Dit is een automatisch gegenereerd noodintro (93)

dodemansknopEr is nog geen reden tot paniek. Het automatisch gepubliceerde noodintro verschijnt op maandag 13:00 indien blogbeheerder A. Dapie om wat voor reden dan ook zijn gebruikelijke weekoverzicht niet heeft kunnen plaatsen en het publiceren van het automatische noodintro (deze dus) niet handmatig heeft kunnen verhinderen.

Redenen kunnen zijn computeruitval, dagenlange buitenlandse reis in vliegtuigen zonder internet,  ongesteldheid of onwelzijn, ongeluk met liggend-vervoergevolgen, grote emotionele problemen, zoals luduvuduh en dito pogingen om liefje weer terug te halen. En meer van dat soort dingen.

Blogbeheerder zal doorgaans zo spoedig mogelijk via de BlackBerry – die immers overal en altijd wel bediend kan worden – de reden van het noodintro toelichten. Mocht er 24 uur na publicatie nog altijd geen teken van leven, geen boe noch bah, op de site te zien zijn, dan is er reden tot een eerste zweempje van lichte paniek.  De vaste reageerders kunnen dan via email en intiemere communicatiemiddelen opheldering proberen te verkrijgen. Maar goed, laten we daar niet van uitgaan en have fun met dit intro.

Hier en daar een uitspringend linker- of rechterblokquootje, zoals deze.

Het zou met een kenmerkend citaat van deze of gene zijn begonnen, iets dat eigenlijk de hele week en/of titel zou beschrijven, met een toepasselijk plaatje. Dan een verzuchting dat het deze week weer niks was met de ikjes, en een bloemlezing van ikjes die eigenlijk best meevielen of waarbij bijzonder grappige of interessante reacties te maken waren. Hier en daar een uitspringend linker- of rechterblokquootje, zoals deze.

Vervolgens zou de Kunstrubriek van Heer Rozenwater zijn nagelopen op opvallende plaatjes of reacties, en die zouden er dan hier worden uitgelicht met een verwijzinkje.

Tal van losse opmerkingen, varia, muziekjes van mopperkont en deze of gene zouden te pas en te onpas door het hele verhaal verweven zijn. Nu niet dus. Want dit is een noodintro.

Surf naar het vorige weekoverzicht en scrol je suf door de honderden reacties.

Kijk nu zelf alhier hoe jij dit zou hebben aangepakt. Surf naar het vorige weekoverzicht en scrol je suf door de honderden reacties. Pik er een paar uit. Zet ze onder elkaar in een volgorde die best op gevoel mag zijn gebaseerd. Nou, valt best mee toch? Jullie kunnen het zelf! *met vriendelijke groet icoontje* En tot in den pruimentijd of misschien wel heel binnenkort *hoop loert overal icoontje*

De ikjes zijn na te lezen op de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land staan hier, ze werden zoals altijd weer aangeleverd door de reageerders op deze site, veelal ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieReacties zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van het internet, vrijwel altijd het publieke domein, of in ieder geval vrij van copyrights voorzover wij kunnen nagaan dan.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

137 gedachten over “Dit is een automatisch gegenereerd noodintro (93)”

 1. AH, de meester is terug en gelijk met heugelijk nieuws, rechtvaardig ook. Alhoewel, wat maakt het uit hoeveelste reactie je plaatst.
  Maar goed, ik ben in een goede, gulle bui en lees mij suf over succes en hoe dit te genereren. Belde net een vriend om er over te praten. Ondanks mijn enthousiasme vroeg hij mij hem morgen terug te bellen. Ik hing op, nee drukte op een knop en pleurde de telefoon op de bank en zei tegen mijn vriendin: dat is iemand die net 5.000.000 is misgelopen. Leuk hè!
  Mag ik hier vanavond nog op terugkomen? Als ik even tijd heb, pauze van mijzelf te verbeteren…en nogmaals bedankt voor je smiley!

  Like

 2. @Tim
  DSR heeft sowieso weinig op met de verkokerde, verspillende publieke omroep, maar jij kennelijk wel. Mag. -milde glimlachicoon-

  Like

 3. Luvienna, misschien zoemt in zijn hoofd nog de cadans van de eerste klas internationale trein, kan lang blijven hangen in het brein.

  Like

 4. @Klare taal, ja, een goeie beat houdt zichzelf in stand. Met jou erbij.

  @Timmertje, nu al hoteldebotel?

  Like

 5. Meneer, blieft u?
  Het “ikje” ? ik klik op de rubriek “ikje” ik kan het niet volgen.

  Oh, helaas kan ik niet helpen, enige richting waar ik moet zijn , ontbreekt..
  Voor zoeken heb ik geen tijd.

  Persoonlijk vind ik, zelf, dat ik beter ergens anders naar toe kan gaan..

  U heeft gelijk.

  Dag heer, tot ’n volgende keer.

  Like

 6. Van jou Luv, slechts van jou…komt er van jouw feuilleton hier nog een nieuwe aflevering of moeten we daarvoor ergens anders zijn?

  Like

 7. Ik lees dus een walgelijk positief boek geschreven door een oprichter van Twitter wat ook Jitter had kunnen heten. De APP was bedoeld om leuke mensen met elkaar te verbinden en hier en daar wat stukjes van de dag met elkaar te delen. Nu is het een van de grootste haatbakens op aarde. Het kan verkeren, weten we al wat eeuwen, het kan ook verkeerd gaan, weten we al wat langer.

  Heb in ieder geval vandaag weer Vroege Vogels overleefd en luister nu naar OVT, met een half oor, nee, met de helft van mijn oren en een enorm bord bananen met yoghurt en honing voor mij. Ja, het is weer eens zover, om de depressie, redelijk overwonnen, buiten de deur te houden wordt er grof geschut in stelling gebracht. Geholpen door Kees van Kooten bij Pauw afgelopen vrijdag (om zeven uur vanochtend afgezien) die ik eigenlijk de laatste tijd had afgeschreven, als een elitaire man die het boek Gijp tijdens het boekenbal af serveerde (het is ook geen goed boek voor Kees van Kooten…maar goed) wat ik jammer vond, een jeugdheld die van zijn sokkel stortte maar zie, na een hartaanval wijzer geworden, lijkt het, of ik, wie weet, hij is weer in vorm. Wie het gemist heeft, kijk het terug. Vanaf het moment dat hij werkelijk uitschreeuwt: “De LUL” over Prins Bernhard tot het einde, een liefelijk betoog over de dichter Komrij. En en passant Halbe Zijlstra terug brengt tot diens proportietje: een op zijn klanten neerkijkende middenstander zonder enig benul van kunst. Haal de ‘n’ uit benul en je hebt Halbe.

  Toedeledokie.

  Like

 8. ACh Timmertje, Twitter is net de echte wereld. Je hebt leuke mensen en klootzakken. Het is maar wie je volgt of je Twitter wel of niet als haatbaken ervaart.

  Wat het feuilleton betreft: ik weet het nog niet, maar ik sluit het zeker niet uit. Momenteel druk met andere schrijvelarij.

  Like

 9. Dat is natuurlijk waar Luvje, maar het was niet zo bedoeld.

  Ik mis ons aapje hier wel. Het is alsof je Artis binnenloopt en…tja, hier zou dan iets gevats moeten staan maar het vat gevatheid is leeg.
  Het is zoo treurig gesteld met deze wereld. Daar heb je de heel slechte mensen, die aanslagen plegen en boze tweets twitteren (had ik vijf jaar geleden, of tien toch zeker, niet kunnen schrijven zonder voor idioot uitgemaakt te worden) en de goede, lieve mensen die rechts voorrang geven. En dan de mensheid in beweging. Je kunt je nu voorstellen hoe het Romeinse Rijk ingestort is.
  Maar vandaag even niet. Ik lach en schud mijn hoofd. Ik zing de hele dag: Dag Sinterklaasje en ik gebruik geen illegale drugs.
  Ik denk er wel over om vanaf vandaag zondag een www vrije dag te maken. Op de radio ma dan, anders mis ik het voetbal. Vooral zaterdagavond is langs de lijn heerlijk om bij te slapen.

  Dat was het dus voor vandaag, A. Dapie, als je dit leest: ik hoop dat je een fijne zondag hebt, en iedereen die dit leest en het verdiend.

  Like

 10. Nrc met z’n nieuwe website zit vrijwel geheel achter de betaalmuur. Ook het Ikje is niet meer vrij toegankelijk, je moet abonnee zijn. Zo zie je maar weer hoe je je eigen handel kunt stukmaken, het lijkt Ajax wel. Ik zal dus nooit nrc-abonnee worden noch Ajaxfan. Ik vraag me af of dit ook het einde van deze rubriek zal zijn…

  Like

 11. Tim, heb je nou je eigen leuke huisje gesloopt? Kan het nergens meer vinden in deze toch al nare, kille herfst. Bah!

  Like

 12. Ja inderdaad, van de artikelen is alles foetsie. Heb je ze allemaal eruit gegooid, Timmer? Waarom dat dan?

  Fijn dat je de nieuwe Ikjes-locatie hebt gevonden, Indra! Stel je toch voor, zeg…

  Like

 13. Tja. Een eenvoudig antwoord? Ik werd zo depressief van alle haat dat ik mijzelf niet langer bloot wilde geven.
  Ik snap naar een nieuw begin, los van de naam TA. Er kleeft teveel negatiefs aan. Dronken* oprecht bloggen richting vrede in Israël is onmogelijk. Nuchter ook. Als je een zwakke maag hebt.
  Voor mij.

  Maar de depressie heb ik voorlopig weer een beetje, geloof en hoop ik, buiten de deur zoals de extreem domme reageerders in de Telegraaf zijn dochter met haar benen wijd in een park ziet liggen. Hij zegt niet of hij bang is dat dit vrijwillig is. En ik weet niet of ik moet schrijven of wil. Als het moet lukt het niet en als het lukt wringt het. Wat ik schreef was op zijn best leesbaar voor een aantal mensen voor een aantal dagen. Op zijn slechtst een vingerwijzing naar mijn habitat.

  Met andere woorden, dit MAVO mannetje trok het weer eens niet, alle lof en roem.

  Als ik aan het eind van de week merk dat deze depressie echt voor langere tijd de voorraadkast in kan dan begin ik weer. Wel lief dat je, Indra en Luvienna, het opmerkt, en zelfs over schrijft. Dat helpt wel enorm. Net als het bezoek van Kees en lummel…ik overdrijf niet wanneer ik schrijf dat deze bezoekers het leven leuker hebben gemaakt.

  Hoe diep moet het zwarte gat niet hebben gelonkt naar de Arme Joost. Een hele uitzending maar liefst hebben ze aan hem gewijd, bij de wereld draait door. Ik zou het sterk(er) vinden wanneer ze nu ook iedere vrijdaguitzending een minuutje aan hem geven. En voor de mensen die ook op het randje van de dood lopen, op geleende tijd. Als iemand als ik al moeite heb met de positieve reacties op mijn probeersels, hoe moeilijk lijkt het mij dan te zijn voor een succesvol persoon. Wanneer de act, het jongleren op de bühne juist een lucifer kan zijn.

  Vanmorgen zag ik de oudere buurman naar wie ik altijd zwaai, en hij naar mij, waarvan ik een maal per jaar een paar zware biertjes krijg, die, denk ik, hij van zijn neef voor zijn verjaardag krijgt zonder het lef nog te hebben om te vertellen dat hij er niet (meer) van houdt. Ik ook niet, dus ik geef ze ook weg. De druiven uit zijn tuin eet ik wel smakelijk op. Vanmorgen stond hij dichter dan op zwaai afstand en vroeg hij: hoe gaat het? Ik zei goed, informeerde naar zijn gevoel en toen we onze weg vervolgden, alleen maar om iets aardigs te zeggen zei ik bijna: doe de groeten aan Spike (zijn hond) maar voelde nog net op tijd dat dit wel raar was.

  Maar ik kom dus langzaam uit de zelfverkozen eenzaamheid. Hoe is het nu met jou, Indra? Hard aan het werk?

  Net niet gelukt, een hele dag zonder www en/of zelfbeklagend gewouwehoer. Sorry.

  dronken als in aangeschoten na het werk nog een beetje op het VolkskrantBlog neuzen, schrijven zelfs en tot de conclusie komen dat ik, ik ja, heel makkelijk het best gelezen blog van de dag kon schrijven, nee gelezen hebben, nee aangeklikt, door de titel, niet door de inhoud, niet eens door de intentie. Wat een wereld.

  Like

 14. @ Indra 14:21
  Ben je abonnee Indra? Ook via de link die je geeft staat voor mij als niet-abonnee de boel op slot. Qua indeling staat het ikje helemaal onderaan, letterlijk en figuurlijk. Het enige artikel dat daar opent is de cartoon van Fokke en Sukke.

  Like

 15. Letterzetter 16:23

  Nee, ik ben zeker geen abonnee. Kijk alle kranten op internet via de toegankelijke gedeeltes. Heb het net weer even geprobeerd en kon weer gewoon klikken.

  Like

 16. Tim, gooi die tent van jou maar gauw weer open. Net zoals op de site van Apie, helpt het lezen van jullie verhalen me door heel wat vervelende nachten heen. En nou bedoel ik niet je politieke verhalen, maar die over je leven.
  Probeer wel de wereld om je heen iets minder hard bij je binnen te laten komen. Ik zou gillend gek worden als ik alles zo intens las en beleefde als jij. Kijk zelden tv en heb niet of nauwelijks tijd voor www. Daarom hou ik het vol.

  Like

 17. @ Indra 17:05
  Hoera! Nou ja, een klein beetje hoera… Het ligt aan de browser.
  Met Firefox zit alles op slot maar met Chrome gaat het als vanouds. Omdat Chrome de laatste tijd zo traag werd, was ik weer Firefox gebruiker geworden, ook vanwege meer mogelijkheden om de browser aan je wensen aan te passen. Bedankt voor je reactie!

  Like

 18. Letterzetter 18:31

  En ík maar denken dat ik degene ben die alles en iedereen maar traag vindt en loopt op te jagen… De pensionado’s kunnen er dus ook wat van!

  Like

 19. Hij kwam voor het “ikje”
  Alleen voor het “ikje”
  Niet voor ’n herhaling van wat eerder gezegd was die week.

  Alleen voor het “ikje”.
  Oorspronkelijk.

  Het ging over het maken van ’n route, ’n keuze.
  Niets van terug te vinden.

  Like

 20. Ik zie dat de neerduimende afzeikerd of de afzeikende neerduimerd nog steeds in functie is, zelfs als ik Letterzetter vertel waar hij het ikje kan vinden. Je zal het er maar druk mee hebben. 😉

  Like

 21. Ach Indra, misschien helpt het, dat neerduimmen, blijft ie binnen zo, doet hij, of zij, niet iets stouts op straat.

  Like

 22. Beste HR, lees jij dit? Kun je aub een referendum beginnen? De vraag:

  Wil jij ook meer, meer, meer A. Dapie deze week?

  Of eigenlijk alle weken!
  Het is zo suf en saai. Dan heb ik nog liever een fittie tussen hem en DSR dan dit lege niets, dit holle vat, dit visnet met een gat, deze wolk die overwaait, zo een radio zonder antenne, een overdosis zonder er een naar snakkende junk, Wilders zonder kleurspoeling, Een Hel zijn Engel zonder brommer, een zetter zonder letter, C zonder DA, een AZC zonder haat, een imam zonder jurk of baard, Linda zonder de Mol, Luvienna zonder rally, een rechter zonder rechterin, links zonder rechts, D’66 zonder van Mierlo, Mulisch zonder Harry, Harry zonder bar, Venetië zonder puntjes, Amster zonder dam, Madame Tusschaud zonder was, Jumbo zonder slurf, A zonder H(grutter), 88 zonder skinhead, het Amsterdam Danceevent zonder dode, Feyenoord zonder Kuyt, Johan zonder rugnummer, Herman zonder Brood, de PvdA zonder VVD (nee, verkeerd voorbeeld), een voorbeeld zonder , Timmer zonder Ark, de NRC zonder ikje, zonde zonder plezier.

  Like

 23. Leuk stukje, Tim, maar je bent een meester in het ontwijken van opmerkingen/vragen van anderen. Zie mijn opmerking(en) gisteren om 17:23.

  Like

 24. Nou zit HR wel altijd over de uitblijvende Tuinenspecial te meijeren, maar de uitslag van het Lieve Diertjes-referendum laat ook al dagen op zich wachten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.