Mobiel noodintro (95)

Leesvoer in penthouse, A. Dapie 2015
Leesvoer in penthouse, A. Dapie 2015

Opnieuw een noodintro, dit keer geschreven op de mobiele WordPress app, nou, dan weet je het wel. Geen plaatjes, geen linkjes, geen blockquootjes. Wel kale tekst.

Waarom dan toch? Op reis met een mobiele hotspot, maar het ding doet het niet ‘vanwege roaming restrictions‘. Allenig, mijn telecombedrijf zegt desgevraagd dat er geen restricties zijn, sterker nog dat ze dat keidure datapakket juist aan mij hadden verkocht om mij lekker in het buitenland, daar waar geen wifi komt, te laten internetten. Of ik de fabrikant van mijn device maar wilde bevragen. Die deelde desgevraagd mede dat er niks met het device mis is, en dat zo’n roaming restrictie allenig door de carrier gegeven kan worden. Pat! Muur! Hou maar op dus.

Hier had normaliter iets gestaan over de ikjes en de reacties daarop. Over de Kunstrubriek. Over het nieuwe “reageerder van het jaar 2015 topic” topic, waarin zoveel vernieuwende codes te ontdekken waren en verder niet veel.

Maar ja, het staat er allemaal niet, want met den BlackBerry gaat dat niet zo lekker. Dit intro is al een wonder. Vinden jullie ook niet?

Zo’n weekend zonder internet is wel rustgevend. Zo heb ik voor het eerst sinds een jaar of vijf weer eens een echte papieren NRC-zaterdagkrant gekocht. Man oh man, wat een stapel papier. Niet door te komen. En wat een ellenlange stukken, die ik schuldbewust aan mij voorbij bladerde. Wegswipen doe je zo, wegbladeren doe je met een rode kop, want je hebt voor die zooi wel betaald (3,25 euro). Ezelsoren, aan elkaar plakkende bladzijden, vouwlijnen precies door een strip of spannende passage heen… ik heb het allemaal weer eens meegemaakt.

En oh wat suf om rond vijf uur ’s middags over een busongeluk te lezen waarvan je weet dat het nieuws al een dag is achterhaald. Idem voor de Zweedse klojo met zwaard. In de papieren krant wordt nog gespeculeerd, op TV heb je allang het echte verhaal gezien. Hou! Toch! Eens! Op! met die papieren krant, het is een irritant achterhaald en vervuilend ding.

Wel Heijne op papier kunnen lezen, nooit geweten dat die zo prominent op de twee staat. En het ikje in het echt (wordt er niet beter op).

Goed, en de zondag in een vers boek van Japin begonnen. Gaan we lekker ook op papier doen, en we vouwen de ezelsoren daar waar we gebleven zijn. Forward to the past.

De ikjes zijn voor de rijke stinkerds onder ons na te lezen op de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land staan hier, ze werden zoals altijd weer aangeleverd door de reageerders op deze site, veelal ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels.

Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. Reacties zijn welkom. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): A. Dapie (c) 2015 Leesvoer in het penthouse

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

264 gedachten over “Mobiel noodintro (95)”

 1. Een van de ergere Ik-jes in lange, lange tijd. De inzender heeft een zeer zouteloos gevoel voor humor en beschrijft het onbeduidend voorval zonder enige sprankeling of brille. Donder op met je ‘gegrilde Italiaanse broodje’!

  Enfin, daar kan ze best aardig om zijn, maar eea doet een hondstrouwe Seth Gaaikema-fan vermoeden.

  Met de vooraankondiging van de Amsterdamse humor (kunnen Amsterdammers niet gewoon in hun thuisland blijven, of in ieder geval goed geregisseerd gespreid opgevangen als ze toch naar de regio komen?) wordt de lachband aangezwengeld op de wijze waarop men een kettingzaag start.
  Eindoordeel: 3- (zegge: drie)

 2. Met dank overgenomen van Drasties. Een goede buur… etc. etc. -grinikicoon-

 3. Hoe kan het nou toch dat ik zónder in te hoeven loggen, het ikje wel in zijn geheel kan lezen…
  Of heb ik iets gemist.

 4. Het ware mij keren aardiger als DSR naast het noemen van mijn naam, terzake van het copieren van mijn handvaardigheid, men zou de quotes van DSR deze week over mij eens naast elkaar moeten leggen.
  Ik zou graag met hem , daar waar hij zich niet beschut weet door Community en Blogbeheerder, dan zou ik hem graag willen reflecteren inzake uitspraken aan mijn adres.
  Nu copieert hij mijn handwerk.
  Ik betaal de nrc er voor.
  Het is niet anders. Het grinnik icoon laat ik voor wat het is.
  Komt ook weer dicht in de buurt van karaktetrek van zeg ’n proleet.

 5. Ad hok….Het is ongelofelijk, gewoon copien , de site erbij noemen, en dan hahahahahahhahahaahahahah
  Maar dat Ad Hok is dat niet beeere slim?
  Kom naar Drasties, ook U wil ik zonder Community en Modereer beheerder wel eens treffen.
  Bij u ontbreekt eniig grinnikicoon. Maakt de caricatuur slechts groter.

 6. @RSB

  Als je me iets wil zeggen op drasties, ga gerust je gang. Alhoewel ik er niet of nauwelijks nog reageer, kom ik daar regelmatig langs.

 7. En?
  Nee.
  Niets?
  Nop.
  Hoe lang al?
  Dat weet ik niet, ik weet het andere pas sinds kort…
  Toch jammer.
  Ja.
  Je zou hem toch…?
  Zeker.

  Nee, we kunnen Apie nog steeds niet feliciteren met zijn tiende reactie bij TA. Met zijn negen reacties staat hij nog steeds onderaan. Een plaats onder Kees en…nou ja, de rest kan hij nooit meer inhalen.
  Tenzij…
  Ja, tenzij. Zie jij het gebeuren?
  Nee, niet echt.
  Echt niet!

 8. RSB, voel je vrij om daar te reageren waar jij dat wilt. Voor alle duidelijkheid, ook hier mag je kritisch zijn, ook hier mag je als het moet zo af en toe eens vervelende dingen tegen mij of reageerders zeggen, als je daar behoefte aan hebt, mits met mate, en zonder schunnige taal, en als het kan zonder in hun persoonlijke levenssfeer te wroeten. Jaja, da’s allemaal niet mis, zeker, maar probeer het rustig. En zo niet, even goede vrienden natuurlijk.

 9. Ik ben in de war, dat kan ik wel zeggen. Er is veel kritiek geweest de laatste dagen maar ik dacht: het zal wel. Ik ben blij met de NeXT op mijn Air en daar betaal ik graag voor. Ik heb gepuzzeld en gewonnen, maar toevallig want de NRC heeft geholpen door de NeXT op te waarderen. Ik wilde de Air, het nieuwste en duurste IPad ding en een ochtendkrant, dat waren de criteria. Nu heb ik een best wel laag abonnement maar voor een lange looptijd. Drie jaar 21 euro lijkt lang en veel maar ik krijg, naast de iPad, zes dagen de krant op de tablet en zaterdag de NRC op de mat. Saaie krant eigenlijk, in het weekeind, maar wat blijkt? Ik krijg het (eigenlijk al voor middernacht) nieuws digitaal en op papier (op zaterdag dus). Wat moet ik nog met de papieren krant? Ik sta om zes uur op, soms zeven uur en de papieren krant komt na twaalf uur, dan heb ik hem al lang uit. Maar…een heel groot Maar…ze zijn niet gelijk. Er staan meer artikelen in de krant dan op de tablet! Althans deze keer, de krant van vorige week heb ik allang weggedaan dus controleren kan ik het niet…mijn partner opperde nog de optie om te informeren of we de papieren krant bij iemand anders konden laten bezorgen, liefst een kapitaalarm persoon. Maar de enige arme die ik ken stemt SP (een reactionaire katholiek met een uitkering, hij stemt nu volgens zijn portemonnee, ik vind dit slap, wat jij?) en heeft al een abonnement, op Ht Parool dus ik bedenk mij nu: zal ik de krant hier verloten? (Er wel vanuit gaand dat het een foutje was deze week, en ik volgende week evenveel artikelen digitaal als analoog krijg) Of er een prijsvraag aan koppelen? Of iets met een referendum? Of voor de reageerder van het jaar? De laatste plaats of zo? Ik meen het. Wie zijn adres aan Apie toevertrouwd (ik zou dat zo doen, geen seconde over twijfelen)…we kunnen dan wel een manier vinden dat Apie de krant (drie jaar minus twee maanden, toch geen kattenpis, al is het alleen maar voor de kattenbak) kan laten overzetten…
  Als het mag van de NRC.
  En wie beweert nu de hele tijd dat PvdA’ers (was ik ooit, mag bekend zijn) krenterig zijn? De ironie zou zijn als ik DSR (via verkiezing of verloting) twee en een half jaar de NRC zou doen toekomen? Toch? Apie wil hem niet, hij houdt niet van papieren kranten, en ik ben ook om.
  Nou, ik hoor het wel…

 10. Goed initiatief, Timmer, maar hou mij er maar buiten hoor. Het is jouw krant.

  Vorig weekend heb ik de volle drie kilo oud papier door mijn handen laten gaan. Net zoals vroeger: links van mijn stoel de ongelezen katerns en rechts de katerns die ik uit (gelezen, gebladerd) had. Zelfde opluchting als vroeger toen stapel links op was.

  Op een tablet is een krant oneindig, dus heb je niet het gevoel dat je hem uit moet lezen of op z’n minst alle verhalen bekeken.

  Ruim 700 euro voor een ipad, die volgend jaar al hopeloos verouderd zal zijn? Zonder ipad kost NRC 24,50 en met 21?? Apart.

 11. Zodra er een nieuwe is en de noodzaak daar koop ik de nieuwe en verkoop ik deze. Heb alles netjes bewaard en doe ook zuinig met het ding. Ik heb de laatste tijd soms een iPhone via Facebook van iemand gekocht en op MP verkocht met enkele tientjes winst. Ook in iPads is een goede handel. Dat is wel het voordeel van Apple.
  Maar je moet het groter zien, dat lukt niet iedereen. Ik had niet het geld over om nu de nieuwste iPad te kopen EN wilde een ochtendkrant. De Volkskrant vind ik al jaren zo slecht dat ik dat niet eens meer een optie vond. Dus bleven over Trouw, Telegraaf en de NRC NeXT. En de laatste bood dus de iPad aan, naast iedere dag een krant, wat ik wilde.
  En deze tablet werkt wel top. Ik loop er ’s morgens, als ik mijn vriendin, in ons kleine huis, niet wil wekken, mee rond met de radio zachtjes aan, meest op terugluisteren, soms met Pauw op, en ik kan overal in het huis, en van de zomer ook in de tuin, tegelijkertijd de krant lezen of een blog schrijven. Nog nooit een hapering in het signaal gehad. Dat was met mijn eerste, Samsung, tablet wel andere koek.

 12. En ik heb net ontdekt dat ik met mijn abonnement ook de site van de NRC opkan, dus niet alleen de Next heb. Ik ben een tevreden consument.

 13. 21 met iPad in plaats van 24 zonder. Apart? Tja, ik ken de prijzen niet, ik heb gewoon een aantal maanden rondgekeken en gewacht op een goede aanbieding. En die kwam.

 14. Mooi zo! De Ipad air is idd een lekker tabletje, nog lekkerder echter is de MS Surface Pro. Daar zit ik nu de krant op te lezen.

  Via Blendle, dus al een mooi interview met Geelen (ex tv criticus) in de Volkskrant gelezen (lekkere sjaggo, maar ja heeft zeven jaar lang vanaf zes uur ’s avonds voor de buis gehangen, at om half zes en zei om tien voor zes ‘tot morgen’ tegen zijn gezin) en een prachtige column van iemand in de NRC die een doekje open doet over de Amerikanen en laat zien hoe waanzinnig het eigenlijk is dat we denken dat de mensen in Irak, Afghanistan, Syrie blij zijn met de westerse tanks in de straten die ‘democratie’ komen brengen. En dan aan het einde van elk artikel zo’n lieve mededeling: ‘dit artikel werd je aangeboden door Blendle voor 0,25 euro, als het tegenviel vraag hier je geld terug’ (een eenvoudig klikbare link). Je voelt je als lezer gerespekteerd en je doet dat dus niet, tenzij het echt een tegenvallend artikel was. Hulde Blendle!

 15. Blendle…was ik al weer vergeten. Ingeschreven de dag na de aankondiging bij DWDD. Maar nu denk ik nog niet mijn ding. Misschien te duur? Ik ben een nieuws junk, te veel gedoe…etc. Maar is vast de toekomst. Hoeveel geef je uit per maand? Hou je dat een beetje bij?
  Ach er is zoveel, o.a, de universiteit van Nederland geloof ik, gratis les van goede leraren…
  De wereld kan mooi zijn, voor sommige mensen. Ik zou veel gelukkiger moeten/mogen zijn.
  Kijk nu naar opname van Jamie die een Engelse stad beter wil leren eten, heb de VS serie ook. Leuk om naar mensen te kijken. Confronterend ook. Veel mensen die klagen en pessimistisch zijn roken, roken veel. Bah!💀

 16. Ja dat stuk over democratie brengen, zo denk ik er, al heel lang over…maar wat doe je?
  Lees trouwens nu ook de autobio van John Cleese. Dacht dat ik het niet veel zou vinden maar het is erg goed geschreven.
  Zo, moet wel de kippensoep in de gaten houden.

 17. Geld terug vragen kan totdat je tegoed op is, neem ik aan. Nooit over nagedacht.

  Op BVN nu aan het kijken naar ‘In de ban van de condor’. Zo veelzeggend dat zelfs een mooi vogelaarsprogramma een avonturenshow met opdrachten en intriges a la Wie is de Mol moet worden. Veelzeggend qua kijkersvolk en qua programmamakers.

  Hilarisch is de spanning die de makers erin hebben aangebracht, ‘gaan we een condor zien, de grootste vogel blabla, een vogelaarsdroom’, spannende muziek, opgewonden gezichten… terwijl wij bereisden weten hoe eenvoudig de condor in Peru in zijn habitat te bekijken is. Een touringcar, uurtje of vier, vijf rijden naar een soort van grand canyon, en dan gegarandeerd tientallen condors op ooghoogte zien opstijgen. Duh! Mooi maar dus nul avontuur.

 18. Weet je wat het ook is (voor mij) met Blendle? Ik heb op de tablet en op papier het artikel over de Rembrandts drie keer overgeslagen maar nu, bij de yoghurt pak ik het (papieren) artikel er toch even bij en lees ik het met interesse uit. Ik had al veel gedachten over de aankoop(wens) en de rol van mannetje Pechtold hierbij, en nu heb ik er weer wat bijgekregen. Ik zou het artikel (ook met eventuele terugbetalinggarantie) anders waarschijnlijk niet gelezen hebben. Mijn voornaamste gedachte:
  De broertjes Rothschild, Eric en Robert, hebben het spel slim gespeeld. Waarschijnlijk zouden ze van geen enkele sheik of Chinees zoveel geld hebben gekregen voor deze witte, christelijke koopman’s kinderen. Dat is trouwens ook mijn kritiek, ik denk dat Rembrandt minder met deze figuren ophad dan met vele arme mensen die hij heeft geschilderd, en zijn zelfportretten zijn bijvoorbeeld veel meer waard voor de Nederlandse Cultuur dan deze rijke jongelui.
  Eerst (VVD) 200.000.000 bezuinigen op cultuur en dan verwachten dat een nieuw kabinet met ook deze partij erin, aan het hoofd zelfs, 180.000.000 uitgeeft aan twee schilderijen is absurt. Leg dat maar uit aan die vele hardwerkende musici van de orkesten die opgeheven zijn, aan vele subsidie ontvangers die plots zonder kwamen te zitten. Daar kun je voor zijn, prima, zeker in economische malaise, maar dan moet je, vind ik, als het beter gaat ook verstandig met de meevallers omgaan.
  180.000.000 geef dat dan uit (serieus) aan de opleiding van vluchtelingenkinderen met kunstzinnige aspiraties. Laat ze films maken, muziek, boeken over het drama wat ze nu meemaken. Wij (Nederland) is de vijand van 40-45 een generatie of twee, drie schatplichtig voor haar cultuur, boeken, films, zelfs een musical over een Joods gezin dat wordt verraden terwijl het ondergedoken zit…

 19. Oh. Zo. Nou als je je volgend jaar verveelt en een reisgenoot zoekt om een uurtje of wat te vliegen, bussen en zo om een Condor (een grote vogel? Ik volg de natuur al een paar decennia niet meer) te zien, je hebt mijn e-mailadres. Wij leggen nu wat geld opzij om een kerstmarkt in Brussel (he, ‘ken’ ik daar niet iemand) te bezoeken.
  Heb eenmaal eerder een kerstmarkt bezocht, met een andere vrouw en schoonvader (mijn huidige schoonvader is al dertig jaar dood dus dat wordt wat moeilijk) in Duitsland en het was erg leuk! Heerlijk commercieel en heerlijk bier.

  Zo zie je maar, wat is de zondag toch een mooie dag om kennis op te doen en te delen ! 😇

 20. “Mijn huidige schoonvader is al dertig jaar dood”. Zou zomaar eens de kop van het nieuwe intro kunnen worden o_O Pareltje!

 21. De moderatie van RSB was toch opgeheven, of is het inmiddels weer ingesteld? Dus als RSB wil reflecteren op uitspraken aan DSR’s adres – mits hij zich houdt aan de alleszins redelijje huisregels – kan hij hier gewoon een reactie plaatsen, toch?

 22. @Tim
  Kom maar op met die krant. Informeer wel even vantevoren hoeveel het kost om ‘m in Brussel te laten bezorgen.

 23. DSR, ik spaar misschien de bijlagen wel voor je op. De krant krijg je waarschijnlijk toch niet op zaterdag, dus aan het nieuws heb je niets. Breng ik ze iedere drie, vier maanden, mag je me een maaltijd aanbieden…ach, om en om kan ook…

 24. RSB, ik ben geen vriend van DSR, maar ik vind het erg raar wat je schrijft. Kom maar naar een ande site, waar er geen moderatie is. Het doet mij aan mijn schooltijd denken waar de zwakkere leerlingen buiten werden afgetuigd. Mij is dat nooit overkomen, en ik heb wel eens een jongen gered, wat mij een tijdlang een vriend opleverde (maar waar ben je nu Peter? Nu jij vijf zaken hebt en ik niet?) maar te vaak deed ik ook niets en daar voel ik mij nog wel eens schuldig om. Dus als ik nu jouw een beetje bedreigende bijdragen lees dan voel ik de noodzaak het voor DSR op te nemen. Hij is een sarrende sukkel, maar als ik het gesar kan weerstaan, waarom blijf je hem nog steeds iets nadragen? Wat heeft het voor nut?

 25. Met hulp als die van Tim heb je geen vijanden meer nodig. DSR kan uitstekend z’n eigen boontjes doppen. Als het hem om een maaltijd te doen is, dan mag ie best eens langskomen, zelf zonder krantjes. Dan zal DSR een ei voor ‘m bakken.

 26. @Tim
  Kom jij uberhaupt nog je bed uit dan? De uitkering wordt toch per giro overgemaakt?

 27. Nou, das mooi toch?
  Volgens mijn device zou je een opname ter publicatie worden aangeboden, ik begrijp dat dit niet geulkt is?
  Je kan trouwens zien dat iemand met meerdere devices heeft zitten duimen (kan ik ook hoor, heb ik alleen nooit zin in, maar ik zou zo vier duimen in beroering kunnen brengen zonder mijn huiskamer, woonkamer uit te hoeven…) want zo onpopulair was ik hier toch niet?

 28. Tim zou met Meerkat oid een voortdurende stream van wat ie uitspookt kunnen uitzenden. Dan hoeft ie niet alles meer uit te tikken en heeft ie z’n handen weer vrij om, zoals ze in Vlaanderen zeggen, aan z’n ballen te krabben.

 29. Qua neerduimpjes, maak je geen zorgen, die hebben niets met je populariteit te maken. Reacties van DSR, vooral vervelende sarreacties, krijgen steevast veel opduimpjes. Alles wat ik plaats, wat dan ook, intro, kopsuggestie, reactie, krijgt standaard neerduimpjes.

  Er is een zielepietje dat hier (idd met meerdere devices, browsers) een hoop tijd insteekt. Ik vermoed Gebbetje. Maar het kan ook iemand anders zijn. En dat al minstens een jaar (12 maanden) lang of nog langer. Wat een triestigheid stijgt daaruit op. En het is nu nog herfst ook. Een mistige droevige dag waarin niks gebeurt. Ha! Laat ik maar weer een hele hoop neerduimen gaan geven, was het maar alvast 13:00 uur (denkt het zielepietje handenwrijvend). In feite… gunnen we het hem, toch?

 30. APD speculeert er weer lustig op los, uiteraard ten koste van DSR, die ‘vervelende sarreacties’ wordt verweten.

  Best mogelijk dat er iemand zit te valsduimen, maar zou het evengoed geen spontane uiting van instemmende volksaanhankelijkheid voor DSR kunnen zijn? Is er bewijs van het een of het ander?

  Zo niet, dan kan de blogbaas er maar beter over zwijgen – want nu geeft hij een verkeerd beeld. Regelmatig krijgt DSR binnen een minuut na plaatsing twee minnetjes om z’n oren. k vermoed APD. Maar het kan ook iemand anders zijn. ’t vindt wel altijd plaats als de blogbaas actief is, en hij kwestie heeft met DSR.

  Maar oei – nu maakt DSR zich zelve schuldig aan speculatie! Als we er nu eens allemaal mee ophielden?

 31. Best een goeie, overwogen en evenwichtige reactie hierboven! DSR heeft zich er voor de verandering eens een duimpje op voor gegeven.

 32. Dat bedacht ik mij later ook. Was geen stukje tekst of geluid van mijzelf hoor…

 33. @DSR Als je tijdens het schrijven, dus nog vóór het posten erachter komt dat je je schuldig maakt aan iets wat je zelf afkeurt, dan staat je niets in de weg om dat weg te halen. Of wilde je toch even laten weten wat je speculatie was?

 34. Hoi, APD. In de maand september hebben 173 mensen mijn blog bezocht via jouw blog. Ik weet niet diep jij in de materie zit maar ik zie nog niet hoe ik uit kan vinden of dit unieke bezoekers zijn. Ik denk het niet. September was mijn drukste maand maar ik zit nog lang niet op de 500 unieke bezoekers in de hele maand. Ik heb pieken, en dalen en ik denk dat de eerste door bezoekers bij jou komen. TimmerArk heeft 250 volgers op Facebook, althans zo noemt WordPress dit, ik denk niet dat zij zich zelf zo zien. Maar ook daar kwamen er in september zo een 200 van bij. Heel veel rare types, en ook veel seksgerelateerde mensen c.q. bedrijven. Lange tijd heb ik ieder vriendschapsverzoek geaccepteerd, het waren er gewoon teveel per dag, nu heb ik er een aantal verwijderd. Ik heb mij een paar weken op eigen volk eerst pagina’s maar daar werd ik fysiek onpasselijk van. Nou, ik doe niets aan Twitter en ook niets met OBA maar ik krijg wel hun krant en daar sta jij vaak in. Doe jij daar iets actiefs in? We kunnen deze conversatie ook per mail vervolgen, ik vond het wel eerst gewoon leuk om hier te delen hoe ‘iets’ kan groeien door reclame, zo noem ik net maar, je kunt het ook als anti reclame zien natuurlijk, mijn uitlatingen bedoel ik, niet jouw blog…waar was ik…nou ja, ik wilde het delen en je bedanken. Wel jammer dat ik maar een paar mensen heb die reageren. Wel zijn het allemaal mensen die ik leuk vind en dat gun ik iedereen👯

 35. @L
  DSR komt al schrijvendeweg tot een andere conclusie dan aanvankelijk gedacht. Kan. Mag.

  Waarom zou je dat niet met de lezers delen? Moeten alle reacties maar steriel en gepolijst zijn? Voor veel lezers, inclusief toekomstige proefschriftenschrijvers, zijn dergelijke inkijkjes in DSR’s gedachtenwereld de krenten in de pap.

 36. Allemachtig Tim….als je hier dan zo nodig moet leeglopen, voeg dan wel een paar witregels in. Denk ook eens aan andere mensen, ja?

 37. Zolang er geen honderden lezers zijn die duimpjes geven vind ik het hele duimpjes gebeuren van geen en enkele meerwaarde. Daarom heb ik deze feature ook niet op mijn eigen blog.
  Daarom en omdat ik niet heb kunnen uitvogelen hoe dit moet…eerlijk duurt het langst, beste DSR, nog bedankt voor je uitnodiging een ei bij je te komen eten. Heb jij jezelf nooit omhoog geduimd? Wel eerlijk zijn hoor.

 38. @L
  Bovendien helpt het soms bij minder invoelende mensen als jij en ik dat je ze in concreto een spiegel voorhoudt, zodat ze denken ‘Nee, da’s niet leuk, dat kan ik maar beter niet doen’. Een abstracte, meer algemene overdenking zou waarschijnlijk minder kans hebben om door te dringen.

  Aanschouwelijk onderricht dus, met en wijze, milde les als conclusie. Moet kunnen.

 39. @Tim
  DSR doet hooguit een corrigerende duim als er weer een schurk bezig is geweest, maar hij zal nooit het initiatief tot zelfverheffing nemen en altijd maar een duimpje per post.

  DSR bood je een ei aan omdat hijzelve nogal van eitjes houdt. Je kunt ook iets anders krijgen. Wanneer ben je in Brussel?

 40. Wat die neerduimpjes betreft, daar moet inderdaad triestig figuur achter zitten. Eentje die te weinig aandacht in zijn leven heeft gekregen. Dat is zielig en daarom is het goed dat we hem eens in het zonnetje zetten.

  Lief neerduimertje, wat ze ook van je mogen zeggen je toewijding, inzet en doorzettingsvermogen verdienen alle lof. Ieder ander zou dat eenzame neerduimen geen dag volhouden. Jij doet het nu al meer dan een jaar. Indrukwekkend, echt waar.

  Wie het is? Ik heb mijn vermoedens. Het is iemand die al jaren meeloopt, een fan is van DSR en een hater van Apie. Dan blijven er niet zo heel veel over.

 41. DSR-fans en APD-haters…. zou het? Dat zijn nogal grote groepen. DSR zal z’n verantwordelijkheid maar nemen:

  “Goedemorgen jonge vrinden, neemt de rede van DSR ter ore!

  Hoe voorstelbaar het ook is dat jelui DSR een duimpje wil toevoegen, hou het bij een (schrijve: 1) en bezondig je niet aan vals spel waarvan je weet dat DSR er verdriet van heeft.

  Hetzelfde geldt voor de neerduimpjes voor de blogbaas: DSR weet dat jullie zijn machinaties met waardige onverschilligheid gadeslaan. Het is het beste hem in die gevallen duim-technisch links te laten liggen (alhoewel, vooruit: eentje op zaterdagavond zullen we maar door de vingers zien).

  Speel in geen geval vals en vergeet niet de blogbaas met een duimpje-op te gedenken als daartoe aanleiding is!”

  Zo, dat zou het gedonder van de kant van de DSR-fans moeten stoppen – alhoewel het niks uit zalmaken, aangezien men zich niet met apestreken bezighoudt.


 42. Fiets

  Als student in Leiden heb ik een bijpassende fiets. Knalroze, afgebroken trappers en zo gammel dat als ik erop rijd je me al van verre hoort aankomen. Vanochtend fietste ik op dit stalen ros naar de universiteit, toen bij het stoplicht een bakfiets naast me stopte. Vanuit de bak klonken twee meisjesstemmen:
  „Oooh kijk, die fiets is roze, zo mooi!” „Ik wil later ook zo’n mooie roze fiets.” „Jaaa, ik ook!” Toen viel het even stil en schreeuwde een van hen het uit over mijn verroeste stuur: „Ooooh, kijk, mama, hij is ook GOUD!”

  Colette Bouwes Bavinck

 43. Er staan de laatste tijd wel verdacht veel kinderikjes in de krant. Zou een van de redacteuren net bevallen zijn ?

 44. Timmer, ik zit niet zo diep in die materie, stats bedoel ik. Er zijn vast forums voor. Uiteraard helpt het idd niet als je op Facebook alle vriendschapsverzoeken accepteert, en als je bovendien op dubieuze sites surft en misschien zelfs wel op fora post. Maar dat lijkt me gesneden koek. Zelve kreeg ik de afgelopen toch nog wat fanmail, waaronder een hilarische van ene “Vaselina”. Het lieve kind, ergens uit Oost-Europa neem ik aan, heeft vermoedelijk niet door hoe haar nickname op de lachspieren werkt. 😀

 45. Echt leuk voor een tijdschrift voor huisvrouwen.
  Hoe heette dat vroeger ook weer:
  ‘Een gouden tientje voor uw brief’. In de Margriet.

 46. Nou moe, het moet niet gekker worden, nu staat het ikje van de maandag al op de site voordat het weekoverzicht er is. grr icoontje Dit op zich aardige ikje moeten we dus maar eens negeren. Qua weekoverzicht dan.

 47. @Apie, het kan zijn dat ik wat gemist heb maar ik heb niets gemerkt van ergernis over of signalering van opstoken van oude koeien. Ik waardeer HeRoWa’s kunstrubriek en referendumdraad net zozeer als jouw eigen blog. Jammer dat die draden worden gestopt.

 48. @Apie, kalm aan. Please. HR zit misschien soms een beetje te stoken, maar dat is allemaal niet kwaad bedoeld. Geef hem een gele kaart of martel hem een beetje. Maar stoppen? Nee toch. Het zou heel jammer zijn als de kunstrubriek & de referendumdraad op deze manier stoppen. Of laat daar op z’n minst dan een referendum over gehouden worden. Please.

 49. Plopje, dat het kwaad bedoeld zou zijn beweer ik nergens, en denk ik ook niet. Daar is het een veel te lieve jongen voor.

  De reactiemogelijkheid op zijn twee draden wordt vooralsnog gestopt, dat komt dicht tegen de gele kaart aan. De zaak wordt niet gesloten. En de man kan nog overal elders reageren, incluis deze site.

  Een referendum kan helaas niet, want de referendumdraad is gesloten, tja, da’s een lastige, had ik niet aan gedacht, maar ook dat is niet anders.

  Maar Roos kennende vindt hij wel andere wegen om door te stoken, het internet is groot en bij de buren heeft hij zelfs nog altijd een vaste plek met aanloop. Kunstkoppen kunnen derhalve daar gewoon blijven worden ingediend. Lijkt me, ga ik niet over en ik doe daar zoals bekend niet mee. De redenen daarvoor zijn stokoude pipokoeien. En worden derhalve niet opnieuw opgehaald.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: