Heb je nix te zeggen? Doe het dan hier (174)

Vooruitblikken en teruglopen op ikjes en actualiteit

We lazen vorige week in de NRC een agressief ikje, geschreven door Dick te Boekhorst. Het ging over zijn vrouw. Die “knijpt meteen in de remmen” als een paar kwajongens van vijftien jaar een opmerking over haar fietsgedrag maken. En dan gaat ze die jongens ook nogeens iets “toebijten”. Man man man wat zen kun je toch zijn als je wat ouder wordt. Not dus. Zal wel in Amsterdam gebeurd zijn.

De COUS – de educatieve zusterorganisatie die hier sinds kort instructievideo’s deelt – plaatste er een vlog bij waarin een jong, sympathiek meisje je leert hoe je zen kunt blijven. Maar het viel niet bij iedereen in de smaak.

“Dat hoofd…..dat hoofd….-bareuh-“

“Dat hoofd…..dat hoofd….-bareuh-“, drukte De Schrijvende Rechter (DSR) zich kernachtig uit. “Wat een drukke egotripper met zelfingenomen prietpraat” vond Klare taal. “Hoe kun je daar in godsnaam (11 minuten lang) naar luisteren?” vroeg Ad Hok zich af. En Lummel wist “een mooi motto voor een vlog: heb je nix te zeggen? Doe het dan hier!”

Ook Eva Wolfert had het niet makkelijk. Ze was door de Spaanse beveiligingsmedewerker op het vliegveld uit de rij gehaald. Hij keek in haar paspoort, dat eigenlijk van haar 12-jarige dochter was en gebaarde dat Eva door mocht lopen. We zijn schijnveilig, wat jullie zeggen. Schijnveilig.

Dan kun je linea recta de cel in in plaats van naar Benidorm

Maar de marechaussee zorgt er wèl voor dat we onze boetes hebben betaald. Anders mogen we het land niet uit. “Als een boete niet kan worden geïnd, kan er een arrestatiebevel worden afgegeven voor de tenuitvoerlegging van de vervangende hechtenis. Dan kun je linea recta de cel in in plaats van naar Benidorm” wist veelreiziger Mopperkont. Bij bedragen van € 3,– t/m € 50,–: 1 dag (art 23, lid 2 Sr.) Als je naar een restaurant moet dan ben je al gauw meer kwijt.

Naar aanleiding van een kinderikje van Anke de Jong-Van der Graaf over haar 6-jarige kleindochter, A. genaamd, die wèl wil zagen maar eerst wil weten of er ook nepvingers bestaan, plaatste de COUS een mooi handzaam filmpje over veilig zagen. Weinig verrassend, maar wel logisch, toepasselijk en doeltreffend, en daar gaat het om bij een educatieve website.

170904rozen
Dit zijn rozen in een hoge vaas

Jaap Bellaar Spruyt maakte in een bloemenwinkel een standaardmopje en moest daar zelf zo om lachen dat hij het als ikje naar de krant stuurde. Het ging over zijn geliefde en een hoge vaas met rode rozen. “De hoge vaas die ik gisteren heb gebracht kom ik ophalen. Zoals afgesproken gevuld met rode rozen” schreef hij. Echt! Ze staken met het stengeltje nog uit zijn keel.

“Net als een opstel dat een A4-kantje groot moet zijn en daarom met extra grote letters is geschreven. Het beschreven grapje blijft voor de oplettende lezer toch heel klein” oordeelde Pawi heel terecht. De bijbehorende instructiefilm ging over hoe je het als man met je vriendin kunt goedmaken zonder rozen.

100e reactielepeltje
Het lepeltje voor de 100e reactie is weer verstuurd!

Onze sterschrijfster, ik heb het nog altijd over Pawi, scoorde vorige week de felbegeerde 100e reactie en sleepte daarmee het al even felbegeerde zwaar vergulde lepeltje in de wacht. “Misschien al de tweede!” riep ze opgetogen uit. “Even zoeken naar die andere. Mogelijk al ingepakt voor de reis. Volgende week ga ik een spannend avontuur aan in de brandende bossen van zuid Frankrijk.”

Mopperkonts minireisgidsje over Honduras kent nu een vierde hoofdstuk, en da’s best veel. Ze blijken niet voor een gat gevangen zijn, die Hondurezen. Nee hoor, na bijvoorbeeld de orkaan Mitch zijn ze niet bij de pakken gaan neerzitten, maar ze fietsen gewoon over de kapotte dingen heen. Het is “niet het soort mensen, dat een ikje naar de krant stuurt, als het afval niet op tijd wordt opgehaald” merkte onze schrijver droog op. Het nieuwe deel maakte nog niet heel veel los, zegge en schrijve nul (0) reacties op het moment van schrijven (tijdens Heel Holland Bakt). Da’s weinig. Veel te weinig.

luv7scheren
Er komt weer een nieuw verhaal aan in de serie “Dingen die ik met mannen heb gedaan”.

Moet het dan altijd over seks gaan? Of over Ziektewetfraude en HIV? Dracula of Marokkanen? De Chinezen? Kom zeg. Dit is een educatieve website, niet zo’n click bait dingetje. Maar nu we het er toch over hebben, Luviennas keiharde seksverhaal over wat ze allemaal met mannen heeft gedaan, krijgt een vervolg. “Ja, er gebeurde na de Grote Gebeurtenis nog wel teen en tander, waarvan ook al een paar keer kond gedaan is. Rustig afwachten, en net als je het niet verwacht is er weer een aflevering.” En het derde deel van Ilona’s Grote China Verhaal zit er ook aan te komen.

Maar het was dus best een rustig weekje hier. Hier wel, dat kunnen ze in Noord-Korea niet zeggen, of bij het Nederlands Elftal of de familie en vrienden van Lady Di zaliger. Al die opwinding en meer ging heerlijk aan dit blog voorbij. Wil jij ook leerzame dingen leren in een ontspannen sfeer? Aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden uit het verre buitenland die voor je het weet je vrienden zijn? Wil je kans maken op een fijn kopje? Een grappig mopje? Of zo’n vette welgemeende sneer? Misschien wil je ook wel een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of wil je kans maken op een vermelding in het weekoverzicht van volgende week? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Stuur zelf een ikje in. Als dat teveel werk is, scrol hier naar beneden en zeg iets. Dat mag en kan met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume als je dat wilt. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, het hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg alle afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren
Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, maar ook via de email van mijn voorganger apie@apiedapie.com of direkt bij mij zelf: bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten, daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan gewoon hier onze eigen dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het ook wel de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van vorige week. Hier zaten we lekker buiten op een terrasje aan een stuk appelgebak. Nou, dat lieten onze gevederde vriendjes, de mussen, zich geen tweede maal zeggen. Ze stortten zich als slechtvalken op de kruimels en werden nog kwaad ook toen we er iets van zeiden. We zijn maar opgestaan. Foto “Musje nooitgenoeg” © 2017 Bas van Vuren

Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

400 gedachten over “Heb je nix te zeggen? Doe het dan hier (174)”

 1. Gezellig om te lezen, dat enthousiasme.
  Plopje de grafpoeet levert meteen een mooi gedicht af.
  Intro weer terug.
  We worden weer gelukkig. 😁
  Indra kende ik niet, komt goed.
  Misschien wordt het met de ikjes ook nog wat.

  Like

 2. Nee, daar is mij niets van bekend, alleen het herstel en dat is natuurlijk altijd hoopgevend imho.

  Like

 3. Hennis

  Onze dochters. Ze zijn 15 en 17 jaar. Ze zitten op het gymnasium. We hebben een abonnement op een puberkrant voor ze. Ze doen mee aan MUN’s: Model United Nations, waarbij ze de Verenigde Naties naspelen. Meestal zijn we best trots op ze. Vanavond lees ik een kop hardop: „Hennis stapt op!”

  Verschrikt wordt er gereageerd: „Wát? Wordt het alleen Maurits?”

  Annemieke Hof

  Like

 4. Man man man. En daar gooi je de site weer voor open. Toen ik de titel van het ikje zag, dacht ik dat het er weer eentje zou worden in de trant van “NRC-lezer ontmoet BN’er“, doorgaans vooral ingestuurd om te laten zien hoe lekker belangrijk de lezer is, zelfs al was het een anonieme “ontmoeting” op de stoep, in de winkel of in het park. Was erg geweest. Maar dit is nog een graadje suffer, een woordgrapje op de naam van een minister. Man! Man! Man! Plof.

  Like

 5. De COUS-redaktie is ook terug van vakantie. Wat COUS betekent weet ik eigenlijk niet meer, maar dat komt wel als ik ten behoeve van het nieuwe intro ga teruglezen, komend weekeind.

  Men schrijft er bij als opdracht: bestudeer deze boeiende film en schrijf de meest in het oog lopende verschillen tussen de modezaak en de minister op (een verschil per regel). Het verschil tussen Hennes en Hennis qua spelling telt niet mee, want daar heb ik jullie nu mee geholpen. Succes!

  Like

 6. Wat een negatieve clichekijk weer op het Ik-je van vandaag! Men moet er weer even inkomen.
  Bij de buren -waar APD geregeld over de vloer komt ook al zegt ie van niet – staat het Eindoordeel alweer klaar, met een krakeling van gisteren: https://heerrozenwater.com/2017/10/02/ikjes-wijkplaats-week-40-2017/commment-page-1/#comment-10160

  Ben benieuwd wat APD heeft meegenomen om te bedanken voor het bijhouden van z’n site. ’t is louter aan de noaberhulp te danken dat niet alleen maar stofnesten aantreft.

  Liked by 1 persoon

 7. DSR gaat dus nu ook reacties op andere sites beoordelen, je moet er maar zin in hebben.

  Voor zijn informatie – hij schijnt het namelijk belangrijk te vinden, vandaar ook steeds maar die links die hij hier dumpt – kan ik melden dat ik zelve gemiddeld een (schrijve 1) keer per week even de nabuursite doorscrol om te kijken of er iets vermeldenswaardigs is gebeurd. Indien dat het geval is, dan vermeld ik het in het intro.

  Opdracht: pluis nu de laatste 30 intro’s uit en probeer de keren dat er iets vermeldenswaardigs op die schurkensite is gebeurd op de vingers van een hand te tellen. Verklappuntje: gaat lukken.

  Like

 8. Wat een pesthumeurtje, beste man! Zeker een slechte terugvlucht gehad -milde glimlachicoon

  ‘Schurkensite’, toe maar. ’t grenst aan een oproep tot geweld tegen de site en haar reageerders.

  Wie vermeldenswaardige dingen wil lezen, beperke zich tot de krant. Al het overige is verstrooiing.

  Like

 9. Och, daar komt het “ik is zielig” mantraatje weer. Oproepen tot geweld “tegen de site”, toe maar, hoe stel je je dat voor? Hacken, DDOSsen, server opsporen en in elkaar slaan? In het scherm prikken met een scherp voorwerp?

  En tegen haar reageerders ook nog! Het zijn allemaal anoniempjes, waar moeten die knokploegen dan precies naar toe?

  Man man man. Ga kousen breien, zei mijn oma dan. Dan doe je iets nuttigs. Maar dat betwijfel ik in jouw geval. Kunnen meteen worden weggegooid.

  Like

 10. Man, man, man, de benaming “schurkensite”, spreekt toch boekdelen.

  Plopje en Afzender, laat je alsjeblieft niet in de luren leggen door Bas van Vuren. Het is één en al nijd, rancune, gal en pure jaloezie. Hoe kun je je blog tijdens de belangrijke vakantiemaanden stilleggen? Ongehoord knots en waanzinnig. Nee, The blog to be is het HeerRozenwater blog! https://heerrrozenwater.com/ Kom eens een kijkje nemen. Zelfs knorrepot DSR gaat zich op mijn met liefde en vriendschap doordrenkte blog steeds socialer en menslievender gedragen. Echt waar.

  Liked by 1 persoon

 11. Qua benaming (het onschuldige “schurkensite“): de As van het Kwaad vond ik vooralsnog wat teveel van het slechte, maar het gaat dus in de kern om pestgedrag. Vrijwel dagelijks steken onder en boven water. Het zijn druppels die zelfs het meest geduldige en lieve bolletje gestaag proberen uit te hollen. Uit jaloezie vanwege de hier wel en daar niet bestaande band met de lezer. Maar het gaat jullie niet lukken. Hou maar eens op (tip).

  Like

 12. Wat een nonsense. Op Mopperkont na komen al jouw bezoekers ook op mijn blog. Omgekeerd, hannah, Anne, Indra etc (trouwe blogpareltjes, in voor- en tegenspoed ondanks hun DSR-haat) zie je hier nooit.

  Like

 13. Omgekeerd, hannah en Anne lijken me gelegenheidsnamen van een ons allen bekende anonieme vuilspuiter in schaapskleren. Woon- of werkplaats vermoedelijk in de buurt van Ermelo. Maar ik kan me vergissen. Het zijn in ieder geval geen bestendige namen met een oorsprong in het verleden.

  Je mentor JdW had daar ook een handje van, dat opscheppen over zijn reageerders *kuch * Deze gesjeesde journalist die tegenwoordig voor een makelaarskrantje mag schrijven vulde zijn reactiekolommen destijds met tientallen pseudo’s, die allemaal uit zijn eigen gammele toetsenbordje kwamen, stuk voor stuk nogeens gepikt van andere sites ook, en soms niet eens echt verhaspeld. Te lui voor kennelijk. Of onhandig. Laten we het daar op houden.

  Indra is een verhaal apart, maar ze is net geopereerd, dus ik laat het hierbij.

  De band waar ik op doelde blijkt niet uit anoniempjes die kopsuggesties leveren, maar uit mensen van vlees en bloed die een gesprek met elkaar aangaan, je missen als je er een weekje niet bent, de site van opmerkelijke ikjes en stukjes muziek blijven voorzien ook als je er even niet dagelijks bent, joepie roepen als je weer terug bent. Dat komt op jouw speeltuinsite niet voor, mijn waarde. In jou is niemand echt geinteresseerd. Het gaat bij jouw site louter en alleen om het verveeld verzinnen van opschriften bij plaatjes als alle andere verstrooingssites zijn afgeklikt. Iets wat elders allang niet meer bestaat, met uitzondering van de Facebookgroep van omroep MAX.

  Like

 14. “Hacken, DDOSsen, server opsporen en in elkaar slaan? In het scherm prikken met een scherp voorwerp?”

  Nou, de schurkenhaatzaaier is nog creatiever dan DSR dacht. -huiverende glimlachicoon-

  Like

 15. Maar het zal wel te doen zijn om wat reuring te veroorzaken – de mensen vreten nu eenmaal heibel, de Story en Prive draaien erom, en de bezoekersaantallen vliegen ded lucht in. Zo bezien zijn winkeliers gevaarlijker dan populisten!

  Like

 16. Met het vreten van heibel hier valt het wel mee. Afgezien van de drie hoofdpersonen is er niemand die mee doet aan de pogingen om reuring te veroorzaken.

  Liked by 1 persoon

 17. Tja, DSR, je insinueert dat ik tot geweld oproep en ik vraag me af hoe dan. Die voorbeelden waren bedoeld om je een eindje op weg te helpen. Maar je gaat er niet op in, dat zegt me genoeg. Was weer een gevalletje van framing en dan gauw doorlopen dus. Mag en kan. Zoals Plopje al opmerkte, veel is er niet veranderd.

  Like

 18. @APD
  DSR constateert slechts dat je weloverwogen ervoor kiest brisante taal te gebruiken, hetgeen door dees of gene verkeerd kan worden opgevat. Schurkenstaat – schurkensite: je legde zelf het verband al. Alle door Bush als schurkenstaten aangeduide landen hebben te maken gekregen met invasie en/of sancties.

  Nee, de framing is jouw ‘schurkensite’, een doelbewuste poging tot opruiing. Indirect uiteraard. Of was het allemaal maar goedmoedigheid?

  Like

 19. @Ad Hok! 😀 Je hebt gelijk. Afgezien daarvan, wat een rare manier van vertellen. Het is eigenlijk een zin die in zes stukken gehakt is. Schrijvend stotteren. Zeker die eerste drie zinnen. Man man man.

  Had als volgt gemoeten natuurlijk:

  “Onze dochters van 15 en 17 jaar zitten op het gymnasium, hebben een abonnement op een puberkrant en doen mee aan de Model United Nations.”

  Je kunt erover twisten of alles bij elkaar gooien in die ene zin wel zo mooi is. Niet echt dus. Maar de eerste drie zinnen tot een zin maken is in ieder geval correct.

  Dat ze dan ook nog een abo hebben en aan de MUN meedoen is kant-en-klare loepzuivere prietpraat. Het moet vermoedelijk hun intelligentie illustreren. Mag. Maar dat doe je niet zo. Zeker niet in een ikje.

  Mevrouw kan beter naar H&M op zoek naar een jurkje dan nogeens een ikje schrijven. Kan ze wellicht beter aan haar man overlaten, die verder in het stuk niet voorkomt, ondanks dat biologische “onze dochters”. Of aan haar dochters, van wie van de twee was die grap nou eigenlijk afkomstig. Mama dacht nog dat ze het meende ook proest icoontje

  Like

 20. Plopje! Ach man, dat ben je toch zelf? Heel verstandig om je gerijm onder pseudoniem te publiceren, maar om jezelf dan als Sprechhund op te voeren, dat is trollen in het kwadraat!

  Like

 21. Dat je overgaat tot dergelijke ondermaatse reacties is een zwaktebod en een morele overwinning vooor DSR -mild waardig-triomfantelijk glimlachicoontje-.

  Like

 22. Tja, wat jou beweegt om in het holst van de nacht, kennelijk op weg naar huis vanuit de kroeg, hier te insinueren dat ik mezelf ook Plopje zou noemen, oftewel een hele kluit lezers jarenlang bedrogen zou hebben, dat zullen we wel nooit weten. Maar ondermaats was het zeker en je herhaalt het zelfs nogeens. Geen idee wat je daartoe beweegt. Het is ook een belediging van Plopje, maar goed, die leest dit gelukkig allemaal niet en zo hij het al zou lezen, dan laat het hem koud. Hij heeft in zijn pink (en die is klein) nog meer verstand dan jij in jouw hele opgeblazen ballon van zelfgenoegzaamheid.

  Like

 23. Ah, de bedtijdpolitie was weer op patrouille. Controleer je ook hoofddoeken en roklengtes?
  De overlap tussen jou en Plopje is enorm. Ontken het gerust, maar zeker in dat soort schrille bewoordingen maak je de indruk van een ouwe dief die wordt betrapt bij het inbreken.

  Niemand zal het je kwalijk nemen, hoor – Plopje is doorgaans goedmoedig. Geen redelijk mens die zo’n alteregootje bedrog zou noemen. DSR zou er dan ook niet over begonnen zijn, maar je moest hem er zonodig bijhalen toen je aan het DSR-bashen sloeg. Da’s geen fair play, mon brave! -milde glimlachicoon-

  Like

 24. Jij bent over Plopje begonnen, niet ik. Voor iedereen hier te constateren.

  Ik vind een blogbaas die zelf een niet-bestaande reageerder op zijn eigen blog opvoert sneu. Zal ik nooit doen. Zeg ik al jaren. Doe ik al jaren dus niet, met een (1) aan iedereen bekende uitzondering.

  Dit soort beschuldigingen out of the blue neem ik dus hoog op.

  De reden van jouw en Rozenwaters plotselinge gedrens en gezuig zal wel zijn om Plopje en Afzender, die nu net weer na een lange afwezigheid even kwamen kijken, hier weer zo gauw mogelijk weg te jagen. Sneu hoor. Zielig zelfs. Maar wees maar blij met het succes. Grote jongens.

  Like

 25. Ik weet dat H&M een modezaak is en ik ging dus uit van de veronderstelling, dat Model United Nations ook wel iets met mode of paspoppen te maken zou hebben. Ik heb even gegoogeld op MUN en dat blijkt een uiterst serieuze aangegelegenheid te zijn, waarbij conferenties van de VN door scholieren worden nagebootst.
  Ik heb in de afgelopen jaren ikjesbespreking heel wat zaken gezien die er met de haren zijn bijgesleept, maar dit slaat werkelijk alles.
  Wat een schaamteloze borstklopperij rond een flauwe woordspeling.

  Liked by 1 persoon

 26. Ik had niet eens hoeven te googelen op MUN, het staat nota bene in het ikje zelf. Het zou het ikje misschien hebben gered als Annemieke het niet zou hebben uitgelegd. Nikki Haley als model UN 2017

  Liked by 1 persoon

 27. MUN is ’n leuke ervaring, niet meer en niet minder. Mijn kinderen hebben er allebei aan meegedaan toen ze in Rome op school zaten. Een tripje naar Den Haag en vertegenwoordiger van een land als Vanuatu of Saint Kitts and Nevis spelen, prachtig toch?

  Like

 28. Ja hoor, ik heb ook iets vergelijkbaars gedaan in mijn jeugd. Ik speelde Sneeuwwitje in het dorpshuis. Met een groene jurk. Ik beet in een gloeilamp, want ze konden geen appel vinden. Ervaring voor het leven.

  Like

 29. Leuke vakantie gehad, Bas? Ik zie dat jullie weer snel de oude en vertrouwde toon te pakken hebben. 😉

  En waarom ben ik een verhaal apart en wat heeft dat met mijn operatie te maken?

  Like

 30. Jij begint toch over een schurkensite? Dan kun je een felle reactie van mij verwachten. De man uit Ermelo heeft een ip-ban, al tijden geen last meer van gehad. Anne draait al heel lang mee, heeft weet van drasties. Hannah ook al ruim een jaar. Allemaal aardige lieve bezoekers die om elkaar geven. Zie de beterschapwensen aan Indra.

  Plopje is natuurlijk niet B. van Vuren. Aan dat soort onzin moet je gewoon geen aandacht schenken.

  Like

 31. Ik vroeg je iets om 18:09 Bas. Het was een vriendelijke vraag. Ik neem aan dat jouw antwoord “live with it”daar niets mee te maken had?

  Like

 32. Ik moet ontkennen iemand anders te zijn dan Plopje. Natuurlijk weten Heer Bas en Heer Rozenwater dat heel goed. Ad Hoc en anderen uiteraard ook. Al geef ik toe: vaak zou ik ook wel iemand anders wezen. Maar ja.
  Afzender was er ook weer! Zie ik. Zijn we dan weer compleet?

  Liked by 1 persoon

 33. Dom Blondje, Ingries, Hum en Marianne worden nog voor het einde van de week verwacht. Als de wind goed staat en de goden het willen. Maar dan heb je ook wat.

  Like

 34. Kennelijk heb ik iets verkeerds gedaan, dat ik geen antwoord krijg op een normaal gestelde en geïnteresseerde vraag. Jammer, het zij zo. Begrijpen doe ik het in ieder geval niet.

  Like

 35. Oorbel

  Onlangs was ik bij mijn zus en haar kinderen op bezoek. Ik had mijn neefje van vijf op de arm. We kletsten wat en hij bestudeerde mijn nieuwe oorbellen. Tot het tillen zwaar begon te worden. Ik: „Wil je mijn oorbel loslaten, want ik ga je op de grond zetten.” Hij, direct aansluitend: „Wil je me niet op de grond zetten, want ik heb je oorbel vast.”

  Miranda de Beus

  Like

 36. Zo is het, we gaan gewoon onverstoorbaar door met aangename content voor hen die daarvan houden. Ramptoeristen die hier vrijwel nooit reageren, maar wel onmiddellijk opduiken als er mot is … daar denk ik het mijne van en ik wens hen verder alle goeds.

  Het ikje van vandaag is er eentje waar je bij geweest moet zijn, maar heeft een vertederde glimlach op het gebutste gelaat getoverd en dat is al heel wat. Dank je, Miranda. Jij hebt vast ook een leuke vakantie gehad.

  Like

 37. De COUS-redaktie laat weten dat er naar hun stomme verbazing duizenden video’s bestaan van kinderen op weg naar de gaatjesprikker voor oorbellen. Alsof het een besnijdenis is of anderzins belangrijke dag in het leven van een mens. Man man man. Hier is er eentje, vandaag geen vragen want het wordt weekend en dan moeten jullie vrij van zorgen zijn.

  Like

 38. @APD
  Je begon zelf over Plopje hoor: “Jaja, als Bas en Plopje terug zijn, dan weet je wat er aan de hand is.”

  Verrek, dacht DSR bij zichzelve – die vakanties vallen inderdaad wel erg toevallig samen. En ze hebben ook een beetje dezelfde klankkleur, qua schrijfstijl dan. En het gerijmel. Het zal toch niet….

  Like

 39. Natuurlijk leverden mijn COUS-medewerkers ook video’s aan van jongens die hun gaatje kregen. Want we moeten genderneutraal zijn vandaag de dag en vooral elk verschil tussen man en vrouw demoniseren. Wat opvalt is dat die video’s niet vergezeld gaan van lieve muziekjes en trotse (groot)ouders. Neen, het zijn video’s waarin de jochies het zelf giechelend, of samen met andere stoere vrienden doen. De ouders zien het pas later. Er is nog werk aan de winkel voordat die genderneutraliteit echt is ingedaald. Duurt wel een paar generaties. Op z’n minst.

  Like

 40. Ach, het is lijkt gisteren toen DSR tegen de wil van z’n moeder een oorgatje liet schieten. De verwachte toestroom van meisjes was bescheidener dan gedacht. Nadat e.e.a. was voltooit, bleek dat volgens de ene helft de bevolking een ring in het linkeroor betekent dat je homo bent, terwijl de andere het tegenovergestelde dacht.

  Like

 41. Inderdaad mij is altijd geleerd dat een ring in het rechteroor duidde op homoseksualiteit. Beide oren: bi. Door de neus: aseksueel. In de navel: ga onmiddellijk terug.

  Like

 42. Iedereen mag wat mij betreft afdwalen tot in de Sahara, maar dit ikje gaat natuurlijk helemaal niet over gaatjes prikken in oren van kinderen. Het gaat wel over de uitwassen van de anti-autoritaire opvoeding, die broedplaats van kleine ettertjes, die je het liefst achter het behang zou plakken, na ze een draai om hun al dan niet geperforeerde oren te hebben gegeven.

  Like

 43. Een ring in elk oor betekent dat je piraat bent; zo ken ik dat. En grote gouden ringen horen bij zwarte piet, en daar doen we niet meer aan. Zo niet nu, dan wel later.

  Like

 44. Een gouden ring in het oor van de zeeman was ooit bedoeld als kapitaal voor een mooi graf op de vaste wal.
  Een neefje die je nieuwe oorbel als chantagemiddel ziet, dat is bijzonder, niet eerder gelezen, nooit meegemaakt. Een juweel, dit ikje, ondanks dat “direct aansluitend”.

  De COUS slaat maar heel zijdelings op het ikje, het is de tante met de oorbellen, niet het kind.

  Mijn eigen oorbellen liet ik pas op mijn vijfentwintigste inschieten, omdat mijn moeder het lang verbood. Maar ik heb dan ook de enige echte Mahlerrs Vierde soms inhangen. Mijn neuspiercing, mijn tatouagesleeve en mijn tongpiercing wachten nog, dwz ik wacht er nog even mee.

  Wat een feest om Plopje en Afzender hier weer even het hoofd boven water te zien steken!

  Liked by 1 persoon

 45. PS het scrollen naar de laatste reacties kost veel tijd en moeite, misschien bedoelde Indra dat? Eerst naar beneden scrollen, dan Nieuwere Reacties aanklikken, daar ook weer naar beneden scrollen…als er nou twee of drie reacties waren was dat nog te doen, maar nu….dat was eerder beter en kan nu ook beter IMHO

  Like

 46. Dat weten we allang, beste Pawi. Reden: dit stuk dateert van maar liefst vier (4) weken geleden en heeft dus honderden reacties. Waarom dateert het van vier weken geleden? Omdat ik op reis, familiebezoek en vakantie was. Mag, dacht ik. Kan, dacht ik.

  Vanaf volgende week maandag is het grote leed weer geleden en is er een nieuw intro en begint het tellertje van de reacties op nul. Dan kan iedereen weer gelukkig zijn in het leven. Blij dat ik daaraan mag bijdragen.

  Like

 47. Ik doel op de tijd dat je op de laatste reactie kon klikken en meteen daar terecht kwam. Wel fijn dat er honderden reacties zijn, en dat je een fijne vakantie hebt gehad. Mag en kan, natuurlijk, niets om je voor te schamen en ook niet om meteen in de verdedigingsmodus te schieten.

  Leuk vooruitzicht, een nieuw intro!

  Liked by 2 people

 48. Verzamelkind

  Toen ik behoedzaam sturend met mijn volle boodschappenkar de supermarkt verliet, zag ik dat er dit keer maar één verzamelkind stond te wachten. Het jongetje met een brilletje zag er zo grappig uit dat ik het moeilijk vond om hem de plaatjes van de laatste rage te weigeren. „Ik bewaar ze voor m’n neefje”, legde ik daarom uit terwijl ik al richting parkeerplaats versnelde. „Oh, wilt u er dan een paar van mij meneer?”, riep hij me na.

  Ben Schaafsma

  Liked by 1 persoon

 49. ‘Verzamelkind’ – die snapte ik niet meteen, tot de plaatjes ter sprake kwamen.

  Lief jongetje. Dat brilletje helpt natuurlijk ook.

  Like

 50. Een weekendcousje omdat het kan. Geen vragen. Genieten maar. Een hele hoop inside informatie over plaatjes verzamelen, plaatjes van Freek Vonk, de grote dierenworstelaar.

  Like

 51. Over oorbellen gesproken, die van mij kunnen niet meer rinkelen als de Vierde van Mahler, omdat ik ze weer heb ingeleverd bij de dierenwinkel. Geen geld terug -Eur 4,95- dus helemaal alleen aan een avondje met Heer Rozenwater gespendeerd. Een man, zo fris en rozig van het fietsen, daar deed ik het voor. Dat waren nog eens tijden. Aan de rand van Eye had je het IJ, voor Rotterdammers maakt het voor de uitspraak geen verschil.

  Bij de Hermitage in Amsterdam staat morgen vermoedelijk een enorme rij van mensen die vrij zijn van hun werk. Dus ik kom wat later.

  Liked by 1 persoon

 52. Speciaal voor Pawi. De story of the Amerikaanse rivierkreeft. Hoe hij naar Nederland kwam, en hoe hij daar altijd zal blijven, tot lang nadat de Nederlanders zelve er niet meer zullen zijn. Halloween is er niks bij. En opeten is geen optie.

  Bekijk Vroege Vogels: Vroege Vogels op https://www.npo.nl/BV_101384689

  Like

 53. Dank voor de link. Ik kan nog steeds niet op de binnenplaats lopen zonder eerst goed te zoeken naar zo’n beest. En ik heb er nog steeds spijt van dat ik hem weer teruggezet heb in het water. Ze klimmen inderdaad gewoon over de beschoeiing heen. Opeten zou ik ook niet willen…

  Mooi programma zeg, Vroege Vogels. Ik kende het alleen van de radio.

  Like

 54. Wat is er gebeurd met Pawi? Ze lijkt nu op een meisje met een gin-tonic te veel op. Er js niets nieuws met APD/BvV Indra. Als je het wilt kan hij je in haar geheel van deze site verbannen, met terugwerkende kracht, toch Pawi? Maar als je daar om vraagt dan doet ie het niet, de schurk, boefje, heeft ie het over de tijdlijn die heilig is, niet als het geheim van de blogbaas. Al is ook dat relatief.
  Alles is relatief! Ik heb zelf lange tijd gedacht dat DSR en APD dezelfde was. Ach, achteraf was dat wel een fijne tijd. Verkeerde indrukken en uitingen kon je nog geheel ophangen aan op recept verkrijgbare drugs.
  Bah. Nu is de werkelijkheid ontiegelijk veel harder, en Apie ook.
  Dag maar weer dames!

  Like

 55. Mensen die zo lichtzinnig over de dood spreken, moesten zich schamen. Tegenover hen staan immers velen die het ondermaanse veel te vroeg hebben moeten verlaten.

  De kortstondige vereniging van een aambei en een oesterscherfje zou dat soort lieden op passende wijze doen gevoelen dat ze zich maar beter op het hier en nu kunnen richten.

  Liked by 1 persoon

 56. Het gaat in het nieuwe intro dat hedenmorgen verschijnt om genderneutraliteit, de dood (maar dan met respekt) en ikjes, heel veel ikjes. Ook een hele grote sprekende kikker is van de partij. Spannend? Jazeker. Hedenmorgen. Tip: ververs de pagina regelmatig, dan ben jij de eerste.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.