Nauwelijks tijd voor tv en internet (94)

94timmerarkheader
Header van Timmerarks blog op wordpress, althans vannacht om 1 uur.

Het is treurig gesteld met deze wereld. “Daar heb je de heel slechte mensen, die aanslagen plegen en boze tweets twitteren (…) en de goede, lieve mensen die rechts voorrang geven. En dan de mensheid in beweging. Je kunt je nu voorstellen hoe het Romeinse Rijk ingestort is,” schreef Timmerark (TA) vorige week. En hopla, in een moeite door wiste hij zo’n beetje alle verhalen van zijn blog, het “leuke huisje” waarmee Indra in de nachtelijke uren de verveling verdreef, en waar zelfs Lummel zo af en toe kwam kijken. Aan schrappen van verhalen heeft blogbaas dezes een bloedhekel, zoals bekend, en dat geldt ook voor het door auteurs verbranden van hun eigen werk. Waarom deed ons Timmertje het dit keer?

duimpjesbokaalduimpjesbokaal“Ik werd zo depressief van alle haat dat ik mijzelf niet langer bloot wilde geven …”verklaarde hij desgevraagd. ” Ik snap naar een nieuw begin, los van de naam TA. Er kleeft teveel negatiefs aan. Dronken oprecht bloggen richting vrede in Israël is onmogelijk. Nuchter ook. Als je een zwakke maag hebt.  Voor mij.” En dat nog wel in dezelfde week als waarin deze sympathieke tobbende voormalige MAVO-klant de 100e reactie en de Duimpjesbokaal (12 up en 3 neer) op dit intellectueel blog alhier scoorde. Maar ja, als je depressief bent zie je de dingen die er echt toe doen niet meer. Wij van de zinkende A. Dapie Community spreken in ieder geval de hoop uit dat TA er weer snel bovenop is. Indra: “Probeer wel de wereld om je heen iets minder hard bij je binnen te laten komen. Ik zou gillend gek worden als ik alles zo intens las en beleefde als jij. Kijk zelden tv en heb niet of nauwelijks tijd voor www. Daarom hou ik het vol.”duimpjesbokaalduimpjesbokaal

“Je maakt Het Licht, De Levende Wezens en dan, pats boem stort alles als een slecht gebakken taart in elkaar”

Of een weekje zonder actieve inbreng van blogbaas dezes aan TA’s chagrijn het laatste zetje heeft gegeven zullen we natuurlijk nooit weten. Maar we kwamen passages tegen als “Denkend aan Het Intro van Dit Blog denkt Hij, was ik er maar nooit aan begonnen. Je maakt Het Licht, De Levende Wezens en dan, pats boem stort alles als een slecht gebakken taart in elkaar” en “Ik mis ons aapje hier wel. Het is alsof je Artis binnenloopt en …” Daar volgde niks gevats op.

Op een regenachtige vrijdag schreef hij: “Wij zijn hier gelukkig te prijzen dat we allemaal op de een of andere manier een band hebben met de schrijvende rechter en een bloggende aap. Ik word hier wel eens blij van, en dat meen ik oprecht. Geloof me, niet overal op het wereldwijde web kom je zulke oprecht boeiend gecompliceerde karakters tegen. En dan de dames! Tekstuele paaldanseressen die zich belangeloos uiten opdat de wereld er beter van wordt.” Oftewel, geen peil op te trekken die gozer. Als hij zijn oor er maar niet afsnijdt.

PanicWaar ging het nog meer over vorige week? Speculaties over de reden van het voor het eerst in de geschiedenis in werking getredene noodintro. Heer Rozenwater vatte het scherp samen, zie aldaar. Of was het Gebbetje? We hielden er een prettige video van Letterzetter aan over. [en de tekst loopt eronder natuurlijk door, we zijn nog niet eens begonnen]

Riverside Blues liet een raadselachtige maar wel beeldende tekst achter: “Gozer? Wat moet je daar. Dat is mijn Lijf. Weet ik. Is dit lekker? Ja, maar, ‘n beetje meer naar links. Heb je warm water zo dat we ons kunnen wassen? De hond blaft, geen eten gehad, vergeten? Kan je even nog ‘n beetje krabben daar? Wat je nu doet moet je vaker doen. Is de handdoek droog? Ik ben er. Heb je nog lang nodig? OK, nog even dan. Tomaten sap, peper , tobasco OK? OK ik ben ook klaar. Waar is de remote control?” Ja, waar is die als je hem nodig hebt?

Onbeperkt NRC. Nieuw, nu zonder ikjes!
Onbeperkt NRC. Nieuw! Nu zonder ikjes!

Ikjes waren er ook, zolang het nog duurt. De NRC lijkt ze achter een betaalmuur te gaan verstoppen, hetgeen het definitieve einde van de ikjesbespreking kan inluiden.  Er was er een eentje over een verkiezing van de docent van het jaar. Gekozen werd een lekker ding. Duh. Mirjam Killian! Er was een woordgrapje van een sigarenboer (“drumstel”). Duh, Robert Lagerveld! Er was er een over de ANWB die geen paddenstoelboeken meer verkoopt. Duh, Evert Gianotten! Er was er een over een lezer die met zijn vrouw voor het eerst in het Buitenland is en daar door een verkoper “Goedkoper dan Zeeman” wordt toegeroepen. Duh, Erwin Hermsen!

Of zoals onze DSR (De Schrijvende Rechter) eindoordeelde:  “Ongelofelijk anno 2015… -bareuh-. DSR gaat het maar eens proberen met ‘kijken-kijken-nie-kopen’, ‘allemachtig prachtig’ en ‘Johan Cruyff!’. Zou graag op het dia-avondje van de inzender worden uitgenodigd, met fijne verhalen over de aardige ober, het kopje koffie met prut op de bodem, de tapijtverkoper die speciaal voor hen een zacht prijsje maakte, en de mohammedanendominee die al voor zonsopgang stond te psalmzingen! Eindoordeel: 3 (zegge: drie)”

Mopperkont: “Vanwege dit soort quasi-lollige vakantie-ervaringen gooi ik de Kampioen altijd ongelezen in de krantenbak.”

Mevrouw T.H.Wouda Kuipers was de alcoholica die dit voorval netjes voor ons opschreef.

De aardigste vonden wij teruglezend die over de glascontainer. “Dis ‘merci’ à Madame!” roept een zwerver “luidkeels” tegen een zwerversjongen. Mevrouw T.H.Wouda Kuipers was de alcoholica die dit voorval netjes voor ons opschreef. Op de nieuwe NRC-website zijn de ikjes niet meer als categorie terug te vinden, en misschien zijn ze wel allemaal gewoon weg. We kunnen er hier niet zoals gebruikelijk naar linken. Die over Istanbul vonden wij bij toeval en mensen oh mensen toch, kijk naar die opmaak! *huiver icoontje*

Om de een of andere reden ging het later in de week ineens over dingen die je zoal met dieren kunt doen.

Letterzetter: “Zwientientikken, ganstrekken, palingstropen, katindezaklopen; het mag allemaal niet meer van de dierenvrienden. Maar wel katdoodknuffelen, hondvetvoeren, duivenmelken, mierenneuken.” Voormelde DSR pakte het wetenschappelijker aan en onderscheidde de volgende categorieen:
1) dier-agnostisch vermaak zoals Schijt-je-rijk!, duivenmelkerij en zwientientikken
2) werken der duisternis, zoals als katknuppelen (ervanuitgaande dat het niet om een onderrichtende knuppeling gaat),
3) werken der noodzakelijkheid, zoals palingstropen (aaltjes trekken hun jasje nu eenmaal niet uit zichzelf uit, ook niet wanneer je ze het vriendelijk vraagt)
4) interactie met mogelijk wederzijdse instemming (daar gaan we in eerste instantie dan maar vanuit), zoals mierenneuken en hondenvetvoeren (elk spekje gaat door het bekje)

Uitslag Schattig Diertje Referendum, reclamaties indienen bij H. Rozenwater
Uitslag Schattig Diertje Referendum, reclamaties indienen bij H. Rozenwater

Op het Kunstblog van Heer Rozenwater was niet veel loos. Een referendum toonde aan dat er geen groot enthousiasme is voor een crowdfeuilleton, ja, vind je het gek, denken we dan. Bij bestudering van de uitslag van het favoriete-schattige-diertjereferendum viel met name het groot aantal woordspelingen op “poes” op van Gebbetje.

94kunstpicassokusje
The Kiss, Picasso

Luvienna  bleef wel erg dicht bij het origineel met haar “kusje” bij nevenvermeld picassootje uit 1969.

En meer was het niet, mensen.

De ikjes zijn na te lezen op de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land staan hier, ze werden zoals altijd weer aangeleverd door de reageerders op deze site, veelal ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieReacties zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van Paula Porto via Unsplash.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

144 gedachten over “Nauwelijks tijd voor tv en internet (94)”

 1. Fantasiejaar

  De pgb-einddatum voor mijn 92-jarige tante is volgens de brief van Menzis 4711.

  Omdat oplettendheid geboden is in het oerwoud van brieven, beschikkingen en beslissingen gebeld om deze fout te melden. „We hebben daar een fantasiejaar voor gekozen omdat deze pgb zonder vaste eind datum toegekend is.” Mijn reactie dat daar dan wel veel over gebeld wordt, werd bevestigd. Hoezo overbelasting bij de medewerkers pgb?

  Petra van Stijn

 2. Het is je weer gelukt, Apie, een maaltijd te bereiden met schaarse ingrediënten. Proficiat!

 3. Dank je, Indra, ik vond het best een rijke oogst hoor, zat eigenlijk nog veel meer in.

  Qua ikje: ik denk dat het die hierboven is, maar weet het niet zeker, het kan ook een next-ikje zijn. Hij staat in ieder geval “onderaan” op de vernieuwde en geheel doorelkaargehusseltje site van de NRC. Vroegere ikjes zijn in geen velden of wegen te bespeuren. Kan dus ook niet meer in het weekoverzicht keurig verwijzen naar de bron. De “related articles” gaan niet naar de ikjesrubriek, maar is zo’n volautomatische verwijsmachine op basis van keywords. En dan dat werkelijke spuuglelijke logo, mensen mensen, de overstap naar de volkskrant site is nu wel heel nabij. Maar ja, daar heb je geen ikjes, he, da’s het dilemma. o_O

 4. Hè gelukkig, we wachtten allemaal in spanning af maar de op 7 na laatste intro is gelukkig geen Noodintro geworden maar een intro zoals het hoort en zoals we gewend zijn: een knappe samenvatting van de afgelopen week met hilarisch sarcastisch ironisch commentaar van de Eindbaas.

  Wat het Ikje betreft: als die op de NRC-pagina is aangetroffen dan zal het toch wel (ook) een NRC-Ikje zijn?

 5. Zou de PGB-administratie voor 4711 gekozen hebben vanwege de associatie van odeklonje met onze oudere medemens, een grote klantengroep van PGB-uitventers?

 6. Is het plaatje op 13:37 het logo van het Ikje? Ik vind hem wel aardig. Maar iets minder in your face had wel gemogen.

 7. Hm, terwijl ik gisteren nog onbeperkt toegang had tot en kon klikken op het ikje, is daar vandaag een eind aan gekomen. Zou mijn conversatie met Letterzetter zijn opgemerkt door de ikjes-politie en worden de armoedzaaiers geëlimineerd?

 8. De roze driehoek als symbool voor het Ik-je… wie daar een gedachte bij heeft, mag het zeggen.

  Invloed op de kwaliteit van de Ik-jes heeft het voorlopig echter niet.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 9. Tja, we gaan het afwachten, als het ding achter de betaalmuur verdwijnt, dan lijkt me dat een nieuwe situatie, wellicht waag ik er dan een emailtje aan. Ernaar linken mag altijd, maar wellicht moet ik reageerders die het ikje hierheen kopieren dan gaan modereren, oh zucht icoon. Verontrustend ook dat alle ouwe ikjes verdwenen lijken te zijn. zuchter de zucht icoon Maar wellicht staan ze nog ergens op een ouwe server. 😦

 10. Totnutoe is het Ik-je vrijelijk beschikbaar, en zo hoort het ook. Mallotige dat het logo twee keer groter is dan het stukje.

 11. Gelukkig, weer een echt introïtus.
  Blogpaus A.Dapie encycliekt moeiteloos weer een eind weg, maar geen woord over zijn absentie… Het zij u vergeven.

  De NRC is de nieuwe Bild. Daar is het Zahlen, bitte! als je een adblocker gebruikt. Of, hoe prijs je jezelf uit de markt…
  Jammer van de Ikjes, jammer van de column van Marcel van Roosmalen.
  Maar je weet het nooit met die ‘kwaliteitskrant’, als het aantal bezoeken drasties terugloopt kan een kat rare sprongen maken. Of is het toch een hooggekwalificeerde Syrische ICT-vluchteling die het apje geschreven heeft dat eerst Chrome-gebruikers wel toelaat, Firefox niet en nu helemaal niemand meer? Grenzen dicht, Vandermeersch..?
  We zullen het wel nooit weten.

 12. Niet dat het geen geweldig intro is, beste Apie! Maar ik was even vergeten dat alles dat je hier schrijft ‘tegen’ je gebruikt kan worden, of laat ik het anders schrijven: dat je je eigen warrigheid als eerste ziet wanneer je vol verwachting klopt mijn hart het intro zo rond twee uur openklapt, snap je? Dan is het een beetje veel ineens. Als een minuscuul appelgebakje met twee kilo slagroom, of als een Nederlands elftal met tien Robbens en zo. Man, man, man wat kan ik ouwehoeren, moet mijn eigen huisje maar weer optuigen, dan wordt het hier weer wat rustiger. Maar bedankt voor alle lieve woorden.

 13. Goed idee. Tim! Staat de container met de resten nog voor de deur? Aan de slag dan.

 14. Ja Indra, alles staat nog in dozen die ik vanavond uitpak. Wil je voor me bidden (ik kan dit uiteraard niet zelf) of de reacties ook terugkomen? Dat, de reacties voorlopig verwijderen deed mij nog net niet op de Total deleteknop drukken. Maar hè, van jou kan ik mij helaas weinig tot geen reacties voor mijn geest halen? Mag je niet op je werk reageren? Zou ik nog wel snappen ook. En betreuren.

 15. Letterzetter, ik, ja het kan gek lopen, heb een abonnement op de NRC. Ik wil je wel de columns die je mist mailen? Kleine moeite.

 16. Wat een ophef, het Ik-je staat er toch gewoon? En wat is Tim druk vandaag zeg, zou ie er zelf niet moe van worden? ’t gaat vast stormen vanavond.

 17. ‘er’ is in ‘hiero, in deze thread zelfs’. We hebben er nog geen een gemist.

  Wel lief van Tim dat ie zo toedereskjoe wil komen, al wapperend met z’n NRC-abonnement. Wat zou het mooi zijn als ie op zijn blog de columns van Abrahams plaats en die van Marcel Roosmalen.

 18. Tim 16:06
  Klopt. Van mij zal je geen reacties vinden, want om een beetje zinvol te reageren op iemands verhalen is er meer tijd nodig en die heb ik niet.

  Maar dat neemt niet weg dat ik wél geboeid ben door alles wat je schrijft . Met name je associatieve denken. Maar als je er geen zin meer in hebt, voel je vooral niet verplicht. Vrijheid, blijheid!

 19. Ja Timmer, en dan heb ik het ook nogeens samengevat 😀 Ik had erg graag je mooie beschrijving van die buurman die jou een paar bierflesjes geeft die hij zelf niet drinkt, en die jij dan ook weer doorgeeft omdat hij die niet drinkt, ook opgenomen. Maar het werd te lang, vandaar.

 20. Ik kan bevestigen dat de nieuwe website van de NRC nog eventjes een zootje is. Je ziet elke dag wat anders. Op Chrome zag ik gisteren wel en vandaag geen oproep om een abo NRC Onbeperkt (sic!) te nemen. Op MS Edge het omgekeerde. En op de BlackBerry (Android app) kon ik gewoon alles lezen. Maar morgen misschien niet meer. Gemeenschappelijk voor elke browser: de rubriek “ikjes’, de ouwe ikjes, die zijn weg. Morgen kun je die van vandaag niet meer terugvinden. Fijne boel daaro. 😦

 21. DSR, het ikje staat er gewoon, maar ik moest daar wel ongekende moeite voor doen. Allereerst het vinden. Maar dan dus de tekst zelve kopieren en plakken, vervolgens zowel de titel als de auteur handmatig toevoegen. Of iemand dat elke dag gaat doen, zonder fouten, da’s de vraag. En we wachten dus nog even af of e.e.a. na een overgangsperiode wel mag. Dat zal een email vergen, ervaring leert dat emails naar NRC niet worden beantwoord. Dus!

 22. @Apie 17:39

  Een linkje rechtstreeks naar een bepaald Ikje werkt wel. Maar daar heb je weinig aan. 😦

  @17:42

  Ik heb de NRC ooit eens gemaild met de vraag hoeveel Ikjes er ongeveer worden ingestuurd. Geen reactie. Toen heb ik op Twitter geschreven dat de NRC op die vraag geen antwoord geeft en meteen kreeg ik een tweet terug met de gevraagde info. 🙂

  Hoe was dat spreekwoord ook alweer, vreemde ogen dwingen?

 23. @APD
  Vele handen maken licht werk. Ik zal binnenkort ook maar eens een poging wagen. Gaat alles achter de betaalmuur, dan komt het op de rijke stinkerds met een NRC-abonnement aan.

  Gelukkig bevinden zich onder hen verschillende sociall geengageerde types, dus we zullen het verschil vast geeneens merken.

 24. NRC
  Firefox Windows 10 op pc: alles leesbaar, de ikjes van vandaag en gisteren staan er.
  Firefox/Chrome op tablet Android: Alles leesbaar, maar de ikjes zijn foetsie. Firefox/Chrome Windows 7 pc: Neem maar een abonnement, bij alle artikelen. Ikjes staan er wel.
  Brakke ICT, daar bij die ‘kwaliteitskrant’.

 25. Dank je, DSR, maar die rijke stinkerds mogen dat ikje dan hier niet plaatsen, lijkt me, tenzij met toestemming. Anders zou iedereen een gratis versie van de betaalde NRC kunnen plaatsen. Toch?

 26. En nu staan er “onderaan” maar liefst twee ikjes, die van vandaag en eentje van vorige week donderdag! En kijk eens hoe die eruit ziet, mensen! o_O

 27. In NRC vandaag staat het ikje ‘Zekerheid’ van Cilly Kramer-Clobus.

  Nomen est Omen, dus niet echt de moeite waard om het hier te lezen en recenseren. Trouwens als digibeet kan ik het niet verplaatsen, daar ben ik voor behandeld, maar het heeft niet echt lang geholpen.

 28. Klaartje: “daar ben ik voor behandeld” 😆
  De behandeling is bij mij ook niet aangeslagen, hoor, troost je.

 29. @APD
  Het lijkt me dat je best iets mag citeren dat je hebt gelezen, met bronvermelding en zonder commercieel oogmerk.

 30. Dus ze zijn minimaal vanaf maart bezig geweest met die nieuwe site en die is dan meer dan een half jaar later van deze kwaliteit? Da’s niet erg krant 2.0.

 31. Kijk nou eens even op nrc.nl, voorpagina. Ze hebben welgeteld vijf (5) nieuwsartikelen. De rest is ouwe meuk, in de trant van “niet te missen”, “het beste van het web”. Meuk die uren lang hetzelfde blijft. Hoe vaak klik je dan op NRC? Juist, je gaat naar Volkskrant, waar je wel het nieuws krijgt, en toch ook met betaalde stukken wordt bediend voor achtergrond. VdMeersch houdt van experimenteren, tja, maar als je hoofdredakteur bent van zo’n krant, met zo’n traditie, dan mag je die neiging best wel met wat meer terughoudendheid uitleven. Vind ik dan weer.

 32. Och lieve mensen, ik ben al minstens dertig jaar abonnee van de NRC na tien jaar de volkskrant niet meer te pruimen te vinden.
  Maar helaas het geheel smaakt nergens meer naar.

 33. Heb er lang naar zitten kijken, DSR, voor ik je woord begreep. Erg grappig, maar zo on jij, was je melig?

  Jeetje volgens mij had ik de hele nacht dezelfde droom: ik stond aangekondigd om ergens te gaan zingen maar alleen ik wist dat ik niet kan zingen…zware droom met peentjes vol zweet.

 34. Was, toen ik het abonnement afsloot, de NRC NeXT een soort van Metro of ander gratis treinblad nu is het een volwaardige ochtendkrant, een goede concurrent van De Volkskrant. En ik ben dus om, A. Dapie, het leest perfect op een heel goede tablet. En de Apple Air 2 is goed genoeg om de radio aan te hebben en de krant tegelijk te kunnen lezen waar je maar wilt. Wel typt de Apple automatisch de next met NRC ervoor zoals hierboven. Wat maakt het uit. Ik kreeg een mail dat ik binnenkort, nu dus, ook de gratis site kan bezoeken, nog niet gedaan. Ik krijg soms de next niet eens uit. De Telegraaf is al jaren op internet voor het nieuwste nieuws en het makkelijkst leesbaar nieuws de beste site, nou ja, een goede site in ieder geval.

 35. Nou moe, klikte ik op het ikje (“Zekerheid”) en krijg ik meteen pats de betaalmuur in mijn gezicht. Dus niks geen 15 artikelen gratis, geen 10, geen 3, geen 2, maar 1. En nou betalen jij, mannetje. Nee dus. Ook het ‘meisjes masturberen zich suf’ dus niet kunnen lezen (staat al sinds zondag (twee volle dagen) als lokkerdje rechtsbovenaan, nee, ik heb het over de NRC o_O

 36. Ja die meisjes, leuk artikel, dertig jaar te laat voor mij om met deze voorkennis te kunnen handelen.

  Moet het nu van mij gaan komen? Die ikjes? Van ik? Nee toch…

 37. Zekerheid

  Vanwege het fraaie nazomerweer gingen we eind september met onze dochter en haar gezin iets drinken aan het strand. Genietend van de late zon besloten we ook iets te eten. Mijn dochter wilde bij haar hoofdgerecht rode wijn in plaats van wit. Ze vroeg haar dochtertje van net zes of ze dat aan de bar wilde vragen.

  Even later kwam onze vriendelijke serveerster ingehouden gniffelend bij ons aan tafel: „Uw dochtertje bestelt voor u een glas rode wijn en voegt eraan toe: ‘Doe voor de zekerheid maar een fles!’

  Ruud IJzerdraat

 38. Tja, de serveerster kwam ingehouden gniffelend aanlopen. Had ook voluit proestend kunnen zijn, uitzinnig krijsend, wanhopig wenend, maar geen van de varianten zou een lezenswaardig ikje hebben opgeleverd. Kinderpraat, dertien in een dozijn.

 39. Joepie, ik heb nu ook “meisjes masturberen zich suf” kunnen lezen. Goed artikel, maar met een kop die in de Telegraaf of erger niet zou heben misstaan. We zien nu dus precies datgene ontwikkelen waar vdMeersch het gisteren over had in zijn openhartige interview. Journalisten krijgen per klik betaald, dus moeten ze dit soort sneue koppen verzinnen. En de NRC verwordt tot een zoveelste website met nieuwtjes en opgewondigheidjes. RIP mijn v/h trouwe lijfblad. 😦

 40. ’n “ikje” is ’n “ikje”.
  Op dit blog wordt ruimte gemaakt , het “ikje” te bespreken.

  Het gaat mij veel te ver. om ’n medium wat het nrc toch is, op grond van ’n kop als “masturbatie” of iets dergelijks af te serveren, als, het is mijn medium niet meer. O[ het platform van het “ikje”.

  Er zijn zeer veel artikelen,, in nrc , die meer dan de moeite waard zijn kennis van te nemen.

  De verzuchting van teleurstelling van Blogbeheerder zegt meer over de status van Apiedapie dan over de nrc in breedte en diepte.

 41. Goede column van van Rosmalen(?). Had niet iemand het hier over hem, letterzetter?

 42. Ah! We hebben er weer een, er moet kennelijk brood op de plank. “COLUMN JUTTA CHORUS
  Piemels en privédetectives”. Benieuwd waar dit heengaat. Zoveel geslachtsdelen en schuttingwoorden kent de Nederlandse taal nu ook weer niet.

  Inmiddels scrol (en lees!) ik het nieuws op volkskrant.nl. NRC klik ik hooguit nog 1 tot 2 maal per dag aan. Om me te verbazen.

 43. Mams, ik lees ik ie allemaal zaken, die me zeg maar………
  Ga naar Apiedapie, click op “ikje” daar biedt men mysterieuse klanken, en vertelt de blogbeheerder wat hem bezig houdt.

  In de rubriek “ikje”?

  Geweldig, wat ’n kader. Die man kan er wat van.

 44. Het is er: De slimme Menstruatiecup.
  Via bluetooth is het cupje verbonden met je smartphone, die o.a. een seintje geeft als het cupje vol is (niet onbelangrijk); het analyseert het verloop van de cycles zodat vleesbomen sneller op kunnen vallen. Een brr. gevoel overmeesterend lees ik verder: het is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die allergisch zijn voor maandverband of tomtoms, of die gewoon nieuwsgierig zijn naar de hoeveelheid bloed die ze iedere maand verliezen. De cup analyseert bloeddikte, kleur en dus de hoeveelheid.
  De cup is vanaf 26 euro te bestellen en zo vaak te gebruiken als je wilt. De batterijen doen het een half jaar.

  Tot zover de wetenschapsbijdrage van vandaag.

 45. Wat eh.. fijn dat je dat met ons gedeeld hebt, Timmertje. Komt er ook een mannenvariant, om de hoeveelheid ejaculatie te meten en statistieken bij te houden van frequentie, toenemende dan wel afnemende hoeveelheden, kleurvariatie, samenstelling en beweeglijkheid, en dergelijke?

 46. Luvienna 13:52

  En als je er ook gezeik mee kan meten, dan sturen we het apparaatje op naar de Filippijnen.

 47. Gouden tip

  Zoekend gaat mijn hand door de bak met avocado’s. Knijpen, indeuken, vooralsnog zonder succes. Dapper zoek ik door. In de bak verschijnt nog een hand. „Ze zijn nog te hard”, klinkt het als ik opkijk. „Ja, mevrouw”, zeg ik, „maar je kunt ze in een paar dagen laten rijpen, in een krant of met wat bananen erbij.”

  Even laat ze dit tot zich doordringen, dan zegt ze: „Als ze zo hard zijn leg ik ze altijd weg in een donkere papieren zak.” Ik ben er zeker van dat dit een gouden tip is en vraag naar het vervolg: „En dan?” Ze kijkt dromerig langs me heen, voordat ze met zachte stem, waarin berusting doorklinkt, antwoordt: „Dan vergeet ik ze.”

  Dick Papousek

 48. Qua ikje, tja, ach, oh, die gesprekjes heb je in het leven. Zo kneep ik eens bij de slager in een vette worst, op hetzelfde moment dat een sensuele donkerogige vrouw hem aan de andere kant betastte. Ook ik begon meteen te dromen. Not. 😦

 49. En dromerige blik, een zachte stem waarin berusting, Dickie heeft spannende supermarktontmoetingen. Misschien dat we morgen horen hoe het verder is gegaan.

 50. @Tim
  Je stopt de mensen teveel in een hokje.
  DSR is veelzijdig in zijn woordkeuze en uitdrukking, en niet te beroerd zich zo af en toe eens aan zjn publiek aan te passen.

 51. Wat heeft menstruatie nu weer met ejaculatie te maken? Gek genoeg wist ik dat dit zou komen ook nog…maar dat cupje bestaat al heel lang, het heet een zakdoek.

 52. Moderne mensen noemen het een tissue. Van die kragelige snuitlappen zijn alleen nog maar in zwang bij de wederopbouw-generatie.

 53. Poep.
  Mensen met suikerziekte kunnen genezen als ze hun poep laten vervangen door poep van mensen zonder suikerziekte.
  Dat staat dan weer niet in dit BMJ. Utrecht is er doende mee.
  Raar maar waar.

 54. Zo kneep ik eens bij de slager in een vette worst, op hetzelfde moment dat een sensuele donkerogige vrouw hem aan de andere kant betastte

  Dat vraagt om meer! Welke andere kant? Van wat of wie?

 55. Herstel. Het AMC is er doende mee. Ik ga nog even verder googelen, het eerste bericht hierover kwam volgens mij uit Utrecht.

  Maakt niet echt uit. Is veelbelovend. Al moet je er een hobbeltje voor nemen.

 56. Dat is in ieder geval iets anders dan dat je er een hobbeltje ervoor moet innemen.

 57. Mensen met suikerziekte kunnen genezen als ze hun poep laten vervangen door poep van mensen zonder suikerziekte. dwz als ze inwendige poep laten vervangen. Als de poep eenmaal in de pot ligt, heeft vervangen geen zin meer. Maar misschien wordt er aan placebo gewerkt.

 58. @pawi 19:35

  Daar was toch ook een mogelijke behandeling tegen ziekelijke obesitas?

 59. “Zoekend gaat mijn hand door de bak met avocado’s. Knijpen, indeuken, vooralsnog zonder succes”.

  Een tegenstrijdige boodschap, is dat indeuken nu wel of niet gelukt. En is dat nieteen beetje asociaal?

  ‘Slager, heeft u een slagersworst?!’
  Eindoordeel: 4.5 (zegge: viereneenhalf)

 60. Moppentrommel
  Komt er een relnicht bij de slager en zegt: graag een leverworst slager”.
  Slager:” in plakjes of een hele?”
  Relnicht:”Een hele natuurlijk, mijn reet is geen sjoelbak.”

 61. Gebbetje en Luvienna, gisteren iets na achten:
  Het gaat om de microben, die zitten vast ook in de pot. Enja, je moet er maar op komen, maar met de juiste microben kun je genezen van suikerziekte en van extreem overgewicht. Ik vind dat echt spannend.

 62. @pawi, het heeft te maken met de darmbacteriën die je hebt, toch? Heb je een wat minder gunstige verzameling dan voeg je wat goede toe en hoop je dat die dominant zal worden.

 63. Tim mag die van DSR gratis hebben, mits oraal toegediend in een Youtube-flmpje.

 64. Dat vind ik echt de limit. Ik zie het breaking news over Johan Cruijff, klik het aan en krijg dan dit: Geweldig.Jij wilt weten wat er echt speelt. Wij nodigen je uit jouw eigen mening te vormen met NRC. Krijg onbeperkt toegang. Je kunt te ver gaan, krant walg icoontje 😦

 65. Microben, darmbacteriën, microbioom, het gaat allemaal over hetzelfde. Ik ben wel tevreden met de mijne.

  Het schijnt dat je ook je depressies of ander psychisch leed overdraagt met het doneren, kijk dus goed uit voor je eraan begint.

 66. A.Dapie, de Telegraaf biedt het nieuws gratis aan. Ondertussen is dat de krant met de minste spelfouten geworden, zeker als je het vergelijkt met de NRC.

 67. @L
  Vers of vintage, alles mag als het maar leuk is, om met Oma Fladder te spreken.

 68. Het ikje van vandaag, 22 oktober, is een exacte kopie van dat van 19 oktober, alleen heet het nu niet “Fantasiejaar” maar “Fantasie.
  Dus iedereen kan doorgaan met waar die nu mee bezig was. Ook wel eens fijn, zo’n pauze.

 69. Komop rijke stinkerds (en arme sloeber) met een NRC-abonnement – plaats het Ik-je es!

 70. Riverside, er is toch ’n reactant die bij herhaling het nrc de korrel neemt ,zonder te verwijzen, hoe je wel ’n medium moet runnen?
  In de in van “kijk ‘ns hoe zij het doen?

  Klopt. Het is ’n manier van “Kijk mij eens”……Hij zal zijn fans hebben.
  Ik heb er geen tijd voor.
  In de nrc staat ’n aardig stukje over Sruk, druk…Dat zal niet aan hem besteedt zijn.

 71. Kijk eens wat ik voor jullie heb:


  Fietsen

  Om benzine en milieu te sparen ga ik tegenwoordig steeds vaker met de fiets. Het bed van natte bladeren op het fietspad doet deze middag bij mij geen alarmbellen rinkelen en ik houd de vaart er goed in. Dom, want ik glij hard en pijnlijk onderuit. De fiets is gelukkig slechts licht beschadigd, maar mijn knieën en handen liggen open. Een pijnlijk been. Kreupel en kreunend vervolg ik mijn weg. Naar huis, waar ik mijn zoons, 17 en 19, verslag doe van mijn malheur. Zij reageren beiden oprecht geschrokken: „Oh god, heeft iemand je gezien?”

  Caroline Zandbergen

 72. Dat is nou echt een verassing. Ik dacht dat het ikje in de vergetelheid was geraakt.

  Ik heb er weinig over te zeggen, veel couleur locale: herfst en bladeren,
  veel politiek correct geneuzel: benzine en milieu sparen, maar de pointe mag er zijn.

 73. Wat me nu pas opvalt Luvienna, plaatser van het ikje, dat er in mijn NRC als titel staat :Geschrokken, niet zo treffend als Fietsen dus.

 74. Fallen Idol

  Idolen, caricaturen, ze horen er bij.
  Tide of Waves, doet de mindset trillen op fundamentals.

  “n Beetje inkleuren. Ze , de kleuren , het gebruik er van valt wat groter uit.

  De Prentjes worden nauwelijks of niet veverst.

  De site schrompelt van creatieve stilstand in één..

  Als het thuis niet lukt, dan maar bij Mijn Idool?

  Ik heb het Masturbatie, Broodschrijver!

  Dat is de start van ‘n gefocused : Broodschrijver naar het Idool van Weleer.

  Neen, geen tijd te monitoren , wie doet het wel goed.

  Het stel acrobaten geeft de negatieve creatieve groei, het stilstaan goed weer.

  Nieuwgierig:

  Apiedapie.
  -Ikje
  – Acrobatenstel Rechts
  – Apiedapie, volgen, de observaties tav het nrc , het volgen meer dan waard.

  Maar , stelt u Ik klikte op “ikje”, hij kan toch “reflectie van blogbeheerder maken”?

  Kan.

  U gaat liever naar Hier? = Drasties. Daar vooral : open geest.
  Niemand, die klaagt over Cruyff- hype? Neen, dat hoort bij de Wave.
  Gaandeweg , leer je je mindset stellen.
  Leer je weggooien, dat doe je in Stilte.
  Precies het tegengestelde wat Apiedapie nu met de nrc doet.

  Blijf komen.
  Wil vooral welkom zijn. Op Drasties.

  Is dat zo ?

  Het platform staat als ’n huis.

  By Riverside Blues Ph. on 24/10/2015 – 2:25

 75. Als ik het niet meer snap, als de economische onwerkelijkheid mij te groot wordt dan denk ik aan Apiedapie, zo zal je blijven heten bij mij, en ik ben vast niet de enige, en dan vraag ik je, A. Dapie…
  …Iemand geeft 180.000.000 dollar of euro weg, aan zijn personeel. 30% van zijn aandelen. 1% van de waarde van Twitter. Maar het bedrijf ‘maakt’ nog slechts verlies. 1.750.000.000 als ik het goed heb gelezen, maar ik ben, sorry DSR, niet zo goed met nullen, zeker niet die naar poepfilmpjes willen kijken 😉 een bruine knipoog icoon, maar niet politiek bedoeld dus.
  Geeft deze man nu echt geld weg? Potentieel geld of een molensteen? Dat is de vraag waarover ik om duiding smeek.

  http://www.nrc.nl/next/van/2015/oktober/24/beloningen-topman-jack-dorsey-van-twitter-geeft-ee-1549349

 76. O shit…hm, eh, nee, niet hm, nou ja…werkt de link nu wel of niet?
  Nou ja, topman Twitter geeft dus aandelen van een verliesgevend bedrijf weg. Moeten we daar nu onder de indruk van zijn? En verliesgevend zijn en Twitter heten…waar gaat het in de wereld naar toe? Geef mij dan maar een fabriek die pepernoten maakt, of iets anders, tastbaars, economisch nuttig voor de mensheid.

 77. Ik vind dit een geweldig leuk ikje en bereid me vast voor op een wat minder empatische toekomst met mijn beide knullen. Toen ik begin dit jaar tegen de stoeprand opkletterde waren ze nog lief en bezorgd, maar dat gaat dus kennelijk over. Helaas!

 78. Het was weldegelijk een empathische reactie van die jongens. Op die leeftijd is er niks zo erg als voor schut staan, terwijl zo’n val alleen maar pijn doet.

 79. Mijn interpretatie was: de angst van de jongens dat b.v. klasgenootjes hun moeder hadden zien vallen en dat ze zich daarvoor schaamden. Maar jouw interpretatie is positiever. Vallen is inderdaad vaak heel vernederend, omdat het soms op de lachspieren van omstanders werkt.

 80. Ouderdomskwaaltje

  Ik sta in de Albert Heijn als ik ineens een oude dame uitgebreid naar me zie glimlachen. Ik ben ongekend slecht in het onthouden van namen en gezichten, en ook bij deze vrouw gaat er geen enkel belletje rinkelen. Zoals wel vaker besluit ik mijn tekortkoming te verdoezelen met een standaard praatje.

  Nadat de vriendelijke vrouw meer dan uitgebreid over haar zieke man en haar plotselinge kattenallergie heeft verteld, laat ze plots een korte stilte vallen. Ze kijkt even naar de grond en zegt dan duidelijk beschaamd: „Ik durf het bijna niet te vragen, maar wie bent u ook alweer?”

  Suzette Hermsen

 81. Er zijn nog reageerders die zo jong en kwiek zijn dat ze zich niet herkennen in het vertelde en het dus best een aardig Ik-je vinden.
  Eindoordeel: 7.5 (zegge: zeveneneenhalf)

 82. Ja Apie, koffie zet je en over zet je ook. Mijn punt is dat sparen ook meerdere dingen kan betekenen — zoals hier– die je beter niet bijeen kunt harken.

 83. Zeugma , Klare taal had het goed gezien.
  Wat tante Betje van Bertje ervan vindt zou ik weleens willen weten.

  Terzijde: dat jonge en kwieke van DSR 14:53 krijgt hopelijk een accentje in het intro van A. Dapie morgen?

 84. Bertje en Pawi,

  Inderdaad, het was een zeugma terwijl ik altijd al op een tante Betje gesteld was ( wat’s in a name overigens).

 85. Zeer benieuwd naar het nieuwe intro, wat hopelijk zonder strubbelingen met een glimlach, tongue in cheek zelfs, geheel met een blijde lach zal worden ontvangen.

 86. Het wordt een wat apart intro vandaag, vanwege ziggotroubles, het is niet anders. Maar ik zie met plezier terug op een offline weekend: de papieren krant met een papieren ikje, eerste hoofstukken van Japins ‘De gevleugelde’, paddestoelen fotograferen in de duinen, spareribs eten in een shoarmazaak, oesters uit een plastic bakje in een viswinkel, back to the past. The Lobster gezien in een filmhuis, aanradertje voor pawi, Luvienna, Timmerark en misschien Heer Rozenwater. Enfin, benieuwd of het intro er uberhaupt opkomt, indien ja hoe het eruit ziet en of je er op kunt reageren. Want zo’n mobiele WordPress is keiinstabiel hoor. Zonder uitroepteken vanwege Gebbetje.

 87. Zoals een collega van mij altijd zei: wij wachten met gepaste belangstelling af. Al zei hij dat gewoonlijk met een bijzonder sceptische ondertoon en dat is hier natuurlijk absoluut niet het geval, ik heb alle vertrouwen in een goede, originele oplossing door de blogbaas, desnoods in de vorm van een schadeloosstelling voor gederfde levensvreugde, mocht het onverhoopt niet lukken.

  Waarom lijkt The Lobster je een aanrader voor mij?

 88. ’t Is een verrassende film met een bijster originele plot, begint als een lachfilm, krijgt gaandeweg bijzonder griezelige trekjes. Meer wil ik er niet over zeggen vanwege spoilereffecten. Wees gerust: er worden geen dieren onheus bejegend, hoewel huiver icoontje nu ik dit opschrijf, eentje wel!! Doe daar dan je ogen maar bij dicht. Heb ik ook gedaan, maar ja, dan ga je toch door je ooghaartjes zitten gluren of het al voorbij is. Dus zie maar. Ik denk dat je de film toch waardeert. Ondanks die ene scene.

 89. De trailer gezien, de recensie gelezen, geboekt voor Filmhuis Den Haag binnenkort! Dank voor de tip, A. Dapie.

 90. Ik heb even op recensies gegoogled en die onheuse bejegening kwam meteen levensgroot op me af. Hm.

 91. Dank je, Timmerark. In een Filmhuis draaien ze doorgaans films die niet door Disney, Pixar of Warnerbros gemaakt zijn. En je mag geen popcorn en papieren emmers cola mee naar binnen nemen. Probeer het eens, je hoeft je schooldiploma niet te laten zien.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: