Kannie wachten op de volgende maansverduistering (91)

Kanniewachten (photo: A. Dapie, 2015)
Kanniewachten (photo: A. Dapie, 2015)

Ja, ze moeten het maar eens voelen, dacht de blogbaas en hij talmde extra lang met het plaatsen van het wekelijkse intro. Het was 13h00 uur, maandagmiddag, en hij drukte lekker niet op “publish“. Ha! Er gingen vijf minuten voorbij. Geen reacties. Het werd kwart over één, twintig over, half twee … Geen boeh noch bah op het blog. Geen spreekkoren, geen ongeruste mailtjes. Nu weet ik hoe JdW zich voelt, dacht blogbaas dezes mismoedig. Nu weet ik hoe Heer Rozenwater zich moet voelen met zijn kunstrubriek bij de buren. ’t Is niet best. Maar het zal wel wennen. En schouderophalend publiceerde hij dan toch maar zijn wekelijkse intro. Nog negen te gaan …

Bloedmaan noemden ze dat ding, nou, er droop niks van af, en het was ook helegaar niet eng.

En vannacht was hij nog wel zo gelukkig geweest. Samen met zijn lief in tokkieskostuum (pyjamabroek, dikke sokken, sportschoenen en overjas) op de kade, gans en gaar allenig, om 4h47 in de maneschijn die er even niet was. “Bloedmaan” noemden ze dat ding, nou, er droop niks van af, en het was ook helegaar niet eng. Nee, ook hedenmorgen verging de wereld niet.

Nog steeds niet echt veel maneschijn (photo: blogbaas dezes, 2015)
Nog steeds niet echt veel maneschijn (photo: blogbaas dezes, 2015)

Het meegebrachte fototoestel, trouwe digitale bondgenoot op al blogbaas’ reizen, weigerde op het moment suprême ook maar iets te fotograferen. “Change battery pack” was al wat het ding keer op keer kon uitbrengen. Terwijl het al sinds gisterenavond urenlang aan het stopcontact had gelegen. Dus zat er niets anders op om met den BlackBerry 10 het unieke natuurtafereel vast te leggen. De resultaten zijn met een beetje fantasie en veel goedwillendheid – iets dat niet bij alle lezers van dit blog in ruime mate voorhanden is – toch nog wel te waarderen. Toch? Nou dan! *glunder icoontje*

Istieweer! (photo ook van blogbaas dezes, ook van hedenochtend 2015 dus)
Istieweer! (photo ook van blogbaas dezes, ook van hedenochtend 2015 dus)

Het leukst, en dan gaan we aan het intro beginnen, waren de mensen die sombertjes, weggedoken in donkere jassen, voorbijliepen, op weg naar het werk. Tsjiezus, die doen dit elke dag zo vroeg! Die vinden het normaal om voor vijf uur op straat te lopen. Deze harde werkers – of laatthuiskomende meisjes van plezier en hun klanten – keken niet op of om. Ze hadden wellicht de mediahype gemist. En wij wisten … als ze piepeventjes naar boven zouden kijken … dan zouden ze deze ochtend aan hun kleinkinderen kunnen doorvertellen. Maar ze deden het niet. Ze lazen een gratis krantje, roerden een papieren bekertje, keken op hun mobieltjes en gaapten langdurig. Tot ze uit het zicht verdwenen. Toen deden ze het nog, denken we, maar wij zagen het niet meer.

„Heeft u wel eens een vlieg doodgeslagen met uw iPad?”, was de clou van een ikje van Frank Hiemstra. De Schrijvende Rechter (DSR): “Attenooije – altijd maar weer over ouwe mensen en hun gedoetjes. -bareuh- En zo lusten we er nog wel meer: wel eens een makreeltje ingepakt, vloer afgedekt, kont afgeveegd met je iPad?”

Heleen Akerboom-Menger schreef over een reisje naar Israël en haar telefoontje dienaangaande met een reisverzekeringshelpdeskgansje. “Fijn om te lezen dat het om een ‘geplande’ reis naar Israel ging, niet om een ontvoering door de Mossad of een dolzinnige ontsnapping met een jonge toyboy oid.” schreef DSR. “Voor de rest mag het mormel van vandaag wel tussen de bruine anjers worden geplant.”

babyccinoEne Floor van Rooy had het over de 2-jarige Spijker die zijn moeder krijsend om een ‘babycchino’ smeekte. Letterzetter maakte er korte metten mee: “Gezegend eenieder die geen voorouder, familie of sympathisant van Floor is. Gezond verstand is al dun gezaaid en bij mensen die hun kind Spijker, Sterre, Maan, Zon, Zaag of nog debielere naam geven, ontbreekt het geheel.”

100e reactielepeltjeDe 100e reactie was voor Klare taal. We hebben even geen tijd om op te zoeken welke reactie dat was, maar onze vreugde is er niet minder om.

Ronald van der Horn schreef over de onbeantwoorde liefde van een knobbelzwaan voor een houten ooievaar. DSR: “Daar hoeft de inzender zich niet schuldig om te voelen, Die zwaan doet nu z’n zwanedingetjes met een zwaaninnetje van vlees en bloed.”

… klagen over die houten wijven met hun streken. Sterkte Zwaanmans!

En bij onze nieuwe reageerder Gebbetje, van wie ook de titel van het weekoverzicht van vandaag afkomstig is, gingen de schrijfklieren open: “Je ziet die zwaan ook zo de straat uit sjokken; hangende vleugels, gebogen kop, sjekkie mismoedig in de snavel, nijdig een trap tegen een vuilniszak geven en dan het eerste beste café in om troost te zoeken in de drank en te klagen over die houten wijven met hun streken. Sterkte Zwaanmans!”

Nou, dat waren zo’n beetje de ikjes van vorige week. In de categorie “overig” noteerden we een klein kotsicoontje voor Timmerark voor zijn: “Door Hem ben ik bijvoorbeeld, in willekeurige volgorde, in aanraking gekomen met Luvienna, pawi en Indra. Drie vrouwen die, naar ik weet niets gemeen hebben behalve een ongelofelijke fijnbesnaardheid en een geweldig gevoel voor literair talent.” Blogbaas dezes wenst niet met een hoofdletter te worden aangesproken, dat reserveren we voor Hem van wie ons dagelijks Brood afkomstig is, toch? En de dames prikken zelf wel door het geslijm heen, zo mogen we hopen.

De Handdruk - foto gemaakt door een stralend middelpunt, (c) 2014
De Handdruk – foto gemaakt door een stralend middelpunt, (c) 2014

Voormelde pawi kan er wel wat van hoor, getuige haar feuilleton natuurlijk, maar kijk nou eens naar deze sfeerbeschrijving: “Jaren geleden zat ik aan tafel met tegenover mij *A.Dapie, aan zijn linkerzij Luvienna, aan zijn rechterzij Ad Hok. Dapie en ik gaven elkaar over de tafel heen de rechterhand die onze vete zou moeten beslechten, en voor de foto deden we het nog eens over met de linkerhand. De vete doofde langzaam uit. De foto zwerft nog ergens. Dapie was het stralende middelpunt.” Dat Dapie en alle anderen die zij vervolgens nog noemde (Luvienna, Ad Hok, de chaperon, Heer Rozenwater) helegaar geen stralend middelpunt waren, maar zijzelve, da’s voer voor een kniesoor.

Verder ging het over tal van zaken, waar we vanwege schreeuwend tijdgebrek en keislaap niet op in kunnen gaan: de straling van mobiele telefonen en wifi’s, of je God tussen je brood mag doen, en allerlei muzikale discussies en video’s, een verfijnd blog waardig.

Minister van Justitie zoekt met een kluit naar het riet - Letterzetter
Minister van Justitie zoekt met een kluit naar het riet – Letterzetter

Letterzetter won de kopjesprijs bij een bootje.

De ikjes zijn na te lezen op de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land staan hier, ze werden zoals altijd weer aangeleverd door de reageerders op deze site, veelal ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieReacties zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van A. Dapie zelve (c) 2015 en heet “Klom ik op mijn ladder”

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

267 gedachten over “Kannie wachten op de volgende maansverduistering (91)”

 1. “Er gingen vijf minuten voorbij. Geen reacties.”

  Nou moe! Ik was er als de kippen bij en heb om 13.02u al gereageerd 😦

 2. Oi, het doorgaans zo optimistische vrolijke intro beschaduwd met beklag over vermeende onverschilligheid bij de reageerders. En dat terwijl vanaf 13:28 de ongeruste vragen binnenstroomden. Dat dat stromen niet eerder begon kwam natuurlijk door de vertraging van de bezorging, wat dan vast weer aan de bloedmaan te wijten is. Voor de rest een adequate samenvatting van de afgelopen week. Alleen dat ’91’ tussen haakjes is zo eng-omineus…

  Doen we maanfotootjes? Hier in de de afwachting van het bloed:

 3. Hindert niet Bertje, ik had verder moeten kijken dan mijn neus lang was. Verontruste paniekuitingen storen zich niet aan administratieve kleinigheidjes als de juiste draad en zo. 🙂

 4. Ha! Er gingen vijf minuten voorbij. Meteen al een reactie. Het werd kwart over één, twintig over, half twee … Boeh en bah op het blog. Spreekkoren, ongeruste mailtjes. Nu weet ik hoe JdW zich nooit zal voelen, dacht blogbaas dezes blijmoedig. Nu weet ik hoe Heer Rozenwater zich nooit zal voelen met zijn kunstrubriek bij de buren. ‘t Is best. Maar het zal nooit wennen. Opgeruimd publiceerde hij dan zijn wekelijkse intro. Nog veel meer dan negen te gaan …

 5. Fraai, veelzeggend intro. De blogbaas voelt een zekere verwantschap met JdW, en DSR moest de laatste tijd ook wel even denken aan JdW in zijn nadagen.

  Wat stelt dat knikkertje op een zwarte achtergrond eigenlijk voor? De Pluto-rendez-vous ligt toch alweer een paar weken achter ons?

 6. De hoofdzaak – zelf maar even van de andere thread overgezet:

  Ongezellig

  In de trein tussen Amsterdam en Utrecht kwamen twee meisjes en een jongen druk pratend de coupé binnen. Na een minuut pakten beide meisjes hun telefoon, verviel de focus en stopte het gesprek.

  De jongen keek vervolgens een beetje verveeld naar buiten.

  Na een tijdje ontdekte hij een krant en sloeg deze open, waarop een van de meisjes opkeek en zei: „Hé, doe nou niet zo ongezellig.”

  Andrea Beelen

  Duimpjes op: 2 / Duimpjes neer: 1 (16:06)

 7. Wat een toepasselijke titel! -milde glimlachicoon-

  Was een van de oer-Ik-jes destijds, over mistroosting ‘Sisi’ kijken tijdens de kerst, met de iconische uitsmijter ‘We nemen nog een toastje’ ook niet van ene Beelen afkomstig?

  Enfin, een aardige observatie over het internettelefoontjestijdperk, maar de pointe is een nat rotje.
  Eindoordeel: 6+ (zegge: zesplus)

  Duimpjes op: 4 (16:07)

 8. Ik moet zeggen dat het geen gezellige boel is, al die gezichtjes die in hun mobieltjes zitten te loeren om je heen. Nooit en the never heb je in het openbaar vervoer meer toevallig blikcontact. Nog erger is het als ze koptelefoontjes in hebben. Als in een roes begeven deze zombies zich van huis naar werk of school en weer terug.

  Maar al die koppen achter grote vieze zwarte ritselende ochtend- en avondkranten, dat was nog ongezelliger. Vind ik dan weer. En de groeten van mijn jongeheer.

 9. (stond abusievelijk op die ouwe intro) (variant)

  Geen woord over het geruisloos introduceren van De Rozen Koppen Power Point Show. Complimenten voor de blogbaas, alle discussie hierover kan meteen weg-geswiped worden.

  En mooi dat Ad Hok’s inzending door zowel HR als de blogbaas verkozen is.

  Knap intro, want er gebeurde niet zoveel. Behalve op het laatst met muziek, waar bleek dat zowel mopperkont als Klare taal als ik een gemeenschappelijke favoriet hebben.

  Klare taal zegt overigens nog steeds musicus waar ik het over muzikant heb. Het onderscheid is niet te maken, vind ik. Tenzij je het belangrijk vindt of iemand een diploma van het Conservatorium heeft. Helaas zijn er niet overal ter wereld conservatoria, maar wel mensen die muziek in zich hebben. Voor mij is het een en hetzelfde, muzikant of musicus.

  Wat telt is de muziek zelf. Of is dat een open deur? Eigenlijk wel. Sorry.

 10. De Koppenshow was er toch nog altijd, pawi? Hij zou niet meer bijgehouden worden, zo herinner ik het me. Maar als ik het me verkeerd herinner: fijn dat-ie weer terug is.

 11. Bertje, de kunstdraad wordt voor het intro niet nauwlettend gevolgd. Het gaat hier om reacties op het intro, en als versiering doen we daar dan af en toe wat andere dingetjes bij, de kunstrubriek, een enkel los verhaaltje (vroeger de feuilletons). Het is niet anders. Live with it en wees vooral hier grappig.

 12. ...en toen verviel de focus.. gast in welke branche ben jij werkzaam, met je vervallen focus. Maar ja je kon natuurlijk moeilijk schijven en toen verviel het comitment want die hadden we van de week al. Ga fietsen met je vervallen focus.

 13. Alles wat van waarde is gaat eens naar de klote. Het is erg maar het is niet anders. Jongeheren worden uitgezakte zakken en op de radio is Jan Roos. Je zou er de hand aan jezelf door kunnen slaan. Wat ook menigmaal gedaan is, helaas veel te vaak door de verkeerde mensen. De aarde wordt steeds minder mooi. Maar de wereld draait door. Daar heeft men het er niet meer over, waarom niet? Joost mag het weten.

  De eerste zin gaat over dit blog. In de VK van dit weekeind gelezen dat men elkaar digitaal vaak niet begrijpt. Vandaar.

 14. Och maar Timpie dan toch. Dat alles wat van waarde is naar de klote gaat is een waarheid als een koe. Alles wat niet van waarde ook hoor. Het hele bestaan is in constante beweging, niks is permanent, en laten we daar maar blij om zijn. Nu.

 15. Maar ik ben niet blij, Apie. Ik ben zo down dat je mij een Australiër in Amsterdam kan noemen als je geografie met emotie zou mengen.

  Het was zo fijn hier! En hier zit geen ons, geen gram ironie in. Dat je alles moet uitleggen tegenwoordig, zucht.

 16. Ja, vroeger hoefde je nooit iets uit te leggen, ik weet het, toen snapte iedereen iedereen. Hoe zou dat toch komen? Ik denk dat het een gebrek aan focus is. En vermoeidheid wat je zegt, jij begrijpt me tenminste! Was het maar weer vroeger!

 17. Ik draai nu dan ook het hele www de nek om en ik ga zitten naast de telefoon. En als er dan iemand belt dan neem ik het gesprek op. Heb je nog wat voor later. Tabee.

 18. Meisjes hoeven hun mobieltje nooit te pakken, want die hebben ze altijd in de palm van een vooruitgestoken hand als een soort mini-baby, waar ze af en toe smachtend naar kijken in de hoop op een appje. Het tasje bungelt aan de andere arm.

 19. pyjamabroek, dikke sokken, sportschoenen en overjas
  Dat was ook wel nodig. Met alleen Chanel No 5 had je het afgelopen nacht niet gered, liefje van *A.Dapie.

  Ik was wel op rond die tijd, maar zo nog in de slaapmodus, dat ik de maan niet kon vinden. Even rondgedwaald in huis, door alle ramen die ik tegenkwam gekeken…niets gezien. Dus nu geniet ik van de foto’s die er zijn gemaakt, door Chanel No 5 met pyjama, en door andere mensen wereldwijd.

 20. Fraaie opmerking MK, vooral dat mobiel in de aanslag en tasje aan de arm .

  Meestal zijn dat tasjes van Vuitton en Gucci. ahum.

 21. Ach, dat vroeger alles beter was, was vroeger ook al zo. Toch wordt het leven voor steeds meer mensen beter, ongeacht de beroerde berichten die anderszins suggereren.

 22. @Pawi sept.28 17.04h.

  Weet je ik vind musicus altijd een mooier woord dan muzikant, er zit ook een kwalificatie in, ik denk bij muzikant ( shame on me) meer aan een straatmuzikant, volop aanwezig in de straten van de binnenstad die aardig wat deuntjes strijkt of blaast om de kost te verdienen. Mag en kan, maar er is wel degelijk een verschil in kwaliteit imho.

  Vaak zijn het muzikanten uit de Balkanlanden die hier hun best doen , gelukkig zijn het geen kinderen meer zoals enkele jaren geleden.

  Ja, kun je dan zeggen die arme ontslagen concert-violisten zitten allemaal op straat dan ben ik uitgepraat. Het blijven dan musici, dat dan weer wel.

 23. En nog eens een keer geprobeerd.
  Zou zo maar eens een handicap kunnen worden. Elke keer een duimpje up. Wat moeten die andere vingers nou nog doen?

 24. Gebbetje 19:55
  Dat “gedicht” staat in giga letters op de oliecontainers op Rozenburg en/of Pernis.
  Onbegrijpelijk. Maar daarom nog geen poëzie.
  Heb jij een verklaring?

 25. Zeg je Rotterdam zeg je Deelder, en alles op de Waterweg gaat voorbij, gelijk het leven zelve. Poezie, zo moeilijk nie.

  Uw zin: Onbegrijpelijk maar daarom geen poezie, impliceert dus dat als het begrijpelijk is, dus wel poezie zou zijn? Dat maakt de tekst van Deelder dus wel tot poezie.

 26. Een vis is geen hond, een kat is geen vis, dus een kat is een hond.
  Èèèè – verkeerd antwoord.

 27. WA of TA, what’s the difference. Beiden hebben nu een belangrijk platform waar hun mening gehoord wordt. Nederland spreekt een woordje mee, hoezee, hoezee, hoezee.

 28. Ja, Luv, ik zit hier ook van op te kijken. Bracht wel een broodnodige glimlach op mijn gezicht.

 29. WA stond gisteren op het podium van de GA in New York. Een keibelangrijk plekkie. Maxima zat te glunderen, want hij deed het best goed. En ik dacht aan TA. Waarom, dat zullen we nooit weten.

 30. Ik zou best weleens willen weten wat een tekst nu eigenlijk tot poezie maakt. Onbegrijpelijkheid dus niet, rijmen of ritme ook niet, wat wel?

 31. Daar gaat een neef van me, Arie.
  Geen volle neef eigenlijk, Arie.
  De moeder van Arie ging wel eens vreemd
  omdat mijn oom het niet kon maken.
  Ze ging met Chinezen mee,
  wat opschudding verwekte, en Arie. Er was geen weghalen aan, aan Arie.‘Ha die Arie, hoe is het met jóu?’

  Van wijlen Cor Vaandrager.
  Hij is beroemd geworden met dit soort “gedichten”. Beetje plat, beetje grappig, maar netzomin als dat van Deelder poezie.

  “Poezie, zo moeilijk nie” van Gebbetje, dat dan weer wel.

 32. Mijn vraag was eigenlijk, hoe weet je zo stellig dat deze teksten geen poezie zijn? Ik vermoed dat het je om “diepgang” gaat. Zelfde moeizame onderscheid als tussen literatuur en lectuur. Maar het blijft moeilijk te definieren, vind ik dan weer, mal mannetje dat ik ben. Wie zijn wij om te bepalen dat Toon Hermans geen poezie is en Marsman wel? Van die dingen ja. Kom er maar in Roos. 😀 Of niet natuurlijk. Komen we niet uit. o_O

 33. Wat ik wilde aantonen is dat het strikt persoonsgebonden is, wat je poëzie noemt en wat niet.

  Dat is ook de reden dat er oeverloos gekletst en zelfs gekwetst wordt over of iets nou wel of geen gedicht is.

 34. Ietsd is literatuur als de literatuurpausen dat beslissen. Onbevredigend, maar op zich niet moeilijk.

 35. Stroopkoeken

  ‘2 printjes afhalen bij de HEMA’ – staat er bovenaan mijn vrij lange boodschappenlijst. Bij de foto/serviceafdeling staat maar één verkoopster en voor mij een lange rij. Als ik eindelijk aan de beurt ben, schuif ik wat nors en ongeduldig mijn orderbon richting de mevrouw achter de kassa. Ik ontvang de door mij bestelde printjes en betaal het gevraagde bedrag. Dan vraagt de caissière op rustige toon: „Wenst u nog gebruik te maken van onze aanbieding?”, wijzend op de stapel stroopkoeken naast haar.

  „Nee, dank u. Daar word ik maar dik van”, antwoord ik kortaf.

  „Maar misschien wel gelukkig”, suggereert ze met zachte stem.

  Trees Teunissen

 36. Alweer iemand die zich afreageert – toepasselijkheid troeft deze week! -mild-hartelijke glimlachicoon-

  Een ‘lang lijstje’, een ‘lange’ rij, het ‘gevraagde’ bedrag (was er een andere mogelijkheid dan?), een ‘zachte’ stem,, een ‘rustige’ toon, ‘nors’ en ‘ongeduldig’ aanschuiven, een ‘kortaf’ antwoord…. Zijn de bijwoorden en bijvoegelijk naamwoorden voor het eerst sinds sinds de oorlog weer van de bon af ofzo?

  Aardige pointe, dat wel, maar bedolven onder onnodigheden. DSR zou het een spekkig stukje noemen, maar dat past niet zo bij die stroopwafels.
  Eindoordeel: 5- (zegge: vijfmin)

 37. Pardon, het Herziene Eindoordeel komt uit om een 4+ (zegge: vierplus), vanwege dat lelijke ‘stroopkoeken’. Zelfs al waren het technisch gesproken geen wafels, dan toch heeft de inzender niet het recht om aan zo’n gezellig woord voorbij te gaan ten faveure van een waarheid zo droog als een Mariakaakje.

 38. @pawi

  Ook of iets oeverloos geklets is, is afhankelijk van de consensus van dat moment.

 39. DSR 13.53

  “Alweer iemand die zich afreageert – toepasselijkheid troeft deze week! -mild-hartelijke glimlachicoon-” 😀

  “Zijn … voor het eerst sinds de oorlog weer van de bon af ofzo”

  “DSR zou het een spekkig stukje noemen, maar dat past niet zo bij die stroopwafels.”

  Een fraai eindoordeel!

 40. Dank je wel, Rechterinneke, wie je ook maar mag zijn!

  Als je er bent, breekt de zon door.

 41. Welaan, hoe gaat het U?
  – Oh wel heel spannend. Ik heb onlangs ’n bureautje geopend, voor mensen, die menen dat…….Oh?
  Dan komt even later de Stichting Leuke Dngen voor de Mensen, die op Bevrijdingsdag
  De hoepelprijs per categorie. uitreikt.

  Zojuist was er iemand die, ik moet zeggen de nederigheid druipt er van af, die zei, Ik kan langer dan 2 minuten de adem inhouden.
  Dat hebben we geweten, er wordt hier door menigeen zeer in stillte opgeoefend.
  Men loopt soms rood aan.
  We nemen het vast als onderwerpje mee. Enig, wat boeiend.

  Ik vind persoonlijk…..hahaha leuk he Youp zegt dat ook, goed voor ’n Onbenul Prijs.

  Het valt me op ,je ziet het vaker, dagt de creatieveling. ’n hekel heeft aan produktie.
  Als men 100 x ‘tekstjes en kleurtjes, moet copieren, de creativiteit onder druk staat.

  ’n Beetje producent voorziet dat, en mengt, mixt.
  Of vraagt is er onder u misschien iemand die.?
  Het is niet ’n ieder gegeven zijn zwakte aan te geven, wie helpt me?

 42. ’n Enig “ikje” we worden wat verwend, pure hoogwaardige stukjes levenswijsheid van alledag.

  Er zijn er onder ons, die, neen ik oefen niet met mijn adem inhouden, daar heb ik geen drive voor., precies weten, hoe ze van het verleidelijke wat Satan ongevraagd serveert, moeten genieten, delen dat met wie hen lief is.

  Er zijn er , die kunnen van het kleine genieten. Soms leer je dat in familiekring. soms elders. Als je maar leert delen . Daar valt het Stout zijn soms ook onder.

  Druppeltje alcohol?.Neen, dat is er niet bij.

  Oh er is misschien nog wel meer te vertellen.
  Dat vind men op drasties.

 43. Voor RSB is het verdomd jammer dat hij niet overtuigd Roomsch is. Dan zouden er elk jaar op 3 februari twee koele kaarsen over zijn hals gekruist worden, op het erefeest van de Heilige Blasius. Dat beschermt een heel jaar tegen een graatje dat vast kan gaan zitten in de keel.

 44. Ah, daar hebben we RSB ook weer. Die beweert op Drasties DSR ‘kapot te willen maken’. Preventief ruimen …eeeh pardon, weren, zou DSR zeggen.

  Pawi stelt drastische maatregelen voor. ‘k zou het eerst eens proberen met twee minuten je adem inhouden. Of 20. -grinikicoon-

 45. Een reageerder hier modereren omdat hij bij de buren aan doodsbedreigingen doet??? Het moet niet veel gekker worden. Volgens mij moet je daarvoor dus bij de buren zijn. En nergens anders. Succes ermee.

 46. Je moet er wel vroeg voor opstaan, om die kaarsen in je hals te kunnen voelen. Om zeven uur in de ochtend. Op 3 februari dus. Koele kaarsen tegen je nog warme hals, op een koude ochtend in een onverwarmde kerk.

 47. Jammer dat mensen niet ergens gewoon van kunnen genieten. Nee, eerst moet de cultuurpolitie bepalen of iemand een muzikant is of een musicus. En als ze daar uit zijn, moeten ze eerst een tekst fouilleren om te kijken of het poezie is of een boodschappenbriefje. Jammer. Maar vanwaar die behoefte om jezelf dwars te zitten?

 48. Ik ga voor stemmen, DSR (over referendum, weet niet hoe laat of wanneer). Ik heb familie banden met Oekraïne, echt of denkbeeldig dat weet ik niet. Als kind las ik over Oekraïne en voelde mij daar senang bij.
  Plus zie ik J.R. als een NeoVVD’er en daar heb ik een hekel aan.

 49. Ik heb een notitie in mijn agenda gemaakt, pawi. Zien we elkaar een kwartiertje voor de kerk open gaat?

 50. Daarna mag je direct weer naar huis. De hele Mis mag je overslaan. Alle poëzie die je allang uit je hoofd hebt geleerd, in het Latijn nog wel, die komt de volgende dag wel weer.

 51. Ik ga ook niet stemmen, ik vind het een merkwaardig referendum, het lijkt Zwitserland wel! Gaan we nou voor elk wissewasje naar de stembus, hebben we voor politieke keuzes niet een stuk of 150 bekwame mensen daar op dat Binnenhof? Nou dan!

 52. “een stuk of 150 bekwame mensen op dat Binnenhof”
  😀
  Doet me denken aan die Bijbelpassage van Lot, en Sodom en Gomorra, waar de inzet was of er 3, of hoeveel wasl, goede mensen waren (maar wat is goed).

 53. Maar je bent wel het hele jaar vrij van alle graten die in je keel zouden kunnen blijven steken.

  Zouden hebben kunnen blijven steken.

 54. Pawi, je bent wel goed op de hoogte van de rituelen van de RK kerk, de nonnen hebben hun werk goed gedaan.

  Zelfs H. Blasius een lang vergeten fossiel wordt hier nog even ter tafel gebracht.

 55. Jammer dat je maar één duimpje op mag geven, *A.Dapie 19:25
  Anderzijds komt dat wel ten goede aan mijn andere vingers.

  Mooi plaatje. Wie tekende dit?

 56. Klare taal, heb jij die gladde kaarsen om je hals dan altijd moeten missen? En desondanks nooit gestikt in een graat? Jij boft maar weer.

  Die Heilige is geen fossiel en ook niet lang vergeten. Dat zie ik anders.
  Kijk maar eens bij onze vriend Google. Wat een verhalen je daar tegen komt, dat doet je ogen uit hun kassen prallen.

 57. Het debat over de NS begint met vertraging…erg symbolisch. Wie heeft het ooit in zijn (zal wel een man zijn geweest) domme kop gehaald om de treinen van het spoor te scheiden.
  Alsof je de schrijvende rechter zijn zeurspeen ontneemt. Of mij mijn uitkering (ik ben je maar voor).

 58. Heb voor de gein even “Die Heilige is geen fossiel” gegoogled en ik kwam op de volgende site, met werkelijk onthutsend nieuws over de evolutietheorie. Het is gevaarlijk stuf, en je moet het maar durven lezen. Het zal je wereld echt op zijn kop zetten, begin er niet aan als je geen liefde van God wilt ontvangen!

  http://ontdekgod.nl/evolutie-van-de-mens/

  Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

 59. Timmertje, je weet dat internet vol zit met weirdo’s, samenzweringsgevoeligen, achtervolgingwaanzinnigen en rechttoe-rechtaan gekken, toch?

 60. @Luv 18:56
  Tja, wat is goed? Die Lot ontvluchtte Sodom met z’n vrouw en twee dochters aan de hand van twee engelen. Z’n vrouw keek om en werd een zoutpilaar (ik moet er altijd aan denken als ik zo’n keukenbus Jozo koop), Lot liep door en ging met z’n dochters in een grot wonen alwaar zij hem dronken voerden en zich door hem lieten bezwangeren. Goed hè? En ze werden niet eens zoals Sodom en Gomorra door vuur en zwavel of schaamte en wroeging verteerd. Ze baarden stamhouders, je zag ze onlangs in HeRoWa’s kunstrubriek poseren.

  Hendrik Goltzius was erbij en nam deze foto

 61. Ervanuitgaande dat in het buitenland woonachtige Nederlanders stemrecht hebben, ga ik ofwel voor, ofwel niet stemmen.

  Ik ben tegen referenda over internationale verdragen, hoogst onverantwoordelijk dat zoiets mogelijk is. Stel dat een het referendum bij een lage opkomst ongeldig zou zijn (weet niet of dat uberhaupt het geval zijn), dan zal ik overwegen de uitslag te beinvloeden door niet te gaan stemmen. En anders gewoon voor.

 62. @Lettertje, die dochters deden dat natuurlijk in opdracht van de Heere , dan mag het niet alleen maar moet het zelfs. Je ouwe pa samen met je zus dronken voeren en verkrachten. Dat Lot daar nog toe in staat was, als vluchteling, en z’n vrouw verloren. Nou nou, onverveerd hoor.

 63. Zo erg als ik een afkeer van Geen Stijl heb, zo goed vind ik dit Geen Peil-initiatief. Ik heb het dan ook direct ondertekend.

 64. Ligt er niet ’n GPS waar je Drasties op kunt programmeren?
  Apiedapie stelt terecht volgens mijj, dat als DSR zich voelt aangesproken , , dat niet hier moet doen, maar aldaar.
  Dat was overigens ook de insteek van Rverside.
  Het zou VERDOMD LEUK zijn als hij dan als chaperone de Rechterin mee neemt.

  Grappen maken over Dodenherdenking,, adem inhouden, kan jij dat die 2 minuten?

  U vindt mij op uw weg. Waarvan akte.

 65. Soms, vandaag, staat er in de NeXT het ikje van gisteren en soms niet. Een regelmaat heb ik nog niet kunnen ontdekken. Ben geen fan van het ikje maar voel mij ’s morgens wel bekocht wanneer ik in mijn krant (op de tablet gelezen, jawel A. Dapie, ik ben helemaal om) een ikje zie die hier al lang gefileerd is. Tweedehands, ouwe soep, de kool en de geit niet waard, de waard ondertrouwd en ga zo maar even door.

 66. Ik weet namelijk niet, Luvienna, zonder in mijn oude rol te schieten, en die is sleets, hoe ik mijn afkeuring voor dit initiatief uit kan leggen vanwege hen die dit begonnen zijn. Hoe ik mijn wantrouwen jegens hen kan formuleren zonder op allerlei tenen te trappen.
  Ik vind het onderwerp raar, zijn er geen zieke, bejaarde eigen mensen voor wie er opgekomen moet worden, middels constructies duidelijker dan deze poging om de haat, sorry, wantrouwen jegens Brussel, de EU te ventileren? En dit alles voor een schamele 42 miljoen. Kan er geen referendum komen om de kinderbijslag boven een bepaald inkomen, net als de AOW, af te schaffen? Of het onderwijs gestoeld op religie? Kortom, iets wat ons echt raakt, in plaats van een verdrag zoals er zoveel en zo vaak af worden gesloten?
  Ik vind dus niet dat je dit initiatief moet toejuichen omdat je voor een referendum an sich bent. En niet eens tegen omdat je de indieners niet geloofd, vertrouwd. Gewoon beoordelen op de feiten. En die zijn op zijn minst vertroebeld.

 67. RSB, je reactie kwam wat later door vanwege een typefoutje in je emailadres. Elke reageerder die haat- en zeurpraat achterwege laat is en blijft hier van harte welkom. Vermelding in het intro kan de beste overkomen. Wil je er niet in, dan kun je het beste onbeduidende, slaapverwekkende of in ieder geval niet opvallende reacties plaatsen. Of een betaald abonnement nemen.

  Nieuw: non-intro proefabonnement. Voor slechts 3,99 euro per maand worden uw reacties gegarandeerd niet in het weekoverzicht vermeld.

 68. @APD
  Hoeveel kost het om wel gegarandeert minstens twee reacties in het intro the krijgen. Nu is het elke week nagelbijten?

  @RSB
  Hoe sta jij tegenover peprmuntjes tijdend de twee minuten stilte? Toegestaan indien tijding en discreet verstrekt? Of doorslikken als het zover is? Kauwgum helemaal uit den boze?

  Oorvijgen in geval van overtreding tijdens, acheraf, of op voorhand bij degenen van wie je geduvel kunt verwachten.

  Even voor de goede orde: geen heiliger seculier moment dan de twee minuten stilte, ik probeer me er ook in het buitenland aan te houden. Zet jij er de wekker voor, RSB?

  Op busreis naar Praag meer dan 20 jaar geleden, maakte de buschauffeur vlak voordat we onze bestemming hadden bereikt een scherpe stop in een parkeerhaven om de twee minuten in acht te nemen, om vervolgens een tirade af te steken te de zigeuners, waar we in Praag zeker voor moesten oppassen. Daar had een Ik-je ingezeten.

 69. @Timmer
  Als dit bijvoorbeeld een initiatief van de PvdV voor het afschaffen van de vee-industrie was geweest, was ik nog veel enthousiaster geweest. Maar het ging me nu niet zozeer om het onderwerp. Het referendum wordt weinig gebruikt, met name omdat het voor veel mensen een te hoge drempel heeft vanwege die handtekening. GeenPeil heeft daar met de inzet van moderne technologie een adequate oplossing voor gevonden. Dat is waar het mij primair om gaat. Daarom ben ik hierover enthousiast. Het referendum is een democratisch middel dat door de democratie in het leven is geroepen. Je kunt het concept van het referendum een goed of slecht ding vinden, maar het is een democratisch middel dat door de democratie in het leven is geroepen. Als je voor democratie bent, of althans er niet tegen bent, dan moet je democratie ook de ruimte geven om zijn werk te doen.

  Wat het doel van dit aangevraagde raadgevend referendum betreft: Ik ben helemaal niet tegen de EU. Ik ben er zelfs voor. Wel graag in een veel en veel minder logge, bureaucratische vorm. Maar ik ben er ook voor dat mensen zich er over kunnen uitspreken. Het ‘domme volk’ erbuiten houden zal mensen echt niet meer EU-minded maken.

 70. Apie gaat dus op de commerciële tour (voor slechts 3,99 euro per maand.. etc). een buitengewoon slechte ontwikkeling. Mijn kunstrubriek komt er sowieso altijd al heel bekaaid vanaf (en dan alleen nog om een sneer te geven) maar nu begrijp ik waarom. Apie wil geld zien.

  Kunnen we daar geen referendum over houden?

 71. @Luv, al drie stemmen in 5 minuten tijd en nog steeds 100% anti commercialisatie van Apie.com. Buitengewoon veel belovend.

  Het quorum (>30%) hebben we gelukkig met die drie stemmen al behaald. Kan Apie niet meer niet omheen heel streng kijkend icoontje met die wenkbrouwen

 72. @Geb
  Dat had DSR zelve ook al geconstateerd, dus je galmt na als een nat ruftje.

  Het is op dit blog helaas niet mogelijk vertikkingen te corrigeren, maar allicht verandert dat met het nieuwe betaalmodel.

 73. Privé

  In mijn groep 3-4 heb ik de kinderen geleerd dat sommige lichaamsdelen privé zijn. Het is niet de bedoeling dat je ongevraagd aan elkaars billen zit en meisjes en jongens gaan vanaf groep 3 gescheiden in de kleedkamers.

  Ik denk dat alles duidelijk is. Dan word ik door een zesjarige met beide handjes op mijn borsten getikt.

  „Juf, juf!” Terwijl ik haar handen beetneem en uitleg dat mijn borsten voor haar ook privé zijn, klopt ze me geruststellend op mijn arm.

  „Juf, is niet erg hoor, mijn moeder heeft ze ook.”

  Annette Roordink

 74. Luv: Het ‘domme volk’ erbuiten houden zal mensen echt niet meer EU-minded maken.

  Ik heb het nergens over ‘het domme’ volk, waar ik zelf van afstam trouwens, en nog steeds toe behoor. Dit referendum lijkt mij duidelijk iets opgezet om te falen, om achter te kunnen zeggen: zie je wel, er wordt niet naar ons geluisterd.

 75. gegaraneert’ met een t dsr?
  zucht dsr probeerde waarschijnlijk gegarandeerd te schrijven. Maar hij schrijft gegaraneert. Heeft het niet door. Waarschijnlijk een knoepert van een blinde vlek. Geeft niet, maar de natte ruft dat is dsr dus zelf…

 76. Tsja Gebbetje….APD noemde je laatst wel een nieuwe reageerder, maar daar zakt het zanikzelotisch masker toch langzaam af….

 77. Ben het trouwens roerend eens met het domme volk-argument. Je hoort maar weinig burgers met verstand van zaken.

  Aan de andere kant heeft er in de EU wel een behoorlijke machtverschuiving plaatsgevonden van nationaal naar supranationaal niveau onder invloed van de financiele crisis, zonder dat de burgers iets is gevraagd. Het referendum is een terechte uiting van onvrede hierover, wat nog niet wil zeggen dat ’t een goed idee is.

 78. @Tim
  Je hersens zijn gehackt, waarschijnlijk door een chip die ergens achter in de oor is aangebracht door het Grootkapitaal in samenwerking met de PVVD, de EU en Erdogan, omdat men je doorschouw in politieke zaken vreest en wanhopig probeert je onder controle te houden.

 79. Jammer dat DSR vandaag zich niet aan zijn core-business houdt, de ikjes – beoordeling.
  Hup, dan ga ik maar even…

  Verontrustend dat kinderen op school moet worden uitgelegd dat ze niet aan de borsten van de juf moeten komen.

  De pointe is gelukkig geruststellend.

 80. @Timmer, ik beweer ook helemaal niet dat jij ‘dom volk’ gezegd heb. Ik refereer naar de gebruikelijke gedachte, al dan niet uitgesproken, van mensen die vinden dat alleen politici zich met politiek mogen bemoeien.

  Deze actie van GeenPeil is geen referendum; het is een aanvraag voor een raadgevend referendum.

 81. Een goed idee voor een referendum: de regels. Als meer dan de helft 50%+1 van de stemmers voor of tegen iets stemmen dan moet het wet worden. Maakt niet uit wat. En niet praten over opkomstpercentages. Of misschien twee derde. In ieder geval een referendum om duidelijk te maken of Nederland een echt referendum wil, of gewoon verkiezingen waarbij de gekozenen de wetten maken. Met altijd water bij de wijn. Wat soms de wijn beter maakt maar vaak het water vies.

 82. Zo is het. Een referendum over de vraag of er een referendum moet worden gehouden. Wilt u een bindend referendum ja of nee en dat bindend doen. Dat zal ze leren.

 83. Hier de uitslag van het “Willen jullie dat Apie commercieel gaat?” referendum.

  50% van de kiezers zegt: “Nee, ABSOLUUT niet. Geen denken aan, rot op zeg“. “Ja, leuk!” is de mening van 38% van de respondenten en 12% wil eerst weten of er nog iets aan te verdienen valt. Daarmee is een meerderheid van de stemmers tegen het commercialiseren van apie.com.

  De vraag is nu in hoeverre A. Dapie zich iets gelegen laat liggen aan dit referendum. Tot nog toe heeft hij niet gereageerd, een houding die bij het kiezersvolk in bijzonder slechte aarde is gevallen en hem in eventuele vervolg-referenda “zuur” zou kunnen opbreken.

  De opkomst is uitstekend te noemen: 80%. Van de dagelijkse tien bezoekers van apie.com hebben er acht gestemd. Het wettelijk quorum van >30% is dus ruimschoots gehaald. Het organisatiebureau Luvienna & HR kijkt met tevredenheid terug op een succesvol evenement. Woordvoerder HR: Jeetje, dit was hartstikke leuk man. Dolletjes, doen we nog een keertje!

 84. Was er hier een referendum dan? Daar is denk ik te weinig aandacht aan besteed. Ik heb geen idioot de hele dag spotjes op de radio horen schreeuwen, en ook geen halve intellectueel met schaarse dames zien rondlopen…
  En is de uitslag even ‘secuur verkregen’ (argwanend icoontje) als de verkiezing van de reageerder van het jaar? (nee schuddend icoontje)

  Ik heb het idee dat je hier een kunstje wordt geflikt A. Dapie. Dit gaat je geld kosten, let maar op!

 85. Dolletjes inderdaad! Weet je wat: we houden een referendum of er meer referenda moeten komen! Vervolgvraag: of we daarbij Timmers verzoek om schreeuwende spotjes en half intellectuele dames (die zijn niet schaars, Timmie) moeten honoreren.

  Leuk! Metareferenda. 3 x woordwaarde

 86. Ze waren half naakt Luvienna, half naakte Brazilliaanse danseressen, waarom? Ik weet het niet.

 87. Aha, dat naakt was natuurlijk impliciet bij ‘half’. Had ik even gemist.

  Waarom Braziliaans bij een NL referendum? Wie het weet mag het zeggen.

  Waarom halfnaakt en niet helemaal? Waarschijnlijk mag dat niet. Ja, stom, wat u zegt.

 88. Tja, dat ben ik dan weer, half-naakt, denk ik dan, welke helft is naakt? Het maakt nogal wat uit voor de attentiewaarde hoor! o_O

 89. Activiteitendag

  Zoonlief komt thuis van een activiteitendag van 5 vwo. Op het programma: Museum Corpus en Museum Boerhaave in Leiden. Na zijn thuiskomst vraag ik wat de grootste verrassing van de dag was. Er volgt even stilte. Hij denkt na: „Dat Tjeu twee grote Big Tasty-menu’s opkreeg achter elkaar, met burgers van 885 calorieën.” Beetje geschokt ben ik wel. Is dit het resultaat van een serieuze schooldag? Dan sluit hij af met: „Die burgers bevatten samen 156 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vet, exclusief friet!!!” Toch iets geleerd?

  Lilo Crasborn

 90. Alles, maar dan ook alles is cringeworthy aan dit schijthuis van een Ik-je. Proces-verbaal-stijl, namen, uitroeptekens, nagedachte….- bahr…ugge-.

  Het ontbreekt DSR ten enen male aan de moed het Eindoordeel aan te vatten.

 91. Dit Ikje is een voorbeeld van krampachtig het zilveren lijntje aan dat volvette wolkje te ontdekken. De uitroeptekens helpen niet.

 92. Mooi gezegd Luvienna, dat recht aan dit spekkige ikje! Weet je wat, gooien weer een referendum tegenaan, ik heb eindelijk weer een passie in mijn leven gevonden:

  http://goo.gl/p1FApX

 93. Door de haast is het allemaal een beetje warrig geworden … maar een kniesoor die daar op let.

 94. Mooi gereageerd, HeRoWa @16.45! Gezien het onderwerp en de HEEL MISSCHIEN HEEL LICHT ietwat sturende toon van sommige antwoordopties, zal ik mij kies van stemmen onthouden. Maar jij en ik wete wel wat ons antwoord zou zijn. 🙂

  DSR, kom er maar in, @16.47

 95. Is dat referendumdingetje van HR veilig en solide genoeg voor Reageerder van het Jaar-verkiezingen?

 96. DSR, het is allemaal heel solide. Ik heb een stuk of 4 keer gestemd en alle stemmen kwamen heel goed door. Kan niet solider!

 97. @Bert
  LOL – da’s te solide. Een keer stemmen, oftewel een stem per persoon -knipoog-knipoog-icoon- is genoeg.

 98. Leuke dingen voor de mensen die referenda, heerlijk HR, fijn dat je dit soort dingen kunt organiseren, de ‘ vox populi ‘ van de A. Dapie gemeenschap krijgt nu een podium.

  Verhelderend dat je echt voor je mening moet uitkomen en niet zomaar met de m.s.m. kunt meeliften.

  Knap gedaan HR, vooral de vraagstelling is geniaal.

 99. Ho, ho, ho, DSR, je trekt weer eens te snel een conclusie (pas op hoor of ik gooi er weer een referendumpje tegen aan). Ik heb voor het laagste veiligheidsniveau gekozen in de veronderstelling dat niemand van api.com er ook maar aan zou denken een tweede keer te stemmen (dat of all people nu juist Bertje vals zou spelen…. dan stort je wereld toch in elkaar). Ik kies nu nog niet voor het allerhoogste niveau, dat vereist een login en een copie van je paspoort maar de controle is nu al een tandje opgeschroeft.

 100. @KT
  Het is toch juist de bedoeling dat het blog zelve een podium aan de voxpop biedt? Wat zegt het als er kennelijk een noodzaak wordt beleefd naar een ader medium over te stappen?

  @HR
  Nog geen dagje met je nieuwe speeltje en je gebruikt het al als dreigmiddel. Zo corrumpeert nog geeneens de macht, maar het middelpunt van de belangstelling.

  Neem dan liever een voorbeeld aan DSR. Die draait alweer bijna acht jaar mee aan de top :(waar blijft de tijd -zucht-) en blijft gewoon zijn bescheiden zelf.

 101. @Klare taal, HeRoWa IS geniaal. 🙂

  @HeRoWa, controle is goed, vertrouwen is beter. Heb je het Correspondentverhaal over Kropotkin vandaag gelezen?

  @DSR “[DSR] blijft gewoon zijn bescheiden zelf.” DSR heeft humor!

 102. HR, het is niet vals spelen, maar valsch spelen, en ik ben mooi een plaatsje hoger gekomen op de ranglijst. Lekker puh!

 103. Het referendum is geen ander medium, maar een onderdeel van dit blog. Stel je het referendum eens voor zonder aankondiging, discusie en uitslagen. Nou dan!

 104. Het referendum deel van dit blog? Hoezo? Het staat toch op zichzelf, buiten de controle van de blogbaas.

 105. Dingen kunnen onderdeel van de blogbeleving zijn zonder “onder mijn controle” te staan. Zoals ook de Kunstrubriek.

 106. Net als je mijn blog (genaamd TimmerArk, hoe raad je het!) als een spin-off van dit blog kunt zien, al bestaat het misschien
  A) langer
  B) korter
  C) even lang
  D) laten we hopen dat Hillary geen president wordt

  alwaar ik uitgebreid schrijf wat ik vroeger hier verkort deed, op een manier waar de vogels van fluiten en de mussen specifiek.
  Zonder het risico door een schrijvende rechter onaardig bejegend te worden voor het aanzicht van de gehele Apiedapie community.

 107. Zonder hier weg te blijven en (tegenwoordig weer meer) plezier te beleven. Hier. Daar heb ik geen referenda voor nodig.

 108. Ah, de ‘blogbeleving’ is natuurlijk iets anders dan het blog.

 109. @Luv Heb je het Correspondentverhaal over Kropotkin vandaag gelezen: In de afgelopen decennia zijn we steeds meer op ons zelfzuchtige been gaan hinken.
  We zullen inderdaad op beide benen (het altruïstische en zelfzuchtige been) moeten lopen maar het zal altijd een hoop getrek en geduw blijven welk been het meest belast moet worden.

  @Bertje HR, het is niet vals spelen, maar valsch spelen
  Nee, we gaan het niet verzachten met die ouderwetse “sch”, komt niks van in.
  en ik ben mooi een plaatsje hoger gekomen op de ranglijst. Lekker puh!
  Dat is waar, je staat nu boven Luvienna. Wees er maar trots op ironie tekentje

  @DSR Het referendum deel van dit blog? Hoezo? Het staat toch op zichzelf, buiten de controle van de blogbaas.
  Goed opgemerkt buiten de controle van de blogbaas en dat maakt Apie onrustig. Eerst negeerde hij het nieuwe machtsmiddel, dacht het waait wel over maar toen het volk het referendum juichend omarmde (eindelijk hebben wij ook iets te zeggen) ging Apie schoorvoetend overstag, want Apie is niet dom, hij kent zijn klassiekers:

  Come writers and critics
  Who prophesize with your pen
  And keep your eyes wide
  The chance won’t come again
  And don’t speak too soon
  For the wheel’s still in spin
  And there’s no tellin’ who
  That it’s namin’.
  For the loser now
  Will be later to win
  For the times they are a-changin’.

 110. @HR
  Als ik APD was, zou ik toch ergens een grens trekken, straks word je hele blog nog onder de voet gelopen en dient het slechts nog als podium voor andermans fratsen.

  De uitdlag van het Koppenreferendum negeren en desbetreffende inzending toch in de Galerij opnemen, zou een krachtig signaal zijn.

 111. Het blog is geevolueerd naar een podium waar ook de reageerders zich kunnen uitleven, niet alleen in reacties maar ook in andere vormen van creativiteit: foto’s, feuilletons, en nu recent dus ook referenda. Zolang het kwaliteit heeft, een goede response en waardering, en de betreffende reageerder niet zijn mening wil opleggen aan blogbaas en andere reageerders is dat uitermate welkom.

  De Galerij wordt onafhankelijk van wat dan ook puur op kwaliteit gevuld. Betreffende kop voldoet daar niet aan.

 112. Apie’s reactie lijkt wel een mededeling van de Rijksvoorlichtingsdienst 🙂

 113. @Apie, kun jij een doorwrochte analyse geven van minstens een A4-tje wat de kwaliteitseisen zijn voor opname in de Galerij, en aan welke eisen de inzending van DSR om welke reden(en) niet heeft voldaan?

  In drievoud graag.

 114. Zie daar een groot meewindzeiler aan het werk – al houdt hij het roer wel erg grimmig in zijn vuisten geklemd. -milde glimlachicoon-

  De Galerij weerspiegelt de persoonlijke voorkeuren (wat zowel wat betreft koppen als indieners) van de blogbaas. Mag. Maar van de suggestie dat de Galerijbeheerder een soort objectieve kwaliteitskeurmeester is, wordt ivm de inherente subjectiviteit die het koppenfenomeen omgeeft, schaterlachend kennisgenomen

 115. Ik denk dat APD stilletjes terugverlangt naar de tijd dat anderhalve man en een paardekop het Ik-je analyseerden in plaats van dat die anderhalve man en eerdergenoemde paardekop allerlei initiatiefjes ontplooien.

  Hij lijkt er niet gelukkiger, of althans ontspannener van te worden.

 116. Eigen risico

  Voor de supermarkt zakt een man in elkaar. Ik ren erheen, ik voel geen hartslag en de man ademt niet. Ik besef dat ik hem moet reanimeren maar tegen de richtlijnen in geef ik hem eerst een harde stomp op zijn borstkas. Direct daarna voel ik zijn hart weer kloppen en neemt de man een diepe ademteug. Ik verkeer in een lichte overwinnaarsroes.

  Ik probeer de man gerust te stellen, vertel hem dat ik arts ben en dat de ambulance onderweg is. Hij kijkt me aan en zegt dan kreunend: „Maar ik ga niet mee naar het ziekenhuis, dat kost me mijn eigen risico!”

  Nannette de Ronde-Huizenga

 117. Nou, dat is dan nog maar net goed afgelopen. Waarom stompt de inzender als ze weet dat ’t tegen de richtlijnen is? Je zult handen vallen zo’n hartklapper.

  Een ‘overwinnaarsroes’ -ugh-, maar dan wel een lichte. Tussen het medisch meppen door blijven we bescheiden.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 118. Over de Eregalerij der Keigroten wordt niet gecorrespondeerd. En ik verlang naar niets terug, doch leef en geniet met volle teugen in het heden. Kan ik een ieder aanraden die zijn tijd verdoet met zurigheid.

 119. Merkwaardig verhaal van die ikjesschrijfster. Waarom denken artsen toch dat hun voorvallen in de krant moeten? Waarom geeft ze een stomp, ze is notabene arts! Als het verkeerd gegaan was, dan hadden we het vast niet gelezen. De eigen-risicoanekdotes kennen we nu zo langzamerhand wel, NRC! Jammer dat de werkweek zo moet eindigen.

 120. Kon kom, Apie, laat je dag er niet door bederven. Lees liever een mooi verhaal. 😉

 121. wat lees ik op de site van de hartstichting ?

  “Start direct met 30 borstcompressies
  Zet uw handen midden op de borstkas.
  Duw het borstbeen 5 à 6 cm in.
  Doe dit 30 keer in een tempo van tenminste 100 keer per minuut (maximaal 120 per minuut).
  Duw niet met de vingers op de ribben, om te voorkomen dat er ribben breken.”

  Ik zie niet zo’n verschil tussen een stomp op de borst en de eerste van 30 borstcompressies. Het lijkt me wel tegen de richtlijnen om het bij een stomp te laten. Nannette had de serie dus gewoon af moeten maken, maar zij klopt zichzelf liever op de borst.

 122. @APD
  Prima dat je er niet over correspondeert, maar je brengt het zelf te doende als je eraan begint je selectiecriteria te openbaren. Je had het beter meteen op de soevereine keuze des blogbaases kunnen gooien. -milde glimlachicoon-

  Verder valt het me op dat naarmate men gepikeerder oproept om niet zuur te doen, men zelf nog het meeste baat heeft bij zijn eigen advies. -milde glimlachicoon-

 123. @MK
  Zeker nooit een EHBO-cursus gedaan? Als je iemand wilt verdoen, is hartmassage op een kloppend hart een uitstekende methode.

 124. Mocht het volk nog niet referendum-moe zijn dan wil ik best een volksraadpleging uitschrijven met de vraag: wie reageert er hier het zuurst?
  In het algemeen is het aankaarten van een probleem (als het al een probleem is) voldoende om het probleem te neutraliseren.

 125. Dit volkonderdeeltje is nog niet referendummoe.

  O, had ik het referendum moeten afwachten?

 126. Eerst eens zijn wat het volk van je suggestie vindt, Bertje. HR & Luv wil elk vermoeden vermijden dat een raadplegijng gebruikt wordt om een eigen agenda na te streven.

  Security staat nu op licht en er is nu ook de mogelijkheid zélf antwoorden toe te voegen:

  http://goo.gl/sLWqOt

  Alles vóór en dóór het volk!

 127. Geweldig HeRoWa. Ging het er in de Nederlandse staat ook maar zo aan toe, met jou als hoofdpoller.

 128. Beetje een tikje wereldvreemde ambtenarenreactie “het einde van de week”. Er zijn zat mensen die ook in het weekeind werken.

 129. Er zijn ook genoeg mensen die geen spoeg werk verzetten, maar toch wordt ’t altijd weer weekend. Oftewel, daar zit ‘m niet in.

 130. Niet meteen over een andere boeg gooien Gebbetje als werk- en weekend-cliche niet in goede aarde valt.

 131. De week begint op maandag (en sommigen vinden dat de week op zondag begint, ook goed) dus vrijdag is het begin van het einde.

  Gebbetje.

 132. Qua vraagje, Heer Rozenwater, mogen blogbazen ook aan die referenda meedoen? Of heb je daar weer een referendum voor nodig? Het lijkt me keileuk, hoewel het dingetje er erg IP-adresverzamelig uitziet. Lek als een mandje. En geloof me, ik kan het weten 😦

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: