Ze bestaan nog, goede mensen (83)

Photo: Goede mensen in gondel, A. Dapie, 2015
Photo: Goede mensen in gondel, A. Dapie, 2015

Ze bestaan nog, goede mensen. Of normale. We zijn al zo gewend geraakt aan de slechterikken, de voordringers, de botterikken, de stelerds, de graaierds, dat we mensen die normaal doen flessen wijn en pakken bonbons geven. Zoals vorige week, toen A. Dapie met hartsvriendin tevens  lekker kippetje onderweg was naar het zonnige zuiden en pardoes …. in het pissoir van een smoezelig tankstationnetje langs de snelweg zijn polstasje met paspoort, rijbewijs, bankpasjes en een hele hoop contante euro’s liet hangen. Pas een uur later, over de grens in het vakantieland, kwam hij erachter. Auto gekeerd, teruggereden, en natuurlijk niks meer.  

Binnen een dag, toen de hoop al helemaal was opgegeven, was daar het telefoontje van de politie. Het geheel was gevonden door een echtpaar Nederlandse vakantiegangers, en die hadden hemel en aarde bewogen om het zaakje aan te melden. Dank je wel, echtpaar Advocaat uit Twente, wij houden zielsveel van u.

Photo: Uitzicht op water, A. Dapie, 2015
Photo: Uitzicht op water, A. Dapie, 2015

Spiritueel lesje: toen wij gingen hopen dat in ieder geval de vinder of vindster het geld goed zou kunnen gebruiken en hem of haar het beste toewensten – iets dat giga- en keimoeilijk is als je iets verloren hebt – begon het tij te keren en gingen er allemaal kleine dingetjes de goede richting uit. Zoals de jongen en zijn vriendin die bij aankomst in het vakantieland een nog drie-dagen-geldig all transport vaar- en busbewijs aanbood, omdat ze eerder weggingen dan gepland. Ook jullie keibedankt, jongen en meisje. Jullie hadden het ook in de prullenbak kunnen gooien.

pospitVerder waren er ikjes. Naar aanleiding van een Thalysikje over een heren- en damestoilet wist Pawi: “De heren pissen nogal eens naast de pot. Ondanks een mikvlieg, ingebakken in het keramiek. Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan ons, dames.”  Nou, ik heb nog nooit van een dame gehoord dat zij die vlieg wèl raakte. Jullie?

We hadden verder een marktikje waarin Rosanne Haverkamp voor 1 euro groenten koopt en zich veronschuldigt dat ze met een 20-eurobiljet moet betalen. De marktjuffrouw antwoordt: „Nou mop, dan krijg je er 19 terug.” Jaja, dat werd zo snedig  bevonden dat het in de krant moest.

Luvienna: “Tja. En dan morgen een Ikje waarin vermeld wordt dat de groentemevrouw Goedemorgen terugzei?” Letterzetter ging door het lint: Groente en/of fruit voor precies één (1) euro??? Zeker 1/4 komkommer, twee zachtgeworden aarrebeietjes, drie dikke druiven en een spinazieblaadje. Of heel misschien wel een hele appel… Heel secuur uitzoeken zodat je precies op één euro uitlkomt. En dan met een twintigeurobiljet betalen… GA TOCH WEG! FANTAST! DUIMZUIGSTER!”

tessutoOnze reageerders babbelden er op los Vooral Timmerark meldde alles wat er in hem opkwam. Het ging over Windows 10, hoe moet je foto’s opladen, wat we vonden van de afgemaakte leeuw in Afrika, het Koningslied van een half miljoen, Zomergasten, te kleine bekers koffie, of juist weer te grote, dat hij een boekje met het recept voor gefrituurde marsrepen had gekregen en dat zijn psychiater dood in een gracht is gevonden … het was een feest voor hen die het allemaal lazen. Maar we weten nu ook dat Luvienna en blogbaas dezes graag tweeten onder het TV kijken, en dat Pawi’s drug voor de zomeravonden “Tessuto” heet (“niet te snuiven”). Er was volgens haar ook een roze gloed in de zee, ergens ter hoogte van Luvienna, dus we weten zo net nog niet of ze niet toch per ongeluk wat van het een of ander gebruikt had.

De zesde aflevering van haar levensverhaal werd gepubliceerd en was zo mogelijk nog prachtiger dan de vorige. Twee kenmerkende passages;

De manier van kijken, het zogenaamd per ongeluk even een hand of een rug aanraken, het werd een verslavend spel.

“Voorlopig wilde ik me niet meer binden. Na een half jaar ging ik me toeleggen op het versieren van mannen. Ik ontwikkelde een feilloos gevoel voor wie zich zou laten verleiden en wie niet. De manier van kijken, het zogenaamd per ongeluk even een hand of een rug aanraken, het werd een verslavend spel. Het lukte altijd, ik had de keus, ik ontdekte dat er heel veel mannen open staan voor een kort avontuur. Of ze getrouwd waren of niet, een vaste vriendin hadden of niet, dat was voor mij niet belangrijk.”

“In die tijd ging ik fantaseren over een huisje voor onszelf, waarbij hij lekker de krant zou lezen in een luie stoel en ik zijn overhemden zou strijken. En we zouden veel lieve kinderen krijgen. Die we een heel normale jeugd zouden geven.”

Tot zover het overzicht van wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van A. Dapie zelve. Het heet “Uitzicht op het water”, en is voor het eerst gepubliceerd in 2015, all rights reserved.  

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

262 gedachten over “Ze bestaan nog, goede mensen (83)”

 1. Hartverwarmende start van de verse Ikjes- en-andere-zakenweek. Ja nare mensen krijgen de aandacht maar de lieve mensen zijn in meerderheid, hoor! Kijk maar naar ons allen. 😉

  DSR schittert van afwezigheid in de intro. Heeft hij zich de hele afgelopen week niet laten zien/horen/lezen?

 2. Gevonden

  De spreekstalmeester op de Westfriese Markt in Schagen heeft net de kinderdansgroep afgekondigd, als hij een papiertje krijgt aangereikt.

  „Beste mensen, ik krijg net te horen dat er iets gevonden is van een van jullie, op te halen bij de infostand….” Hij buigt zich naar de man naast hem, we horen wat gemompel.

  Dan zegt hij: „Nee, ’t is zinloos dat ik het omroep. Het is een hoorapparaat, als je dat verloren hebt, hoor je mij natuurlijk niet!”

  Martin van der Jagt

 3. Geweldig, die eerlijke famile Advocaat! Ook van mij de hartelijkste complimenten. Het geluk lacht A.Dapie toe, zoveel is wel duidelijk.

  Dank voor het opnieuw onder de aandacht brengen van verhaal zes. Het slot, verhaal zeven, volgt t.z.t. nog. Er zit een happy end aan.

  DSR is misschien op vakantie. Helaas is er geen waarnemer benoemd. Ach was Pimm’s er maar weer. Daar ging het vorige week trouwens ook vaak over, toch?

  Terzijde: het naast de pot pissen schijnt nog geeneens het probleem te zijn, maar meer het afschudden (zei een van mijn broers me ooit). Dus doe als de dames: blijf de hele sessie zitten. Die vlieg kun je negeren.

 4. Polstasje? Hoe heerlijk jaren tachtig!
  Of waren het de sexy jaren zeventig?
  Leuk om een keer niet in het intro mild afgezeken te worden, denk ik.
  Tja, ik zat vanmorgen op een bankje bij een meertje te mijmeren over het weekoverzicht. Waar je zo al niet over mijmert na het doen van een puike wandeling. Allereerst bedacht ik mij dat het mij nooit zou lukken dit iedere week op tijd af te leveren. Maar ik ben dan ook niet hoog opgeleid noch in het bezit van een Alfa Romeo. Ook dacht ik dat ik, bij gebrek aan beter waarschijnlijk wel een rol zou spelen. Gelukkig was ik vergeten wat ik allemaal weer uitgekraamd had. Het valt gelukkig mee.

  Een polstasje…

 5. Komt iets bekend voor?

  Volgens mij zouden er op het logo hier “Echt Hollandse Spruiten” moeten staan”? Ik zie het nog niet.

  Die figuur met dat “Infuus Creatief” is blijkbaar naar de controle, zie ”m zo snel niet.

  Je zou verwachten dat anderen iets uit de kast halen, iets nieuws, maar die vindingrijkheid is er nog niet.

  Leve de creativiteit.

  Neen, eerder stelt men hij is er niet, die was er ooit.

  Allemachtig.

  Ben je op zo’n manier blij , dezer dagen..?

  Het blog zegt, wij vinden die spruitjesgeur juist heerlijk.

  Wat ’n enig “ikje” , wij gaan vaak met ’n paar luitjes naar. Ouwe, he-je-je oordingsel aan?

  Je kunt er ’n paar kanten mee op. Zo maar.

  Doen we ergens anders. OK?

  Met ’n drankje en geurige salade.

  Promenons,nous un petite loin, apres le coin? Le chemin de slinger?
  Waarom niet?

  Heerlijke dag, prima dag.

  Met wie er wel is!

 6. Wil je genoemd worden in het weekoverzicht moet je natuurlijk wel bij de “goede mensen” ingedeeld worden cynische blik icoontje

  Martin heeft al eerder gescoord met „Ken jij het woord bustenaadje?”. Vind ik persoonlijk een leuker ikje. De reactie van de spreekstalmeester is toch onnozel? Alsof een slechthorende zich niet in het gezelschap van horenden zou kunnen bevinden.

 7. De spreekstalmeester heeft het in ieder geval over een hoorapparaat ipv het foutieve gehoorapparaat. De man is natuurlijk buutreedner, m.a.w, het is een ouwe mop.

 8. Merkwaardigerwijs geen woord over de voortwoekerende censuurkwestie.

  De blogbaas had het kennelijk druk, maar hij zal zich deze affaire tot een oplossing moeten brengen. Hij heeft immers DSR volstrekt willekeurig gemodereerd – hij stond DSR in sommige gevallen niet toe, wat hij zichzelf (en later zelfs weer DSR!) wel toestond.

  Da’s al te dol en het moet maar eens rechtgezet worden. De blogbaas wekt anders de indruk uit persoonlijke rancune te handelen. Zijn nimmer verklaarde maar akelig klinkende ‘watch list’ onderstreept die veronderstelling alleen maar.

 9. dsr, zit niet zo te mokken, kijk ‘ns naar buiten: het zonnetje schijnt ook voor jou, hups, naar buiten jongmensch, lekker zwemmen in de plas.

 10. Nu A. Dapie weer terug is uit de Veneto, met zijn terugbezorgde polstasje en zijn eigen lekkere kippetje, staat zijn hoofd misschien wel naar terug corrigeren van moderatie.

  Sommige begrippen werden door verschillende mensen gebezigd, zoals door TimmerArk, A.Dapie zelf, en DSR. Ik noem maar een voorbeeldje: het begrip nazi. Door niemand van bovengenoemden als scheldwoord gebruikt, dat zou niet netjes zijn en dat zou ikzelf ook niet tolereren.

  Zoals A. Dapie mijn bijdragen weer heeft teruggeplaatst na ze aanvankelijk grondig te hebben verwijderd, zo zou hij ook kunnen doen met de bijdragen van DSR. Of gedeelten daarvan. Of een enkel woordje.

 11. Die figuur met dat “Infuus Creatief” is blijkbaar naar de controle, zie ”m zo snel niet. Lullige verwijzing naar DSR.

  Neen, eerder stelt men hij is er niet, die was er ooit.
  Allemachtig.
  Lullige verwijzing naar pawi.

  Voorbijganger alias RSB blijft hangen in een nu al een klein jaar durende rancune. Doe er wat aan, man. Ga in therapie, slik je pillen nou eens, verzin zelf eens iets nieuws?

 12. Ik zie trouwens DSR ook (en meer eigenlijk) wel met een polstasje. Sorry Apie!

  Handig voor de autopapieren en zo.
  Wat is er trouwens mis met Nazi’s? Ik blijf hangen icoontje

 13. @DSR, “De blogbaas wekt anders de indruk uit persoonlijke rancune te handelen“.
  Wil je iets bij hem gedaan krijgen dan kun je beste eens de stroopkwast te hanteren. Daar is Apie uiterst gevoelig voor. Hier en daar Zelfs het complimentje doet wonderen maar je mag de stroop er ook best duimendik bovenop smeren. Ligt niet in je aard, weten we, jij kraakt liever iemand af, maar doe het toch maar. Met je recente gezeur kun je namelijk niet al te veel potten meer breken. Pas nou maar op.

 14. Hier en daar Zelfs het complimentje
  Moet zijn: Hier en daar een complimentje doet wonderen.

  Mijn autocorrect is aan het klooien.

 15. Lieve mensen, het weekoverzicht was een vakantie-editie, niet alle hoogtepunten konden aaan bod komen. Ben inmiddels met kippetje dwars door Italie dus Toscane naar de Middellandse Zee afgereisd, heb aldaar de familie Advocaat ontmoet, super geweldige mensen, en zit nu met polstasje een carpaccio merlijn en zo meteen een gegrilde seafood platter weg te werken. Met dito wijntje.

  Modereren lijkt zo heerlijk ver weg. Komt dus wel, ook WiFi houdt gelukkig niet over. Verder zijn we in gedachten bij de mensen in Alphen aan den Rijn. Het zal je maar gebeuren, twee hijskranen op je kop. zucht icoontje

 16. Gefeliciteerd met je verjaardag A. Dapie.
  Ik zeg het Marianne Smit na. DE Marianne?

 17. Ken je die mop van Marianne die naar  een reünie ging? Ze ging niet.

 18. @HR
  Je doet het voorkomen alsof DSR om een gunst vraagt, terwijl hij slechts om zijn recht verzoekt. En dat nog op een hele geduldige, beleefde wijze – dat moet volstaan.

  Ondertussen zegt de blogbaas dat ‘het modereren nog wel weer komt’. Dat klinkt veelbelovend – DSR zal hem er aan houden.

 19. Het is dat je je spullen gelukkig terug hebt anders had je van mij een nieuw polstasje gekregen. Ik weet nog dat mijn (stierf)vader er voor het eerst een had. Hij had er zijn autopapieren in, een reserve bril, of twee, de auto, huis, caravan sleutels en die van alle buren, een EHBO kit, gereedschap voor de auto en een tent.
  Heel modieus allemaal. Cognackleur.

 20. Het was de tijd dat alle mannen, hij dus ook, spontaan een ringbaardje droegen. Toen Sonja Barend iedereen rimpelloos een lekkere nacht beloofde. We nog maar twee teevee netten hadden en Starsky and Hutch waren populair. Net als de PvdA of het CDA, een van de twee had eenderde van de kiezers achter zich. Niemand had toen het horror scenario van de VVD die de grootste zou worden serieus genomen.
  Toen zou een ongeluk zoals in Alphen aan de Rijn niet tot de opening van het journaal hebben geleid (geen beeldmateriaal), niet tot VN vragen en niet tot een herdenking het jaar erop. Waar is Rutte trouwens? Moet hij niet bluffen en blaffen over daders opsporen…

  Maar is u werkelijk jarig vandaag? Dan was je dit, gok ik, tien jaar geleden ook, toen ik mijn vriendin voor het eerst een kus gaf. Geen dag spijt van gehad.
  En weet men hier hoe oud je bent geworden? En wat ben je dan, een leeuw? Zou maar oppassen met tandartsbezoek. Was Cecil de leeuw eigenlijk vooraf verdoofd?

  Fijn dat er nog fijne mensen zijn, die verloren spullen terugbrengen en mensen die kosteloos vervoer aanbieden. Goed ook dat er mensen zijn die hopen dat de vinder van hun geld arm zijn en er iets aan hebben. Die gedachte vervolgens op je blog publiceren is iets te veel: kijk ons eens Goed doen, of glipt mijn chagrijn door de rimpels van de ochtendpijn? Autocorrectie wil er ochtendlijk van maken, maar dat is mij te vroeg en te gortig.

  In weerwil van mijn voornemen er geen aandacht aan te besteden vraag ik mij toch af in hoeverre zo een DSR serieus genomen wil worden met zijn eeuwige geëmmer. Als het nu ergens over ging… Als ik eerlijk ben, waarom niet, zou ik het 11 maanden geleden niet erg hebben gevonden wanneer hij weg was gebleven (destijds) maar het is als dat ene polstasje, voor je verjaardag gekregen (is een excuus), je bent eraan gewend geraakt en accepteert het maar als een gegeven. Het doet mij denken aan een marktonderzoek over bier waaraan ik eens mee deed. Was het Gulpener, of Brand. Hoe dan ook, er zou een nieuw biertje op de markt komen, en er waren al verschillende waar ik niet eens weet van had. Vraag was (echt waar) hoe de consument het uiterlijk en de smaak van het nieuwe lootje zou benoemen. Was het het zwarte schaap van de familie Brand, de guitige neef of de lekkere onruststoker. Misschien iets voor een zomer prijsvraag, enquete?
  Nazi! Proost!
  En nee!!! Ik vergelijk De Schrijvende Rechter echt niet met een oorlogsmisdadiger. Is het een: Natuurlijk Altijd Zeurende Idioot?
  Nee, idioot bevalt mij niet. Wie weet een aardiger woord? Idolaat van zichzelf, dat lijkt er al meer op. Maar daarin is hij hier niet de enige.

  Toedeledokie.

 21. Ik was er al bang voor, in afwachting van moderatie…terwijl ik wat speels schreef. Ik snap het maar zie DSR hier in als de schuldige.
  Daar jouw gezeur en gezever neemt onze beste, jarige blogbaas deze drastische maatregelen.

 22. @DSR, dat zie ik ook beslist, dat geduldige en beleefde van je. Als een jongetje dat met de pet in de hand bij de bovenmeester vraagt om teruggave van zijn ulenvellen. Nu maar hopen dat Apie je beleefdheid ook opmerkt. Je begrijpt dat zo’n onbeduidend moderatie-gevalletje te midden van zijn luxueuze vakantie in Toscane, inclusief carpaccio en contact met belangrijke mensen er gemakkelijk bij inschiet. Het is al heel wat als Apie bij terugkeer nog weet waar hij je ulenvellen heeft neergelegd 🙂

 23. Timmertje, je hebt idd een ochtendhumeur 🙂 Ja hoor, ik ben al mijn hele leven op dezelfde dag jarig. Verder deel ik goede ervaringen en gedachten niet met het primaire oogmerk om mezelf in een goed blaadje te zetten. En slechte ervaringen niet om mezelf voor schut te zetten. Ik deel ze vanuit het plezier om te schrijven. Probeer het ook eens.

 24. Oproep: waarin bewaren mannen die geen polstasje hebben hun papieren, mobieltje en dikke portemonnee? Broekzak telt niet, want ik wil geen dikke bobbels. In hand ook niet, want die houd ik graag vrij. In binnenzak colbert of jas moeilijk met 38,5 graden in de schaduw. Onder de pet???

 25. @HR
  Als hij dat niet meer weet, dat zal DSR hem er aan herinneren. Wat krom is, moet worden rechtgezet, zo is het.

  Ondertussen heeft Tim de rol van RSB – inclusief vaag gezwam, likken naar boven en trappen naar onder – met verve overgenomen. De waardereing is ernaar.

 26. Voor APD blijft er kennelijk nog maar een plek over om z’n telefoontje te stoppen.

  Heeft als voordeel dat ie goed tegen de zon is beschermd en tevens een permanent neural signaal ‘Censuurkwestie DSR oplossen’ afgeeft.

 27. @DSR, mijn steun heb je in elk geval. Mijn hele leven heb ik me verzet tegen de willekeur van de macht (én tegen diegenen die zich aanschurken tegen de macht, daar hoor jij, niettegenstaande je geduldige beleefdheid, godzijdank niet bij). Mijnheer de blogeigenaar rijdt nu ongetwijfeld rond met een dure zonnebril op in zijn sportwagen door het prachtige Toscane met naast zich een wulps/geil fotomodel. De decadentie spat er toch vanaf? Zich druk maken over een bobbel in zijn broek. Wees liever blij dat je nog een bobbel in je broek kunt krijgen.

 28. Twee gulle schaterlachiconen klaterden op over het zinderende Toscaanse platteland n.a.v. DSRs en Heer Rozenwaters polstasjescommentaar. 😀

  Familie Advocaat (ook ergens hier op vakantie) meldde hedenmorgen dat zich een tweede A. Dapie had gemeld voor ‘zijn polstasje’!!! Tel.nr gekregen van een kennelijk loslippige en beetje domme medewerker van de ziektekostenverzekeraar. De echte Dapie was door de politie ingelicht. Conclusie: heel erg slechte mensen bestaan ook.

 29. Maar hoe wist de familie met de onkarakteristieke naam (sorry, vrienden in die beroepsgroep) dat jij de echte heer Dapie bent?

  Sterker nog: hoe weten wij dat?

 30. ‘vrienden in die beroepsgroep’… De enige vrienden in die beroepsgroep die ik zou willen hebben, zijn de gebroeders Anker.
  Maar misschien komt dat wel doordat zoveel gebeften sterke gelijkenissen vertonen met de geboeften waar ze voor optreden.
  Onze maatschappij is afgegleden.
  Accountant was ook een heel geacht beroep, vroeger. Of politicus, politieagent, kraanbestuurder, zorgbestuurder…

 31. DSR, ik ga in ieder geval jouw rol, die van zeurderig klein kind niet overnemen. Wees maar niet bang.

 32. À. je kunt ook proberen milde ironie te lezen zonder dat er via icoontjes met uitleg op gewezen wordt.

 33. Timmerark, je “Toedeledokie” brengt me weer terug in de tijd dat ik rijlessen had. Het was het favoriete stopwoordje van mijn instructeur annex LPF/PVV-aanhanger. Mensen lijken meer op elkaar dan hun lief is. Maar hij had niet zo’n oerlullig polstasje, dat maakte hem dan wel weer sympathiek.


 34. Welkom thuis

  Op de terugweg van vakantie stoppen we bij de eerste pomp na de grens. Het ouderwetse schoteltje bij de wc’s ontbreekt maar voor vijftig cent mag je door een moderne tourniquet.
  Helaas zijn de vloer, de muren en de pot al jaren niet schoongemaakt, zeep en handdoeken ontbreken.
  Ik vraag mijn bijdrage terug bij de jongen achter de kassa. Daar kan geen sprake van zijn:
  „Meneer, u hebt hier toch uw behoefte gedaan? Daar betaalt u voor!”

  Marc Loman

 35. Deze mopperkont is ook weer thuis, maar vertrekt morgen weer naar Canterbury om als reisleider van een aantal oudere jongeren per fiets county Kent onveilig te maken.
  Op weg naar Vendome constateerde ik na enkele dagen tot mijn ontzetting dat mijn bankpas in mijn portemonnaie ontbrak. ‘S-avonds mijn rekening gecontroleerd en gelukkig geen onregelmatigheden geconstateerd. Met de ING gebeld om mijn pas te blokkeren en daarna kon ik rustig verder fietsen. Ik bemerkte trouwens dat je je visa-kaart ook niet moet verliezen, want daarmee kon ik overal zonder pincode of handtekening betalen.
  Bij thuiskomst lag de nieuwe bankpas al op de deurmat en zat mijn oude nog steeds in de broek die ik voor vertrek het laatst had aangehad.

 36. @Tim
  Je zult nooit zo onderhoudend kunnen zeuren als DSR, hoe hard je het ook probeert. -zeer milde glimlachicoon-

 37. Beste blogbaas, gefeliciteerd met je verjaardag daar aan de zinderende venetiaanse riviera.

  Wat heerlijk dat die schatten van Advocaat je polstasje gevonden hebben en terugbezorgd.

  Kijk, ik zou je aanraden een schittende lederen schouder- of handtas te kopen waaraan je op den duur verknocht raakt, en die je nooit ergens laat hangen zoals dat alleen met polstasjes kan gebeuren.

  Italie is het land van de prachtige tassen, misschien dat hartsvriendin je wel een mooie design Gucci kadoo doet en zelf een prada neemt.

  La vita e bella….

 38. Haha ja Klaartje,
  Mijn tas kocht ik ook in Venetië, wel geen Gucci of dergelijke prijsklasse, maar hij doet het nog steeds! Wil geen andere meer!
  Een model die je hier niet kan kopen.
  De tassenwinkel werd beheerd door een Chinese familie, het hele gezin hielp mee. Dat was in 2010, vlak voordat ik de grote sprong naar China maakte.

 39. @ mopper 15.43h

  Goede reis MK , your bike is your castle zal ik maar zeggen.

  Pas maar op met die oudere jongeren die kunnen nog wel eens lelijk gaan keten.

 40. Leuk Ilona,

  Over China gesproken, 2010 alweer, zo lang geleden….. voor mij 2005…

  Ik ga je blog weer eens lezen om herinneringen op te halen.
  Ik weet niet of ik nu nog een keer zou gaan, jij?

 41. Nou Apie, ik ben mij schuldig gaan voelen en heb de hele dag mijn schoudertas om mijn pols gewikkeld gedragen en het voelde best wel goed.
  Ik ben om. Wat is in jouw ogen de mooiste kleur voor een polstasje?
  En Luv, mag het een leren polstasje zijn?

 42. Ik was er in april 2011.
  Venetië was een huwelijkscadeautje van de kinderen. Niet wetende, toen ze het een halfjaar van tevoren organiseerden, dat wij plannen hadden richting China.
  Zucht… wat gaat de tijd toch snel.
  Wij willen dolgraag terug, maar voor mij is het oppassen in de steden met smog. Chinese ziekenhuizen zijn prima hoor, als buitenlander werd ik als VIP behandeld. En sinds het griep-akkefietje van vorig jaar, gewoon in Holland, beter het platteland en/of bergdorpen bezoeken. Al was het alleen maar om de cultuur… de geweldige mensen…

  Leuk idee van je om mijn blog nog eens na te lezen. bloos. Was wel doorheen te komen, hè, zoals DSR eens een andere inzending van mij beoordeelde.
  Heb het zelf gelukkig ook in ‘boekvorm’ .

 43. @Timmertje, wat denk je zelf?

  Het heeft me best wel wat moeite gekost om een niet-leren hoes voor mijn telefoon te vinden. Ik wilde zo’n geval dat je kunt openklappen, en die zijn bijna allemaal van leer, trots vermeld. Enfin, uiteindelijk gelukt.

 44. Heerlijk Letterzeter, wat ben je weer eerlijk.

  Ja met de Ankerbroertjes kun je wel voor de dag komen, dat zijn honorable men, de maffiamaatjes daarentegen zijn wat minder fashionable.

  Er komen weer nieuwe schandaaltjes aan in het juridische metier, let maar op, confrere.

 45. Wel typisch dat een reactie van mij steeds weer een neer duimpje krijgt, kan terecht zijn, maar toch misschien dat er andere krachten spelen.

  Mischien dat er hier wat stoorzenders bezig zijn, hmm

 46. Zoals Pawi eerder al aangaf is RSB weer terug, als ‘Voorbijganger’ met enkele lullige opmerkingen, onder andere met kennelijk genoegen zinspelend, zoals eerder, op DSR’s prive-omstandigheden waarin hij een ziekbed vermoedt.

  Wordt dat (vooraf) gemodereerd, zoals eerder wel het geval was? Kennelijk niet. Hij mag z’n gang weer gaan.

  Vervolgens doet de homohatende (ir)regular (Pimms?) met de standaard wisselende nickname weer z’n stinkende plasje.

  Wordt zulks gemodereerd? Nee.

  Maar weet je wie hier wel wordt gemodereerd? DSR! Voor het gebruik van de termen ‘nazi’ en ‘nsb’ op een manier die aan ieder ander is toegestaan!

  De blogbaas heeft zich maar eens over zijn persoonlijke rancune (‘ik heb de pest aan jou’), zijn enge ‘watchlist’, en zijn kliklijstjes heen te zetten om de onterechte censurering van DSR’s bijdragen van eerverleden ongedaan te maken.

 47. Even wat achterstallige reacties:

  Pawi “Door niemand van bovengenoemden als scheldwoord gebruikt, dat zou niet netjes zijn en dat zou ikzelf ook niet tolereren.” Fout. Het eerste scheldwoord is door T. gebruikt n.a.v. een radioprogramma met twee Belgen of iets dergelijks. Het tweede door D. n.a.v. een lijstje dat een reageerder op verzoek van blogbeheerder had geplaatst. Als je iets een X-lijstje noemt, dan noem je impliciet de plaatser ervan een X. Klaar. Daarna is een discussie over die termen ontstaan, waardoor ze in context waren en dus konden blijven staan. In lijn met het schone-leiprincipe gaan we niet wekenlang oude koeien uit de sloot halen. Ik niet in ieder geval.

  Luvienna,Timmerark, Ilona, Marianne en anderen: dank voor goede wensen, ook met betrekking tot het polstasje. Inmiddels is een leren donkerblauwe aangeschaft en heb ik er dus twee. Het is nog altijd keiheet hier, dus blij dat het leer is.

  Luvienna: de familie Advocaat wist dat ik het was, omdat de politie mij hullies telefoonnummer had doorgegeven. De andere “Dapie” heeft dit nummer kennelijk ook gekregen, niet van de politie, maar naar eigen zeggen van de zorgverzekeraar, die dit kennelijk zonder verificatie verstrekken als ze een willekeurig mens met mijn achternaam – of eentje die zegt mijn achternaam te hebben – aan de telefoon hebben. Nu is “Dapie” inderdaad weinig voorkomend, maar toch, mag je je over dit gedrag verbazen, en als het niet zo heet en vakantie was je erover opwinden. Het zou me niet eens verbazen als dat eikeltje ook nogeens uitgebreid aan de telefoon heeft verteld wat er allemaal in die tas zat . o_O

  Enfin, familie Advocaat, die werkelijk hemel en aarde heeft bewogen om dit tasje terug te bezorgen – ze hadden het ook bij de pompbediende kunnen afgeven – kan nu hopelijk van een onbekommerde vakantie genieten, zonder dat de fake Dapie ze nog een keer lastig valt. Dat zou wel de limit zijn, en dan ga ik wel actie ondernemen, via de politie. En via die oen van de zorgverzekering. 😦

 48. Als de blogbaas met een schone lei wil beginnen, zal ie eerst de gevallen waarin z’n eigen censuur van DSR is doorgeschoten moeten rechtszetten – of gewoon eerlijk toegeven dat ie te ver is gegaan.

  Zelf zou hij er ook voor bedanken om als een kwajongen te worden gemodereerd.

 49. Tenietstaande van wat de blogbaas beweert, is hij niet met een schone lei begonnen.

  DSR is gecensureerd voor het gebruik van de termen ‘nsb’ en ‘nazi’ in gevallen waarin het anderen, inclusief later DSR zelve wel was toegestaan.

  Als de blogbaas consequent en eerlijk wil handelen, dan draait hij die moderaties gewoon terug.

  Doet hij dat niet, dan kan hij geen aanspraak maken op een schone lei.

 50. Bovendien – maar dan moet ik gauw weer aan de espresso – behelst de schone lei dat men vanaf 13.00 uur op de maandagmiddag niet doorzeikt over gedoe van de vorige week. Ik heb me daaraan gehouden, in het weekoverzicht heb ik me onthouden van een terugblik of – erger – afrondend slotcommentaar. Zou je ook kunnen waarderen natuurlijk. Zal wel niet. Ga maar tot vervelens door hoor. gaap icoon, ja slecht geslapen in de hitte hier Zo meteen maar eens een middagdutje doen in het hemelbed.

 51. @DSR, je doet geregeld een verzoek om moderatie maar als je dan zélf gemodereerd wordt schreeuw je moord en brand. Het zou beter zijn een éénduidig standpunt in te nemen, dus voor of tegen censuur zijn (zoals ik). Dan sta je veel sterker. Nu lijkt het of je principes geregeerd worden door persoonlijke motieven. Dat wil je toch niet?

  Slaap de blogbaas nu nóg steeds? Wat een luizenleventje heeft die man toch. Zeker de hele nacht liggen rampetampen 😦

 52. Mededeling: het woord “tenietstaande” komt slechts eenmaal op het wereldwijde internet voor, en wel afkomstig van dezelfde auteur, vier jaar geleden bij de buren, zie alhier: http://www.drasties.com/comments/het_ikje_van_vandaag227 Wij treffen daar warhoofd aan, ach hoe vliegt de tijd, en het moderatievaandel waar Heer Rozenwater met zoveel afkeer verwees. brrr icoontje Dat we dat toch hier niet mee hoeven te gaan maken, zo is mijn (ijdele?) hoop. Leuk treinikje destijds, toen lauw ontvangen, nu zou je er een moord voor doen.

 53. Ja Heer Rozenwater, ik moest even die bobbel wegwerken …. zucht icoontje, dan verlaag ik me wel even naar jouw niveau icoontje

 54. Jong van geest

  Ik hoop binnenkort 50 jaar te worden, maar voel me nog jong van geest. Ben ook geen digibeet, maar een volhardend probleem met mijn laptop vergt meer expertise. Dus zit er op een avond een computerstudent aan mijn keukentafel. Ik blijk meer IT- termen te kennen dan verwacht wordt van non-nerds en hij lijkt onder de indruk. „Age is but a number”, denk ik. Tot hij vraagt welk besturingssysteem ik heb op mijn smartphone. Ik zeg dat ik „De laatste der Mohikanen” ben die nog in bezit is van een telefoon van meneer Gates. „Mohi-wat?” vraagt hij en kijkt me aan of ik net uit een grot gekropen ben. Ik voel me officieel oud.

  Yvonne Woudenberg

 55. @APD
  Uiteraard ben je in het weekoverzicht niet teruggekomen op de censuurkwestie. Daar zou voor jou immers geen eer aan te behalen zijn.

  Het is immers duidelijk dat je DSR meer hebt gemodereerd dan anderen en dat is nu eenmaal niet eerlijk.

  In plaats van dat onder ogen te zien en ernaar te handelen, wil je eea nu onder het tapijt vegen. Welnu, dat doe je maar mooi met je eigen brokken en scherven, maar DSR gaat er niet mee akkoord.

  Overigens goed dat je de geschriften van DSR zo grondig bestudeerd. ‘Tenietstaande’ klinkt hetzelfde als ‘niettegenstaande’, maar is origineler, knapperiger maar tegelijkertijd kraakhelder wat betreft de betekenis.

  Aan vaandels doet DSR niet dit keer. Het moet volstaan om deze zaak beleefd maar volhardend onder de aandacht te brengen totdat de blogbaas tegemoet komt aan DSR’s allerredelijkste pleidooi voor een rechtvaardige behandeling.

  @HR
  DSR vindt al dan niet modereren soms noodzakelijk en soms verwerpelijk. Het is een middel, niet een doel. Of het gebruik terecht is, hangt van de context af. In absoluten denken is in deze dan ook niet verstanding.

  Anders is het met principes, zoals rechtvaardigheid, in dit geval fair play. We denken aan het toepassen van gelijke spelregels voor iedereen onder dezelfde omstandigheden. Daar staat DSR pal voor.

 56. Och, maar dat valt wel mee hoor Yvonne. Die Mohikanen zijn al een paar honderd jaar oud, joh. Het is meer een gebrek aan opleiding (niveau lagere school) van de jongen in kwestie.

 57. DSR, ik heb die eerste dag alle nazi’s en NSB’ers verwijderd, los van de persoon, vraag maar aan Timmer (die daar aanmerkelijk volwassener mee omging). En ik meen dat Timmer en pawi (de laatste onbedoeld) een privacymoderatietje nodig hadden, dit om een arts te beschermen, deden ze ook niet echt moeilijk over. Mopperkont verzocht me omstreeks diezelfde tijd zelfs zelf om een bepaalde reactie zelf weg te halen, had ook met privacy te maken. Modereren is op het snelle internet heel normaal, en kan de beste overkomen.

  Lieden die maar door blijven gaan op een en hetzelfde thema en een onaangename sfeer verspreiden komen op de watch list, ja, leef er maar mee, je hebt maar een paar collega’s die die eer ook hebben mogen meemaken. Ook die lijst is tijdelijk, zodra ik denk dat de kapotte grammofoonplaat is opgehouden, dan heb ik er ook geen zin meer an,, en dan ben je weer op de plaats waar je hoort: die van gewaardeerde of op z’n minst getolereerde en geaccepteerde reageerders. En ik en alle anderen kunnen zich weer ongestoord wijden aan gezellig bloggen en snedig reageren. Echt dat je denkt, ha effe op apie kijken. Fijn. Leuk. Prettig.

  Je sneer aangaande het weekoverzicht is weer de stoot onder de gordel die we helaas van jou gewend zijn. Als je die weekoverzichten (83 inmiddels) ook echt zou hebben gelezen – in plaats van ze te scannen op je eigen citaten – dan zou je gezien hebben dat gedoe en geruzie er nooit en te nimmer in worden opgenomen, tenzij bij hele hoge uitzondering enigszins omfloerst.

  De reden hiervoor is enerzijds dat het weekoverzicht een overzicht van hoogtepunten beoogt te zijn, anderzijds dat ik per definitie als blogbaas met dat weekoverzicht een soort van concluderende rol heb. Zeker als ik me zelf in gedoe heb gemengd, zie ik er dus van af om daar in het weekend ook nogeens op terug te komen, of ik nou gelijk heb gekregen of niet, ik laat het dan zo. Al is het maar om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden.

  Dit alles is denk ik een vorm van bloggersethiek die voor jou te hoog gegrepen is, maar dat geeft niet, sputter maar lekker door. Het internet is geduldig.

  Helaas lijdt de kwaliteit van je eindoordelen er zodanig onder dat ze – objektief – bar weinig kans maken om nog in een weekoverzicht te worden vermeld. Maar heb je een bon mot .. hopla .. zonder aanziens des persoons komt dat er gewoon in, of je met mij nou mot hebt of niet, als je iets grappigs, zinnigs, schaterlacherigs hebt gezegd, dan wordt je reactie vermeld. He, waren er maar mensen zoals ik. o_O

 58. @DSR, misschien heb je het gelijk aan je kant maar waarom je leven zo moeilijk maken? Wat schiet je er mee op de machthebbers tegen je in het harnas te jagen? Geef Apie nu maar de voldoening dat hij het baasje van dit blog is. Misschien raakt hij daardoor wel in een royale bui en schenkt hij een paar euro aan een toevallig passerende bootvluchteling. Denk daar nu maar aan als je die moderaties slikt.

 59. Het is geen voldoening om een “baasje” te zijn, Rozenwater, het is een heel normale uitoefening van mijn verantwoordelijkheden. Modereren doe je ter wille van de algemene sfeer op je blog, het is de verantwoordelijkheid die je hebt t.o.v. de vaste schrijvers, gasten en passanten. Die moeten zich veilig kunnen voelen op je blog, en kunnen rekenen op faire behandeling.

  Hier wordt dus niemand zomaar voor NSB’er uitgescholden, ook niet voor de “grap”, laat dat duidelijk zijn. Hier wordt niemand met een nazi vergeleken. Degenen die dat wel willen kunnen doen, mogen opzouten.

  Er zijn, nogmaals, tientallen, zo niet meer (ook Nederlandstalige sites) waar reageerders elkaar de hele dag en vooral nacht voor rotte vis uitmaken. Ik walg daarvan, ik vind het niet alleen niet leuk, ik vind het diep en diep minderwaardig wat daar vanuit de anonimiteit gebeurt, de haat, de minachting, en dan te bedenken dat je deze mensen ook in het dagelijkse leven bij bosjes tegenkomt, zonder het te weten.

  Dit blog, waarover ik zelf ga, wil ik heel graag een tikkie normaal houden. Alsof het mijn huis is, alsof jullie mijn gasten zijn – of in ieder geval voorbijgangers (mochten we in de tuin zitten te BBQ’en) – dat je je dus niet hoeft te schamen als je de site op je beeldscherm, of dat nou thuis of op je werk is, open hebt staan.

  Voor grapjes over bootvluchtelingen kun je beter bij de buren terecht, denk ik.

 60. @APD
  -Je begon zelf over het weekoverzicht. DSR keek er al van op, alsof het een gunst zou zijn dat je niet daar niet tot sneren over ging. of ‘afsluitend slotcommentaar’. Om dat laatste moest DSR glimlachen, want de mensen maken hier zelf wel uit waar ze op reageren.

  Enfin, DSR riposeerde, dus klaag niet over stoten onder de gordel. DSR heeft overigens niks vals gezegd, ja toch, niet dan?

  Enfin, je hebt een fraaie intro geschreven over je lievelingsonderwerp: jezelf. Ik heb het idee dat we daar nog veel meer over gaan lezen. -grinikicoon-

  ‘en dan ben je weer op de plaats waar je hoort: die van gewaardeerde of op z’n minst getolereerde en geaccepteerde reageerders.’

  Dat is DSR nu al, vaderman. Je zou het liever anders zien, maar de kaarten liggen toch anders. -milde glimlachicoon-

  -Wat betreft het censureren: je kunt wurmen wat je wilt, maar het is een feit dat je met twee maten hebt germeten. Kan ook niet anders, gezien je inmiddels onverbloemde hekel aan DSR.

 61. @HR
  De ene dag is DSR te beleefd volgens jou, nu moet hij maar inbinden. Morgen zal het wel weer anders zijn, maar je bent dan ook alleen maar uit op relletjes en toestanden.

  DSR vecht voor een goede zaak. Dat maakt het leven niet moeilijk, daar put een mens juist kracht uit. Hij had wel iets meer steun verwacht, want uiteindelijk gaat het onderwerp, de grenzen van blogbazige willekeur, iedereen aan. Maar dealles-om-de-lieve-vrede-mensjes zijn altijd ruim in de meerderheid geweest.

  Pas maar op met je opmerkingen over bootjesvolk. Straks heeft de blogbaas een bedorven schelpdier gegeten en smijt ie alles wat je ooit hebt geschreven van de site. Ga liever alvast nadenken over de belangrijke zaken waar we ons over moeten buigen als dit allemaal weer achter de rug is, zoals de verkiezing van de Reageerder van het Jaar! Uiteindelijk is het goedgekomen, maar opzet en verloop waren een potje. Dat moet toch anders de volgende keer.

 62. Yvonne, de computernerds zijn vaak enigszins autistisch en totaal gespeend van taalgevoel en inlevingsvermogen.

 63. DSR (“Je begon zelf over het weekoverzicht”). Kijk even op 3 augustus, 17h41 (het weekoverzicht was nog nauwelijks droog): “Merkwaardigerwijs geen woord over de voortwoekerende censuurkwestie.” (quote: DSR).

  DSR ( “DSR heeft overigens niks vals gezegd, ja toch, niet dan?”). Kijk even hier: “Uiteraard ben je in het weekoverzicht niet teruggekomen op de censuurkwestie. Daar zou voor jou immers geen eer aan te behalen zijn.”

  Als je mijn inderdaad wat lange reactie echt had gelezen, had je gezien dat zo’n weekoverzicht niet wordt geschreven met het oogmerk om er zelf eer aan te behalen, noch om een discussie nog even dunnetjes over te doen. Vals dus, stoot onder de gordel. Minnetjes. Maar je hebt het zelf niet eens in de gaten, dit is kennelijk jouw manier van omgaan met mensen.

  De enige stelling waar ik het volmondig mee eens ben is je “Kan ook niet anders, gezien je inmiddels onverbloemde hekel aan DSR.” Dat heb je inderdaad door je verpesten van het leuke collectieve feuilletoninitiatief, je nietophoudende gezeur en je persoonlijke steeds grovere beledigingen aan mijn adres inmiddels voor elkaar gekregen. En dat bij iemand die aan vrijwel niemand in het echte en virtuele leven echt een hekel heeft … ga er maar minzaam glimlachend trots op zitten te zijn.

 64. En wat is dan precies oud aan een Windows mobieltje, of ontgaat me nu de clou?

 65. @APD
  Je hebt gelijk dat DSR als eerste het weekoverzicht ter sprake bracht.

  Wat er vals is aan het door DSR gezegde, is hem niet duidelijk. Maar het zal niet voor het eerst zijn dat de blogbaas kritiek op zijn handelen zo zwaar opneemt dat hij deze voor vals en onfatsoenlijk verklaard. Hij laat zich kennen als een prinsje op de erwt, die welhaast wellustig aanstoot neemt als hij meent dat het kan.

  Die aan vrijwel niemand een hekel hebbende blogbaas bestaat zeker alleen maar in het ware leven. Hier is het zo dat wie het met hem aan de stok krijgt de volle lading aan emotionele verwijten, kwaadaardige karakterduidingen en verdraaide citaten – soms nog van jaren her, schone leien ten spijt.

  Ben in ieder geval blij dat de blogbaas open kaart speelt over zijn de pest hebben aan DSR (nogmaals – het is niet wederzijds, je moet dit soort dingen wel in proportie zien). Het verklaart zijn bejegening en censurering van DSR – nu en allicht in de toekomst.

  Overigens valt DSR niets te verwijten wat betreft het collectieve feuilleton. Zijn suggesties voor het format werden afgewezen, hij heeft geen alternatieve versies ingediend en de volgden nog diverse aflveringen.

  Aan persoonlijke beledigingen aan jet adres van de blogbaas heeft hij zich evenmin schuldig gemaakt. Er zijn inderdaad over en weer harde woorden gevallen maar persoonlijke beledigingen zijn niet gemaakt. DSR heeft zi h netjes beperkt tot hetgeen er hier te berde is gebracht.

  En tegenover DSR’s gezeur kan de onbuigzaamheid van de bogbaas worden gesteld. Dat soort dingen houden elkaar in stand.

  Nou, fijne vakantie. Niet te veel met je telefoontje spelen, hoor -supermilde grinikicoon-

 66. @Apie @DSR Het wordt wat veel tekst, jongens, kunnen jullie voor uittreksels zorgen?

 67. @Apie, het grapje ging niet ten koste van een bootvluchteling maar ten koste van jou.

  @DSR, ja, ik zwabber een beetje in mijn argumentatie maar enkel uit wanhoop om een oplossing voor dit conflict te vinden. Apie ziet zich nu als de koene edele ridder die het kwaad met wortel en tak zal uitroeien. Ga je van verliezen, mijn waarde, hij heeft de macht daar helpt geen moedertje lief aan.

 68. Een “Nokiaatje” had de clou inderdaad ten goede gekomen, tante Jannie, maar ja, dit is uit het leven opgetekend he, en zo wordt het tevens – wellicht onbedoeld – een zelfspotikje o_O

 69. Da’s een moeilijke, een Achterkant van het Gelijk achtige vraag. Ik neig naar: ja. Maar hoop dat het niet teveel zal gebeuren, tot nooit.

  Afbeelding: ANP – Kippa, gelicenseerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Licentie.

 70. @HR
  Als het je werkelijk om een oplossing te doen is, dan spreek je niet alleen DSR aan.

  Jij en L. zouden trouwens blij moeren zijn dat er bij ontstentenis van andere items nog verse content wordt aangeleverd.

  Ach, machthebbers… er zijn d’r nog nooit geweest die elk verzet hebben kunnen uitroeien.

  Overigens likkt het me een prima zaak wanneer iedereen die een nazi is, zich ook een nazi noemt

 71. ‘Lieden die maar door blijven gaan op een en hetzelfde thema en een onaangename sfeer verspreiden komen op de watch list.’, zo beweert de blogbaas.

  Wat een gotspe! Die ‘watch list’ (buitengewoon onsymparhieke term, je denkt meteen aan totalitaire dwangstaten a la 1984 oid) was een van de oorzaken van de voortslepende kwestie, niet een reactie.

  Laat de blogbaas zich maar eens verantwoorden voor die watch list. DSR weet, terwijl hij er opstaat, nog steeds niet wat het inhoudt en waarom hij als fatsoenlijke, betrokken reageerder van het eerste uur op zo’n akelig lijstje staat

  Een poging tot pesterij en intimidatie, dat is het.

 72. Ach, DSR zo’n watchlist stelt in feite niets voor. Is eigenlijk niet meer dan een spreadsheet met naam , omschrijving, datum en tijd en een code voor de ernst van overtreding. Zit verder weinig techniek achter, automatische backup, emailfunctionaliteit en een ingebouwd alarm. Dat is het wel zo’n beetje. Apie wil zijn zaakjes wel eens wat groter voorstellen dan ze in feite zijn 😉

 73. O, ik zie nu dat het een uur eerder is dan ik dacht. Geeft niet, de dag is aangebroken, die stop je niet meer terug de nacht in.

 74. Ik hoop dat APD, aan het woord blogbaas heb ik een hekel, ik gebruik het soms ironisch wat meestal niet opgemerkt wordt, tot in lengte van dagen met zijn blog doorgaat en dat we allemaal hier blijven reageren tot we ver in de negentig zijn. Dan kunnen we in 2060 of zo nog steeds lezen over censuur en moderatie en het verschil hierin.

  Onze twee poezen lopen verzekerd rond. Naast de eenmalige uitgave voor een chip betalen we momenteel 12,50 per maand per poes. We begonnen met 10 euro per maand, maar ook deze verzekeringen worden jaarlijks duurder, 25% in 6 jaar, het is geen kattenpis. Onze financieel adviseur vraagt ieder jaar of we er nog mee door willen gaan. Lief bedoeld maar nu stoppen zou dom zijn. Tijdens mijn opleiding bij de Dierenambulance, EHBO voor (huis)dieren, vroeg ik daar wat rond en geen enkele medewerker daar had een verzekering voor hun dieren, maar ja, ze namen zo vaak dieren mee naar huis dat het ongelijkheid zou opleveren onderling. Mij geeft het een goed gevoel, en ik denk ook dat de poezen soms hun verzekeringspasje aan hun buren laten zien. Lekker poeh, zeggen ze dan.
  Dit stukje is geschreven voor DSR, lekker belangrijke onzin. Nu nog even naar boven likken en naar beneden trappen en weer een idee-fixe bevestigd.

 75. Wat heerlijk even hier te toeven.
  ’n Enkeling geeft mij veel energie ik lag Ter Infuus
  Van Creativiteit

  IK monitor , Waar is Toch die Paal
  Waar ik mijn Klaaglied kan Plengen

  Dan, daarna.
  Ik wil u Iets melden,iets nieuws brengen
  Maar eerst mijn Zorg, wie ging er met de Paal aan de Haal?
  Het verleden, wat was geef ik ’n dankbare laatste Plaats.

  Het Creatief Inittiatief, het butst, klotst
  Neen , wat u van mij vind raakt mij niet, wat
  ik van U vind is oneindig veel interessanter

  Daar gaat de Reactant
  HIJ neemt afscheid van wat tekst, ’n cijfermatig Oordeel
  Wie wacht daar nog op? Het is geweest!
  HIJ brengt iets nieuws. het Infuus werkt
  Hij heeft zo’n Drang.

  Voorbijganger, lacht mild:
  Hij kom hier. als hij al komt , uitsluitend voor het “ikje”, niet om te lezen hoe ’n Ander zich voelt mbt wat al niet op het net. Wat niets met het “ikje” heeft te maken.

 76. @HR
  Jij hebt verdacht veel weet van zo’n akelig autoritair-totalitair controle-instrument.

  En al was het maar een aantekening op de achterkant van een bierviltje, dan was het nog geen manier van doen.

 77. @Tim
  Jammer van die laatste alinea, Tim – anders had je je voor de verandering eens beperkt tot likken naar boven. -milde glimlachicoon-

  Wissel je al tips uit met RSB over het voorkomen van stijve nekken en schrale tongen?

 78. @DSR, dont’s shoot the pianoplayer zou Karremans zeggen. Je reageert veel te veel vanuit je emoties. Ik gaf enkel en alleen een beschrijving van de betreffende watchlist. Richt je agressie liever op Apiedapie, die is de verantwoordelijke persoon. Ik heb er verder niets mee te maken.

 79. Voor de statistieken: de 100e reactie is van DSR. Het bijbehorende lepeltje wordt echter, zoals bekend, in vakantietijd niet uitgereikt.

 80. Hoog risico

  Het lampje in mijn auto geeft aan dat er hoognodig getankt moet worden, enigszins gestrest rijd ik een benzinestation op. Naast de enige vrije pomp, nummer zes, staat een oranje pylon, maar ik zie geen reden om er niet te tanken. Als ik ga afrekenen vraagt de kassamedewerker of ik voortaan bij een andere pomp wil tanken; pomp zes is een „hoog-risico-pomp”. Hij ziet dat ik schrik en legt uit dat hij geen zicht heeft op die pomp, waardoor het risico op doorrijden zonder te betalen hoger is. Opgelucht zeg ik dat ik blij ben dat het niet gaat om een hoog ontploffingsrisico, waarop de kassajongen antwoordt: „Nee hoor, dat is pomp één.”

  Elles Verheijen

 81. Tja Elles, je rijdt een benzinestation op? Had ik graag eens willen zien. De oranje pylon geeft overal in de wereld aan dat je daar dus niet moet tanken, meestal is de pomp (bijna) leeg of heeft andere kuren. Maar nee hoor, waarom zou jij je daar wat van aantrekken? Afijn, fijne vakantie nog.

 82. Een benzinepomp met een hoog ontploffingsrisico? Bestaat dat? In Nederland? Of reed Elles in een wat minder overgeregeld land? In dat geval verbaast het aantal pompen bij het station(minimaal 6 dus).

 83. @HR
  Hrt verbaast me dan ook weer niks dat je je angstvallig tussen de Karremansen plaatst. Kreeg die ook geen opdracht een mooi lijstje te maken?

 84. Hola people , I wonder if you have watched this Waltz? There is a reason I decided to share it here . Any guesses as to why ?

 85. Maar is zij dan ook niet zestien keer dood? Hm, de paradoxen van time travel…

 86. Als de blogbaas in de tijd had kunnen reizen, had hij voorzeker die censuurmoderatie achterwege gelaten. Het was onbekookt en impulsief.

  Het meest bizarre was nog dat hij de beledigde partij ging uithangen voor enkele niet nader genoemde (behalve hemzelf) ‘stelletje zeikerds’.

  Verder geen mens die zich beledigd voelde, maar mijnheer ’t vadermansje voelde zich gerechtigd om naast de gebruikelijke stortvloed aan onaangenaamheden waarvan hij zich in voorkomend geval bediend, over te gaan op haatstalkerigheden als een op maat gemaakte censuurmaatregel voor DSR en zgn. ‘watch lists’.

  Enfin, nog is het niet te laat om recht te zetten wat krom is. Laat de blogbaas eens over z’n eigen schaduw springen – zo lang ie nou ook niet.

 87. Timmer,

  ik hoor dat jouw katten verzekerd zijn, waarvoor….. voor schade die ze bij de buren aanrichten misschien../ anderszins?

  toen we terugkwamen van vakantie lag er bij ons een slagveld van vogelveren- en resten voor de deur, oorlog gevoerd bij de diverse vogelnestjes in de struiken tegen de muur, gewoon vermoord uit het nest.

  De katten van de buren zijn nooit thuis en hebben hier hun gratis residentie en verblijf gevonden, op de tuinspullen in de bloemperken die ze danig weten te vernielen en vervuilen.

  Echt sociale huisdieren dus, heel gemakkelijk voor de eigenaren.

 88. Tja
  Klare Taal, ik leef met je mee en nog meer met de vogeltjes.
  Het zijn veel gehoorde verhalen.
  Van veelal dezelfde soort mensen. Vroeger had men het over honden mensen en katten mensen maar er zijn veel meer soort mensen. Veel mensen met een tuin houden niet van katten. Mijn katten zijn helaas niet tegen dit soort mensen verzekerd. Ik hoop maar dat onze katten vergif bespaard blijven.
  Maar ze krijgen geen halsband met belletje, dat een meisje met piercing mij aan wilde praten: tegen de vogeljacht.
  Wat vind je eigenlijk van de Partij voor de Dieren?

 89. Klare Taal, wat voor buren zijn het? Je woont hopelijk toch wel in een fijne, nette wijk?

 90. Katten zijn net als de eigenaars sociale dieren, die alles aan de maatschappij overlaten, geen omkijken aan , klaar zijn we.

 91. ……zo lang ie nou ook niet.
  Onleesbaar, onbegrijpelijke bijdrage.
  De Almachtige heeft niet iedereen van ons gezegend met correct taalgebruik.
  Het hoort er hier blijkbaar bij.
  niet te laat om recht te zetten wat krom is.
  Toch zijn dit teksten anderzijds , die getuigen van …’n willekeurige belgische kapper, zet het beter neer.

 92. In andere culturen komt het voor, dat dienstverlening in de tuimste zin van het woord in de Organisatie zit gebakken.

  Motto: Wij Leiden de Klant naar waar Wij aanbieden , wat de Klant wil.

  Als organisatie hebben we daarover nagedacht.
  Hoeven geen dikke instructieboeken bij.
  ’n Vriendelijk woord, wat wilt u, wilt u svp naar pomp …gaan.

  Wij hebben inmiddels van u ’n risicoanalyse gemaakt, waar u niets van heeft gemerkt.

  Klantvriendelijkheid geintegreerd.

  Uitzonderlijk? Neen, moet je er ’n stukje overschrijven: Niets beters te doen?

  In Uw midden is ’n reactant , bezig met het schrijven van een proefschrift : De relevantie in de tijd van de laatste zin in ’n “ikje” in de context van ’n tijdgewricht.

  Ze zou wat van haar veldwerk en geraadpleegde literatuur kunnen delen?
  Of blijft ze steken in de man-vrouw relatie aspecten ener ontmoeting?
  Het spannende deel der Aanraking?
  Ik ben meer op het “Challenge” van de partner gericht.

  Misschien is dat video Dit wil ik delen met U, nr ….

 93. Windows 10. Ik wil wel maar het wil mij nog niet.
  Vandaag komt wel de KPN monteur onze snelheid opschalen van 20 naar 40 mb om in januari 2016 naar 90 mb te gaan. We zullen zien wat het uitmaakt.

 94. @Klare taal, voor zover ik weet kun je katten (en alle huisdieren) tegenwoordig verzekeren tegen dierenartskosten.

  Tja, katten zijn roofdieren, dat is nou eenmaal hun aard. Vooral in het voorjaar zouden mensen hun katten moeten binnenhouden; er wordt heel veel jong broedsel uitgemoord.

  Mijn katten zijn gelukkig te dik, te oud, te lui om achter prooien aan te gaan. Hoewel het feit dat ik elke keer als ze daar vroeger aanstalten toe maakten ze krijsend achterna zat, daar ook misschien iets te maken mee heeft gehad.

 95. Hoe stelt Tante Jannie zich dat voor? Een streepje tussen dormez-bien? Twee streepjes? Tussen dormez-bien en wat? Of zou het besje “een streepje tussen dormez en bien” hebben bedoeld?

 96. Inderdaad lastig om binnen dor-mez-bien nog meer streepjes te wurmen. 😀 Misschien bedoelt de zeloot d-or-mez-bien of dor-mez-bi-en?

 97. Actrice

  Tientallen jaren terug zag ik met mijn moeder een voorstelling van Ellen Vogel in de stadsschouwburg in Utrecht. Mijn moeder was onder de indruk en verbolgen dat er na afloop geen bloemen waren voor mevrouw Vogel. Die aardige traditie had de schouwburgdirectie net afgeschaft. Vier jaar terug was ik in de gelegenheid om Ellen Vogel te ontmoeten bij een boekpresentatie. Ik gaf haar toen een reusachtig boeket bloemen en vertelde het verhaal van mijn moeder. Ellen Vogel ging door de knieën, hief haar gevouwen handen ten hemel en zei: „Bedankt mevrouw voor de bloemen die uw zoon mij alsnog namens u overhandigt.”

  Bert van Nieuwenhuizen

 98. Tante Jannie heeft gelijk natuurlijk: er hoort géén streepje tussen “dormez” en “bien”. Maar intussen vraagt Ome Tinus zich wel af wanneer zij nu eindelijk eens achter die computer vandaan komt en het eten op tafel gaat zetten.

 99. @A.Dapie 14:36

  Vandaag was hij een beetje kribbig omdat hij zo lang op zijn warme hap heeft moeten wachten en omdat hij de AVV niet heeft gewonnen, maar verder gaat het, and I quote, “primadeluuks” met Ome Tinus.

 100. Ja hè, Heer Rozenwater.
  Waarom heeft Ome Tinus niet gewonnen?
  Nou is hij kribbig, lees ik hier.
  Niet zo mooi…

 101. Ome Tinus’ kopsuggestie voor de AVV van gisteren (“Drie keer gooien voor een kwartje”) had zeker de winst verdiend. Wij gaan het hier goed maken. Even geduld. Met dank aan Ilona voor de tip, er gaan dagen voorbij dat blogbaas dezes niet bij de buren kijkt o_O

 102. Voorzichtig

  Ik rijd met mijn echtgenote en twee vrienden door onze woonplaats IJsselstein naar de schouwburg in Nieuwegein. We zijn ruim op tijd voor een kopje koffie voor de voorstelling.

  Het is donker, de weg behoorlijk bochtig, om de paar honderd meter staan stoplichten en je moet regelmatig van baan verwisselen. Bovendien is mijn Saab nog ouder dan die van onze minister-president. Kortom: ik rijd rustig.

  Bij het vierde stoplicht wurmt zich een motoragent tussen middenberm en auto. Hij gebaart: raam openen. En zegt: „Wilt u mij maar volgen.”

  Gezagsgetrouw gehoorzamen we. Na ruim vijf minuten stoppen we op een parkeerplaats. „Wilt u uitstappen”, waarna volgt „wilt u maar blazen.”

  Na bestuderen van het resultaat van mijn inspanning klinkt het:

  „Het is goed, u kunt uw weg vervolgen. Ik hield u aan omdat u voorzichtig reed.”

  Ben van der Togt

 103. Doe dat raampje maar gauw dicht, van der Togt, dan kunnen wij van deze kul even uitblazen.

 104. Dank je Ben, in ieder geval onschuldiger leed dan dat van dat ikje over de ALS patient op een terrasje in Bloemendaal die iets te eten of drinken moest bestellen of anders opzouten. Elders in de NRC als artikel met ikje geplaatst (wel portemonnee meenemen).

 105. Ik drink whisky uit een espresso kopje.
  Vraag mij serieus af hoe mijn huisarts (sorry Pawi, hoe is het trouwens met de noordelijke Wifi?) over euthanasie denkt, en niet omdat ik een hekel aan haar heb.
  Op een dag dat we, mijn vriendin en ik, voor de derde keer onze hoofdstad op de fiets hebben doorkruist (kent iemand het Overbraakpad? Ik niet, misschien dsr) zonder het perfecte terrasje gevonden te hebben overdenk ik mijn falen.
  Mijn poezen doen aan plezierjacht. Vanmiddag kwam een van hen met een klein blauw vogeltje de tuin in. Liet deze vallen, het bewoog nog, een vleugel spartelde tegen de dood, om met een grote krul in de staart aan het kattenvoer te beginnen. De vangst van deze nog korte maand is naast de buit van vandaag een Merel en een duif. De duif was bijna even groot als de kleinste van onze twee poezen. Ze zijn geen tandarts maar doen je wel beseffen dat er geen god is, geen goed of slecht, geëmmer over censuur en moderatie (hoe dom kun je zijn*) ten spijt.

  Gelukkig is het geen bocht maar helaas ook geen nectar.

  Ik heb pathetisch als ik ben via mijn aandachtsorgeltje aangekondigd dat ik geen schrijver ben, wil en kan zijn. Maar niet schrijven, niet denken over schrijven is onmogelijk.

  Ik had trouwens vanmorgen een droom over de dood. Mijn dood. Een lekker begin van de dag. Nu, een aantal aangenaam doorgebrachte uren later, denk ik bedankt! Onze politici mekkeren vaak over de schuld niet bij onze (klein)kinderen willen leggen en dat we(moeten zij zeggen, met Frits, nee Geert voorop) de mensen die onze maatschappij hebben opgebouwd moeten eren en meer van dit geblaat. Ik zeg, bedankt! Duizenden jaren hebben ze de tijd gehad en waar zijn ze mee gekomen? Een vaag godsbeeld en angst voor de dood. Bah en zielig dus. Afijn, ik droomde dat ik in mijn koelkast lag en dat ik duidelijk over tijd was. Een prachtig, beeldende vorm. Ik moest onbewust wel lachen toen ik mijzelf als worst terug zag.

  *beste dsr, twee woorden, twee leugens. Waarom doe je toch altijd zo verongelijkt en naar onaardig? Persoonlijk hink ik ten aanzien van jou op twee gedachten.
  1 het doet me geen ruk
  2 jammer voor je, je hebt vast meer in je

  Hoe je Apiedapie behandeld is werkelijk onaardig. Hij is ook geen lieverdje, ik wel, maar het slaat nergens op.

 106. Lieve ouwe klare, ik leef met je mee en je hebt gelijk: die duimpjes (naar beneden maar soms uiteraard ook omhoog, hangt van de boodschap af) zijn een doorn in het oog, een pijl door je hart en een trap na wanneer je juist een knuffel verdient en het zou onze goede harige aap sieren wanneer hij dit instrument achterwege zou laten. De gebruikelijke verdachten zoals dsr en Roosje zullen dit weer wel als een teken van zwakheid zien maar dit komt omdat zij, in tegenstelling tot jou en ik, zwakheid niet begrijpen.

  Doe zoals ik, en begin er mee met jezelf neer te duimen. Of, zoals anderen, schakel al je devices in, zoals tablet en smartphone, en begin een defensief. En als je mensen kent, het is eerder gedaan, ik vermoed bv tijdens de reageerder van het jaar competitie, laat hen jezelf opruimen. Opduiken. Opduimen. Wat ever.

  Jeetje, het is al weer zes uur, tijd om de piepers te bakken, de worstjes te bakken en de broccoli weg te gooien.

 107. Het een had niets met het ander te maken. Moet blijkbaar dingen doen om de laatste Posts te zien wanneer ik deze IPad aan doe, maar het is. Ook een oudje.
  HA, mij. Navel is in ieder geval beter dan de jouwe, dsr. Snel weg lees bakt en zo.

 108. Eigenlijk is alles, inclusief iedereen, de hele zwarte materie niet uitgezonderd een stelletje zeikerds.
  Als je op het randje balanceert is er altijd wel iemand die je een laatste zetje wil geven. Dopler of niet. Small Bang. Je noemt het en het is een feit. Ben ik nu zo geniaal of ben jij een garnaal of anders om.

 109. Het is wel een kostelijke aanwinst Tante Jannie en Ome Tinus die hier hun voortvarende en degelijke commentaren gaan spuien.

  Daar gaan we nog wat van opsteken, reken maar van yes…

 110. @ A Dapie,

  Las net op die vreselijke pvda site , joop, het hele verhaal over Pieter Steinz die ALS heeft en dus niet meer kan bewegen noch spreken.

  Jij had er vanochtend al een berichtje over, een ikje zelfs geschreven door zijn echtgenote, claartje.

  In de NRC heeft hij al veel gesproken over zijn ervaringen en laatste belevenissen, heb ik allemaal gevolgd.

  Stuitend dat zo’n relsite als Joop weer de eerste steen meent te moeten werpen, en voorop wil staan in de verontwaardiging over alles wat hen in de kaart speelt.

 111. Tja, ik was er niet bij, maar als het zo gegaan is als de eigenaar zegt, dan vind ik het weer zo’n typisch Nederlands gevalletje van met z’n allen heel erg los gaan om niets. Het lijkt me een misverstandje, een misverstand, zelfs een pijnlijk misverstand, maar that’s all.

  Om zo’n zwaar gehandicapte helemaal alleen achter te laten op dat terras en zelf te gaan zwemmen??? … ik weet het niet hoor … denk dat ik zelf zoiets niet zou doen. Toch altijd iemand erbij laten zijn. Doe je met een klein kind of een huisdier toch ook? Qua communicatie met buitenwereld en behoefte aan bescherming en zorg vergelijkbaar.

  Het gaat om miscommunicatie, stelt Slewe. ,,Niemand van ons was op de hoogte van de situatie. Hij was op het terras neergezet, wij maakten ons zorgen, hij zat in de zon en bij wie hoorde hij? We wisten niet dat we met hem konden communiceren via de iPad.

  Hoe moet je dat in vredesnaam ook weten, als strandtentbediende?? Communiceren via de iPad? Hangt er een gebruiksaanwijzing om zijn nek?? Moet iedereen hem maar kennen dan??? Kom mensen. Effe dimmen lijkt me. En heel fijn voor Parnassia om nu zo in de onterechte shitstorm te komen. Meteen het persoonlijke verhaal – dat anderen alleen via familie en bekenden kwijtkunnen – in een landelijk dagblad zetten. Excuses van de boze mevrouw lijkt me meer op zijn plaats dan andersom. 😦

 112. Tja, ik vind het toch nogal een tikkie opgeblazen maar vooral ook misbruik maken van het podium dat je krijgt in een landelijk dagblad.

  Gisteren op NPO 2 (radio) een journalist tekeer horen gaan over de “ratten” in Amsterdam, waarmee hij alle makelaars bedoelde. “Met excuses aan de echte ratten, want die leren wel van hun fouten”. Aanleiding? Hij was als privepersoon op zoek geweest naar een woning in de hoofdstad en was door een makelaar niet teruggebeld.

  Voor persoonlijke voorvalletjes, hoe kwaad je ook bent, gebruik je de krant niet, althans niet het redaktionele gedeelte. Je mag best iets algemeners aan de kaak stellen, aan de hand van je eigen ervaring, maar doe het dan met wat afstand, ook al om jezelf te beschermen.

  En ook hier geldt weer: waarom is er geen eind-/hoofdredakteur meer die zoals decennia geleden de eigen schrijvers en journalisten scherp houdt? Gewoon even zeggen: he joh, denk er nog eens een dagje over, we kijken maandag wel. Bericht gaat tot dan even op de prikker.
  Zo’n breaking news was dit toch niet? NRC oh NRC wat ben je toch van je voetstuk gevallen, wat ben je ver omlaag gedonderd.

  Vind ik dan weer, gek, eigenwijs mannetje ben ik toch. Gute Nacht Freunde zonder streepje.

 113. Hier de reactie van de strandtentbaas: “De miscommunicatie over de man had voorkomen kunnen worden als de vrouw van deze zieke man even contact had opgenomen met de bedrijfsleiding en had geïnformeerd over de situatie. De man zou met open armen ontvangen zijn en wij hadden met liefde de man in de gaten gehouden ivm zijn welzijn. “

  En dat geloof ik meteen. Ik wel. De zure twitteraars niet, die gaan lynchen, let maar op. walg icoontje

 114. Obama: there is no planet B. Briljant. Over de meneer met ALS, is dit niet met imitator Joep van het Hek begonnen? Iets over zijn zoon en een mobiel en een geschil met de provider?

  Excuus trouwens voor mijn depressieve navelstaarderij. Ik zal het nooit meer doen.

  Niets te melden dan maar behalve iedereen een prettige zondag te wensen.

 115. Die stranttent-ALS-kwestie is veel groter gemaakt dan het is, zeker gezien de reactie van de ALS-patient zelf. Maar mensen nemen zich nooit zomaar een lekkere massale verontwaardiging af.

  @Timmer, die navelstaarderij levert interessante stukjes op. Ik zou dus stoppen met navelstaren als je daardoor minder depressief wordt, maar als dat niet lukt: blijf er vooral over schrijven.

  Prachtige quote trouwens van Obama.

  (Al klopt het niet: er zullen zat planet B’s zijn. Er komen is echter voorlopig niet mogelijk. Vergeef me mijn muggenzifterij – nooit een fraaie quote kapot checken.)

 116. Maar schandalig blijft het, ik bedoel: DSR wordt hier toch ook niet weggestuurd omdat die man niet schrijven kan? Beetje tolerant zijn mense.

 117. @Tim
  Wat slaat nergens op, Tim?

  Dank voor je vertrouwen in DSR’s potentieel. Van zijn kant is hij er ervan overtuigd dat je tot de bodem bent gegaan. Je laat alles wat je kunt en nog een beetje beetje. Maar dat is het dan wel.

 118. @H
  Nee, gelukkig niet. DSR wordt hier om de inhoud gecensureerd, (nog) niet om de vorm.

 119. Maak je geen zorgen, DSR, dat gaat NIET gebeuren. Dan krijgt Apie het met ons allemaal aan de stok. Zelfs Tim zal dan voor je in de bres springen (hoezeer je hem ook kleineert). Dat weet ik zeker.

 120. Sterker nog, er wordt hier niemand gecensureerd. Er wordt hier gemodereerd. Toch een verschil. Alleen kermende mannetjes die niet over hun minieme schaduwtje heen kunnen springen hebben de links van een week of twee geleden over het verschil tussen moderatie en censuur niet gelezen, of kunnen het niet begrijpen. Hun probleem. Niet het onze.

 121. Scheidslijn tussen modereren en censureren is uiterst miniem dus mijn vorige reactie blijft geldig, neem ik niets van terug. Sta ik noh volledig achter. Laat dat gezegd zijn.

 122. Wel zorgelijk is dat apie nu het over zichzelve heeft als zijnde meervoud…in de gaten houden.

 123. @APD
  DRS was het dan kennelijk niet eens met dat uitgelegde verschil

  Het gaat ook om het houdinkje en de persoonlijke rancune waarmee eea plaatsvond. Censuur is censuur, allerlei geavanceerde betogen ten spijt.

 124. DSR is al over zijn schaduw heengesprongen – nu de blogbaas nog.

  DSR legt zich immers neer bij het censureren van zijn gebruik van de term ‘nsb’ in vergelijkende zin. Weliswaar was het een indirecte, ook hier al eerder gebruikte vergelijking -uitgelokt door ’s blogbaas’ aankondiging over ‘watch lists’ – en voelde HR zich bij DSR’s weten niet beledigend – (hoeft hier ook niet, de blogbaas speelt graag de beledigde partij namens derden). Met kinderachtigheid valt nog wel te leven – het straalt eerder op de blogbaas dan DSR af.

  Anders ligt het met het censureren van de term ‘nsb’ en ‘nazi’ in algemene, niet-verlijkende zin. Dit wordt overal toegestaan, behalve in een aantal rucksichtos gemodereerde reacties, geheel in tegenstrijd met de rest van reacties op dit blog.

  De blogbaas beweerde dat hij dit ook consequent heeft gedaan bij andere reageerders, maar dat doet volgens DSR niets ter zake. Wat anderen doen, moeten ze zelf weten, maar DSR neemt er geen genoegen mee dat zijn reacties die op zich aan de huisregels voldoen worden ontsierd met ‘[gemodereerd]’, alsof hij ik weet niet wat voor scheldkannonades heeft afgestoken.

  Oneerlijk en inconsequent dus. Maar gemakkelijk terug te draaien.

  De blogbaas hoeft nauwelijk een aanloop te nemen om over deze schaduw heen te springen.

 125. Trek het je niet aan beste HR. Ik doe het ook niet. Zodra mijn boek een bestseller is zullen er meer kleine rechtse mensen zijn met kritiek. Hoe meer des te beter. Misschien dat hij zijn vriendje Geert kamervragen kan laten stellen. Over genieten van een uitkering of zo. Zo een WIA uitkering is geen vetpot maar zeventig procent van je laatst verdiende loon…zeker met een welwillende werkgever die wetende dat je ziek uit dienst gaat je loon nog twee maal flink verhoogd. Daar moet de Telegraaf toch voor te porren zijn, wat gratis reclame…

 126. *en voelde HR zich bij DSR’s weten niet beledigend *
  Sterker nog, ik kan me die belediging niet eens herinneren. Wel de vergelijking met het lijstje van Karremans maar ach, ik weet wie het zegt.

 127. @Luv
  Wat je gelijk hebt. Maar DSR biedt naar beste kunnen een mogelijkheid om met wederzijds gezichtbehoud de naald op te tillen en verdfer te gaan.

 128. @HR
  Nou, kijk toch eens an! Geen beledigde partij – net als bij dat ‘stelletje zeikerds’, waarbij alleen APD van zich liet spreken. Het oont maar weer aan dat zijn moderatie vooral gedreven was om DSR een hak te zetten.

 129. @Tim
  Het soort minachting dat jij als oud-links parasitair gutmensch aan de dag legt voor iedereen die jouw mening niet deelt, is de krachtigste mest voor Wilders’ distels.

  Je wordt bedankt.

 130. Oh, die zomergasten dat gaat niet echt goed, meisje Saarloos is een beetje kansloos in haar onbenullige filosofische literatuurwetenschapskunde. Over het paard getilde dame die met haar opening met een pornopname al meteen haar testimonium paupertatis openbaart.
  Misschien is het voor Wilfred de Jong nog een mooie avond want zij is de jongste en misschien wel woest aantrekkelijkste vrouw van de serie.

  Ik ben vertrokken.

 131. pornopname? Klare Taal is duidelijk een gevalletje jaloers.
  Kostelijk: “ik ben vertrokken.”

 132. O, en Klare Taal, het is Wilfried de Jong, niet: Wilfred. Kwestie van goed lezen en goed schrijven, zeg maar een kwestie van klare taal.

 133. Klare taal, ik ben net thuis (vijf minuutjes) van een genoeglijk etentje bij de Argentijn als afsluiting van een mooie vakantie. Morgen weer aan het werk. Ik ga het geval “Ron de Drie” nu meteen bestuderen. Ik verwacht binnen een kwartiertje uitsluitsel.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: