Heb je nix te zeggen? Doe het dan hier (174)

Vooruitblikken en teruglopen op ikjes en actualiteit

We lazen vorige week in de NRC een enerverend ikje, geschreven door Dick te Boekhorst. Het ging over zijn vrouw. Die “knijpt meteen in de remmen” als een paar kwajongens van vijftien jaar een opmerking over haar fietsgedrag maken. En dan gaat ze die jongens iets “toebijten”. Man man man wat zen kun je toch zijn als je wat ouder wordt. Not dus. Zal wel in Amsterdam gebeurd zijn.

De COUS – de educatieve zusterorganisatie die hier sinds kort instructievideo’s deelt – plaatste er een vlog bij waarin een jong, sympathiek meisje je leert hoe je zen kunt blijven. Maar het viel niet bij iedereen in de smaak.

“Dat hoofd…..dat hoofd….-bareuh-“

“Dat hoofd…..dat hoofd….-bareuh-“, drukte De Schrijvende Rechter (DSR) zich kernachtig uit. “Wat een drukke egotripper met zelfingenomen prietpraat” vond Klare taal. “Hoe kun je daar in godsnaam (11 minuten lang) naar luisteren?” vroeg Ad Hok zich af. En Lummel wist “een mooi motto voor een vlog: heb je nix te zeggen? Doe het dan hier!”

Ook Eva Wolfert had het niet makkelijk. Ze was door de Spaanse beveiligingsmedewerker op het vliegveld uit de rij gehaald. Hij keek in haar paspoort, dat eigenlijk van haar 12-jarige dochter was en gebaarde dat Eva door mocht lopen. We zijn schijnveilig, wat jullie zeggen. Schijnveilig.

Dan kun je linea recta de cel in in plaats van naar Benidorm

Maar de marechaussee zorgt er wèl voor dat we onze boetes hebben betaald. Anders mogen we het land niet uit. “Als een boete niet kan worden geïnd, kan er een arrestatiebevel worden afgegeven voor de tenuitvoerlegging van de vervangende hechtenis. Dan kun je linea recta de cel in in plaats van naar Benidorm” wist veelreiziger Mopperkont. Bij bedragen van € 3,– t/m € 50,–: 1 dag (art 23, lid 2 Sr.) Als je naar een restaurant moet dan ben je al gauw meer kwijt.

Naar aanleiding van een kinderikje van Anke de Jong-Van der Graaf over haar 6-jarige kleindochter, A. genaamd, die wèl wil zagen maar eerst wil weten of er ook nepvingers bestaan, plaatste de COUS een mooi handzaam filmpje over veilig zagen. Weinig verrassend, maar wel logisch, toepasselijk en doeltreffend, en daar gaat het om bij een educatieve website.

170904rozen
Dit zijn rozen in een hoge vaas

Jaap Bellaar Spruyt maakte in een bloemenwinkel een standaardmopje en moest daar zelf zo om lachen dat hij het als ikje naar de krant stuurde. Het ging over zijn geliefde en een hoge vaas met rode rozen. “De hoge vaas die ik gisteren heb gebracht kom ik ophalen. Zoals afgesproken gevuld met rode rozen” schreef hij. Echt! Ze staken met het stengeltje nog uit zijn keel.

“Net als een opstel dat een A4-kantje groot moet zijn en daarom met extra grote letters is geschreven. Het beschreven grapje blijft voor de oplettende lezer toch heel klein” oordeelde Pawi heel terecht. De bijbehorende instructiefilm ging over hoe je het als man met je vriendin kunt goedmaken zonder rozen.

100e reactielepeltje
Het lepeltje voor de 100e reactie is weer verstuurd!

Onze sterschrijfster, ik heb het nog altijd over Pawi, scoorde vorige week de felbegeerde 100e reactie en sleepte daarmee het al even felbegeerde zwaar vergulde lepeltje in de wacht. “Misschien al de tweede!” riep ze opgetogen uit. “Even zoeken naar die andere. Mogelijk al ingepakt voor de reis. Volgende week ga ik een spannend avontuur aan in de brandende bossen van zuid Frankrijk.”

Mopperkonts minireisgidsje over Honduras kent nu een vierde hoofdstuk, en da’s best veel. Ze blijken niet voor een gat gevangen zijn, die Hondurezen. Nee hoor, na bijvoorbeeld de orkaan Mitch zijn ze niet bij de pakken gaan neerzitten, maar ze fietsen gewoon over de kapotte dingen heen. Het is “niet het soort mensen, dat een ikje naar de krant stuurt, als het afval niet op tijd wordt opgehaald” merkte onze schrijver droog op. Het nieuwe deel maakte nog niet heel veel los, zegge en schrijve nul (0) reacties op het moment van schrijven (tijdens Heel Holland Bakt). Da’s weinig. Veel te weinig.

luv7scheren
Er komt weer een nieuw verhaal aan in de serie “Dingen die ik met mannen heb gedaan”.

Moet het dan altijd over seks gaan? Of over Ziektewetfraude en HIV? Dracula of Marokkanen? De Chinezen? Kom zeg. Dit is een educatieve website, niet zo’n click bait dingetje. Maar nu we het er toch over hebben, Luviennas keiharde seksverhaal over wat ze allemaal met mannen heeft gedaan, krijgt een vervolg. “Ja, er gebeurde na de Grote Gebeurtenis nog wel teen en tander, waarvan ook al een paar keer kond gedaan is. Rustig afwachten, en net als je het niet verwacht is er weer een aflevering.” En het derde deel van Ilona’s Grote China Verhaal zit er ook aan te komen.

Maar het was dus best een rustig weekje hier. Hier wel, dat kunnen ze in Noord-Korea niet zeggen, of bij het Nederlands Elftal of de familie en vrienden van Lady Di zaliger. Al die opwinding en meer ging heerlijk aan dit blog voorbij. Wil jij ook leerzame dingen leren in een ontspannen sfeer? Aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden uit het verre buitenland die voor je het weet je vrienden zijn? Wil je kans maken op een fijn kopje? Een grappig mopje? Of zo’n vette welgemeende sneer? Misschien wil je ook wel een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of wil je kans maken op een vermelding in het weekoverzicht van volgende week? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Stuur zelf een ikje in. Als dat teveel werk is, scrol hier naar beneden en zeg iets. Dat mag en kan met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume als je dat wilt. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, het hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg alle afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren
Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, maar ook via de email van mijn voorganger of direkt bij mij zelf: bas@basvanvuren.org.

Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten, daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan gewoon hier onze eigen dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het ook wel de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van vorige week. Hier zaten we lekker buiten op een terrasje aan een stuk appelgebak. Nou, dat lieten onze gevederde vriendjes, de mussen, zich geen tweede maal zeggen. Ze stortten zich als slechtvalken op de kruimels en werden nog kwaad ook toen we er iets van zeiden. We zijn maar opgestaan. Foto “Musje nooitgenoeg” © 2017 Bas van Vuren

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

402 gedachten over “Heb je nix te zeggen? Doe het dan hier (174)”

 1. Verkleden

  Vermoeid en natgeregend tot in mijn sokken kom ik thuis vanaf het station. In de huiskamer bouwen onze kinderen een hut van zo’n beetje alles. Ik vind ze, geef beiden natte kussen en zucht: „Ik ga me verkleden.”

  Onze jongste begint te stralen. „Als wat?”

  Meinoud Hehenkamp

  Like

 2. De COUS-redaktie levert mij de volgende instructievideo aan, waarin, je gelooft het niet, het correct drogen van het haar tevens een leuke manier van verkleden is. Hoe vinden ze die dingen, vraag je je af. Ik wel tenminste. Het zijn stagiaires, en ze komen er dus wel.

  Jullie vragen bij de video: heb jij vroeger ook zo je haar gedroogd? Doe je het nog altijd zo of ga je dit nu voortaan zo doen? Of heb je eigenlijk nog wel haar om te drogen?

  Like

 3. Keurige samenvatting van de hoogtepunten van de afgekopeb week weer, blogbaas! En wat een bijzonder plaatje als featured image; is die mus aan de linkerkant in het bordje Brinta gedonderd?
  En nee, ik heb mijn haar zo nog nooit gedroogd en ik zie er ook geen aanleiding toe.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat ik me afvraag is, wat aan deze clip zo bijzonder is. Ik weet van niet anders dan dat alle zussen zaterdags met handdoeken om hun hoofd rondliepen, lang voordat deze speciale haardoeken werden bedacht. En dat is ook al minstens tien jaar of langer geleden.

  Ik merk dat ik weg ben geweest, COUS is nieuw voor me. Plechtige afkorting, hoe spreek je het uit? Op zijn Frans of Hollands? Hoe noemen we nu een link? Cousenband?

  Geliked door 2 people

 5. Volgens mij is dat gedoe met zo’n handdoekje heel slecht voor je haar. Dat gaat broeien, net als in een hooiberg.

  Like

 6. @Indra, even kwijt waar je dat opperde maar voor alle duidelijkheid: de controverse die ik met Bas van Vuren heb over het publiceren van bezoekersstatistieken heeft geen enkele relatie met DSR.

  Like

 7. Weer een fraaie keek op de week en schattige foto van voldane mussen en enkele kruimels appeltaart.

  De demonstratie van een gecompliceerde manier om een handdoek tot hoofddoek te formeren spreekt me niet echt aan zeker niet die harde stem.

  Geliked door 1 persoon

 8. Helemaal niks mis met de vertelstem trouwens: van hoppakee, kordaat, geen lijzig genavelstaar maar concrete aanwijzingen. Past prima bij een handdoek, we zitten immers niet te kijken naar de geboorte van een olifantje.

  Geliked door 1 persoon

 9. Leuk ikje, ware het niet dat we erin moeten duiken om het huiselijk geluk op te diepen.
  Dus herschrijven van sommige onderdelen is noodzakelijk. Ik geef ze beiden natten kussen zou ik vervangen door Ik geef ze allebei een zoen, de zucht zou ik weglaten, Ik ga me verkleden is wel een prachtige opzet voor de onze jongste, maar waarschijnlijker zeg je dan: Ik ga droge kleren aantrekken, of Ik kleed me even om.

  Dank MK voor het plaatsen. Hier staat alles klaar voor de afreis. Straks gaat de stekker eruit. Ik blijf natuurlijk wel af en toe koekeloeren. Als de Mifi het doet. Hangt aan de oplader.

  De instructievideo doet me denken aan vroeger. En ook wel nu drogen meisjes en vrouwen hun lange haar in een handdoek. Vooroverbuigen, haren naar voren, handdoek in de nek, lange zijden weerszij van het haar, korte zijde over het achterhoofd, zijkanten van de handdoek over elkaar slaan, dan alles tegelijk naar achteren, in één beweging als je rechtop gaat staan. Wow. Dat ziet er meteen mooi uit, gelijk een filmster. Niks geen elastiek, niks geen moeder die je helpt. Liever niet zelfs.

  In de intro wordt me lof toegezwaaid die me niet toekomt. Als het ironie is, tant mieux, en anders dank ik de blogbaas van harte. Was wel een fijne week, afgezien van dat gedoe. Lummel had er een mooie illustratie bij.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik moet er helemaal opnieuw ingroeien.
  Luvienna heeft een nieuwe aflevering, Mopperkont ook al, Tramlijnacht is nu definitief weg, Indra is weerom… als ik er maar uitkom. Wat weet ik nog meer niet?
  Veel van wat ik de weken vóór de vakantie las drong maar half tot me door. Dat ga ik een dezer dagen inhalen.
  Voor de ikjes ben ik nu afhankelijk van COUS, de NRC heb ik opgezegd. Ik lees nu alleen de papieren zaterdageditie. Veel missen doe ik niet.

  Geliked door 1 persoon

 11. Ben hier al enige tijd niet geweest, druk, druk en soms ketel. Je kent het, kerel. Toch?
  Voordeel is dat ik van geen gedoe weet en dit ook niet op ga zoeken.
  Het was fijn zolang het duurde maar heeft niks te maken met mijn afwezigheid. Ben echt aan het opknappen en dus veel minder online.

  Iedereen, bijna iedereen een knuffel gewenst en tot later, hier, daar and everywhere…
  Als ik kon zou ik nu een link plaatsen van het Beatles nummertje maar dat is me nog steeds ontsnapt via the tablet…

  Gezien het tijdstip en de nieuwe naam begrijp ik enige vertraging qua reactie, maar misschien niet
  Chiao

  Geliked door 1 persoon

 12. Das fijn. Plaspauze gehad of moet je vroeg op voor the job?
  Als je moet vliegen vandaag, vraag of ze een schorpioen aan boord hebben want zo ja, dan moet er worden gerookt en kun je net zo goed verder slapen.
  Er komt een orkaan onze kust naderen en we horen er haast niets van, ik wil een live verbinding door De NPO onderhouden. Potverdrie waarom houden we niet meer van onze eilanden boven en onder winds?

  Geliked door 1 persoon

 13. Nee hoor. Nrc Next tussen 23:00 en 03:00 en Het Parool lees ik niet meer.
  Vanmiddag opening van een leuk WaarHuis. Helemaal uit Canada. Helaas te ver en te vroeg voor ons maar daar gaan we nog wel eens een cactusje kopen, of onze jeans vermaken met een origineel apparaat van wel meer dan honderd jaar! En, net als wij, ze verkopen tweedehands, nee Vintage!, handtassen met certificaat. Toe maar, daar kunnen wij niet tegen op.
  Tot ziens en blogs ze. Of tot Blogs en zie maar.
  Je zit in ons hart. Echt. Dat kan je buurman niet zeggen…

  Like


 14. Spandoek

  Mijn dochter en ik fietsen naar het park op deze laatste dag van de zomervakantie. Overal zien we spandoeken hangen met daarop in koeienletters: DE SCHOLEN ZIJN WEER BEGONNEN.
  „Ik vind dit echt niet kunnen!” zegt mijn dochter nijdig. „Hoezo?” zeg ik. Juist goed toch dat ze automobilisten waarschuwen dat er weer veel kinderen in het verkeer zijn? „Nou”, zegt mijn dochter boos, „en hoe denk je dat het voor ons is om er steeds weer aan herinnerd te worden?”

  Hedda Treffers

  Like

 15. Jammer dat Ma het over automobilisten heeft. Gewoon een boze dochter die er niet aan herinnerd wil worden dat de scholen weer begonnen zijn was erg leuk geweest. En als ze van het schooltype lagere school had gemaakt was het nog leuker. Een boze tienjarige op de fiets, wie wil dat nu niet?

  Like

 16. Nee dat denk ik niet Aka Hok, eh, AD, zelfde ip adres dus ik ben maar eenmaal uniek.

  Geliked door 1 persoon

 17. En ik maar denken dat je een buddie was, AD Hok, maar ik proef hier wel iets. Aangebakken Eend of zo. Kweet niet hoor.
  Ben je trouwens familie van OP Hok?

  Like

 18. Heeft Luv een nieuwe aflevering of heb ik dat niet gemist? Soms gaan sommige dingen erg snel wanneer jezelf als een gek door het leven raced.

  Like

 19. Zie hier net even boven. Goed kookprogramma, iets met van Boven!
  Ik ben erg jaloers op u, Bas, zo een goed lopend blog en daarnaast nog een imposant leven. En dat op zo een jonge leeftijd!

  Like

 20. Hier leren jullie je kind of kleinkind veilig op school te krijgen. Altijd handig. Opdracht: wat voor irritant geluidje zit hier nu weer in? En vinden we de stem sympathiek?

  Like

 21. Wat een gemeenplaatsen in dit ANWB promotie filmpje.

  Natuurlijk moet je eerst veel oefenen voordat ze alleen de weg op kunnen, een en ander is ook afhankelijk van de verkeersituatie (s) onderweg en de handigheid, voorzichtigheid of roekeloosheid van het kind. Bestaan er trouwens nog verkeersexamens in het drukke stadsverkeer? Ik denk het niet, net zo als klaar-overs bij drukke punten ook afgeschaft zijn alles is ‘geprivatiseerd’, ouders zijn verantwoordelijk en natuurlijk zijn ze dat ook.

  Geliked door 1 persoon

 22. Ha! Dat ziet er makkelijker uit dan het is. Je kind alleen naar school laten fietsen is in Brussel volstrekt uit den boze. En als je je al met ze op de fiets waagt, uiteraard met helmpje, dan wordt je al gauw gezien als een rakeloze waaghals die zijn kinderen een alternatieve levenswijze opdringt.

  Maar uiteindelijk is wraak zoet als je mild glimlachend door de eeuwige files glipt, gezondheid en kracht opdoend, terwijl de rest in blik zit te verzuren.

  Prima stem trouwens – maar waarom een animatie ipv echte kinderen die echte dingen doen?

  Like

 23. Ja Dsr jij stort je natuurlijk met verve met je zoon voorop of achterop in de Brusselse chaos.
  Het kind went eraan en krijgt later veel zelfvertrouwen als hij zelf die tochten moet maken ongeacht of hij de fiets, de tram of de metro neemt. Prima vooruitzicht.

  Like

 24. We hopen er maar het beste van. Voorlopig ligt de nadruk op ongelukken voorkomen nu het loopfietsje hem vleugelsheeft gegeven.

  Like

 25. @ Dsr , het loopfietsje blijft toch hopelijk beperkt tot het trottoir daar bij jullie in Elsene of tot de speelplaats op de peuterzaal?

  @ Bas, waar woon je dan in Godsnaam op een Alp in een bergdorp?

  Geliked door 1 persoon

 26. Het ziet er zeer gedisciplineerd uit met een met een hesje erbij, mooi dat dit kan, maar natuurlijk nooit in ons chaotische overvolle land helaas.

  Like

 27. @KT
  Jazeker, maar er zijn afritten, verlagingen etc. dus alle kans voor hem op toch op de drukke straatweg te geraken.

  Like

 28. Ja mon cher DSR gevaren liggen op de loer, maar dat zijn niet alleen de afritten daar in Ixelles, dat zijn de eerste hobbels nog maar met ziin fietsje.
  Je zult steeds meer plezier van zo’n vrolijk fietsende zoon gaan beleven, daar ben ik van overtuigd als moeder en verder gaande connecties met kinderen en kleinkinderen.

  Like

 29. @ Rimvnedb, wdgz!
  Ik ben in principe iedereen’s buddy, wat je dacht te proeven is waarschijnlijk ironie.
  OP Hok, ken ik niet. Opa Hok, ja die heb ik goed gekend.

  Geliked door 1 persoon

 30. Tja, armoede kan heel snel tot allerlei psychische problemen leiden. De Correspondent heeft er een mooie serie over (schulden), waar je mond regelmatig van openvalt dat dat kan bestaan in ons beschaafde Nederland.

  Like

 31. Wij waren zo arm dat we helemaal geen psychische zorg konden betalen. Je kon opgeborgen worden in een gekkenhuis en dat was het…
  Vandaag de dag is de (psychische) zorg ver doorgeschoten. SIRE-spotjes ten spijt, men blijft maar doorpamperen. Ook de wildgroei van de zgn. hoogleraren baart mij zorgen. Je kunt het niet zo gek bedenken of er is wel een hoogleraar voor, van of iemand kent wel iemand die een hoogleraar kent. Onderwijzers, gewone meesters en/of juffen voor de klas die de kinderen echt weer onderwijzen, die hebben we nodig! Maar ja, daar is alleen toekomstig denkbeeldig beloofd geld voor…

  Geliked door 1 persoon

 32. Kwetsbaar

  Ik ben een paar dagen alleen op Terschelling om tot rust te komen. Ik zit met een glas wijn op het terras een boek te lezen, genietend van het rumoer om mij heen.

  Als ik later bij zonsondergang op het strand loop, komt een jongeman op mij afgelopen, die ik even daarvoor op het terras had zien zitten. Hij vraagt welk boek ik zojuist aan het lezen was.

  „De kracht van kwetsbaarheid”, zeg ik.

  „Jemig!”, reageert hij. Zo’n serieus antwoord had hij kennelijk niet zien aankomen. Bang voor zijn oordeel hoor ik mezelf zeggen: „Dit boek wordt door heel veel mensen gelezen, hoor.”

  Ik heb nog een lange weg te gaan.

  Maxime de Coninck

  Like

 33. De keuze uit instructievideo’s voor “hoe versier ik een man” is ruim. Verrassend veel raden inderdaad de vraag “wat voor boek lees je daar?” aan, met name in de trein of later op het station. Is wel tikkie old school. Wat lees jij daar op je mobieltje heeft bijvoorbeeld een heel andere lading. Toch?

  Verder veel in de trant van “wat zit je haar leuk, welke kapper heb jij“, “weet je de weg naar plaats naar keuze?” en het afschuwelijke “kennen wij elkaar niet ergens van”?

  De meeste video’s voldoen niet aan de COUS-criteria. Wij willen geen pubers op het strand van Ibiza! Eigenlijk was het team op zoek naar een mooie homovideo, waarin een man vertelt hoe hij een andere man versiert. Maar daarop zoeken bracht wel heel erg plastische beelden op bloos icoontje Het team heeft onmiddellijk de surfgeschiedenis van de afdelingscomputer gewist en is nu op vervroegde lunch.

  Deze hier lieten ze achter en ach, die gaat wel. Best handige tips, zij het wat algemeen, en tergend langzaam gebracht. Maar ondanks de titel volgens mij bruikbaar voor allerlei geslachten zowel in de passieve als actieve zin.

  Opdracht: welke vraag, of welk type vraag, heb jij gehanteerd of hanteer je misschien nog steeds?

  Like

 34. Ik heb geen openingszin, ik wapper met mijn wimpers; dat opent ook vaak veel mogelijkheden. -p

  De openingsvraag ‘Kom je hier vaker?’ lijkt me in de trein ook wel apart.

  Geliked door 1 persoon

 35. Ik heb de video niet afgekeken maar wat ik bij de meneer in kwestie misschien als openingszin zou hanteren is: je hebt bij het scheren daar een stukje overgeslagen.

  Geliked door 1 persoon

 36. Ik zou hem ook niet willen daten, nee 😀 Slaaaaaaapverwekkend. Maar wij zijn in meerdere opzichten niet de doelgroep natuurlijk.

  Toch deel ik de video vanwege de vele leermomentjes. Je kunt zowel van goede en foute dingen leren.

  Sommige didaktdeskundigen zeggen zelfs dat je veel meer van slechte voorbeelden en ervaringen leert dan van goede. Het “zo wil ik het niet doen, dat wil ik nooit meer” schijnt sterker te zijn qua blijven hangen dan het “ja, zo wil ik het ook weleens proberen, dat wil ik weer c.q. ook”.

  COUS is op de achtergrond een heel archief aan het opbouwen van dit soort achtergrondkennis, voor latere publicatie, maar dat mogen jullie nog niet weten.

  Geliked door 1 persoon

 37. Nou, laat ik de strijd gestreden laten. Ben erg blij dat de meeste mensen hier hard werken en belasting betalen (heb ik ook altijd gedaan en nog, Oi, ga ik weer, af) zodat ik de hele dag tv kan kijken, doe ik nooit en radio kan lezen, doe ik wel, en lekker zo direct een duur gebakje in een duur gebeuren ga genieten van. Zeg maar.

  Like

 38. Wel fijn. Zo zonder masker. Bas, mijn dank is groot. Wij hebben trouwens twee uitkeringen in huis. Zonder verplichtingen.

  Like

 39. Ik heb het tot 2.34 uitgehouden. Ik stel voor de titel van deze pagina aan te passen: heeft u nix te zeggen, doe het dan hier, MAAR DOE HET WEL SNEL!
  Ik kende ook zo iemand. Ik vroeg hem altijd: heb je een kwartiertje voorme? Ik wil graag 5 minuten met je praten

  Geliked door 1 persoon

 40. Strijd? Zonder masker? Bedankt? Graag gedaan, maar geen idee waar UB 40 het over heeft. Hij leeft in zijn eigen wereldje. Mag. En kan. Als nieuwe reageerder op deze site moet hij of zij wellicht nog even wennen aan het discours.

  Like

 41. Nou, nou, als je geen idee hebt waar ik het over heb, hoe weet je dan dat ik in mijn eigen wereldje leef en jij niet in de jouwe?
  Je weet best dat ik niet nieuw ben. En UB40 staat voor uitkeringstrekker, waar ik tot behoor, zoals je graag wilt benadrukken. Kan. Mag, het is jouw wereldje.
  Ik heb trouwens een nieuw blog. Helemaal leeg nog. Heerlijk, echt. Ik denk dat ik een paar maanden lang de thema’s aanpas en niets schrijf. Niemand laat weten hoe de naam is.
  Voelt lekker man. Dertig jaar geleden zou ik met mijn eerste vrouw verhuizen naar Sint Maarten. Zij was Frans, uit Martinique dus dat was gepast, kon ze altijd even naar Frankrijk lopen. Nu Orkaan. Hoop dat de armen het goed hebben.

  Like

 42. Dat lijkt me een goede veronderstelling. In twee werelden leven betekent doorgaans dat je geen idee hebt wat de ander bedoelt. Meer is het niet. UB40 staat in mijn wereld voor een popgroep. Ik zie geen enkele link tussen UB40 en een uitkeringstrekker. Dat bedoel ik nou! Twee werelden ….

  Like

 43. Nu ben ik toch benieuwd naar die schorpioen en die orkaan. Iemand? Ik loof er een lepeltje voor uit. De inzender en familie zijn van deelname uitgesloten maar wil wellicht de jury zijn.

  Like

 44. Misschien is het de leeftijd, of de achtergrond dat kan ik van hier uit niet beoordelen maar al mijn vrienden waarvan vele goed terecht zijn gekomen, zij hun achtergrond gemixt, weten wat UB40 betekend. Amsterdam? Geboren voor 1969? De schorpioen? Was op een vliegtuig meegevlogen en om deze te laten ontschepen zo gezegd moest ze worden uitgerookt. Gerookte schorpioen, zal vast ergens naar smaken, excuses Luvienna!

  De Orkaan? Als je Harvey en meer nog Irma niet hebt meegekregen dan leef je net als menig schorpioen onder een steen…🤡

  Like

 45. Ok. Dus als jij ergens wat leest, bijvoorbeeld over een schorpioen, dan hebben we dat allemaal gelezen. Die orkaan is inderdaad in het Caribische gebied. Niet in Amsterdam waar jij woont. Zal wel humor zijn. Niet aan mij besteed.

  Geliked door 1 persoon

 46. Ik meen het allemaal goed en niet zo serieus Bas. Nergens een poging om naar te doen.
  Maar goed, het is jouw blog, ik blijf wel aan de kant meelezen. Om de een of andere reden botsen we altijd na enige tijd. Je andere fans weten wel wat werkt.
  Maar ik ben nu eenmaal werkloos.
  Boven mij instrueert de buurvrouw haar bloedjes van kinderen iets waardoor zelfs een dove op afstand mee zal knikken. En dan later je afvragen waarom je kinderen…ach.. Ouwe drop zeg ik tegenwoordig maar. De dropballen kan ook.

  Like

 47. En nu graag Basta, ik heb wel wat beters te doen. Ja. Dat kan. Ook mensen met een uitkering hebben soms betere dingen te doen.
  Koekje eten of zo. Van eigen deeg? Nee joh. Alles komt goed. En zo niet dan bellen we Donald Trumpie toch?

  Like

 48. Iew … nou gaat dat beginnen. Persoonlijk doen en beledigen. Doe ik niet aan mee. Ik constateer wel dat je hierboven met Ad Hok lichtelijk op een aanvaring aanstuurde, ging hij niet op in. Dat je een paar dagen geleden Heer Rozenwater de maat nam, die leek jou niet zo te mogen … volgens jou dan … Tussen pawi en jou is er iets grondigs misgegaan, waarover zij gelukkig wijselijk zwijgt. Met Luvienna lijkt me de verhouding ook gespannen. Over DSR en Klare taal zullen we het maar niet hebben. Dus ja … we zien hier toch wel een patroontje, constateer ik in alle vriendelijkheid. Misschien is een leeg blog zonder lezers en reageerders inderdaad niet zo’n slechte keuze. Succes ermee!

  Geliked door 1 persoon

 49. Noodrem

  Reizigers schieten naar voren en de tram komt abrupt tot stilstand. De conductrice speurt in haar spiegel en schreeuwt vervolgens in onvervalst Amsterdams door haar microfoon: „Je hing aan de noodrem! Pannenkoek!” De toerist loopt rood aan en verontschuldigt zich in het Engels. Even is het doodstil waarna er een snoeihard „Pancake!” door de tram schalt.

  Bas Overmars

  Geliked door 1 persoon

 50. Oh wat heerlijk moet het toch zijn als je in Amsterdam woont en dat onvervalste hondsbrutale Amsterdamse accent mag bezigen, lekker schreeuwen en schelden tegen onbekenden, klanten, maakt niet uit. In de wetenschap dat iedereen maar dan ook iedereen jou leuk vindt en zich bescheurt. Eigen wereldje die gasten. Laten ze er een hek omheen bouwen. ’t Is een suggestie. Verder niks.

  Geliked door 1 persoon

 51. Ik heb hier voor de liefhebber nog even het broodje-aapverhaal over UB40 opgegoogled. Dat formulier was dus helegaar geen echt formulier. En het was een tamelijk onorigineel reggaebandje dat vooral covers deed van mensen die wel talent hadden. Ik bedoel maar, het werkelijk afgrijselijke Red Red Wine is van hullie. Als je het Neil Diamond hoort zingen dan is het nog ok, voor een keertje, maar het gekrijs en gekerm van UB40 is niet om aan te horen. En helaas is het een zgn. oorwurm, oftewel, het gruwelijke melodietje blijft lang hangen. Ook nu weer. Waarvoor mijn excuses.

  Geliked door 1 persoon

 52. Zie voor een sprankelend-positief Eindoordeel van maarliefs een 8 (zegge: acht), met reden omkleed uiteraard, bij uw bloemige buren!

  De COUS (Andere Tijden Sport) is ook voor een keertje naar HR’s blog verplaatst, want APD heeft hier even genoeg aan zichzelf, geklierd als hij wordt zijn jolige alter ego (fink potje kudos voor nickname en avatar, ’t is aardig bedacht, laten we eerlijk zijn)

  Like

 53. In Belgie (Mechelen) gaan ze adequaat om met buschauffeurs die hun klanten onbehoorlijk behandelen. Juist: ontslag. Geen enkele andere optie wat mij betreft.

  Bekijk nu ter lering en zeker niet ter vermaak de onderstaande video. Beantwoord daarna de vragen die in enveloppe B3 te vinden zijn (groen examenvel, achterzijde, vergeet niet het blad van je handtekening te voorzien), totale antwoordtijd 10 minuten. Moet kunnen.

  Like

 54. Voor de goede orde, voor de felbegeerde citaten en kopjes in het wekelijkse weekintro komen doorgaans alleen stukjes in aanmerking die hier – en dus niet elders – zijn verschenen. Met een enkel uitzonderingetje, want zo zijn we wel. o_O

  Like

 55. He bah, wat een akelige avatar heeft die Knipoog nu plotseling. Het zal mij benieuwen hoe lang APD ‘m nog tolereert.

  Geliked door 2 people

 56. En we loven opnieuw een lepeltje uit! Wat bedoelt KnipOog met “Jij ook“?

  a. “Alles wat je zegt ben jezelf” (schoolplein)
  b. “Ik vind jou ergens toch ook best wel tof, kan niet echt kwaad op je worden” (eigen wereldje)
  c. “Jij ook succes gewenst met een leeg blog zonder lezers en reageerders” (huh?)
  d. “Iets heel anders wat ik net ergens gelezen of gehoord heb, iets over Trump, een orkaan of aardbeving, de UWV of Ziektewet, in ieder geval iets over uitkeringen want daar heb ik het altijd over, Rutte, graaiers, marktplaats, rommelmarkt, de Palestijnen, de Molukkers, een eng beest in een vliegtuig, slang op het toilet, net als je lekker zit te bouten met je tablet, man bijt hond, of andere varia uit de Metro (zie mijn aanstaande blog tevens bestseller)”
  e. “None of the above, je moet mij niet willen proberen te begrijpen, want dat ben ik toch niet (plof)”

  Like

 57. @DSR, iew icoontje, ja, dat zie ik nu ook, was me nog niet opgevallen. Gelukkig is het een vaag plaatje. Maar het straalt weinig warmte uit hoor. Niet echt dat je in een oogopslag ziet dat hij het allemaal goed meent, zeg maar. 😀 Maar misschien is het iets aktueels, is er een skelet opgevist uit een gracht, een schedel gelicht in een vliegtuig, misschien is het de verwijzing naar het koppensnellen op zijn volstrekt lege blog huiver icoontje

  Like

 58. @DSR, het is voor een ieder eenvoudig vast te stellen dat dit blog niet leeg is, wel lezers heeft, en ook reageerders. Moeilijk? Dacht het niet.

  Grappig dat voormelde tramlijnachtbestuurder het zelf vrijwel altijd (in naar schatting 75% van zijn verhalen en reacties) over uitkeringen heeft, maar telkens pisnijdig wordt en beledigd en bezeerd en huiliehuilie doet als iemand anders het erover heeft. Zie o.a. zijn “En UB40 staat voor uitkeringstrekker, waar ik tot behoor, zoals je graag wilt benadrukken.”

  Neen, niet ik benadruk dat maar hijzelve doet dat, die doerak van me, dat ultrakorte lontje met gigalange teentjes dat hij d’r eentje van ons is (een explosieve combinatie).

  Hij blijve echter ten alle tijde welkom, mits gravatars en reacties aan de minimale eisen van goede smaak voldoen, en hoe vaak hij ook maar aankondigt om hier geen stap meer over de vloer of beter drempel te zetten.

  Zulks helpt hem wellicht om zijn situatie onder ogen te zien, te aanvaarden, er zich niet voor te schamen, zich niet minder te voelen dan wie dan ook (want dat is hij niet). Het (de uitkering) is geaccepteerd, er is niks mis mee, kan gebeuren, hij heeft het niet expres gedaan en verdient onze morele steun indien gewenst.

  Hij moest eens weten wat de andere reageerders hier op de site allemaal voor andere schaamdingetjes met zich meetorsen die zijn heel wat erger … Say no more icoontje

  Like

 59. @APD
  DSR hoeft je het verschil tussen letterlijk en figuurlijk toch niet uit te leggen?

  De achtergrond van de uitkering, het al dan niet terecht zijn, daar heb jij kennelijk meer weet van dan de doorsneelezer. DSR onthoudt zich van een oordeel ten enen of ten anderen zijde, maar als een schijntje van wat Doodskopje allemaal beweert om waarheid berust, dan is het een ordinaire laaienlichter.

  Hij schrijft trouwens een stuk dragelijker dan normaal; dacht eerst dat ie uit Ermelo kwam.

  Geliked door 1 persoon

 60. Als Doodskopje nou eens flink spaart van z’n uitkering, dan heeft ie een zakcentje, is ie allicht een paar kilo lichter en dan kan ie zonder valse schaamte aanschuiven bij de volgende Reageerders-BBQ.

  Geliked door 1 persoon

 61. Neen DSR, dat hoef je me niet uit te leggen.

  Qua uitkering weet ik niet meer dan jij en de rest van het lezerspubliek dat ademloos zijn avonturen in de Burnout sage heeft gevolgd. Maar ik wilde aardig zijn, vandaar mijn opmerking. Hart onder de riem. Hij schijnt er zelf immers erg mee te zitten. Denkt ook dat wij allemaal steenrijke intellectuele expats zijn. Klopt voor mij, maar niet voor iedereen natuurlijk. Hoe gaat het trouwens met je kapperssalon?

  Uiteraard hoeft niet alles in Burnout autobiografisch te zijn, net zomin als alles in de Hoefbeklapper echt gebeurd is. Met name over dat Kerstverhaal heb ik mijn twijfels.

  Kortom, mensen die verhalen schrijven in de ik-vorm, moeten niet zeuren als reageerders daarop voortbordurend met hen van gedachten gaan wisselen. Maar hij leeft in zijn eigen wereldje, betrekt elke zin, elke komma op zichzelf, denkt dat wij het de hele tijd alleen maar over hem hebben en bezig zijn met de vraag of we hem accepteren, aardig vinden, goed vinden. Nee dus. Zijn we niet, ik herhaal niet, mee bezig. Ik niet althans. Ik accepteer iedereen die een beetje normaal doet – en DSR – op dit blog, zoals bekend. En ga over tot de orde van de dag.

  Like

 62. Waarom de expliciete vermelding van DSR in die laatste regel? DSR accepteert APD toch ook. Ongerichte hatelijkheid is het, en niets anders.

  Geliked door 2 people

 63. Sorry, er kwam wat tussen. Ik ga echt niet op alles reageren. Je hebt volgens mij met alle mensen waarvan je meent dat ik daar ruzie of gespannen verhoudingen mee heb of had zelf ruzie gehad. En meer. Op dit blog, daarvoor is me te onduidelijk allemaal.
  Waarom heb je niet gewoon geschreven dat je niet wilt dat ik hier reageer. Iedereen kan teruglezen dat je weer eens aan het framen bent geslagen. Zo heb je ook Kees beschadigd en als ik nu de ruzies tussen jou en DSR terug zou lezen, met de kennis van nu zou I, waarschijnlijk hem gelijk geven, hoe erg het ook is om dit te schrijven.
  UB40 je mag geen smaak hebben. Of kennis van muziek. Red Red Wine is afschuwelijk. Het begin werk is totaal anders. Broodje AAP? Nou, Apie van Vuuren kan het weten.
  Ik vind het niet erg om niet meer te reageren. Of te lezen. Scheelt tijd, ik kan wel iets anders op de pot doen. En jij kunt die 3, wat zeg ik, 4% in je bezoekers statistieken toch wel missen?
  Jij gooit alle uitkeringen op een hoop, je hebt er geen kennis van. Je betaald nu ook voor de WIA, ik hoop voor je dat je er nooit in komt. Al zal 70% van jouw laatst verdiende loon meer zijn dan het mijne.

  Al dat werk dat je er vandaag in hebt gestopt zegt mij dat je misschien een beetje onzeker bent hoe mensen over je denken. Vandaar dat je er altijd met gestrekt been ingaat. Schrijven dat ik bezig ben met persoonlijke aanvallen is te absurt voor woorden.

  Iemand is vanmorgen maar liefst 24 keer op mijn lege blog geweest.
  Grappig.
  O, ik moet een poes eten gaan geven. Mijn laatste woorden hier.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.