Kannie wachten op volgende maandag (90)

De Schrijvende Rechter (DSR)
De Schrijvende Rechter (DSR)

“DSR vroeg zich om 12h59 af “Heeft iemand wel eens geprobeerd zijn adem in te houden tijdens de Dodenherdenking?”Het antwoord komt vast volgende week.” Dat schreven wij exact een week geleden. Het antwoord is niet gekomen. Wel een hele hoop meer: ikjes, besprekingen van ikjes, reacties, kunst en kunstkopjes, een nieuwe aflevering van een seksverhaal – geschreven door een vrouw dus kei-opwindend – en een mededeling van het management.

Geniet er dus van. Zolang het nog kan.

Dat komt allemaal aan de orde in dit 90e weekoverzicht, waarmee wij de vorige week afsluiten en de nieuwe beginnen. En er komen er nog tien (schrijve: 10); bij de honderd houden we ermee op. Geniet er dus van. Zolang het nog kan. “Hè, kannie wachten op volgende maandag.” schreef ons beste paard van stal, Luvienna immers. En zo is het, en hier is het. Nog wel.

90bibimbapLummel zat een week geleden (om 13h46 om precies te zijn) in de woon/werkkamer. Dat hadden we niet verwacht. Wat deed hij daar? Die man hoort in de keuken. Jongens, jongens, wat een keileuk kookblog heeft die vent. En NNN reageert daar als in zijn beste tijden en sinds kort exclusief, want bij de NRC kookrubriek is hij weg. Aanradertje dus.

Leny Noordermeer schreef over de vellen en plooien die zij in de kleedkamer van een openbaar zwembad aan een groepje giechelende schoolmeisjes liet zien. Zou je als man niet moeten doen, zelfs niet aan schooljongetjes, want dan wordt je met de boevenwagen afgevoerd. Maar Leny oogstte er een verdienstelijk zelfspotikje mee. „Ja dames, kijk maar goed, zo zien jullie er over vijftig jaar ook uit,” had ze immers gezegd. Een collectieve kreet van afschuw was haar deel. En dan: „Echt niet!”

Riverside Blues, zelf naar wij vermoeden ook niet meer geheel strak in zijn vel, herkende het: “Prima “ikje”, wil trots zijn op wat de Almachtige u gaf.”

90tante pollewopPawi zag ook “van alles hangen en druipen” en fantaseerde dat Leny een gezellige dikkerd, à la tante Pollewop is. Kan! Volgens DSR leefde zij in concubinaat, iets dat voor een Roomsche krant nog erger was dan naar de hel gaan. En wij danken Letterzetter – maar vooral de tekenaar, Carol Voges – voor de prettige illustratie.

Timmerark deelde mee dat hij niet alleen foto’s van boeken uit de bieb maakte, maar ook van vliegtuigen, zittend in een tuinstoel in zijn eigen tuin. Hij wilde daarmee aantonen hoe druk het op Schiphol kan zijn. Aan hun website met vluchtinformatie had hij kennelijk niet gedacht, maar het leverde fraaie plaatjes op, zie zijn eigen website, waar nog meer moois te bewonderen is. Als je het kunt vinden, die vliegtuigen zijn inmiddels al weer weg. “Al denk ik niet dat je mij veel bij APD terug zult zien. Geen gemis, lijkt mij”, schrijft hij nog even op zijn blog. En “de sfeer daar is dusdanig verslechterd dat ik niet eens meer weet of ik het nog wel een leuk onderdeel van mijn ochtendritueel vind om eerst daar een kijkje te nemen, voor ik andere zaken aanklik.” Timmertje? Bedankt! Het kan snel gaan.

“Veel kluif en clou zit er niet aan,” was haar eindoordeel.

Ene V. van Kan beklaagde zich er in zijn (m/v) ikje over dat hij niet overstelpt met bloemen werd toen hij onlangs een verloren dikke portemonnee met inhoud bij de rechtmatig eigenaar terugbezorgde. Luvienna kon zich zijn verontwaardiging voorstellen – “vrij horkige eigenaar”– maar om daar zo’n heisa van te maken … “Veel kluif en clou zit er niet aan,” was haar eindoordeel.

Mopperkont was zoals wel vaker een stuk Hollandser: “Als ik van Kan was geweest, had ik in het ikje nog iets meer informatie over de eigenaar van de portemonnee gegeven (bv. geboortedatum en naam golfclub oid.) , zodat de man in elk geval voor zijn familie en vrienden herkenbaar was geweest.”

“Doet wel en ziet niet om – en pik zeker geen ruimte in waar mogelijkerwijs een goed Ik-je had kunnen staan.  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)” was het achteloze commentaar van DSR.

90loe-de-jong-koninkrijk-grEr was naar aanleiding van een betreffend ikje ook weer eens een discussie over e-books of papieren boeken. Ja. Ach. Zeker. Wat u zegt. “Ik ben fan van het ebook. Maar ook van mooie hardcover edities. Het een mee op reis, het ander thuis in de bibliotheek”verklaarde pawi.  En Klare taal bood de hele serie ‘het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog’ aan, “12 delen. Lou de Jong. Gratis af te halen.” Zelfs sjaggeraar Timmerark had er geen  zin in.

Een discussie over God en Ziggo hadden we ook nog. Ja echt! Het betreffende ikje werd met een brede grijns verwelkomd door internetfluisteraar Letterzetter: “Dat kan God in z’n zak steken …Overigens, hoevelen zullen Ziggo vervloekt hebben en God gesmeekt om herstel van de verbinding? En wie gaf heel snel én genadiglijk de oplossing om toch te kunnen internetten…? “

Riverside Blues
Riverside Blues

Maar jongens, jongens, wat was Riverside Blues weer diepzinnig. “Stel dat de Almachtige integraal lief is. Sterker, er zijn volksstammen die dat helemaal voor zich zien,” begon hij, “Het Kwaad laat zich niet door alle liefde uit het veld slaan.  Haar bacterie sluipt door het Universum …” Daarna werd het wat cryptisch. Maar toen sloeg hij weer toe: “God is lief is mogelijk ‘n versimpeling, zo onwerkelijk.  Met God is Liefde, daar kan ik wat mee. Raak ik hier ‘n kern van, het gevaar van over-vereenvoudiging?  Als je te veel vereenvoudigt loop je het risico, ‘n deel van de kern te raken.  Blijft ‘n karikatuur over.”

100e reactielepeltjeIlona scoorde de 100e reactie, slechts de blogbaas feliciteerde haar met deze Mijlpaal, een teken dat de Community zijn beste tijd gehad heeft? Jazeker, dat gingen we later in de week meer dan zien. Maar het lepeltje ging er dus nog een keertje uit.

Olaf Kluivers schreef het zoveelste zwerversikje. Een “jong zwerverachtig type” bedelde bij Leiden Centraal om geld. Twee mensen gaven iets. Een “mooi meisje” wier chipkaart kuren vertoonde werd van alle kanten geld aangeboden. “Ik krijg een vreemd gevoel” schreef Kluivers. Tussen de benen? Neen, hij zag er iets erg in!  De volkswoedeloopplank moest uit!

Lukte dus niet. Heer Rozenwater: “Een afgekloven ikje, ga ik niet op kluiven”.  Blogbaas: “Wat had Kluivers dan gewild? Dat het “zwerverachtige” type door alle 15 “man” met geschenken overladen zou zijn, op de handen het plein rondgedragen, uitgenodigd voor een gratis helikoptervlucht over de Bloemenstreek? En het “mooie meisje” straal genegeerd? “Nee teef, jij bent mooi en rijk, jij krijgt geen muntje” en onder de bus getrapt?”

Mopperkont: “Kluivers is een warhoofd die appels met peren vergelijkt.” Zo, die stuurt nooit geen ikje meer in. Toch?

person-couple-love-romanticLuvienna schreef een mooi zesde deel in haar “Dingen die ik met mannen heb gedaan” feuilleton. Ze hoorde zichzelf kreunen, jawel, dat kan. Verder had ze het prima naar haar zin met een mannelijk lid. “De radio speelt Joe Cocker’s You Can Leave Your Hat On. We bewegen traag met het ritme van de muziek mee, glijdend over elkaars bezwete, plakkerige lijf, en E fluisterzingt de tekst mee in mijn oor.” De reacties waren weer overwegend positief. “Heel knap om over zo’n delicaat onderwerp ingetogen, met spanning en toch trefzeker ( no pun intended) te schrijven, zonder in het genre bouquet en andere gevaarlijke tinten te vervallen.” (Klare taal)

Libelle wacht op ‘t zwellen - Indra
Libelle wacht op ‘t zwellen – Indra

De inspiratie stroomde tot aan de Kunstrubriek, met name bij de vrouwen. “Libelle wacht op ’t zwellen” dichtte Indra bijvoorbeeld bij nevenstaand plaatje.

Dan was er tenslotte ook nog de mededeling die je wist dat zou komen. Blogbaas dezes meldde het einde van het feuilleton- en communitygebeuren, in een uitvoerig verhaal, dat er op neerkwam dat hij niet langer als de blogsecretaresse (m/v) behandeld wilde worden, die maar braaf de verhaaltjes van anderen moest corrigeren, kopieren en plakken en vormgeven, in stilte, zonder de vrijheid te hebben om ook te reageren op zijn eigen blog. Nou ja, zoiets dan, lees het vooral allemaal nogeens na als je daar zin in hebt. De reacties toonden het gelijk van blogbaas dezes aan, dus dat was ok. [tekst loopt door onder video]

De ikjes zijn na te lezen op de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land staan hier, ze werden zoals altijd weer aangeleverd door de reageerders op deze site, veelal ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieReacties zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van unsplash.com, gemaakt door Elijah Hail

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

191 gedachten over “Kannie wachten op volgende maandag (90)”

 1. Tjongejonge Apie, wat een bombshell:

  “En er komen er nog tien (schrijve: 10); bij de honderd houden we ermee op. Geniet er dus van. Zolang het nog kan.”

  Hoe moet ik dat rijmen met de lyrics van Don’t let me down, wat je bij je memoreren vanh et einde van het feuilleton- en communitygebeuren hebt geplaatst:

  “Don’t you know it’s gonna last
  It’s a love that lasts forever”

  Als je echt bij 100 ophoudt met het intro (en de community?) hoop ik dat je opnameplaatsen in afkickcentra hebt geregeld; dat wordt anders een bloedbad.

  Overigens weer een prachtig intro, deze 90e – uiteraard zou ik haast zeggen. Ondanks de hier en daar vet verontrustende (VETontrustende) inhoud.

 2. iPad

  Vrolijk en een beetje trots loop ik, 70-plusser, de Haagse Apple Store uit. Zojuist een cursus iPad/iPhone gehad en ik weet aanzienlijk meer. Op het terras tegenover de winkel zitten vier oudere heren met wie ik mijn blijdschap deel. „Al dat moderne gedoe”, zegt eentje. „We hebben veertien maanden tegen die ingepakte gevel aan moeten kijken en voordien zat er een geweldige boekhandel in.”

  „Die boeken zitten nu op uw iPad, evenals de NRC”, zeg ik. „Heeft u wel eens een vlieg doodgeslagen met uw iPad?”, is de reactie. „Nee”, zeg ik verbaasd. „Nou, ik wel met een NRC!”

  Frank Hiemstra

 3. Puik.

  Hopelijk trekt TimmerArk weer wat bij. Zo slecht is de sfeer hier toch niet.

  Een detail vond ik opmerkelijk, namelijk het honderdste reactie lepeltje. Gefeliciteerd Ilona, natuurlijk, maar dat was toch nooit de gewoonte? Dan kan het ook geen teken zijn dat de Community zijn beste tijd gehad heeft.

  Ik heb er nog steeds vertrouwen in.

  Tenslotte: houd je helemaal op met feuilletons of alleen met feuilletons van inzenders die je als een blogsecretaresse (m/v) behandelen?

 4. Attenooije – altijd maar weer over ouwe mensen en hun gedoetjes. -bareuh-. En zo lusten we er nog wel meer: wel eens en markreeltje ingepakt, vloer afgedekt, kont afgeveegd met je iPad?

  En om wespen dood te slaan, kun je toch nog altijd het beste de weekend-Telegraaf nemen, dunkt me.

  Enfin, afgelopen zaterdag passeerde DSR de net geopende Apple Store in Brussel. Vijfhonderd makke schapen wachtten blijmoedig op hun beurt. Veevolk waarvan de spaarvarkens kennelijk nog niet vet genoeg waren, maakten al even opgetogen kiekjes. (Zouden die nou in een album gaan?). Acht man politie was tot ledigheid veroordeeld, dat scheen ze niet te deren.

  En als dan men stralend de winkel verliet met een nieuw internettelefoontje in de hand, om plaats te maken voor iemand anders, werd de nieuwkomer door een enthousiaste haag medewerkers onthaalt met applaus en gejuich! -gifgroen schompetanusicoon-

  DSR heeft goed gekeken, maar het beeld van het Gouden Kalf stond zeker verdekt opgesteld. De mensen worden steeds gekker en op zo’n manier gaat alles kapot.
  Eindoordeel: 4.5+ (zegge: viereneenhalfplus)

 5. Geen mens die het APD wil beletten om op z’n eigen blog te reageren. Laat ’t nog een weekje, of twee weekjes aanslepen en dan gaat APD vast weer door met datgene waar hij zelf nota bene zo’n plezier in heeft.

  De dwarsliggers, DSR en Keesschie, zijn immers feuilleton-technisch afgetaaid -ze hebben zich opgeofferd omwille van de sfeer en het algemeen belang-, dus wordt het er alleen maar makkelijker en aangenamer op.

 6. De lezer, die met stofkam mijn stukje leest, het was o snijdend villein, het ging over iemand die op ’n andere site, ’n trol uitilet.
  De rode loper liet men binnen.

  Oh mijn villein ik, mijn opgewekte alter ego, maakte gehakt van ‘m. Ik heb het weggepoetst.
  Het kon echt niet bleef van de ijdeltuit niet zo veel over..

  Hier bij ADC is de beschutting daar.

  Het “ikje” ga ik eerst op Drasties doen, wat er over blijft aan creativiteit, is voor hier.

 7. Wederom een prima overzicht van de afgelopen week en introductie van de nieuwe.

  De laatste alinea van de blogbaas stemt niet erg vrolijk.
  We krijgen het droeve bericht dat we nog maar 10 intro’s gaan krijgen en niet meer dan dat. Punt uit dus.

  Heer A.Dapie wenst ook niet meer als secretaresse te fungeren voor deze of gene, noch als vormgever en redacteur.

  Slecht nieuws, al met al, moeilijk te verwerken.

 8. @Klare taal, misschien kunnen we zo’n wederzijdse-ondersteuningsgroepje (of hoe heet zoiets – slachtofferopvang?) met alle community-ontheemden vormen.

 9. @L
  Wat een goed idee.

  Mag ik secretaris-penningmeester worden? Het voorzitterschap had allicht voor DSR -als een van de hoofdontheemden zonder onderdak voor z’n feuilletonnetje terwijl jullie nog beschutting hebben, zij het in een kil huis – allicht de meest voordehandliggende gedachte geweest, maar bescheidenheid en tijdgebrek maken dat een meer dienende functie meer voor de hand ligt.

 10. Prima idee, Luvienna.

  De feuilletonisten m/v zijn natuurlijk de meest gedupeerden, terwijl ik zelve helemaal niet schrijf en alleen maar lees.

  Maar de kwaliteit moet natuurlijk wel gewaarborgd worden.

 11. Als ik het zo lees klinkt het veel definitiever en onmenselijk onaardig naar de gastheer hier, dan het mijn gevoel van dat specifieke moment, op mijn eigen blog, waar ik veel meer dan ik hier ooit deed, mijn onmiddellijke gevoel uit, ten einde daar later op de nacht niet wakker van te hoeven liggen; met andere woorden, en die zijn hier ook terug te vinden, over zowel Het Verdriet en Het Begrip over Het Besluit, alles is betrekkelijk behalve dit laatste.

 12. DSR 15:11
  De vraag “mag ik” zou meer in stijl zijn geweest als er stond “mag DSR”.
  Dat doet vermoeden dat er hevige verlangens een rol speelden.

  Zich over de “ontheemden” ontfermen, die tot nu toe zichzelf hebben ontheemd, dat zal geen vetpot opleveren voor de penningmeester van dienst. Als de collectezak alleen maar langs Keesschie en DSR wordt gehouden, drie keer raden hoeveel pepermuntjes je erin terug vindt.

 13. @Tim
  Er wordt tegenwoordig veel te gauw ‘ontmenselijkt’ – het is hard op weg een nieuwe stoplap te worden. Iedere stuitse scheet voorschaduwt dan het eind van de beschaving.

 14. @P
  Slechts het verlangen om goed te doen. Maar je hebt gelijkt, de derde persoon was beter geweest. Zo mag men het ook opvatten.

  Iedereen is ontheemd, de een wat meer dan de ander. Misschien kunnen we de regering een brief schrijven. En allicht weet Tim nog wel een trucje om een plaatselijk geldpotje aan te spreken, bv. het wasmachinefonds voor minbebeursden.

  Als de avant garde niest, is het volk verkouden. We zijn dus verplicht goed voor onszelf te zorgen.

 15. Luvienna 15:55

  Ik zal mijn (bijna-ex)-collega’s van de crisisopvang eens polsen, maar ik vrees dat ze niet veel tijd voor jullie kunnen vrijmaken.

  Zelf start ik per 1 oktober met een nieuwe full time baan, zodat jullie het een poosje zonder mijn valschheid zullen moeten stellen. Maar gelukkig heb ik een paar goeie vervangers! 😉

  Apie, veel succes met de komende 10 intro’s. Het lijkt me nog een hele klus.

 16. @DSR Prima, als je er dan voor zorgt dat iemand anders zich tot het voorzitterschap geroepen voelt.

  @JKlare taal, dank je. Ik hoop dat er meer zo over denken, dan komt het misschien wel van de groot. Een secretaris-penningmeester (dat laatste deel van de dubbelfunctie zal puur ceremonieel zijn, vermoed ik) heeft zich al aangediend.

  Ben jij wellicht geïnteresseerd in het voorzitterschap?

  @Timmer Ik snap je “onmenselijk onaardig naar de gastheer hier” niet; we geven juist uiting aan onze ontreddering dat we straks zonder het intro en feuilletons moeten doen. Dat is toch een groot, nee reuzegroot compliment aan de blogbaas?

 17. Indra! Slag na slag komt neer op ins moede hoofd. :-((

  Maar heel veel succes en plezier en vooral ook veen slaap toegewenst in je nieuwe werkkring!

 18. Ik leek, Luvienna, onmenselijk onaardig door te stellen minder te komen. Onaardig naar Hem die zoveel voor mij betekend heeft.
  Door Hem ben ik bijvoorbeeld, in willekeurige volgorde, in aanraking gekomen met Luvienna, pawi en Indra. Drie vrouwen die, naar ik weet niets gemeen hebben behalve een ongelofelijke fijnbesnaardheid en een geweldig gevoel voor literair talent.

 19. Nee, die was voor Timmerark, allereerst door mijn naam met een Hoofdletter te schrijven als ware ik een god. En ook in een moeite door (in dat – nogmaals – hele kleine kotsicoontje) dat “ongelofelijke fijnbesnaardheid en een geweldig gevoel voor literair talent.” dat hij aan liefst drie vrouwen die zijn verhalen goedvinden toedicht. Het is wel waar, maar dat zeg je gewoon niet. Vind ik dan weer.

 20. Van één van de meest geliefde (Sta ik er in? Vet of gewoon? Krijgt er iemand een mooi kroontje? Met wie veegt A. Dapie deze keer de vloer aan?) delen van dit blog. Nog maar tien keer een introïtus… Zeg dat eens tegen die Max Verstappen!

 21. Ongelooflijke fijnbesnaardheid en geweldig gevoel voor literair talent? Als we dat al gemeen hebben, wat wil je dan nog meer? Nou ja, zoals je op je eigen blog kunt lezen, TimmerArk, is talent alleen niet genoeg.

  In mijn ongelofelijke fijnbesnaardheid zou ik wel eens meer willen lezen van De Hoefbekapper, bijvoorbeeld. Of eindelijk eens Klare taal die uit haar dak gaat.

 22. Aha, heb ik eerst Timmertje en toen Apie verkeerd begrepen. Dat de conversatie hier dan nog zo vaak goed gaat, zeg! 😉

  Goed idee pawi! @Klare taal, ga jij nou eens een keer verbaal uit je dak! Doe maar gewoon in de vorm van een reactie.

 23. @ Luvienna 16.18

  Nee Luvienna, ik ambieer geen voorzitterschap, ik ben niet eens schrijver en verder computer-technisch een digibeet.

  Ik denk dat jijzelve als gevierd schrijver en iemand die zelfs als adviseur voor schrijvers optreedt (singularity) en heel geschikte voorzitter zult zijn.

  Ik kan hooguit wat hand- en spandiensten verlenen.

 24. @Klare taal

  Daarom juist, laten we eens een originele insteek nemen en een voorzitter met een verfrissende blik aanstellen. Daar lijk jij me als geknipt voor. 🙂

  PS: en dank je wel voor dat ‘gevoerd schrijver’ 🙂

 25. O ja, goed idee Apie! Want als de intro’s en de feuilletons en zo wegvallen, hou je natuurlijk zeeën van tijd over. Misschien loop je dan wel met je ziel onder je arm je af te vragen wat je in godsnaam moet doen. Dit kan dan een mooie afkickactie zijn. 😉

 26. zucht zie ik nu pas: ‘gevoerd schrijver’ in 17.32 (aan de leeuwen?) is natuurlijk bedoeld als ‘gevierd schrijver’ .

 27. Luvienna om 17:21

  Aha, heb ik eerst Timmertje en toen Apie verkeerd begrepen. Dat de conversatie hier dan nog zo vaak goed gaat, zeg!

  Ik word vaak verkeerd begrepen Luv, dat komt omdat ik mij vaak gebrekkig uitdruk.

  Daarom schrijf ik het nu zo duidelijk mogelijk:

  Ik heb persoonlijk veel aan A. Dapie te danken. Niet alleen omdat hij mij een kans heeft gegeven als schrijver ‘door te breken’ (heel grote aanhalingstekens) maar ook omdat hij in moeilijke periodes altijd vriendelijk en soms lief (mag ik dat verklappen?) mijn mails heeft beantwoord. Mijn vriendin kan dit beamen. (Niet lezen als biemen?)
  “Waarom zit je nu weer zo te glunderen?” vroeg ze, als ik een mail aan het lezen was.

  Ik vind het ook erg jammer dat onze beste blogbaas om wat voor redenen dan ook enige handdoeken de ring in moet gooien. Als het helpt Hem (lekker puh icoontje) hierop terug te komen wil ik ze best persoonlijk gewassen en gestreken naar hem terug brengen.

  Ik heb gezegd.

 28. @Luv
  Keesschie lijkt me het meest geschikt als voorzitter. Vanwege zijn onpartigheid, eerbiedwaardige grijze haar, maar vooral omdat hij het meeste te lijden heeft gehad van iedereen.

 29. @ DSR,

  Warempel, hoe eenvoudig kan het zijn.

  De iconen en vaandels zijn in onbruik geraakt neem ik aan.

 30. @Pawi
  DSR heeft al een tijdje twee Hoefbekappertjes in z’n hoofd zitten: ‘Hongerig begin’ en ‘Een ambt van hoge statie’.

  Allicht kan ik, zoals on het begin, iedere dag een stukje plaatsen, gewoon op het topic waar de conversatie van de dag plaatsvindt, met een clifhangertje enzo, in vijf a zes kloeke delen.

 31. DSR. heb je deze delen al aan de Voorzitter met zijn Trotse Grijze Haardos voorgelezen?

  Kloeke delen, wat zal onze notulist in zijn nopjes zijn!

 32. Jaja – maar als Keesschie het doet, dan wordt ie gemodereerd -bedenkelijke glimlachicoon-

 33. Me dunkt (blader maar eens terug) dat er zat reacties van Keeschie op dit blog staan. Schelden noch haatpraat wordt geduld, zoals bij alle andere reageerders, de rest blijft staan, hoe valsch en stiekum geniepig het vaak ook is. Geniet ervan, zou ik bijna zeggen. Not. 😦

 34. DSR verwees naar het verwijzen naar mails. T. mag het, K. mag het niet. Verder mijn zaak niet, maar ’t loopt in de gaten.

 35. Ik verwees maar citeerde niet, dat is toch heel wat anders? Ga je weer spijkers zoeken?

 36. Hoogste tijd voor een gemoedereerd tafereeltje. *A.Dapie is er aan toe, en met hem alle deelnemers.

  Jaren geleden zat ik aan tafel met tegenover mij *A.Dapie, aan zijn linkerzij Luvienna, aan zijn rechterzij Ad Hok. Dapie en ik gaven elkaar over de tafel heen de rechterhand die onze vete zou moeten beslechten, en voor de foto deden we het nog eens over met de linkerhand. De vete doofde langzaam uit. De foto zwerft nog ergens. Dapie was het stralende middelpunt.

  Luvienna was ook het stralende middelpunt, hoewel zij op een hoek van de tafel had plaatsgenomen. En Ad Hok het stralende middelpunt op die andere hoek, verhalend over zijn wereldreizen.

  Links van mij de chaperon, die enthousiast werd omarmd door Heer Rozenwater, rechts van mij. Dit hoeft men niet letterlijk te nemen, maar HR nodigde hem wel uit voor een eigen hoekje “Midden Oosten”. Wie weet of het delen van mijn avocado- voorgerecht met HR iets met hem heeft gedaan? Samen een bordje met twee vorken…Ook HR was een stralend middelpunt, op de rechterhoek.

  Pure liefde. Na tafel buiten nog wat mijmeren over het IJ en de herinneringen daaraan, een sigaret voor deze en gene, de fiets weer van slot, de benenwagen op gang.

 37. Ja de ideale wereld, zoals Voltaire in ” le meilleur des mondes possibles al besprak” helaas is Candide nog niet ver genoeg gekomen.

 38. Wel DaSeR, wie dan wel? En wat maakt het uit? Men werkt zich hier uit de naad om de schade te herstellen en ik citeer, nee, ik verwijs naar iets positiefs dus waarom daar weer heisa over schoppen? Wat voegt dat toe? Doe nou eens normaal man, Wilders naait Rutte icoontje…
  Verder wens ik je een goede nacht. En iedereen.

 39. Roestig vriend, roestig. Lees nog eens Candide. Heb ik ook nog niet gedaan. Klare taal wijst de weg.

 40. Ja dat waren nog eens mooie tijden, pawi. Wellicht omdat niet alle huidige reageerders erbij aanwezig waren. Ik herinner me nog een ruzie tussen DSR en Heer Rozenwater in de aanloop ernaartoe. Het was te ver. De trein te duur. Hij kwam dus niet.

  En gelukkig dat je het knietje vrijen onder de tafel niet hebt vermeld, daar kwam dat stralen vandaan denk ik. 😀

 41. Ja, Apie, dat ongeneerde knietje vrijen is een onprettige gewoonte van je. De volgende keer ga ik zeker niet naast je zitten.

 42. Misschien zou Pawi ook gewoon Nederlands kunnen spreken in plaats van koeterwaals.

  Dat voddige roestig, nogmaals roestig, is erg storend en ergerlijk.

 43. Ik legde hem voor je klaar, Ad 😀 Ik had het uiteraard over Heer Rozenwater en de chaperon, weet nog altijd niet hoe ze dat klaarspeelden…

 44. Apart wel die draad op drasties, idd nog niet zo lang geleden als ik in herinnering had. Wat opvalt: geruisloos zijn daar tig reacties verwijderd, een stuk of vijf. Zonder enig ander spoor dan verwijzingen die niet meer kloppen (op 45 naar 51).

 45. @Tim
  Haha! Wilders kan er ook nooit eens buitenblijven. Die krijgt er zelfs nog de schuld van als het naar mest stinkt in Brabant.

  Jij verwees naar mails van APD, die je vervolgens de kous op de kop gaf door erop te wijzen dat verwijzen naar mails eigenlijk niet mag. Om het vervolgens wel bij jou door de vingers te zien, terwijl hij K. eerder nog voor iets dergelijks had gemodereerd. (Deze uiteenzetting is trouwens niet bedoeld om de discussie op te rakelen, maar ter ondersteuning van je eigen -trage- begrip. Geen dank.)

  Inderdaad, er wordt hard gewerkt. Er is al een Ontheemdencomite in oprichting. Het bestuur is al bijna in kannen en kruiken. We zoeken nog naar Gewone Betalende Leden. Iets voor jou, eventueel met sloeberkorting met stempeltje van de Sociale Dienst? -milde glimlachicoon-

  Je kunt beter een kaars aansteken, dan de duisternis vervloeken, m’n beste Tim. -uiterst mild glimlachje-icoon-

 46. Ge hoeft mij niet te waarschuwen heer Blog beheerder, als u het bij de 100 voor gezien zou houden.
  Er zijn er, daar hoor ik bij, die hoeven als het even kan niet in zo’n overzicht.

  Mijn “kick” is meer bij het bedenken op het moment.
  Het bundelen van andersmans grappen, woordspelingen, je moet het leuk vinden.

  Prima er mee op te houden.

  Als ik het produkt Apiedapie in vogelvlucht bezie, kun je observeren, dat er ’n aantal lieden klaar staan om hun adem 2 minuten in te houden, dat hier te melden , te koppelen aan Onze Dodenherdenking?
  Wat ’n staaltje van Super creativiteit.
  Ik kan me voorstellen, dat men bij Drasties de rode loper voor zulke ongijn te te laten voor wat het is.

  Blogbeheerder laat in het midden of wat de planning is voor de naaste toekomst.

  Als sterk punt wil ik niet nalaten de prachtige ADC lijnen te benadrukken, als je dat doet, zou je kunnen overwegen, langer dan 1 minuut, mijn tijd, hier te toeven.

 47. Klare taal 23:11
  Roestig, Klare taal, roestig maar.

  Roestig is de vertaling van rustig. En met rustig bedoel ik: kalm maar. Als ik zie dat deze of gene zich te veel dreigt op te winden, zeg ik dat.

 48. Wat ik daar at ben ik straal vergeten; ik weet alleen nog dat het iets vlezigs was, want ik voelde me schuldig t.o.v. mijn stralende buurvrouw. Was het eendenborst? Kippenborst? Waren het misschien varkenspootjes? We zullen het nooit meer weten, tenzij iemand het bonnetje heeft bewaard.

 49. Knap van Ad!

  Ik deed ook nog een poging gedaan die foto op te scharrelen maar verzeilde daarbij in de stoffige archieven van draties/apie.com: DSR die perse de M&G in Brussel wilde houden, DSR die met een boycot dreigt omdat iemand suggereert dat hij al vroeg aan de drank is. (Bertje die fijntjes DSR er aan herinnert dat DSR zelve geregeld suggereert dat iemand al aan de drank is maar dat is dan volgens DSR meten met twee maten). Apie die Luvienna oesters wil leren eten en als hij niet al een vriendin heeft haar nog veel meer wil leren (ja, het is geilaard, die Apie en dat mag uiteraard!).

  Ja, die M&G (we probeerden Willem en Ilona erbij te betrekken maar dat is niet gelukt) lijkt al honderd jaar geleden. Wat waren we toen nog jong en naïef, van IS hadden nog nooit gehoord. Wat me het meest verbaast achteraf is dat de chaperonne pawi’s wettige echtgenoot is. Dat woord “chaperonne” zette me op het verkeerde been.

  Pawi, zeg maar tegen je chaperonne en wettige echtgenoot dat het midden-oostenhoekje nog steeds wagenwijd voor hem openstaat.

 50. Het staat me bij dat die M&Gbper se in het hoge noorden (Utrecht?) op een doordeweekse werkmiddag moest worden gehouden.

  Ik gun alle petanquende oudjes en de anderen die dan kennelijk de vrijmoedigheid om aanwezig te zijn van harte een gezellig middagje, maar dan moet DSR helaas afhaken.

  Dat DSR een ander voorstel heeft gedaan, kwam slechts voort uit zijn verlangen eea bij te wonen. Dat moet voor HR, die eerder DSR’s loyaliteit aan zijn kameraden hier in twijfel trok, toch een hartversterker zijn.

 51. @DSR, je voorstel was een M&G in Brussel, erg flexibel stelde jij je daarmee niet op. De kop voor die foto heb je overigens al gewonnen met je “HET NIEUWE DRASTIES BEZEGEND MET DUIVELSHANDDRUK”.

  In die tijd speelde ook de boycot van Apie op drasties maar als OibiBio kwam hij er toch heel sneaky doorheen 🙂

 52. @HR
  Tsja, als het tijdstip van samenkomst aan het eind van de middag is, dan restten DSR weinig andere mogelijkheden dan zijn verblijfplaats. Vragen staat vrij, nietwaar?

 53. Israël

  In verband met een geplande reis naar Israël nam een kennis contact op met haar verzekeringsmaatschappij: viel deze reis wel onder de dekking van haar doorlopende reisverzekering?

  De medewerkster moest dit even navragen. Een muziekje later kwam het antwoord: ja, Israël viel onder de dekking.

  Nog even een extra check: „Ik ben toch verzekerd op basis van Europa-dekking?”

  Wederom werd navraag gedaan, waarna de medewerkster haar klant vol overtuiging geruststelde: „Ja hoor, Israël doet ook mee aan het Songfestival, dus dat is Europa!”

  Heleen Akerboom-Menger

 54. Volgens mij was het een vrijdag en is DSR niet de enige die werkt en in het buitenland woont.

  Heer Rozenwater, die “OibiBio” gooide er heel sneaky inderdaad af en toe wat woordjes en zinswendingen in die van mij afkomstig zouden kunnen zijn, er waren er meer destijds, zelfs eentje die zijn reacties standaard met “Nou moe” begon, alsof ik daar het patent op heb.

  Nee, die tijd is gelukkig voorbij. Hetzelfde sufkopje blijft wel in dezelfde sferen bezig, ik neem althans aan dat hij een paar weken geleden als De Schrijvendde Rechter op drasties verwarring zaaide. Mag. Kan. Het mannetje kan mijn rug op. Maar ik draag hem dan niet natuurlijk. Wat een keirare uitdrukking is dat nou weer!!!

 55. Dank je, Heleen, voor het delen van dit stoffige grapje, dat al gedebiteerd wordt sinds Mieke Telkamp met Brandend Zand de eerste prijs in de wacht sleepte. duh icoontje

 56. Fijn om te lezen dat het om een ‘geplande’ reis naar Israel ging, niet om een ontvoering door de Mossad of een dolzinnige ontsnapping met een jonge toyboy oid.

  Voor de rest mag het mormel van vandaag wel tussen de bruine anjers worden geplant. Tweedehandscosumententoestandjes, hoe verzin je het? Doe dan in ieder geval of je het zelf was – je schrijft een stukje, je legt geen getuigenis af voor de Waarheidscommissie.

  Nu nog even de bank bellen, om zeker te weten dat de pinpas het doet. Kijk vooral niet op internet, daar wordt toch alleen maar gelogen.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 57. @APD
  Jij zult het ’t beste weten, maar ook vrijdag is een werkdag, en niet iedereen is even flexibel. Nogmaals, tegenvoorstellen staan vrij, nietwaar?

 58. HR 11:56
  Ik heb altijd chaperon geschreven. Je hebt dat blijkbaar automatisch anders gelezen. Het Midden-oostenhoekje, nog steeds wagenwijd open?
  Dat zal hem plezier doen.

  Het was een vrijdag en ik ging enkele uren eerder weg van mijn werk, DSR 13:12. Als je dat maar eens per vijf jaar doet, vindt niemand dat een probleem.

 59. @Apie, dat valsche sufkopje doet het heel geraffineerd, is overduidelijk een ouwe getrouwe, volgt de ontwikkeling op de voet. Ons resten dan LL en JJ, deze twee, maar de valschte daarvan is LL.

  @DSR
  Ik bood je toen nog een slaapplaats aan maar meneer trok daar zijn lange neus voor op 😦

  @pawi
  Sorry, sorry! Ik schreef per abuis chaperonne en bedoelde natuurlijk chaperon. Bij een chaperon stel ik me een oom voor die een jonge maagd op een lange gevaarlijke reis moet begeleiden.

 60. @HR
  Echt waar? Kan me niet voorstellen dat ik daar nee tegen heb gezegd.

  @P
  DSR is de beroerdste niet. Tijd noch moeite zijn hem teveel voor dit soort dingetjes, dus ’t zal wel niet te doen zijn geweest.

 61. HR, mooie fantasie, en nog niet eens zo heel erg bezijden de (virtuele) werkelijkheid.

  Ik moet DSR trouwens nog complimenteren met zijn reactie op dat iPad-ikje van gisteren. Een levendige beschrijving van enthousiaste mensen die bij de Apple Store inkopen doen, elkaar netjes voor laten gaan, de feestvreugde van nieuwe iProducten delen…Goed beschreven. Met voor mij een heel andere conclusie: dit zijn vrolijke mensen die een goed product kopen waar ze nog veel plezier van zullen hebben. Heb jij zelf geen iPhone of iPad?

 62. @P
  Nee, ik doe het nog zonder.

  Natuurlijk was het een vrolijke bedoening en DSR gunt iedereen zijn pretje en zijn Padje, maar de verdwazing was evengoed over de menigte vaardig.

  Het bleek niet alleen uit de holle vreugde die uit de dof-glanzende ogen straalde, maar vooral uit het feit dat men bereid is om op een miezerige zaterdag met 500 man in de rij te gaan staan, om vervolgens als een Vierdaagsewandelaar te worden onthaald.

  ‘Wat goed zeg, dat je kiest voor een Eppel! Jeuj-jeuj-jeuj & klapperdeklap!’. Tot zo’n behandeling wil je je toch geen aanleiding geven?

 63. Ik herinner me nog de grote vreugde van een van mijn kinderen, trots de winkel uitlopend met een nieuwe Mac, eindexamencadeau. Die was helemaal aangestoken door het Apple virus en heeft werkelijk iedereen in zijn omgeving weten te overtuigen van de schoonheid ervan. Ook mij.

  Zolang het kan, en als het kan, omringen we ons graag met mooie dingen, Apple hoort daarbij, en Bose natuurlijk. In de sfeer van zijde en satijn. Of van concerten, films, boeken. Of reizen.

  Dat je belt met de verzekeraar of Israel onder de dekking valt, als je zelf al weet dat je een Europa-dekking hebt…dan verdien je een dom antwoord op een nog dommere vraag. Ja, ze bestaan, domme vragen.

 64. @DSR Echt waar? Kan me niet voorstellen dat ik daar nee tegen heb gezegd.
  Jeetje, dan moet ik me wel heel sterk vergissen. Heb ik wellicht pawi of Luvienna ooit een aanbod gedaan om bij mij te overnachten? Nou ja, hoe het ook zij, mijn aanbod geldt voor de eerstvolgende keer als er een reünie in Amsterdam wordt georganiseerd. Uiteraard wel op de strikte voorwaarde dat je mijn gastvrijheid niet misbruikt om me tot het geloof der vaderen te bekeren. Het moet gezellig blijven.

 65. Ik weet 100% zeker dat je dat aanbod hebt gedaan, Heer Rozenwater, we hebben er zelfs nog wat gnuivende grapjes aan gewijd. En voor DSR was het denk ik het overtuigende argument om niet naar Amsterdam af te reizen. Zou het voor mij ook geweest zijn, gelukkig was ik echter al voorzien destijds, en hoe! verkneukel icoontje (and we are still together in fact, that is when my life changed en when I became een braaf jongetje forever after*

 66.  
  Opvoeden

  Ons baby’tje is geboren en dus begeef ik mij naar winkels met kinderspullen in Amsterdam. In een pop-upstore zoek ik een eigentijds tijdschrift uit over ‘consequent opvoeden’. Ja zeggen als het kan en nee als het moet kopt een artikel. Ik lees het stuk terwijl op kleine afstand de 2-jarige Spijker zijn moeder om een ‘babycchino’ smeekt.

  „Nee”, is het antwoord. Als Spijker vervolgens horizontaal, schreeuwend op de grond zijn drankje eist, gaat moeder om. „Hier, en nu stil”, sist zij gegeneerd. Wij omstanders knikken haar bemoedigend toe, blij dat het joch stil is. Later vraag ik mij af: is altijd toegeven óók consequent zijn?

  Floor van Rooy

 67. Gezegend eenieder die geen voorouder, familie of sympathisant van Floor is. Gezond verstand is al dun gezaaid en bij mensen die hun kind Spijker, Sterre, Maan, Zon, Zaag of nog debielere naam geven, ontbreekt het geheel.
  Nog gauw even een tijdschrift kopen waarin staat hoe ze haar kind moet opvoeden, voordat het arme wurm in de wieg krijst om Nutrilon omdat het anders niks lust, terwijl er negen maanden volop tijd was om over (op)voeden te denken… Arm kind. Allebei.

 68. Letterzetter verliest even het zicht op de volledige tekst. Uit niets blijkt immers dat Floor de moeder van Spijker is. Ik vind Spijker overigens wel een aardige naam, maar een jongen met zo’n naam zal waarschijnlijk heel wat klappen oplopen.

  Jammer van de laatste mi overbodige zin.

 69. is altijd toegeven óók consequent zijn? Got, Floor (Floor?, Fleur?) wil je soms bij het cabaret “Floor en de Tenenkrommers” ?

 70. De eerste zin had moeten luiden: ‘Ons baby’tje is geboren, dus blijven we voorlopig lekker bij huis, want we hebben vantevoren de benodigde spullen ingeslagen.’

  En nee, altijd toegeven is niet consequent maar slap, nog slapper dan het hersenstroompje -een gedachte kun je het toch niet noemen- die leidde tot de pointe.

  Wat is een babycchino? Als het kennelijk aanhalingstekens moet, is een uitleg noodzakelijk.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 71. @HR
  Afgesproken – mits jij DSR met rust laat over dat goddeloze gedachtengoed van je.

  Dat belooft een rustig avondje te worden. Dan blijft alleen roddelen over de andere reageerders over als gespreksstof.

 72. Babycchino is een koffie voor kleuters , een hippe trend overgewaaid uit New York.
  Bron: google, deze oma is nu ook weer op de hoogte.

 73. Suf ikje, suffe clou, heel erg overbodige en de rest van het ikje nog slechter makende slotzin. En gaat over tot de orde van de dag.

  Babycchino .. doe mij maar een Babhiskey on the rocks dan 😀

 74. @ DSR,

  Het bestaat uit melk en schuim, wordt geserveerd in een kopje.

  Een twee-jarig kind kan volgens mij niet zonder knoeien uit een kopje drinken, dus die Spijker uit het ikje krijgt het blijkbaar in een flesje toegediend of het hele verhaal is verzonnen.

  Trouwens wie gaat er nu als de baby geboren is naar pop-up baby-winkels om pedagogische tijdschriften in te slaan.

  Beetje laat, zeker last van de baby-blues.

 75. Ja Floor, altijd toegeven is consequent toegeven. Zo train je je baby dat doorzeuren, -dreinen en -drenzen werkt.

 76. Wat lees ik nu op Linkedin:
  Floor van Rooy
  Consultant leiderschap en strategie bij De Transformatie Groep
  Amsterdam en omgeving, NederlandManagement consulting.

  Ht zal je consultant maar zijn.

 77. Dankzij het goddeloze gedachtengoed van HR en andere verlichte geesten hebben we tegenwoordig mobiele telefoons en drones en kernbommen, terwijl de religie vooral gebakken lucht heeft opgebracht, zoals bv 1600 Katwijkse mannen die iso-ritmisch psalm 84 brullen met orgelbegeleiding, wel met bovenstem, dat moet ik toegeven.

 78. …en zonder Verlichting geen fascisme en communisme.

  Ieder is elkaars bastaardskind.

 79. Zonder religie geen protestantisme en zo ken ik er nog wel een paar.
  Fascisme en communisme zijntrouwens ook religies.

 80. Het gebrul van de 1600 Katwijkse vissers op een religieuze tekst is op zichzelf al verbijsterend nog afgezien van de vraag waarom de vrouwen niet mee mochten zingen, maar het kan nog erger. In Zaltbommel werd dezelfde psalmtekst verkracht door een uit volle borst loeiende Sint Maartenskerk-bezetting. Dit soort happenings schijnen erg populair te zijn bij de protestanten.

 81. @MK
  Da’s eerder een randverschijnsel. Je krijgt er sterke longen van.

  En hoe kwamen we her nu op? Omdat DSR slechts van HR vroeg van bekeringspraat verschoond te blijven, nadat hij eea zelf ter sprake bracht,te blijven, als DSR tzt bij hem, HR dus, het moede hoofd neerlegt.

  Het ene woord lokt ook altijd het andere uit -zucht-

 82. TA = TimmerArk

  @Apie: “Zou het voor mij ook geweest zijn, gelukkig was ik echter al voorzien destijds
  Je bent blijkbaar toch een beetje beledigd dat ik jou niet heb uitgenodigd. Ik dacht die Apie reist eerste klas, die kan zich een hotelovernachting in Amsterdam (of Zaandam?) wel permitteren.

  @DSR, naast het geloof en roddelen over Apie zijn er zat andere onderwerpen om over te discussiëren. Verdiep je ter voorbereiding alvast maar in mijn gedachtegoed, mobiele telefoons, drones en kernbommen. De schadelijkheid van kernbommen valt ontzettend mee. Ik zag afgelopen zondag een documentaire van Jell B. over Kazachstan. In de de steppen hebben ze daar meer dan 200 ultrazware waterstofbommen ter ontploffing gebracht. Met alleen een paar plastic hoezen over zijn schoenen bracht Jelle een bezoek aan het terrein. Wat we zagen was een meertje niet groter dan de vijver van het Sarphatiepark en er groeide al riet. Je zou er zonder problemen kunnen gaan picknicken.

  Heb jij overigens al een drone?

 83. @HR
  Oh, dat klinkt goed allemaal! Heerlijk!

  JB zit er anders maar pipsig uit. Allicht heeft de opvoeding van Piet Grijs hem immuun gemaakt voor straling.

  Visje uit kernmeer: prima – maar wat te denken van de palingen uit eigen sloot, HR? Waar denk je dat al die PCB’s zich ophopen?

  Geloof je dat mobiele telefoonstraling wel of juist niet schadelijk is? ‘Zet dan eerst je wifi maar eens uit!’ roept DSR de klaagneuzen toe.

  DSR is voor drones, maar dan wel streng gereguleerd, anders komen er grote ongelukken van en is onze privacy de maan. En wie een drone boven zijn erf aantreft, mag ‘m wat mij betreeft neerhalen, desnoods met een speciaal daartoe verstrekt schietgeweertje. Jij wilt A. er zeker mee gaan bespieden?

  Mocht er dan nog tijd over zijn, is er nog klimaatverandering, het Israelisch-Palestijns conflict (ja, dat bestaat ook nog) en de zorgwekkende staat van het deomocratisch stelsel in de westerse wereld.

 84. TA = Timmerark….ach, natuurlijk -zucht-

  Tim, hou je je voortaan wel even aan je call sign? Iedere reactie is weer weer fossiel klaverblad de lucht in en we hebben maar een planeet.

 85. Kunstliefhebber

  Op mijn laatste expositie kocht een oude vriendin van mij een groot reliëf om aan de muur te hangen. Helaas brak er iets af en moest ik het terughalen om te repareren.

  Met stijgende aanmaningskracht belde zij iedere dag op of het nog niet klaar was. Toen zij de verbazing in mijn stem hoorde, zei ze: „Ik heb het niet alleen van je gekocht omdat je een oude vriend bent, maar ook nog om een heel speciale reden.”

  Mijn hart zwol,maar ze vervolgde:

  „Het hangt over een groot gat in de muur.”

  Dolf Azijnman

 86. Bij zo’n titel krijg je alweer spontaan de neiging deze beker aan je voorbij te laten aan, en jawel hoor – de thuidblijvers hebben weer eens overschot van gelijk. Wat krijgen we morgen, ‘Bibliofiel’, over een wankele tafel.

  Hef het Ik-je op en vervang het door ‘Lezers met aparte namen’. Dan hoef je je niet eerst een potje te modderworstelen voor een kans op een flauwe glimlach.

  Spekkig geschreven hoor, en dan niet zoals een lekker juliennebrokje door de stampot-rauwe andijvie, maar eerder als druipende reuzel. ‘Stijgende aanmaningskracht’ is een dieptepunt dat om gelijke hoogte staat als ‘aanmoedigende bijval’.

  Een ‘oude’ vriendin, een ‘oude’ vriend? Waarom wordt dat uberhaupot nog vermeld? Alle Ik-jes gaan toch over ouwe mensen? Het is een groot sterfgat geworden, dat kleine stokje achterkrant. -zucht-
  Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

 87. Hm, wel exposeren, maar kennelijk zonder daar ruchtbaarheid aan te geven, want het internet kent geen kunstenaar die Dolf Azijnman heet.

 88. @Mopperkont. Nee, het zit iets anders: die vriendin van kunstenaar Dolf Azijnman had zonder dat ze het wist al een kunstwerk in huis. Welk? Google maar ‘ns op Job Koelewijn en zijn project The world is my oyster.

 89. Als meester van groep 5 krijg ik regelmatig bijdehante opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd.
  Vorige week was het tijd om mijn leerlingen uitleg te geven over voorzetsels.

  Ik vertelde dat het voorzetsel ‘on-’ vaak negatief gebruikt wordt, zoals bij oneerlijk en onhandig.
  ‘Kent een van jullie nog een woord waarin on- ook negatief is?’ vroeg ik om te zien of ze het begrepen.

  Het antwoord: ‘Ja, onderwijzer!’

  Kees Visser

 90. Wat behelst bovenstaande reactie?

  -on is trouwens geen voorzetsel maar een voorvoegsel. Wat erg zeg….

 91. O, die nrcnext, daar moet ik voor betalen. No way.

  Ik betaal al voor nrc, en daardoor alleen al word ik gezien als rijke stinkerd. Het is een duur abonnement, dat wel. Ik krijg er veel paginagrote foto’s voor, en her en der een mooie recensie, met de loep goed te ontdekken.

  Als die inzending van 15:39 een ikje uit nrcnext is: direct naar de moppentrommel. Niet hier te vinden, loop maar een eindje om, TimmerArk.

 92. Voor veertieeneenhalve euro krijg je een password en een baal papier op zaterdag.

 93. @TIm
  Er is geen mens die zegt dat het niet mag, maar er is alsmedetevens geen mens die er op zit te wachten. Allicht zou je op je eigen blog een parallelle Next-Ik-jesbespreking kunnen starten? Komt drommen volk op af. -milde glimlachicoon-

 94. @DSR
  Oh, dat klinkt goed allemaal! Heerlijk!
  Verheug je er nu maar niet teveel op, kan het alleen maar tegenvallen.

  JB zit er anders maar pipsig uit. Allicht heeft de opvoeding van Piet Grijs hem immuun gemaakt voor straling.
  Je bedoelt bleekjes? Jelle is een stevige vent, man naar mijn hart. Vrijdenker uiteraard. Heb je Arctisch Dagboek van hem gelezen?

  http://pauwenwitteman.vara.nl/media/310896

  Wist je dat hij zich aangemeld heeft voor het Nederlandse leger? Bang voor een Russische invasie. Jelle is leuk gek. Zijn vader was ook gek maar niet leuk gek.

  maar wat te denken van de palingen uit eigen sloot, HR?
  Veel te duur!

  Geloof je dat mobiele telefoonstraling wel of juist niet schadelijk is?
  Niet schadelijk maar je moet zo’n ding niet 24 uur in de buurt van je balzak dragen. Slecht voor de zaadjes is mij verteld.

  DSR is voor drones, maar dan wel streng gereguleerd, anders komen er grote ongelukken
  Respectabel standpunt, sluit ik me bij aan.

  En wie een drone boven zijn erf aantreft, mag ‘m wat mij betreft neerhalen, desnoods met een speciaal daartoe verstrekt schietgeweertje.
  Met een andere drone is veel leuker.

  Jij wilt A. er zeker mee gaan bespieden?
  Ik heb er wel aan gedacht om een cameraatje op de hangen in de gemeenschappelijke ruimte omdat de verdenking rees dat A. illegaal gebruik wilde maken van die ruimte.

  Mocht er dan nog tijd over zijn, is er nog klimaatverandering
  Voor!

  *, het Israelisch-Palestijns conflict*
  Weet ik heel veel van, heb ik sterke opinies over

  en de zorgwekkende staat van het deomocratisch stelsel in de westerse wereld
  Saai!

 95. Piet Grijs: wel leuk gek, daarenboven een genie, anders dan zijn zoon, die zeker getalenteerd is, maar dat toefje extra, dat charisma mist. Vader doet iets met je, zoon niet echt. Maar maakt onderhoudende programma’s.

 96. @HR
  – Goedkoper dan uit eigen sloot is niet mogelijk. Waarschijnlijk ben je te lui om een lijntje uit te leggen, want dan moet je voor zonsopgang je nest uit.

  Een schietgeweertje bevestigd aan een andere drone, wat dacht je daarvan? Of een aardappelkanon.

  -Je bent maar een eng mannetje met je vergezochte redenen voor cameratoezicht. Het doel heiligt in geval van het ‘oneigenlijk gebruik van de gemeenschappelijke ruimte’ (wie klaagde er nu laatst over het Rijdende Rechter-gehalte hier?) de middelen niet, tenzij je een onbezoldigd medewerker van de opkomende surveillancestaat wilt worden.

  Stemt allen (nou ja, niet iedereen, een op de vijf zou al mooi zijn, ze hoeven ook niet alle macht) Piratenpartij!

  -‘Voor’ klimaatverandering? Dus je zet de houtkachel aan? Gezellig!

  het Israelisch-Palestijns conflict: Weet ik heel veel van, heb ik sterke opinies over”: dan hoor je voorzeker het liefst jezelf lullen – saai!

  Laten we het maat gewoon over chickies hebben, en dan met name over jouw neo-koloniale fantasien. Draag je graag een tropenpak?

 97. Veruit de ergste bron van straling in huis (nee, niet de magnetron, niet de wifi)… je draadloze huistelefoon. Met kop en schouders. 😦

 98. Gezinsmanager

  Van een afstand hoor ik mijn overbuurvrouw in de tuin discussiëren met haar tienerzoon. Ik herken haar op straat, maar weet verder weinig van haar.

  Het is duidelijk dat ze haar zoon ergens toe probeert te bewegen. Ik hoor de jongen keer op keer „Nee, mam!” zeggen. Zijn argumenten en wat zijn moeder van hem vraagt vervliegen in de wind.

  Luid en duidelijk hoor ik de zoon ineens verontwaardigd en verbaasd zeggen: „Commitment?! Je bent niet op je werk!”

  Ik denk nu een stuk meer te weten van het gezin dat bij mij aan de overkant woont.

  Floor van Essen

 99. Van afstand vlagen van een gesprek opvangen van mensen die je niet kent, denken dat je een ‘stuk meer’ over hen weet, en het naar de krant sturen, hoewel je Floor heet (want dat weten we sinds deze weet: Floren kunnen niet schrijven, het is niet anders)…..-bareuh-

  Geen wonder dat steeds meer mensen jarenlang dood in huis liggen.
  Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

 100. Als de ikjes-schrijvers zich zouden beperken tot het opschrijven van hetgeen zij zien en horen, was er al een hoop gewonnen. Op hun gedachten zit ik niet te wachten. De titel is nog het beste onderdeel van het ikje, maar het verhaal is ook vaardig opgeschreven. Valt niks op aan te merken. dsr is natuurlijk weer de leukste thuis.

 101. Of die straling gelukkig geen kwaad doet, weten we pas over een jaar of veertig. Laten we het – tegen ons gezond verstand in – hopen. Ik vrees dat men zich in de toekomst verbijsterd zal afvragen hoe wij in 2015 zo dom konden zijn

 102. Suf nikszeggend ikje. De laatste zin is een open deur, als je mensen met elkaar hoort praten kom je meer over hen te weten.

  Verzin dan desnoods een clou, als je zonodig in de krant moet!

 103. Hoe, Mopperkont, had je het dan gewild? Waar gaat DSR in zijn Eindoordeel over de schreef? Er was weinig aanleiding om leuk te doen, zeg nou zelf.

  En ja, veertig jaar na dato valt er altijd wel iets op te merken. Speelde vooral heel sterk in de jaren tachtig. Gelukkig is de wetenschap weldegelijk in staatom iets te zeggen over de invloed van mobiele telefoniestraling op het menselijk lichaam, en ook om dat te extrapoleren over een langere termijn.

 104. Schijnt, de straling, vaak spanningen te veroorzaken, met name tussen blogbazen en reageerders.

 105. Onbeantwoorde liefde

  Bij het weghalen van de houten ooievaar uit de vensterbank bekroop me een schuldgevoel. Afgelopen voorjaar, vlak na de geboorte van onze dochter, streek een knobbelzwaan neer in de gracht voor het huis.

  Na een week viel op dat de zwaan juist voor onze woning bijzondere belangstelling had. Eerst terloops maar steeds opvallender, zodat wij ons bespied waanden.

  Toen ik eens van buiten meekeek viel het kwartje: de zwaan had een oogje op onze ooievaar.

  Terwijl wij het hoofd braken wat te doen, nam de zwaan zelf een besluit. Op een avond stapte hij uit de gracht zelfverzekerd op de ooievaar af, keek haar eens goed aan… en sjokte vervolgens teleurgesteld de straat uit.

  Nooit meer teruggezien.

  Ronald van der Horn

 106. Daar hoeft de inzender zich niet schuldig om te voelen, Die zwaan doet nu z’n zwanedingetjes met een zwaaninnetje van vlees en bloed.

  ’t overigens geen ongebruikelijk verschijnsel. maar de kennelijk stadse inzender doet z’n best om er een drama van te maken. Er komt ‘schuldgevoel’ aan te pas, men wort ‘bespied’, aan de zwaan wordt besluitvaardigheid en teleurstelling toegeschreven.

  Maar hoe lang heeft die houten ooievaar eigenlijk voor het raam gestaan, de hele zomer? En nu de kerstverlichting maar vast van zolder gehaald nu het alweer bijna wintertijd wordt?
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 107. Je ziet die zwaan ook zo de straat uit sjokken; hangende vleugels, gebogen kop, sjekkie mismoedig in de snavel, nijdig een trap tegen een vuilniszak geven en dan het eerste beste cafe in om troost te zoeken in de drank en te klagen over die houten wijven met hun streken. Sterkte Zwaanmans!

 108. Geen regio waar de koormuziek meer in aanzien staat dan in de Baltische staten. we kennen allemaal Arvo Part, maar het barst daar van de talentvolle componisten. Luister maar eens naar het pater noster van Peteris Vasks.

 109. Arvo Part? Kun je dat tussen het brood doen?

  Wel een fijn moppie muziek trouwens – beter dan dat protestantse orgelgehengst en korengebalk. Rooms, dat wel, maar het gaat toch maar over OLH.

 110. Vasks laat zich ook inspireren door de ongerepte natuur en die heeft tenminste nog ooit bestaan.

 111. Zolang mensen geloven in God doet het er in feite niet toe of Hij bestaat in de klassieke zin van het woord. En de meeste westerse kunst, ook de muziek, vindt zijn wortels in het christendom.

 112. MK 23:38
  Als je vanavond nog een uurtje over hebt: dit is andere muziek maar minstens zo mooi. Met ook nog eens een interessant kijkje in het leven van een geboren muzikant. Loevendie, Theo. Ik ben een van zijn honderden fans.

  Spoiler alert:
  Ik zal alvast maar verklappen dat hij vanaf zijn kindertijd gefascineerd was door geluiden en overal muziek in hoorde. Dat dat in het gezin niet paste. De vader was weg. Zijn moeder had niets met muziek. Zijn stiefvader evenmin.

  Het onbegrijpelijke werd pas duidelijk toen bleek dat in zijn vaders familie het leek te wemelen van muzikanten.

  http://www.npo.nl/alles-wat-klinkt/27-09-2015/POW_02936687

 113. Ondanks niet aan mij gericht Pawi, mooi bericht om te vernemen.

  Ik kende Loevendie als Jazz-musicus , zeer gewaardeerd en talentvol.

  Ik heb nooit gehoord van de Baruch Spinoza opera, ben heel verrast over deze veelzijdige musicus.

 114. Mijn laatste advocaat noemde zich een tijdje Baruch. Broer van mafia maatje. Verder dan dit, en het Spinoza college waar ik vroeger langs fietste gaat mijn kennis niet. Kan nog komen.

 115. pawi
  Ik ben ook fan van Loevendie. Ik heb zelfs een lp van het Theo Loevendie trio met handtekening van Theo. In de jaren zestig heb ik het trio gecontracteerd voor het feestje na een studentencongres. Zijn opera’s zijn ook de moeite waard. Ik zit een paar dagen in Ierland, maar -eenmaal weer thuis- ga ik jouw link zeker beluisteren.

 116. Apie wil ons vast even laten voelen hoe het is als er straks op maandag geen intro meer verschijnt.

  Of hij heeft het druk, dat kan ook.

 117. Ongezellig

  In de trein tussen Amsterdam en Utrecht kwamen twee meisjes en een jongen druk pratend de coupé binnen. Na een minuut pakten beide meisjes hun telefoon, verviel de focus en stopte het gesprek.

  De jongen keek vervolgens een beetje verveeld naar buiten.

  Na een tijdje ontdekte hij een krant en sloeg deze open, waarop een van de meisjes opkeek en zei: „Hé, doe nou niet zo ongezellig.”

  Andrea Beelen

 118. Wat een toepasselijke titel! -milde glimlachicoon-

  Was een van de oer-Ik-jes destijds, over mistroosting ‘Sisi’ kijken tijdens de kerst, met de iconische uitsmijter ‘We nemen nog een toastje’ ook niet van ene Beelen afkomstig?

  Enfin, een aardige observatie over het internettelefoontjestijdperk, maar de pointe is een nat rotje.
  Eindoordeel: 6+ (zegge: zesplus)

 119. @Apie Vader doet iets met je, zoon niet echt.
  Waarom spreek je hier niet in de eerste persoon enkelvoud? Voor mij geldt: Vader doet niets met me, zoon heel veel.

  @DSR Waarschijnlijk ben je te lui om een lijntje uit te leggen, want dan moet je voor zonsopgang je nest uit.
  Ik heb in het verre verleden *gepeurd”. Eerst wormen verzamelen, die aan een draad rijgen en daar een bol van maken. In het holst van de nacht in een roeibootje het water op en de bol laten zaken. Zo gauw je iets voelde trekken (eng!), in één haal de bol in het roeibootje trekken en daar had je je eerste paling te pakken.

  Een schietgeweertje bevestigd aan een andere drone, wat dacht je daarvan? Of een aardappelkanon.
  Is een mogelijkheid. Een stuk minder primitief is de frequentie van de andere drone storen.

  Je bent maar een eng mannetje met je vergezochte redenen voor cameratoezicht.
  Ik ben ook maar een mens.

  Stemt allen Piratenpartij!
  Zullen we afspreken dat politieke propaganda op dit blog niet is toegestaan?

  Dus je zet de houtkachel aan? Gezellig!
  Geen denken aan. Zelfs een vuurkorfje in de tuin is uitgesloten.

  dan hoor je voorzeker het liefst jezelf lullen – saai!
  Tja, jij wil natuurlijk het hoogste woord voeren. 😦

  Laten we het maar gewoon over chickies hebben..
  Je weet, ik ben zeer discreet, aan roddelen doe ik niet.

  …en dan met name over jouw neo-koloniale fantasien.
  Die prachtige kunstzinnige hoofddeksels van Afrikaanse schonen zitten je blijkbaar nog steeds dwars. Dat is echt niet gezond, je zou daar eens met iemand over moeten praten.

 120. @HR
  -En wat deed je dat met die palingen? Roken, bakken, stoven in het groen?

  -Je roddelt niet, maar schrijft wel een heel feuilleton over je wederwaardigheden met A., en je verstrekt revenge porn aan een select gezelschap.

  -Drones neerhalen: het ging je toch om het vermaak, niet om het beschavingspeil? Iets kapot maken is natuurlijk altijd een zwaktebod. -minzame glimlahcicoon-

  -Geen politieke propaganda op dit blog: nee, dat spreken we dus niet af. Dan kunnen we het ook niet meer over het Midden-Oosten hebben en moeten we ploegedienst instellen om Tim in de gaten te houden.

  -Praten over je fascinatie voor zwartepietkunst: doet DSR toch met jou?

 121. Geen woord over het geruisloos introduceren van De Rozen Koppen Power Point Show. Complimenten voor de blogbaas, alle discussie hierover kan meteen weg-geswiped worden.

  En mooi dat Ad Hok’s inzending door zowel HR als de blogbaas verkozen is.

  Knap intro, want er gebeurde niet zoveel, behalve op het laatst met muziek, waarbij Klare taal nog steeds musicus zegt waar ik het over muzikant heb. Het onderscheid is niet te maken, vind ik. Tenzij je het belangrijk vindt of iemand een diploma van het Conservatorium heeft. Helaas zijn er niet overal ter wereld conservatoria, maar wel mensen die muziek in zich hebben. Voor mij is het een en hetzelfde, muzikant of musicus.

  Wat telt is de muziek zelf. Of is dat een open deur? Eigenlijk wel. Sorry.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: