ik het niet gek dat hij een overgevoelig halsje heeft. Dit is allemaal overbodig:

  Tandpasta

  Vanwege gevoelige halzen, een typisch goede-poetserskwaaltje, stelt mijn tandarts voor om met een speciale tandpasta Elmex Sensitive Professional te poetsen. Ze geeft me een monstertubetje van de tandpasta mee, om te testen of mijn pijnklachten erdoor verminderen.

  Omdat ik voor een nieuwe voorraad ibuprofen en paracetamol toch al in de apotheek ben, Ik vraag ik de apothekersassistente alvastom een extra tube van de bewuste tandpasta.

  ZijDe assistente zegt weet niet te weten of deze wel zonder recept meegegeven mag worden en gaat voor de zekerheid maar even in de computer neuzen.

  „Een tube tandpasta alleen op recept? Kun je daar zelfmoord mee plegen dan?”, vraag ik enigszins beduusd.

  „Die informatie mogen wij niet verstrekken meneer, helaas.”

  Bas August Bloem

 107. Dat ‘helaas’ klinkt toch ook niet zoals het hopelijk bedoeld was.

  Nu staat er in feite: ‘Graag was ik u, irritante lijer, van dienst geweest bij het samenstellen van de beste zelfmoordcocktail, maar daar krijg ik helaas gedonder mee’

 108. APD, dan zijn mijn teksten vrij ongeschonden door jouw keuring heen gekomen…

 109. DSR 13:52
  😆

  Zo is het misschien ook bedoeld. Ook die assistentes hebben soms humor!

 110. Timmerark, voor ikjes gelden andere regels dan voor feuilletons. Een ikje – althans hoe het vroeger was gedefinieerd – moet tot de bone gestript zijn. Daar mag nog geen half overbodig woord inzitten. Overbodig als in: nodig voor de plot. Jij mag in je feuilletons lekker uitwijden hoor, graag zelfs 🙂

 111. Leuk verhaaltje, voor hokjes-denkers als ik, zorgvuldig opgeschreven, niet via ’n vage babbel op ’n obscure site op het net, maar bij de specialist geweest.
  Ja, natuurlijk op recept. Staat er toch? Of niet?
  Alternatieve gebruik, (zelf) moord? Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.
  Of je zo’n stukje tekst als “ikje” al dan niet als door- ontwikkeld concept: ik zet er ’n vraagteken bij.
  Het zou zo maar kunnen dat ’n enkele component daar valt misschien wat te snuiven? Dat recept-aspect, ja hoor kan er in.
  Men schouwe soms de relevantie van het inzenden: ’n middenpositie H
  Ook wel of het plaatsen enige waarde zou hebben: wij kiezen voor de plus.
  Verder geeft het gebruik van witregels weinig aanleiding tot kritische observering.
  De laatste zin soms overbodig, staat goed. Ik zou wel willen, ik mag het niet.

  ’n Leuk verhaal, aardig neergezet.

 112. @Indra, ik moet bekennen dat ik ook niet weet wat je bedoelt. Als hij – ik neem aan per ongeluk – onder zijn eigen naam reageert haal ik het netjes weg en vervang het door Riverside blues. Heb ik er een vergeten???

 113. Ja, Apie, dat bedoelde ik. Ik kwam er bij toeval achter omdat ik met de cursor over zijn avatar ging. Maar Riverside kijkt kennelijk niet of nauwelijks naar de reactie van anderen, anders had hij mijn vraag wel gezien van vanmorgen vroeg.

 114. Ik heb het hem zelfs in vet gevraagd, paar dagen geleden. Maar het is al ietsje beter, als je nu over zijn avatar hovert, zou er niets meer moeten gebeuren. Och, ach, nou ja, elke reactie hier lezen hoeft alleen de blogbaas maar te doen. Bij de rest is het meegenomen 🙂

 115. Handig om dat van die avatar aan de grote klok te hangen voor wie ’t nog niet wist….tssss.

 116. Da’s alleen als je je avatar via wordpress met je eigen emailadres hebt aangemaakt, DSR. Jouw kaaskoppie is veilig hoor! 🙂

 117. DSR,

  Ik ben dus onmiddellijk op die avatar gaan klikken.
  Maar ach zo sensationeel was het niet hoor.

 118. Indra
  Voor tip, vraag, advies ontbreekt enige ruimte voor uitvoering.Druk als ’n klein baasje.
  Hier . verschijnt mijn alias, op het scherm. Bedoel je dat?
  Dank voor tip advies, suggestie etc.
  Groet, wens, etc Dag Maak er ’n mooie dag van.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: