Over wolven

 

Over wolven

 

Laten we het eens hebben over wolven

In sprookjes wordt je eronder bedolven

Ze vallen vrouwen aan onder het kolven

maar zijn ze nou echt zo gemeen die wolven?

 

De een zegt het zijn toch net lieve honden

Ik heb nog nooit iets rottigs over ze gevonden

De ander zegt ze vreten geiten

dat zijn natuurlijk wel de kille feiten.

 

We weten allemaal dat die zeven biggen

geitenspiesjes in de vriezer hadden liggen

Zelf ontsnapten ze dus de dodendans

Maar die geiten hadden geen enkele kans

 

Daarom ondanks die vieze zwarte haren

En die scheve gele ogen die zo staren

Vind ik zelf een wolf nog niet zo kwaad

‘t is het varken dat ik haat!

 

 

(op verzoek geschreven voor mijn neefje dat wolven haat)

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

6 gedachten over “Over wolven”

  1. Ik vind het prachtig met een schitterende slotzin, hoewel mijn vader daar wel anders over zou denken. Hij had het echt niet veel op met wolven. Het varken daarentegen, kon juist rekenen op zijn welgemeende sympathie.

  2. Welke zeven biggen? Welke spiesjes?!? Ik weet alleen dat de grote boze wolf alle zeven geitjes opat!
    Mij vertelt nooit iemand wat.

  3. @Vogelman, ik neem aan dat je vader er lekker van kon eten. Die van mij wel tenminste. Herkenbaar!
    @Pilgrimheart, we zullen het nooit echt zeker weten, denk ik. Vrat hij nu geitjes (zeven?) of biggetjes (drie?), of misschien wel allemaal, het was zo’n grote slokop. Kan best hoor, en d’r waren d’r meer natuurlijk. Het stikte van de wolven vroeger. Ook de oma van dat meisje met dat rode hoofddoekje moest er aan geloven, toch? Zo’n aardig lief mensje. Ik kan er nog om janken. Het is allemaal zo gruwelijk. Misschien heeft mijn neefje wel gelijk. Laten we maar snel naar het volgende verhaaltje gaan.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: