How stupid can you get?

Last weekend I ran a 10K road race and I came across this sign. I won’t reveal where exactly it was other than that it was somewhere in a city on the East Coast of the USA. I was so intrigued that I went back the following day with a photo camera. How can anyone think that anybody would take these stupid commands seriously?

1. Drive like your kids

Of course not! Not like my 12-year old son. But even if he was 18 I’d certainly not like to adopt his style of driving. Why would I?

2. Live here

And even if I came out of that car alive or without serious damage, I would of course not like to live with these people, who surely must be very sadly crazy.

I drove away, as stupefied as the day before. Over my head I heard a herring gull cry, it sounded like laughing.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

14 gedachten over “How stupid can you get?”

 1. I’m a bit afraid that I drive like my son… Sorry.

  Ceesgreetings

  (Do you understand Dutch too?)

 2. Daar komt nog bij dat zo’n tekst er klakkeloos van uitgaat dat alle ouders hun kinderen niet liever kwijt dan ‘rijk’ zijn. Dat is gewoon niet waar. En nog begrijpelijk ook:
  Zie hier.
  Ik moet hier eerlijk opbiechten dat ik, gediplomeerde supervader en zorgzaam als een moeder, eens in wilde drift de trap op stormde richting babykamer. Boven aangekomen kwam ik nog net op tijd tot bezinning. Het scheelde maar een haartje.

 3. Sure Cees, I understand and write Dutch, as you can see in my other blogs. I hope .. Every now and then I make two versions of the same story. This one however was untranslatable, I believe.
  Natuurlijk Cees, ik ondersta en schrijf Nederlands, als jij kan zien in mij andere blogs. Ik hopen … Altijd nou en dan ik maak twee versies van de dezelfde verhaal. Deze een maar was onvertaalbaar ik geloof.

 4. Ik bewonder je eerlijkheid. Je zelfbeheersing verliezen kan heel gevaarlijk zijn en tot onomkeerbare gevolgen leiden als je niet oppast. Gelukkig worden kinderen groot en houden dan doorgaans op met jengelen, of doen het niet langer binnen gehoorafstand, e.e.a. wel ten koste van hun partner of collega’s.

 5. Heb jij dat nou ook Apie, dat je vaak reageert op het minst voor de hand liggende als iets voor tweeërlei uitleg vatbaar is? En dat je gesprekspartner je dan aankijkt of je gek bent en je jezelf ontzettend dom maar ook weer heel apart voelt? Leuke momenten. Ik zal er eens op letten en dan laten weten. Misschien ben ik daarom ook zo goed in cryptogrammen. Hoewel. Meestal doe ik dat eens per week of om de 14 dagen, altijd alleen het Trouw-cryptogram. Dan gaat het soms wekenlang als de gesmeerde bliksem, echt alles achterelkaar goed, maar soms lukt het totaal niet. Ik weet nog steeds niet waar dat aan ligt. Misschien dat ik ze daarom telkens weer beproef, als ik eraan denk.

 6. Nou Apie, ik ben zo iemand die zich altijd heel goed bewust is van z’n wilde drift. Daarom heb ik nooit gekke dingen gedaan (in wilde drift dan) en overdreef ik een beetje met dat ‘nippertje’.

 7. Wist ik toch, gekkie. Jij zou zoiets nooit doen. Ik ben niet goed in cryptogrammen, ben meer van de kruiswoorden (al zeker 20 jaar niet meer gedaan) en sudoku’s (vorige week nog). Maar voor de rest begrijp ik wat je bedoelt. Wat ik ook nogeens heb is dat ik vaak precies de andere kant op kijk dan de meerderheid. Als er heel veel mensen naar iets kijken, dan kijk ik vaak juist ergens anders naar … of naar die mensen. Grinnik. Bij vuurwerk kijk ik naar de grond. Bij de intocht van Sinterklaas kijk ik naar de kinderen op de nekken van papa .. Komt ook van pas bij het schrijven. Even een heel andere kant inslaan is heerlijk. Zolang het geen kunstje wordt.

 8. Ja, jij weet dat wel, maar anderen mochten eens denken!

 9. Volgens mij stat alles hier in de gebiedende wijs.
  1. Drive!
  2. Like your kids!
  3. Live here!
  4. Eat lobster! (dat stond in die hele kleine lettertjes die jullie niet kunnen lezen, maar ik wel!

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: