Die tieten herken ik (294)

Het was de week van de krantenbezorgers. Ze mochten allemaal van de NRC een herinnering insturen, een anekdote, een ikje. Nou, zijn wij me daar even blij dat ze normaliter buiten op de fiets rondrijden en niet achter hun schrijfcomputer zitten! Ze kunnen het gewoonweg niet. Schrijven. Niet leuk gezegd, en een beetje veralgemeniserend en stigmatiserend, maar man man man, wat een lagere-schoolopstellen verschenen er in de krant van vorige week.

Moet je nou eens proberen. Fluiten.

Wim Koster had het over een “mooie najaarsdag in september 1970”. Ik bedoel maar, dat is veel te lang geleden! Wat was dat dan, zo’n mooie najaarsdag? Nu is dat een dag met verzengende temperaturen van over de 30 graden. De dompies zijn daar blij mee. Mooie nazomer zeggen ze dan, terwijl de klimaatverandering eraan komt donderen. Maar wat was dat dan in 1970? Een mooie najaarsdag? Dat zegt Wim dus niet. Hij is fluitend op weg naar het Amstelstation. Dat kon toen nog. Moet je nou eens proberen. Fluiten. Je wordt gelijk ingerekend door de #metoo-politie.

Krantenbezorgers, let op u saeck

Verder gebeurde er weinig in zijn ikje. Ja, de fusie van de Nieuwe Rotterdamse Courant en het Algemeen Handelsblad was vijftig jaar geleden een feit, maar dat wisten we al. Zelve voegde hij daar niks aan toe.

De Schrijvende Rechter (DSR) was snel klaar met dit ikje: “Aanvankelijk haakte ik bij ‘1970’ al af, vervolgens bleek het om een onder-ons-NRC-Ik-je te gaan. De pointe spreekt voor zich: DSR heeft de Dierenbescherming gebeld vanwege mishandeling van varkens met tangen.

In de levendige en zinderende discussie hier op de site naar aanleiding van het ikje bleek dat zo’n beetje alle reageerders weleens een kranten- of folderwijkje hebben gehad in hullies jeugd.

Voordeel was wel dat ik een top bandenplakker ben geworden

Lummel: “50 jaar geleden liep ik ook krantenwijkjes. ´s Ochtends de Volkskrant en ‘s avonds het Parool (…) tussen de Waalstraat en de Beethovenstraat. Voor maar 78 kranten was dat een kutwijk. Je moet een zo klein mogelijk gebied met zo veel mogelijk kranten hebben om wat te verdienen. Daarom waren Telegraafwijkies de besten. Maar om politieke redenen, ja toen al, heb ik nooit de Telegraaf of het Nieuws van de Dag bezorgd (…) Voordeel was wel dat ik een top bandenplakker ben geworden. Met 120 kranten op je fiets tegen stoepranden stoten is niet echt goed voor je banden. Het lekkie vinden zonder bakkie water is een ware kunst.”

DSR: “Het ergste waren huis-aan-huisbladen, 1 a 2 keer per week: 8 gulden voor het halve dorp, inclusief boerderijen met rothonden, 4 gulden extra per folder … maar die moest wel ingevouwen worden.”

Photo by Norma Mortenson on Pexels.com

Bertie was pas de klos toen haar zoon de zondagskrant ging rondbrengen en bij de eerste de beste keer zijn enkel bezeerde. “Toen deed ik het voor hem tot hij weer kon lopen en stortte de verdienste op zijn rekening, het was tenslotte zíjn baantje. Vond niemand zielig voor mij.”

“Met de krant in de hand kom je door het hele land”

Klare Taal genoot van de herinneringen van onze reageerders en fantaseerde er een bekend spreekwoord bij: “Met de krant in de hand kom je door het hele land”. De bron was ze vergeten. Kan. Mag. Omdat die bron er helemaal niet is! Denk ik dan. Ik heb dat spreekwoord in ieder geval nooit gehoord. Wel met “een hoed in de hand”.

Ook Kees de Jong (niet te verwarren met onze Kees de Jongen die volkomen in de vergetelheid is geraakt dus misschien wel in Portugal woont waar ze geen internet hebben) stuurde een bezorgikje in. Hij was als Amstelveense scholier apetrots op zijn fietstassen met de nieuwe prachtkrant. “Het” Handelsblad NRC in de linkertas en “de” NRC Handelsblad in de rechter. Voor een beter evenwicht verwisselde hij er af en toe een paar, “tot woede (en zelfs opzegging) van sommige lezers”.

“Ja, hallo! Waar zijn we mee bezig, NRC? “ riep DSR uit. “Fijne jubileumweek toegewenst, maar daar hoeven we als lezers toch geen last van te hebben?”

Dorine Steenbergen stuurde een ikje in, waarin ze zich zelf voor gek zette, zonder dat zelf door te hebben. Dat zijn de leukste. Ze reisde van Frankrijk naar Nederland en streek voor een tussenstop neer in een “vreetschuur” in de Belgische Ardennen. Ze hadden daar alleen nog maar tafeltjes voor stellen of gezinnen. Dus verzon ze dat haar man onderweg was, met een lekke band. Ze wordt “begripvol” naar een tafeltje verwezen alwaar ze alvast bestelde en zogenaamd op haar man wachtte. Af en toe raadpleegde ze zelfs haar telefoon met een gezicht van “waar blijft mijn man toch?”. Au. Verkeerd, Dorine, en je bent er nog trots op ook.

Timmer met gespiegeld kapje en gespiegelde boekenkast

Timmer heeft maar liefst zes katoenen maskers. Hij had al op 30 januari een doos van 50 maskers bij Bol gekocht, meewarig aangestaard door de anderen, waaronder zelfs de “heel dierbaren”. Dat zal zijn hondje dus wel zijn geweest. “Die eerste doos van 50 waren weggooimaskers maar tot ik betere had deden we er toch maar zuinig mee.” Ook Klare Taal heeft inmiddels haar mondkapje. Wit en wasbaar. “Het staat niet onaardig en zit prima. Morgen maar eens mee de straat op ben benieuwd…” Wij ook!

Maskers voor volwassenen, te koop op bol.com

Pawi heeft een nachtcamera geïnstalleerd in haar nieuwe tuin in Drenthe. Wat dat met Corona of mondkapjes te maken heeft is een raadsel. Of zou ze denken dat het virus ’s nachts de huizen komt bezoeken, huiver icoon? “Dieren in het donker filmen of fotograferen. Tot nu toe staan we er vooral zelf op. En een vliegensvlugge uil.”

Een corona-ikje mocht ook vorige week natuurlijk niet ontbreken. Want we hebben het nergens anders meer over. Ferdinand Hoogewoud was bij de try out van een toneelstuk. Hij zit al vroeg in de zaal, op gepaste afstand, huishoudens ruim gescheiden. Aan een alleen zittende dame wordt gevraagd of ze toch niet liever naast haar verderop zittende man wil zitten, want dat kan. „Nee hoor, alsjeblieft niet, ik zit liever hier, hij is namelijk de regisseur en even niet te harden.”

“Hopelijk wordt het ooit weer gewoon”

Om dit ikje werd wel hier en daar even gegrinnikt. Pawi vond het ook leuk, maar bekende wel dat ze allang niet meer naar toneel/ballet/concert/film noch museum durft. “Hopelijk wordt het ooit weer gewoon”.

Timmer vergeleek die hele coronaheisa met de Tweede Wereldoorlog en citeerde allerlei mensen die niemand kent. Jan Lammers, Victor Vlam, gooi maar in mijn pet. Beroemdheden wellicht die net op de radio waren toen Timmer zijn reactie schreef.

“Alles is een TONEELSTUK. Victor Vlam is USA deskundige van radio1, en schrijft een boek over hoe je succesvol zaken kunt doen met de regels van Donald. Die dus nooit een zakendeal tot een succes heeft gemaakt.”

Paasraces Zandvoort; Jan Lammers werd eerste formule 3 race, 26 maart 1978, Noord-Holland, Zandvoort

En Jan Lammers is en was de Formule 1 deskundige van radio1. Ook toen hij zogenaamd onafhankelijk bericht deed over het circuit in Zandvoort van Prins Huisjesmelker. Al die tijd had hij een contract als circuitdirecteur in zijn binnenzak.”

Timmer weet dingen.

Maar erg als het waar is en dat zal wel

Photo by murat esibatir on Pexels.com

Linda van Deventer- van Reenen ging naar de dokter, niet om haar naam in te laten korten, maar “omdat het weer tijd is voor de griepprik.” De doktersassistente is gekleed in een maanpak. Ja, ik las eerst ook mantelpak. Maar maanpak dus. Een hoogbejaarde man schuifelt naar voren en begroet haar bij haar naam. „U herkent me gewoon ondanks dit gekke pak!”, zegt de assistente verbaasd. „Natuurlijk”, antwoordt de bejaarde man, „ik dacht direct bij binnenkomst: daar is ze, die knappe assistente!”

Die tieten herken ik meteen, ook door dat gekke pak heen.

Onze lezers dienden traditiegetrouw een paar variaties op het antwoord van de hoogbejaarde in. “Weet je”, fluistert de bejaarde man, ”die tieten herken ik meteen, ook door dat gekke pak heen.” (ik zei de gek) En “Weet je”, fluistert de bejaarde man, ”je bent al jarenlang de enige assistente hier.” (Ad Hok).

Wil jij net als DSR, Lummel en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je plezier hebben met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor de jaarlijkse bijeenkomst van de auteurs en reageerders van deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan verstopt op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren

Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, of via het contactformulier hier, of via een email naar bas@basvanvuren.org

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. 

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de header image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik was weer eens aan de wandel. En weer heel en al in de bebouwde kom. Dat ik alleen maar in de natuur verblijf, dat laat ik me niet aanleunen. En toen kwam ik een reclameposter tegen. Joepie, als je jarig bent dan speel je gratis in de lotto! Maar goed, ik was niet jarig. Volgende week zie ik misschien weer iets anders. 
Foto: “Ik ben nog niet jarig” © 2020 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

89 gedachten over “Die tieten herken ik (294)”

 1. Blogger

  We zijn een dagje in de dierentuin met de kinderen. Vanwege corona is er een vaste looproute, we komen dus steeds dezelfde vrouwen tegen, zo te zien moeder en tienerdochter. Ze maken veelvuldig selfies en foto’s van elkaar. De dochter vraagt of ik een bekende blogger ben, gezien de camera met telelens om mijn nek. Ik leg uit dat ik het gewoon leuk vind om mooie foto’s voor ons gezin te maken. De verbazing druipt van haar gezicht. „Voor jezelf?!”

  Marlieke Breijer

 2. Dit ikje zegt iets over de tijd van nu, met vloggers en influencers.
  Goed intro weer, ik ben weer op de hoogte. 😉

 3. Die titel herken ik. Mooi stukje clickbait. Het intro zelf mag er ook zijn. Nu de goede ikjes nog. Hoop loert altijd.

 4. Mooi werk weer, dit intro. Pakkende titel. Zelfplagiaat mag hier gelukkig wél.

  Actueel ikje. Camera met telelens is voor de prof, telefoontje voor de snelle jongens en meisjes.

 5. Allen hartelijk dank! Ik kreeg inspiratie voor deze tietel omdat ik in mijn dashboardje zie hoe onnoemelijk veel keren nog jaren na dato het Tieten om van te smullen wordt aangeklikt. Al die zielen die in de late avonduren naar “tieten” speuren en dan alhier terecht komen hebben het recht op nog een hit!

 6. Ik heb die tieten ook gebruikt, maar geen extra toeloop.

  Ik trek er nog steeds graag op uit met men spiegelreflex met of zonder telelens. En ook met mijn iPhoontje.

 7. Rillerig

  Dochter komt thuis van school.

  „En”, vraag ik, „veel geleerd?”

  „Mwoah”, antwoordt ze rillerig. „Vooral geventileerd.”

  Marcel Verspeek

 8. Mwoah, een onderkoeld Ik-je. En bepaald niet voor de eeuwigheid geschreven. Over een paar jaar snapt hopelijk niemand ‘m nog.

 9. Ik vind hem wel grappig, zonder dat ik nou onder de tafel lig. Venti … leren … Het kind heeft taalgevoel en dat is al heel wat vandaag de dag.

 10. Salontafel

  Mijn moeder kocht vijftien jaar geleden een salontafel bij Jan des Bouvrie. Toen de tafel kwam, vond ze er te veel nerf in zitten. Een paar dagen later toog ze dus naar de meubelontwerper in Naarden-Vesting. Spoedig werd er een andere tafel geleverd.

  Mijn zoon Sam appt zondagavond: „Met het overlijden van Jan des Bouvrie kan oma daarboven eindelijk fatsoenlijke meubels aanschaffen.”

  Saskia Stoelinga

 11. Mijn moeder heeft nog nooit iets van Jan des Bouvrie gekocht. Had ik ook een ikje over kunnen insturen. Te laat!

 12. Zoon Sam heeft een akelig gevoel voor humor.

  Maar goed, nerf in mijn tafel dat zou ik ook niet willen. Daar hebben ze toch een spuitbus voor?

 13. DSR snapt ‘m eigenlijk niet, maar is sowieso geen fan van de moppentrommel.

  Kwam er bij het overlijden van JdB achter dat hij vrouw en kinderen had! Dacht dat hij dezelfde voorkeur deelde als Frank Govers en Joop Braakhekke – en ook dat d’r lui bij leven altijd bij mekaar op de koffie kwamen als grachtengordelcreativelingen.

  Maar ja, wat weet ik nou als boertien van buut’n van de lifestyles of the rich and famous?

 14. Jan maakte best leuke meubels hoor. Kijk deze prachtige statafels maar eens, die zie je nergens anders. De stoelen mooi uitgelijnd en zo’n beetje identiek aan het tafeltje. Kunstenaar, die Jan. Wat ik erg vreemd vind aan dit plaatje is dat de bezoekers ergens anders naar kijken, het lijkt zelfs wel op ze demonstratief een andere kant opkijken. Jaloers? Klanten van een concurrerend meubelmerk?

  Foto: © 2010 Bas Leenders (BasL) “Jan Des Bouvrie Suite” van https://www.flickr.com/photos/basl/4511962772/sizes/o/in/photostream/

 15. Nou, DSR heeft bepaald geen onuitwisbare indruk gemaakt, want hij telt drie ipv twee ontmoetingen.

  Vond APD trouwens helemaal niet zo’n mondain type. Die heeft hier wel praatjes maar in de grachtengordel staat ie gewoon tegen de muur in z’n glaasje bier te turen.

 16. Kan ik me niet voorstellen, daat is nog bijna een jaar op teruggekeken .

 17. Wacht eens, met die laatste kom ik op vier! Je wilt me gewoon niet kennen.

 18. Ik tel er een in Brussel, een in Scheveningen en een in Utrecht (waarbij iemand boven ons in de gracht wilde pissen maar Heer Rozenwater raakte, later bleek dat opzet te zijn, iemand die meende dat hij door hem was opgelicht). Waar was dan de vierde?

 19. Scheveningen

  Maar eventueel tel ik Brussel niet mee, want toen verschijn je met schuilnaam.

 20. Oh er was er ook nog een in Den Haag, alwaar Heer Rozenwater alleen maar naar Hindoestaanse en Indonesische meisjes zat te lonken (en ik dus een dubbele portie bitterballen kom eten).

 21. Ja, wat zei ie toch… ‘wat een prachtexemplaar!’ of zoiets. Blauwbaard.

 22. By the way, in DSR’s gezelschap eet niemand een dubbele portie bitterballen, al dan niet dubbelgedipt. Dan is het vechten voor iedere kruimel chapelure

 23. Dress Code

  Na bijna acht maanden in de nieuwe coronamaatschappij is mijn corporate dress code afgezakt van rok en pump naar joggingbroek met gympen. Ik ruk me uit een digitaal overleg en help snel de bezorger bij het uitladen van de boodschappen. „Schiet eens op! Sommige mensen werken!”, schreeuwt de claxonerende man uit een wachtende auto.

  Sabine van Gastel

 24. Die man schreeuwt omdat ie denkt dat ze bij de deur loopt, vanwege de vrijetijdskleding. Vergezocht inderdaad.

  Dress Code met hoofdletters, pump (ev.) versus gympen (mv.)…tikkie nonchalant

 25. Ja Heer Rozenwater zat inderdaad stevig te drinken. Deze waargebeurde verhalen zijn kennelijk uit zijn herinneringen verdwenen. Geeft niet. We hebben het er niet meer over

 26. @HR
  Geef nou maar gewoon toe dat je hier ook wel eens meeleest -milde glimlachicoon-

  Vals en gemeen – tja…kaats-bal etc. Maarer is toch niets feitelijk onjuist gezegd. Hoe heb jij je dan terzake uitgedrukt? -grinikicoon-

  Vreemd, zoals je je meent te moeten bemoeien met wie DSR al dan niet omgaat. Kom je soms aandacht tekort? Moet DSR weer eens komen buurten?-milde glimlachicoon-

  A propos, wanneer krijgen we weer eens zo’n mooie koloniale kop? Of ben je door de verzameling heen?

  @APD
  Oei-oei… als dat nu maar goedgaat met die rechthartelijke verzoening tussen jou en HR….

  HR heeft op zijn site een achterafdraadje ingericht waar hij alle opmerkingen van DSR met een enigszins kritisch gehalte parkeert. Ook een ideetje voor de zich Heer Rozenwater noemende reageerder? Wat moet de niet -betrokken reageerder/lezer wel niet denken, dat de boerenprotesten weer zijn begonnen?

 27. HR krijgt trouwens de APD-Hypcrisieprijs: DSR in de beginjaren een aardige gentleman? Juist toen was er geen verbetener tegenstander van DSR, met allerlei akelige oproepen tot uitsluiting zelfs! Dan gedroeg toch HR zich juist als internet bully?

 28. Flink wat agressie, hier en in het hele land. Wat zo’n virus allemaal teweeg kan brengen! Of preciezer: de maatregelen waar niet iedereen zich aan wil houden. Coronaverklikkers wachten hun kans af. Gluren bij de buren.
  De boze toeteraar in dit ikje is er gloeiend bij. Heel goed ikje. Ook een vrouw in joggingbroek met gympen kan een serieus werkend iemand zijn.
  Zou die vent net zo ongeduldig zijn als Sabine de boodschappen aannam in een rokje (+bloesje) en pumps?

 29. Misschien was ie wel aan de dunne. Dat ga je natuurlijk niet van de daken schreeuwen.

 30. Van Halen

  Het is 1997, zomer en onze trouwdag. Op het feest zijn veel voetballers uitgenodigd, mijn man speelt bij een amateurvoetbalclub, vandaar. In het begin van de avond blijft de dansvloer tamelijk leeg. Totdat de dj het nummer van Eddie van Halen draait,JUMP. Twee mannen doen een voetbaltraining op de dansvloer, ze springen hoog in de lucht en duwen tijdens de sprong hun borstkast tegen elkaar aan. Uiteindelijk staat de dansvloer vol met voetballers die deze oefening doen.

  Het werd een geslaagd feest –met dank aan Eddie van Halen. En mocht u geïnteresseerd zijn: ik ben nog steeds getrouwd met deze voetballer.

  Yvonne Korten

 31. Yvonne doet haar achternaam geen eer aan. Wat een ge-uitleg in dit ikje. En de pointe is dat ze weleens naar muziek van Van Halen heeft geluisterd en nog steeds met haar man getrouwd is. Boeien! Not.

 32. Eddie van Halen is pas overleden. Maar dit ikje is geen eerbetoon, hoewel toch zo bedoeld.

 33. Hm, Heintje Davids-Rozenwater zegt wel erg vaak hier “niet meer te komen” en heeft meerdere “laatste reacties”. Kom jongen, zie de zon eens in het water schijnen, werp die wrok ver achter je en doe weer normaal. Veel leuker voor jou, mij en de meeste anderen. Niet moeilijk, kwestie van een knop, die moet enkel even om.

 34. Dansvloeren zijn aan het begin van de avond altijd leeg. Drank en tijd lossen dat wel op.

  Bijzonder druilerige pointe, met name de afsluiter – driestuiverromannetjesproza! Slechtste Ik-je van het Jaar Toenutoe.

  Ik zag vandaag tram nummer 51 richting Van Haelen stilletjes verdwijnen in de mist en op hetzelfde moment kwam er een (uiteraard Nederlandse) boomboxauto met het vreselijke lied ‘Als je nou niet springt’ voorbij. Ware het niet voor de pointe van vandaag, dan had ik het gewoon voor me gehouden.

  Kennelijk zat NRC bijzonder verlegen om een actueel Ik-je. Wie vanmiddag een instuurt dat ie de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede wel eens op TV heeft gezien, staat maandag in de krant.

 35. @HR
  Als jij hier de discussie opzoekt, dan voeren we hem, met permissie van de blogbaas, hier. Je poging om traffic te genereren op je gapendgrafsite gaat DSR maar eens niet bewilligen. -milde glimlachicoon-

  Dus je was met terugwerkende kracht kennelijk DSR’s grootste fan? Dat had je toen ook wel eens mogen zeggen.

 36. Ha, de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede is het Wereldvoedselprogramma. En mocht u geïnteresseerd zijn: daar werkt mijn dochter voor.

 37. Goedenavond, net slaap ingehaald (kan dit eigenlijk pawi?) en lees, hier, gelukkig makend nieuws:
  tRUmp geen Nobelprijs voor de vrede of ergens anders voor.
  Ventikje vind ik de leukste van de laatste twee weken.
  p.w.

 38. Fun

  Naast de badkamerspiegel in het keurige Duitse plattelandshotelletje hangt een briefje. Zonder bril kan ik net lezen: „Looking for Fun?” Eronder staat in kleinere letters waarschijnlijk een telefoonnummer, maar dat kan ik niet meer ontcijferen. Ik vind het nogal frivool voor deze omgeving van wijnboeren en de bietencampagne.

  Met bril lees ik later: „Looking for Fön?” Daaronder een verwijzing naar het badkamerkastje.

  Frank Hammecher

 39. Toch – niet dat ik de lezers op stoute ideeen wil brengen – kun je met zo’n fohn nog best wel fun hebben. Het enige dat je nodig hebt is een stopcontact en fantasie.

 40. Gefeliciteerd APD! Je hebt HR’s koppencompetitie gewonnen.

  Ben je er blij mee? Doorgaans laat je je er nogal smalend over uit.

 41. Zonder bril las DSR een tamelijk matig Ik-je. Met bril ook, met z’n ogen is dus maar weinig mis.

  Natuurlijk is het altijd goed om iets van FH te vernemen.

 42. Merkwaardig briefje. Waarom niet gewoon:”De föhn ligt in het kastje”. En waarom überhaupt een briefje? Waar zou die föhn anders liggen?
  Ha, wel mooi mijn eerste reactie met drie umlauts.

 43. Jaja, keiblij DSR. De meligste zijn de leukste en als je toch niets anders te doen hebt en weet dat je in het land der blinden verkeert … Voor de overige lezers, hier is de link naar het betreffende plaatje met het kopje: https://heerrozenwater.com/2020/10/09/afbeelding-voor-vandaag-1473/

  Indra doet raar, zoals jullie zien. Ze spreekt haar bewondering uit voor het feit dat ik daar mag reageren. Niet wetende dat Heer Rozenwater alleen maar sommige reacties, het lijkt wel naar willekeur, doorlaat. Er komt niets van mij aldaar rechtstreeks op de site. Hier is dat dus anders. Tja. Baas boven baas. Heer Rozenwater en Indra zouden ook een voorbeeld kunnen nemen aan mijn pogingen om de strijdbijl eindelijk eens te begraven. Ze wentelen zich echter liever in hun helse wrok. Mag. Kan. Maar blijf dus wel eerlijk, ouwetjes ….

 44. Kijk maar naar het onderstaande screenshot. Dit krijg ik iedere keer te zien als ik daar reageer. En heel af en toe wordt er iets doorgelaten door dat sneuneusje.

  Maar Indra wil graag het tegendeel geloven, en dat Heer Rozenwater degene is die “weer keurig de eer aan zichzelf” houdt “ondanks alles. Goed van je …”

  En Luvienna mag mij zelfs niet eens feliciteren van deze enigszins gezette of zeg maar gerust moddervette wraakgodin: “En ook Luvienna voldoet aan haar zichzelf opgelegde felicitatieplicht. We zijn hier allemaal veel te netjes…” Niets meer of minder dan een verkapte oproep om mij aldaar te negeren en met pek en veren te overgieten. Man man, zes jaar na dato.

 45. Tsja, dat spreekt voor zich – en werpt ook een heel ander licht op de eenzijdig door APD aangekondigde toenadering tot HR. APD heeft er een introotje aan gewijd en maakte daarna gewag van het gebrek aan reacties. HR heeft eea altijd ontkend en de feiten zoals APD ons die nu toont, spreken hem niet tegen.

  Was APD soms wat overhaast, om nog snel een Nobelprijsje voor de Vrede mee te kunnen pikken?

 46. Indra’s reacties zijn inderdaad zuur en wraakzuchtig – maar door op haar vermeende moddervettigheid te zinspelen, komt APD zelf ook onnodig wraakzuchtig over en geeft daarmee zijn moreel voordeel op.

  Zes jaar na dato? Kom-kom, de grote scheiding des geestes is van veel eerder – twee jaar oid?

 47. Het is zaterdag en waar ik ben regent het.

  Eh, als je verveelt, wat hoor je liever een tRumpie of een Obamaatje?

  Waar het regent ben ik:

 48. Moddervet was een goedmoedige referentie aan Indra’s meedoen aan een wedstrijd modderworstelen, ooit, vele jaren geleden. Zuurheid en wraakzuchtigheid kenmerkt inderdaad de site van de buren, maar ik blijf er blijmoedig onder. Wraak en zuurheid slaat altijd terug op degene die het uitoefent, niet op het slachtoffer van de wrokgevoelens.

 49. @Tim
  Obama is niet verkiesbaar, nostalgie heeft geen zin.

  Trump heeft trouwens meer vredesakkoorden in het Midden-Oosten gesloten dan O. Raar maar waar.

 50. @Schrijf
  Raar?
  Netanyahu en o.a. Saudi’s zijn allemaal even crimineel corrupt als tRUmp en doen er alles aan om deze omkoopbare hansworst in het WH te houden.

  Denk jij dat het virus door Xi of ondergeschikten de wereld is ingeholpen om deze mobpresident een les te leren over geen respect hebben voor mensenlevens?
  Ach wat doe ik nu? Vragen over wereldpolitiek stellen aan een provinciaal!

  Niet erg onaardig bedoeld.

 51. Geen provincialer provinciaal dan de inwoner van de zich zelfoverschattende hoofdstad van een zich zelfoverschattend landje. -milde glimlachicoon-

  Tim is duidelijk aan dezelfde medicijnencocktail als president Trump.

 52. M’n h geenje een 8- gegeven hebben met een enthousiast ‘Doorgaan!’.
  In tegenstelling tot wat jij en am cc paannemen ben ik en niet in Amsterdam geboren en woon ik daar al met al en ook zonder al weer enige tijd daar niet alleen. Als je kilometers met een grote beer van een 🐕 door natuur wilt sleuren kom je al gauw beneden de rivieren die ijzertijdelijk NL haar charms en fish gaf.
  Ach kom toch @Timmer je lult maar wat in afwachting van de wekelijkse wip. Grapje hoor, de frequentie en het tijdstip deel ik niet …ñj́

 53. Het knippen en plakken met een Nokia en mijn duim gaan mij niet erg goed af, ook nuchter niet.
  Waarom weet ik niet maar hier en daar (en al enige tijd) komen er flarden van flarden van reeds verwoorde gedachten door een nieuwe reactie. Het gebeurd wel vaker op oneven dagen dan op een boot.

 54. Goedemorgen Bas, goegemeente en
  @Recht
  Mijn excuses. Mijn flauwe truc is echt schoolkrantniveau, net als dat slechte humor einde bij DWDD. Dat de zogenaamde mens (fuck arbeider zouden we zeggen bij de werknemerafdeling) verheffende VARA zich daarmee inlaat!?! Voor het eerst heb ik medelijden met het Koninklijk Huis, men zegt dat WA erom moet lachen maar ik vermoed dat hij erom huilt en Maxima vliegtuigbewegingen maakt. Haha, wat een lol.
  Geen politiek hier, ik geloof dat dit APD zijn wens was, en die van Bas vV is.
  En dus een stukje Bill Clinton (geschiedenis), destijds was ik een fan, nu geloof ik dat zijn gerommel met een intern een halsmisdrijf is, voor een President. Het heeft miljoenen (!) gekost, zijn agenda verscheurd en zijn nalatenschap en de toekomst van zijn vrouw vern==kt.
  Ik beloof deze week alleen ikjes gerelateerde content te plaatsen.

  (nu nog even schrappen, maar beter dan een bijdrage of twee eerder, dan wordt het onbegrijpelijk.)

  PS
  Mijn blog bestaat nog, alleen het .org is vervallen want dat werd te duur voor wat? Ik heb geen voordeel ontdenkt. Waarschijnlijk wel voor Bas met honderden zoniet duizenden views, clicks en volgers. Ik probeer daar, als ik het niet vergeet, verder te gaan waar ik hier (vinden wij, ik en het management, grap Bas) moet stoppen.
  Over mijn korte slaapziekte en mijn uit bed vallen, ook van de wc, als een opgewonden schroef die zich plots ontspant. Zou het geweldig vinden als ene p zou meelezen.

 55. Schroef MOET zijn Veer. Meer corrigeer ik niet want dan kan je aan de gang blijven; als een schrijver diarree heeft verlangt hij naar een writersblock.
  Tja, noch verheffend noch leuk, dat ben ik, dit is mijn MOTTO; ik zette mijzelf kort voor de meet voor het blok dus dan krijg je dat.
  O, pawi, stuk of wat ikjes terug: zij rukte zichzelf uit haar digitaal overleg. Iemand anders uit iets rukken is heel wat anders dan je zelf ergens uit /aan ontrekken denk ik dan. Ik ruk mijzelf (mijn hoofd) wel eens uit de koelkast, in de nacht, maar dat zie ik mijn verse echtgenote nog niet doen.

 56. We boffen toch maar dat Tim de tijd neemt om, naast zijn drukke werkzaamheden aan Instituut Clingendael, ook hier zijn lavalamp te laten schijnen voor wat nadere duiding van het wereldgebeuren -mild-waarderende glimlachicoon-

  Was hij destijds niet aan de boemel geweest toen de NOS belde, dan was nu hij ipv Maarten van Rossem beroemd geweest -milde glimlachicoon-

  Als tierende pad benaderd hij de onovertroffen George Costanza. DSR ziet ‘m graag passeren -milde glimlachicoon-

 57. We hadden in onze maandenlange onderhandelingen eigenlijk afgesproken dat Tim zich een beetje zou inhouden, vooral in de nachtelijke uren,maar goed, het is niet anders en laten we mild voor elkander zijn.

 58. Oei, mij bereikt een heel droevig bericht. Afgelopen week, dinsdagochtend, is helaas de liefste van Ilona overleden. Zij heeft mij gevraagd dit te melden. Lieve Ilona en familie, heel veel sterkte met het verlies van Gijsbert. Moge hij rusten in vrede.

  Jullie avontuur in China, waaraan hij zelf ook heeft meegeschreven, staat alhier op de site als een monumentje van waardering en liefde. Bloemen op een boom die tot de hemel reikt

 59. Ilona, je had het al laten doorschemeren, maar nu is het harde werkelijkheid geworden.
  Heel veel sterkte de komende jaren!

 60. Heel droevig Ilona, je was er al lang erg mee bezig en bezorgd over.
  Ik wens jou en je gezin veel sterkte .

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: