DSR? Die vindt u in het slachtofferschap (23)

“Ik ken een Aapje, dat tikt zich lam bij het schrijven van een voorprogram, een podium biedend aan “grote” sterren. Maar wat dat aapje niet beseft: hij overtreft z’n sterren verre!”

En dan weet je als blogbeheerder weer waar je het allemaal voor doet. Het gedichtje is gemaakt door Indra en kwam precies op tijd.

Natuurlijk, het gaat hier om de roemruchte Eindoordelen van De Schrijvende Rechter (DSR) over de “ikjes”, die anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC, Ze verschijnen in het reactieveld hieronder rond een uur of twee in de middag, Maar soms loopt de discussie tussen de reageerders uit de klauwen. Dan zou je er als blogbaas het liefst het bijltje bij neergooien. Vorige week moest er zelfs met een IP-ban worden gedreigd, toen een heuse hetze tegen DSR dreigde te ontstaan. Reacties zoals die van Indra zorgden ervoor dat de blogbaas toch nog fluitend zijn werk bleef doen.

oceaanstomer

Ook Heer Rozenwater hielp met zijn “Hij verdient wagonladingen en een oceaanstomer vol met complimenten!” Over wie hij het had? Juist! *bescheiden glimlachicoontje*

Internetpineut DSR lijkt intussen uit vorm. Zijn eindoordelen (v/h met een hoofdletter geschreven) zijn vlak en ongeinspireerd. We konden vorige week slechts een (schrijve: 1) uitschieter naar boven noteren, maar die mocht er dan ook kei zijn: “Enfin, de inzender lijkt straalverliefd te zijn geworden op de imposante vijftiger en had haar kennelijk het liefst op tafel tussen de bieflapjes afgekloven. Dat is toch een verrassende, onalledaagse pointe.”

Klare taal blies haar potje duchtig mee met een terloops “Zo’n echt hedentijds geiten-ikje …” Een paar dagen erna deed ze het nog eens dunnetjes over met “Het verontwaardigd wegbenen na een klacht is niet zoals het hoort. Dus waarom zou ze dat mens, dat thuis niet gaat koken willen zoenen?”

Ut deed zijn duit in het zakje door DSR met een gepikeerde potvis te vergelijken.

DSR had het moeilijk vorige week. Iets dat Maduro goed zag, waarna hij de voormalige kappersbediende uit Brussel onmiddellijk een hart onder de riem stak met zijn “DSR? Die vindt u in het slachtofferschap“-constatering. Ut deed zijn duit in het zakje door DSR met een gepikeerde potvis te vergelijken.

Ook verder was het puur kwaliteit wat de klok sloeg hier op apiedapie.com. Het mooist vonden wij nog een ode aan de mannen die Heer Rozenwater presenteerde. Hij deed dat helaas zonder bronvermelding, laten we niet hopen dat hij dat bij de buurman heeft geleerd. De lofzang is zo mooi dat we hem hier volledig citeren:

Ode aan de mannen

Ik vind de mannen mooi, die karakter hebben, die zich niet schamen om zichzelf te zijn, die een vrouw zien als een vriend en potentiële lover. En nooit in hun hersens hebben dat ze daar machtsspelletjes mee moeten spelen, om zich beter te voelen. Die verrukt, vertederd en geil worden als de vrouw waar ze gek op zijn klaar komt. Die gek op een vrouw zijn die met verwarde haren rondloopt, en met een vurig betoog staat voor wat ze zegt. Die, als ze door draait, haar met één simpele zin aan het schateren krijgt. Die door hun humor alleen al, een vrouw kunnen erotiseren. Die er niet mee zitten dat ze een buikje hebben, dat ze een stoppelbaardje hebben, dat hun vel niet meer strak zit, omdat ze begrijpen dat het daar niet om draait. Mannen die warm kunnen lopen voor een schrijver of dichter of componist, en dat met genoegen delen met hun lief. Die narrig zijn, openlijk onaanspreekbaar als ze net wakker zijn, of gewoon bek-af. Mannen die zich niet meer hoeven te bewijzen, omdat ze snappen dat dat afhankelijkheid betekent, iets waar ze allang overheen zijn gegroeid. Die mannen dus.

De prijs voor de 100e reactie (een biologisch flesje wijn) ging deze week naar Mopperkont, die een beschrijving van zijn buurman (“die in zijn voortuin een bordje heeft geplaatst met de tekst‘ poepen doe je in je eigen tuin’ “) liet volgen door een droog “Ik heb ‘m overigens nog nooit kunnen betrappen.” *slappe lach momentje hier achter het dashboard* Ook bij Luvienna staat binnenkort een fles wijn op de stoep, voor haar 200e reactie en heel veel meer.

pollewopEnfin, dat was dus allemaal vorige week. Nu wordt het hoog tijd voor weer een nieuw weekje genieten van iedereen en alleman. En wie weet voegen lummel (die ditmaal vooral bezig was bij de buren en daar wat vlegelstreken uithaalde), en Afzender er zich ook weer eens een keertje bij. Scrol dus gauw naar beneden, interact met uw medereageerders, zeg rustig wat het ikje van de dag bij uzelve losmaakt. En de puike eindoordelen van vroeger blijven te raadplegen voor ieder die dat maar wil. Veel plezier!

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

216 gedachten over “DSR? Die vindt u in het slachtofferschap (23)”

 1. De blogbaas heeft zijn best weer gedaan, gerekend naar het aantal lettertjes, al zit er ook de nodige hete lucht bij in de vorm van prijzen voor honderste plaatsen.

  De als sneer bedoelde opmerking dat DSR slechts een uitschieter naar boven had in zijn Ik-jesbespreking stelt DSR tevreden met de wetenschap dat dit 100% meer is dan de meeste medereageerders doorgaans weten te presteren.

 2. Hoe gaat dat doorgaans? Geen Ikje op een feestdag?

  Raar eigenlijk, want de rest van de NRC-site wordt gewoon gevuld.

  En zou het niet logischer zijn dat er de na (*accenttekentjeicoon*) de vrije dag geen krant zou verschijnen.

 3. Als je die inleiding van de BlogBeheerder leest, de samenvatting van het voorafgaande, dan denk je toch: wat een keigezellig blog is dat hier toch!
  @Dsr, accenttekentje-icoon lijkt me een beetje dubbelop.

 4. @M
  Als er op de a van ‘na’ een accent had gestaan, dan was het dubbelop geweest. Nu niet.

 5. @M
  Wat betreft de samenvatting, je zou dat inderdaad kunnen denken.

  Maar de trouwe lezer weet: ’t is een haathok met een gezellig behangetje.

 6. De intro mag er zijn, maar voor mij blijven het Eindoordelen met een kapitaal. Johan Cruijff scoorde vroeger ook niet elke wedstrijd een hattrick. De ‘tegenstander’ (het Ikje) is doorgaans ook niet zo’n béétje weinig inspirerend. Futloos is nog een eufemisme. Dan kan je niet verwachten dat iemand dagelijks piekt. Mij hoor je dus niet mopperen op ons Rechtertje, wiens mond groot maar hart klein is.

 7. Dank je, Kees. En je weet, zonder jullie geen intro. Het zijn de krenten uit de pap van de vorige week. Ik schrijf het slechts tesaam *bescheiden glimlach icoon (die uit het valse schap”

 8. Weer een prachtige samenvatting van de afgelopen week.
  De nieuwe week begint met een exotische foto en een esoterisch gedicht van Indra.

 9. @APD
  Tsja, het cursief is geen officieel toegestane spellingsvariant (ja, daar trekt DSR zich heus wel iets van aan).

  Bovendien, kan iemand me vertellen hoe je cursief creeert?

 10. Prachtig, Keessie!

  Heb je nou alvast een oranje shirt aan op je portretje? Of is ’t een luchtig juichpak?

 11. Wat een alleraardigst olifantje in de intro trouwens.
  Waar kun je meer van dat soort lieve diertjes vinden?

 12. Cursief maak je door een i of em te zetten tussen de groter en kleiner dan haakjes die je kent van het vetdrukken (dat doe je zols bekend door een b of een bold te plaatsen).

  Het olifantenplaatje krijg je als je op “tante Pollewop” googlet, ik heb me dit keer niet verdiept in betekenis of achtergrond.

 13. Kan dat hier ook b of bold? Dacht dat je ‘strong’ moest gebruiken.

  Geen sjoege bij Tante Pollewop – maar nou heb jij ook een speciale google-versie, waarin het urban dictionary om de haverklapt opplopt.

 14. DSR, tegenwoordig kan ook b, leuk he? Niet vergeten het weer af te sluiten met de \b.

  Ut, het oudere broertje in ieder geval niet, en da’s keileuk voor hem.

 15. Voor de expats onder ons, dit is Keessie in een juichpak, lekkere bos pikzwart haar had hij toen nog, daar ga je vanzelf van juichen.

 16. Rechtertje, als het al een juichpak is, dan voor de Rode Duivels. Want het shirt is knalrood zonder een vleugje oranje. Broek mag in kleur naar keuze, want die Belgen zijn niet zo mal als ‘wij’ hier in Holland.

 17. @K
  ’t was misschien knalrood toen je ’t kocht, maar ’t laat er zich nu moeilijk aan afzien.

  Reken er trouwens maar op de het WK hier in Belgie meer leeft dan in NL, voor zover k kan inschatten, includsief volksonwaardige gekkigheden.

 18. Ik dacht dat die juichpakken alleen beneden de rivieren bekend waren. Maar zelfs onze blogbaas, die zich per internationale trein, eerste klasse wel te verstaan door Europa laat vervoeren, is op de hoogte van het sukses van de Tilburgse kapper Roy Donders met zijn luchtige creaties.

 19. Klare taal, als blogbaas van een op Nederland georienteerde site moet ik me beroepshalve op de hoogte houden van het belangrijkste nieuws in het vaderland. Ik lees daarom online volkskrant, nrc en nu.nl en kijk npo en BVN. Valt niet altijd mee, maar elk beroep heeft zijn schaduwkanten.

  Een dag zonder ikje, een dag zonder eindoordeel .. ik heb ze niet eens gemist, het was ook vandaag weer keigezellig hier. Da’s toch goed om te weten, voor het geval het ikje ooit wegvalt, oh dag der dagen, wanneer gaat dat dan eindelijk gebeuren, dan blijft het hier bereleuk. Hetgeen een rustig gevoel geeft. Want ooit houden die dingen op.

 20. Apie… Formidable…. om het maar eens met Stromae te zeggen!

 21. Blijf binnen nu, ga niet onder bomen schuilen, zeker niet die van Landgraaf, er is noodweer op komst! (kijk, dat weet ik dus ook, het weer in Nederland, hoe is het mogelijk he? Ik overweeg een dagelijks weerpraatje als daar belangstelling voor is, ook filemeldingen kunnen worden verzorgd).

 22. Nou APDP, jij vervangt hier helemaal die oubollige wereldomroep, intercontinentaal, internationaal, zelfs provinciaal sla je je slag.

  Die suffe fileberichten in de trant van : bij Weert ben ik maar weer omgekeerd die hoef ik eigenlijk niet te horen.

 23. Complimenten aan de blogbeheerder voor zijn onovertroffen intro en dat al op zondag!

  De ode aan de mannen komt van één van mijn Facebookvriendinnen die liever niet hier in het zonnetje wordt gezet.

 24. Binnenkort een flesje wijn op mijn stoepje, jay! Per internationale trein vervoerd?
  Zet hem maar wel even binnen Apie, anders wordt-ie nog meegeratst door een postbesteller of een flinke ekster. Trek je niks aan van de killer cats, die voelen aan of het goed volk is en zullen je hooguit een kopje geven.

 25. @L
  De sleutel ligt onder de deurmat zeker , en de rozenblaadjes wijzen verder de weg?

 26. Oma

  Mijn oma van 95 is ernstig aan het dementeren. Over de telefoon bespreek ik dit met mijn moeder. „De laatste keer dat ik oma zag, had ik niet het gevoel dat ze nog enig idee had wie ik was.”

  Waarop mijn moeder zegt: „Ja, maar oma had altijd al moeite om jou en Sandra uit elkaar te houden.”

  Met piepende stem antwoord ik: „Mam, ik ben Sandra.”

  Sandra Kort

 27. Haha! Goeie grap van moeders, die vervolgens “pwned! kraaide en opstond om nog eens een lekker bakkie in te doen.

  Ja, kun je net denken natuurlijk. De wezenloze titel kondigde al aan dat we weer in het NRC-Ik-universum waren aanbeland, waar de ouwetjes dementeren en hun familie doorgepureerde pointes aanleveren.
  Eindoordeel: 6+ (zegge: zesplus)

 28. @L
  Als van een sleutel geen sprake is, woon je kennelijk om een WC, met een draaislot.

 29. Heb zojuist die ‘ode aan de man’ van HR eens gelezen.

  Dat gaat dus over mannen die er vooral op zijn ingesteld vrouwen te behagen en die zich voor de rest bij het leven hebben neergelegd.

 30. @D
  Je bent niet duidelijk. Als je zegt ‘Als van een sleutel geen sprake is’, bedoel je dan nooit of bedoel je in dit geval?

  Maakt nogal uit.

  Los daarvan: hoezo zou ik zonder sleutel om een wc met draaislot wonen? Zou ook een haakje kunnen zijn. Of een voet tussen de deur. En waarom zou ik ‘om’ een WC wonen?

 31. @L
  Dat valt moeilijk te zeggen – op basis van je uitlatingen over de sleutelsituatie ter plaatse kan DSR geen definitieve uitspraken doen. ’t is aan jou om helderheid te scheppen.

  om=in, uiteraard.

  Een haakje is mogelijk, maar lijkt me wat te low-tech voor jou. Misschien gebruik je een stoel tegen de deurkruk, maar dat neemt nogal wat ruimte in.

 32. Rozenwatertje, wat moet ik me bij “Facebook-vriendinnen” voorstellen? Hebben die niet een goed advies voor je haarverfplan, en dan met name die vrouw die van pleasers houdt?

 33. We gaan dat gedrocht, want was is ’t slecht geschreven, eens zin voor zin deconstrueren. Die zgn. ode is niet meer dan het verlanglijstje van een moeilijk vrouwmens, wier gloriejaren achter haar liggen.

  ‘Ik vind de mannen mooi, die karakter hebben, die zich niet schamen om zichzelf te zijn, die een vrouw zien als een vriend en potentiële lover.’
  [Gemeenplaatsengalore – de glaasjes rode wijn en strandwandelingen zijn van de kar gevallen]

  ‘En nooit in hun hersens hebben dat ze daar machtsspelletjes mee moeten spelen, om zich beter te voelen.’
  [Die mevrouw is kennelijk ooit bedrogen, mogelijk voor een jonger exemplaar ingeruild. Wat een kwaaigheid spreekt er uit dat ‘hersens halen’]

  ‘Die verrukt, vertederd en geil worden als de vrouw waar ze gek op zijn klaar komt.’
  [Dus likken als Lassie met een meer dan milde glimlach is vereist. Over reciprociteit wordt niet gesproken. Sterker nog, daar mag je waarschijnlijk geeneens aan denken, want dan deug je niet,]

  Die gek op een vrouw zijn die met verwarde haren rondloopt, en met een vurig betoog staat voor wat ze zegt.
  [Lekker slonzen in je juichpak, die vent moet ’t maar goed vinden. meningen worden op scherpe toon verkondigd, tegenspraak wordt niet op prijs gesteld]

  ‘Die, als ze door draait, haar met één simpele zin aan het schateren krijgt.’
  [Bij doordraaien -eufemistisch voor hysterische onredelijkheid – dient de man precies te zeggen wat mevrouw op dat moment wil horen. Pacifistische gedachtenlezers staan bij mevrouw in de gunst]

  ‘Die door hun humor alleen al, een vrouw kunnen erotiseren.’
  [Altijd een merkwaardige combinatie. Heb het idee dat ‘Ken je een mop – twee tieten in een envelop niet gaat werk]

  ‘Die er niet mee zitten dat ze een buikje hebben, dat ze een stoppelbaardje hebben, dat hun vel niet meer strak zit, omdat ze begrijpen dat het daar niet om draait.’
  [Want zij zit ook niet strak in d’r vel, heeft geen zin om d’r benen etc. regelmatig te scheren enom door regelmatige oefening de boel een beetje strak te houden]

  ‘Mannen die warm kunnen lopen voor een schrijver of dichter of componist, en dat met genoegen delen met hun lief.’
  [Op zich weinig op tegen – hoop dat lief zich ook opensteld voor artiesten die niet meteen in haar smaakpalet passen; en er op haar beurt niet op staat haar bemoedigende wellnessschrijfsterinnen en klankschaalcomponisten te delen met de man]

  ‘Die narrig zijn, openlijk onaanspreekbaar als ze net wakker zijn, of gewoon bek-af.’
  [Ja, dat krijg je dan vanzelf op den duur. Maar ’t hoeft niet per se te worden aangemoedigd]

  ‘Mannen die zich niet meer hoeven te bewijzen, omdat ze snappen dat dat afhankelijkheid betekent, iets waar ze allang overheen zijn gegroeid. Die mannen dus.’
  [Ouden van dagen, zonder ambitie, van het leven verzadigd, dus.]

 34. @D

  Je begint zelf over sleutels, al dan niet reserve, deurmatten en WC met een draaislot. Hoezo moet ik dan duidelijkheid verschaffen? Maar ik ben de beroerdste niet dus ik kan je dit vertellen: er ligt bij mij geen sleutel onder de deurmat. Sterker nog: ik heb niet eens een deurmat. Wel binnen, maar daar ligt ook geen sleutel onder. En mijn WC is ruim genoeg om een stoel onder de deurkruk te plaatsen, als ik dat zou willen (wat ik niet doe).

 35. @L
  Onder de spreekwoordelijke deurmat bedoelde DSR uiteraard- het kan net zo goed een bloempot zijn.

  Een ruim toiletpaleis dus. Misschien is wel een woonwagen of treinwagin die achter je huis staat?

 36. Wat een analyse van de Ode aan mannen, een vrouwenschuwende, sikkeneurige izegrim waardig. Opgesteld ongetwijfeld in de mancave. Met hangslot, haakje, of stoelbarricade. Waarschijnlijk alledrie.

 37. De reactie vanuit Kamp Kenau is weer even voorspelbaar als ondoordacht.

  Best L., lees het nog eens door, de ode en de Analyse – en wees dan zo eerlijk, als is het alleen maar voor jezelf, dat DSR op sommige punten wel eens gelijk zou kunnen hebben.

 38. DrsP zou wel iets moois kunnen maken van die zgn Ode aan de vrouw
  of gehakt ervan maken minstens.

 39. Dsr

  Dsr is ernstig aan het dementeren. Over de telefoon bespreek ik dit met de blogbeheerder. „De laatste keer dat ik op Dsr reageerde, had ik niet het gevoel dat hij nog enig idee had wie ik was.”
  Waarop de blogbeheerder zegt: „Ja, maar Dsr had altijd al moeite om Pimm’s en Maduro uit elkaar te houden, je weet toch, was altijd vol van zichzelve en hij dronk altijd te veel. Soms schreef ik, als Dsr weer ‘ns onmachtig in de goot lag, zijn comments. ”
  Met brommende stem antwoord ik: „maar Apie, ik ben Maduro.

  Maduro

 40. Pardon, het was een “Ode aan de man”, nou ja een kniesoor die daar oplet.

 41. Die ode is hilarisch en schreeuwt er gewoonweg om weggehoond te worden. Je ziet haar voor je, het type vrouw dat dit geschreven heeft.
  Een aardige deconstructie Rechtertje, al had je het voor mij nog wel wat vetter aan kunnen zetten. Ik zie uit naar een poging van Apie.

 42. @K
  ’t was ook maar voor de vuist weg, K. Ben benieuwd welke vette aanzet je in gedachten had.

  Grappig dat die ‘odeo’ hier dagenlang kan staan zonder dat er iets gebeurd en nu moet ’t van jou opeens van jetje.

  @webbaas
  Vorige week werd DSR de dood door de kogel toegewenst. Deze week is DSR onderdeel van een fantasie waarin hem kwaadaardig hersenversterf wordt toegedacht.

  Had er in plaats van ‘dementeren’ ‘kanker’ gestaan, dan was er waarschijnlijk spoorslags opgetreden, maar het lijkt me dat dat in deze ook wel gerechtvaaardigd is nav M.’s smakeloze reactie.

 43. ‘Attentie attentie, Dsr vindt u nog steeds in het slachtofferschap.’

 44. ‘Attentie, attentie, Maduro is gevallen. In de herhaling’.

 45. ‘Gotspe-alarm in een straal van 100 meter rondom M. Kleuterklas wordt ingevlogen voor wat-je-zegt-ben-je-zelf chant’

  En nu is het mooi geweest en scheien we ermee uit *milde glimlach-schuss-icoon*

 46. Kom jongens, effe dimmen weer. DSR, de Integriteitscommissie adviseert negatief mbt sanctionerend optreden nav ‘ernstige dementie’. Maar er gaat een lt-werkgroepje kijken of de lijst ernstige ziekten niet aan herziening toe is. Gevoelsmatig heb je namelijk best wel een punt. Enfin, we wachten het af. Gaarne enige matiging aan beide zijden (met name M.).

 47. Rechtertje, je kunt op een heel waardige manier dement zijn. Ik heb dat van nabij gezien. Als je maar nooit het soort man wordt dat in die ode wordt bewierookt. Want dan is het pas echt met je gedaan.

 48. Websitebeheerder! DSR bedreigt me met een Schuss, dat is dus een doodsbedreiging! Dsr wenst mij een kogel toe. Kan dat hier zo maar?!

 49. Het gaat hier wel rap, zo weer een nieuwe paragraaf, ja die Ode is wel meer een blamage , goed beschouwd.
  M. met die nieuwe naam blijft toch een déjà vu, de toon blijft hetzelfde, ook woordgebruik en stokpaardjes veranderen niet, net zoals je iemand herkent die steeds de verkeerde klemtoon legt op een bepaald woord.

 50. @M
  Jazeker, da’s Duits voor ‘bam’, een soort van afsluitende paukenslag.

  Heb je weer wat geleerd vandaag, nietwaar? *milde glimlachicoon*

  @K
  Natuurlijk kan dat, maar voor de veel mensen wordt ’t maar al te gauw onwaardig lijden.

  DSR is het met je eens over je kwalificatie van de ode-man, als je dat uberhaupt nog een man mag noemen.

  Toch voelt HR zich er kennelijk door aangesproken en APD sprak over “De lofzang is zo mooi dat we hem hier volledig citeren”.

  Dat geeft toch te denken over de toestand van beide heren, of in ieder geval over hun beider kritisch vermogen.

  Maar we kennen ze inmiddels ook wel zo goed dat we weten dat ze 1) alles wat de schijn van lof of opstrijkerij draagt voor zoete koek slikken 2) vooral als eea aan een vrouwspersoon wordt toegeschreven.

 51. DSR stemt in met het Oordeel van de Integrieteitscommissie en acht zichzelf de morele winnaar van de schermutseling *zeer milde, voldane glimlachicoon*

 52. @D 15.52

  Jij gelijk hebben? In welk universum?

  Die analyse is typisch de reactie van een exemplaar van het mannelijk geslacht dat verwacht dat het wijfje ja en amen zegt – als hij haar toestemming om te spreken heeft gegeven – op alles wat hij uitkraamt, vindt dat vrouwen het minderwaardige geslacht zijn, onredelijk, hysterisch en primitief, waar Echte Mannen natuurlijk met een grote boog omheen lopen zolang dat vrouwvolk nog niet getemd en gedrild is.

  En met die houding probeert te verbergen dat hij eigenlijk doodsbenauwd voor vrouwen is.

 53. Luvienna, ik ben het grotendeels met je eens, maar alleen niet met de woorden die je gebruikt. Waarom “wijfje” minderwaardig, hysterisch etc, dat zijn woorden die niet in mijn vocabulair in zo’n apologie thuis horen. Met zulke woorden diskwalificeer je jezelf

 54. DSR is een seksist en Luvvie mijn natuurlijke bondgenoot maar ik moet eerlijk bekennen: ik moest erg hartelijke lachen om DSR zijn analyse van “de ode aan de man”. Veel te hard misschien wel. Misschien heb ik teveel spirituele Facebookvriendinnen (wellnessschrijfsterinnen en klankschaalcomponisten) die precies weten waar een man aan moet voldoen.

  @Keesie, nee, dieFacebookvriendinnen vraag ik niet om advies op haarkleurgebied want daar hebben ze geen begrip voor. Het draait volgens die dames niet om de kleur van mijn haar.

  @DSR, “Toch voelt HR zich er kennelijk door aangesproken”. Ik plaatste de ode aan de man met de toevoeging dat ik na een paar regels ben gestopt met lezen.

  Verontrustend dat DSR mijn toevoeging vergeten is. Misschien geen slecht idee eens een arts te raadplegen.

 55. @KT

  Je bent het grotendeels met me eens maar woorden als wijfje, minderwaardig en hysterisch passen niet in dit discours? Dat moet je uitleggen; het zijn geen scheldwoorden of schuttingwoorden, ik gebruik ze niet om DSR mee aan te duiden maar om aan te geven hoe DSR in mijn ogen vrouwen ziet, dus waarom zou ik me daarmee diskwalificeren?

 56. @HR
  Je schat de leeswaardigheid van je reacties kennelijk te hoog in.

  @L
  DSR is bang dat hij niet aan je ideale vijandsbeeld kan voldoen.
  Je had op z’n minst kunnen wachten op zijn ‘ode aan de vrouw’.

  Totnutoe laat jij je juist kennen als ubersexist *milde glimlachicoon*. Mag best hoor.

  Vergezocht maar niet onmogelijk: zeer bevreesd voor machtspelletjes, hysterische trekjes, vriendin van HR….het is Miep!

 57. @L
  ‘hoe DSR in mijn ogen vrouwen ziet’?

  Daar heeft DSR zich niet over uitgelaten. Hij heeft slechts zijn licht laten schijnen over een (schrijve: 1) exemplaar. Niet zo generaliseren, pop.

 58. Tekort

  Mijn huisarts verwijst mij naar de poli Oogheelkunde in het ziekenhuis. Als ik daar langsga voor een afspraak tel ik vijfentwintig mensen in de wachtkamer. Aan de balie krijg ik te horen dat ik over acht weken aan de beurt ben.

  „Bestaat er een tekort aan oogartsen?”, vraag ik aan de dame die me helpt.

  „Nee hoor”, zegt ze droogjes, „er zijn te veel patiënten.”

  Clemens Kortenbach

 59. Ja, met zo’n niksje kun je maar beter zelf de lachband aanzetten (‘droogjes’) om de pointe aan te kondigen.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 60. Zo’n popi afkorting als ‘poli’ doet er ook al geen goed aan. Waarom dan toch geen ‘polikliniek’?

  En dat terwijl de oogheelkunde ons zoveel moois heeft geschonken, neem bijvoorbeeld (met een beetje hulp van Wikipedia) het Utrechtse Ooglijdersgasthuis, ook wel onder meer het ‘Nederlandsch Gasthuis voor Behoeftige en Minvermogende Ooglijders genoemd’.

  Dat is toch een naam als een gedicht?

 61. Luvienna, ik vind die woorden denigrerend en zou ze nooit over mezelf of over jou gebruiken.

 62. Het bijzondere aan de pointe van vandaag ontgaat me. Vraag en aanbod mismatch kan uiteraard zowel in termen van tekort als teveel worden gezien. What’s new? What’s grappig? Of wordt hier impliciet het gebrek aan klantgerichtheid en flexibiliteit van de Nederlandse gezondheidszorg aan de kaak gesteld? Beetje flauw om dat over de rug van een simpel wijfje achter de balie te doen.

 63. @A
  Hangt allemaal van de context af. En alles mag als het maar leuk is, zei Oma Fladder al.

  Sowieso is enige relaxtigheid aan te raden, anders loopt het uit op ideologische haarkloverijen waarbij vergeleken een gereformeerde synode nog een losbollig volksfeest is.

 64. ‘Rozenwaters internetvriendin opgenomen wegens hysterische hallucinaties en behandeld met stortbaden’

 65. ‘Zin we hier goed voor ’t glory hole?’

  ‘Bij de beesten af!’

  ‘Jaarlijkse butleruitje loopt altijd uit de hand’

 66. Er was hier ooit een reageerster die als nickname ‘wijfje’ had.

 67. ‘Al dan niet dementerende ouwe klootzak MK onder curatel gesteld na waanbeelden over naakte juffrouwen, baden en pinguins’

 68. Ik heb daar nooit op gereageerd, ik had niet de indruk dat het ook maar enigszins ironisch bedoeld was.

 69. Wat een schande om die patiënten zolang in de wachtkamer te laten zitten.

 70. @Rozenwatertje, heb je die ode wel hier geplaatst maar niet helemaal gelezen? Alsnog doen, direct die Facebook-dames ontvriendinnen en op naar een kapper voor een rock & roll-coup. Vervolgens als de donder op zoek naar een vrouw die op oude rockers valt en verder geen eisen stelt zoals die vrouw van die lofzang op een halve zool die ze voor haar uitgezakte prins op het witte paard aanziet.

 71. Inderdaad KT, ik vind ze ook denigrerend, en ik gebruik ze ook niet om jou of mezelf te beschrijven. Maar ik heb een ernstig vermoeden dat DSR ze voor vrouwen wel gebruikt, al dan niet in gedachten. Dat is wat ik in mijn reactie zeg.

  Ik vind het een prachtige ode aan mannen en ik kan er geen klankschaal of boeddhabeeldje in ontdekken, terwijl ik daar behoorlijk allergisch voor ben. Maar de consensus hier is dus dat het zweverig is, bah, mag ik een bakje. Smaken verschillen.

  We hebben kennelijk een ode aan das Weib tegoed. Wij wachten met belangstelling af.

  .

 72. Voor de afbeelding van de dag:

  DSR kan het niet in z’n eentje aan en heeft twee vriendjes meegenomen

 73. Luvienna, ik begrijp natuurlijk wel dat jij die verachtelijke woorden niet zomaar zelf gebruikt, maar dat dat DSRspeaking is. Ja ja zo verschuilt hij zich maar weer eens, en dan nog een beetje huichelgeil het met mij eens zijn rond 14h.
  Nou eerlijk gezegd vind ik die Ode geen succes, typeruimte is op, meer volgt

 74. @L
  ‘Maar ik heb een ernstig vermoeden dat DSR ze voor vrouwen wel gebruikt, al dan niet in gedachten.’

  Toe maar, dat gaat de gemoedelijoe schimpscheut toch wel te buiten.

  Mocht je dit serieus menen, dan ben je een echte TOP-per (Trut Op Palen).

 75. Nou die ode van klankschalende vrouwen in lotushouding aan een vette boeddaman, nou daar word ik echt niet opgewonden van.

  Ere wie ere toekomt, man of vrouw , ik denk dat die Ode aan das Weib, wat dat dan ook moge zijn, helemaal niet ter zake doet.

 76. Het reageren vergt veel gymnastiek en ander werk.

  Soms luistert het een en ander niet en gaat halsstarrig een eigen weg, dat doe ik dus ook. Opnieuw beginnen, wegfloepen en andere euvels zijn mijn deel. Klaar dus nu.

 77. Luvienna , ik ben benieuwd wanneer wij hier een nieuw discussie-forum zullen aantreffen. Vaak verrassend en leuk, maar soms onbegrijpelijk .

 78. 100. Die ode lijkt wel een beetje op Bertje’s lijf geschreven te zijn, met het verschil dat hij wel *accent aigu icoontje* van scoren houdt: Apie, laat die Jerobeam biologische wijn maar aanrukken!

 79. @Keessie, inderdaad, wel geplaatst en in eerste instantie niet gelezen. Ik ben afgehaakt bij dat “haar met één simpele zin aan het schateren krijgt”, daar kreeg ik de kriebels. Ik heb de ode nu wel in zijn geheel gelezen en ik moet eerlijk bekennen, uiteindelijk valt het me mee. Zulke onredelijke eisen stelt mijn Facewbookvriendin nu ook weer niet aan mannen. Het argument dat het slecht geschreven is vind ik onzin. Dat argument kun je altijd gebruiken als iets je niet bevalt, het is maar net welke maatstaven je hanteert. Feit is dat ze begrijpelijk schrijft en dat is voor mij het belangrijkste.

  Maar goed, mijn houding is absoluut tweeslachtig en een autist als DSR raakt dan natuurlijk in verwarring. DSR kan alleen maar in sjablonen denken. Zijn aanval op de ode aan de man is in feite een aanval op een stropop. Zoals Luvienna terecht opmerkt, er is geen sprake van wellness en klankschalen. DSR heeft een bepaald type middelbare vrouw in gedachte, in de overgang, middelbaar, verslonst, in de steek gelaten voor een jonger exemplaar en begint dan met zijn invuloefening. Dat doet hij dan onloochenbaar op een grappige manier maar die oefening heeft verder niets meer met de dame in kwestie van doen.

  Mijn oordeel dat DSR een seksist is gebaseerd op een aanhoudende stroom van denigrerende opmerkingen in de loop der jaren naar vrouwen toe (in het algemeen maar ook met keiharde tackles á la Nigel de Jong direct op de vrouw gespeeld). DSR heeft een hekel aan vrouwen die niet meer strak in het vel zitten en nog steeds eisen aan een man durven te stellen. Dat Luvienna het bij het rechte eind heeft hoe DSR over vrouwen denkt daar twijfel ik dan ook geen seconde aan.

  PS, voor een rock&roll coupe heb ik helaas onvoldoende haar op mijn hoofd maar toch bedankt voor je advies.

 80. Ik vind de ode keimooi. Liefdevol. Recht voor zijn raap. Beeldend, je ziet zowel de man als vrouw voor je, kortom: zo willen we ze hebben, de stukjes, ik wel.

 81. Mijn oordeel is dat amateur-psychologen als HR zich verplicht bij de loodgieter moeten melden voor hun jaarlijkse prostaatonderzoek.

 82. Mijn oordeel is tevens dat het medicaliseren van mensen die er een andere mening op nahouden dan jezelf (zoals HR met z’n ‘autist’) Sovjet-praktijken zijn.

 83. Mijn betoog is klaarblijkelijk “spot-on”. Inhoudelijk heeft DSR tenminste nog niet gereageerd.

  “autist” neem ik met alle plezier terug, op voorwaarde dat DSR mijn vraag op “dsr-strijkt-zijn-eigen-overhemden” even beantwoordt.

 84. DSR heeft geen betoog kunnen ontwaren, alleen een aantal kwalificaties van DSR waar hij zich niet in herkend.

  DSR’s eerdergenoemde bezwaren staan een verdere inhoudelijke reactie in de weg. Eerst terugtrekken, dan praten we verder.

 85. “Mijn oordeel is tevens dat het medicaliseren van mensen die er een andere mening op nahouden dan jezelf Sovjet-praktijken zijn.”

  LOL DSR bewijst met zijn reactie op 9.34 dat hij er volgens zijn eigen criteria Sovjetpraktijken op na houdt.

 86. Kortom, DSR houdt er een simpel. beperkt vrouwbeeld op na en kan daar met zijn flexbiliteit van een honkbalknuppel nooit van afwijken.

 87. @L
  Luvienna bewijst in haar reactie op 10.54 dat ze ironie kan herkennen maar dat ze er niks van begrijpt.

  @L
  Wonderlijk. DSR heeft toch al herhaaldelijk gezegd dat hij niets over vrouwen in het algemeen heeft aangezegd. Dus waar je het vandaan haalt…

  Verder zou je gewoon ‘Eens met HR’ kunnen schrijven, in plaats van de portee van zijn eerder reacties om te katten tot ongemakkelijke metaforen.

  @Keessie
  HR’s huidige coupe laat hem op Herman van Veen lijken (of op Martin Waardenberg, indien vervormd door een zilveren theepot). Rokkenrolleriger dan dat wordt ’t niet.

  DSR’s welgemeend advies als kappersknecht: milimeteren die hap, voor het eerst van z’n leven een stoere coupe. Houd de zuurmutsen uit de buurt en levert misschien nog wel sjans op met een levendiger exemplaar.

 88. Telefooncel

  Ik zit, zoals elke morgen, in de bus. Een paar stoelen voor me zit een meisje van een jaar of twintig met haar mobiel te bellen op een volkomen acceptabel geluidsniveau.

  Daar denkt de chauffeur kennelijk anders over, want hij draait zich op een gegeven moment om en zegt knorrig:

  „Hé, het is hier geen telefooncel.”

  Waarop het meisje antwoordt:

  „Dat weet ik, daarom heb ik mijn mobiel ook meegenomen.”

  Rob van Gils

 89. Of het ‘volkomen acceptabel’ is maakt de buschauffeur wel uit. De enige woorden die via de mobiele telefoon in de bus gesproken mogen worden zijn “Sorry, ik bel je zo terug, ik zit in de bus”.

  Hopelijk heeft ie ’t nest de bus uitgezet, op een landweggetje, in de blakende zon, met een blaffende hond op de achtergrond, een stofwolk bij het wegrijden, terwijl ze teenslippers droeg.

  De chauffeur is dus baas in eigen bus. Zijn donderde stem doet dronkaards zwijgen en dwingt de schooljeugd tot fatsoen. Soms matst ie je als een een strip of duppie tekort komt.

  En ’s avonds moet ie bij een van de notabelen in de tuin werken, om z’n karig loon wat aan te vullen. Althans, zo was het vroeger hier op ’t dorp.

  En waarom zou het nog niet zo zijn, wat donder?! Dus salarissen met 50% omlaag en volledige handelingsruimte voor de laatste Vrije Jongens van de semi-publieke sector!
  Eindoordeel: 6+ (zegge: zesplus)

 90. Pruimelijk ikje vandaag en een magistraal Eindoordeel. Niks meer aan doen, kan zo verfilmd worden. Mondharmonikaatje op de achtergrond.

 91. Brutale meid, bevalt me niet.

  @Kees & artikel Trouw, wist ik toch allang. De vrouw wordt opgewonden van een brute klootzak zoals DSR en komt uithuilen bij een gevoelvolle troubadour zoals ik.

  Dan krijg je ook je kansen, ik klaag niet, maar oneerlijk is het wel.

 92. Conclusie: de jonge vrouwen die meededen, willen zo in bed springen met Johnny Depp of Brad Pitt. Miljardair Donald Trump maakte geen enkele kans.

  Mannen daarentegen doen het als de nood hoog is desnoods met een oud molenpaard.

 93. Iew, spreek voor jezelf Heer Rozenwater! *het beroemde booskijkicoontje met de hoog opgetrokken wenkbrauwen waar DSR zo bang voor is*

 94. Afgaande op een reactie op Die Andere Site komt pawi hier regelmatig een kijkje nemen. De blogbaas zou dat aan de hand van IP-adressen moeten kunnen nagaan.

  Hoi pawi, leuk dat je er bent! Laat je ook nog een keer een bijdrage achter? Apie mist je vreselijk.

 95. Het laatste is waar, Luvienna, althans met mate. Maar IP-adressen van kijkers bekijken daar doen we hier niet aan.

 96. Kernzin uit K.’s Trouw-artikel:
  ‘Zeven, acht jaar heb ik vooral geluisterd naar talloze vrouwen, wier diepe wens het was begrepen te worden.’

  Aandacht van die lieve wezens dus, vooral veel aandacht. Anders stuwen de levenssappen op tot yoghurt en gaan ze hun frustraties in ‘odes’ tot uitdrukking brengen.

  Of in najengelreacties op fora.

 97. De tragiek van HR’s ‘Dan krijg je ook je kansen’…..

  Voor hem is een boterham met tevredenheid dus een afgelikte boterham.

 98. @HeRoWa 16.40

  Tut tut, nou doe je haast net zo stereotiep als ons rechtertje. Niet doen, hoor! Ik kan me niet voorstellen dat jij je tevreden moet stellen met (uit)huilers

 99. DSR kan het zich juist uitstekend voorstellen! *grinikicoon*

  Dan voelt ie zich lekker belangrijk.

 100. Kom kom Heer Rozenwater is een lieve gevoelige jongen. Daar is een markt voor hoor. En uiterlijk speelt voor veel vrouwen geen rol.

 101. Ja Apie, ze komen bij hem uithuilen, hoofd op zijn lieve schouders. Maar neuken doen ze met zo’n stoere hufter. Dus als een rock & roll coupe er voor Rozenwatertje niet inzit, dan toch wel een radicale change of attitude.

 102. Kom kom er lezen kinderen mee hoor. Wat zijn jullie eng gefixeerd op dat ‘neuken’. Heer Rozenwater, zo schat ik hem in, is al bediend met een liefdevolle blik, een kneepje in de bovenarm, een klaterende lach om een grapje.

 103. Een vertederende inschatting Apie, maar ik denk toch dat Rozenwatertje er deep down anders instaat. Maar wie zijn wij om daarover te speculeren, laat de goede man het zelf maar zeggen.

 104. Ik ga me natuurlijk niet mengen in dergelijke “mannen” discussies, maar het verbaast me wel dat Trouw het voortouw neemt in een baanbrekende beschouwing over het een en ander, wat de trouwe lezertjes niet bepaald in dank zullen afnemen.
  Het is meer iets voor de oude Opzij imho. Gepasseerd station dus.

 105. Dan ga je het nog moeilijk krijgen de komende maand. Apiedapie.com gaat helemaal in het teken van VOETBAL staan. ORANJUUUUUUUUUHHHHHH!

  Maar we gaan ook fijne dingen doen voor de niet-kijkers hoor.

 106. *zucht* Is het dan nergens foebelvrij? Geen ontkomen aan? Maar oke, wij niet-kijkers kijken dan wel fijne andere dingen op apiedapie.com

 107. Nee, er is geen ontkomen aan, ook hier aandacht voor futjebal. Mijn voorspelling: Nederland verslaat Brazilië met 2-1. Het wedkantoor is nog open.

  Hebben we het hier eindelijk over iets wezenlijks, heeft KT het allemaal al eens gezien. Bedankt hoor, een leuke discussie gesmoord in de kiem. 😦

  @Luvvie, ik probeer me niet te verzetten tegen de loop der dingen, maar daar spontaan en wel bewust in mee te gaan. Met de huilers die ik op mijn pad probeer ik het beste ervan te maken. Wat moet ik anders?

  @DSR, afgelebberde boterham? Hoeveel vrouwen heb jij dan wel niet ontmaagd? Ja, een doordenkertje.

  @Keessie, leuk eens in het middelpunt van de belangstelling te staan maar heel jammer dat het onderwerp zo privégevoelig ligt.

  Op veroveringsgebied, ook huilers zijn te veroveren, heb ik een klassieke tip die wellicht in de vergetelheid is geraakt: Neem de huiler (in mijn geval dus) mee naar een romantische film en leg een zak popcorn op haar schoot. Heel langzaam eten en succes is verzekerd.

 108. @Keessie 15.28

  Sommigen zouden naar aanleiding van dat artikel misschien wel zeggen dat de fundamentalistische moslims dus maar weer gelijk blijken te hebben in hun idee dat vrouwen losgeslagen sekswezens zijn, volkomen ten prooi aan hun lusten, en dat ze dus terecht, en voor hun eigen bestwil, achter slot en grendel worden gehouden, weg van mannen die geen naast familielid zijn, zodat die arme mannen tegen al die losbandigheid beschermd worden. 😉

 109. @HeRoWa

  Jij bent toch zelf geen huiler? Of spreek je in je laatste alinea jezelf en aanverwante zielen aan?

 110. Nou veel verder zijn we nog niet met Heer Rozenwater. Wanneer begint precies het neuken met de huiler of, zoals sommige mensen zeggen, huilster? Puur in algemene zin: het helpt doorgaans niet en kan het huilen zelfs erger maken.

 111. Reageer ik weer eens teveel vanuit mijn eigen perspectief? Nee ik ben geen huiler. Mijn ogen worden heel zo nu en dan wel eens vochtig en ik krijg ook heel soms een brok in de keel maar daar is alles mee gezegd.

  @Apie, hoe bedoel je, veel verder zijn we nog niet met Heer Rozenwater, wat willen je in godsnaam van me horen????

 112. Apie, ik denk dat het proces ongeveer zo geacht wordt te lopen: bij de huiler – uiteraard der zaak toch al in een ontvankelijke stemming – komt door de toediening van voedsel (de popcorn; bij voorkeur zoete, want zouteloos is de huiler met al die zilte tranen toch al niet, en suiker kan (nog meer) lusten opwekken) oxytocine vrij; ook wel bekend als knuffelhormoon. Die opgewekte knuffelstemming, samen met de altijd aanwezige lusten, heeft tot gevolg dat de huiler zich bij gebrek aan een hufter op het op dat moment wel beschikbare lustobject stort, in casu HeRoWa.

  Mission accomplished.

 113. Heeft Luv de essentie van de zak popcorn in het veroveringstraject (het steeds dieper graaien) misschien niet helemaal begrepen?

  Ik kan het me niet voorstellen!

 114. @HR
  Een interessante vraag. Maar zolang dat ‘autist’ niet is teruggetrokken, spreek DSR hooguit over je, niet met je.

 115. Kijk Luvienna kan het wel uitleggen. Dank je pop. De vraag of en zo ja hoe en met hoeveel en na hoelang blijft daarmee onbeantwoord, maar misschien is dat ook wel niet zo interessant. Van Candice Swaenepoel zou ik dit eerder willen weten.

  Bij Heer Rozenwater blijf ik wel met de knagende vraag zitten wat “Facebookvriendinnen” zijn. Ik neem aan dat het geen echte zijn, althans die hij live ontmoet. Maar hoe doe je die op? Zomaar vriendschapsverzoeken versturen dan wel accepteren op grond van een plaatje?

  Ter illustratie: zelve laat ik op mijn Facebook alleen mensen toe die ik in het echt heb ontmoet, en ook dan nog heel erg geselecteerd naar familie en echte vrienden. Ik gooi er ook elk jaar – meestal zo rond oktober als ik toch al chagrijnig ben – een zootje uit, namelijk diegenen die alleen maar koekeloeren maar zelf nooit iets plaatsen (met uitzondering van stokoude tantes en ooms, die hebben een levenslang lidmaatschap al zeggen ze boe noch bah), het geheel blijft daarmee in een behapbare kwantiteit van intimi.

  Mijn Linkedinaccount is wel een rommeltje met honderden “friends” waar ik nooit iets mee heb gehad. Daar gooi ik je alleen uit als je niet eens de moeite neemt om een fotootje op te laden. Maar hoe zit dat dus met Heer Rozenwater, wat doet hij wel of niet met zijn Facebookvriendinnen. Let ook op het expliciete vermelden van ”-innen”, hij heeft kennelijk geen Facebookvrienden, of doet daar niks bijzonders mee.

 116. @Apie Graag gedaan, maar ik maak bij deze bezwaar tegen de aanspreekvorm ‘pop’. Dat zijn vermijdenswaardige DSR-achtige termen.

 117. Ik neem pop terug, pop. Het was een milde persiflage op hoe DSR je aanspreekt, en daarmee in feite een stil protest, een aanklacht.

 118. @L
  DSR zal je geen ‘pop’ meer noemen, als je daar bezwaar tegen maakt – mits je respecteert dat het voorrecht DSR in diminutief een exclusief voorrecht van Keessie is.

  HR’s Facebooksvriendinnen zouden zo’n pose allang hun heup uit de kom hebben.

 119. Meer granen

  Ik ga regelmatig naar de bakker voor een meergranenbrood, maar dat is deze keer uitverkocht. Omdat mijn vierjarige dochter nogal kieskeurig is, ben ik naarstig op zoek naar een gelijksoortig brood. De buitenkant van het voor mij onbekende prairiebrood lijkt wel wat op het vertrouwde meergranen.

  Mijn vraag over wat het verschil tussen de twee soorten brood is, wordt vanaf de toonbank naar de bakkerij achterin geroepen. Het antwoord: „De prairie heeft meer granen!”

  Mariska Sandee

 120. Haha! De good ol’ lulkoek wordt vandaag de dat dus als ‘prairiebrood’ verkocht, serveren met dik boter.

  Al met al een traanwaardige afslujiting van de week. De tweede lollig bedoelde interpunctie-kop, na Bio-logisch, er moet wel een schijtjolige redacteur achter de knoppen zitten, opnieuw een verwend nest (‘nogal kieskeurig’) en de winkelbediende is zoals te doen gebruikelijk de gebraden haan.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 121. ‘Na de spreidstand weer uithuilen bij Rozenwater’

 122. Een betreurenswaardig en bedroevend ikje. Meer granen versus meergranen, een woordspeling die de oude Romeinen al maakten. Slechts indien Mariska niet ouder is dan tien jaar – een erewoord volstaat – zal ik het duimpje omlaag intrekken. Maar dat zal wel niet, want Mariska heeft zelf een dochter. Dus, jammer dan, het duimpje is rood, keirood. Net zo rood als de wangen van moeder Mariska zouden moeten zijn. Van schaamte. Diepe diepe schaamte om dit naar een landelijk dagblad voor volwassenen te sturen.

 123. Dat is de originele versie. In het Ik-je gaat het over de marketing-variant, met veevoeders zoals lijnzaad e.d.

 124. @Luv 09:14
  Dat zijn ze inderdaad in de kern, losbandige sekswezens. Maar dat wordt overal in de kiem gesmoord, zodat: “De conclusie moet luiden dat de angst om als slet gezien te worden bij vrouwen erg diep zit. Ze liegen zelfs om maar een ‘fatsoenlijke’ indruk te maken.” Doet me denken aan die documentaire ‘Sletvrees’ (niet gezien) die de nodige stof deed opwaaien. Vrouwen als wellustige wezens, het is nog steeds een taboe, niet in het minst onder de vrouwen zelf.

 125. Kees
  Het ibook Sletvrees van Sunny Bergman was enkele dagen geleden gratis te laden, in elk geval voor lezers van NRC. Alsof we aan de krant nog niet genoeg hebben.

 126. Apie liever wat interessants tijdens die foebol-ellende, de tatoos doen me braken en die koppen nog meer.

 127. Voor de niet-kijkers. Stand is 1 tegen 0 voor de witten. De blauwen hebben een onterechte strafschop tegen gekregen, maar zijn zo lek als een mandje dus het was een kwestie van tijd. En van je hela hola …

  Image and video hosting by TinyPic

 128. Deze niet-kijker zal het een zorg zijn wat witten, blauwen of pimpelpaarsen doen. Maar dat de bioscoop lekker rustig is op vrijdag vanwege een balspelletje ergens verweg, is dan wel weer prettig.

  Voor de afbeelding van de dag:

  Grutjes-nog-an-toe, wat een geheim agent al niet moet doen om aan een kopje koffie te komen

 129. Luvienna, pas op voor de grijpgrage handjes van Heer Rozenwater in je schoot. Doe maar een tosti. GEEN POPCORN!

 130. Luvienna, na mijn heup- operatie was ik tot menig standje in staat

  Tussen haakjes ik heb nooit een heup-operatie gehad..

 131. Sorry Apie, de popcorn is al genuttigd. Maar wees gerust, HeRoWa was in geen velden of wegen te bekennen.

 132. Dit was dus naar aanleiding van de gymnopedie van Rozenwater vandaag.

 133. Mooi stukje van Satie om te beluisteren op deze vreselijke voetbal avond.

 134. Voor wie het niet meer kan aanzien, Orlando van Handel op radio 4, rechtstreeks vanuit de stadsschouwburg Adam.

 135. Nou , eigenlijk is die Satie ook maar een saaie sukkel, als ik dat zo hoor.
  Ik vond het ooit prachtig, nu minder, ga meer voor de hele Bachsuites, en de Roling Stones.

 136. Ik ga dus keileuk hier de hele foebol invullen.
  Nou ja geen scores dus, dat legt niet in mijn plenning.
  voor de rest dus is alles okee
  Alles klop ook nog..

 137. Nu is het wel zeker dat ’t niks wordt met de foebel.

  Hoogmoed wordt hullie d’r ondergang.

 138. Inparkeren

  Na een lange werkdag rij ik de straat in waar ik altijd mijn auto parkeer. Er is nog net één piepklein plekje tussen twee auto’s in. Met enig manoeuvreerwerk wurm ik me precies tussen beide auto’s in, blij met mijn kleine karretje en trots op mijn efficiëntie. Drie auto’s op twee parkeerplekken: kan niet beter!

  De volgende ochtend vind ik bij vertrek een briefje onder de ruitenwisser: „Zo’n klein autootje en dan nog niet kunnen parkeren! Sukkel!!!” Achter mijn auto staat een dikke BMW op één haar na verwijderd van mijn bumper. Zwaar beledigd maar met groot genoegen hang ik het briefje onder zijn ruitenwisser.

  Viola Hubrecht

 139. Voor dat soort logistieke Ik-jes moet DSR altijd teveel nadenken.
  Bovendien is behendigs inparkeren HR’s specialisteit.

  Maar iemand heeft eindelijk weer zelf iets meegemaakt, op straat, niet in de winkel of de bus.
  Eindoordeel: 6.5 (zegge: zeseneenhalf)

 140. Viola bedoelt het vast goed, maar ik vat hem niet. Is die BMW nou een van de twee auto’s die er al stonden, of een nieuwe auto? Hoe het zij, het lijkt me duidelijk dat je niet als derde auto op een ruimte voor twee parkeerplekken moet parkeren. Je staat dan altijd gedeeltelijk op een plek, niet netjes in het midden zoals het hoort.

  Het “sukkel” briefje, ach, inmiddels kijk ik niet eens meer op van de onbeschoftheid in voormalig mijn geliefde landje. Denk eens in de VS: een briefje met asshole te vinden, of in Frankrijk met een dergelijk scheldwoord, het komt gewoon niet voor mensen. Maar in Nederland is het normaal en wordt er om geglimlachen. Enfin, gelukkig is het Nederlands elftal nog niet begonnen met schoppen en spugen.

 141. @APD
  In Amerika schieten elkaar voor hun donder en in de banlieus komt de melkboer ook niet meer langs.

  Technisch vraagje: als ik op de laatste reactie klik, kom ik uit aan hrt begin van het topic, bij de oudste reacties en moet ik doorklikken. Valt daar iets aan te doen?

 142. Hm, merkwaardig. Als ik op de laatste reactie klik, dan kom ik hier uit. Cookies leegmaken? (is standaard response van elke IT’er bij wie je met een probleem aankomt). Maar serieus, houd het in de gaten, als er meer reageerders last van hebben dan ga ik eens in het dashboard en zijn instellingen kijken.

 143. Ik moest ook een paar keer lezen om het te snappen.
  Die bmw is een andere auto dan die waarvoor Viola parkeerde neem ik aan.

 144. Ik vermoed dat de twee auto’s van de voorgaande dag weg zijn. De BMW-rijder heeft dan twee lege parkeerplekken gezien die beide te krap waren vanwege het conservenblikje van Viola.

  De vraag is of er daadwerkelijk twee parkeervakken zijn gemarkeerd, want dan heeft de BMW-rijder gewoon een punt. Als er slechts een ongemarkeerde parkeerstrook is, dan heeft Viola alle recht daar te staan.

  Het is in ieder geval dom om het briefje op de BMW te hangen want dan weet de afzender dat de belediging is aangekomen. Bovendien kan de BMW-rijder wél goed parkeren.

 145. Juist, haarscherpe analyse, zo is het gegaan. Bovendien klinkt er een minderwaardigheidscomplex in door, hoe moedig en opgeruimd het kind het ook opgeschreven heeft … zij zou dolgraag in een knalgrote BMW of erger rijden. Jaja, geef het maar toe, Viola.

 146. ’t Is wel even wennen, je nieuwe taalgebruik, Klare. Ben je definitief verbrabantst?

  Ondertussen (nog?) geen Ikje. Misschien was het wel keileuk (om in dit blogjargon te spreken) dit keer. Je weet maar nooit.

 147. Kees er is wel een ikje, vanmorgen om 11.51 reeds.
  Het gaat over auto’s, net iets voor jou, keileuk dus.

 148. Kees, als je even naar boven scrolt kom je bij het ikje en de reacties erop.
  Dus niet op oudere reacties. Dat ik nog eens als internetadviseuze zou optreden overtreft elke verwachting.

 149. Het lijkt wel of Pawi hier weer aan het threadsnuiven is om vervolgens bij de buurman te transreaguren:

  Je kunt natuurlijk spijkers op laag water gaan zoeken, van hoe zat dat dan precies met die parkeerplekken en stond die BMW er dan eerst niet, maar ook dat getuigt van een gebrek aan inlevend vermogen.

 150. Bedankt Klare, ik was zeker nog niet goed wakker of had nog cookies in mijn muis.

  Woorden van de week: threadsnuiven en transreaguren. Zien we vast terug a.s. maandag introdag, Ut.

 151. Nou Ut, een vreemde naam weliswaar, leg eens uit, ik zou wat kunnen parafraseren, maar dat zou niet passend zijn, maar de woorden threadsnuiven en transreaguren zijn zeer zeker voltreffers op taalkundig gebied.

 152. ik zou wat kunnen parafraseren, maar dat zou niet passend zijn

  Dat is niet het niveau wat jij doorgaans van anderen verwacht.

  Er is geen specifieke reden voor de naam, behalve dat het twee toetsen zijn op mijn toetsenbord.

 153. Pawi’s buurgluren veroorzaakt creatief taalgebruik. Zal ze trots op zijn.

  Hier de video voor 15-06-2014:
  http://www.drasties.com/blogsems/comments/video_voor_15_06_2014

  @DSR, ik zal mijn goede wil tonen en neem de “autist” bejegening terug maar ga er vanuit dat jij mijn duimpje-omhoog-vraag alsnog beantwoordt (jouw prestaties op ontmaagdings-gebied mag je voor je houden):

  http://apiedapie.com/2014/06/02/dsr-strijkt-zijn-eigen-overhemden-22/

  Fairplay, daar vertrouw ik op.

 154. @Heer Rozenwater, fascinerende video uit een Amerikaanse doorzonkeuken. Jouw Facebookvriendinnen komen van ver! Het niveau van het gesprek wijkt niet fundamenteel af van wat ik dagelijks in mijn omgeving hoor en zie. 🙂

 155. Ik vond ‘inlevend vermogen’ ook wel een bijzondere op taalkundig gebied.

 156. Trol @ 10.03

  @HR
  -Ik zal vandaag nog naar je eerste vraag kijken.
  -Wat betreft je tweede vraag: warschijnlijk meer dan jij.

 157. @DSR, de heer Thurman (Ut) legt even zijn volledige naam open, in reactie op een vraag van Klare taal. Lovenswaardig.

 158. @APD
  Uma is toch geen juffrouw die in films speelt. Die kan helemaal geen Engels. Voor de rest een prima idee, dat reageren onder eigen naam.

 159. @HR
  In het door jouw gegeven propjesvoorbeeld is de bedoeling van het duimpje duidelijk.

  In het onderhavige duimpjesregen nav de de discussie was het niet duidelijk. Context, interpretatie en perspectief – alles staat of valt erbij.

  Een dergelijk genuanceerd antwoord zal wel weer niet in je straatje passen en aanleiding geven tot een hoop gefoeter *schouderophaalicoon*

 160. Uma Thurman is natuurlijk een mooie invulling van twee letters op een gewoon toetsenbord.
  Maar UT is een vrouw en haar initialen worden met hoofdletters geschreven, terwijl Ut , de reaguurder hier er een andere draai aan geeft.

 161. 201. Uit deze mooie foto dus blijkt dat Uma Thurman ( UT) een vrouw is net zoals ik , even geleden beweerde dat Ut , de reaguurder hier niet UT is.

  Het schijnt trouwens een dom gansje te zijn, maar dat telt niet echt mee.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: