Ze bestaan nog, goede mensen (83)

Photo: Goede mensen in gondel, A. Dapie, 2015
Photo: Goede mensen in gondel, A. Dapie, 2015

Ze bestaan nog, goede mensen. Of normale. We zijn al zo gewend geraakt aan de slechterikken, de voordringers, de botterikken, de stelerds, de graaierds, dat we mensen die normaal doen flessen wijn en pakken bonbons geven. Zoals vorige week, toen A. Dapie met hartsvriendin tevens  lekker kippetje onderweg was naar het zonnige zuiden en pardoes …. in het pissoir van een smoezelig tankstationnetje langs de snelweg zijn polstasje met paspoort, rijbewijs, bankpasjes en een hele hoop contante euro’s liet hangen. Pas een uur later, over de grens in het vakantieland, kwam hij erachter. Auto gekeerd, teruggereden, en natuurlijk niks meer.  

Binnen een dag, toen de hoop al helemaal was opgegeven, was daar het telefoontje van de politie. Het geheel was gevonden door een echtpaar Nederlandse vakantiegangers, en die hadden hemel en aarde bewogen om het zaakje aan te melden. Dank je wel, echtpaar Advocaat uit Twente, wij houden zielsveel van u.

Photo: Uitzicht op water, A. Dapie, 2015
Photo: Uitzicht op water, A. Dapie, 2015

Spiritueel lesje: toen wij gingen hopen dat in ieder geval de vinder of vindster het geld goed zou kunnen gebruiken en hem of haar het beste toewensten – iets dat giga- en keimoeilijk is als je iets verloren hebt – begon het tij te keren en gingen er allemaal kleine dingetjes de goede richting uit. Zoals de jongen en zijn vriendin die bij aankomst in het vakantieland een nog drie-dagen-geldig all transport vaar- en busbewijs aanbood, omdat ze eerder weggingen dan gepland. Ook jullie keibedankt, jongen en meisje. Jullie hadden het ook in de prullenbak kunnen gooien.

pospitVerder waren er ikjes. Naar aanleiding van een Thalysikje over een heren- en damestoilet wist Pawi: “De heren pissen nogal eens naast de pot. Ondanks een mikvlieg, ingebakken in het keramiek. Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan ons, dames.”  Nou, ik heb nog nooit van een dame gehoord dat zij die vlieg wèl raakte. Jullie?

We hadden verder een marktikje waarin Rosanne Haverkamp voor 1 euro groenten koopt en zich veronschuldigt dat ze met een 20-eurobiljet moet betalen. De marktjuffrouw antwoordt: „Nou mop, dan krijg je er 19 terug.” Jaja, dat werd zo snedig  bevonden dat het in de krant moest.

Luvienna: “Tja. En dan morgen een Ikje waarin vermeld wordt dat de groentemevrouw Goedemorgen terugzei?” Letterzetter ging door het lint: Groente en/of fruit voor precies één (1) euro??? Zeker 1/4 komkommer, twee zachtgeworden aarrebeietjes, drie dikke druiven en een spinazieblaadje. Of heel misschien wel een hele appel… Heel secuur uitzoeken zodat je precies op één euro uitlkomt. En dan met een twintigeurobiljet betalen… GA TOCH WEG! FANTAST! DUIMZUIGSTER!”

tessutoOnze reageerders babbelden er op los Vooral Timmerark meldde alles wat er in hem opkwam. Het ging over Windows 10, hoe moet je foto’s opladen, wat we vonden van de afgemaakte leeuw in Afrika, het Koningslied van een half miljoen, Zomergasten, te kleine bekers koffie, of juist weer te grote, dat hij een boekje met het recept voor gefrituurde marsrepen had gekregen en dat zijn psychiater dood in een gracht is gevonden … het was een feest voor hen die het allemaal lazen. Maar we weten nu ook dat Luvienna en blogbaas dezes graag tweeten onder het TV kijken, en dat Pawi’s drug voor de zomeravonden “Tessuto” heet (“niet te snuiven”). Er was volgens haar ook een roze gloed in de zee, ergens ter hoogte van Luvienna, dus we weten zo net nog niet of ze niet toch per ongeluk wat van het een of ander gebruikt had.

De zesde aflevering van haar levensverhaal werd gepubliceerd en was zo mogelijk nog prachtiger dan de vorige. Twee kenmerkende passages;

De manier van kijken, het zogenaamd per ongeluk even een hand of een rug aanraken, het werd een verslavend spel.

“Voorlopig wilde ik me niet meer binden. Na een half jaar ging ik me toeleggen op het versieren van mannen. Ik ontwikkelde een feilloos gevoel voor wie zich zou laten verleiden en wie niet. De manier van kijken, het zogenaamd per ongeluk even een hand of een rug aanraken, het werd een verslavend spel. Het lukte altijd, ik had de keus, ik ontdekte dat er heel veel mannen open staan voor een kort avontuur. Of ze getrouwd waren of niet, een vaste vriendin hadden of niet, dat was voor mij niet belangrijk.”

“In die tijd ging ik fantaseren over een huisje voor onszelf, waarbij hij lekker de krant zou lezen in een luie stoel en ik zijn overhemden zou strijken. En we zouden veel lieve kinderen krijgen. Die we een heel normale jeugd zouden geven.”

Tot zover het overzicht van wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van A. Dapie zelve. Het heet “Uitzicht op het water”, en is voor het eerst gepubliceerd in 2015, all rights reserved.  

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

262 gedachten over “Ze bestaan nog, goede mensen (83)”

 1. Neem je tijd mon cher , het gaat mij alleen maar erom dat die vervelende lulhannes daar alles zit te verzieken.

  Jij gaat nu gewoon daar een beetje relaxen, neem je tijd en alles gaat goed. Je hoeft ook niet alle rompslomp op te lossen dat kan ik zelf ook wel.

 2. Mededeling moderatie: Reazeurder Ron de Drie heeft sinds 19 juli 2015 tien (10) reacties gegeven. Een (1) was een goedkope sneer naar pawi. Vier naar DSR. Een (1) zo op het eerste gezicht onbekend, maar van hetzelfde lulligheidsgehalte. Een (1) naar Luvienna. Twee (2) naar Klare taal. En maar een (1) normale, kennelijk bedoeld als goedkope sneer naar Letterzetter, maar het kwam er niet helemaal zo uit. Conclusie: 90% van zijn reacties waren zonneklaar lullig, goedkoop, zielig, en ook als zodanig bedoeld. 10% twijfelgeval. Nul (0) % was aan te merken als enigszins normale bijdrage aan een discussie.

  In lijn met het alhier gepubliceerde moderatiebeleid – “Reageerders en/of hun IP-adressen kunnen als daar aanleiding toe bestaat – bij herhaald zondigen tegen de bovenvermelde etiquette en/of bij het herhaald vervuilen van reactiedraden met vulgaire, ordinaire, treiterige, stalkende, ruziezoekende, ellenlange, niet ter zake doende en/of strontvervelende posts in een moderatie- of spamfilter worden geplaatst wordt reazeurder Ron de Drie vanaf heden de toegang tot de site ontzegd.

  Waarom niet eerst een moderatie- of spamfilter? Daar stond Ron de Drie al een tijdje in, helaas zonder resultaat.

  Ron de Drie, ga je heil maar elders zoeken, jongen. Hier proberen we – zonder al te braaf en gezapig te worden – een beetje normaal tegen elkaar te doen. We wensen de andere websitebeheerders waar je je frustraties over je real life leventje gaat trachten te compenseren veel sterkte toe.

  N.B. de reacties van Ron de Drie blijven staan, zodat een ieder die dat wil de terechtheid van deze maatregel kan controleren. Maar – tip van blogbaas dezes – don’t bother, het is het allemaal niet waard. Dit soort mannetjes bestaan helaas al eeuwen, maar dankzij het internet komen we er tegenwoordig allemaal zo af en toe direct mee in aanraking, en we verspillen er onze moeite van het willen begrijpen, en het willen communiceren en het hopen op een verbetering nog aan ook. Tot hier toe dan wat betreft Ron de Drie.

  Persoonlijke noot van blogbaas dezes: Ron, ik weet welke site jijzelf hebt, in beginsel niks mis mee, leuke site met ditjes en datjes en weetjes van een onbetekenend plaatsje in het midden van het land. Ik kan er met mijn pet niet bij dat jij andere sitebeheerders op deze zielige manier aan het treiteren bent. Ik doe dat bij jou niet, zoals je weet. Waarom zou ik ook? Maar waarom zou jij dan wel? Denk daar eens over na, intrieste minkukel.

 3. Nou APD, moeilijk , je hoeft ons helemaal niet van allerlei ellende te vrijwaren, zoals van vreselijke mensen die zich opwerpen als nul-zero personen en jou van allerlei beschuldigen.

  ik heb alle vertrouwen in jou en ik hoop dat je je tijd niet gaat verdoen in het weerleggen van valse beschuldigingen.

 4. Het heerschap heeft vanaf heden geen toegang meer tot de site, Klare taal. De ervaring leert dat er nu een hoop gesputter en soms zelfs smerigheid in het moderatiefilter gaat belanden, daar komt echter van mijn kant geen commentaar op, en het gebeurt geruisloos en onzichtbaar voor jullie. Van allerlei ellende kan ik helaas niemand vrijwaren, da’s ook mijn roeping niet met deze site.

  Dank voor het vertrouwen en Gute Nacht, dormez-bien, lekker met een streepje. De Zomergastenfilm die zojuist is begonnen is echt keigoed, maar hij begint me te laat. Moet mijn loodgieterstas nog inpakken, boterhammetjes smeren, en vriendin op zijn minst wat tedere nachtkusjes geven. Vanaf morgenochtend sta ik weer paraat om de mensheid van ellende te vrijwaren, zo zij luisteren (en dat doen ze niet, maar soit, kan ik niks aan doen, dat ligt niet aan mij en het is toch keizinvol wat ik allemaal doe).

 5. Wat ben je toch een lieverd , gewoon vandaag weltrusten , slaap lekker alles in het Nederlands, gaat net zo goed.

 6. Nou, nou. Je hebt de ene kant: schelden, stalken en trollen en je hebt de andere kant…
  Het is hier vroeg, donker en bewolkt. En op de radio heeft Ranomi het over Ranomi: Ranomi gaat altijd voor goud. Typisch gevalletje van over het paard gezwommen zijn. Hup Femke Heemskerk! Zeggen wij dan. En dat meisje dat altijd klagelijk klinkt, Sharon, ze doet het maar wel even. Die open water zwemmers zijn bij ons in de Ark helden! Dat wordt nog wat, volgend jaar in Rio.

 7. Ik blijf tegen censuur. Als je iemand afserveert met kwalificaties als “onbenullige”, “Over het paard getilde dame”, “testimonium paupertatis” dan mag je stevig weerwerk verwachten (en daar schaar ik “gevalletje jaloers” niet eens onder).

 8. Goed dat er tegen structurele haatzeikerds wordt opgetreden, maar de blogbaas mag best een schildwacht voor zijn mond zetten tegen termen als ‘intrieste minkukel’, als hij met goed fatsoen kliklijstjes bestelt en ‘watch lists’ opstelt.

  Zo zie je maar weer dat de willekeur nooit ver weg is.

  Voordat eea plaatvond, had DSR al op voorzet van de blogbaas aangetoond over zijn eigen schaduw te zijn gesprongen. Nu hij nog.

 9. In de zomertijd werd het plaatselijke kerkblaadje wekenlang gevuld met vakantie-overdenkingen van de dominee die ieder jaar drie ‘eropuit trok’ naar Frankrijk, drie weken met de caravan, altijd naar dezelfde camping.

  Hopelijk weerstaat de blogbaas deze verleiding -bekommerde blijk op 13 uur-blik-icoon-

 10. @DSR “Goed dat er tegen structurele haatzeikerds wordt opgetreden”
  Dat is maar helemaal de vraag. Veel mensen vinden jou een structurele haatzeikerd en jij wil toch ook geen ban aan je broek krijgen?

  Dat hele bannen/modereren veroorzaakt willekeur. Openhouden ermee!

 11. Heer Rozenwater, dit is geen censuur maar modereren. Zie de regels van dit blog. Huisregels. Heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken. Censuur is als een overheid onwelgevallige meningen onderdrukt. Ik ben geen overheid. Ik ben een kroegbaas die zijn zaak gratis openstelt voor iedereen die hier wil komen. Mag ik dan s.v.p. wat huisregels hebben om het voor mezelf en de andere gasten gezellig te houden?

  Hoe zou jij het vinden als er iemand elke avond in jouw voortuin (zo je die al hebt, ik schat je in op een flatje) “Heer Rozenwater is een hondenlul” gaat staan schreeuwen, en dit ook aan je buren en alle voorbijgangers laat weten? Elke gast die bij jou naar binnen wil afzeikt? Het is echt zijn mening hoor, zegt hij dan, het is vrijheid van meningsuiting, waag het niet er iets tegen te doen, want dat is dan “censuur”. Jij zou niet proberen dat heerschap uit je tuin weg te krijgen?

 12. @HR
  Sommige mensen kunnen het wel vinden, maar daarmee is DSR het niet nog niet. Anders zou hij ongetwijfeld nooit tot Reageerder van het Jaar zijn uitgeroepen.

  Structurele haatzeikerds dragen niets bij aan het blog en beperken zich onder wisselende nicks uitsluitend van schimpscheuten.

 13. Hopelijk mogen we censuur nog gewoon censuur blijven noemen en wordt ’t niet ‘gemodereerd’. -grinikicoon-

 14. @L
  Dat zijn hele dunne schaduwtjes. Je kunt stappen, hoeft geeneens te springen.

 15. @APD
  Geen zinnig mens is tegen huisregels, maar de geloofwaardigheid en effectiviteit ervan staan of vallen met een consequente handhaving.

  De ene dag iets niet niet toestaan, maar de andere dag wel – daar krijg je scheve gezichten van.

 16. Iew, wat een akelig plaatje en ook nog zo groot! Laat het gauw 13h00 worden. Het nieuwe weekoverzicht staat weer vol met persoonlijke belevenissen en eigen dus keiunieke vakantiefotos. verkneukel icoontje Verder wat citaten, maar de spoeling was keidun vorige week. Maar toch. Ome Tinus, tante Jannie, Luvienna, Klare taal, Timmerark, Letterzetter, DSR, Heer Rozenwater … ze krijgen allemaal een beurt. En blogbaas dezes uiteraard bescheiden glimlichacoon Dat spreekt! Nog een uurtje.

 17. @Apie, Hoe zou jij het vinden als er iemand elke avond in jouw voortuin (zo je die al hebt, ik schat je in op een flatje) “Heer Rozenwater is een hondenlul” gaat staan schreeuwen

  Wat een doldwaze vergelijking! Dit hier is een openbaar forum, geen privéwoning. Je doet er juist alles aan om bezoekers te trekken en ja, dan trek je ook zeikerds aan. Om een zeikerd die hooguit vijf zeikreacties in een maand heeft achtergelaten te bannen vind ik volslagen onjuist. Voor JdW was jij een zeikerd. Hij heeft jou toch ook jarenlang getolereerd? Terug naar de voortuin-vergelijking, misschien ben je het vergeten maar ik heb al jarenlang een blog. In al die jaren heb ik maar één symbolische moderatie uitgevoerd (de tekst bleef leesbaar) omdat iedereen me aan mijn kop zeurde dat een bepaalde reactie van crc ontoelaatbaar was.

  Als laatste, moet toch even rechtgezet worden, ik heb een prachtige geveltuin en zo mogelijk nóg mooiere achtertuin. Mensen inschatten is niet je fort, beste Apie. 🙂

 18. @DSR Sommige mensen kunnen het wel vinden, maar daarmee is DSR het niet nog niet. Anders zou hij ongetwijfeld nooit tot Reageerder van het Jaar zijn uitgeroepen.
  Dat is een misvatting. Hitler, Stalin, Khomeini en George Bush werden allemaal tot “man of the year” uitgeroepen. Een dergelijke titel zegt dus niets over de morele kwaliteiten van de betreffende persoon.

 19. Roosje, je klinkt opgewonden. Modereren is mensenwerk, en gelukkig hoeven we het niet in consensus te doen hier. Wat de een een zeikerd vindt, vindt de ander een prima kerel. Mag.

  Overigens weet ik een tikkie meer over Ron de Drie dan jullie, de netetiquette vereist dat ik daar verder mijn mond over houd. Maar geloof me, de ban is meer dan terecht.

  Correctie: ik was voor JdW zeker geen zeikerd, heeft hij me althans nooit verteld. Ik droeg behoorlijk wat content aan voor zijn site, verzon nieuwe dingen, maakt reclame op de social media etc etc. Op het laatst kon hij het idd niet hebben dat ik hem op een ernstig geval van plagiaat wees, ontkende eerst, zei toen dat hij niet belangrijk vond, en werd vooral kribbig en onmededeelzaam. Hij heeft me in feite op die ene reactie (een open brief waarin ik in alle transparantie uiteen zette wat me aan zijn site tegenstond) geband. Was destijds niet leuk, maar ik heb nooit gezegd dat het niet terecht was, het is zijn goed recht om mensen die hem ineens niet meer aanstaan van zijn site te weren. Doe ik ook. Verschil: ik leg gewoon netjes uit waarom. En hanteer bovendien een ‘schone lei’ principe.

  Och, dat modereren. Volgens sommigen doe ik het te weinig, en volgens een enkeling (zoals jij) teveel. Zoals alles in het leven gaat het om de balans en om wat inschattings- en inlevingsgevoel, Roos. Zeikopmerkingen moeten kunnen, denk aan DSR, maar het grote verschil tussen hem (ik neem hem even als voorbeeld) en Ron de Drie is dat DSR daarnaast ook een smaakmaker op de site is, met verhalen, Eindoordelen, grappige reacties e.d. Zo iemand vergeef je graag wat misstapjes.

  Ik ben niet vergeten dat je al “jarenlang” een blog hebt, je krijgt daar naar schatting ongeveer 1 (een) reactie per dag op binnen, ook nogeens in een omgeving waar alles mag, zelfs paragnosten die elkaar voor rotte vis uitmaken, die vergelijking gaat derhalve aan alle kanten mank.

  Een fotootje van je Tuinen wordt, mits opgestuurd en in goede kwaliteit, de cover van het volgende weekoverzicht.

 20. Oh, oh, oh, wat een valse opmerking!. Sinds het zwaartepunt van mijn blog naar hier verschoven is krijgt mijn blog op drasties inderdaad weinig reacties maar dat was vroeger wel even anders.
  De informatie over Ron de Drie die de ban terecht maken is erg vaag. Kan ik niets mee.
  Volgens sommigen doe ik het te weinig,
  Volgens mij is er maar één die wil dat je méér modereert en dat is toevallig ook degene die zelf de meeste zeikopmerkingen maakt.


 21. Ja, dat was vals, ik neem hem terug sorry icoontje En het moet gezegd, je krijgt nog altijd meer reacties dan de ikjes aldaar (die sinds kort per kwartaal worden gerangschikt vals opmerkingsicoontje

  Prachtige foto’s, prachtige tuin, die bank is precies mijn smaak, lekker verweerd teak, had ik ook toen ik nog zo’n tuin had, ergens bij jou in de buurt in het verre verleden. De paarse hoed is hopelijk alleen voor de sier, zo niet dan is het weer koren op de molen voor Ron de Drie en kornuiten.

  De voorkant doet mijn nostalgisch hartje kloppen, wat een heerlijke ouderwetse Hollandse weelde, die luikjes, die klinkertjes, het zou zo in Zeeland kunnen zijn. Toch? Het lijkt me een heel gezellige buurt met heel gezellige mensen. Hoe is het met de Buurtcommissie?

 22. Ik voel een tuinenspecial aankomen. Wie doet er mee? Foto van tuin, tuintje, balkonnetje, bloempot volstaat. Maar verhaaltje of onderschrift erbij doet wonderen. Wel graag alleen de eigen tuin insturen met eigengemaakte foto.

 23. Mededeling: deze Tuinenoproep staat hier verkeerd, en is dus herplaatst op het huidige ikjesdraadje, nummertje 84. Hier s.v.p. geen tuinenfoto’s of -commentaar plaatsen, deze draad wordt vanaf morgen niet dagelijks gemonitord.

 24. Parnassia-uitbater Hans Slewe wil zich – uit respect voor Steinz – niet al te veel meer uitlaten over de affaire. Op Facebook liet hij gisteren weten met de dood te zijn bedreigd. “Wat zo’n social mediastorm met je doet is in één woord verschrikkelijk”, zegt hij aan de telefoon.”

 25. Had nog niet gelezen dat HR DSR in een adem noemt met de movers en shakers uit de recente geschiedenis. -milde glimlschicoon-

  DSR’s vertrouwen in het beoordelingsvermogen van de gemeenschap hier is echter dusdanig dat hij er zeker van is dat men geen moreel ontwrichte lieden op het schild hijst.

 26. “Jantje zag eens pruimen hangen…” En vast ook appels.
  Het resultaat van 10 minuutjes plukken.

  PS: de paarse pruimen, waarvan er een paar tussen de Reine Claudes liggen, zijn ook geweldige wespafleiders: sommige pruimen waren een dikke massa krioelende wespen.

 27. Luvienna , prachtig al die pruimen en appels uit eigen tuin, waar laat je het toch, heerlijk die reine claudes trouwens, ga je op de markt staan?

  Die appels zien er ook lekker hard en zuur uit, nu is alles zoet en zacht.

 28. @Klare taal, ja, dat is een probleempje. Veel pruimentaarten maken, denk ik. En dan te bedenken dat er nog veel meer hangt. Van de appels zijn er al drie in de salade gegaan; maakt het lekker friszuur inderdaad.

 29. Zo, gedoucht, haartjes gekamt. Klaar voor mijn wekelijkse afspraak met mijn huisarts. Ze wil me perse iedere week zien. Ze zal toch geen oogje op mij hebben?

 30. @Luv, rijke oogst en biologisch uiteraard. Geen wormpjes in de appels?

  @Timmer, zelfs al lig je in de kist dan hebben de vrouwtjes nog een oogje op je.

  @DSR, “DSR’s vertrouwen in het beoordelingsvermogen van de gemeenschap hier is echter dusdanig dat hij er zeker van is dat men geen moreel ontwrichte lieden op het schild hijst.”
  Dat zie toch echt verkeerd. De meest spraakmakende reageerder kan wel degelijk degene zijn met de slechtste inborst.

  Goeie kans overigens dat je dit jaar weer gaat winnen. Je weet toch altijd weer de aandacht op je te richten. Hoe je het doet mag Joost weten 😦

 31. @HR
  DSR maakt dit jaar maar weinig kans hoor. Vorig jaar viel eea gunstig samen met het toen nieuwe feuilleton-fenomeen, wat DSR de kans gaf in gezellige zin op te vallen. Het is maar de vraag of een dergelijke gelegenheid zich weer voordoet.

  DSR doet juist niets om in de aandacht te staan. Hij staat als een paal boven water, dat rijst, daalt en klotst. Dat zou je ook eens kunnen proberen in plaats van met alle stromen mee te dobberen.

 32. Weet je wat het probleem met jou is, beste of minder beste DSR, soms ben je in al je horkigheid erg grappig. Maar vaak draaf je door en wek je slechts gaaplust, en dat kom je weer eens leuk uit de hoek en dan vergeeft iedereen je je horkigheid, meestal. Je schreef dat alleen APD zich het ´stelletje zeikerds´ aantrok, maar dat is natuurlijk niet waar. Ik was de eerste die er iets van zei, en het ging technisch gesproken niet over mij want het ging over de enthousiaste medeschrijvers van het door jou begonnen feuilleton. Waarom je er steeds mee wegkomt herhaaldelijk saai en zuur te reageren weet ik niet, je hebt blijkbaar een stevige basis opgebouwd voor mijn tijd. Nu denk ik meestal: even wat schrijven om die brombeer zich weer af te laten reageren. Is maar éénmaal niet gelukt.

 33. @DSR, “DSR maakt dit jaar maar weinig kans hoor.“.
  Niet wanhopen, je hebt het nog helemaal zelf in de hand.

  Moet jij in het dagelijkse leven veel ja en amen knikken en komt daardoor je recalcitrante kant op dit blog extra aan de oppervlakte? Als eerste zul je toch echt moeten leren omgaan met het gezag dat hier boven je is gesteld. Gewoon simpelweg accepteren. Als het nodig is kun je bij terecht om je flink afreageren. Roddelen hoe ijdel en oppervlakkig dat betreffende gezag is. Lucht geweldig op, doen hoor!

 34. Het is nog maar de vraag of er dit jaar een Reageerder van het Jaar 2015 Verkiezing wordt georganiseerd. Zoals het er nu uitziet .. niet! o_O

 35. Heb de laatste tijd wat boeken over de politiek 1998-2004, met het dieptepunt 2002, op de kop getikt. Bizonder om te lezen dat mij toen best wel veel ontgaan is. Turbulent was mijn liefdeleven op zijn minst te noemen, als excuus. Een scheiding in 1998, een (derde) huwelijk in 2002; in september 2003 werd mijn laatste bruid het Koninkrijk uitgezet. Er zijn huwelijken om minder beëindigd. Ik heb in 2002 vanwege een vergadering met aansluitende borrel helaas het interview tussen met name Fortuyn en Melkert gemist, tijdens de bijlmerramp zat ik poker te spelen in een café en de avond dat de eerste Irakoorlog begon ging ik eens vroeg naar bed. Maar dat interview heb ik dus echt gemist. Terugkijken geeft nauwelijks het gevoel van het drama dat zich daar afspeelde. Ik heb dat jaar niet gestemd maar mijn stembiljet het stembureau uit gesmokkeld, nee, ik ben er mee weg gesjeesd, een collectorsitem to be. Toen ik jaren later voorzitter was van een stembureau realiseerde ik mij wat ik veroorzaakt had toen er een stem leek te ontbreken. Deze stem kwam na een hertelling boven water…die van mij niet…;(
  Ik heb zelfs na het lezen van een en ander sympathie gekregen voor Geert Wilders nadat hij de VVD was uitgezet/uitgegaan. Vrees niet, deze sympathie is van korte duur.

  Fortuyn, Balkenende -de Hoop Scheffer- 24 gedode Nederlandse militairen. Ikzelf stam uit een gezagsgetrouw geslacht: marine, mariniers, politie…deze mensen stierven voor waar zij in geloofden. Na het debat over de rol van Balkenende in de oorlogen van Bush, wie niet met de nabestaanden mee rouwt is van staal.

  Vanwaar dit warrig verhaal? In een van de boeken zat een krantenknipsel met een interview met de vader van een omgekomen soldaat. Hij vindt het erg dat we in het Westen Afghanistan wederom in de steek laten. Ik denk de laatste tijd vaak aan de dood en zijn woorden raken mij. Dat mag hier toch (ook) wel geschreven worden?
  Het laten vallen van Balkenende IV door Bos, om partijpolitieke redenen, zogenaamd over de missie in Afghanistan neem ik hem dan ook kwalijk. Gekoppeld aan het verraad van Samsom heeft de PvdA mijn stem niet meer, de volgende verkiezingen. Ik zal geen stembiljet pikken maar op de Partij van de Dieren stemmen. Zo, dat dit duidelijk is. Nu weer verder met de dagelijkse gang van zaken…laat de duimpjes neerdalen…

 36. Ja dat was een spannende tijd, Timmerark, dat interview staat in mijn geheugen gebeiteld. Boeken over die tijd lezen doe ik niet. Bijhouden wat er vandaag hier en nu gebeurt is veel zinvoller. Vind ik dan weer, gek mannetje als ik ben.

 37. Geen Reageerder van het Jaarverkiezing? In dat geval is de unieke plaats van DSR in de geschiedenis van de margeblogwereld verzekerd. -tevreden glimlachicoon-

  Maar waarom het dit jaar niet door zou gaan, is DSR een raadsel. Zoveel spanning (waardoor de blogbaas de boel tijdelijk afblies) en gezelligheid in de donkere dage voor kerst!

  Allicht is de blogbaas ban opnieuw het onderspit te delven? -milde grinikicoon-. En een eventuele verkiezing kan uiteraard altijd zonder medewerking van het centraal gezag worden georganiseerd.

 38. @HR
  DSR verkeert in de prettige omstandigheden dat hij in het dagelijks leven wordt gewaardeerd om wie hij is, zonder zich in allerlei bochten te hoeven wringen.

  Wat men hier ziet is uiteraard een uitvergroting. Jij bent in het echt toch ook niet zo’n gladde glipper?

 39. We kijken in november nog weleens verder. In ieder geval gaat het een centje kosten, ik zal er een aparte versleutelde https server voor moeten aanschaffen, waar laat je zo’n ding? Niet bij mijn telefoon, daar is geen plaats meer.

 40. De Schrijvende Rechter, augustus 12, 2015 om 18:47
  Wat men hier ziet is uiteraard een uitvergroting
  Een uitvergroting van De Schrijvende Rechter in zijn totaliteit of worden er specifieke karaktereigenschappen van hem uitvergroot en zo ja, welke?

  Jij bent in het echt toch ook niet zo’n gladde glipper?
  Dank je. Opgenomen in het DSR-scheldwoorden lexicon te samen met “zeikerds”.

  En een eventuele verkiezing kan uiteraard altijd zonder medewerking van het centraal gezag worden georganiseerd.
  Het is zeker waar, de blogeigenaar wil zelf graag in de schijnwerpers staan. Zo’n derde plaats steekt dan toch en die aparte versleutelde https server is klinkklare onzin. Je zou heel goed gelijk kunnen hebben. Zelf de verkiezing organiseren houden we als optie. Zo gemakkelijk laten we ons ook weer niet wegzetten.

 41. @HR
  Bepaalde eigernschappen meer dan andere – uiteraard. De karaktereigenschappen die hier het meest manifesteren, zijn de uitvergrote.

  Wat is er schelderig aan een gladde glipper? Het ging trouwens om ‘stelletje zeikerds’. Moge het feit dat je die lijst gedienstig ter beschikking APD hebt gesteld die vervolgens een apart regime voor DSR heeft afgekondigd -uitlopend in censuur, dit soort dingen vertoont altijd een glijdende schaal- tot je laatste uur aan je geweten knagen.

  Dan kunnen we alvast eens gaan nadenken over het format van de verkiezingen. Ik zeg: het kan korter en spannender, al ligt er ook al een zgn. stabiliteitsvariant klaar mocht het weer eens crisis rond de euro zijn oid.

 42. Nou, d’r was ‘r al meteen eentje het kennelijk niet eens met hetgeen DSR te berde bracht. -milde grinikicoon-

 43. @DSR Bepaalde eigernschappen meer dan andere
  Zou je toch even die uitvergrote eigenschappen heel specifiek willen benoemen? Het blijft op deze manier namelijk erg vaag.

  Wat is er schelderig aan een gladde glipper?
  Doe jij je vaker onnozeler voor dan je eigenlijk bent? Is dat misschien één van de eigenschappen die hier worden uitvergroot?

  *Dan kunnen we alvast eens gaan nadenken over het format van de verkiezingen. *
  Goed idee. We moeten sowieso meer een front vormen tegen de macht. Ons zeker niet tegen elkaar uit laten spelen.

  Iets heel anders. Misschien ga ik toch ook maar eens over op Windows 10 (adviseerde Letterzetter dat met Windows 7 je niet over zou moeten stappen?). Apie zijn enthousiasme lijkt me vooral ingegeven door de scherpere plaatjes in Google Chrome. Had hij eerder kunnen hebben. Chrome staat voor bepaalde systemen namelijk standaard op een lagere resolutie (om sneller te kunnen surfen). Blijkbaar heeft Windows 10 die standaard setting aangepast.

 44. @HR
  Nee, dat wil en kan DSR niet. Dergelijke duidingen komen per definitie aan anderen toe. Niks saaiers dan mensen die over zichzelf praten en meestal hebben ze ongelijk.

  Leg DSR liever eens uit wat er erg aan is om een gladde glipper te worden genoemd. DSR mocht willen dat hij zo werd aangeduid. Het veronderstelt een zekere handigheid en lenigheid van geest, gecombineerd met een guitig-ondeugende inborst.

  En bezwaart het jou, als anti-censuur-mannetje niet dat jouw lijstje hier door het gezag is gebruikt als opmaat naar een episode van structurele moderatie van DSR?

  Wat betreft de verkiezingen zou ik willen voorstellen deze te beperken tot twee weken in plaats van het een maand aan te laten slepen. De eerste tien dagen zouden als voorronde kunnen dienen, waarna het in de laatste drie a vier dagen tussen de -laten we zeggen drie a vier- koplopers gaat.

  Mochten de tijden banger zijn dan we nu zouden kunnen denken, dan zou kunnen worden overwogen de huidige titelhouder te laten prolongeren, tenzij uit een poll oid blijkt dat -laten we zeggen- 85% van de reageerders toch verkiezingen wil – maar laten we hopen dat het niet zover komt.

  Succes met je computerdingessen en alvast veel plezier met je scherpere plaatjes.

 45. @DSR, Nee, dat wil en kan DSR niet.
  Als ik je nu een beetje help. Ik noem een eigenschap op en ik met een % aan in hoeverre die eigenschap is uitvergroot is. Jij geeft vervolgens met een cijfer (daar ben je goed in!) aan in hoeverre ik in de goede richting zit. Voorbeeld: empathie: – 50% (een eigenschap kan natuurlijk ook verkleind worden).

  Leg DSR liever eens uit wat er erg aan is om een gladde glipper te worden genoemd. *
  Doet teveel denken aan een *gladjanus
  .

  Mochten de tijden banger zijn dan we nu zouden kunnen denken,
  Zo’n uitspraak past bij een onheilsprediker. Staat de apocalyps op uitbreken? Verder eens met je verkiezingsvoorstellen.

  Succes met je computerdingessen en alvast veel plezier met je scherpere plaatjes.
  Die scherpere plaatjes heb ik al. Waar blijft overigens de tuinenspecial die Apie ons heeft beloofd?

 46. Wat doe je ingewikkeld man, wat “iedereen” installeert boeit me niet 😦

 47. @HR
  -Te saai, al dat gecijfer.

  Schrijf jij maar eens een kwalitatief (ipv kwantitatief) traktaatje over hetgeen je observeert en in hoeverre je denkt, ook op basis van je persoonlijke indrukken van DSR, in hoeverre eea is uitvergroot.

  Mocht dat iets opleveren dat het reagweren waard is, dan zal DSr dat zeker doen.

  -Tsja. alles doet iedereen wel aan iets denken. Jij weet zelf ook wel dat je een gladjanus bent, maar DSR wilde jujist andere, positieve delen van je persoonlijkheid en personage benoemen.

  -Niet de apocalyps, maar ook bepaald niet het Duizendjarig Vrederijk.

 48. -Te saai, al dat gecijfer.
  Ja, ja, je bent natuurlijk bang geanalyseerd te worden. Dat wat verborgen is mag niet aan de oppervlakte komen.

  en in hoeverre je denkt, ook op basis van je persoonlijke indrukken van DSR, in hoeverre eea is uitvergroot.
  Je achterdochtige wantrouwige kant is in elk geval opgeblazen. Daarnaast hou je meer van Timmer dan je toe wil geven. Geef het nou maar toe!

  .. maar DSR wilde juist andere, positieve delen van je persoonlijkheid en personage benoemen.
  En dat deed je door mij een gladde glipper te noemen?

  Weet je nog hoe Norbert Schmelzer werd genoemd? Een gladde teckel en dat was absoluut geen compliment (terwijl een teckel toch een heel lief dier is). Hoe meer ik er over nadenk, hoe beledigender ik het ga vinden 😦

 49. @HR
  Net als Bertje er een paar daagjes tussenuit geweest? -milde glimlachicoon-

  Lees toch eens goed, mon brave: je analyseert er maar lustig op los, maar DSR is geen cijfertjesmens. Jij mag dan wel van de spreadsheetjes zijn, maar als je iets uit DSR los wilt krijgen, zul je het anders aan moeten pakken.

  Het is inderdaad onmogelijk om niet meer te houden van Tim dan DSR hier laat blijken, maar DSR kaatst kil als het maantje terug wat hij ontvangt.

  En tot slot heeft DSR je geen gladde teckel genoemd, maar een gladde glipper, inclusief een sympathieke omschrijving van zo’n beestje.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: