Halsbandjes met glinstersteentjes (276)

Over ikjes en ijsjes kopen

Wat schiet je er mee op, zo’n beugel, als je de komende tijd toch een mondkapje moet dragen? Dat was de verzuchting van een 14-jarig meisje, opgetekend door Mark Lenssen, gepubliceerd in de NRC en dus voor het nageslacht bewaard tot in den eeuwigheid. Dus meisje Lenssen, als je dit in de toekomst leest: graag gedaan, en het viel dus toch achteraf nog best wel mee toch, die Coronapandemie in 2020? Pfoe hé. Heb je al je tanden nog?

Wat ik geleerd heb vorige week? Dat ik in dit intro niet mijn mening moet geven over iets cultureels, iets van muziek, schilderkunst, cabaret, dingen die uitstijgen boven de smaak van bloemkool of spruitjes. Want dan beledig ik mensen die een andere mening over die dingen hebben. Apart, maar dat leerde ik vorige week. Sommige dingen moet je niet willen begrijpen, maar gewoon accepteren. Ik kan kennelijk met mijn mening anderen “aanvallen”. Mag. Kan. Dan niet. Ik vind alles en iedereen goed. Zelfs die heren van dat studentencabaret.

Onze ouwe intrigant De Schrijvende Rechter – naar eigen zeggen het “zonnetje in dit internetkrochje” – leefde zich heerlijk uit, wentelde zich vergenoegd in de discussies en stookte de vuurtjes op. “Over sommige smaak valt (…) uitstekend te twisten”, zei hij, “Graag zelfs. Wat is nu leuker dan gezellig ouwehoeren over liedjes, films, cabaret etc? Het geeft stof voor discours en verbindt dus zelfs waar de meningen niet over samenvallen. Probeer dat maar eens in dezelfde mate over bloemkool met een papje. Kookblogs gaan niet voor niets 95% over bereiding en nauwelijks over smaak.”

Een jijbakkie zo af en toe dat mag er best zijn

Onze chefkok, Lummel (door DSR met zijn dikke vingertjes met DDL aangeduid) hapte wijselijk niet. Smaak en bereiding hebben immers wel degelijk veel met elkaar te maken, zo kopte ik hem dan maar zelf in, “althans als je je niet zoals DDR tot afhaalpizza’s beperkt”. Want een jijbakkie zo af en toe, dat mag best. Bertie waagde zich heel even op het strijdtoneel en riep dapper dat ze van “zelfgeschilde patat” houdt. Verder van bloemkool en van Floortje. Dan zeggen ze nog dat het hier soms om niks gaat. Ik vind dit allemaal best belangrijk, want we leren elkander kennen. Dat is niet niks, in het nieuwe normaal van de 1,5 meter samenleving.

“Dan doe je dat nu toch op maandag?”

Een geinig ikje werd aangeleverd door Nicole Tuitert. Haar ikje was zo mogelijk nog hilarischer dan haar achternaam. Na een “verwenontbijt op bed” op moederdag beloven haar dochters dat ze die dag alles voor haar gaan doen. Op het verraste antwoord van Nicole dat ze op zondag altijd het hele huis stofzuigt, zegt haar dochter: “Dan doe je dat nu toch op maandag?”. We vonden hem leuk. De zichzelf DSR en soms Boer’nsmurf noemende reageerder wees erop dat stofzuigen op zondag goddeloos is. “Net als grasmaaien, autowassen en ramen lappen”. Ook Ad Hok was kritisch. Zondag is immers “kerkdag of naar voetballen”, niet “stofzuigen”.

Bij mij kwam inene een jeugdtrauma naar boven. Wij mochten op zondag niet eens een ijsje kopen van de ijscoman die vrolijk klingelend door de straat reed en verwachtingsvol voor ons huisje stilhield. Waarom we geen ijsje mochten kopen? Werken op zondag was niet goed. Maar ijsjes kopen is toch geen werken? Nee, maar dan liet je die man werken. Ik zal deze diep onlogische gedachtegang nooit vergeten. Het was ook onbarmhartig naar de ijscoman toe, bedenk ik me nu. Hij was een hardwerkende Italiaan.

“Waarschijnlijk Roomsch” wist DSR. De nering hoorde je te gunnen aan protestantse geloofsgenoten. Bij de DSR’tjes in het dorp was er op zondag wel een patatzinnige vrijboer open. “Daar wilde Vader heen. Moeder was er op tegen, maar de man was natuurlijk het hoofd van het gezin”.

Stofzuigers en TV’s werden verstopt achter luiken en deuren

Ook bij Pawi kwam er van alles boven. In haar vroegere dorp werden ze ooit verwelkomd door een gelovig ensemble. “Op zondag geen ramen wassen, geen was uithangen, tenzij onzichtbaar vanaf buiten. Dus achter het huis mocht het wel. Stofzuigers en TV’s werden verstopt achter luiken en deuren. Brrr.”

Caroline Storimans werkt als oogarts in een ziekenhuis. Ze onderzoekt het netvlies van een oudere, grijze vrouw. Het valt haar op dat er weinig pigment aanwezig is, zoals je vaak ziet bij roodharige of heel blonde mensen. Bij het verdere onderzoek valt op dat de vrouw het lastig vindt om naar boven, beneden, links en rechts te kijken, iets dat moet als je het hele netvlies wilt onderzoeken. Op haar vraag aan de vrouw of ze vroeger blond is geweest antwoordt die: “Sorry dokter, ik heb altijd moeite gehad met links en rechts.” Pfoe, best wel een lang verhaal, maar de pointe deed ons allen glimlachen.

Die van Carla van As was korter en eenvoudiger. Aan de bar, ergens in een bordeel, ziet ze twee vrouwen zitten, met ieder “een poedel op de kruk”. De poedels dragen halsbandjes met glinstersteentjes. Nou, dan is zo’n verhaal voor mij al helemaal geslaagd. Maar het ging verder. Er gaat een “oude, bibberige man met een glas cognac” naast haar zitten. Jiskefet is er niks bij en ook Hans Teeuwen had hier wel raad mee geweten. Laat staan S. Carmiggelt. Maar dan zegt een van de vrouwen: “Heb je daar nou de hele middag op zitten wachten?” Humor om te lachen, meneer Sonneberg, het zal wel weer ergens in Amsterdam spelen, daar zijn ze zo gevat. Ilona leverde er gelukkig de beelden bij:

Dat er ook nog lieve mensen zijn, bewees het ikje van Frederik Heemskerk. Hij is 80 jaar oud en loopt met een stok. Tijdens een van zijn dagelijkse ommetjes wordt hij bezorgd aangesproken door een “wildvreemd meisje” van een jaar of tien. „Past u maar goed op, meneer.” Meneer Heemskerk legt uit dat hij zich aan alle nieuwe regels houdt. Helemaal gerustgesteld is met meisje niet: „Als u doodgaat, bent u er niet meer maar al die anderen hebben dan verdriet.”

Wil jij net al Pawi, Ilona en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie of gedachte zoals sommige mensen zeggen precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren

Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, of via het contactformulier hier, of via een email naar bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan hier onze dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Die schapen weer. Not! Ze waren weg! Zul je net zien. De Corona lockdown wordt een beetje versoepeld en meteen gaan mensen weer aan het feesten en barbecuen. Maar het kan toeval zijn. Enfin, weer zo’n schaap header dus. Maar nu zonder schapen. Over een paar weken zien we misschien wel weer andere dingen.  
Foto: “Geen schaap op het gras” © 2020 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

146 gedachten over “Halsbandjes met glinstersteentjes (276)”

 1. Groeien

  Bij een kleine plantenhandelaar in Zuid-Beveland. Mijn vrouw vraagt naar tijmplantjes. Er wordt een erg bescheiden plantje getoond. Mijn vrouw: „Hebt u ze niet een beetje groter?” Handelaar: „Mensen laten ze vaak zelf groeien.”

  Maarten Kok

 2. Ha een kort ikje dacht ik bij kutpeesten. Na het lezen wist ik waarom. Meneer Kok laat gewoon woorden weg.

  Fijn intro weer. Maar nu zit ik een week in de zenuwen. Waar zijn de schapen? Kutbeesten.

 3. Klein ikje zeg. Met een piepklein cloutje.

  Huntelaar viel me tegen, we zaten gisterenavond heel dichtbij het lepeltje. Gemiste kans!

 4. Weer een typisch introotje: APD geeft te kennen leerproblemen te hebben, DLL heeft niet gehapt (doet ie inderdaad nooit, hoor – twee per jaar roept ie ‘piemel’ oid en daar blijft het dan bij -uiterst milde glimlachicoon-). Enfin, weinig nieuws onder de zon dus.

  Wat betreft het Ik-je: DSR geeft de voorkeur aan thijm boven tijm, al staat het anders in het woordenboek.

 5. Ook ik zocht al triomfantelijk naar het linkje voor de correcte spelling van thijm. Zal wel weer een nieuwe druk van het Groene Boekje gemist hebben.

 6. in mijn oude Standaard Encyclopedie (in mijn jeugd in wekelijkse afleveringen bijeengespaard) staat tijm al zonder h.

 7. Geen introschaapjes nee, maar gelukkig hoor en ruik ik ze wel hier terwijl ik achter m’n laptop zit. Seizoenarbeiders zijn het, Schoonebeekers, die twee keer per jaar het gras komen maaien en de berenklauw opvreten.
  Ook leuk om naar te kijken.
  En zij kijken terug, heel schaapachtig.

 8. Tja, goed intro, maar dat eerste ikje… man man. Zou ik mijn humor kwijt zijn? Ik kan er niet eens om glimlachen. Treurig hoor, en ik kon altijd zo hartelijk en aanstekelijk lachen. Maar dit gaat hem niet worden.

 9. Ik kom al zo’n zestig jaar niet meer op de Albert Cuyp, maar dit lijkt mij een thijdloos grapje van markthandelaars. Nu kennelijk ook tot Zuid-Beveland doorgedrongen.

 10. George Hodan, talentvol fotograaf ergens in het buitenland, stelt het volgende tijmplaatje belangeloos tot onze beschikking. Bedankt Tijm! George bedoel ik. Bedankt.

 11. de twee mooiste teksten op de Albert Cuyp vond ik 1. Geef uw vrouw een goede trap (een stalletje met huishoud artikelen op een keukentrapje) en op 2. Bij een groenteboer voor sinaasappels : Een bonk sap. Ze benne geweldig

 12. En nu beginnen de schapenplaatjes binnen te stromen! Man, wat fijn, toch nog een maandag met schapen, al is het dan op afstand. Deze prachtige sfeervolle plaat kregen we van Ilona:

 13. Het is dat we geen Kunstrubriek meer hebben, maar ik zou bijna zeggen “Verzin Eens Een Mooie Kop Mensen” bij dit wel heel bijzondere werkje, ook van Ilona, maar met hulp van een kunstzinnig computerprogramma. Geslaagd wat mij betreft. Ik kan hier uren naar kijken. Ook goed voor mijn stijve nek.

 14. Mooi intro weer vandaag en een een zeer beknopt ikje geheel volgens de regels dus.
  Gelukkig werd het geheel verlucht met prachtige plaatjes van de thijmtuin van Lummel en de schapen van Ilona in diverse uitvoeringen en standen.
  Over schapen gesproken, ik las vanochtend in het Brabants Dagblad een gruwelijk verhaal over een boer in de buurt wiens schapen en weerloze lammetjes waren afgeslacht door een wolf. De wolf wordt verbannen naar de Veluwe en de boer moet maar zien wat hij verder doet.

 15. Boer’n moet’n niet zeur’n maar zich vereerd voel’n dat zo’n wolf zich op hun land begeeft.

  En dan maar een van de vele subsidiestromen omleiden en zo’n man netjes vergoeden.

 16. …behalve als ze ook de weidevogels opvreet’n. Dan moet Natuurmonumenten maar landmijnen leggen.

 17. De schapenfoto’s komen nu echt goed los. Pawi attendeerde mij op het Drentse Heideschaap. Met dank aan Janneke Alkema (leeftijd 72) uit Berltsum kunnen wij het onderstaande plaatje rechtenvrij laten zien.

  Pawi schrijft erover: “Zo’n schaap en dan in een kudde met meer rammen en ooien, komt op je afrennen, kop omlaag. Wat denk je dan? Als je niets hebt om ze te geven, niets om je te verweren? Wegwezen. Het Drents heideschaap schijnt beroemd te zijn. Ze spelen hier in onze buurt. Ik ga nog eens kijken met een herder in de buurt, als het allemaal weer mag van Rutte…”

  Nou, ik denk dan niks, ik ga wegwezen als zo’n ram op me af komt stormen. Schapenvriend of niet.

 18. Herdershonden of ander verwilderd door de eigenaar niet in de hand gehouden hondentuig moet je inderdaad niet uitvlakken. Ik had er vanochtend nog een aan de broekspijp hangen. De eigenaresse verklaarde lieftallig lachend dat hij niks deed … Dat deed hij wel, riposteerde ik. Dat snapte ze niet.

 19. Klant

  Bij een nieuwe telefoon hoort een nieuw hoesje. Op naar een winkel. Op de deur hangt een briefje: niet meer dan 3 klanten in de winkel. Ik zie veel mensen en blijf buiten wachten. Al snel komt er iemand naar mij toe: „Komt u maar binnen hoor.” „Maar er zijn toch veel meer dan drie mensen binnen?” „Ja, maar dat zijn niet allemaal klanten – het zijn koppeltjes, waarvan er maar één persoon een klant is.”

  Marion Wijnberg

 20. Die dingen gebeuren. Sta je in de supermarkt netjes te wachten, word je rakelings ingehaald met een blik van “waar wacht je op lullo?”

 21. Individuen doen soms rare dingen, zoals het oude vrouwtje met haar mondkapje stevig onder kin geklemd ons op de markt benaderde om ietste zeggen. De net geopende winkelshebbenhet goed voorelkaar. Goed geholpen door de politie.
  Fransen die netjesin de rij staan. Wie had dat verwacht?

 22. Wanneer ben/word je trouwens klant? Sommige bedrijven sturen me mails en spam en beschouwen me als hun klant omdat ik een keer wat gekocht heb. En de beroemde kijkekijkenietkope ? Zijn dat klanten?

 23. Sommige bedrijven sturen rotzooi als ik alleen nog maar gekeken heb. Twee seconden is al genoeg, één klik maakt je tot doelwit: een potentiële klant is ook een klant

 24. Tire kicker moest ik opzoeken. Iemand die zich voordoet als koper (van een auto, en dan wat tegen de banden aanschopt) maar nooit tot de koop overgaat. Heeft iemand van jullie ooit een beetje staan bandenschoppen bij het kopen van een auto? Ik niet, en niemand die ik ken.

  Wel leuk, dat grenzen verkennen tussen klant en willekeurige bezoeker in de winkel. Marion heeft een punt.

 25. Iedereen die ooit een commerciele functie heeft gehad kent tire kickers. De klant die zijn verloren tijd opvult met verkoopsgesprekken,vaak in de hoop een gratis lunch te krijgen. Veel tirekickers willen je tegen 11 uur zien.

  Ik benooit eens bij een klant op bezoek geweest die vergeten was dattie diedag een vliegtuig moest kopen. Ik kwam speciaal van Parijs naar Keulen. Dus hebben we de besprekingen in de auto gevoerd. Toen we op het vliegveldaankwamen mocht ik mee. Leuk vliegtuigie kopen. Eerst een toertje om het vliegtuig. En ik heb egen de banden geschopt. Voor het plezier.

 26. Hij was de ceo van een groot bedrijf. Hij hieldzijn agenda niet zelf bij. Hij wilde graag het vliegtuig zien.

 27. Coronatijd

  Kapotmoe en bezweet loop ik over de zonovergoten Ceintuurbaan in Amsterdam. Ik heb zojuist mijn dochter helpen verhuizen en moet als 67-jarige hoesten van het vele traplopen. Ik heb vreselijke dorst en neem midden op het voetpad een flinke slok uit een grote fles cola. Achter mij hoor ik iemand snel bewegen naar opzij. Als ik me omdraai, kijkt vanuit een portiek een oudere dame mij verschrikt aan. Zij beschermt haar gezicht. Ik doe in een opwelling precies hetzelfde, bescherm mijn gezicht, en sta tussen de fietsen ook haar verschrikt aan te kijken. Dan barsten wij samen in lachen uit en vervolgen onze weg.

  John Smeets

 28. Kapotmoe heb ik eerst opgezocht alvorens verder te lezen, maar het schijnt te maggen, apart.

  Voor de rest gebeurt er dus helemaal niks in dit ikje. Er had iets kunnen gebeuren ja. Maar er gebeurt niks anders dan twee mensen die schaapachtig naar elkaar staan te lachen. En hun weg vervolgen. Wij ook, John.

  Kijk een beetje uit met die cola, qua BMI. Als je een grote fles bij je hebt, dan klinkt dat niet echt goed. Weleens water gedronken bij dorst?

 29. Leuk; coronagrapjes – koppeltjes van wie er maar eentje klant is, dus er kan best nog een klantje bij en mensen die elkaar verschrikt aankijken als een van beiden hoest en daarna een slok uit een grote fels cola neemt. Hahahahahahahahahahaaaa, hou op met me, ik kan niet meer (en nou niet zeggen dat ik lieg, want dat doe ik nóóit).

 30. Waarom dan niet? Amerika is toch zo godvrezend? Of denken de Amerikanen dat ze al in de hemel zijn? Zal wel. Vandaar die muur.

 31. Geen idee. Aan tweede kerst-, paas- of pinksterdag doen ze ook niet. Er moet gewerkt worden, denk ik.

 32. Hemelvaart

  Sinds een halfjaar geef ik mijn vroegere buurmeisje bijles Latijn, de laatste weken via Facetime. In verband met zowel haar katholieke als muzikale achtergrond behandelen we de Hohe Messe van Bach. Vandaag is het Credo aan de beurt. Regel 18 luidt „et ascendit in caelum” (en is opgestegen naar de hemel). „Op welke dag was dat?’ vraag ik.
  Na enig gepeins volgt aarzelend het antwoord: „Op Dodenherdenking?

  Erik Hofmans

 33. Ik heb maar een aanbeveling voor het vroegere buurmeisje van Erik Hofmans: andere leraar zoeken, er zijn er zat vandaag de dag.

 34. Ha! Ja ik ook zit hier dagelijks om te schuddebuiken. Geweldig dit. Benieuwd wanneer Trump zijn zelfbeheersing verliest en met een diep-minachtende sneer komt. Gokje: binnen een week. Zo niet dan laat hij het zijn internettrollen wel doen. 😀

 35. Het geniale is dat dit Trump’s eigen woorden zijn, zonder enige editing. Maakt het voor zijn aanhangers moeilijk om hier minachtend over te doen.
  Lachen natuurlijk, maar ik houd mijn hart vast voor November.

 36. Die is goed hè, ik zag het van de week al.
  Ik ben zeer benieuwd naar Trumps reactie. Beetje zorgelijk, hij vindt geheid wel iets waarmee hij haar pakt.

 37. Honger

  Zelfs in coronatijd is de Noordermarkt in Amsterdam een oase van delicatessen. Voor mij in de rij bij de groentekraam staan twee hippe meisjes, de een met een duurzaam yogamatje op haar rug, de ander met een gerecyclede stoffen tas vol met biologische aankopen. Ondanks de anderhalve meter kan ik hun gesprek goed volgen. Het gaat over gezond eten: „Ja, ik heb ook een tijdje niet meer gegeten na acht uur ’s avonds. Eerlijk gezegd vond ik het wel lekker om met honger naar bed te gaan.”

  Emma Bruns

 38. Nounounou, even duurzaam levende mensen voor lul zetten in de krant. Zie al die bijvoegelijke naamwoorden.

  En trouwens als je na acht uur niet meer eet ga je niet met honger naar bed.

 39. Ja, Emma zal hier wel allerlei diepere gedachten bij hebben gehad, maar och, quasi-interessant vind ik het, opgegroeid met de vermaning over de kindjes in Biafra die blij zouden zijn met mijn terzijde geschoven prakje.

 40. Zelfs in coronatijd is de febo in Amsterdam een oase van delicatessen. Voor mij in de rij bij het krokettenluik staan twee dikke meisjes, De een met een electrische step aan de hand de ander met een plastic tas vol met nutella en lays chips. Ondanks de anderhalve meter kan ik hun gesprek goed volgen. Het gaat over gezond eten: „Ja, ik heb ook een tijdje gesnakt na 11 uur ’s avonds. Eerlijk gezegd vond ik het wel lekker om met een volle pens naar bed te gaan.”

  Emma Kluns

 41. Die Nutella is erg populair in Frankrijk, kwam ik tot de ontdekking. Van de verschillende soorten of smaken wafels werd vooral door de jonge meisjes steevast voor Nutella gekozen.

 42. Nutella is een echt probleem in Frs. Ooit gaf een supermarkt 70% korting. Er onstonden vechtpartijen in de winkels.

  Het is ook een gezondheids probleem. De franse kids worden dikker en dikker.

  Zelfs in hotels vreten jongvolwassenen zich vol met Nutella. Nutella op een croissant!

 43. Op het non volprezen kookblog staat een recept om de nutella te vervangen door iets gezonds. Type ´michalak’ in de zoekmachine van Husse met je neus ertusse

  Of klik op deze LINK (nvdr)

 44. Felicitaties en een overweldigend applaus gaan naar Hakim, Lummel en Huntelaar, eendrachtig en met zelfopoffering gingen ze naar de 100ste!

 45. ik word gek van wordpress.

  Het liep vandaag storm op husse (2 bezoekers op een oude post). Ik heb beleefd geantwoord. En ik zie tot mijn verbazing dat ik daar aangelogd sta als Hakim. En toen ik hier Hakim wilde heten mislukte dat. Inmiddels heet ik hiero weer lummel, maar daar nog steeds Hakim.

  Ik word gek, zou Ome Joop zeggen.

 46. Ik moet de hele week al aan Snuf en Snuitje denken door de titel. Mooie pppppp parels, fijne ppppppp glinsterdingetjes

 47. Als ik halsband lees, komt er vanzelf parkiet achter. Worden er steeds meer hier. Eten alles op wat in de knop zit en krijsen nogal. Wel mooi om te zien, die krengen

 48. Baguette zodra hij afgekoeld is, brie, boter, tomaat,augurk, salami, beensterkaas, in diverse volgorden. Voor de variatie.

 49. Lekkerrrrrrrrr. Hier staat vers brood en verse aardbeien op het menu. Gisteren geplukt, die aardbeien dan. Het brood is door iemand anders gebakken.

 50. Excuses voor eventuele overlast van de zogenaamde pingbacks aan de rechterkant van jullie scherm, zo jullie dat al hebben, maar er is weer een stukje groot onderhoud aan de gang vandaag. Doen ze vaak op zondag als het toch wat rustiger is. Aanleiding: nog altijd wordt de oude site apiedapie com (met punt ertussen) misbruikt voor snel gewin door sneuneuzen. Hier en daar zijn alhier op de site nog links naar die site aan te treffen en die moeten er allemaal uit. Komt goed. Let er maar niet op en lees en schrijf en eet lekker door.

 51. Hier geen last ter rechterzijde en ook niet aan de linkerkant.
  En nee, vandaag geen patat of friet. Ik at brood, een van mijn favorieten na de aardappel.☻

 52. Over excuses gesproken: deze creatie werd zojuist ingezonden door Lummel, met als titel “Pizzafantasie”. Ik zie er iets anders in.

 53. Schrijf maar niet wat je ziet Bas. Psychogogelaars met hun Rorsach testen proberen dan in je kop te kijken.

 54. Ik ben wel een psychodinges, maar in iemands kop kijken kan ik niet hoor (dat vertellen we de mensen, zodat ze ontzag voor ons hebben – oeps). Maar ik ben, net als Bertie, ook wel benieuwd naar wat je in die pizza ziet.

 55. Wat zatterop? Tomatensausje, uienringen,mozzarella, piment sardientjes , kappertjes, ansjovis en gerapste goudse.

 56. Mij is het een raadsel waarom diegene die de eerste hap nam, dat draadje kaas niet even meeslurpte.

 57. Daar is nog geen hapje vanaf pawi. ik kreeg het deeg niet goed uitgerold omdat het niet elastisch genoeg was. Ik had nog wat langer moeten kneden en slaan.
  Ik denk dat het aan je kleine schermpje op de camping ligt dat je denkt darter al een happy uit was.

 58. Darter en happy moet natuurlijk datter en happie zijn. Op mijn computer getypt waar de verbeteraar aanstond.

 59. Let er maar niet op, ik ben in een melige bui en zal proberen me in te houden. 🙄
  Ligt natuurlijk aan corona, virusneurose.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: