Ikjes zijn beter dan blauwe, groene, gele of roze pilletjes (62)

Logopedisten, fysiotherapeuten, mondhygiënisten (m/v) worden in het overbeschaafde en bezuinigende Nederland weleens opzij geschoven, maar da’s onterecht, althans volgens onze medisch onderlegde reageerster Pawi. “Eenmaal in The Outback, ja, da’s een ander verhaal. Dan moet je het allemaal zelf uitvinden. Maar hier in NL heeft het zeker meerwaarde. Ook muziektherapie, of salsa dansen, echt zoveel beter dan een blauw, groen, geel of roze pilletje.” Ook het bespreken van ikjes lijkt heilzaam voor het afreageren van allerlei agressietjes. Vorige week werd dat hier weer eens gedemonstreerd, zij het dat niet alle leed en ellende kon worden voorkomen.

“Hij wilde naar huis, wist niet waar hij was en wat hij hier deed. Hij was zijn huis kwijt, zijn bril kwijt, zijn vrouw kwijt en de tijd kwijt ..”

Als logopedist in een ziekenhuis komt Rian Los regelmatig mensen tegen die “bijzonder in de war zijn”. Ze is zelf ook in de war, want ze gebruikt wat ze van die mensen hoort voor lollige stukjes in de krant. Dat gaat dan bijvoorbeeld zo: “ … Hij wilde naar huis, wist niet waar hij was en wat hij hier deed. Hij was zijn huis kwijt, zijn bril kwijt, zijn vrouw kwijt en de tijd kwijt ..” 

Onze ervaringsdeskundige Timmerark maakte er korte metten mee:  “Dat is mij zo vaak overkomen, vaak ´s nachts. Gewoon even op de politie wachten en alles komt goed.”

De Schrijvende Rechter (DSR) zei weinig origineel: “Het medisch tuchtrecht zou erin moeten voorzien dat uitdeschoolklappende artsen, zeker degenen aan wie verwarde patienten zijn toevertrouwd, worden ontheven van hun functie en elders passend tewerk worden gesteld – als oppasser van builenpestbacillen o.i.d. Eindoordeel: 4 (zegge: vier)”

Maar het kan, zoals bekend, altijd erger: Mieke Kerkhof *gruwel icoontje* De Schrijvende Vroedvrouw scoorde dit keer met een grappig stukje over een intiem moment dat zij had met ouders die treuren om een dood kindje. Wij gaan het hier maar eens negeren.

… bleek ook dat vele ‘verdrietige verhalen over afgezette borsten’ oid werden afgewezen, alsmede verhalen van vrouwen die jonger werden ingeschat dan ze werkelijk waren …

DSR legde het nog eens uit: “De Ik-jespagina van NRC vraagt om authentieke anecdotes van lezers, dus uit de eerste hand, liefst geen verhalen van trotse (groot)ouders. Uit een bloemlezing bleek ook dat vele ‘verdrietige verhalen over afgezette borsten’ oid werden afgewezen, alsmede verhalen van vrouwen die jonger werden ingeschat dan ze werkelijk waren. Gezien de Ik-jes van de laatste tijd heeft er kennelijk een omkering in het denken bij NRC plaatsgevonden. Of misschien is het desbetreffende memo verduimeld, op belangrijke plekken bedekt met koffievlekken…”

Ondertussen zat Luvienna te friemelen en zoenen in de auto van E., zoals ze vrijmoedig optekende in het derde deel van haar vervolgverhaal over “Dingen die ik met mannen heb gedaan”. Kenmerkend citaatje en cliffhanger: “Op die achteraffe parkeerplekken draaide mijn hoofd duizelingwekkende rondjes. En dat kwam niet van de drank. Mijn adem stokte. En dat kwam niet door een gebrek aan lucht. Ik verloor mezelf in een overweldigend verlangen naar meer-meer-meer … Dus wat hield me tegen?”

DSRs commentaar was niet mals. “We zitten in een monorailtje en tuffen in straf tempo door het levenslandschap van L. We zien alles wat je kunt verwachten, maar voordat we de tijd hebben om iets eens goed te bekijken, zijn we alweer bij de volgende halte,” zo verwoordde hij treintjebeeldend het oordeel van ook een paar andere lezers, die hun goede raad wel allemaal vergezeld lieten gaan van opbouwende en complimenteuze commentaren. Luv reageerde gedwee met een “Dank je, DSR. Ik ga mijn best doen.” en kreeg gelukkig geen schrijfsterblock. Maar hopelijk gaat ze niet teveel haar best doen.

Rozenwater zei bijvoorbeeld: “Moet er dan meer vuiligheid, lelijkheid, drek en pus in om het een ziel te geven? Nee hoor, hoeft niet. Het is zo al mooi genoeg en ze moet zichzelf zeker geen geweld aan doen ..” En de blogbaas legde vakkundig uit dat Luvienna het “alwetende verteller”-perspectief gebruikt. “Zo’n verteller draait zich regelmatig om naar de zaal om het verhaal te vertellen, te duiden, te verklaren.”

Riverside Blues druppelde een paar dagen later nog wat na: “Ik ben een achteraanloper, geloof ik. In marketingliteratuur vind ik dat gedrag het beste bij mij passen. Ik bedoel, als u het gehad heeft, gezien heeft, er klaar mee bent, ga ik naar FB. In dat golfje zit ik. Misschien vraagt er wel een dame: Riverside kom je friemelen in mijn auto? Mevrouw, daar ben ik over heen gegroeid.”

duimpjesbokaalLetterzetter was blij, want zijn opmerking over de Fiat 850 van E. – hij had er zelf ook zo een – was goed voor de Duimpjesbokaal. Liefst elf (11) echte stemmen up en helegaar geen eentje neer. “Nooit willen starten als het regende of geregend had. En als-ie dan liep, een lawaai van jewelste door de kapotte uitlaat. Er was dan ook geen meisje mee te versieren.”

Enfin, of onze schrijfster het voor het schrijven van de volgende aflevering – waar de ronkende bonkende seks van af moet gaan druipen – zonder ervaren coach kan stellen, gaan we zien. Maar we hebben geen haast. Langzaam is prettig.

Een wel heel heugelijk en keibelangrijk feit werd door blogbaas dezes zelf onthuld: het blog Apiedapie en dus het hele Apiedapie Schrijverscollectief wordt sinds kort via Twitter gevolgd door niemand poephoofd headerminder dan Paul de Leeuw. Vanaf nu kan dus “elk nieuw verhaal, elke nieuwe aflevering van een feuilleton, elke kunstkop, elk nieuw Eindoordeel … door Paul de Leeuw himself worden gelezen.” merkte onze blogbaas verzaligd op. Riverside Blues voelde het aan: “Wij voelen ons gevlijd. Alle bloedlichaampjes vibreren.”

En het geluk voor blogbaas kon niet op, hij scoorde ook nogeens de 100e reactielepeltjegeit100e reactie, en wel met de verzuchting dat “het sop de geit niet waard zou zijn.” De 200e ging naar Luvienna over iets Grieks. En dát lepeltje wordt zoals bekend wèl uitgereikt.

Nou, Marie-Claire Putman meende nog te moeten vertellen dat ze met de trein een uur stil tussen de weilanden in Weesp had gestaan en dat er een studente “in treinstel 9558” 25 pizza’s had besteld. “Dit is wat anders dan de gratis koffie en thee van de NS” voegde Marie-Claire er als wijsgerige conclusie aan toe. Het was aan de reageerders hier niet besteed.

“Een medemens heeft zich zojuist voor een aanstormende trein geworpen. Nou, daar krijg je toch wel trek van, dacht ik.”

“Ze hadden hun honger vast wel kunnen uitstellen door oefeningen met de geest te doen: ik zie ik zie wat jij niet ziet of zo, of een leuke striptease act, dan hadden ze ook wat leuks om over naar huis te twitteren,” opperde Timmerark. En Ad Hok merkte sarcastisch op “Heel geloofwaardig verhaal. Een medemens heeft zich zojuist voor een aanstormende trein geworpen. Nou, daar krijg je toch wel trek van, dacht ik.”

Zoals gezegd, de ikjesbespreking kon niet alle ergernissen kanaliseren. Het ging volop over “electorale vluchtheuvel” Wilders met zijn al dan niet abjecte opvattingen, en of je als reageerder zelf ook abject wordt als je geen afstand van dit figuur neemt.

Het ging over de DWI, de WIA en andere feestelijk klinkende afkortingen waar in feite veel leed en ellende achter schuil gaat, beschreven door maar liefst twee verschillende reageerders alhier, en nog van beide kanten van het loket ook, behoorlijk uniek. Die van Kees tafelhouden we nog even tegoed, maar die van Timmerarkeen deeltje 15 van zijn Burnoutepos – mocht er deze week zijn. “Ik weet dat het misschien dom is wat ik doe, maar ik heb er genoeg van. De Sociale Dienst moet mij een uitkering geven en meer niet (…) Ze willen dat ik werk zoek, wat er niet is, en als het er wel zou zijn dan neem ik misschien wel het baantje van iemand die het wel echt wil hebben. Het zou veel goedkoper voor iedereen zijn als ze mij met rust zouden laten.” sprak hij verongelijkt.

“Prettig leesvoer vanover het randje van de afgrond” noemde DSR het. En Heer Rozenwater had een déjà-vu-momentje: “Mijn halve vriendenkring liep in de bijstand, klaplopende kunstenaars en schakers die het klaarspeelden de meeste tijd van het jaar op de Filipijnen te bivakkeren. Trots hoe ze zo’n ambtenaartje van de sociale dienst om de tuin wisten te leiden en verontwaardigd dat ze niet domweg het geld kregen gestort en ook nog wel eens een vragenlijstje moesten invullen.”

“Van Dis, de beste die er is” kwam langs, gelukkig vergezeld door de verrukkelijke schrijfster die hij mocht interviewen, Jhumpa Lahiri. Natuurlijk ging het ook over de bonnetjesaffaire, over Rutte (volgens Klare taal “puur demagogie, nepotisme en partijbelang, wat overigens voor elke partij geldt …), over Putin en wie er na hem komt en of die zo erg zal zijn dat we maar liever moeten hopen dat het sneue ventje nog jaren aanblijft. Dan verhaalden reageerders over hun ontmoetingen met Gorbatsjov, behoorlijk belangrijk dus allemaal. En … keken ze naar het Willeke Gala, waarin La Alberti samen met haar zoon “De glimlach van je kind” zong.

Reageerders maakten elkaar over en weer ook uit voor allerlei vervelende dingen, en ze hadden het over driedubbele of nog grotere waffels die de ene reageerder wel en de andere niet had, en meer van dat fraais, maar gelukkig komt dit volgens de traditie en schone lei van maandagmiddag 13.00 uur niet aan de orde in dit intro.

Liever vertellen we dat Pawi op zondagmiddag naar de RAI ging en vanuit het midden van de zaal spinnend van genoegen van Porgy en Bess zat te genieten. “Gershwin op zijn best, zangers/zangeressen op hun best, orkest op zijn best, choreografie op zijn best. (…) Veel ritme, jazzy, grappig en vaak ontroerend. Let op “you is my woman now” en het treurlied van de weduwe.” Zij was met deze oproep niet de eerste op deze site, zie alhier het onvergetelijke eerste interview met Warhoofd, die ook helemaal hoteldebotel was van die you is my woman now.  (verhaal loopt door onder de video)

Luvienna vroeg zich af wie ook al weer had gezegd dat democratie de minst slechte van alle staatsvormen is. Dat was die ouwe Griek Plato natuurlijk, zoals Letterzetter razendsnel reageerde, en hij plaatste er een prachtig plaatje bij, voorafgegaan door een droog “Maar ja, toen spekmanskywas er nog geen Euro, Brussel, Rutte, Wilders, Spekman.”

De site deed tot diep verdriet van Riverside Blues niets aan Wereldvrouwendag. Heer Rozenwater melde dat hij er geen speciale aandacht aan besteedde, want “voor mij is het elke dag vrouwendag.” En blogbaas dezes kon gewoon niet uit de vele wereldvrouwen uit zijn stal een exemplaar kiezen dat hij in het zonnetje kon zetten zonder dat de anderen dan elkaar de ogen uit de kop zouden krabben. Maar een neutraal powerpointje met wat mooie vrouwen die eerder op dit blog zijn geëerd moet kunnen (River: speciaal voor jou!). Vreemd en rolbevestigend blijft het wel, zo’n Vrouwendag, hoog tijd dat de VN dit eens afschaft, of er op z’n minst een Mannendag aan toevoegt.

Citaat van de week was van Kees die een reageerder die hier zonder naam zal blijven toevoegde: “En dat alles terwijl je eigen tenen zo lang zijn als van Dordrecht tot Tokio.” Mooi hoor. Woede kan tot zulke prachtige kunst leiden. Blijf het dus wel doen, reageerders, vecht elkaar de tent uit! Aardig weetje: die tenen zijn precies 9.366 kilometer lang. Ga d’r maar opstaan. Afstand Dordrecht - Tokio

De ikjes waren zoals altijd weer afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst.

Nou, dat was dus weer een weekje schrijven en reageren op Apiedapie. Het overzicht van alles wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd weer afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. Maar de reacties van de mensen uit het land stonden dus hier, aangeleverd door de Apiedapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex weten wij veels.

Stuur nu ook zelf eens een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van deze dag losmaakt. Plaats een reactie. Een opmerking. Druk een duimpje in. Omhoog of omlaag. Een sterretje of vijf. Plaats een bekende of een nieuwe smiley. Voor je weet wat je overkomt, sta jij volgende week in het nieuwe intro. Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. Alle voorgaande afleveringen van deze rubriek, verzameld in het Ikjesdiscussieintroarchief, zijn elders op dit blog te raadplegen.

Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

243 gedachten over “Ikjes zijn beter dan blauwe, groene, gele of roze pilletjes (62)”

 1. En … ik mag mijzelf feliciteren met de 200e reactie, en wat voor een mensen. Een dikke hoor! Maar ja, op de zaterdag is het makkelijk scoren, dat dan weer wel.

 2. Bij het Parool, goedemiddag trouwens, is de moderatie uitbesteed aan een piepklein bedrijfje wat voor meerdere kranten werkt. Ik heb een tijdlang geprobeerd te reageren op de column van Theodor Holman. Een maal gelukt; alle andere keren heb ik geen idee waarom niet. Grappig, vond ik zelf, aardig, idem, maar niet kwetsend of zo. Wel eens boos want het is me toch een zeikerd geworden…

  Wat ik wel onthouden heb is dat er soms maar 1 iemand voor meerdere kranten besloot wat wel en niet door mocht en dat die persoon omkwam in het werk. Misschien werken ze ook wel voor de NRC?

 3. Kijk nou krijg nou wat.
  Het lijkt erop , wat is er aan de hand?

  Neen, geen cartoon. Verbaal vandaag.
  Geen idee waar het over gaat.
  Ze roepen wat .

  Men reageert naar de Ombudsman?
  Ik zou dat zeker hier ook melden.
  Pffffff. snel naar CNN.

 4. Een vlees noch vis/kool en geit stukje dat net zo goed niet geschreven had kunnen worden. De ombudsman van de NRC is eigenlijk een pr-man. Ik geloof trouwens niet dat ik door de NRC geband ben, ik reageer er al lange tijd niet meer. Op dit stuk heb ik nog geen reactie kunnen lezen. Misschien allemaal door de moderatie tegengehouden.

 5. Ged ver .
  – Pardon
  Ze hebben me geblokkeerd.
  -Nou, nou .
  Maar ik heb ze gebeld. Kreeg ’n oud gediende, die heeft alles gedeblokkeerd.

  Nu moet alles werken.

  Moet je dat niet bij apiedapie melden?

  Ja, zit wat. Ik geloof niet dat er ’n cartoon voor handen is?

  Neen, ’t wordt handwerk.

  Veel plezier.

  Kun je daarna ’n vinger krijgen van de criminelen , die gepakt zijn zeg de laatste 10 jaar. Zodat je met recht kunt stellen, van de zoveel vonnissen uitgesproken had slechts 10% betrekking op de zwaardere crimineel.
  Ik wil niets poneren, het kan als “losse flodder” ik weet er wat van af, toch indruk maken.

  Ik ga weer.Dag, dag.

 6. APDP,
  Mij gebeurde vandaag hetzelfde. Heb maar via de mail om uitleg gevraagd aan de ombudsman.

  Inhoudelijk was mijn reactie ongeveer vergelijkbaar met die van jou, alleen mijn begin was misschien minder tactvol/complimenteus.
  Ik begon met dat ik de laatste zin raadselachtig vond. En verderop schreef ik dat artsen hun patiënten tegen zichzelf moeten beschermen. Omdat ze in een afhankelijke positie verkeren. Zelfs al zijn ze enthousiast en lezen ze het ikje voor op de crematie: dat gebeurt in een roes van emoties rondom een heel moeilijke periode. Zoiets.
  Met nog een tip voor de ikjesredactie: nooit ikjes van artsen plaatsen, tenzij die overduidelijk aan zelfspot doen (daar hebben we er ook wel eens een van gezien).

  Het antwoord van de ombudsman, zo dat al komt, zal ik op deze draad overnemen.

 7. Ja, die RSB die concentraat zich altijd als een brandglas op het Ik-je, en vermorst geen woord. Heeft ie laatst zelf nog uitgelegd

 8. Speciaal voor RSB, zodat die ook een beetje extra aandacht krijgt, een link naar een havenzangeres, die door de componist zelf wordt aangekondigd.

  Spoiler alert: als je goed luistert naar dit lied blijft het dagen tot weken in je hoofd rondzingen!

 9. TimmerArk, goedemiddag insgelijks, was die Holman niet altijd een zeikerd? En bezeten van poep en poepgaten en nog wat van die zaken? Is hij niet altoos dronken?
  Tenzij je me anders adviseert sla ik het liefst een beurt met Holman over. Tot nu toe is me dat altijd gelukt.

 10. Zo, wat is die apie een partijtje chago over dat ikie van vandaag. Zeker een blauwtje gelopen bij een stagiaire vandaag.

 11. Pawi, je kunt Holman gerust overslaan, beetje Wilders light, alleen maar omdat er een vriend van hem gekeeld is. Nou ja zeg. Heb laatst een column over het sterven van zijn kat in ‘mijn’ thread geplaatst. Maar ja, tenzij je een kattenhater bent, daar kun je niet snel slecht over schrijven.

 12. Nu we van de ombudsman hebben gehoord, dat artsen-ikjes uitsluitend worden geplaatst met toestemming van de patienten, kunnen we ophouden met het gemekker over artsen, die handelen in strijd met hun beroepsgeheim. Aan de integriteit van Mieke heb ik nooit getwijfeld.

 13. Maar, en ik heb ook zo gereageerd bij de NRC, kijken of het wordt geplaatst, het ‘ikje’ moest toch iets zijn van lezers en niet van mensen zoals Mieke die ergens andere een column heeft en een boek heeft geschreven. Het was toch een tegenpool van professionele schrijvers, mopperkont?

 14. Timmer,
  Mieke, een gediplomeerd gynaecologe, is toch zeker geen professionele schrijver. Ik ken mensen die feuilletons schrijven, maar verder geen steek uitvoeren. Die komen nog eerder in aanmerking voor die benaming.

 15. Nou mopperkont, maar ik ben het eens met pawi. Patienten tegen zichzelf beschermen. Da’s dan wel niet deel van beroepsgeheim, maar van beroepseer. Vind ik dan weer, mal mannetje ben ik toch!

 16. @Mopperkont (19:49) graag ophouden met De Schrijvende Rechter te beledigen, hij deed niet eens mee in deze discussie.

 17. Dus volgens MK is de NRC-ombudsman de maat der dingen. -vertwijfelde glimlachicoon-.

  De dag dat DSR op zijn bevel ophoudt met mekkeren over wat dan ook dat ‘m aan het hart gaat, is tevens zijn laatste.

  @Tim
  Dat ontraden van auteurs omdat hun mening niet strookt met de jouwe, is van de oud-rode arrogantie die Wilders groot heeft gemaakt en draagt bij aan de verdeeldheid van Nederland, waarbij iedereen alleen maar dingen wil horen waar men het mee eens is.

  Je lichtvaardig denken over de problemen van deze tijd wordt schrijnend onthuld door de zinsnede ‘alleen maar omdat er een vriend van hem gekeeld is’.

 18. Ik lees wel eens een column van Holman, als ik bij mensen over de vloer kom, die geabonneerd zijn op het Parool en ik moet altijd erg lachen on die man, maar misschien ben ik ook wel Wilders light.

 19. @APD
  DSR achtte zich niet aangesproken, maar jij laat je lelijk in de kaart kijken.

 20. Tim en Hol zullen in de praktijk wel door een deur kunnen -grinikicoon-

 21. Ik vind de opmerking van Timmer :’ alleen maar omdat er een vriend van hem gekeeld is’ betreffende Theodor Holman, een vriend van Theo van Gogh, van een stuitende weerzinwekkendheid.

 22. Klaartje
  Wat is daar zo stuitend en weerzinwekkend aan ? Theo was immers een vriend van Theodor en is gekeeld door een moslim-terrorist. Er zijn er voor minder aanhanger van Wilders geworden.

 23. Nou ik vind het stuitend en weerzinwekkend dat Theo van Gogh vermoord is door een moslimfanaat, en dat dat hier een beetje gebagatelliseerd wordt.

  Die laatste zin van jou kan ik ook niet echt waarderen, de moordenaar wordt dus gecanoniseerd ahw.

 24. Gekeeld? Ik dacht dattie in de borst was gestoken.

  Nou ja, Klare taal, van bagatelliseren is hier m.i. geen sprake. Meer een terloopse opmerking zoals alleen TimmerArk die kan maken. Heb je zijn verhalen al gelezen?

 25. Mopperkont, die ombudsman heeft voor mij niet het laatste woord, hoor. En jij ook niet. Het was een onbetamelijk ikje, dat van die gediplomeerde gynaecologe die dat ook nog eens aan haar patiënten voorlegt. Van jou had ik wel wat inlevingsvermogen verwacht, zeker na je pleidooi voor legaliseren van soft drugs.

 26. Wel een beetje kort nummer. De hele Johannes Passion, die eigenlijk veel interessanter is dan de Mattheus kun je hier beluisteren.

 27. DSR:…Dat ontraden van auteurs omdat hun mening niet strookt met de jouwe, is …
  en dat uit de mond van iemand, jarig of niet, maar nog wel gefeliciteerd, dagelijks zijn mening geeft over schrijvertjes…zijn claim to fame zogezegd.

  KT: soms moet je een sarcastisch icoontje erbij denken…

  Pawi: Hij was eerst neergeschoten (wat een held moet je daar niet voor zijn, een ongewapende, niets vermoedende fietser neerschieten) en er is een brief met een mes in zijn borst gestoken nadat de moordenaar hem in ieder geval geprobeerd heeft te kelen. Hopelijk was hij toen al dood.

 28. @Tim
  Dank je! Felicitaties ook graag even op de daarvoor bestemde thread plaatsen.

  Je vergelijking met de Eindoordelen raakt kant noch wal, maar deze zijn in ierder geval een stuk zuiverder dan je door politieke haat gedreven motieven.

 29. Half mild, beste DSR, doordat je in de buurt van jaren des onderscheid komt? En minder omdat de kadootjes tegenvielen?

 30. Aap Dapers zijn reactie staat ongemodereerd op nrc. Net als die van mij, en TimmerArk staat er geloof ik bij te lachen. Hihi.

 31. Nou moe, wat een historisch moment, voor het eerst in een jaar of drie, vier staat er een reactie van APD op zijn ouwe vertrouwde NRC site, waar hij zoveel mooie herinneringen heeft liggen. En pawi en Timmertje ook.

  Tja, weet je, als je zo’n rits reacties in een (zegge: 1) klap op de site pleurt, dan is het geen discussie. Reageerders reageren niet op elkaar, lezen niet eerst wat de een zegt alvorens het hunne te zeggen. Dood in de pot dus. Maar goed, laten we vooral keiblij zijn. Misschien ga ik binnen een paar maanden nu nog weleens eens een reactie schrijven. Of mijn kooktips alsnog inzenden.

  Zo, en dan nu het vinnige intro van morgen een beetje aanpassen 🙂

 32. O, en dan had ik het eerdere gemist dus. Over de NRC. Ach ik vergeet dat soort zaken.

 33. KT, mopperkont, jullie kennen vast wel het programma Echte Jannen, van 00.00 tot 02.00 het Fascisme programma in Nederland, met belastinggeld geld betaald, wat net als Zielige Holman, alleen maar praat over de gevaren van de Islam. Dit in tegenstelling van het gevaar voor het Rechtse VVD en PVV die de democratie om zeep willen helpen. Iemand betaald deze sukkels. De Mossad? Laat me niet lachen. Ze zijn zo zielig dat…nou ja vul het zelf maar in.

 34. Sorry, vorige reactie: had blijkbaar even een rotmoment. APD, kun je deze verwijderen?

 35. @Tim 2.38
  Ja, ammehoela! We hebben allemaal wel eens een rotmoment. Daarvoor wordt toch hopelijk niet op neo-stalinistische wijze het forum voor gezuiverd?

  Als een afwijkend geluid op zondagnacht ook al aanleiding geeft tot tirades over Het Facisme, dan hoort DSR geklop aan de deur en op de vraag wie het is, luidt het antwoord: ‘De Onvrijheid!’ Wat je zegt, ben je zelf – zullen we maar denken…

  De uitzending van de Echte Jannen had te lijden onder de afwezigheid van Jan Roos, maar ik heb me rotgelachen om dat malle ventje dat de vrouw weer achter het aanrecht wilde. Da’s toch waar voor je geld? Je moet de zon ook eens in het water zien schijnen.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: