Windows 10, Jon Stewart, een polstasje en andere belangrijke dingen (84)

Foto: A. Dapie, Voor paal staan, 2015
Foto: A. Dapie, Voor paal staan, 2015

Weten we het nog? Polstasje verloren in het smoezelige urinoir van een benzinepomp en dat vervolgens weer teruggekregen dankzij de familie Advocaat uit Twente ten koste van een urendurende omweg vanuit romantisch Venetië via Toscane naar Pisa en omstreken, en toen ook weer terug, want het was een omweg. Het polstasje was het gesprek van de dag vorige week.

Daarnaast kregen we nuttige tips om echt zorgeloos van Windows 10 te genieten. Jon Stewart nam afscheid, maar hij komt vast weer terug. En, tja, een zootje ikjes met dito commentaren. Dat en misschien nog wel meer komt allemaal in bod in dit nieuwe weekoverzicht. het 84e alweer. Een unieke reeks mogen we wel zeggen. Alom gewaardeerd en nog steeds met stijgende bezoekersaantallen, mogen we WordPress stats althans geloven en waarom zouden we niet.

Zo, dan hebben we dat gehad en hoeft het in principe nooit meer gezegd te worden.

Laten we beginnen met de waardering voor dit blog en dus ook een beetje voor mijzelve *bescheiden glimlachicoontje* Timmerark, en da’s iemand die verstand van kwaliteit heeft (zelve immers een begenadigd schrijver en blogger, afkomstig uit de Vk.blog kweekvijver) sprak uit naam van honderden zo niet duizenden lezers met zijn lieve “Ik hoop dat APD (…) tot in lengte van dagen met zijn blog doorgaat en dat we allemaal hier blijven reageren tot we ver in de negentig zijn.” Zo, dan hebben we dat gehad en hoeft het in principe nooit meer gezegd te worden. Maar het mag best hoor. Kijk maar.

Het polstasje was zoals gezegd het hoofdonderwerp van discussie van vorige week, vooral omdat de blogbaas hiermee mild afgezeken kon worden. Timmerark (ja, dezelfde): “Polstasje? Hoe heerlijk jaren tachtig! (…) Ik weet nog dat mijn (stief)vader er voor het eerst een had. Hij had er zijn autopapieren in, een reservebril, of twee, de auto-, huis-, caravansleutels en die van alle buren, een EHBO-kit, gereedschap voor de auto en een tent. Heel modieus allemaal. Cognackleur.”  Uiteraard dook ook Kees er bovenop met een sneer over “zo’n oerlullig polstasje”. Blogbaas dezes werd in de hoek gedrukt en riep in opperste wanhoop uit: “Waarin bewaren mannen die geen polstasje hebben hun papieren, mobieltje en dikke portemonnee? Broekzak telt niet, want ik wil geen dikke bobbels. In hand ook niet, want die houd ik graag vrij. In binnenzak colbert of jas moeilijk met 38,5 graden in de schaduw. Onder de pet???”

“Voor APD blijft er kennelijk nog maar een plek over om z’n telefoontje te stoppen …”

Tja, toen werd het nog meer prijsschieten. De leukste vonden wij die van het olijke tweetal De Schrijvende Rechter (DSR) en Heer RozenwaterDSR: “Voor APD blijft er kennelijk nog maar een plek over om z’n telefoontje te stoppen …” En Heer Rozenwater deed er het gebruikelijke schepje bovenop: “Mijnheer de blogeigenaar rijdt nu ongetwijfeld rond met een dure zonnebril op in zijn sportwagen door het prachtige Toscane met naast zich een wulps/geil fotomodel. De decadentie spat er toch vanaf? Zich druk maken over een bobbel in zijn broek. Wees liever blij dat je nog een bobbel in je broek kunt krijgen.”

De zinvolle bijdragen waren zoals vaker van de dames afkomstig. Klare taal raadde aan om een poepchique tasje te kopen, zo eentje die zo duur is dat je het wel uit je hoofd laat om hem te laten hangen. Hoe kon zij weten dat blogbaas dezes dit inmiddels in Venetië had gedaan (dus er nu twee heeft)??

Photo: Poepchique handtasje, (c) 2015 A. Dapie
Photo: Poepchique handtasje, (c) 2015 A. Dapie

Ook Ilona had een tas gekocht in datzelfde Venetië en misschien wel bij dezelfde tassenwinkel. Ook wij werden daar immers geholpen door een Chinese dame.  “Wel geen Gucci of dergelijke prijsklasse, maar hij doet het nog steeds! Wil geen andere meer!” riep ons Ilonaatje blij uit. Enkele lezers namen de gelegenheid te baat om haar blog nogeens te lezen. Dat is zeker geen slecht idee, hier staan wat hoogtepunten en alle informatie die jullie verder nodig hebben. Wij van A.Dapie.com hopen dat Ilona snel weer wat actuele content gaat toevoegen, aldaar of alhier, wat ze wil als ze het maar doet.

Als jullie toch aan het wegklikken zijn, ga dan ook eens langs de Letterbak van onze Letterzetter. De goeierd is een prachtige kraakheldere serie begonnen over het goede en vooral slechte van Windows 10 en hoe daarmee om te gaan. Van harte aanbevolen (wel terugkomen).

Dat kun je wel zien dat is hij!
Dat kun je wel zien dat is hij!

Blogbaas’ verjaardag werd opgeluisterd door heel wat felicitaties, weliswaar minder dan vorig jaar, maar we hadden er dan ook geen ruchtbaarheid aan gegeven. Zonder de anderen te kort te willen doen was die van Marianne Smit, DE Marianne inderdaad, die uit de NRC-tijd, de dierbaarste *zwijmel icoontje*

Voorbijganger – die bij de buren vrij spel heeft – liet zijn chagrijn ook hier weer eens lekker lopen: “Neen , wat u van mij vindt raakt mij niet, wat ik van U vind is oneindig veel interessanter .. “ zei hij na wat onbegrijpelijke sneren over spruitjeslucht en andere wartaal. Geeft niet. Mag. Kan. Het internet is voor iedereen

Voor de statistieken: de 100e reactie was van voormelde DSR, en de 200e van Klare taal. De bijbehorende lepeltjes worden echter, zoals bekend, in vakantietijd niet uitgereikt. Sorry, Klare taal! 

Jon Stewart for President!
Jon Stewart for President!

Goed, dan hadden we dus nog Jon Stewart die afscheid nam van de Daily Show. Luvienna vindt hem “heel slim, heel scherp en voor de duvel niet bang” en Letterzetter riep “Jon Stewart for president!” Met beide uitspraken is blogbaas het van harte eens, dat was al eerder duidelijk. De persoonlijke APD all time favorite van Jon is wellicht de volgende, waar de correspondent uit London een banaantje nuttigt en de heren hun lachen niet kunnen houden. Graag even in het reactieveld melden als je de video hebt kunnen uitkijken zonder tranen in de ogen. De vergulde vork voor “zuurste mannetje m/v van de week” wordt dan per ommegaande opgestuurd.

Daily Show Prince Charles schandaal (video)

A responder from abroad een reageerster uit de verte – Sushi’s Treasure Trove – shared plaatste als opgewekte groet as a merry greeting to the aan de Dutchi Nederlandse expats een a video van of  Andre Rieu,

“Eh, SPAM?” was immediately meteen het the warm(e) reception onthaal by door a een reageerder responder, who is not die niet really known for bekend staat vanwege his friendliness zijn vriendelijkheid, so it was not dus het kwam niet unexpected onverwacht. Yet maar voormelde we did not further hear from aforementioned Sushi liet zich dus verder maar niet meer zien.

Verder ging het over Timmerarks goed verzekerde katten, en in het verlengde daarvan “hoopjes vogelveren en –resten” (Klare taal). Luvienna wist te melden dat haar katten “gelukkig te dik, te oud, te lui zijn” om achter prooien aan te gaan. “Hoewel het feit dat ik elke keer als ze daar vroeger aanstalten toe maakten ze krijsend achterna zat, daar ook misschien iets te maken mee heeft gehad.”

Drie keer gooien voor een kwartje - ome Tinus
Drie keer gooien voor een kwartje – ome Tinus

Ome Tinus won bij de buren niet de dagprijs in de Kunstrubriek met zijn droge onderschrift “Drie keer gooien voor een kwartje” bij nevenstaand plaatje, maar dit werd meer dan gecompenseerd door een onmiddellijke opname in de oneindig prestigieuzere Eregalerij der Hele Groten alhier. Het werkje is uiteraard van Matteo Massagrande, een Italiaanse kunstenaar van 56 lentes jong, die bij deze het recht krijgt om deze titel voor dit kunstwerk te gebruiken (met bronvermelding).

Tot slot nog wat ikjes. Er was er eentje van Martin van der Jagt over een gevonden hoorapparaat: „Nee, ’t is zinloos dat ik het omroep. Het is een hoorapparaat, als je dat verloren hebt, hoor je mij natuurlijk niet!” was de vrolijke uitsmijter.

Marc Loman liet zich in zijn ikje kennen als een zeikerd zonder weerga. Hij moest bij een pomp langs de autoweg naar de WC en betaalde daarvoor de gebruikelijke vijftig cent. Maar oh wat erg: “Helaas zijn de vloer, de muren en de pot al jaren niet schoongemaakt, zeep en handdoeken ontbreken.” Maar het allerergste komt nog: “Ik vraag mijn bijdrage terug bij de jongen achter de kassa.”

Elles Verheijen meldde in haar ikje dat ze “een benzinestation opreed” en wat er toen gebeurde. Hint: er kwam geen hijskraan aan te pas.

Ook Yvonne Woudenberg had er geen moeite mee zichzelf te blameren. Ze wordt binnenkort vijftig jaar en schreef over haar smartphone, eentje van “meneer Gates”, dus volgens haar is ze “de laatste der Mohikanen”. Huh icoontje? We zeggen het tante Jannie na.

Het is weer genoeg geweest. Hier stopt het overzicht van wat er vorige week op deze interactieve site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van A. Dapie zelve. Het heet “Masker met waterflesje”, (c) 2015, all rights reserved.  

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

175 gedachten over “Windows 10, Jon Stewart, een polstasje en andere belangrijke dingen (84)”

 1. Kijk, daar heb j e wat aan. Die avond had ik e r al in gedacchten voor uitgetrokken maar ik vind het tof dat ik mag roken!

  Like

 2. Bijwerking

  Ik haal bij de apotheek een doosje slaappillen op recept. Apothekers zijn tegenwoordig verplicht de klant goed voor te lichten over de (bij)werking van medicijnen.

  De medewerkster die mij helpt neemt deze taak zeer serieus en waarschuwt me: „Dit medicijn heeft wel een bijwerking. Je wordt er nogal slaperig van.”

  Dominique Aarts

  Like

 3. Kennen we dit ikje niet al?
  Maar goed, je hebt dus geen printer, APD, (ook geen 3D printer? Handig om polstasjes te maken!) maar vast wel beveiliging…deed deze moeilijk na het installeren van W10?

  Like

 4. Timmer, ik heb thuis inderdaad tijdelijk even geen printer, kwestie van even geen zin hebben om naar de winkel of onlineshop te gaan. De anti-virus bleef het na de update wel gewoon doen, je moet even voor jezelf uitmaken of je de Windows Defender (firewall) wilt hebben of niet, ik geloof dat die standaard wordt aangezet, maar kun je uitzetten. Letterzetter doet er erg lelijk over. Is mode onder computer nerds, alles wat je van MS of anderszins krijgt is “te eenvoudig”. Zelve heb ik Avast (betaalde versie, maar de gratis versie schijnt ook prima te zijn). Succes ermee, je bent om 18h00 hedenavond begonnen, ik verwacht je tegen middernacht terug.

  Like

 5. Kan Tim in plaats van aangemoedigd niet beter tegen zichzelf in bescherming worden genomen? Straks doet niks het meer en kan hij zich geeneens online afreageren.

  Er is vast wel een buurjongetje die het voor een dropveter in orde wil maken.

  Like

 6. Alles werkt perfect. Ik schrijf dit via Edge, maar ik denk dat ik Firefox zal blijven gebruiken, een vos verliest etc.

  Like

 7. Alles werkt, printer, MacAfee, en snel ook. Je hebt gelijk APD, het is een verbetering. Nu nog alles ontdekken.

  Like

 8. Totaal geen hick-ups of dat het nu erg lang duurde, ik begon om 19.30 en het was binnen een uurtje gepiept. Heb nog niets van Letterzetters tips gebruikt, weet niet of alles nodig is. Ik ben een doe’er, geen gebruiker. Zolang alles het doet ben ik tevreden…

  Like

 9. Prima Timmer en gefeliciteerd, ook jij bent toegetreden tot de happy Windows 10 community! En je hebt de 100e reactie op deze thread geschreven, het kan niet op, helaas wordt het bijbehorende lepeltje in vakantietijd niet verstuurd, maar kan jou dat schelen joh! Het gaat om de eer.

  Like

 10. Mooi! Bedankt Letterzetter, Ik heb God ook gevonden, erg handig!

  In principe ben ik een gebruiker die allang blij is als alles werkt. Ik heb gewoon geen tijd genoeg, en geduld (en hersens/kennis) om te diep te gaan. We werken ook samen op de PC. Dus dan moet je soms opzouten…net wanneer je e.e.a. aan het uit zoeken bent…Mijn schatje beziet alles van nog verdere afstand dan ik en vroeg:
  Kan Windows10 nu ook op de tablet?
  Ja, schat, op een nieuwe tablet, normaal gesproken maar wat heb je daar nu in je hand?
  Een tablet?
  Nee, schat, ja schat, maar je hebt een Apple in je hand en Windows is van Microsoft! Maar ja, zo gaat dat.

  Zo direct verder gaan naar je tips. Waarom ik het uploaden uit moest zetten is mij nog steeds niet 100% duidelijk. Voor mensen met een inbelverbinding? Ik heb sinds kort 35 mb (weliswaar gemeten door de slager zelf) en ga in januari naar 90 mb. We hadden 16,67 mb en het verschil is nu duidelijk merkbaar. Maar als het vergelijkbaar is met een standaard crashrapport wat je soms mag verzenden? Dat doe ik ook nooit. Misschien ook een beetje onaardig?

  Like

 11. Geloof het of niet, maar ik was een goede hobby programma amateur. In GW Basic, zo heette dit toch? Toen kwam C en mijn eerste huwelijk, nou, dan weet je het wel.
  Nog eens een leuk uitziend programma geschreven dat gedichten schreef, maar ja, je moest wel eerst de database vullen met woorden en zinnen. En met mijn grote broer, die dit voor zijn werk doet, toen we nog communiceerden, begonnen aan het spelletje Diplomacy om te zetten in een digitale versie. Zag er ook erg mooi uit, maar ik had te weinig intelligente vrienden met een computer, internet (1995) en een spelverslaving om het uit te proberen. Weg big bucks!
  Heb ooit nog (1996) een leuk baantje gehad bij warrig maar erg vooruitstrevend bedrijfje, start up zouden we nu zeggen; als Human Backbone. De eigenaar kon niet kiezen uit twee kandidaten en dus nam hij ons allebei aan. Ik werd Human en hij Backbone. Was mijn leven anders gelopen als we van plaats hadden gewisseld?

  Mijn manco nu, zoals ik dit ervaar, is dat ik tussen 1999 en 2005 het internet (goede pc en verbinding) de rug moest toedraaien. Scheiding, huwelijk, scheiding, het slurpte te veel tijd op. Ik heb dus geen continue ervaring het computers en internet. Nu is het hard mee rennen en gaande de weg brokjes informatie oprapen…

  Like

 12. Verbouwing

  Al sinds het begin van mijn studie woon ik in een opengebroken Amsterdam. Nu ook weer fiets ik zigzaggend door de werkzaamheden. Ik hoor een toerist aan een medewerker van de Noord-Zuidlijn de weg vragen. Of de Dam daar verderop ligt.

  „Dat klopt”, zegt de man ad rem, „die hebben we nog niet verplaatst.”

  Sophie Brinkhorst

  Like

 13. Oh, wat heb ik er toch een hekel aan, die “onvervalste Amsterdamse humor”, in het echt maar vooral als ikje. Houdt er toch eens mee op, mensen. ’t Is zeker ad rem, ahum, maar beloon het niet! Glimlach even, als je dat wilt, maar fiets dan door.

  Like

 14. Als kind van een familie die in een Jappenkamp heeft moeten wonen (marine, geen planters of zo, geen keuze) heb ik 4 en 5 mei als viering van de bevrijding en herdenking van het einde van de tweede wereld oorlog altijd al als egoïstisch en onrechtvaardig gevonden.
  Maar ja, wat doe je er aan?

  Die arme Jan Roos trouwens. Het is klote om aangevallen te worden, of dit gebeurd omdat je een ongelofelijke eikel of racist bent of omdat je gewoon op de verkeerde plek en tijdstip bent (door Ajax ‘fans’ bv, mij gebeurd), het moet fijn zijn om te weten dat Theodor Holman achter je staat.
  Voor je, daar heb je niets aan.
  Geert heeft ooit ook moeten vluchten voor 12 Marokkanen. Twaalf, is dat toeval? Misschien moet Roosje ook maar een partij beginnen. De partij van het kapmes.

  Ik vind dat de eigenaar van Parnazia (Parnassia?) hem op zijn minst een gratis muntthee moet aanbieden?

  Of haal ik nu de rellen door elkaar…

  Pawi, waar ben je wanneer ik je nodig heb?

  Like

 15. Hier ben ik, TimmerArk.
  Gratis muntthee aanbieden aan iemand die niet kan drinken en slikken is als Amy Winehouse vragen om nog eens wat te zingen.

  Je springt een beetje van de hak op de tak en die Theodor Holman heeft het voor mij voorgoed verbruid met zijn poepverhalen, Dat soort scenes had die A.F Th. van der Heyden ook beter kunnen schrappen in zijn -overigens heel mooie verhaal over- Tonio.

  Like

 16. In Marokko zelf kijken ze neer op die luitjes die hier in “modern Europa” willen wonen en dan alsnog een barbaarse cultuur aan gaan hangen. Baarden, lange jurken, in Marokko o zo handig tegen vliegen en ander ongedierte, maar hier alleen een teken des onderscheids. En niet ten goede, vinden ze daar.

  Like

 17. Oeps, scherp! Ja, maar kan muntthee niet via een infuus? Koud natuurlijk.
  Gelukkig delen we Holman. In vieren?
  Fijn zo naar voorheen VI kijken.
  Steeds vaker vind ik er niet zo veel meer aan, aan dit leven.
  Waar haal jij je motivatie vandaan?

  Like

 18. Nou ik toch aan de beurt ben:

  Mopperkont is/was in Canterbury samen met twee wespen in zijn slaapkamertje, en na een doorwaakte nacht ging hij toch nog zingen. Een evensong. Een evening song, avondgebedje op muziek.
  Mag ik vragen wat jullie koor daar liet horen, MK?

  Like

 19. Motivatie voor wat? Voor leven? Het is er, ik heb het net als jij, en als je goed naar Ilona hebt geluisterd is het alles waard. Doorademen, fietsen alsjewil, rug recht. Lekker schrijven. En ook nog eens Windows 10 plus een vriendin met een iPad. Man man man, om je vingers bij af te likken.

  Like

 20. Ik lees nu een (slecht) boek van Jeremy Clackson. Vraagt mijn vriendin:
  Is het een autobiografie?
  Nee, zeg ik, het gaat over hemzelf.

  Like

 21. Pawi
  Ik zit in canterbury als reisleider van nedelandse fietsers en hoef in de evensong niet zelf te zingen. Door wordt zeer vakkundig gedaan door buitenlandse koren, oa de mattheus kantorei uit Luzern en de clarion singers uit de VS, aangezien het koor van de kathedraal op vakantie is.
  Ik houd het kort want we moeten nu naar the Dolphin, een van de betere pubs van Canterbury.

  Like

 22. Mopper, ga maar lekker even los in de pub, daar kun je natuurlijk ook aan het community singing doen, ik vond dat altijd zo apart, dat ik van de schrik meedeed en het leuk vond.

  Like

 23. Ai, ai, ai. Heb geloof ik het eerste foutje gedaan in W10. Wilde ergens iets verplaatsen en nu draait het rondje eeuwig door. Uitdoen zo en bidden maar.

  Moet misschien een crowdfundingscampagne beginnen. Ik wil een nieuwe PC, één met gezichtsherkenning. En een boot.

  Afijn, wel te rusten en tot vroeg weer op.

  Like

 24. Dank je, Timmer, de foto is idd van eigen hand, kun je zien als je doorscrolt: “Featured image (helemaal hierboven): is van A. Dapie zelve. Het heet “Masker met waterflesje”, (c) 2015, all rights reserved.”

  Like

 25. Villa aan de Côte d’Azur

  De imposante witte villa, gelegen tegen de rotswand aan ons strandje aan de Côte d’Azur, was indertijd gebouwd voor de legendarische Franse actrice Sarah Bernhardt. Nu was het natuurlijk een vakantiehuis van een steenrijke Parijzenaar. Met een eigen trap naar het strand: une maison avec des pieds dans l’eau, zoals de Fransen dat noemen.

  Mijn dochter en ik lagen de afgelopen weken bijna dagelijks op het strand. We fantaseerden erop los over wat er zou gebeuren als de familie naar het strand zou afdalen: „Wat zijn ze knap! Wat leuk dat ze gewoon zonnebrandcrème van de Casino gebruiken! Ze bieden ons een waterijsje aan!”

  Vol enthousiasme bladerden we de Franse roddelbladen door om te ontdekken welke adellijke familie het zou zijn.

  Een vriend hielp ons snel uit onze droom: „Dat is het vakantiehuis van de brandweer van Lyon.”

  Cecile Raat

  Like

 26. Best wel beeldend opgeschreven, je ziet de verkneukelende Cecile en dochter liggen, daar op dat strandje. Jammer van die toevoeging over het huis met de voeten in het water, da’s om te pronken met de kennis van de Franse taal, had nergens voor nodig in de plot. Dit is een ikje (sjeuuhtje zoals de Fransen zeggen), daarin mag geen woord teveel. De rest was wel aanvaardbaar.

  Like

 27. De familie (de brandweer) is dus geen enkele keer in al die weken naar het strand afgedaald? Goh.

  Like

 28. Misschien leef ik wel dankzij Bolletje. O, nee, dankzij de Atoombom. Maar dat zelfde geldt voor Theodor Holman, dus of de wereld er gemiddeld gesproken op vooruit is gegaan laat ik aan uw oordeel.

  En Bolletje is een SUPER bedrijf. Bedankt! (Ik zal mij aan mijn afspraken houden).

  Like

 29. @Tim
  Heb je het uitgebreid op straat gevierd toen Theo van Gogh was omgebracht, of heb je gewoon thuis een extra borreltje in laten schenken?

  Like

 30. Jammer dat de rubriek ikjes-beschouwing een beetje onder water staat sinds de hoofdcriticus een beetje de pijp aan Maarten heeft gegeven.

  Zelfs Lummel, kook- expert uit den vreemde (nou ja… Parijs dus.) moet hier bijspringen in de Cote d’Azur verhalen die hier gepubliceerd worden.

  Like

 31. ik zou graag een puntje toevoegen aan 21.45 voordat ik met een goed gemoed ga slapen. het lukt me niet echt, bij deze dus.

  Like

 32. @Lz
  Ik vind jou een grofgebekte bemoeial, die waarschijnlijk niet weet waar het over gaat.

  Like

 33. Excusez la guerre , zoek maar uit.

  Het gaat mij over Theodor Holman die gewoon zijn vriend Theo van Gogh verdedigde, gewoon een leuke man . verder niks.

  Hij werd wel vermoord , Theo dus, waarom, weten we niet, door een psychopaat, misschien was hij ook te anti dit en anti dat.

  Like

 34. En als de moordenaar een psycho[aat was geweest, sdan had ie toch wel TBS gekregen?

  Like

 35. @HR
  Satya Nadella heeft nog geeneens Windows 11, dus geen wonder dat je niks merkt. -mild grinikicoon-

  Like

 36. @DSR, wat Satya heeft interesseert me geen ene mallemoer.

  Windows 11 is onder de motorkap een genot om naar te kijken. Al die klepjes, palletjes, radertjes, zuigertjes en pistons die feilloos met elkaar samenwerken. Heerlijk!

  Like

 37. DSR wilde maar zeggen dat iedereen zich met Windows 10 bezighoudt, maar dat jij kennelijk nummertje 11 al hebt.

  Like

 38. Wat zeg je Nou?
  Ik vind je zo, scherper dan vroeger?
  Dezer Dagen?

  Méén je dat nou?
  Mag ik jouw op mijn beurt iets zeggen?

  Als mensen om mij heen, zo als jij, intimi, dat zeggen, ga ik ‘n beetje gloeien van binnnen.

  Handdoekje, nodig, Riverside?
  Neen, ‘t gaat wel.

  Uit: Ben ik al zo oud? Bundel 2015, aug

  By riverside blues.nl on 16/08/2015 – 4:13

  Like

 39. Bolletje is een beschuitenfabrikant die mij een excuus brief stuurde en tien euro cash.
  Je moet wel een zielige geest hebben om overal van alles bij te halen om mij ergens van te beschuldigen.
  Ik vond de columns van van Gogh stom en dat heb ik hem ook gezegd, daarna samen biertje gedronken. Holman heb ik maar eenmaal ontmoet en hem toe gecomplimenteerd met zijn radio programma.
  Ook zijn columns vind ik al tien jaar niets. Een mail over gestuurd en antwoord op gekregen.
  Ik zou jouw, DSR, ziekmakende verdacht makingen zat kunnen zijn maar besluit meestal dat het de moeite niet waard is.
  Als dit mijn blog was had ik je allang te toegang geweigerd. APD heeft een grootmoederiger geest.

  Like

 40. @Tim
  Je moet niet zo zeuren.

  Jij neemt DSR al weken te pas en de onpas op de korrel, niet altijd even gemoedelijkoverigens en je stelt je buitengewoon onverdraagzaam op tegenover iedereen die niet zo oud-links is als jij.

  Dan kun je bij tijd en wijle een kwinkslag in je richting verwachten. -milde glimlachicoon-

  Like

 41. @Tim
  Waar DSR uiteraard z’n excuses voor aanbiedt is de zinsnede ‘borreltje laten inschenken’, aangezien je zelfredzaamheid op dit terrein algemeen bekend is.

  Like

 42. De Schrijvende Rechter AUGUSTUS 16, 2015 OM 09:00

  Dan toch wel een kwinkslag waarbij mijn linker wenkbrauw spontaan een weinigje van omhoog ging. En dat gebeurt niet gauw, kan ik u verzekeren.

  Like

 43. @K
  Dan gebeurde er kennelijks eens iets buiten de gevestigde patronen om.

  DSR’s geestesoog verwijdde juist bij de suggestie dat de wereld allicht een betere plaats zou zijn zonder de in sommige kringen zeer gehekelde heer Holman. Subtiel, maar toch.

  DSR houdt daar niet van en liet het merken. Aangezien Tim doorgaans geen blad voor de mond neemt en de afgelopen tijd DSR te pas en te onpas in zijn reacties erbij haalt, had de vermaning een scherpe toonzetting – waarna dan ook een passend excuus volgende. -milde glimlachicoon-

  Like

 44. Ik baal er stevig van indien mijn bijdrage(n) aanleiding hebben gegeven voor een ruzieachtige sfeer op dit Blog. Ik bied mijn excuses aan ieder die er niets mee van doen heeft.
  Zal mijn woorden zorgvuldiger kiezen. Gelukkig is de nieuwe aflevering van mijn feuilleton positief ontvangen en zal ik mij daar op richten.

  Ik denk dat de meeste mensen, met een goed en zonder goed hart, het wel duidelijk is dat ik Theodor Holman niet dood wens. Mocht die indruk zijn ontstaan dan zeg ik daar ook sorry voor, “Sorry Theodor!”.

  Een goede week voor iedereen!

  Like

 45. Jij ook een goede week, Timpie! En idd: binnenkort in dit theater de hervatting van Burnout, ook de slotaflevering van Pawi, en nog veel meer moois. Maar nu eerst het nieuwe weekoverzicht, hedenmiddag om 13h00. Opnieuw met eigen foto’s, en veel eigen werk vd A. Dapie community. En ikjes.

  Like

 46. @Tim
  Zelfs DSR had het wel door hoor, dat je het allicht niet letterlijk bedoelde -milde glimlachicoon-. Zulke excuusbrieven na een kaatseballetje zijn toch nergens voor nodig.

  Like

 47. Alarm!! Een beetje maar in dit geval maar: Help!
  Een vraagje aan de Windows 10-expert:

  Lieve Letterzetter,
  Ik heb per ongeluk een foto weggegooid. Maar ach, Prullenbak denk je dan. Maar ik zie hem niet!
  Ook niet bij de zoekfunctie in de Window-apps , en daarvan de zoekfunctie ook niet…

  Googelen leert me dat er klagende mensen zijn over de Prullenbak van Windows 10. En waar klagen ze over: hij is te grijs! 😦
  Hoop dat je me kunt helpen.

  Like

 48. Oei… Er is een programma Recuva (gratis!) dat verwijderde items op/van je harde schijf kan terughalen. Maar… dat werkt alleen als op die schijf er niets (of heel weinig) veranderd is. O ja, er vanuit gaande dat je maar 1 partitie op die schijf hebt, dus alleen C:\
  Downloaden, https://www.piriform.com/recuva installeren en je schijf laten doorzoeken. Je hoeft geen naam van die foto op te geven, alleen de schijf die doorzocht moet worden. Na de zoekactie staan alle gegevens die verwijderd zijn op je scherm, met daarbij een indicatie of het terug te halen is.
  Veel succes!

  Like

 49. Hoi Letterzetter, begrijp ik uit jouw reactie nou goed dat er geen Prullenbak meer is in Windows 10?

  Like

 50. Prullenbak is aanwezig in W 10. Maar als je die geleegd hebt, of de optie: ‘Bestanden niet naar de Prullenbak verplaatsen maar direct verwijderen’ is aangezet (klik met rechts op Prullenbak, kies Eigenschappen) of je hebt iets door een app laten verwijderen die de prullenbak niet gebruikt, dan is Recuva prima om iets terug te halen. Maar wel met beperkingen, niet alles is terug te halen.

  Like

 51. Overigens is het pictogram van de Prullenbak in W 10 prima aan te passen: Kies op de werkbalk het Zoekicoon en tik dan in: Thema’s
  Kies dan ‘Instellingen voor bureaubladpictogrammen’ en daar kun je dan een ander pictogram voor de Prullenbak instellen.

  Like

 52. Yeah! Dat vergrootglas had ik al geprobeerd. Maar bij ‘Thema’s ‘ natuurlijk niet. Hij staat nu op mijn bureaublad!

  Oké. ik koos eerst voor ‘leeg’. Domdom, zal wel foute keuze zijn geweest, want: ‘Map leeg’.
  Toen voor optie ‘vol’. Ook: ‘map leeg’.
  Nou ja, in elk geval staat ie erop! Zal het later checken want ik durf nog niks weg te gooien en de koffieman roept.
  Maar tot zover: hartstikke bedankt Letterman!

  :kiss: = een kusicoon maar dat zal niet werken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.