Heb je nix te zeggen? Doe het dan hier (174)

Vooruitblikken en teruglopen op ikjes en actualiteit

We lazen vorige week in de NRC een enerverend ikje, geschreven door Dick te Boekhorst. Het ging over zijn vrouw. Die “knijpt meteen in de remmen” als een paar kwajongens van vijftien jaar een opmerking over haar fietsgedrag maken. En dan gaat ze die jongens iets “toebijten”. Man man man wat zen kun je toch zijn als je wat ouder wordt. Not dus. Zal wel in Amsterdam gebeurd zijn.

De COUS – de educatieve zusterorganisatie die hier sinds kort instructievideo’s deelt – plaatste er een vlog bij waarin een jong, sympathiek meisje je leert hoe je zen kunt blijven. Maar het viel niet bij iedereen in de smaak.

“Dat hoofd…..dat hoofd….-bareuh-“

“Dat hoofd…..dat hoofd….-bareuh-“, drukte De Schrijvende Rechter (DSR) zich kernachtig uit. “Wat een drukke egotripper met zelfingenomen prietpraat” vond Klare taal. “Hoe kun je daar in godsnaam (11 minuten lang) naar luisteren?” vroeg Ad Hok zich af. En Lummel wist “een mooi motto voor een vlog: heb je nix te zeggen? Doe het dan hier!”

Ook Eva Wolfert had het niet makkelijk. Ze was door de Spaanse beveiligingsmedewerker op het vliegveld uit de rij gehaald. Hij keek in haar paspoort, dat eigenlijk van haar 12-jarige dochter was en gebaarde dat Eva door mocht lopen. We zijn schijnveilig, wat jullie zeggen. Schijnveilig.

Dan kun je linea recta de cel in in plaats van naar Benidorm

Maar de marechaussee zorgt er wèl voor dat we onze boetes hebben betaald. Anders mogen we het land niet uit. “Als een boete niet kan worden geïnd, kan er een arrestatiebevel worden afgegeven voor de tenuitvoerlegging van de vervangende hechtenis. Dan kun je linea recta de cel in in plaats van naar Benidorm” wist veelreiziger Mopperkont. Bij bedragen van € 3,– t/m € 50,–: 1 dag (art 23, lid 2 Sr.) Als je naar een restaurant moet dan ben je al gauw meer kwijt.

Naar aanleiding van een kinderikje van Anke de Jong-Van der Graaf over haar 6-jarige kleindochter, A. genaamd, die wèl wil zagen maar eerst wil weten of er ook nepvingers bestaan, plaatste de COUS een mooi handzaam filmpje over veilig zagen. Weinig verrassend, maar wel logisch, toepasselijk en doeltreffend, en daar gaat het om bij een educatieve website.

170904rozen
Dit zijn rozen in een hoge vaas

Jaap Bellaar Spruyt maakte in een bloemenwinkel een standaardmopje en moest daar zelf zo om lachen dat hij het als ikje naar de krant stuurde. Het ging over zijn geliefde en een hoge vaas met rode rozen. “De hoge vaas die ik gisteren heb gebracht kom ik ophalen. Zoals afgesproken gevuld met rode rozen” schreef hij. Echt! Ze staken met het stengeltje nog uit zijn keel.

“Net als een opstel dat een A4-kantje groot moet zijn en daarom met extra grote letters is geschreven. Het beschreven grapje blijft voor de oplettende lezer toch heel klein” oordeelde Pawi heel terecht. De bijbehorende instructiefilm ging over hoe je het als man met je vriendin kunt goedmaken zonder rozen.

100e reactielepeltje
Het lepeltje voor de 100e reactie is weer verstuurd!

Onze sterschrijfster, ik heb het nog altijd over Pawi, scoorde vorige week de felbegeerde 100e reactie en sleepte daarmee het al even felbegeerde zwaar vergulde lepeltje in de wacht. “Misschien al de tweede!” riep ze opgetogen uit. “Even zoeken naar die andere. Mogelijk al ingepakt voor de reis. Volgende week ga ik een spannend avontuur aan in de brandende bossen van zuid Frankrijk.”

Mopperkonts minireisgidsje over Honduras kent nu een vierde hoofdstuk, en da’s best veel. Ze blijken niet voor een gat gevangen zijn, die Hondurezen. Nee hoor, na bijvoorbeeld de orkaan Mitch zijn ze niet bij de pakken gaan neerzitten, maar ze fietsen gewoon over de kapotte dingen heen. Het is “niet het soort mensen, dat een ikje naar de krant stuurt, als het afval niet op tijd wordt opgehaald” merkte onze schrijver droog op. Het nieuwe deel maakte nog niet heel veel los, zegge en schrijve nul (0) reacties op het moment van schrijven (tijdens Heel Holland Bakt). Da’s weinig. Veel te weinig.

luv7scheren
Er komt weer een nieuw verhaal aan in de serie “Dingen die ik met mannen heb gedaan”.

Moet het dan altijd over seks gaan? Of over Ziektewetfraude en HIV? Dracula of Marokkanen? De Chinezen? Kom zeg. Dit is een educatieve website, niet zo’n click bait dingetje. Maar nu we het er toch over hebben, Luviennas keiharde seksverhaal over wat ze allemaal met mannen heeft gedaan, krijgt een vervolg. “Ja, er gebeurde na de Grote Gebeurtenis nog wel teen en tander, waarvan ook al een paar keer kond gedaan is. Rustig afwachten, en net als je het niet verwacht is er weer een aflevering.” En het derde deel van Ilona’s Grote China Verhaal zit er ook aan te komen.

Maar het was dus best een rustig weekje hier. Hier wel, dat kunnen ze in Noord-Korea niet zeggen, of bij het Nederlands Elftal of de familie en vrienden van Lady Di zaliger. Al die opwinding en meer ging heerlijk aan dit blog voorbij. Wil jij ook leerzame dingen leren in een ontspannen sfeer? Aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden uit het verre buitenland die voor je het weet je vrienden zijn? Wil je kans maken op een fijn kopje? Een grappig mopje? Of zo’n vette welgemeende sneer? Misschien wil je ook wel een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of wil je kans maken op een vermelding in het weekoverzicht van volgende week? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Stuur zelf een ikje in. Als dat teveel werk is, scrol hier naar beneden en zeg iets. Dat mag en kan met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume als je dat wilt. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, het hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg alle afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren
Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, maar ook via de email van mijn voorganger of direkt bij mij zelf: bas@basvanvuren.org.

Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten, daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan gewoon hier onze eigen dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het ook wel de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van vorige week. Hier zaten we lekker buiten op een terrasje aan een stuk appelgebak. Nou, dat lieten onze gevederde vriendjes, de mussen, zich geen tweede maal zeggen. Ze stortten zich als slechtvalken op de kruimels en werden nog kwaad ook toen we er iets van zeiden. We zijn maar opgestaan. Foto “Musje nooitgenoeg” © 2017 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

397 gedachten over “Heb je nix te zeggen? Doe het dan hier (174)”

 1. Je zou beter ‘sorry’ kunnen zeggen voor je Schwalbe van gisteren 17:04, want dat sloeg nergens op. DSR volgt dan natuurlijk met een rechthartelijk ‘zand erover’, waarna we beiden overgaan tot de orde van de dag.

  HR heeft de door jou verketterde reactie zelfs een duimpje-op gegeven, wat hij vast niet zou hebben gedaan indien de perfiditeiten die je DSR toedicht een grond van waarheid zouden hebben.

  En als je echt in een eerlijke bui bent, neem je een souveniertje mee voor HR en DSR vanwege het plantjes watergeven tijdens je afwezigheid.

 2. Mooi stukje van een jonge Elton John, Dsr is een waardige vervanger van Mopperkont met muzikale dagafsluitingen, weliswaar een ander genre maar evengoed zeer te waarderen.

 3. @HR
  We kunnen niet allemaal van die tanige zenuwpezen zijn als jij, HR.

  Uit de dubbele plaatsing blijkt juist dat DSR en HR dit soort acties niet coordineren.

  En nog altijd dat ontevreden gepruttel vanachter de kokosnoot-met-een-rietje… Je zult er mee moeten huizen, zeg.

 4. Accentloos

  Mijn zus woont al al 36 jaar in New York. Net aangekomen op Schiphol wil ze een koffer kopen. „Kan ik betalen met een kredietkaart”, vraagt ze in accentloos Nederlands aan de verkoopster. Deze kijkt haar glazig aan en vraagt: „Wat zegt u?” „Kan ik betalen met een kredietkaart?”, herhaalt mijn zus. „Ik begrijp u niet”, zegt de verkoopster lichtelijk wanhopig. „Of ze kan betalen met een creditcard”, breng ik in. „Ooohhh, ja dat kan.”

  Els Boers

 5. Ja, we gooien d’r maar weer eens een ikje op. Maar onze gedachten zijn natuurlijk bij Mopperkont, die naar we hopen lekker ligt bij te komen na een succesvolle operatie en al weer heel gauw naar huis mag, en zijn mooie ouwe leventje van weleer weer op mag pakken.

  Een verkoopster die “glazig” en “lichtelijk wanhopig” kijkt, zo’n ikje lezen we niet tot aan het einde. Dus of het ding een goeie clou heeft, dat weten we niet en het interesseert ons dus ook niet.

  En hopla, daar komt de swimming pool waitress al weer aan met haar kokette schortje en haar lange donkere manen. Of ik nog een bananen milkshake blief. Nou en of, doe er maar twee!

 6. Nou, dat is goed nieuws! Een voorspoedig herstel toegewenst aan MK.

  De blogbaas blijkt onverwacht toch een CDA-er te zijn met z’n verantwoordelijkheidsvakantie. Plaatst ie het Ik-je van gisteren! Laat ’t er dan bij zitten….

 7. DSR is er zojuist op gewezen dat zijn ‘goed nieuws’-reactie met betrekking tot MK voorbarig was.
  Inderdaad – de wens was de vader van de gedachte.

 8. Bij ontstentenis van het ikje hier en omdat ik helaas als digibeet niet in staat ben om zoiets hier te plaatsen,
  ben ik maar even naar de buren gegaan om mijn commentaar te leveren.
  Evengoede vrienden hoop ik .

  Fijne vakantie Bas, je zit toch niet op Saint Martin neem ik aan?
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd op welk strand je wel verblijft, Seychellen, Mauritius of ordinair Florida?


 9. Alcohol
  Ik kwam vorige week in een Frans ziekenhuis terecht, waar ze na onderzoek stents in een paar bloedvaten moesten implanteren. Niet de beste manier om de vakantie door te brengen. Toen ik weer weg mocht, kreeg ik de medicijnlijst mee. Die indrukwekkende stapel doosjes haalde ik bij de Franse apotheker op. Daar stelde ik ook meteen maar de belangrijkste vraag: „Mag ik wijn drinken?” Hij zei: „Natuurlijk, ééntje mag. Maar alcohol niet.”
  Nico Voskamp

 10. Ik leek de aangewezen persoon om dit ikje vandaag te plaatsen. Nogmaals dank voor alle steunbetuigingen. De operatie is vlekkeloos verlopen en het herstel is krachtig ingezet. Ik logeer bij mijn broertje in Wilrijk (B) en maak dagelijks stevige en steeds langere wandelingen in de prachtige parken Middelheim en Den Brandt.
  Ik mag overigens van mijn specialist blijven drinken met een maximum van twee per dag.

 11. Gefeliciteerd Mopperkont, dat de operatie achter de rug is èn het herstel sterk inzet.
  Een dubbele feestborrel waard. 😉

 12. Heel fijn Mopperkont dat je alweer flink de pas erin zet.
  Het ikje van vandaag is je op het lijf geschreven, santé dus!

 13. Ik had dit artikel al gelezen en we wisten het natuurlijk al wel. Ik ga het eerst beperken tot een glaasje per dag. Een oudere vriendin van me drinkt uitsluitend alcoholvrije witte wijn, die ze bestelt in Etten Leur. Ga ik ook eens proberen.


 14. Voorouders
  Mijn zoon van vijf is erg geïnteresseerd in dieren en gek op Freek Vonk en de natuur. Een paar dagen geleden heb ik hem geprobeerd uit te leggen dat onze voorouders van de apen afstammen.
  Als mijn vriend de stamboom van zijn familie op de computer in kaart aan het brengen is, kijkt hij mee. Het figuur met het gezicht waar mijn vriend de informatie van bijwerkt, is uitgelicht. „Wie is dat?”, vraagt onze zoon. „Dat is de opa van de opa van jouw oma.” „Oh”, zegt onze zoon, „was dat een aap?”
  Ilse van der Veer

 15. Ik sprak laatst een moslim, die aangaf een gebroken stuitje te hebben gehad. Ik zei hem dat wij afstammen van de apen en dat het stuitje het overblijfsel is van de staart, die onze voorouders hadden. Met verwijzing naar de Koran ontkende hij de geldigheid van de evolutieleer en als bewijs voor zijn gelijk wees hij erop dat er nog steeds apen zijn.

 16. Mijn slaapritme is nog niet wat het was, maar daar heb ik iets op gevonden. Als ik midden in de nacht weer eens ontwaak en de slaap niet meer kan vatten, zet ik een minder bekende opera van Haendel op, notoir slaapverwekkende muziek. Toch schuilt er een addertje onder het gras. Elke opera van Haendel, hoe onbekend ook bevat goed verstopt wel een of meer pareltjes van muziek en dan gaat de speler toch op repeat. Dat was bv het geval bij de cantate Apollo en Daphne. In de slotaria bezingt de diepbedroefde Apollo de nimf Daphne die in een laurierboom is veranderd. Ik vond op You Tube bewegende beelden met een middelmatige zanger en een foto van de hoes met de vertolking door de onvolprezen bariton Dietrich Fischer-Diskau en koos uiteraard voor de laatste variant.

  De vertaling van de Italiaanse tekst luidt als volgt:
  Dear laurel, with me tears I small water your green leaves
  With your triumphant branches will I crown the greatest heroes
  If II Cannot gold you in me bossom, Daphne, at least
  Om my brow will I wear you

 17. Vrolijk huppelend komt mijn kleuter binnen van haar eerste schooldag. (Ze gaat naar een christelijke school om de hoek, alhoewel wij niet gelovig zijn.) Verwachtingsvol kijk ik haar aan, maar haar aandacht is al gefocust op de ‘Little Pony’ die ze voor haar verjaardag heeft gekregen. In een poging toch wat contact met haar te krijgen vraag ik wat ze gedaan heeft op school. „O, we hebben het over Jezus gehad.” Om haar zo veel mogelijk de ruimte te geven haar verhaal te doen, zeg ik: „Goh, wie is die Jezus eigenlijk?” En zonder haar ogen van de pony af te halen zegt ze: „Geen idee, maar hij zit niet bij mij in de klas.”
  Margareth van Slijpe

 18. Geen wonder dat de belangstelling voor de ikjesbespreking tanende is. Veel meer dan ‘haha’ valt er weer niet over te zeggen

 19. Tsja, Ik-jesbespreken zijn een Vak en een Vaardigheid, bloemen die in dit rotstuintje kennelijk niet bloeien.

  Gelukkig is er ook nog de grazige weide van https://heerrozenwater.com/, waar men ook terecht kan voor de bekende Koppen, schieten en sjoelen op zaterdagavond en elke eerste zondag van de maand bingo, maar dan wel elke keer anders.

 20. Mooi gezegd Mk: een ballet voor twee heren, dominee Gremdaat zou het niet beter kunnen formuleren.
  Jammer maar helaas valt er bijna niks te bespreken of beoordelen.

 21. Recenseren is een kunst, maar om je daarop voor te laten staan als je de recensie beperkt tot ik lees niet verder als er iets tussen haakjes staat, dan had je een beter moment moeten kiezen.

  Ik ben blij dat MK naast zijn dagelijkse aspirientje ook weer de weg terug heeft gevonden naar het genoegen van een dagelijks glas wijn. Of twee. En vooral naar de muziek. Haendel schreef juweeltjes.

  Zelf ben ik bijna terug van een zoektocht naar het ideale huis in Frankrijk. Van de Haute Provence, haute Pyrenees, Les Landes, Gers, Lot et Garonne, Dordogne, Correze …nix en nog eens nix. Overal nieuwe villawijkjes, en de mooie oude gebouwtjes van steen versjtierd door zogenaamde verbeteringen, zoals plastic kozijnen. Of met een bijna lekkende septic tank. Of met scheuren die erop duiden dat alles binnen een jaar naar het dal of naar de mallemoer gaat.

  Nu even genieten van friet, vers gebakken frites, in een streek net ten zuiden van Lille. Met de mayo nog om mijn mond verheug ik me op de ikjesbesprekingen van volgende week. Wie weet vooraf gegaan door een overzicht, of zoals de blogbaas het noemt, een intro. Ook lang moeten missen.

 22. Pawi

  Blij weer van je te horen, ik dacht even dat je daar al een résidence gevonden had.
  Ik heb die zoektocht naar droomhuizen lang geleden gestaakt en ben blij dat gezond verstand voor zover aanwezig toch nog enigszins gezegevierd heeft.

  Fijn dat je er weer bent voor commentaar en meer.

 23. Vandaag het ultieme kinderikje, een verhaaltje van een vijftienjarige over een gebeurtenis toe ze zes jaar oud was. Ik ga zelfs niet de moeite nemen om het te plaatsen.

 24. Allicht maandag ook weer geen intro – daarvoor was het te stil de laatste tijd.

  Ik denk dat APD bij JdW in Thailand aan het luilakken is.

 25. Pawi,
  Misschien moet je gaan zoeken in een duurdere sector. Mijn rijke broertje is ook op zoek naar een huis in Zuid Frankrijk en wel tussen vijf ton en een miljoen en toont mij dagelijks de mooiste kastelen, hereboerderijen, landhuizen etc. voor een prijs, waar je in Amsterdam nog geen rijtjeshuis voor koopt.

 26. Ja Mopperkont, op de fotoos ziet alles er prachtig uit. Je broer zal ondanks de hogere prijsklasse toch in werkelijkheid de bezwaren zien. Een papierfabriek (stinkt) in de buurt, een hondenkennel, een verzamelaar van sloopauto’s, een gedoogde zwerver op het landgoed, ik noem maar een paar dingen die we zelf tegenkwamen. Ik hoop dat hij slaagt natuurlijk.


 27. Hefner
  Mijn vrouw is feminist. De dood van Hugh Hefner laat haar koud. En toch niet. Halverwege de jaren negentig verdiende ze haar zakgeld met het bezorgen van de tijdschriftenmap. D e Libelle, de Panorama en andere bladen die de mensen besteld hadden. Soms zat er een geseald periodiek tussen; onzichtbaar gemaakt door wit plastic. Er was een verstandhouding tussen de bezorgster en de ontvangers. „Uw magazine meneer,” zei ze neutraal. Wat gebeurde op het tuinpad, bleef op het tuinpad. Alleen in december was er een teken van waardering. Lezeressen van de Libelle gaven een kwartje, vaste klanten van het geheimzinnige pakketje soms wel tien gulden. Zo kwam een blijmoedig bezorgster van de Playboy aan haar kerstbonus.
  Jan Vollaard

 28. Had mevrouw Vollaard, feministe naar zeggen, dit nu niet zelf kunnen opschrijven en insturen ? Nu strijkt haar man met de eer, terwijl hij in de hele affaire geen enkel heeft gehad. Bah.

 29. Lees liever de vermakelijke column van Bas Heijne over zijn bezoek aan het optrekje van Hefner in nrc van vandaag.

 30. Dat moet je niet zeggen, Mopperkont. Meneer heeft het ding toch maar verzonnen, attent als hij was op het actuele nieuws en onmiddellijk aan de ikjespotentie gedacht.

 31. Nog één ding over dure huizen in Zuid Frankrijk: je koopt er vaak een zwembad, tennisbaan, jacuzzi, sauna en paardenboxen bij. Niks voor mij.

 32. Ik begrijp die vlucht naar Zuid Frankrijk überhaupt niet. Ons klimaat wordt steeds aangenamer en dat kan dus ook geen reden zijn om te vertrekken. Wat een naar achterbaks volkje die Fransen. Ik ben in elk geval nog niet vergeten wat die Ellendelingen in 1672 in onze republiek hebben aangericht. Geef mij Italië en de Italianen maar. Daar kan bijna iedereen koken en als je meer dan drie woorden Italiaans spreekt gaan alle deuren voor je open.

 33. Veel Nederlanders hebben nog altijd een – in mijn ogen ongezonde en obsessieve – hang naar zon en mooi weer. Zelfs in de tropen waar ieder normaal mens zoveel mogelijk in de schaduw blijft zie je ze urenlang blootshoofds en slechts gehuld in shorts en hemd zonder mouwen in de brandende zonnestraling lopen, zitten of zelfs liggen. Dom, zou ik bijna zeggen, maar ik houd het maar op onwetend.

 34. Hahaha, maar dan kennen jullie de Mourres niet, Ganagobie niet, Marie en Marie Yvonne niet, Jean Michel, Leo, Alice…
  Het is er koud soms, het waait, de Mistral is een van de gesels van de Haute Provence, de andere gesels zijn de Durance en de weetiknietmeer.
  Een hutje op de hei, maar dan met een vue imprenable. Zelf bouwen, zoals Bertie al suggereerde is nog steeds een optie.

  Het Hefner ikje is een zorgelijk fenomeen, een dode die je niet hebt gekend, niet hebt ontmoet, van wie je alleen zijn blad in wit plastic hebt rond laten brengen door je feminientje, het is aanhikken tegen een fenomeen, NRC onwaardig. Vind ik.

 35. Merkwaardig dat de man zo wordt opgehemeld. Als de berichten waar zijn, dan was het een vies mannetje die zijn pikje tot op hoge leeftijd achterna liep en met geld alles kocht. Een mens onwaardig.

 36. Valse romantiek mes chères daar in la douce France. Voor het vue inprenable moet je minstens naar de oogarts en dan nog zie je niet veel.
  ik ken heel veel deplorables ( excusez le mot) die daar zitten op een berg of plateau in de mistral en in het gunstigste geval weer gewoon thuis.

 37. Prachtig toch Lummel, zo kan het dus ook!

  ik wens het iedereen toe die pogingen doet om in La Douce France te wortelen of te aarden, helaas gaat het ook wel eens mis , wegens onderschatting van de taal die daar gesproken wordt.

 38. Och je kunt in principe overal wel aarden. Hangt grotendeels van de eigen instelling af. Lieverds maar ook klojo’s heb je overal, onszelve niet uitgezonderd.

 39. Ik heb uit zeer betrouwbare bron dat onze blogbaas in een voormalig overzees gebiedsdeel bivakkeert. 😊

 40. Hij doet er wel geheimzinnig over dat dan weer wel, misschien niet zonder reden wie zal het zeggen.

 41. Sint Maarten had ik ook al eens gesuggereerd een tijdje terug, maar ik kreeg geen eenduidig antwoord.

 42. St. Maarten komt al dicht in de buurt, maar als Bassie er zelf geen uitsluitsel over wil geven zal ik er verder niets over zeggen. Ben zelf ook wel benieuwd naar de reden van de geheimzinnigheid. Misschien een undercover operatie? 😮

 43. Vandaag weer nietszeggend kinderikje, waar ik in elke geval geen aandacht aan ga besteden.

 44. De magische wereld van het kind, waarin bomen kunnen lopen en dieren kunnen spreken, het heeft wel wat. In dit ikje komt dat niet zo goed uit de verf.

  Les enfants et la sortilège (even opzoeken, volgt bientôt) doen het beter, vind ik.

 45. Eén kind, meerdere heksen/tovenaressen. Net anders dan ik had onthouden. De muziek is er niet minder om.

 46. Bereisd

  Mijn vader woont in een huis met mensen met een niet-aangeboren hersenbeschadiging. Soms vind ik het lastig te bepalen wie bewoner en wie begeleider is. Een vrouw stelt zich enthousiast aan mij voor en zegt dat ze, net als mijn vader, op veel verschillende plekken op de wereld heeft gewoond: onder meer in Letland, Iran en Australië. „En op de maan,” voegt mijn vader stoïcijns toe, „daar heeft ze ook gewoond.”

  Elisabeth de Jongh

 47. Daar gaan we weer. Lekker de ouwe heer en zijn medewoners voor schut zetten. Man man man. Wat vals ook, dat “soms vind ik het lastig te bepalen wie bewoner en wie begeleider is”. Heel vals zelfs. Hopen dat ze toch goed voor je vader zorgen, Elisabeth Sneukip.

 48. Vader is dan wellicht niet helemaal senang in zijn brein, maar hij heeft wel goed in het snotje dat zijn medebewoonster er ook niet voor niets zit. Dat het lastig te bepalen is wie wel en wie niet bewoner is, lijkt me een aanwijzing dat er veel begeleiders in Huize Avondrood zijn wegbezuinigd. Misschien wel allemaal, wie zal het zeggen? 😳

 49. Witlof

  Het is maandagmiddag en rustig in de Albert Heijn. Een kibbelend stel op leeftijd loopt door de poortjes de winkel binnen. „Nee, ik wil niet dat je er dit keer overheen praat!”

  De ander: „We kunnen er als volwassen mensen over praten. Ik kan er niets aan doen dat jij iets anders wilt dan ik.”

  Ze beginnen wat zachter te praten, maar hun woede is duidelijk zichtbaar. Waar zou het over gaan? Heeft zij een ander? Heeft hij haar bedrogen? Als ze langs me lopen, hoor ik de man zuchtend zeggen: „Goed, dan eten we vanavond witlof. Ik hoop dat je erin stikt.”

  Loek de Laat

 50. Ja, zo gaan mensen weleens met elkaar om. Het kan nog erger hoor, als ze genoeg wapens en munitie hebben en een hotelkamer met uitzicht op een festivalterrein. Maar mooi afgeluisterd en opgeschreven door Loek. Tijdsbeeld. Mensbeeld. Ikje.

 51. De wereld is hier niet echt veranderd. Geloof ik. Prima. Al kan ik niet meer inloggen, vrees ik. Hm. Witlof is beidewee ook prima.

 52. Jaja, als Bas en Plopje terug zijn, dan weet je wat er aan de hand is. Begin van het nieuwe seizoen. Heb er zin an! Man man man wat een mooi kakelvers introotje gaat er volgende week verschijnen. Maar nu eerst een paar honderd emails openmaken, de gebruikelijke van uitgevers, adverteerders, wat SPAM, wat would-be feuilletonauteurs, je weet het wel, wat je als blogeigenaar dagelijks voor je kiezen krijgt.

 53. gaat het hier nog steeds door? Groet, Afzender op de een of andere mannier plots flappek.

 54. Kom ik toch niet uit. Ik ben het. Die poolse ijdeltuit met al die schreifvouten.

 55. We kennen je kerel! Ex van polie-polie. Je moet de groeten van haar hebben. We zijn heel gelukkig samen. Haar moeder is nu hier dus ik houd het kort.

 56. Gezellig om te lezen, dat enthousiasme.
  Plopje de grafpoeet levert meteen een mooi gedicht af.
  Intro weer terug.
  We worden weer gelukkig. 😁
  Indra kende ik niet, komt goed.
  Misschien wordt het met de ikjes ook nog wat.

 57. Indra was even bij de buren om te vertellen dat zij herstellende is van haar tweede operatie.

 58. Nee, daar is mij niets van bekend, alleen het herstel en dat is natuurlijk altijd hoopgevend imho.

 59. Het is herfst en dan is APD BvV op zijn best. De site hartverwarmend en de woorden lief en buigzaam. Laat het waaien!

 60. Hennis

  Onze dochters. Ze zijn 15 en 17 jaar. Ze zitten op het gymnasium. We hebben een abonnement op een puberkrant voor ze. Ze doen mee aan MUN’s: Model United Nations, waarbij ze de Verenigde Naties naspelen. Meestal zijn we best trots op ze. Vanavond lees ik een kop hardop: „Hennis stapt op!”

  Verschrikt wordt er gereageerd: „Wát? Wordt het alleen Maurits?”

  Annemieke Hof

 61. Man man man. En daar gooi je de site weer voor open. Toen ik de titel van het ikje zag, dacht ik dat het er weer eentje zou worden in de trant van “NRC-lezer ontmoet BN’er“, doorgaans vooral ingestuurd om te laten zien hoe lekker belangrijk de lezer is, zelfs al was het een anonieme “ontmoeting” op de stoep, in de winkel of in het park. Was erg geweest. Maar dit is nog een graadje suffer, een woordgrapje op de naam van een minister. Man! Man! Man! Plof.

 62. De COUS-redaktie is ook terug van vakantie. Wat COUS betekent weet ik eigenlijk niet meer, maar dat komt wel als ik ten behoeve van het nieuwe intro ga teruglezen, komend weekeind.

  Men schrijft er bij als opdracht: bestudeer deze boeiende film en schrijf de meest in het oog lopende verschillen tussen de modezaak en de minister op (een verschil per regel). Het verschil tussen Hennes en Hennis qua spelling telt niet mee, want daar heb ik jullie nu mee geholpen. Succes!

 63. Wat een negatieve clichekijk weer op het Ik-je van vandaag! Men moet er weer even inkomen.
  Bij de buren -waar APD geregeld over de vloer komt ook al zegt ie van niet – staat het Eindoordeel alweer klaar, met een krakeling van gisteren: https://heerrozenwater.com/2017/10/02/ikjes-wijkplaats-week-40-2017/commment-page-1/#comment-10160

  Ben benieuwd wat APD heeft meegenomen om te bedanken voor het bijhouden van z’n site. ’t is louter aan de noaberhulp te danken dat niet alleen maar stofnesten aantreft.

 64. DSR gaat dus nu ook reacties op andere sites beoordelen, je moet er maar zin in hebben.

  Voor zijn informatie – hij schijnt het namelijk belangrijk te vinden, vandaar ook steeds maar die links die hij hier dumpt – kan ik melden dat ik zelve gemiddeld een (schrijve 1) keer per week even de nabuursite doorscrol om te kijken of er iets vermeldenswaardigs is gebeurd. Indien dat het geval is, dan vermeld ik het in het intro.

  Opdracht: pluis nu de laatste 30 intro’s uit en probeer de keren dat er iets vermeldenswaardigs op die schurkensite is gebeurd op de vingers van een hand te tellen. Verklappuntje: gaat lukken.

 65. Wat een pesthumeurtje, beste man! Zeker een slechte terugvlucht gehad -milde glimlachicoon

  ‘Schurkensite’, toe maar. ’t grenst aan een oproep tot geweld tegen de site en haar reageerders.

  Wie vermeldenswaardige dingen wil lezen, beperke zich tot de krant. Al het overige is verstrooiing.

 66. Och, daar komt het “ik is zielig” mantraatje weer. Oproepen tot geweld “tegen de site”, toe maar, hoe stel je je dat voor? Hacken, DDOSsen, server opsporen en in elkaar slaan? In het scherm prikken met een scherp voorwerp?

  En tegen haar reageerders ook nog! Het zijn allemaal anoniempjes, waar moeten die knokploegen dan precies naar toe?

  Man man man. Ga kousen breien, zei mijn oma dan. Dan doe je iets nuttigs. Maar dat betwijfel ik in jouw geval. Kunnen meteen worden weggegooid.

 67. Qua benaming (het onschuldige “schurkensite“): de As van het Kwaad vond ik vooralsnog wat teveel van het slechte, maar het gaat dus in de kern om pestgedrag. Vrijwel dagelijks steken onder en boven water. Het zijn druppels die zelfs het meest geduldige en lieve bolletje gestaag proberen uit te hollen. Uit jaloezie vanwege de hier wel en daar niet bestaande band met de lezer. Maar het gaat jullie niet lukken. Hou maar eens op (tip).

 68. Omgekeerd, hannah en Anne lijken me gelegenheidsnamen van een ons allen bekende anonieme vuilspuiter in schaapskleren. Woon- of werkplaats vermoedelijk in de buurt van Ermelo. Maar ik kan me vergissen. Het zijn in ieder geval geen bestendige namen met een oorsprong in het verleden.

  Je mentor JdW had daar ook een handje van, dat opscheppen over zijn reageerders *kuch * Deze gesjeesde journalist die tegenwoordig voor een makelaarskrantje mag schrijven vulde zijn reactiekolommen destijds met tientallen pseudo’s, die allemaal uit zijn eigen gammele toetsenbordje kwamen, stuk voor stuk nogeens gepikt van andere sites ook, en soms niet eens echt verhaspeld. Te lui voor kennelijk. Of onhandig. Laten we het daar op houden.

  Indra is een verhaal apart, maar ze is net geopereerd, dus ik laat het hierbij.

  De band waar ik op doelde blijkt niet uit anoniempjes die kopsuggesties leveren, maar uit mensen van vlees en bloed die een gesprek met elkaar aangaan, je missen als je er een weekje niet bent, de site van opmerkelijke ikjes en stukjes muziek blijven voorzien ook als je er even niet dagelijks bent, joepie roepen als je weer terug bent. Dat komt op jouw speeltuinsite niet voor, mijn waarde. In jou is niemand echt geinteresseerd. Het gaat bij jouw site louter en alleen om het verveeld verzinnen van opschriften bij plaatjes als alle andere verstrooingssites zijn afgeklikt. Iets wat elders allang niet meer bestaat, met uitzondering van de Facebookgroep van omroep MAX.

 69. “Hacken, DDOSsen, server opsporen en in elkaar slaan? In het scherm prikken met een scherp voorwerp?”

  Nou, de schurkenhaatzaaier is nog creatiever dan DSR dacht. -huiverende glimlachicoon-

 70. Maar het zal wel te doen zijn om wat reuring te veroorzaken – de mensen vreten nu eenmaal heibel, de Story en Prive draaien erom, en de bezoekersaantallen vliegen ded lucht in. Zo bezien zijn winkeliers gevaarlijker dan populisten!

 71. Met het vreten van heibel hier valt het wel mee. Afgezien van de drie hoofdpersonen is er niemand die mee doet aan de pogingen om reuring te veroorzaken.

 72. Ook nog even on topic:
  Voor de verandering een ikje waarvan de eerste zes zinnen overbodig zijn.

 73. Tja, DSR, je insinueert dat ik tot geweld oproep en ik vraag me af hoe dan. Die voorbeelden waren bedoeld om je een eindje op weg te helpen. Maar je gaat er niet op in, dat zegt me genoeg. Was weer een gevalletje van framing en dan gauw doorlopen dus. Mag en kan. Zoals Plopje al opmerkte, veel is er niet veranderd.

 74. @APD
  DSR constateert slechts dat je weloverwogen ervoor kiest brisante taal te gebruiken, hetgeen door dees of gene verkeerd kan worden opgevat. Schurkenstaat – schurkensite: je legde zelf het verband al. Alle door Bush als schurkenstaten aangeduide landen hebben te maken gekregen met invasie en/of sancties.

  Nee, de framing is jouw ‘schurkensite’, een doelbewuste poging tot opruiing. Indirect uiteraard. Of was het allemaal maar goedmoedigheid?

 75. @Ad Hok! 😀 Je hebt gelijk. Afgezien daarvan, wat een rare manier van vertellen. Het is eigenlijk een zin die in zes stukken gehakt is. Schrijvend stotteren. Zeker die eerste drie zinnen. Man man man.

  Had als volgt gemoeten natuurlijk:

  “Onze dochters van 15 en 17 jaar zitten op het gymnasium, hebben een abonnement op een puberkrant en doen mee aan de Model United Nations.”

  Je kunt erover twisten of alles bij elkaar gooien in die ene zin wel zo mooi is. Niet echt dus. Maar de eerste drie zinnen tot een zin maken is in ieder geval correct.

  Dat ze dan ook nog een abo hebben en aan de MUN meedoen is kant-en-klare loepzuivere prietpraat. Het moet vermoedelijk hun intelligentie illustreren. Mag. Maar dat doe je niet zo. Zeker niet in een ikje.

  Mevrouw kan beter naar H&M op zoek naar een jurkje dan nogeens een ikje schrijven. Kan ze wellicht beter aan haar man overlaten, die verder in het stuk niet voorkomt, ondanks dat biologische “onze dochters”. Of aan haar dochters, van wie van de twee was die grap nou eigenlijk afkomstig. Mama dacht nog dat ze het meende ook proest icoontje

 76. Plopje! Ach man, dat ben je toch zelf? Heel verstandig om je gerijm onder pseudoniem te publiceren, maar om jezelf dan als Sprechhund op te voeren, dat is trollen in het kwadraat!

 77. Dat je overgaat tot dergelijke ondermaatse reacties is een zwaktebod en een morele overwinning vooor DSR -mild waardig-triomfantelijk glimlachicoontje-.

 78. Tja, wat jou beweegt om in het holst van de nacht, kennelijk op weg naar huis vanuit de kroeg, hier te insinueren dat ik mezelf ook Plopje zou noemen, oftewel een hele kluit lezers jarenlang bedrogen zou hebben, dat zullen we wel nooit weten. Maar ondermaats was het zeker en je herhaalt het zelfs nogeens. Geen idee wat je daartoe beweegt. Het is ook een belediging van Plopje, maar goed, die leest dit gelukkig allemaal niet en zo hij het al zou lezen, dan laat het hem koud. Hij heeft in zijn pink (en die is klein) nog meer verstand dan jij in jouw hele opgeblazen ballon van zelfgenoegzaamheid.

 79. Ah, de bedtijdpolitie was weer op patrouille. Controleer je ook hoofddoeken en roklengtes?
  De overlap tussen jou en Plopje is enorm. Ontken het gerust, maar zeker in dat soort schrille bewoordingen maak je de indruk van een ouwe dief die wordt betrapt bij het inbreken.

  Niemand zal het je kwalijk nemen, hoor – Plopje is doorgaans goedmoedig. Geen redelijk mens die zo’n alteregootje bedrog zou noemen. DSR zou er dan ook niet over begonnen zijn, maar je moest hem er zonodig bijhalen toen je aan het DSR-bashen sloeg. Da’s geen fair play, mon brave! -milde glimlachicoon-

 80. Jij bent over Plopje begonnen, niet ik. Voor iedereen hier te constateren.

  Ik vind een blogbaas die zelf een niet-bestaande reageerder op zijn eigen blog opvoert sneu. Zal ik nooit doen. Zeg ik al jaren. Doe ik al jaren dus niet, met een (1) aan iedereen bekende uitzondering.

  Dit soort beschuldigingen out of the blue neem ik dus hoog op.

  De reden van jouw en Rozenwaters plotselinge gedrens en gezuig zal wel zijn om Plopje en Afzender, die nu net weer na een lange afwezigheid even kwamen kijken, hier weer zo gauw mogelijk weg te jagen. Sneu hoor. Zielig zelfs. Maar wees maar blij met het succes. Grote jongens.

 81. Ik weet dat H&M een modezaak is en ik ging dus uit van de veronderstelling, dat Model United Nations ook wel iets met mode of paspoppen te maken zou hebben. Ik heb even gegoogeld op MUN en dat blijkt een uiterst serieuze aangegelegenheid te zijn, waarbij conferenties van de VN door scholieren worden nagebootst.
  Ik heb in de afgelopen jaren ikjesbespreking heel wat zaken gezien die er met de haren zijn bijgesleept, maar dit slaat werkelijk alles.
  Wat een schaamteloze borstklopperij rond een flauwe woordspeling.

 82. Ik had niet eens hoeven te googelen op MUN, het staat nota bene in het ikje zelf. Het zou het ikje misschien hebben gered als Annemieke het niet zou hebben uitgelegd. Nikki Haley als model UN 2017

 83. MUN is ’n leuke ervaring, niet meer en niet minder. Mijn kinderen hebben er allebei aan meegedaan toen ze in Rome op school zaten. Een tripje naar Den Haag en vertegenwoordiger van een land als Vanuatu of Saint Kitts and Nevis spelen, prachtig toch?

 84. Ja hoor, ik heb ook iets vergelijkbaars gedaan in mijn jeugd. Ik speelde Sneeuwwitje in het dorpshuis. Met een groene jurk. Ik beet in een gloeilamp, want ze konden geen appel vinden. Ervaring voor het leven.

 85. Wij stopten juist altijd een appel in de lamp als we geen peertje konden vinden.

 86. Leuke vakantie gehad, Bas? Ik zie dat jullie weer snel de oude en vertrouwde toon te pakken hebben. 😉

  En waarom ben ik een verhaal apart en wat heeft dat met mijn operatie te maken?

 87. Ik vroeg je iets om 18:09 Bas. Het was een vriendelijke vraag. Ik neem aan dat jouw antwoord “live with it”daar niets mee te maken had?

 88. Ik moet ontkennen iemand anders te zijn dan Plopje. Natuurlijk weten Heer Bas en Heer Rozenwater dat heel goed. Ad Hoc en anderen uiteraard ook. Al geef ik toe: vaak zou ik ook wel iemand anders wezen. Maar ja.
  Afzender was er ook weer! Zie ik. Zijn we dan weer compleet?

 89. Dom Blondje, Ingries, Hum en Marianne worden nog voor het einde van de week verwacht. Als de wind goed staat en de goden het willen. Maar dan heb je ook wat.

 90. Kennelijk heb ik iets verkeerds gedaan, dat ik geen antwoord krijg op een normaal gestelde en geïnteresseerde vraag. Jammer, het zij zo. Begrijpen doe ik het in ieder geval niet.

 91. Nou, goed geantwoord, knul. Salut! En reageer voortaan je slechte humeur op de juiste personen af.

 92. Oorbel

  Onlangs was ik bij mijn zus en haar kinderen op bezoek. Ik had mijn neefje van vijf op de arm. We kletsten wat en hij bestudeerde mijn nieuwe oorbellen. Tot het tillen zwaar begon te worden. Ik: „Wil je mijn oorbel loslaten, want ik ga je op de grond zetten.” Hij, direct aansluitend: „Wil je me niet op de grond zetten, want ik heb je oorbel vast.”

  Miranda de Beus

 93. Zo is het, we gaan gewoon onverstoorbaar door met aangename content voor hen die daarvan houden. Ramptoeristen die hier vrijwel nooit reageren, maar wel onmiddellijk opduiken als er mot is … daar denk ik het mijne van en ik wens hen verder alle goeds.

  Het ikje van vandaag is er eentje waar je bij geweest moet zijn, maar heeft een vertederde glimlach op het gebutste gelaat getoverd en dat is al heel wat. Dank je, Miranda. Jij hebt vast ook een leuke vakantie gehad.

 94. De COUS-redaktie laat weten dat er naar hun stomme verbazing duizenden video’s bestaan van kinderen op weg naar de gaatjesprikker voor oorbellen. Alsof het een besnijdenis is of anderzins belangrijke dag in het leven van een mens. Man man man. Hier is er eentje, vandaag geen vragen want het wordt weekend en dan moeten jullie vrij van zorgen zijn.

 95. @APD
  Je begon zelf over Plopje hoor: “Jaja, als Bas en Plopje terug zijn, dan weet je wat er aan de hand is.”

  Verrek, dacht DSR bij zichzelve – die vakanties vallen inderdaad wel erg toevallig samen. En ze hebben ook een beetje dezelfde klankkleur, qua schrijfstijl dan. En het gerijmel. Het zal toch niet….

 96. Natuurlijk leverden mijn COUS-medewerkers ook video’s aan van jongens die hun gaatje kregen. Want we moeten genderneutraal zijn vandaag de dag en vooral elk verschil tussen man en vrouw demoniseren. Wat opvalt is dat die video’s niet vergezeld gaan van lieve muziekjes en trotse (groot)ouders. Neen, het zijn video’s waarin de jochies het zelf giechelend, of samen met andere stoere vrienden doen. De ouders zien het pas later. Er is nog werk aan de winkel voordat die genderneutraliteit echt is ingedaald. Duurt wel een paar generaties. Op z’n minst.

 97. Ach, het is lijkt gisteren toen DSR tegen de wil van z’n moeder een oorgatje liet schieten. De verwachte toestroom van meisjes was bescheidener dan gedacht. Nadat e.e.a. was voltooit, bleek dat volgens de ene helft de bevolking een ring in het linkeroor betekent dat je homo bent, terwijl de andere het tegenovergestelde dacht.

 98. Inderdaad mij is altijd geleerd dat een ring in het rechteroor duidde op homoseksualiteit. Beide oren: bi. Door de neus: aseksueel. In de navel: ga onmiddellijk terug.

 99. Iedereen mag wat mij betreft afdwalen tot in de Sahara, maar dit ikje gaat natuurlijk helemaal niet over gaatjes prikken in oren van kinderen. Het gaat wel over de uitwassen van de anti-autoritaire opvoeding, die broedplaats van kleine ettertjes, die je het liefst achter het behang zou plakken, na ze een draai om hun al dan niet geperforeerde oren te hebben gegeven.

 100. Een ring in elk oor betekent dat je piraat bent; zo ken ik dat. En grote gouden ringen horen bij zwarte piet, en daar doen we niet meer aan. Zo niet nu, dan wel later.

 101. Een gouden ring in het oor van de zeeman was ooit bedoeld als kapitaal voor een mooi graf op de vaste wal.
  Een neefje die je nieuwe oorbel als chantagemiddel ziet, dat is bijzonder, niet eerder gelezen, nooit meegemaakt. Een juweel, dit ikje, ondanks dat “direct aansluitend”.

  De COUS slaat maar heel zijdelings op het ikje, het is de tante met de oorbellen, niet het kind.

  Mijn eigen oorbellen liet ik pas op mijn vijfentwintigste inschieten, omdat mijn moeder het lang verbood. Maar ik heb dan ook de enige echte Mahlerrs Vierde soms inhangen. Mijn neuspiercing, mijn tatouagesleeve en mijn tongpiercing wachten nog, dwz ik wacht er nog even mee.

  Wat een feest om Plopje en Afzender hier weer even het hoofd boven water te zien steken!

 102. PS het scrollen naar de laatste reacties kost veel tijd en moeite, misschien bedoelde Indra dat? Eerst naar beneden scrollen, dan Nieuwere Reacties aanklikken, daar ook weer naar beneden scrollen…als er nou twee of drie reacties waren was dat nog te doen, maar nu….dat was eerder beter en kan nu ook beter IMHO

 103. Dat weten we allang, beste Pawi. Reden: dit stuk dateert van maar liefst vier (4) weken geleden en heeft dus honderden reacties. Waarom dateert het van vier weken geleden? Omdat ik op reis, familiebezoek en vakantie was. Mag, dacht ik. Kan, dacht ik.

  Vanaf volgende week maandag is het grote leed weer geleden en is er een nieuw intro en begint het tellertje van de reacties op nul. Dan kan iedereen weer gelukkig zijn in het leven. Blij dat ik daaraan mag bijdragen.

 104. Ik doel op de tijd dat je op de laatste reactie kon klikken en meteen daar terecht kwam. Wel fijn dat er honderden reacties zijn, en dat je een fijne vakantie hebt gehad. Mag en kan, natuurlijk, niets om je voor te schamen en ook niet om meteen in de verdedigingsmodus te schieten.

  Leuk vooruitzicht, een nieuw intro!

 105. Verzamelkind

  Toen ik behoedzaam sturend met mijn volle boodschappenkar de supermarkt verliet, zag ik dat er dit keer maar één verzamelkind stond te wachten. Het jongetje met een brilletje zag er zo grappig uit dat ik het moeilijk vond om hem de plaatjes van de laatste rage te weigeren. „Ik bewaar ze voor m’n neefje”, legde ik daarom uit terwijl ik al richting parkeerplaats versnelde. „Oh, wilt u er dan een paar van mij meneer?”, riep hij me na.

  Ben Schaafsma

 106. ‘Verzamelkind’ – die snapte ik niet meteen, tot de plaatjes ter sprake kwamen.

  Lief jongetje. Dat brilletje helpt natuurlijk ook.

 107. Een weekendcousje omdat het kan. Geen vragen. Genieten maar. Een hele hoop inside informatie over plaatjes verzamelen, plaatjes van Freek Vonk, de grote dierenworstelaar.

 108. Over oorbellen gesproken, die van mij kunnen niet meer rinkelen als de Vierde van Mahler, omdat ik ze weer heb ingeleverd bij de dierenwinkel. Geen geld terug -Eur 4,95- dus helemaal alleen aan een avondje met Heer Rozenwater gespendeerd. Een man, zo fris en rozig van het fietsen, daar deed ik het voor. Dat waren nog eens tijden. Aan de rand van Eye had je het IJ, voor Rotterdammers maakt het voor de uitspraak geen verschil.

  Bij de Hermitage in Amsterdam staat morgen vermoedelijk een enorme rij van mensen die vrij zijn van hun werk. Dus ik kom wat later.

 109. Speciaal voor Pawi. De story of the Amerikaanse rivierkreeft. Hoe hij naar Nederland kwam, en hoe hij daar altijd zal blijven, tot lang nadat de Nederlanders zelve er niet meer zullen zijn. Halloween is er niks bij. En opeten is geen optie.

  Bekijk Vroege Vogels: Vroege Vogels op https://www.npo.nl/BV_101384689

 110. Dank voor de link. Ik kan nog steeds niet op de binnenplaats lopen zonder eerst goed te zoeken naar zo’n beest. En ik heb er nog steeds spijt van dat ik hem weer teruggezet heb in het water. Ze klimmen inderdaad gewoon over de beschoeiing heen. Opeten zou ik ook niet willen…

  Mooi programma zeg, Vroege Vogels. Ik kende het alleen van de radio.

 111. Wat is er gebeurd met Pawi? Ze lijkt nu op een meisje met een gin-tonic te veel op. Er js niets nieuws met APD/BvV Indra. Als je het wilt kan hij je in haar geheel van deze site verbannen, met terugwerkende kracht, toch Pawi? Maar als je daar om vraagt dan doet ie het niet, de schurk, boefje, heeft ie het over de tijdlijn die heilig is, niet als het geheim van de blogbaas. Al is ook dat relatief.
  Alles is relatief! Ik heb zelf lange tijd gedacht dat DSR en APD dezelfde was. Ach, achteraf was dat wel een fijne tijd. Verkeerde indrukken en uitingen kon je nog geheel ophangen aan op recept verkrijgbare drugs.
  Bah. Nu is de werkelijkheid ontiegelijk veel harder, en Apie ook.
  Dag maar weer dames!

 112. Gelukkig is er de dood. Hebben we allemaal mee te maken, de grote gelijkmaker.

 113. Mensen die zo lichtzinnig over de dood spreken, moesten zich schamen. Tegenover hen staan immers velen die het ondermaanse veel te vroeg hebben moeten verlaten.

  De kortstondige vereniging van een aambei en een oesterscherfje zou dat soort lieden op passende wijze doen gevoelen dat ze zich maar beter op het hier en nu kunnen richten.

 114. Het gaat in het nieuwe intro dat hedenmorgen verschijnt om genderneutraliteit, de dood (maar dan met respekt) en ikjes, heel veel ikjes. Ook een hele grote sprekende kikker is van de partij. Spannend? Jazeker. Hedenmorgen. Tip: ververs de pagina regelmatig, dan ben jij de eerste.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: