Dit is een automatisch gegenereerd noodintro (93)

dodemansknop

Er is nog geen reden tot paniek. Het automatisch gepubliceerde noodintro verschijnt op maandag 13:00 indien blogbeheerder A. Dapie om wat voor reden dan ook zijn gebruikelijke weekoverzicht niet heeft kunnen plaatsen en het publiceren van het automatische noodintro (deze dus) niet handmatig heeft kunnen verhinderen.

Redenen kunnen zijn computeruitval, dagenlange buitenlandse reis in vliegtuigen zonder internet, ongesteldheid of onwelzijn, ongeluk met liggend-vervoergevolgen, grote emotionele problemen, zoals luduvuduh en dito pogingen om liefje weer terug te halen. En meer van dat soort dingen.

Blogbeheerder zal doorgaans zo spoedig mogelijk via de BlackBerry – die immers overal en altijd wel bediend kan worden – de reden van het noodintro toelichten. Mocht er 24 uur na publicatie nog altijd geen teken van leven, geen boe noch bah, op de site te zien zijn, dan is er reden tot een eerste zweempje van lichte paniek. De vaste reageerders kunnen dan via email en intiemere communicatiemiddelen opheldering proberen te verkrijgen. Maar goed, laten we daar niet van uitgaan en have fun met dit intro.

Hier en daar een uitspringend linker- of rechterblokquootje, zoals deze.

Het zou met een kenmerkend citaat van deze of gene zijn begonnen, iets dat eigenlijk de hele week en/of titel zou beschrijven, met een toepasselijk plaatje. Dan een verzuchting dat het deze week weer niks was met de ikjes, en een bloemlezing van ikjes die eigenlijk best meevielen of waarbij bijzonder grappige of interessante reacties te maken waren. Hier en daar een uitspringend linker- of rechterblokquootje, zoals deze.

Vervolgens zou de Kunstrubriek van Heer Rozenwater zijn nagelopen op opvallende plaatjes of reacties, en die zouden er dan hier worden uitgelicht met een verwijzinkje.

Tal van losse opmerkingen, varia, muziekjes van mopperkont en deze of gene zouden te pas en te onpas door het hele verhaal verweven zijn. Nu niet dus. Want dit is een noodintro.

Surf naar het vorige weekoverzicht en scrol je suf door de honderden reacties.

Kijk nu zelf alhier hoe jij dit zou hebben aangepakt. Surf naar het vorige weekoverzicht en scrol je suf door de honderden reacties. Pik er een paar uit. Zet ze onder elkaar in een volgorde die best op gevoel mag zijn gebaseerd. Nou, valt best mee toch? Jullie kunnen het zelf! *met vriendelijke groet icoontje* En tot in den pruimentijd of misschien wel heel binnenkort *hoop loert overal icoontje*
De ikjes zijn na te lezen op de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land staan hier, ze werden zoals altijd weer aangeleverd door de reageerders op deze site, veelal ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen.

A. Dapie

Reacties zijn welkom. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van het internet, vrijwel altijd het publieke domein, of in ieder geval vrij van copyrights voorzover wij kunnen nagaan dan.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

137 gedachten over “Dit is een automatisch gegenereerd noodintro (93)”

 1. Verkiezing

  Naar aanleiding van een krantenartikel over de ‘docent van het jaar’ organiseert mijn man, zelf docent, een miniverkiezing op zijn eigen middelbare school. De kinderen kiezen een docent die „goed les geeft, aardig, relaxt en nooit boos is, af en toe een filmpje laat zien en niet te lang uitlegt.”

  Achteraf stuurt hij een complimenteus mailtje aan zijn geroemde collega, eindigend met de vraag of hij een keer de kunst mag komen afkijken. Ik ben benieuwd of hij haar nog durft te vertellen dat de helft van de klas haar ook had willen verkiezen vanwege de kwalificaties „jong” en „lekker”.

  Mirjam Killian

 2. Tweedehands sjaggerijn van een inzender die doorgaans uitblinkt in vagigheden en ook ditmaal degenen die daarvan houden niet teleurstelt.
  Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

 3. Nog niet panikeren, vindt het noodintro. Pas dinsdag 13.00 is dat zinvol. Nou, dat vind ik lastig. Dan kan ik dus op zijn vroegst morgen pas horen wat ‘intiemere communicatiemiddelen’ zijn. Zijn dat soms van die apparaten die vinger- en handbewegingen via internet kunnen doorgeven.

 4. Ontegenzeggelijk een grappig intro maar ook een noodsprong van de blogmaster die met hangen en wurgen de laatste loodjes naar de finish moet dragen. Nee, ik benijd Apie niet, nog zeven te gaan!

  @Luv, maak je geen zorgen, Apie zit zich in de coulissen te verkneukelen om de eerste verschijnselen van paniek. Als iedereen in rep en roer is wandelt hij rustig het toneel op. Gewoon rustig ademhalen, alles komt goed, dat verzeker ik je.

 5. Oké, als jij het zegt zal het wel zo zijn. Kan ik het anti-hyperventilatiezakje opzij leggen.

 6. Ik vóel gewoon met mijn intiemere communicatiemiddelen dat er een grote verandering van dit blog op til is… Blogbaas: – geen écht intro meer – nog maar drie te gaan – HELLUP!
  Wat doe je ons aan, A. Dapie!
  &*^%$@#!!

  (knijpt vertwijfeld in zijn intiemere communicatiemiddel)

 7. Wat omslachtige manier om aan je man te vragen of hij haar nog durft te vertellen, dat de helft van de klas etc.

 8. Als ik voor 1 ding zeker niet kom is dat het Intro. In noodverband of met talloze herhalingen wat eerder al eens gesteld werd.

  Gelukkig is niemand in het “ikje” nonchalant bezig. Dat scheelt met mijn inlevingsvermogen.
  Je kunt nooit genoeg monitoren of hoe je dat ook maar noemt.
  De ambitie om te komen kijken, : Hoe doe JIJ het, is prima.
  Ik speel mijn aardigste wijsjes, op verschillende Vreugdes.
  Kortom ’n prima varhaal. Er zijn er ……neen, de Goede Fee, wijst mij op mijn sterke zijde. ’n Reactant hier ontsnapt nu aan mijn botte bijl.

  Tot slot voor de blogbaas, het “da;s ook wat …” is goed, voor ’n follow-up.
  Na 4 dagen is de machien nog niet op stoom, lukt ook verder niet.

  Dan: Ze zeiden dat het aan, de verzendknop lag.
  U ziet, dat was niet zo.

  Volgens mij zijn de mogelijkheden talrijk. Het proberen helemaal waard.
  Leve het laaatste intro.

  Op Drasties is er geen intro.
  Daar is veel zonder bescherming, niet voor allen hier , n “gezochtte ” plek.

  Tot zover, mijn scherpe grappen en dwarsverbanden , men is welkom bij Drasties.

 9. Begrijp ik, Letter. Soms loopt de spanning zo hoog op dat je hem móet ontladen. Bijvoorbeeld door flink hard knijpen. :-p

 10. Leuk van RSB dat ie bij ontstentenis van de blogbaas even een introotje schrijft!

  Wie kan het hardop uitlezen zonder adem te halen?

 11. …of, om mezelf maar ‘ns te citeren:
  Gebbetje
  oktober 10, 2015 om 19:43

  Apie zit, aan zijn uitroeptekengebruik te zien (erg liev), nog steeds tegen de overspannenheid aan.

 12. Hoezo had die klas “haar had willen verkiezen”. “Had willen verkiezen”??. Is uiteindelijk die hele verkiezing niet doorgegaan dan?
  Is feeks Mirjam er tussen gekomen? (dat zal je leren, beetje lopen geilen op je jonge, strakke collega’s!)

 13. Ik heb gelezen, in een nieuw boek van een schrijfster die nog niet dood is, dat liefdesverdriet boven je vijftigste een teken is dat dementie verre van nakende is. Of dit voor veertigers (in die regio bevindt onzer Apie zich toch nog?) ook zo is…laten we het hopen en Dapie, A. een verovering van zijn liefje wensen! Uitroepteken! Als ik moet helpen, je tekst voor lezen, wanneer je die, begrijpelijk, vergeten bent, onder haar balcon, zingend met een roos in je mond en een hand vol warme kastanjes (die ik net voor je uit het vuur hebt gesleept) in je broek, in plaats van je mobiel, om je ballen en heilige passie warm en brandend te houden, je zegt het maar, heb ik geen referendum voor nodig!
  Liefdesverdriet, die ergste alles emoties. Ik mis het en ik mis het niet.
  Sterkte beste!

 14. Hartverwarmend, die broederliefde, Timmer!

  Hulp met zingen kan Apie met die roos in zijn mond zeker gebruiken en de vurige hart zullen het hart van het doelwit van zijn passie zeker weten heroveren. Kannie missen.

 15. dat liefdesverdriet boven je vijftigste een teken is dat dementie verre van nakende is. Of dit voor veertigers (in die regio bevindt onzer Apie zich toch nog?) ook zo is…laten we het hopen
  Timmer! Wat wens je apie nu weer toe!

 16. Samengevat: de reageerders vermoeden (en wensen) dat apie overspannen en dement (aan het worden) is. En dat hij iets met hangen en wurgen en ldvd heeft uit te staan.

 17. Is het iedereen, mijzelf incluis, maar ik ben het aan het goed maken (haha)(?), ontgaan dat er een interview in de NRC van dit weekeind staat met de hier zeer zeker niet geliefde Mieke Kerkhof? Ze gaat terugslaan! De onaardige patiënten die gewaagd hebben kritiek op de arts (en die zijn ook maar mensen) te leveren moeten beven en vrezen. En ik maar denken dat ze daar het ikje voor gebruikte.

  Ik wilde toevoegen: waar is pawi als je haar niet nodig hebt! Maar opgedane ervaringen hebben mij geleerd dat mijn humor niet vaak wordt begrepen. Bovendien weten we waar ze is.

 18. Een mooie PR- stunt van het APD ondersteunend propaganda-team.
  De juiste tijd, de juiste plaats, de juiste motieven.

  Wij allen wachten met smart op het retour van onze blogbaas.
  Die van te voren geprepareerde ingevoegde intro’s doen natuurlijk wel de spanning stijgen.

  Binnenkort een verklaring vanuit een eerste klasse internationale trein.

 19. … misschien kunt u voor uzelve spreke, meejuffrouw Taal. Ik wacht niet met smart of wat danook. En hoezo: de juiste tijd de de juiste motieven? U kent ze? Nou dan.
  En het is niet niet eerste klasse, het is eerste klas. En “die van te voren geprepereerde” wat denkt u, is dat niet dubbelop?

 20. Voor iemand die niet met smart “of wat dan ook” op de blogbaas of wie dan ook wacht, zit je wel erg veel hier, Gebbetje.

 21. Heeft Gebbetje eindelijk een passie in zijn leven gevonden (zeikerige reactie achterlaten op apie.com) voelt Letterzetter aan zijn plasser waar hij volgens Luv in moet knijpen om tot een ontlading te komen dat er nog maar drie intro’s komen! Gebbetje, lief zeikertje van me, voel jij ook eens aan jouw plassertje, wat voel jij? Wanneer komt Apie terug en wat is dan die “grote verandering” die op til is volgens Letterzetter?


 22. Drumstel

  Toen ik student was in Amsterdam zat er op de hoek van de Rooseveltlaan een sigarenboer. Iedere keer als ik daar naar binnenstapte zei ik: „Een pakje Drum met een pakje Drum vloei, graag.”
  En dan antwoordde de sigarenboer: „Aha, een drumstel.” Dat vond ik zo’n flauw grapje dat ik weigerde het hem na te zeggen.
  Ruim twee jaar lang hadden wij elke week precies hetzelfde onderonsje tot ik uiteindelijk bij hem naar binnenliep en vroeg: „Heeft u voor mij een drumstel?”
  Waarop de sigarenboer verbaasd om zich heen keek en zei: „Een drumstel? Mijnheer, dit is een sigarenzaak.”

  Robert Lagerveld

 23. Twee lange jaren heeft de sigarenboer moeten wachten om zijn vervolggrapje te kunnen plaatsen.
  Hij is leuk dit keer.

  Onze slager in de Copernicusstraat in de Watergraafsmeer vond het ook niet leuk als ik om twee linker kippenpoten vroeg: “Laat die grapjes toch voor de slager, mevrouw…”

 24. Toen ik nog rookte en in Nederland woonde zei mijn sigatrenboer steevast als iemand hem vroeg ‘hoe maakt u het?’: ‘Dat zeg ik niet anders gaat u het ook maken.’ Ik had toen al moeten stoppen met roken.

 25. U heeft gelijk heer Rozenwater. Het is te kinderachtig voor woorden, dat achterlaten van zeikerige reacties (ook al zijn ze soms zeer terecht), maar u heeft zo gelijk, dat ik per direct mee stop. Ik ga een andere ‘passie’ zoeken. Van mij geen zeikerige reacties meer. Jeuj, dat lucht op. Kom maar op met die plusjes.

 26. Nou moe, ik ben er nog hoor, geen luhduvuduh maar het tegendeel, wel beetje veel andere dingen aan het hoofdje. Houdt allen vol en geen paniek dus ❤

 27. ‘hoofdje’ vind ik in het gegeven verband van het tegendeel van luhduvuduh veelzeggend dubbelzinnig.

 28. Speciaal voor APDP heb ik een wat langer fragment overgetypt uit een oud boek, geschreven door een toen nog jonge schrijver maar die nu allang weer dood is. Hij stierf op ongeveer zestigjarige leeftijd.

  Het gaat over de liefde en alles wat er aan hangt. Gelukkig zij die dat allemaal hebben kunnen ervaren. Een feest van herkenning hoop ik:

  First, in the temple of Venus, you had seen
  Wrougtht on the wall, and pieous to behold,
  The broken sleeps and sighings manifold,
  The sacred tears and the lamenting songs
  And every fiery passion that belongs
  To thos that suffer love, the long-endured,
  Their taken oaths, their convenants assured,
  Pleasure and Hope, Desire, Foolhardiness,
  Beuaty adn Youth, Lasciviousness, Largesse,
  Pholtres and Force, Falsehood and Flattery,
  Extravagance, Intrigue and Jealousy
  Gold-galralnded, with many a yellow twist
  …..

  The Knight’s Tale
  Geoffrey Chaucer, ong 1360
  Becommentarieerd in 1700 en 1711
  Vertaald naar modern Engels 1950 door Nevill Goghill
  The Penguin Classics, 1975.

 29. Beauty and Youth, Lasciviousness…..

  Vergankelijk helaas… maar de Canterbury Tales zijn onvergankelijk.

 30. Gozer?
  Wat moet je daar
  Dat is mijn Lijf
  Weet ik
  Is dit lekker?
  Ja, maar, ’n beetje meer naar links

  Heb je warm water zo dat we ons kunnen wassen?
  De hond blaft, geen eten gehad, vergeten?
  Kan je even nog ’n beetje krabben daar?

  War je nu doet moet je vaker doen.
  Is de handdoek droog?

  Ik ben er
  Heb je nog lang nodig?
  OK, nog even dan.

  Tomaten sap, peper , tobasco OK?
  OK ik ben ook klaar .

  Waar is de remote control?


 31. Paddenstoelen

  Mijn zoon en schoondochter wonen sinds kort midden in een bos. Omdat het al echt herfst aan het worden is heeft mijn echtgenote het plan opgevat om voor hen een paddenstoelenboek te kopen. Al was het maar om te voorkomen dat ze het eten ervan niet meer kunnen navertellen.
  Volgens haar kun je zo’n boek ook bij de ANWB-winkel kopen. Dus op naar de stad. De uitermate behulpzame jongeman in de winkel kijkt ons wat meewarig aan. Een paddenstoelenboek? Nee dat hebben ze al lang niet meer. Wandelkaarten met knooppunten en een app hebben ze wel, maar die paddenstoelen zijn er al jáááren uit!

  Evert Gianotten

 32. Wie niet wil worden vergitigd door een paddestoel kan er natuurlijk ook gewoon met z’n tengels vanaf blijven. Ze zijn sowieso berschermd.

  Met dat winkelpersoneel beschimpen, inclusief a-accenten, moet de geborneerde NRC-lezende klasse trouwens goed oppassen. De Russische Revolutie is om minder uitgebroken. Maar hangend van een lataarnpaal heb je natuurlijk wel een fraai overzicht van wat er onder je voeten schimmelt en zwamt.
  Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

 33.  
  Als oppervlakkige lezer van nu.nl, zie ik vaak interessante koppen, open deuren, valkuilen en nog zoiets. Vandaag ook weer.

  Hotels in Friesland hebben de beste verhouding prijs/kwaliteit
  Jammer dat er geen hond logeert, behalve met de Elfstedentocht.

  Franse supermarkt verkoopt misbaksels
  Moet je daarvoor naar Frankrijk?

  Huntelaar wijt mislopen EK aan gebrek aan kwaliteit bij Oranje
  Een voetballer met zelfkennis?!
  Maar het kan nog erger:
  Van Persie blijft beschikbaar voor Nederlands elftal

  Vliegveld Rotterdam krijgt nieuwe aankomsthal
  Dat is nou het verschil met Amsterdam, daar krijgen ze een nieuwe vertrekhal

  Vrouwen in Overijssel hebben de grootste cupmaat
  En wie heeft dat dan wel gemeten?? Mij is weer eens niks gevraagd

  Charles Aznavour geeft extra concert in Amsterdam
  Heel Zorgvlied is gereserveerd
   

 34. Vijf jaar Rutte als MP. APD doet het langer?
  Ik ben nooit tot het tagwolkje doorgedrongen.
  Er zijn er om minder weggegaan.
  De lucht klaart op.

  Denkend aan Het Intro van Dit Blog,
  denk ik: geniaal gevonden.
  Zo heb je wat om structuur aan te brengen.
  Zo kun je schiften: de geschifte van de minder geniale.

  De vrouwen bijvoorbeeld. De Dames van dit Blog waren de honing in de vla…

  Valt de desintegratie van Heel Nederland Blogt samen met die van de ontmanteling van het Nep Parlement?

  Ach, zo was het, zo is het en zo zal het altijd wel zo zijn.
  Een prettige avond iedereen, er gloort geen oranje aan de horizon maar het land staat nog steeds niet in de fik.
  Het komt nog wel. Over een week of zeven schat ik zo…

  Denkend aan Het Intro van Dit Blog denkt Hij, was ik er maar nooit aan begonnen. Je maakt Het Licht, De Levende Wezens en dan, pats boem stort alles als een slecht gebakken taart in elkaar.

 35. En ze gaan gewoon door bij nu.nl, onder elkaar In hetzelfde blokje koppen:
  Rechercheur Marechaussee opgepakt voor lekken naar criminelen
  ….
  Mysterie rond vondst natte man en vrouw in tuin Groningen

 36. Letter, 16.24h.

  Geestig, ik zou graag de oude Julliette Greco en Charles Aznavour nog eens willen horen op Zorgvlied ( kaarten nog aanwezig vanaf 95E), dan naar de begrafenis op Pere Lachaise . Dan ben ik klaar voor een reisje naar een mindere locatie.


 37. Istanbul

  Met de pont steken mijn vrouw en ik de Bosporus over naar het oostelijke deel van Istanbul. We verheugen ons op ons eerste bezoek aan het Aziatische continent.
  Daar aangekomen, lopend door een rustige wijk, menen we meteen de exotische sfeer te proeven. Maar niet voor lang. Aan de overkant van de straat zien we een kraampje met textielwaren. De verkoper merkt ons op en vraagt: „Nederland?”
  Als we bevestigend knikken, roept hij, wijzend op zijn handelswaar: „Goedkoper dan Zeeman!”

  Erwin Hermsen

 38. Ongelofelijk anno 2015… -bareuh-. DSR gaat het maar eens proberen met ‘kijken-kijken-nie-kopen’, ‘allemachtig prachtig’ en ‘Johan Cruyff!’.

  Zou graag op het dia-avondje van de inzender worden uitgenodigd, met fijne verhalen over de aardige ober, het kopje koffie met prut op de bodem, de tapijtverkoper die speciaal voor hen een zacht prijsje maakte, en de mohammedanendominee die al voor zonsopgang stond te psalmzingen!
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 39. Vanwege dit soort quasi-lollige vakantie-ervaringen gooi ik de Kampioen altijd ongelezen in de krantenbak.

 40. Wel goed dat er even is bijgezegd dat het knikken ‘bevestigend’ was. Elders op het Aziatisch continent kan het volgens de Sesam-encyclopedie nee betekenen.

 41. dsr
  mijn krantenbak is de oud-papierbak. Nog te lezen kranten en tijdschriften zijn als zwervers die tijdelijk onderdak hebben gevonden.

 42. Fenny is een minnares. Euh… een kunstminnares. Ze is overigens heel beminnelijk en komt hier zo nu en dan even buurten.

 43. Ik dacht al dat ik Fenny van ‘vroeger’ ‘kende’ van het ter zielen gegane VolkskrantBlog.

 44. Wat ’n expertise onder de reactanten. Het speelse van her “ikje” wordt door hen loupe zuiver belicht.

  De nonchalante houding van de Holllander, naadloos met Zeeman geassocieerd.
  Prima observatie .

  Ja, de bijdragen van reactanten zijn voor het terminaal Intro, van prima kwaliteit

 45. Het is gelukkig weer vrijdag, ondanks een jaar op 4 havo waar ik door mijn ouders gedwongen/overgehaald ’s avonds dansles had en ’s middags al buikpijn (niet alleen was ik lang voor mijn leeftijd-ook qua haar dat recht omhoog groeide, en motorisch gestoord, ook had ik de les: hoe de hoek te nemen gemist dus het waren rampavonden) is het altijd mijn favoriete dag geweest, na de dinsdag, wat nu de zondag is. En bijna november wat, na augustus en december ook een favoriet is wanneer ik het over tijdbeleving heb. En het is bijna 2025, als je een beetje optimistisch rekent vanaf het heugelijk jaar 1965. En zeg nou eerlijk, 2025 klinkt toch heerlijk, zeker wanneer je de jaren tachtig en de helft van de jaren negentig niet bewusteloos hebt overleefd.

  Het regent en als je in het heugelijk bezit van maar liefst vier, in kringloopwinkels en uit een erfenis geplukte, regen outfits bent dan is schraalhans een vreemde kikker die…ach laat ook maar.

  Wij zijn hier gelukkig te prijzen dat we allemaal op de een of andere manier een band hebben met de schrijvende rechter en een bloggende aap. Ik word hier wel eens blij van, en dat meen ik oprecht. Geloof me, niet overal op het wereldwijde web kom je zulke oprecht boeiend gecompliceerde karakters tegen. En dan de dames! Tekstuele paaldanseressen die zich belangeloos uiten opdat de wereld er beter van wordt.

  Ik zou nog wel honderd en tien redenen kunnen geven waarom ik mij vanmorgen blij en overmoedig voel maar ik beperk mij. Nog zo een heerlijke vingerwijziging die mij, bijna een jaar geleden, door op dit blog te verschijnen, eigenlijk meer een blok, een hoek, een hangplek voor expats, inpats (was het niet Klare Taal die ons deze verrijking van de Nederlandse taal schonk?) en boeren en timmerlui, vrijwel dagelijks gratis en voor niets door mijn keelgat werd geduwd zoals dwangvoeding bij een gans met als heerlijk resultaat een gerecht, nee delicatesse die moreel verwerpelijk is. Zo viel Jan Wolkers eerst van zijn moreel hoogvliegende wolk toen hij dit walgelijk lekker eten wilde nuttigen voor hij stierf. Ik stond voor een stoplicht toen ik mijzelf hierop streng toesprak, als je op je laatste dag niet eens meer een beetje leed mag goedpraten, hoe overleef je dan een motie van wantrouwen door Max Slagter via de tamtam verspreid omdat ouderen niet kunnen internetten. Nou, daar merk je hier niets van. Verbeter mij als ik het fout heb, maar ik ben drastisch onderopgeleid ten aanzien van het verleden alhier, maar ik dacht en denk dat Riverside Blues een zestiger was en DRS een JOVD’ er. A. Dapie een diplomaat, nou, daar geloof ik niet meer in 😉 en Luvienna een Talibanbabe.

  Dus, een fijne vrijdag gewenst, ik hoop op een aanslagvrije dag. Spellingcorrector maakte er aanslag rijke dag van, en als ik in mijn haast dit had overzien, onvoorzien, dat waren de garen rijp.

 46. Fijn dat je je weer een keertje prettig voelt, Timmertje.

  Maarre… een talibanbabe? flabbergastedicoontje

 47. DSR is een gewoon volksventje dat nog nooit iets met de JOVD van doen heft gehad.

 48. Timmerark is blij want het regent 🙂
  RSB is van voor de oorlog. De Tweede, al zou je dat soms niet zeggen.
  DSR is buitencategorie en heeft sympathieen rechts van het linkse midden of zoiets (mijn inschatting en ik zit er vaak naast…).
  Luv is een babe, dat heb je goed gezien, maar talibaan??
  A. Dapie is conducteur op een internationale trein of zit in de Business Class van een 737 of, als die nog zou vliegen, van de Concorde, een magnum wegklokkend. Maar soms valt-ie ook gewoon van zijn mountainbike. Of op een mooie dame. Of schittert door afwezigheid.

 49. Het linkse midden en dan rechts… kom je dan niet weer in het midden uit?

  Ja, dat taliban zou ik ook wel willen weten. Joehoe Timmertje, waar ben je?

 50. Ach ja, Babe… Verrukkelijke film. Fijne acteur ook, James Cromwell. Weet je trouwens dat hij als vegetariër de film inging en er als veganist uit kwam?
  Wel nogal een domper dat de 48 Babes na de film gewoon naar de slachterij gingen. 😦

 51. Dat was van een tijdje her, Luv, toen mijn spellingscorrector van Rallybabe Talibaan maakte. Vraag niet waarom.


 52. Glascontainer

  Tijd om de lege flessen weg te brengen. Als ik aankom bij de glascontainers, die in mijn Brusselse wijk een beetje achteraf zijn opgesteld, vallen mij twee straatjongens op. Ze laten hun armen in de containers zakken, kennelijk op zoek naar flessen met statiegeld.
  Eentje kijkt met grote belangstelling naar een paar lege bierflesjes die ik in de container wil gooien.
  Ik vraag of hij ze wil hebben („oui!”) Ik geef ze hem alle vier; hij pakt ze zwijgend aan. Als ik mijn weg vervolg, hoor ik de zwerver die altijd op het bankje tegenover de containers zit, luidkeels tegen de jongen roepen: „Dis ‘merci’ à Madame!”

  T.H.Wouda Kuipers

 53. ‘een beetje achteraf’ , we zouden toch eens gaan denken dat madame in een achterbuurt woont.

 54. Ik ben alleen maar netjes gekamd en ondergekotst de filmzaal in en weer uit gegaan.

 55. @L
  Nee hoor – men kan links zijn op sommige punten, rechts op andere, (en dan vervolgens stemmen op een partij die zich niet langs de links-rechts-as profileert.) Kortom, het laat zich niet uitmiddelen.

 56. Ja, dat benne van die dingen die gebeure kenne. Beetje Frans d’rbij en we hebben het zoveelste wereldwijde verhaal van deze week.

  De onderklasse – het blijft de NRC-lezers fascineren, maar zij wonen dan ook meestal blank & comfortabel. Ondertussen lijkt het alweer jaren geleden dat we iets uit het ‘Hij was een Marokaan, maar was best aardig. Nu schaam ik me een beetje’-genre voorbij hebben zien komen, maar alicht dat de huidige volksverhuizing iets oplevert.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 57. Dat wist ik niet van die 48 Babetjes. Niet fraai – daar had men toch op z’n minst een babi bangang-bufet voor allerlei beroemde mensen ten bate van het goede doel van kunnen maken.

  Of een rondreizend zwientientikfestival.

 58. Zwientientikken, ganstrekken, palingstropen, katindezaklopen; het mag allemaal niet meer van de dierenvrienden. Maar wel katdoodknuffelen, hondvetvoeren, duivenmelken, mierenneuken. Doe er iets aan Marianne!

 59. Ja, dat moet dan de SGP zijn, die profileert zich niet langs de x of y as maar langs het Kruis.

 60. D’r is is nogal een verschil tussen:
  1) dier-agnostisch vermaak zoals Schijt-je-rijk!, duivenmelkerij en zwientientikken
  2) werken der duisternis, zoals als katknuppelen (ervanuitgaande dat het niet om een onderrichtende knuppeling gaat),
  3) werken der noodzakelijkheid, zoals palingstropen (aaltjes trekken hun jasje nu eenmaal niet uit zichzelf uit, ook niet wanneer je ze het vriendelijk vraagt)
  4) interactie met mogelijk wederzijdse instemming (daar gaan we in eerste instantie dan maar vanuit), zoals mierenneuken en hondenvetvoeren (elk spekje gaat door het bekje)

 61. @Tim
  Slim bedacht, maar mispoes, de SGP is trots-rechts en blij-fundentalistisch.

 62. DSR provoceert niet, er is althans niemand die zich laat provoceren, is ’t waar of niet? Het is dan ook niet de bedoeling om te provoceren en wie ’t verkiest DSR’s woorden in die richting te framen, laat zichzelf lelijk in de kaart kijken.

  En dan nog, DSR zelve droeg het onderwerp geeneens aan! Er zijn hier in de loop der tijd zoveel DSR-onschuldjes vermoord dat je er wel een steenkoollaag van kunt persen.

 63. Je zou denken, DSR (gelijk een compliment al in het derde woord, vast een record!) gezien jouw reactie dat er iets erg onbetamelijk gebeurd, dat je van sympathie voor BNN wordt beticht of zulks ergs, maar het is maar een onschuldige waarheid als een koe, om maar in de beeldspraak te blijven.

 64. Had gedacht dat je BNN wel goed volk zou zijn nu ze samen zijn gegaan met de vrinden van de VARA.

 65. AH, de meester is terug en gelijk met heugelijk nieuws, rechtvaardig ook. Alhoewel, wat maakt het uit hoeveelste reactie je plaatst.
  Maar goed, ik ben in een goede, gulle bui en lees mij suf over succes en hoe dit te genereren. Belde net een vriend om er over te praten. Ondanks mijn enthousiasme vroeg hij mij hem morgen terug te bellen. Ik hing op, nee drukte op een knop en pleurde de telefoon op de bank en zei tegen mijn vriendin: dat is iemand die net 5.000.000 is misgelopen. Leuk hè!
  Mag ik hier vanavond nog op terugkomen? Als ik even tijd heb, pauze van mijzelf te verbeteren…en nogmaals bedankt voor je smiley!

 66. @Tim
  DSR heeft sowieso weinig op met de verkokerde, verspillende publieke omroep, maar jij kennelijk wel. Mag. -milde glimlachicoon-

 67. Luvienna, misschien zoemt in zijn hoofd nog de cadans van de eerste klas internationale trein, kan lang blijven hangen in het brein.

 68. @Klare taal, ja, een goeie beat houdt zichzelf in stand. Met jou erbij.

  @Timmertje, nu al hoteldebotel?

 69. Meneer, blieft u?
  Het “ikje” ? ik klik op de rubriek “ikje” ik kan het niet volgen.

  Oh, helaas kan ik niet helpen, enige richting waar ik moet zijn , ontbreekt..
  Voor zoeken heb ik geen tijd.

  Persoonlijk vind ik, zelf, dat ik beter ergens anders naar toe kan gaan..

  U heeft gelijk.

  Dag heer, tot ’n volgende keer.

 70. Van jou Luv, slechts van jou…komt er van jouw feuilleton hier nog een nieuwe aflevering of moeten we daarvoor ergens anders zijn?

 71. Ik lees dus een walgelijk positief boek geschreven door een oprichter van Twitter wat ook Jitter had kunnen heten. De APP was bedoeld om leuke mensen met elkaar te verbinden en hier en daar wat stukjes van de dag met elkaar te delen. Nu is het een van de grootste haatbakens op aarde. Het kan verkeren, weten we al wat eeuwen, het kan ook verkeerd gaan, weten we al wat langer.

  Heb in ieder geval vandaag weer Vroege Vogels overleefd en luister nu naar OVT, met een half oor, nee, met de helft van mijn oren en een enorm bord bananen met yoghurt en honing voor mij. Ja, het is weer eens zover, om de depressie, redelijk overwonnen, buiten de deur te houden wordt er grof geschut in stelling gebracht. Geholpen door Kees van Kooten bij Pauw afgelopen vrijdag (om zeven uur vanochtend afgezien) die ik eigenlijk de laatste tijd had afgeschreven, als een elitaire man die het boek Gijp tijdens het boekenbal af serveerde (het is ook geen goed boek voor Kees van Kooten…maar goed) wat ik jammer vond, een jeugdheld die van zijn sokkel stortte maar zie, na een hartaanval wijzer geworden, lijkt het, of ik, wie weet, hij is weer in vorm. Wie het gemist heeft, kijk het terug. Vanaf het moment dat hij werkelijk uitschreeuwt: “De LUL” over Prins Bernhard tot het einde, een liefelijk betoog over de dichter Komrij. En en passant Halbe Zijlstra terug brengt tot diens proportietje: een op zijn klanten neerkijkende middenstander zonder enig benul van kunst. Haal de ‘n’ uit benul en je hebt Halbe.

  Toedeledokie.

 72. ACh Timmertje, Twitter is net de echte wereld. Je hebt leuke mensen en klootzakken. Het is maar wie je volgt of je Twitter wel of niet als haatbaken ervaart.

  Wat het feuilleton betreft: ik weet het nog niet, maar ik sluit het zeker niet uit. Momenteel druk met andere schrijvelarij.

 73. Dat is natuurlijk waar Luvje, maar het was niet zo bedoeld.

  Ik mis ons aapje hier wel. Het is alsof je Artis binnenloopt en…tja, hier zou dan iets gevats moeten staan maar het vat gevatheid is leeg.
  Het is zoo treurig gesteld met deze wereld. Daar heb je de heel slechte mensen, die aanslagen plegen en boze tweets twitteren (had ik vijf jaar geleden, of tien toch zeker, niet kunnen schrijven zonder voor idioot uitgemaakt te worden) en de goede, lieve mensen die rechts voorrang geven. En dan de mensheid in beweging. Je kunt je nu voorstellen hoe het Romeinse Rijk ingestort is.
  Maar vandaag even niet. Ik lach en schud mijn hoofd. Ik zing de hele dag: Dag Sinterklaasje en ik gebruik geen illegale drugs.
  Ik denk er wel over om vanaf vandaag zondag een www vrije dag te maken. Op de radio ma dan, anders mis ik het voetbal. Vooral zaterdagavond is langs de lijn heerlijk om bij te slapen.

  Dat was het dus voor vandaag, A. Dapie, als je dit leest: ik hoop dat je een fijne zondag hebt, en iedereen die dit leest en het verdiend.

 74. Nrc met z’n nieuwe website zit vrijwel geheel achter de betaalmuur. Ook het Ikje is niet meer vrij toegankelijk, je moet abonnee zijn. Zo zie je maar weer hoe je je eigen handel kunt stukmaken, het lijkt Ajax wel. Ik zal dus nooit nrc-abonnee worden noch Ajaxfan. Ik vraag me af of dit ook het einde van deze rubriek zal zijn…

 75. Tim, heb je nou je eigen leuke huisje gesloopt? Kan het nergens meer vinden in deze toch al nare, kille herfst. Bah!

 76. Ja inderdaad, van de artikelen is alles foetsie. Heb je ze allemaal eruit gegooid, Timmer? Waarom dat dan?

  Fijn dat je de nieuwe Ikjes-locatie hebt gevonden, Indra! Stel je toch voor, zeg…

 77. Tja. Een eenvoudig antwoord? Ik werd zo depressief van alle haat dat ik mijzelf niet langer bloot wilde geven.
  Ik snap naar een nieuw begin, los van de naam TA. Er kleeft teveel negatiefs aan. Dronken* oprecht bloggen richting vrede in Israël is onmogelijk. Nuchter ook. Als je een zwakke maag hebt.
  Voor mij.

  Maar de depressie heb ik voorlopig weer een beetje, geloof en hoop ik, buiten de deur zoals de extreem domme reageerders in de Telegraaf zijn dochter met haar benen wijd in een park ziet liggen. Hij zegt niet of hij bang is dat dit vrijwillig is. En ik weet niet of ik moet schrijven of wil. Als het moet lukt het niet en als het lukt wringt het. Wat ik schreef was op zijn best leesbaar voor een aantal mensen voor een aantal dagen. Op zijn slechtst een vingerwijzing naar mijn habitat.

  Met andere woorden, dit MAVO mannetje trok het weer eens niet, alle lof en roem.

  Als ik aan het eind van de week merk dat deze depressie echt voor langere tijd de voorraadkast in kan dan begin ik weer. Wel lief dat je, Indra en Luvienna, het opmerkt, en zelfs over schrijft. Dat helpt wel enorm. Net als het bezoek van Kees en lummel…ik overdrijf niet wanneer ik schrijf dat deze bezoekers het leven leuker hebben gemaakt.

  Hoe diep moet het zwarte gat niet hebben gelonkt naar de Arme Joost. Een hele uitzending maar liefst hebben ze aan hem gewijd, bij de wereld draait door. Ik zou het sterk(er) vinden wanneer ze nu ook iedere vrijdaguitzending een minuutje aan hem geven. En voor de mensen die ook op het randje van de dood lopen, op geleende tijd. Als iemand als ik al moeite heb met de positieve reacties op mijn probeersels, hoe moeilijk lijkt het mij dan te zijn voor een succesvol persoon. Wanneer de act, het jongleren op de bühne juist een lucifer kan zijn.

  Vanmorgen zag ik de oudere buurman naar wie ik altijd zwaai, en hij naar mij, waarvan ik een maal per jaar een paar zware biertjes krijg, die, denk ik, hij van zijn neef voor zijn verjaardag krijgt zonder het lef nog te hebben om te vertellen dat hij er niet (meer) van houdt. Ik ook niet, dus ik geef ze ook weg. De druiven uit zijn tuin eet ik wel smakelijk op. Vanmorgen stond hij dichter dan op zwaai afstand en vroeg hij: hoe gaat het? Ik zei goed, informeerde naar zijn gevoel en toen we onze weg vervolgden, alleen maar om iets aardigs te zeggen zei ik bijna: doe de groeten aan Spike (zijn hond) maar voelde nog net op tijd dat dit wel raar was.

  Maar ik kom dus langzaam uit de zelfverkozen eenzaamheid. Hoe is het nu met jou, Indra? Hard aan het werk?

  Net niet gelukt, een hele dag zonder www en/of zelfbeklagend gewouwehoer. Sorry.

  dronken als in aangeschoten na het werk nog een beetje op het VolkskrantBlog neuzen, schrijven zelfs en tot de conclusie komen dat ik, ik ja, heel makkelijk het best gelezen blog van de dag kon schrijven, nee gelezen hebben, nee aangeklikt, door de titel, niet door de inhoud, niet eens door de intentie. Wat een wereld.

 78. @ Indra 14:21
  Ben je abonnee Indra? Ook via de link die je geeft staat voor mij als niet-abonnee de boel op slot. Qua indeling staat het ikje helemaal onderaan, letterlijk en figuurlijk. Het enige artikel dat daar opent is de cartoon van Fokke en Sukke.

 79. Letterzetter 16:23

  Nee, ik ben zeker geen abonnee. Kijk alle kranten op internet via de toegankelijke gedeeltes. Heb het net weer even geprobeerd en kon weer gewoon klikken.

 80. Tim, gooi die tent van jou maar gauw weer open. Net zoals op de site van Apie, helpt het lezen van jullie verhalen me door heel wat vervelende nachten heen. En nou bedoel ik niet je politieke verhalen, maar die over je leven.
  Probeer wel de wereld om je heen iets minder hard bij je binnen te laten komen. Ik zou gillend gek worden als ik alles zo intens las en beleefde als jij. Kijk zelden tv en heb niet of nauwelijks tijd voor www. Daarom hou ik het vol.

 81. @ Indra 17:05
  Hoera! Nou ja, een klein beetje hoera… Het ligt aan de browser.
  Met Firefox zit alles op slot maar met Chrome gaat het als vanouds. Omdat Chrome de laatste tijd zo traag werd, was ik weer Firefox gebruiker geworden, ook vanwege meer mogelijkheden om de browser aan je wensen aan te passen. Bedankt voor je reactie!

 82. Letterzetter 18:31

  En ík maar denken dat ik degene ben die alles en iedereen maar traag vindt en loopt op te jagen… De pensionado’s kunnen er dus ook wat van!

 83. Hij kwam voor het “ikje”
  Alleen voor het “ikje”
  Niet voor ’n herhaling van wat eerder gezegd was die week.

  Alleen voor het “ikje”.
  Oorspronkelijk.

  Het ging over het maken van ’n route, ’n keuze.
  Niets van terug te vinden.

 84. Ik zie dat de neerduimende afzeikerd of de afzeikende neerduimerd nog steeds in functie is, zelfs als ik Letterzetter vertel waar hij het ikje kan vinden. Je zal het er maar druk mee hebben. 😉

 85. Ach Indra, misschien helpt het, dat neerduimmen, blijft ie binnen zo, doet hij, of zij, niet iets stouts op straat.

 86. Beste HR, lees jij dit? Kun je aub een referendum beginnen? De vraag:

  Wil jij ook meer, meer, meer A. Dapie deze week?

  Of eigenlijk alle weken!
  Het is zo suf en saai. Dan heb ik nog liever een fittie tussen hem en DSR dan dit lege niets, dit holle vat, dit visnet met een gat, deze wolk die overwaait, zo een radio zonder antenne, een overdosis zonder er een naar snakkende junk, Wilders zonder kleurspoeling, Een Hel zijn Engel zonder brommer, een zetter zonder letter, C zonder DA, een AZC zonder haat, een imam zonder jurk of baard, Linda zonder de Mol, Luvienna zonder rally, een rechter zonder rechterin, links zonder rechts, D’66 zonder van Mierlo, Mulisch zonder Harry, Harry zonder bar, Venetië zonder puntjes, Amster zonder dam, Madame Tusschaud zonder was, Jumbo zonder slurf, A zonder H(grutter), 88 zonder skinhead, het Amsterdam Danceevent zonder dode, Feyenoord zonder Kuyt, Johan zonder rugnummer, Herman zonder Brood, de PvdA zonder VVD (nee, verkeerd voorbeeld), een voorbeeld zonder , Timmer zonder Ark, de NRC zonder ikje, zonde zonder plezier.

 87. Leuk stukje, Tim, maar je bent een meester in het ontwijken van opmerkingen/vragen van anderen. Zie mijn opmerking(en) gisteren om 17:23.

 88. Nou zit HR wel altijd over de uitblijvende Tuinenspecial te meijeren, maar de uitslag van het Lieve Diertjes-referendum laat ook al dagen op zich wachten.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: