Ikkan mede meligheid voorstellen (185)

Vooruitlopen en terugblikken op ikjes en actualiteit

“Ekenemie”, zo spel je “economie” volgens de 5-jarige kleindochter van Hans van Otterloo. De trotse opa kwam er mee in de krant via het fenomeen “ikje” van de NRC. Ikjes zijn korte lezersanekdotes op de achterpagina en onderaan de website. Ooit was dit een spectaculaire vernieuwende vondst om de lezer met de krant te laten praten. Nu is het al een tijdje een tikkie aan het drooglopen. Maar wij houden er hier van en zullen er niet gauw genoeg van krijgen. Die kleindochter heet trouwens Ronja, hopla, staat ze nóg een keer op het internet.

Als je het moderne Nederlands hoort, dan voel je je een vreemde in eigen land

Een naar Frankrijk (het “Buitenbos”) uitgeweken lezer van dit blog, Lummel, meldde dat hij zich in Nederland “een hoedje schrikt” als hij zijn voormalige landgenoten hoort praten. Ja, dat krijg je na 28 jaar. In je gedachten is het allemaal nog net zoals toen, maar als je dan in de winkel en op de televisie het moderne Nederlands hoort, dan voel je je een vreemde in eigen land.

Een blijvertje in het Binnenbos, Bertie, maakt zich niet druk meer over de uitspraak van het Nederlands. Alleen journaallezeressen doen het nog goed, vindt ze. Kan. Mag. Ik ga erop letten. En Klare taal vond dat het verval overal in sluipt, dus ook in taal en uitspraak. “Laten we er maar het beste van maken”, sprak zij wijs, “en gewoon doen wat we goed vinden en hopen dat onze mooie talen en dialecten blijven bestaan.”

De autocorrect zat ons ookin deze eerste weken van het nieuwe jaar weer dwars. Man man man. “Ikkan mede meligheid voorstellen” plaatste Bertie bijvoorbeeld, aanvankelijk zonder blikken noch blozen. En bij het nieuwe feuilleton van Lummel ging het heel ernstig mis, tot en met de titel, maar we hebben het er gewoon niet meer over, da’s wel het gemakkelijkste.

De man is zo slim als hij oud is.

Ene “(verplicht)” deed een vermakelijke poging om een stokoude reagluurder en schrikbeeld van de eerste lichting internetters, zoals Ingries en Willem met de R in het rondje, te imiteren. Het ging om Trolley dus, en och, wie weet was hij het echt werkelijk zelf. We zullen dit nooit weten. Want de man is zo slim als hij oud is. Helaas pleit tegen hem dat hij niets nieuws onder de zon plaatste, zodat we met 80% waarschijnlijkheid aannemen dat er een grappenmaker aan het werk was.

Trolley vroeg zich zogenaamd af of de illustere site “drasties” nog in de lucht was. Not dus. Bestaat nog wel, maar is een leegstaand rommelterreintje met klapperende ramen waar de Russische trollen nog vrijer spel hebben dan in de rest van de vrije wereld. En passant kreeg ik nog wel de complimenten van Trolley voor mijn website “en de persistentie in kwaliteit”. Kijk, dat herhaal ik graag, van wie het dan ook maar afkomstig is.

“Morgen maar met de kettingzaag aan de gang. Beetje riskant als inmiddels hoogbejaarde.”

De altijd alerte Ad Hok zal voor ons oppassen of diens “donkerbruine vermoedens” over de identiteit van deze nieuwe reageerder onverhoopt toch bewaarheid worden. Er lag een boom van 40 jaar oud op de auto en terras en dak van (verplicht). “Morgen maar met de kettingzaag aan de gang”, verklaarde hij, “Beetje riskant als inmiddels hoogbejaarde.” En jawel, zoiets zeg je niet van jezelf als je echt hoogbejaard bent. Da’s “Oom Jan leert zijn neefje psychologie” les 1.

Zie alhier een screenshot van drasties van vorige week, omdat je nooit kunt weten. Drasties, (let op: “Not Secure” zegt mijn browser bij deze link): een site die een bloeitijd gekend heeft die zijn weerga niet had in de Nederlandse expatbloggeschiedenis. Vanaf deze plaats toch een woord van waardering en dank aan Janneman, die ondanks empathische en communicatieve manco’s toch een plaatsje in het hart van het kleine plukje reageerders van destijds heeft verworven.

Definitief gebroken?

De teloorgang van de site is, zoals bekend, door mijn voorganger objektief, feitelijk en chronologisch met bronvermeldingen in kaart gebracht. Het staat alhier, voor diegene die het nog niet gelezen heeft of nog eens een keertje wil doorscrollen. De naam “Blogsem” en het olijke “Iedereen die nog niet heeft gewonnen of meegedaan” is overigens laten we maar zeggen “overgenomen” van mijn voorganger en dat was het bloggersnieuwtje van de week blijkbaar, tig jaar na dato. Wist ik veel.

Deze jas is zo warm, daar hoeft u niets onder aan.

Het gulste lolicoontje in de verslagperiode was voor Benita Spronk, die een verkoopster tegenkwam in het pashokje van een chique winkel. “Als ik de jas pas, zit deze erg krap, waardoor ik twijfel over de aanschaf. De verkoopster bemerkt dit en zegt: „U hoeft niet te twijfelen. Deze jas is zo warm, daar hoeft u niets onder aan.”

Maar die van Mopperkont mocht er ook zijn: “Ik stond toevallig ook in die winkel en hoorde de verkoopster zeggen:’ als u vijftig kilo afvalt, zie ie als gegoten’.”

Naar aanleiding van een ikje van Ilse Geverink over een kindje dat denkt dat “Dankeschön” de naam is van het oogverblindende Oostenrijkse dienstertje aan de ontbijttafel van hun hotel (was het dat van Afzender?) plaats ik graag een gelijksoortig verhaaltje, aangehaald door Ad Hok, en eerder geplaatst op eerdervermelde site Drasties:

Tijdens een toernooi in Duitsland zat de Poolse schaakmeester Makarczyk in zijn hotel te dineren toen een andere heer de eetkamer binnenkwam. De man maakte een lichte buiging en zei: „Mahlzeit!“. Makarczyk, die geen Duits sprak, stond snel op en antwoordde: „Makarczyk“.
Hetzelfde ritueel herhaalde zich de volgende avond en de avond daarna. Lichtelijk geïrriteerd, informeerde Makarczyk bij vrienden of het in Duitsland de gewoonte was zich bij elke ontmoeting opnieuw voor te stellen.
Eenmaal uit de droom geholpen, besloot hij de volgende dag zelf het initiatief te nemen. Toen hij de vreemdeling zag naderen, stond hij op en zei vriendelijk: „Mahlzeit!“.
De man keek hem verrast aan, en antwoordde: „Makarczyk!“.

Pawi plaatst al sinds geruime tijd trouw het ikje, vanaf de ontbijttafel, en kreeg naast onze stille dagelijkse waardering nu ook eens een echt stoffelijk blijk: het 100e-reactielepeltje. Hoezee! Het was een superkort ikje van ene Annette Kik over een kind dat denkt dat het fisteken een hashtag is. Ja.

Weer zo’n lepeltje.

De prijswinnares was verguld maar vroeg net als Bertie eerder al eens heeft gedaan beleefd “of er ook vorkjes en mesjes in het assortiment kunnen worden opgenomen.” We hebben het verzoek neergelegd. Het is een commissie die er over gaat en dat kan even aanlopen, maar het is niet de NAM.

Ikjescommentaar van het hier in ongenade gevallen old-timer pruttelaartje Luvienna.

Intussen bleven DSR en Heer Rozenwater amechtige pogingen doen om met linkdropping wat extra lezers naar hun spelletjesblogje te krijgen. Een keer zelfs met een link naar een ikjescommentaar van het hier in ongenade gevallen old-timer pruttelaartje Luvienna. Dat had geen succes natuurlijk.

Nee, hier waren andere dingen aan de orde. Mooie dingen. Belangrijke dingen. Leerzame dingen. Geen ijl tijdverdrijf, maar bouwen aan je ontwikkeling. Spelenderwijs. Hier op – en ik praat de fans na, zelf zou ik dit nooit van mijn eigen blog zeggen, het is ook echt teveel eer – de, ja toch wel, VPRO onder de blogs.

Het eerste deel van de nu al legendarische boekbespreking van Alayn BayardsHet Enigma van Tolstoïevski” door Lummel verscheen eind vorige week op het blog. Ook op Twitter bleef het stukje niet onopgemerkt en diverse auteurs en medewerkers van uitgeverijen en literaire media (tijdschriften en radioprogramma’s) zijn het stuk nu aan het volgen. Spannend.

“Het ging over Tolstoïevski. Ik geef toe dat ik het niet meteen hoorde. Pas toen ik hoorde dat “De broers Karamazov” en “Oorlog en Vrede” van één en dezelfde schrijver kwamen begreep ik het. Dit gaat leuk worden, dacht ik. De schrijver linkte alles en iedereen aan elkaar. Leuk. Maar waarom? Een gebbetje of iets serieus?”

Ook hier op het blog waren de reacties behoorlijk lovend. Het eerste deel – meer een proloog – was meteen na plaatsing al het meestgelezen en/of aangeklikte stuk. Een greep uit de reacties: het verhaal “prikkelt de nieuwsgierigheid’ (Bertie), “Nu komen de echte Russen weer in beeld, ben vol verwachting” (Klare taal), “Fijn, een blog met body!” (Pawi), “Begint als een omgevallen boekenkast maar het kan nog goed komen. Lummel is niet van de straat, daar ben ik wel van overtuigd.” (Heer Rozenwater), “We wachten af wat er verder over Lummels hekel aan psychiaters naar voren komt.” (De Schrijvende Rechter), “Ach, arm amateurtje” (Yevgeni)

Zie hier een compilatie van de boeken die al uit de kast zijn gekomen:

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

In het Enigma was Lummel vorige week al op pagina 80. Deel 1 had hij uit en deel 2 begon met het hoofdstuk “Moord”. Als dat geen cliffhanger is …

Onomstotelijk bewijs.

En nou wordt hij nog mooier: ten tijde van het schrijven van dit intro was hij al op pagina 100 (honderd!). Kreeg ik per mailtje door.

Buitenconcours voor het lezen van pagina 100 van een boek naar keuze

Leuk, goed, geweldig natuurlijk, als het de zorgvuldigheid van het schrijven maar niet schaadt. Een lepeltje hors categorie, dat heeft hij er wel voor verdiend. Vind ik. Jullie?

Onder het motto “Geen nach zonder Bach” plaatste Mopperkont weer een paar mooie moppies muziek, opwekkend en erfreuend. De mooiste vond ik deze.

Fijn rustig camerawerk. De heren met identieke strikjes. De dames hebben allemaal een naakte hals, maar er is er eentje die het durfde om een stewardessensjaaltje mee naar de kerk te nemen en dat vind ik moedig. “Ik wil een sjaaltje want ik heb een kriebeltje in mijn keel en het is altijd zo verrekte koud in die kerk, dan DRAAG ik dat sjaaltje, f**k you dirigent.” Zoiets heeft er door haar hoofd gespeeld, zeker weten.

“Op de lange duur zijn we allemaal patiënten.”

Maar Mopperkont kan meer dan muziek plaatsen, zoals we weten. Kijk maar eens bovenaan deze site in het overzicht van de verhalen. En ook op de korte baan laat hij zich niet onbetuigd. Zijn mooiste droge opmerking was vorige week deze: “Op de lange duur zijn we allemaal patiënten.” Dit zei hij naar aanleiding van een ikje van ene Bas L. Quist (geen familie) die op bezoek in het Franciscus Gasthuis te Rotterdam dor een verpleegkundige voor patiënt aangezien was. Man man, wat een belevenis. Dus.

Wil jij ook kans maken om in het volgende intro voor te komen? Met iets leuks? Aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden uit het verre buitenland die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Stuur zelf een ikje in. Of scrol hier naar beneden en zeg iets. Dat mag en kan met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume als je dat wilt. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, het hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg alle afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren
Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, maar ook via de email van mijn voorganger apie@apiedapie.com of direkt bij mij zelf: bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan gewoon hier onze eigen dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen week. Nou, jullie zien het wel. De computer liep vast. Middenin iets belangrijks. Een update die bleef hangen. Geen restore punt, geen opstarten in safe mode. Het was een doffe ellende. Uiteindelijk kwam het goed. Maar toen had ik geen zin meer om het klaarstaande toeristische plaatje uit Brussel te plaatsen. Brussel, ik was er weer een weekje met de Club van Blogeigenaren. Volgende vergadering in Lissabon. Dat worden ook vast mooie foto’s.

Photo: “Glazenwasser, kan deze zak ook mee?” © 2018 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

89 gedachten over “Ikkan mede meligheid voorstellen (185)”

 1. Band

  Ik las laatst dat je eigenlijk nooit meer op straat iemand de band van een fiets ziet plakken. Fiets ondersteboven, teiltje water ernaast en het bekende doosje met gereedschap. Ik zag het laatst toch nog eens. Inderdaad, de fiets op zijn kop, een vrouw stond ernaast toe te kijken hoe een man de achterband repareerde. De man had zijn auto langs de stoep staan. Hij was van de ANWB.

  Eddy Koning

 2. Ja Eddy, nu je het zegt. Wat doen al die anderen die geen lidmaatschap van de Algemene Nederlandsche Wielrijdersbond hebben? Die gooien hun fiets vermoedelijk weg.

 3. Hilarisch om te lezen dat L. hier in ongenade is gevallen, alsof haar de toegang is ontzegd. Het lijkt me eerder dat dit blog in ongenade is gevallen. -milde glimlachicoon-

  En linkdroppings zouden niet werken? APD weet wel beter, anders was hij er op het buurblog http://www.heerrozenwater.com destijds niet mee begonnen. En hij heeft hij zicht op de bezoekcijfers? Nee toch – nou dan.

 4. en ik weer, de verbinding lijkt stabiel te zijn.
  Deze intro heeft een heel bijzondere kop😁 maar ik had het verbeterd als ik me goed herinner. Dat staat er niet bij, snik.
  Het ikje vind ik niets bijzonders, ontgaat me iets? De ANWB-man zal toch niet met een teiltje water aan het klooien zijn geweest?

 5. NRC laat een hoogleraar ’n enkele bespiegeling maken over, de druk , die er op de arbeidsmarkt zou kunnen komen, die zijn oorzaak vindt in beroepen, die er morgen niet meer zijn. De observatie zou gemaakt kunnen zijn tijdens de stoommachine uitvinding. Neen de data industrie golf komt er aan. De banden-plakkende recreant verdwijnt. De paddestoel van de anwb achterhaald door GPS in mijn zakding. Neem voor het te laat is een kiekje van…..In mijn tienerjaren om 01.15 pm des zaterdags werd de DSC aangekondigd. Die hadden als eerste band een vaste radiouitzending…You tube nu. video met tralala. Vooral kunstenaars zijn actief, schitterende frutsels schuiven, stuiven voorbij. China is adembenemend mooi. Reisverslagen zijn voor intimi. Lekker eten is internationaal. Luitjes, die vroeger bandenplakten, blijken adembenemende nieuwe hobbies te ontwikkelen.
  Djokovitsj ligt er uit. Amerika ligt plat. Deze week? Geen idee, de Dealmaker par Excellence, wil andere huisregels.
  Wie is er president van Amerika. deze kerst?
  Ik neem de benenwagen. Zonder tijltje. Laat de zon maar komen, Morgen svb.

 6. LOL! Gisteren schreef Octaafklep nog: “Allemensen, ik heb geprobeerd er sjokolade van te maken..wat doe je vraagt men hier..ik tijger door Apiedapie..moet je nier aandenken dat je in woordenbrij wordt opgenomen,,,,”. Maar misschien is zijn reactie van vandaag een persiflage 😀

 7. En Luvienna is de toegang zeker niet ontzegd, DSR blijft het maar proberen. Niemand is hier de toegang ontzegd, zolang men zich maar houdt aan de netetiquette die uitgebreid en transparent is opgeschreven, man man, hoevaak moet ik het nog zeggen. Zie jeweetwel daar icoontje, rechtsbovenin.

  Maar het zou wel een leuk gebaar zijn als voormeld pruttelkutje klip en klaar zou zeggen: ok, ik was wat hysterisch, ik reageer best ook wel op blogs en praat ook best wel met mensen die niet 100% diervriendelijk zijn. En ik kan het best hebben als ze mijn vervuilende hobby die tonnen fijnstof de atmosfeer inslingert, gewoon voor de lol, niet eens omdat het van de economie en de banen moet, een tikkie bekritiseren. Dat kan ik hebben. Ik ben namelijk een mens en geen digitale ja/nee oordeelmachine zonder grijstinten. Kan ze elk moment doen, onder invloed van een sherry of slapper wijntje. En dan is het zand erover en kan zij weer lekker rond gaan tuffen, reserveonderdelen verliezen, oliesporen in grazige valeien achterlaten, mag allemaal van mij.

  Terzijde, ik heb alweer een stapje gemaakt. In een concept van het intro had ik, grappig als ik ben, haar een “pruttelkutje” genoemd (vrij naar het bekende “huppelkutje” van weet ik veel wie, Koot & Bie misschien) en natuurlijk verwijzend naar haar gepruttel (in woord) en gekuch, in de auto (de Tulpenrallye).

  Maar .. ik dacht bij het nalezen van het een en ander dat ze in deze olijke en niet vervelend bedoelde kwinkslag vast wel weer iets heel ergs zou zien, een Belediging, een onvoorstelbare JIJBAK, een bijna #metoo-achtige vreselijke daad, dus toen heb ik er “prutteltantetje” van gemaakt. Onschuldiger.

  En bij het ontbijt vond ik dat “tantetje’ te badinerend en corrigeerde de tekst voor de derde maal. Zodoende dus het “pruttelaartje“.

  Jaja. Het houdt me bezig. Tot aan de Grote Belediging hadden we best wel een goed contact. Snificoontje. Not echt hoor. Het was in Utrecht eigenlijk al over, ik ben toen niet voor niets iets vroeger opgestapt dan gepland. Was een vervelend sfeertje.

 8. Met iemand die een heel betoog schrijft om zijn ordinair taalgebruik te rechtvaardigen, gaat het niet helemaal goed. Een echte PvdA-er die APD: nul leden c.q. lezers is is kennelijk het uiteindelijke doel.

 9. Zes

  Gisteren was ze jarig, ze is zes jaar geworden. Mama is wat trots op haar grote meisje. Ze mag naar groep drie, waar alle kinderen zes zijn. Nu zit ze stilletjes op de bank in de voorkamer, het hoofd in haar handjes en dikke tranen biggelen over haar wangen.

  „Ben je niet blij?” vraagt mama. Ze zucht héél diep.

  „Ik ben niet blij, ik ben bang. Ik voel me een kruimeltje van een heel brood.”

  Noor Robbé

 10. Het taalgebruik doet wat ouderwets aan (“mama is wat trots”) maar het verhaaltje kan het wel hebben.

 11. Jammer dat de blogbaas dit prachtige vertellinkje aangrijpt voor een typisch staaltje hypocrisie. Na zijn uitgebreide post over diverse variaties met ‘kut’ – m.a.w. stampen als een olifant op een voormalig reageerder- volgen vrome opmerkingen over elkaar vasthouden.

 12. DSR doet zijn naam weer eer aan, de stokende rechter. man man. Mijn opmerking sloeg uiteraard niet op L. die ik in een Youp van ’t Hek gebbetje betrok, maar op de infame en direkt op de persoon gerichte stoot met gestrekt been van een persoon die hier verder niet meer genoemd zal worden. Begint met H, en eindigt met R, meer wil ik er niet over kwijt.

  En ook nog dat zelfs de meest gemene trol het in mijn herinnering niet zo bruin gebakken heeft. Waarom? Een trol scheldt je uit voor alles en nog wat, niet fijn, maar iedereen weet: ze kennen elkaar niet. Er zit er alleen maar eentje zich machteloos leeg te laten lopen in een zolderkamertje.

  Maar in dit geval gaat het om twee mensen van vlees en bloed die elkaar in de ogen hebben gekeken, maaltijden genuttigd, drankjes voor elkaar afgerekend, elkaars schoenen gefotografeerd, een lift hebben gehad (in dit geval: van mijn bloedmooie vriendin die zo vriendelijk was om dit persoon in haar zilvergrijze sportbolide bij Den Haag CS af te zetten, ja, nu ik het zo neerschrijf, dat was ook wat sneu; er zijn mensen die om minder een minderwaardigheidscomplex krijgen en in de slachtofferrol springen, toch hebben we naderhand niet over hem geroddeld) … tja, dan ben je toch wel heel erg ver van het padje om zoiets op een openbaar websiteforum (nota bene nog wel de site die de aangesprokene ook tot jouw beschikking heeft gesteld) neer te pennen. Da’s echt van een andere orde. En daar laat ik het bij. Vooralsnog.

  Oh wacht, ik deel deze nog even: het verschil tussen arrogant en zelfverzekerd.

  https://assertief.nl/zelfverzekerd-arrogant/

 13. “voormeld pruttelkutje”, dat gaat toch zeker niet over HR? Een rare manier om over mensen te spreken, zeker als je zelf al wekenlang kwaad over ze spreekt. Alsof men een heel verhaal in elkaar draait over het woord ‘lul’, boerenlul, lulletje dit en dat, dit aan jou koppelt- om vervolgens verontwaardiging te vijnzen wanneer men op deze manier van doen woord aangesproken. Zit je er soms om te springen om ge- #metoo -d te worden, omdat dat in is of zo?

  Nee vaderman, je larmoyante verhaal wordt met een vrijmoedig gebaar terzijde geschoven. Ieder kan er zijn eigen oordeel over vormen, ieders teksten staan vooralsnog op en bloot op deze thread. Juist tegenover iemand met wie ik wel eens een vorkje heb geprikt, meen ik me een zekere rondborstigheid te kunnen veroorloven. ‘Huiliehuilie’ schijnt men tegenwoordig bij misplaatst beklag als het jouwe te zeggen.

  Enfin, we zijn het jaar weer goed begonnen. Gelukkig is HR verstandiger en heeft hij de uitnodiging voor de volgende Toogdag alweer uitgestuurd. Jij komt toch ook?

 14. Graag een citaat waarin ik “kwaad over Luvienna spreek”. Of bedoel je dat ik haar in alle redelijkheid wat cijfers over de Nox en stikstofbelasting van haar hobby heb laten zien? Als dat kwaadspreken is dan is elke discussie kwaad spreken. Geldt voor jou misschien wel ja, maar niet voor mij en ik dacht ook niet voor Luvienna die ik als scherp, nieuwsgierig en onderzoekend in het geheugen had.

 15. Als je die discussie op een zakelijke toon had gevoerd, dan had je gelijk, maar het chagerijn droop er altoos vanaf. Ook het voordurend weer oprakelen, terwijl L. hier al maanden niet meer reageert, geeft eea het aanzien van een persoonlijke schimp- en sneercampagne.

 16. Bedankt voor de link trouwens! Lijkt me zeer nuttig voor je, net als de zeekapitein die elke dag even op z’n briefje met ‘bakboord=links, stuurboord=rechts’ keek.

 17. Nee hoor. Absoluut onjuist. Was juist vriendelijk en begripvol. Maar ik ga het niet nogeens voor je opzoeken. Jij maakt liever je eigen waarheden.

 18. “Als je die discussie op een zakelijke toon had gevoerd, dan had je gelijk, maar het chagerijn droop er altoos vanaf.” (letterlijk citaat DSR van zojuist).

  Voor iedereen die net als ik aan netjes discussieren en de waarheid hecht, zie het screenshot van 7 november 2017 hieronder en oordeel zelf (van beneden naar boven lezen voor het juiste begrip).

  Voor de goede orde, hierna plaatste Luvienna nog een echt vreselijke foto van een kreperende gans (die ik van de site heb verwijderd) en ze verdween toen zonder enig boe noch bah. Dit is dus iemand met wie ik een paar jaar prettig heb samengewerkt. Ook een email om haar eigenaardige plotselinge vertrek te verduidelijken kon er niet van af.

  Nu vraag ik jullie in alle redelijkheid af: wie klinkt er nu in dit screenshot hier beneden “altoos boos” en/of “chagrijnig”? Van wie droop dat chagrijn er wel van af, vanaf het allereerste begin?

  Voor de rest mag je uiteraard inhoudelijk je eigen mening hebben en houden over waar mijn verwondering over gaat: waarom mag je het rijden in een vervuilend autootje (meer dan 15% van de totale Nederlandse Nox/fijnstofbelasting van het verkeer), als voorbeeld niet opbrengen in een discussie over het eten van foie gras (ook niet goed), als je duidelijk wilt maken dat ieder mens, mijzelve niet uitgezonderd, nu eenmaal weleens dingen doet die eigenlijk niet in de haak zijn? Waarom moeten en mogen we wel in discussie over foie gras en mogen we absoluut niets zeggen over de old-timers, en de doden en gezondheidsklachten (dieren, kinderen, bejaarden) die hun luchtvervuiling teweeg brengt? En dan nogeens zonder enig nut, zonder dat het althans iets opbrengt (eten, voedingswaarde, groei, werkgelegenheid)? Het is puur en alleen voor het plezier, en ook nogeens niet bepaald voor kansarmen die geen andere vrijetijdsbesteding kunnen kiezen.

  Enfin. Discussieren met een blinde muur schiet niet op. Toen niet en nu ook niet. Het is bij een bepaald slag mensen tegenwoordig voor of tegen, fout of slecht, 1 of 0 en als je in het ene kamp zit dan verketter je alles van het andere kamp, zo hard en grof mogelijk, want oh oh oh, je zou toch eens ietsje van begrip voor elkanders standpunten kunnen gaan krijgen.

  En jawel, DSR zorgt ervoor dat dit vuurtje brandende blijft, zowel hier als elders, en zorgt ervoor dat de argeloze gemiddelde lezer inderdaad inmiddels zou kunnen gaan denken: hm, wat gaat die Bas toch raar met zijn reageerders om. Zelfs het begrip “wegjagen” wordt door hem en zijn sneue maatje regelmatig gebruikt om mijn modereerstijl hier aan te duiden. Daarom moet ik er af en toe wel op terugkomen. Want wie zwijgt stemt toe en heeft kennelijk iets te verbergen. Nee dus.

  Goed, en dan is het nu tijd voor de screenshot hieronder. Dit is inderdaad een wel heel gemakkelijk te pareren recent framinkje van de rechter. Maar hij zal het opnieuw ontkennen. Wat dat betreft deed de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland me sterk aan hem denken. Ook die zei iets, en toen de verslaggever hem ermee confronteerde dat het 100% onjuist was, ontkende hij het nog altijd. De beelden werden achter hem afgedraaid!

  Onthoud ook: dit is maar een voorbeeld van de werkwijze van deze reageerder die het heerlijk vindt om andere mensen tegen elkaar op te stoken. Die het heerlijk vindt om onjuiste dingen te verkondigen en er vervolgens een kick van krijgt als de aangesprokene de bewering onderbouwd weerlegt. Daar krijgt hij energie van kennelijk. Tja.

  De hele discussie in context staat hier.

 19. Wat wil de plaatser precies aantonen met dat screenshot? Wie gaat trouwens de leesbril opzetten om die priegellettertjes te lezen?

  Alhier de samenvatting in grootletterschrift: het is letterlijk een momentopname uit een veel langere discussie. Op het peuterschooltje wordt gewetensvoller geknipperdeplakt. En DSR een oor aan naaien als veronderstelde hitser&stoker achter de schermen gaat ook al niet op. Het fragment bevat geeneens een citaat van dezelve!

 20. Sommige mensen moet je alles twintig keer uitleggen. Ik toon hiermee de onjuistheid van je stelling aan dat ik “altoos boos en chagrijnig was”, de zaak niet zakelijk bediscussieerde, en dat daarom de discussie met Luvienna uit de hand liep. Heb jezelf letterlijk beweerd, man. Welnu, zet je leesbril maar op. Meer is er niet, want hierna heeft ze de site verlaten. Kijk jij nou maar, of je dat nog altijd wilt wijten aan de manier waarop ik toen met haar communiceerde.

  Je insinuatie dat ik hier geknipt en geplakt heb uit een langere discussie is bijzonder laag bij de grond. Ik heb er nota bene ook de volledige link nog bijgeleverd. De discussie duurde precies 2,5 uur, langer niet. Dit, de letterlijke tekst van de dialoog, zoals in het screenshot weergegeven was er de aanleiding toe dat ze opstapte. Niets meer en niets minder.

  Jouw bijdragen aan het geheel is dat je er later op zo’n manier vervelende draaien aan gaf, in de van jouw zo bekende stijl, dat het meteen op scherp stond. Over een oor aannaaien gesproken. Je zou je moeten schamen, maar dat doe je niet. Dat weet ik.

 21. Met het ‘vriendje’, voor wie de zelfverzekerd vs arrogant-link zal APD HR bedoelen?

  Van alle mensen tijdens de Toogdag deze zomer leek hij mij het meest bescheiden en het tegendeel van arrogant. Een Herman van Veen met een gevoelige, melancholieke blik, waar APD volgens mij gewoon een beetje jaloers op is.

 22. Opnieuw slecht gelezen. Dat vriendje heeft moeite met het zien van het verschil tussen zelfverzekerde versus arrogante mensen. De link helpt hem erbij.

  Je vriendje zelf is inderdaad bepaald niet arrogant maar ook bepaald niet zelfverzekerd. In tegendeel zou ik zeggen, zoals ik hem ken is het een wat onhandige, slungelachtige trage lobbes met een laag gevoel van eigenwaarde.

  Hij lijkt enorm op te kijken naar mensen van wie hij denkt dat ze het verder geschopt hebben dan hij, die meer succes met de vrouwen hebben, mooiere auto’s rijden, boeiendere banen hebben, leukere blogs, die beter uit hun woorden komen, die kortom lekkerder in hun vel zitten en dat ook laten merken.

  Hem is geleerd dat je geen emoties moet voelen en ze zeker niet laten zien. Dat je geen verdriet moet laten zien, maar vooral ook geen vreugde. Ergens blij mee zijn is opscheppen, is ijdelheid.

  Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, dat is zijn leidraad.

  Mensen die blij zijn, open, eigen fouten met gemak toegeven etc (zie de link) die komen op hem als “arrogant” over. Die voelen zich volgens hem te goed voor hem. Hij probeert ze te plaatsen, maar kan dat echt niet. Bedreigend dus.

  We hebben dit soort type mens, zo’n huilbaby al eens eerder op de site gehad, maar dan in veel extremere vorm. Die was zo’n huilerd en onzeker dat hij onsympathiek werd. Het onderhavige onderwerp van mijn beschouwing, je “vriendje” is dat in mijn ogen niet. Maar ik benijd hem niet. Met zo’n wereldbeeld is het best moeilijk om domweg gelukkig te zijn en je lekker te voelen in het gezelschap van andere mensen.

  Het is niet anders.

  Zoals gezegd, die onzekerheid e.d. voel ik bij DSR en Luvienna absoluut niet, op het omgekeerde af, leek me duidelijk, maar je begrijpt vandaag alles verkeerd, dus ik zeg het nog maar eens. Dit gaat niet over jou. Over jou zou ik weer een andere beschouwing kunnen ophangen, die je toch niet leest, want aan het einde van deze lange reactie.

  Herman van Veen is een megaheld van mij. Ieder mocht willen dat hij maar een millimetertje van diens inborst had.

 23. Nou-nou…APD komt weer woorden en asem tekort om lucht te geven aan zijn hoog-morele verontwaardiging.

  Weldegelijk is weldegelijk geknipt en geplakt in de discussie: L. deed wijselijk maar kort mee, maar dat was buiten APD gerekend, die de bloglezers vervolgens maandenlange vergaste op zijn drammerige monologen. Een eenzijdige discussie, met een Onzichtbare Dame zoals P. haar fraai noemde, is een ook een discussie en de hardnekkigheid waarmee APD haar tot op dit moment voert, zegt weinig goeds. En te suggereren dat de discussie met het gecopypaste fragment correct is weergegeven, is onjuist.

 24. Waar leidt APD overigens HR’s onzekerheid aangaande auto’s, vrouwen, levens etc van af?

  Ik heb hem online en in het echt niet met een dergelijke blitskikker in contact zien treden, alleen met gewone mensen van alledag, zoals L., APD en DSR.

 25. DSR kan er slecht tegen als hij op pure feiten te kijk wordt gesteld als framer. Ik herhaal dat er aantoonbaar niet is geknipt en geplakt in de discussie die ertoe leidde dat L. van de site vertrok. Het gescreenshotte fragment is alleen van de persoonsgevoelige info ontdaan (emailadressen en IP-nummers). Bovendien kan iedereen het op de link nagaan.

  Wat er in de maanden daarna door deze en gene is verteld, zowel hier als op jullie spelletjesblog doet natuurlijk niet ter zake voor het alhier verdwijnen van L. Je kunt moeilijk retroactief opstappen.

  Ik ben goed in staat om mij een oordeel over mensen te vormen, op grond van contact dat ik jarenlang met ze heb, zowel per email, blog als in het echt. Ik zeg niet dat het oordeel juist is, dat kan alleen een psychiater of mensen die hem dagelijks moeten meemaken vellen, maar het is mijn oordeel. Het is zoals hij op mij overkomt.

  Net zoals het je vriendje kennelijk vrijstaat – althans ik hoor je daar niet over – om mij uit te maken voor “afstandelijk, wantrouwig en behoorlijk arrogant” en me toe te bijten dat “iemand die zich te goed voelt voor een bepaald gezelschap” beter kan opstappen. Het is me nogal wat. Zoiets zou ik over hem of wie dan ook op deze site of zelfs iemand die in het echie ken niet willen beweren. Het is nogal een oordeel dat je daar over iemand geeft, en ook nogeens gevolgd door de wens om de betrokkene niet langer te zien. Poepoe. Maar kennelijk zijn dat waarnemingen en een raadgeving waar jij wel mee uit de voeten kunt.

  Dat ik een bijzonder prettig leven leid, met onder andere de aangehaalde elementen (die ik echter vooral in zijn algemeenheid opnoemde, ik zou nog heel wat meer en nog oneindig spannendere dingen kunnen opnoemen, zoals bijvoorbeeld het aantal beroemde mensen dat ik ken), dat is aan je vriendje bekend en is volgens mij de werkelijke oorzaak van zijn afgunst en bijna griezelige obsessie met mijn persoon en mijn populariteit, iets wat hij grappig genoeg denkt af te kunnen meten aan het aantal views op dit blog. Dik proesticoontje.

 26. Voor iemand die zo’n fantastisch leven leidt komt APD althans hier behoorlijk kleinzerig en kleinzielig uit te hoek. Existentiele onzekerheid laat zich kennelijk niet loochenen, geld, auto’s en connecties ten spijt.

  APD probeert met alle macht DSR HR’s kwalificaties over de ontmoeting te laten onderschrijven, maar ieder spreekt voor zichzelf. Je weet dat ik anders terugkijk op die middag, hetgeen je poging des te oneervoller maakt.

 27. …En ondertussen wordt met de verwijdering van HR en L. het lijstje reageerders bovenaan de pagina allengs korter. Slechts door het handhaven van vergane glorie als RSB en Tim is het nog meer dan een regeltje.

  Onze blogbaas regeert met harde hand. -milde glimlachicoon-

 28. DSR, ik heb voor de aardigheid zojuist twee maanden reacties van je vriendje op een rijtje gezet, en gekeken of er naast het gezeur ook aardige of op z’n minst neutrale dingen bijstaan. Zoals reacties op een verhaal, een intro, meepraten over een onderwerp, zeg maar, interactie met mij of de andere reageerders, iets wat de kern van een blog is.

  Het zelfs voor mij schokkende resultaat? In meer dan twee maanden tijd is 93% van zijn reacties als “zuur”, “negatief”, “smalend”, stalkend te bestempelen. Ik kan er niks anders van maken.

  En ik laat het je ook zien. Ook dit is weer voor een ieder terug te volgen (in omgekeerde volgorde, de meest recente bovenaan en dan naar beneden, tot twee maanden terug, verder ga ik niet terug omdat ik zoals bekend gekke Henkie niet ben). Daar gaan we:


  Jij was afstandelijk, wantrouwig en behoorlijk arrogant. Iemand die zich te goed voelt voor een bepaald gezelschap kan inderdaad beter opstappen.

  Suffe bedoening hier.

  Bas zit als een broedse kip op die cijfers, niemand mag ze inzien en weet je waarom beste Lummel? Die verhalen worden nauwelijks gelezen, het aantal lezers is te tellen op de vingers van één hand.

  Feit blijft dat je maar 4 (vier) echt regelmatige reageerders hebt. Blaas jezelf (en je blog) alsjeblieft niet zo op, je lijkt verdorie wel zo’n puffervisje.

  Wat een gehannes om hier uit te komen, ontneemt je elk behoefte om te reageren.

  Je hebt bij deze of gene aardig wat kwaad bloed gezet.

  Verzin eens iets nieuws!

  Zonder DSR zou hier wel heel weinig te beleven zijn.

  Wie houdt er nog van jou, Bas? Mopperkont?

  Een #metoo varkentje ha,ha,ha!

  Hoe vaak APD al niet heeft geklaagd dat een voorval “bij bosjes overal en altijd gebeuren“, dat weten nu wel.

  Heeft het iets opgeleverd? In elk geval geen nieuwe vaste reageerders.

  Een opsomming van armzalige ikjes en doorgaan met zichzelf te rechtvaardigen, dat mag je toch geen intro noemen?

  Het is een greep, het is een selectie, maar geloof me, iets positiefs heb ik niet kunnen vinden. Dit is echt de oogst van slechts 2 maandjes alhier op mijn blog reageren.

  Nou moet je je voor de grap eens even proberen voor te stellen dat jij zelf een blog runt, je doet dat voor je plezier, en met leuke reageerders. En elke week weer zet je in je intro voor de zekerheid de volgende tekst:

  “Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan gewoon hier onze eigen dingetjes en jij doet de jouwe daar.”

  Zelf geef je het goede voorbeeld en je valt het heerschap niet lastig, je kijkt hooguit eenmaal per week op zijn blog, en dan nog alleen om te zien wat voor negativiteit er nu weer in jouw afwezigheid over je gespuit wordt en dat is af en toe behoorlijk minderwaardig. Maar .. geen hond die het ziet dus je laat het gaan.

  En allemachies nog aan toe … dan zie je dat de stalker blijft terugkomen en blijft zeiken. Er is geen ander woord voor. Waar doet zo iemand dat dan om, vraag je je af? Wat is dat voor rare obsessie? Wie denkt hij dat hij daar een plezier meedoet, afgezien van DSR en Luvienna?

  Man man man. Ik kan er echt niet bij. Scrol het nog maar eens rustig door. Dit hierboven zijn allemaal bijdragen van je vriendje, de oogst van twee willekeurige maanden. Het sjagrijn druipt er van af. In stromen.

  En ik heb hem geen strobreed in de weg gelegd, sterker nog, ik ontloop hem, ik ontwijk hem. Maar … natuurlijk, ik maak me geen illusies, ook hier zal DSR vast van oordeel zijn dat het moet kunnen, dat ik niet moet zeuren, dat ik het erzelf naar gemaakt heb, ik hem hem immers weggejaagd, onheus bejegend etc. etc.

 29. Gegoochel & nattevingerwerk met cijfers, met citaten als snipperuitjes, losgeweekt van de lopende discussie. Naar z’n eigen kijken, daar doet ie niet aan. Typical. -schampere glimlachicoon-

 30. @KT
  Allemaal de schuld van Trump!
  ‘Waarom rancuneus?’ is je vraag. ‘Hoezo rancuneus?’ is DSR’s antwoord. Blogbaasbitter, 100% vol…je zou er een auto op kunnen laten rijden.

 31. En hopla, het is weer te laat op de avond. Dan is er geen zinnig woord meer uit de rechter te krijgen. Nog minder zinnig moet ik zeggen. Morgen maar weer eens verder kijken als zijn roes is uitgeslapen.

  Gute Nacht, Klare taal, het komt allemaal goed, dat gaan we zien.

 32. @APD
  Waarom die oplijsting van citaten van HR die je niet aanstaan? Wordt DSR geacht daar op te reageren? Waarom uberhaupt een voorschot genomen op zijn reactie? Hij is toch niert HR’s zegsman of advocaat?

 33. ‘Zonder DSR zou hier wel heel weinig te beleven zijn.’ lijkt me trouwens een tamelijk feitelijke vaststelling of i ieder geval een neutrale mening. APD gooit het net wel heel wijd. Wie zo naar de wereld kijkt, heeft natuurlijk altijd wel wat te klagen.

 34. Mededeling; we houden er weer even mee op. Met deze discussie dan.

  Aan DSR is geen eer te behalen zoals uit dit draadje blijkt. De man snapt niks.

  Dan de huilbaby. Die hult zich in stilzwijgen en dat is maar beter ook. Wellicht bestudeert hij het linkje. Maar als het verschil tussen zelfverzekerd en arrogant na de hyperbolen van gisteren nog niet duidelijk is dan komt het niet meer.

  En aan het pruttelvoorbibsje was sowieso geen eer te behalen. Dunk slam.

  Het was een makkelijke zege. Maar nu weer verder met waar het hier op het blog werkelijk om draait; plezier en milde humor en wereldbeschouwingen aan de hand van ikjes en feuilletons. Dank voor het betoonde geduld tot dusver.

 35. Heitje

  Er staan twee kinderen voor de deur met de vraag: „Heeft u nog een heitje voor een karweitje?”

  Ik zie de papierbak vol zitten en zeg tegen ze: „Jullie mogen het oud papier naar de container op de hoek van de straat brengen.”

  Mijn vrouw roept vanuit de kamer: „Wie zijn er aan de deur?”

  „Twee kinderen die heitje voor een karweitje doen”, zeg ik terug. „Ik heb ze het oud papier meegegeven. Ik geef ze wel 50 cent.”

  Mijn vrouw zegt terug: „Als het twee meisjes zijn moet je 13 procent minder geven, kunnen ze alvast wennen.”

  Diederick Wildeman

 36. Ad rem vrouwtje, die van Wildeman.
  Het verbaast me dat het nog bestaat, heitje voor karweitje. Toen ik er nog aan meedeed kreeg ik de opdracht om de zweetsokken van de heer des huizes met de hand te wassen in een teiltje sop. Dat was tegelijk de laatste keer.

 37. De zweetsokken van de heer des huizes wassen …. Wie weet is dat een dagelijks karweitje van mw. Wildeman en de dieper liggende oorzaak van haar ongepaste opmerking.

 38. @lummel, wij hebben hier in 0031 steeds vaker te maken met het Franse K.
  Voorbeeld: een huis van 200K is binnen een mum van tijd verkocht.

 39. @Bas, helemaal geen ongepaste opmerking van de vrouw des huizes. Grappig, cynisch zelfs (voor mij de overtreffende trap van humor).

 40. Wat we alleen thuis nog zeggen, is :”Wie voor een dubbeltje geboren is wordt nooit een kwartje”. Daarbuiten hoor je het nergens meer.

 41. Och, een beetje zelotachtig vind ik. Qua aanleiding dan. In een discussie ’s avonds voor de buis bij Jinek .. ok. Maar als er twee padvindsters voor je deur staan ….

 42. Maar geen beisie, heitje, piek, knaak (achterwiel), joet, geeltje, meier en rooie meer?
  In +33 wordt weer gewoon 10 balles voor 10€ gebruikt zoals vroeger voor de frank

 43. Een tientje nog wel, en die rooie in de hogere inkomensgroep (ongeacht de herkomst van dat inkomen) mogelijk ook. De rest is ter ziele.
  Een stuiver voor je gedachten…nauwelijks of nooit meer.

 44. Telefoonvogels

  Om de telefoon ook te horen als we ver achter in de tuin waren, installeerden mijn ouders een apparaatje aan de buitenmuur dat het gerinkel door de hele tuin deed weerklinken. Vlak bij het apparaatje bouwde een vogel haar nest en de jongen imiteerden het telefoongerinkel perfect. We noemden hen ‘de telefoonvogels’ en tot onze ergernis deden ze ons meermaals per dag onnodig naar binnen sprinten.

  Onlangs kreeg ik de kans om nog eens in de tuin van mijn kindertijd te wandelen. Benieuwd of de lijn van telefoonvogels zich had doorgezet, luisterde ik aandachtig naar de geluiden in de tuin. Maar tussen al het getwitter door, zweeg de telefoonvogel.

  Inge Van Outryve

 45. Dat wilde ik net vragen aan de vogelkenner in dit gezelschap: welke vogel kan telefoongeluiden zo goed imiteren? Het zal toch geen papegaaiennest zijn geweest?

  De ikjesredactie slaat een nieuwe weg in, non-happenings als thema. Gewaagd.
  Leuk detail in dit ikje vind ik dat “twitteren” in verband wordt gebracht met de telefoon.

 46. Het verband tussen een munteenheid en een voor temperatuur is zo ver gezocht, dat het voor potentiële kopers onmiddellijk duidelijk is, dat je een huis koopt voor 200 K om warm te worden en niet in de diepe vrieskou wilt geraken.

  @Bas, een spreeuwennest zou ik al voor de eieren worden gelegd hebben verstoten. Met de achterkant van een bezemsteel, als ik die bezem zelf niet even nodig heb voor mijn vliegrondje.

 47. Pas maar op dat pruttelaartje je niet hoort. Ikzelf houd er ook niet van trouwens. Die vogels doen niemand kwaad. Uitzondering: duiven, de ratten van de lucht.

 48. Zwaluwen moeten bij mij ook een ander heenkomen zoeken. Niet onder mijn dakgoot. Bedelzwanen probeer ik te negeren. Ganzen die overvliegen: zoek dekking, ze poepen tijdens de vlucht, soms precies op mijn net gewassen haar. Weg ermee. De poep van zwaluwen stinkt en is glad, net als die van spreeuwen. Die veel schade aanrichten in de pruimen, kersen waaronder morellen, appels en peren. Weg ermee. Merels, lijsters, dooie en levende mussen en wat goudhaantjes mogen blijven.

  Alle vogels maken trouwens ruzie om niks, beetje territoriumgedrag, beetje bluf. Vaak gezien: eksters die door kauwtjes worden verjaagd, duiven die door eksters worden verjaagd, eenden die door zwanen worden verjaagd, zwanen die elkaar verjagen. En dan ga ik nog mild door het leven. De oerdomme snippen, die altijd net de verkeerde kant uitlopen als ze gevaar vermoeden en daardoor vaak verkeersslachtoffer worden, ze zijn voor het oprapen. Ik rem voor dieren, dat dan weer wel.

 49. Qua territoriumruzies is er weinig verschil tussen vogels en mensen, zij het dat vogels er op een gegeven moment mee ophouden als ze hun eigen stekkie hebben. Sommige mensen blijven eeuwig bezig. Energieverspilling. Dieren zijn daar handiger in. Vechten alleen als het iets kan opleveren.

 50. Hond

  Mijn vriendin heeft een mechanische hond bij de voordeur. Die hond wordt aangezet als ze weggaat. Hij blaft als je dicht bij de voordeur staat. Om het nog mooier te maken zet ze bij de achterdeur een mand met een bak met water. Ik bekijk het enigszins meewarig. Dan pas ik een aantal dagen op haar huis. Op enig moment zie ik dat de bak met water leeg is. Ik vul de bak met water.

  Tineke van der Sluijs

 51. Tja die Tineke toch. Een “mechanische hond” … Nooit van gehoord, nooit gezien. Maar misschien moet je daarvoor in Dikkelol-dorp wonen.

 52. Ik ben een mechanische hond bij de voordeur. Mijn bazin zet mij aan als ze weggaat. Ik blaf als je dicht bij de voordeur staat. Om het nog mooier te maken zet ze bij de achterdeur een mand met een bak met water. Ik bekijk het enigszins meewarig. Dan past haar vriendin een aantal dagen op haar huis. Voor de gein drink ik de hele bak leeg.

 53. Het research team heeft al de hele dag zitten googelen op “mechanische hond’ maaar kwam niks bruikbaars tegen. Wel allerlei speelgoed en een melkkarretje met aanhangmotor. Maar nu komt de jongste van het stel (stageaire, dochter van een vriend van een goede kennis van) binnen met de volgende link. Bewaken, hoe doe je dat, met rolluiken, echte honden of … mechanische honden. Het blijkt iets Vlaams te zijn! Weer wat geleerd en dank aan Anja.

  https://www.bouwinfo.be/forum/bouwen-en-verbouwen/algemeen/investeren-alarminstallatie-rolluiken?page=2

 54. Kroket

  Fietsend door Amsterdam-Oost kocht ik onderweg een broodje kroket. Ik besloot dit tijdens het fietsen op te eten. Langs de Weespertrekvaart fietsend zag ik in de berm een appel liggen, die vakkundig werd uitgehold door een kraai. Ik dacht: wat vreemd dat hier zomaar een hele appel ligt. Even verder voelde ik een harde tik op mijn achterhoofd. Ik keek achterom en zag een kraai vlak achter mij fladderen en weer een duikvlucht nemen richting mijn hoofd. Om de kraai van me af te houden zwaaide ik met één arm boven mijn hoofd. Het dier bleef me echter achtervolgen en aanvallen, tot ik het resterende halve broodje kroket weggooide.

  Wilfred Blom

 55. Nou ja , die man maakt nog eens wat mee, die kraai had wel zin in een kroketje.
  Het is tenslotte een beetje komkommertijd, zou ik zeggen.

 56. Ik geloof er niks van. Af en toe een gekke buizerd die wandelaars aanvalt kennen we. Meeuwen die haringen uit de handen van toeristen kapen ook. Maar een kraai die een fiets achtervolgt om een kroket? Nee.

 57. Och waar spreken we over, de lente komt eraan, vanmiddag in het park ” een nieuwe lente een nieuw geluid” , ik hoorde alle vogels en ook Herman Gorter en zijn vriendinnetje Henriette Roland Holst van der Stalk de communiste pur sang die heel wat ellende heeft aangericht.

 58. Ik heb vandaag een prachtige zwart- witte ekster op mijn balkon gezien.
  Jammer dat hij zo schreeuwde.

 59. Lettertjes

  In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 zijn we op het grote plein aan de Oldehoofsterkerkhof een informatiezuil aan het plaatsen. Door gereedschap omringd komt een dame op leeftijd naar mij toegelopen, met de vraag: „Wat gaat dit allemaal hier worden?” „Een infozuil” , was mijn antwoord tijdens het aandraaien van de bevestigingsbouten. „Ja maar, deze groene kleine letters zijn voor oudere mensen toch nauwelijks leesbaar”, zegt de vrouw.

  „Klopt mevrouw maar dit is het verpakkingsmateriaal, dat gaan we zo verwijderen.”

  Maarten Langen

 60. Kan ik morgen even uitslapen en nadenken over dames op leeftijd die groene kleine lettertjes niet kunnen lezen en die dromen van een Man als Langen die verpakkingsmateriaal gaat verwijderen. Alle ingrediënten voor een nachtmerrie liggen klaar.

 61. Een door gereedschap omringde dame op leeftijd, daar moet je toch ook niet aan denken!

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: