Zo’n ooievaar

 

Zo’n ooievaar
 

Ach lachen jullie maar
voor mij is het een heel raar
beest zo’n ooievaar
Grote bek en witzwarte veren
staat de hele dag langs kanalen en meren
de rust van visjes en kikkers te versjteren
jammer is dat het beest elluk jaar
weer terug komt met veel misbaar
stomme ooievaar.

 

 

ramirezi's ooievaar

 

 

 

Uit: Hard voor de Natuur ©2010 Apiedapie; voorpublicatie; eerder verschenen op www.drasties.com, met dank aan ramirezi voor het plaatje van die stomme ooievaar.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

9 gedachten over “Zo’n ooievaar”

 1. Ik dacht dat je hier echt wilde gaan schrijven en er dus geen doorlink-gebeuren van wilde maken?

 2. Hoi Edu! Wat geweldig dat je me zo op de voet volgt! Kijk nog eens ff in mijn welkomstbriefje als je wilt. Ik ben het hier een tikkie aan het uitproberen. Al heel veel geleerd, fontjes, opmaak, een fotootje hier en daar. Ziet er al een stuk beter uit dan gisteren, vind ik. Zo’n versje van zo’n ooievaar staat er prima op met dat lettertype, in het midden gecentreerd, fotootje van ramirezi die me inspireerde erbij … Mag toch?
  Ik heb gisteravond heel wat rondgesnuffeld op andere vkblogs, heel veel plan- en knipwerk elders, wat prima is, en sommigen copieren zelfs alleen maar wat anderen gemaakt hebben. Met hooguit wat commentaar.Ik plak een beetje uit de oude doos, maar wel uit mijn eigen ouwe doos.
  En zodra ik tijd en inspiratie heb, komt er vast ook wel wat nieuws. Zoveel lezers van die ‘andere site’ zitten hier niet, neem ik aan. Maar laat maar ff weten wat je er op tegen hebt. Voorlopig blijf ik nog wat door snuffelen in mijn ouwe werk. En als ik wat leuks tegenkom dan … hopla … staat het zomaar ook hier!
  Groetjes!
  Apie

 3. Hoi Paco! Dank je! Ik heb even op je blog gekeken, ziet er goed uit, ik ga een eind met je mee over wat je over het nieuwe minderheidsduo schrijft, en ook je opvatting over die coketurner spreekt me aan, waar bemoeien mensen zich mee? Hypocrisie ten top. En ja, ik broed nog op een statement … let maar op, als ik wil dan kan ik vlammen als geen ander.

 4. @Apiedapie
  Ik heb niets tegen ‘oud’ werk. Wel tegen het doorlinken naar een website buiten het VK-weblog. Als je daar zonodig bezoekers wilt hebben, moet je daar schrijven en niet hier denk ik dan. Hier plaatsen: geweldig en leuk! Maar zonderdie doorlinking.

 5. Dank edu, je mening is duidelijk. Ik ben het er niet mee eens. Het is geen kwestie van doorlinken, maar het geven van credits, bronvermelding bij eerdere stukjes. Nieuwe stukjes zullen geen link naar drasties bevatten. Ik heb eens gekeken, maar het hele vkblog staat werkelijk tjok en tjokvol met links naar andere sites. Overigens: ik ben op drasties slechts te gast, zoals hier, de sites zijn niet van mij, ik wil alleen maar, zoals de meeste schrijvers ‘gelezen’ worden, waar precies vind ik niet zo belangrijk. Layout, opmaak en lezers hier vind ik prettig en voel ik me bij thuis overigens.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: