Looking for Fön? (295)

Over ikjes, een harig pert en Frank Hammecher

We maakten vorige week weer eens een clickbait mee. Of in goed Nederlands: een klikaas. “Die tieten herken ik” was immers de tietel van het vorige intro. Daar waren een hele hoop reagluurders nieuwsgierig naar, met name in de avonduren. Maar de gouwe ouwe “Tieten om van te smullen” is niet van de koppositie te verdrijven en ook “Tieten op Twitter” scoort nog altijd fors, qua clickfrequentie dan. Erg langdurig worden de betreffende blogs niet bestudeerd. Het is niet anders. De tietels waren in alle gevallen functioneel. Sterker nog, in mijn bijna 10-jarige bloggeschiedenis heb ik slechts drie stuks gebruikt. “Zes stuks, mag ik hopen”, ginnegapte Ad Hok.

“Nu maar hopen dat school niet wordt geannuleerd”

De woordgrapjes waren ook vorige week weer niet aan te slepen in het ikjesgebeuren op de NRC. Marcel Verspeek bijvoorbeeld, die had een dochter die thuis kwam van school. „En”, vraagt hij, „veel geleerd?” „Mwoah”, antwoordt ze rillerig. „Vooral geventileerd.” Dat “rillerig” is natuurlijk overbodig, maar goed, zoals De Schrijvende Rechter (DSR) schreef: “Over een paar jaar snapt hopelijk niemand ‘m nog”. Ad was het grapjes maken niet verleerd en schreef “nu maar hopen dat school niet wordt geannuleerd”. Krek, zo is het. Daarmee was het ikje afdoende gefileerd en konden we doorrrrr.

Jan des Bouvrie kwam langs, figuurlijk dan, want hij is overleden. Zoals gebruikelijk bij het overlijden van bekende mensen gingen NRC-lezers herinneringen ophalen met als doel te laten zien dat de lezer de overledene weleens heeft ontmoet en – als hoger doel – om er een ikje mee te scoren. Want in tijden van actualiteit gelden de kwaliteitsnormen even niet. Saskia Stoelinga was de gelukkige. Ze citeerde een grapje van haar zoon Sam over Des Bouvrie, dat niet leuk was, maar er dus toch in kwam.

Foto: © 2010 Bas Leenders (BasL) “Jan Des Bouvrie Suite” van https://www.flickr.com/photos/basl/4511962772/sizes/o/in/photostream/

Jan maakte leuke meubels. Kijk deze prachtige statafels maar eens. Die zie je nergens anders. De stoelen mooi uitgelijnd en zo’n beetje identiek aan het tafeltje. Of andersom. Wat ik vreemd vind aan dit plaatje is dat de bezoekers ergens anders naar kijken. Het lijkt zelfs wel of ze demonstratief een andere kant opkijken. Jaloers? Klanten van een concurrerend meubelmerk?

Sabine van Gastel rapporteerde een claxonerende man in een wachtende auto. Tijdens of na het toeteren schreeuwde hij “Schiet eens op! Sommige mensen werken!” Een nare man als je het mij vraagt. “Flink wat agressie, hier en in het hele land” constateerde Pawi. “Wat zo’n virus allemaal teweeg kan brengen! Of preciezer: de maatregelen waar niet iedereen zich aan wil houden. Coronaverklikkers wachten hun kans af. Gluren bij de buren.”

Heer Rozenwater, die lieverd van hiernaast, kwam even langs om naar Letterzetter te zoeken. Die is al een hele tijd kwijt. Maar eigenlijk kwam Roosje vooral zoeken naar ruzie, zijn gelijk en klanten die bij hem gaan klikken. “Wil je de discussie voortzetten dan ben je welkom op https://heerrozenwater.com/herrie-maken/”, sloot hij zijn “laatste” reactie af. Hij kan beter “tieten” in een titel verwerken.

Zie de zon eens in het water schijnen, werp die wrok achter je

Het valt op dat onze Heintje Davidswater wel erg vaak zegt “hier niet meer te komen” . Mijn dashboard spreekt andere taal. Vrijwel dagelijks is de goede man hier te zien, wellicht voor inspiratie, wellicht uit nostalgie, wellicht vanwege vervolgingswaanzin. Hij heeft voor iedereen zichtbaar al een hele rits “laatste reacties” op onze mooie internetsite achtergelaten. “Kom jongen”, riep ik hem goedmoedig toe, “Zie de zon eens in het water schijnen, werp die wrok achter je en doe weer normaal. Veel leuker voor jou, mij en de meeste anderen. Niet moeilijk, kwestie van een knop, die moet enkel even om.”

“Aai hegje aai. Lief hegje” ©2020 Bas van Vuren


Toch weer eens uitgeprobeerd of ik bij Huiliewater gewoon kan reageren. Nee dus. Het wordt gemodereerd, en als je geluk hebt en het de Heer behaagt, dan wordt je reactie na vele uren nagelbijten minzaam doorgelaten. Wat gaat het hier dan anders! Mijn testreactie leverde wel meteen een kopje van de dag op. Terecht. Maar goed, je bent daar in het land van de blinden en Indra. Laatstgenoemde let goed op of iedereen wel de jarenlange wrok blijft bewaren. Rank wraakdennetje dat ze d’r eentje van ons is …

Maar goed, Letterzetter is inderdaad kwijt, hopelijk niet verloren. Zijn laatste reactie dateert maar liefst van ruim drie jaar geleden. Om maar te zwijgen over zijn prachtige onvoltooide biografie “Een sprong in het heelal”. Hij schreef ook mee aan het ook al never afgemaakte community feuilleton, waaraan ook Pawi, Ad Hok, DSR, Luvienna en A. Dapie meeschreven. Letterzetter (of bewindvoerder c.q. erven), waar ben je? Ben je er nog? Laat eens wat van je horen!

Eddie van Halen overleed en kreeg ook een ikje aan zijn broek. Niet bepaald een eerbetoon, zoals Pawi terecht opmerkte. Het ikje kwam erop neer dat het 1997 was, zomer, en de trouwdag van Yvonne Korten en een voetballer. Ze dansten op de muziek van Van Halen en zijn nog altijd getrouwd. Einde ikje.

Ikjeskanon Frank Hammecher

Een goede bekende, hij heeft althans eens aan een reünie meegedaan, welke en waar ben ik even vergeten, is ikjeskanon Frank Hammecher. “Looking for Fun?” dacht hij te lezen op de badkamerspiegel van een Duits plattelandshotelletje (drie keer woordwaarde). Toen hij van de weersomstuit zijn bril opzette bleek het „Looking for Fön?” te zijn.

Het leuke is dat Frank steevast een reactie alhier achterlaat als er een ikje van hem is geplaatst. Daar kunnen de andere ikjesschrijvers nog een punt aan zuigen. Ze klikken hier wel, ook dat zie ik aan de statistieken, maar ze laten zelden tot nooit een reactie achter. Want dan zouden ze moeten toegeven dat ze naar hun ikje hebben gezocht op het internet. Enfin, mijn visuele grapje over de Fun versus de Fön kon natuurlijk niet uitblijven. Niet dat ik de lezers op stoute ideeën wilde brengen, maar met enige fantasie en een stopcontact kun je met zo’n föhn best wel fun hebben. Toch? Jullie persoonlijke ervaringen zijn zoals altijd welkom in het reactieveld.

Reacties met meer dan twee, drie links gaan automatisch naar het spamfilter

Maar goed, dat moet je ook weer niet al te letterlijk nemen. Het reactieveld is geen persoonlijk dagboek. Of een mededelingenbord op het toilet. Timmer schoot vorige week weer een paar keer in de Mr. G.B.J. Hiltermann-drive en becommentarieerde de Toestand in de Wereld. Het was niet hinderlijk, maar we proberen de boze politiek nu juist een beetje weg te houden, hier op dit aangename blog. Reacties met meer dan twee, drie links gaan automatisch naar het spamfilter en verschijnen met vertraging, als de meute het allang weer over iets anders heeft. #Justsaying We lazen en zagen veel Obama, Israel, Clinton, Koninklijk Huis, Maxima, slaapziekte, uit bed vallen en de wc by night. Oftewel, hij lulde naar eigen zeggen maar wat aan “in afwachting van de wekelijkse wip”.

Moge Gijsbert rusten in vrede

“Was hij destijds niet aan de boemel geweest toen de NOS belde, dan was nu hij i.p.v. Maarten van Rossem beroemd geweest -milde glimlachicoon-” was het milde commentaar van De Schrijvende Rechter.

Helaas bereikte mij het droeve bericht dat de man van onze Ilona, Gijsbert, deze week is heengegaan. Namens alle lezers wens ik familie en vrienden sterkte met het verlies en veel kracht, liefde en licht. Moge Gijsbert rusten in vrede. Het gezamenlijke avontuur van het paar in China staat alhier op de site. Wij schenken hen een boom met bloemen die tot in de hemel reikt …

Wil jij net als Ad Hok, DSR en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je plezier hebben met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor de jaarlijkse bijeenkomst van de auteurs en reageerders van deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan verstopt op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren

Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, of via het contactformulier hier, of via een email naar bas@basvanvuren.org

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. 

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de header image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik was weer eens aan de wandel in de stad. In de natuur is niets meer te beleven met dit weer. Daar zag ik in de verte een reclamebord van een dameskapper. Of toch niet? Kippig als ik was zonder verrekijker zag ik een harig paard. Hairy pert? Ok dan. Plakletters er zelf op plakken om wat geld uit te sparen is geen goed idee, Katja.  
Foto: “Harig paard” © 2020 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

73 gedachten over “Looking for Fön? (295)”

 1. Jippie. De week kan weer beginnen. Voor Ilona hoop ik dat ze ondanks alles toch af en toe hier opduikt.

 2. Ober

  Met mijn vriendinnen wil ik op het terrasje een kopje koffie bestellen. De ober staat bij het tafeltje naast ons. Hij is in gesprek met drie jonge meiden. Het duurt al zeker vijf minuten en het wordt steeds amusanter bij de buren. We proberen de ober naar ons tafeltje te lokken. Hij heeft echter geen aandacht voor drie dames van meer dan middelbare leeftijd. Na enkele pogingen geven we het op. „Te oud voor een jonge God” zeggen we tegen elkaar. Ongezien verlaten we het terras.

  Ans Wijngaards

 3. Het wordt steeds amusanter bij de buren … Ja herkenbaar. Opstaan en weggaan bij abominabele bediening? Doe ik ook regelmatig. Jammer wel dat ze dat niet eens merken.

 4. Goedemorgen, een goed begin weer.
  En een jammerlijk ikje. Ik hoopte bij de eerste regels over een spannende ruzie te lezen. 😦

 5. Fraaie keek op de week en meteen maar een ikje erbij.
  Wat dit laatste betreft ik vond het niet onaardig, die dames namen het gedrag van de ober sportief op en met een aardige sneer verlieten zij het pand en schreven een stukje naar de krant.

 6. @DSR
  DAF, daarmee kon je net zo hard vooruit als achteruit. Ik mocht hem lenen van mijn moeder, bepaald geen trut. En schudden deed hij alleen als je keihard over een klinkerpad scheurde. Die frivole vleugeltjes achterop waren toentertijd top. Van de buurman leende ik een alarmknop die je op het dak kon kleven. Fantastische ritten door heel besneeuwd Nederland. Iedereen week voor mij en mijn Daf.

 7. Ik had vroeger veel oude tantes die dankzij hun dafje nog alle huwelijken en begrafenissen in Brabant konden meemaken!

 8. Na de dood

  Mijn zoontje Valentijn is acht en hij vroeg me gisteravond nadat ik hem had ingestopt en net het lichtje naast zijn bed had uitgedaan: „Papa, wat gebeurt er na de dood?”

  Ik antwoordde: „Ik weet ’t niet schat, wat denk jij dat er gebeurt?”

  Waarop hij zei: „Ik denk dat je opnieuw geboren wordt maar dan met al je gegevens gewist.”

  Pieter van Tienen

 9. Freek de Jonge zong ook over leven na de dood, helaas kan ik het hier niet tevoorschijn toveren wegens digibeet-status.

 10. Dankjewel Bas, ik heb al eens een cursus gevolgd maar dat was te hoog gegrepen.

 11. Video opzoeken, daartoe Freek de Jonge Er is leven na de dood in Google typen, linkje copuleren en in het reactieveld plakken. Dat is alles. Kopiëren dus.

 12. Linkje copuleren zal niet meevallen maar kopiëren en plakken moet kunnen. Dank je Bas

  Spannend nieuws over Corona-maatregelen, het wordt wel grimmig maar wel goed dat het serieus wordt genomen .
  Er staat ons wel wat te wachten, wel of niet een afspraakje in de stad of museum , ik zie wel of het door kan gaan.
  Het hele OMT Van Dissel Rutte en zijn paladijnen staan voor ons klaar.
  Bonne Nuit

 13. Niet zo best

  Begin jaren 70 promoveerde Ferry Hoogendijk aan de VU. Een omstreden promotie. In de corona (het aanwezige forum der hoogleraren) zat een man in een felrode toga. Dat viel uiteraard op tussen al die zwartrokken. Aan het eind van de publieke verdediging van het proefschrift, riep de pedel: „Hora Est.” De man in de rode toga ging staan en riep: „…het was weer niet zo best.” Die man was Julius Vischjager. De enige die publiekelijk protesteerde.

  Hans Broekhuis

 14. Julius Vischjager, dorpsgek van het Haagse perscorps, vorige week al.

  Ferry Hoogendijk is al een tijdje dood. Die wordt hier nu zonder nadere toelichting als omstreden weggezet.

 15. Dorpsgek was allicht wat cru. Als uitgever van de Daily Invisible mocht hij wekelijks de laatste vraag aan de minister-president stellen.

 16. Julius Vischjager bracht nogal wat mensen in verlegenheid. Wat ik over hem lees is vooral lovend, een prettig gestoord iemand wordt hij genoemd. Daar is dit ikje wel een illustratie van. Het proefschrift van Hoogendijk en de discussie daarover ga ik wel googelen.

  Ik hoop tegen beter weten in op een ikje over Kenzo (Takada). Mijn favoriete mode-ontwerper. Door Covid-19 geveld.

 17. Wát?

  „Wat?”, vraagt de verkoopster achter de counter van de supermarkt, „ik weet niet of we dat verkopen.”

  „Jawel”, zeg ik, „ik weet ook waar ze liggen. In de bovenste la van de toonbank.”

  De verkoopster doorspeurt de la en haalt er een velletje papier uit. Ze bekijkt het een paar keer van beide kanten. „Dít bedoelt u?”

  „Ja”, zeg ik, „dát zijn postzegels.”

  Patricia Wouda

 18. Jaja…..en gij geleuft ‘t? DSR is calling bullshit on this one.

  Doorspeuren, is dat wel juist? Je doorzoekt iets of speur naar iets.

 19. Ik denk dat de verkoopster vooral erg jong is, en vind het verhaal dan zeker niet ongeloofwaardig.
  En waar of verzonnen: geweldige laatste zin!

 20. Als je oud en wijs genoeg bent om in een winkel te werken, dan weet je heus nog wel wat postzegels zijn.

  Er wordt toch niet gevraagd om een knijpkat, rotting of lampetkan?

 21. Van sommige verkoopsters (m/v) kun je je wel eens afvragen of ze oud en wijs genoeg zijn om in een winkel te werken.

 22. Postzegels, leuk dat die weer eens in een ikje verschijnen. Tegenwoordig zijn ze allemaal zelfklevend, staat de prijs er niet op (pas weer verhoogd wegens gebrek aan belangstelling), en kun je kiezen tussen afbeeldingen van de koning en hollandse symbolen, zoals een tulp, een molen, een schaats, een kussend boerenpaartje etc.

  Het meisje bij de balie heeft het moeilijk genoeg. Klanten die recht hebben op een gemiste korting, mensen die statiegeld willen…Dat ze nooit gehoord heeft van postzegels siert haar. En dat ze ze toch nog weet te vinden ook.

  Al met al een fijn ikje, goed geschreven en mét clou.

 23. Ze zette opnieuw een groot glas bier op het tafeltje naast het mijne, bedekt met lege garnituurtjes en met puzzelboekjes en bladen met borsten.
  “Kijk” zei ze “Dát is nou een schrijvende rechter!”

  Tip van Timmer
  Microsoft SwiftKey, super APP voor mensen als ik die hun ‘Brother’ missen.*
  Je kunt, de cijfers blijvend boven de letters plaatsen (handig voor bv wachtwoorden).
  Tweetalig in te stellen, handig voor spellingcontrole. Duh.
  Leuke opmaak mogelijkheden. Ook handig voor
  ăąäãáà: even ingedrukt houden en klaar is klees. Echt ik heb nog maar 5% ontdekt. Een vertaalfunctie, dus geen correctie maar woord intypen en ready is Close.
  Klembord ook voor snippits???.
  O
  Iets wat hier niet kan. O! O! $PIJLEN. PIJLTJES.
  JE KUNT sorry, je kunt dus achteruit om een letter te wijzigen ipv het hele woord te wissen.
  Moet stoppen vanwege lengte maar ben enthousiast.

  *ik kon er feitelijk mee schrijven: de zus van mijn schoonzus heeft dankzij mijn gereviseerde cijferlijst een mooie baan als werkbij gevonden.

 24. Mysterie

  Een opdrachtgever waar ik als freelancer redactiewerk voor doe, is al jaren zeer tevreden. Meestal krijg ik reacties als: „uitstekende suggesties” of „puik werk weer”. Maar nu worden er voor het eerst vraagtekens gezet bij mijn tekstuele wijzigingen. Het verbaast me, omdat ik niets anders doe dan anders. Mijn zoon van twintig denkt mee over dit mysterie: „Tot voor kort werkte je op mijn laptop. Toen stond bij elke wijziging die je voorstelde een mannennaam. Nu je op je eigen laptop werkt, staat er een vrouwennaam.”

  Hedda Treffers

 25. En opnieuw callt DSR bullshit, want dit verhaal rammelt aan alle kanten:

  -De inzender werkt al jaren voor de opdrachtgever; men zal toch wel weten dat ze een vrouw is?
  -Waarom werkt ze al jaren op de laptop van haar zoon? Hoe moet dat als hij huiswerk heeft? Klinkt nogal professioneel.

  Als we Oxham’s Razor er op loslaten, ligt er maar een conclusie voordehand: de opdrachtgever was kennelijk niet helemaal tevreden over de tekstuele wijzigingen. Gewoon doorgaan, en steek je ongenoegen niet in een jurkje.

 26. @dsr wat een leuk twitter account, je zou denken dat het buiten jouw rechtse hoek ligt? Of is je imago van harde jongens lekker bananenbrood slechts voor deze bühne? Wat verberg je nog meer, linkse koffieleuten?

 27. DSR rechts? Dat zou Tim’s vijandbeeld wel te stade komen, maar de wens is de vader van de gedachte. -milde-glimlachicoon-

  Tim is ondertussen goed-links: wereldleiders de maat nemen maar wel zelf uit de kroeg in de portiek van de buurman zeiken.

  Weet je al wat je gaat stemmen?

 28. Op de rol: naast de Dikke Mieke nu ook de Dikke Duim van Hedda.

  Onbegrijpelijk dat de ikjesredactie dit doorlaat.

 29. @dsr
  Ik stem al jaren niet meer. Toen ik voor het eerst mijn woning verhuurde heb ik mijn stem pas naar een correspondentie adres laten sturen maar daar heb ik nu een straatverbod. Weet eigenlijk niet meer waarom. Iets met drank en een fiets, een speech en een ex staat mij bij. Zeker weet ik het niet want het vonnis is naar mijn correspondentie adres gestuurd.

 30. Niet stemmen = niet zaniken, zeker als je te belazerd bent om de administratieve rompslomp te lijf te gaan, want stemrecht zul je toch nog wel hebben.

  Had altijd gedacht dat Tim op zijn manier een betrokken burger was, maar nu blijkt ie slechts een schreeuwlelijk te zijn die te bedonderd is om zelfs maar het kleinste rolletje in het democratisch proces op te nemen.

 31. Tinder

  Op een zaterdag val ik met mijn neus in de tosti-ham-en-kaas-orgie van de puberzoon met zijn bandleden. Terwijl ik thee ga maken komt het woord ‘Tinder’ langs. Mijn man vraagt onschuldig wat dat is. Dubbelzinnige geintjes stuiteren over de keukentafel. Een van de jongens blijft stil. Hij kijkt dromerig naar zijn sneakers. Mijn man: „En, Lodewijk, heb jij Tinder op je telefoon?” Lodewijk kijkt hem vriendelijk aan: „Ik? Ik zit niet op Tinder. Ik ga gewoon naar buiten.”

  Lucia Ferron

 32. Die Lucia! Die Lodewijk! Wat gebeuren er toch spannende anekdotes in Nederland. Wat worden er toch geweldige conversaties gevoerd. Blij met ikje, hoor.

 33. Kijk nou, de moderne tijd gluurt zowaar door de ramen! Aardig dat Tinder niet uitentreure wordt uitgelegd voor wie niet mee is.

  Had Lodewijk nu nog gezegd dat ie ipv Tinder op Grindr zat, dan hadden we alles gehad.

 34. Heb altijd gedacht dat de schrijvende rechter ook een lezer was maar nee, een boekenclub of leesclub met hem wordt een hard dobberende klluif.
  Ik ben al jaren teller op een stembureau en de laatste twee verkiezingen plaatsvervangend voorzitter.
  Is dit betrokken genoeg?
  Dat je werkgever je verplicht betaald verlof moet geven is een democratische verworvenheid en dat de maatschappij mij en de andere leden idioot veel moet betalen om dit voorrecht te mogen vervullen is een schande!
  Belastingvrij. En breek mij de bek niet open over de belastingdienst!!! Of eigenlijk ben ik 😡 op de bedenkers van het toeslagen gedrocht, CDA en VVD en de PvdA zal er ook mede schuldig aan zijn.
  Dus bij die partijen hark ik steevast wat stemmen weg, ten gunste van mijn partij.
  Zo noem mij nooit meer niet betrokken jij die niet tussen regels lezen kan. De groeten.

 35. DSR leest literatuur en beursberichten; mind pukes van dronk’n droppies slaat hij in de regel over -milde glimlachicoon-

  Sowieso, als Tim zo warrig schrijft, moet hij niet klagen als ie niet goed begrepen wordt….

  Tim die klaagt over toeslagen? Die zullen ‘m toch net iets meer (maar waarschijnlijk niet veel meer) dat het statiegeld van een maand?

  De vraag anders gesteld dan: weet je al wie je zou stenmen als je jezelf niet buitenspel zou hebben gezet? Bel je Lodewijk wel eens op midden in de nacht? – milde glimlachicoon-

 36. Overigens niets ten nadele van Tim’s burgerzin.

  We weten nu dat ie minstens eens per vier jaar wekker moet zetten. Tussendoor rust ie nog uit van de zware Balkendejaren. -milde glimlachicoon-

 37. Als Tim telt, haalt de NCPN 90% in Staphorst-milde glimlachicoon-

 38. De CPN bedoel je?

  Terzijde: het fenomeen van het twistgesprek tussen twee bloggers wordt door een enkeling nog beoefend. Ik ben als blogbaas verguld met dit stukje nostalgie op de site. Hoe het gaat aflopen? Doorgaans schelden, jijbakken, dreigen met vertrek … Oh zoete herinneringen. Ik zou bijna zelf mee gaan doen. Bijna.

 39. De twisten moeten natuurlijk wel amusant en speels blijven en niet ontaarden in oeverloze vetes zoals te doen gebruikelijk was in het verre verleden.

 40. De NCPN dus, Nieuwe. Wel een beetje bij de tijd blijven.

  Twisten met Tim is puddingboksen. Het.brengt niets teweeg. Twisten met blogbazen met hun inherente machtspositie en ego is een ander paar mouwen.

 41. Bas, kun je niet iets organiseren waaraan wij ook mee kunnen doen? Ik houd wel van een twistgesprek op z’n tijd. ☻

 42. .. dat het statiegeld van een maand…
  Of zinnen die doen vermoeden dat beste @dsr de pot verwijt terwijl hij de ketel drinkt waarbij ik niet weet wie de pot is
  Rechterinnetje al tijden nergens opgevoerd zien worden.
  Ik vind de rechter vd laatste tijd aardig en pruimbaar.

 43. Uiteraard houd ik het, graag zelfs, bij de ikjes en hikjes en off deze, mits door blogbaas and friends aangedraagde, topics. Ik zag anders dan jaren eerder nergens ook maar ietwat vilein in de soms koddige reacties van medeblogbezoeker @dsr.
  Diens pogingen mensen uit een kroeg of eettent te lokken zijn tegenwoordig bijna poes lieve, o mijn heer wat heeft de tijd zijn sporen achtergelaten, reflecties van een bozere era, gelukkig vergeten en met een strik eromheen begraven in de tuin van de buren. En ik lig mij er bij neder dat ik niet half zo goed schrijven kan als wanneer ik beter mijn best doe.
  Ik zweer op alles heilig voor mij dat ik niet naar slechts grappig poog te zijn. Ik ben het niet. Ik buig, met moeite want mijn buik zit in de weg.
  Vriendelijke groeten en prettige zondag.
  Immer Timmer

 44. Twistgesprekken staan voor iedereen open wn wie dat wil, kan er zelf zo eentje opzetten. Aanvullende maatregelen zijn overbodig.

  Tim maakt wat betreft het statiegeld een veelgemaakte denkfout. Dat iemand de Film van Ome Willem wel eens heeft gezien , wil nog niet zeggen dat hij zelf ook een broodje poep lust.

  Tim is&blijft trouwens een onaangenaam stuk vreten.

 45. Doe er mijn best niet meer voor @dsr
  De statiegeld zin is briljant, ik had het niet door.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: