Doe Mee Aan Verkiezing Reageerder Van Het Jaar 2014

We hebben allemaal zo onze favoriet, misschien wel onszelf en dat mag. Feit is dat iedereen vanaf nu mag stemmen op de reageerder die in 2014 de beste, origineelste, grappigste, ontroerendste, liefste, interessantste, kijk maar reacties op het blog heeft geplaatst. Een handig hulpmiddeltje kan de “Wie Wie is op Apie” zijn. Of het eigen geheugen of humeur van de dag.

Stemmen kan zonder stemkaart en is eenvoudig. Even klikken en dat is het al. Fraude – meerdere malen vanaf verschillende devices of door het mobiliseren van familie en vrienden stemmen – wordt keihard afgestraft. Hoe? Een ingenieus stemfraudedetectortje analyseert patronen, IP-nummers, tijdstippen, en corrigeert uitbijters.

Alle reageerders die dit jaar meer dan een paar keer op de site hebben gereageerd zijn opgenomen in de lijst, zonder aanzien des persoons. Verzoeken tot verwijdering door de reageerder zelf worden – na verificatie – natuurlijk gehonoreerd. Aantal ingediende en gehonoreerde verzoeken tot op heden (7 december): 11 (schrijve elf).

Hier komt het stemformulier. Elke 24 uur mag één (schrijve 1) keer worden gestemd en wel op maximaal vijf (schrijve 5) verschillende reageerders per keer. Uitslag wordt, behoudens bijzondere omstandigheden, rond de jaarwisseling bekend gemaakt.

Blogbeheerder Apiedapie zal in geval van een eventuele overwinning geen prijs ontvangen, het vetleren dingetje zal in zulks geval aan de nummer 2 op de lijst worden aangeboden. En als die hem niet wil dan aan nummer 3 enzovoort, net zolang tot iemand het ding wil hebben. Als niemand hem wil hebben, dan wordt het de hoofdprijs van volgend jaar. Want weggooien zou zonde zijn.

UPDATE: POLL IS CLOSED AS OF DEC 24 1PM

UPDATE: DE EINDUITSLAG STAAT HIER

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

533 gedachten over “Doe Mee Aan Verkiezing Reageerder Van Het Jaar 2014”

 1. Vermeende incident? Wat is er vermeend aan dit incident????

  Nee, met de zaak bagatelliseren komen we ook niet verder. 😦

 2. Inderdaad – de blogbaas kan dan ook het beste daartoe geen aanleiding geven door zich van ambivalente formuleringen te onthouden.

 3. De stand van zojuist, twaalf uur. Opvallend is de sterke stijging van Keessie (te maken met zijn feuilleton neem ik aan) en het sterke terugzakken van Heer Rozenwater (te maken met zijn niet aflatende gezerimieer met DSR, nooit goed voor je populariteit).

  1. De Schrijvende Rechter (DSR) 12.99%
  2. Apiedapie 8.66%
  3. Boern’smurf 8.43%
  4. Kees de Jongen 7.99%
  5. Letterzetter 7.69%
  6. Heer Rozenwater 7.69%
  7. Lummel 6.04%
  8. Luvienna 5.37%
  9 Timmerark 5.07%
  10Bertje 4.1%

 4. Apie, hoe verklaar je dan de daling van de immer constante, scherpe, niet jeremiërende Luvienna en Timmerark? Roos heeft gelijk als hij zegt dat er op een bepaald moment iets geforceerd is wat betreft het aantal uitgebrachte stemmen. Als het normaal gegaan was zouden de veranderingen, zowel opwaarts als neerwaarts, veel geleidelijker gegaan zijn. Ja toch?

 5. Hoe het ook ook zij, en wie er ook wint, een mandaat als dictator voor het leven valt voor niemand op de uitslag te baseren.

  Straks heeft de winnaar nog minder dan tien procent van de stemmen. Duist dat op intense verdeeldheid of juist op saamhorigheid, waarbij iedereen elkaar in tamelijk evenredige mate van stemmen voorziet en we het liefst iedereen op 1 zouden zien?

  Een goede pundit op de uitslagenavond is geen overbodige luxe.

 6. Het zal mij verder een zorg zijn, maar Indra heeft gelijk. En hoe valt de “surge” van Boer’nsmurf (bless his heart) te verklaren?

 7. Nou Ad, die brutale, grofgebekte Boer’nsmurf mag van mij wel een toontje lager zingen. Ik hoor dat hatelijke “hahahaha!” al in mijn oren, als hij straks als derde eindigt! Dat moeten we toch niet willen? Daarom: stem op mij die nu als vierde geplaatst is. Bescheiden als ik ben zal je mij niet horen roeptoeteren over behaald brons.

  (Natuurlijk heb ik vandaag weer op die lieve Indra gestemd. Ben ik nu echt de enige? Want tot nu toe wil ze nog niet echt stijgen. En ook een stem voor de laagstgeplaatsten. Dat vanwege mijn zwak voor de underdogs.)

 8. Dank voor je mantelzorg, Kees, maar het bewijst maar weer eens hoe weinig gewicht 1 stem in de schaal legt. Dus die plotselinge stijgingen van jou, BS, Letterzetter en Lummel kunnen bijna niet op een reguliere manier tot stand gekomen zijn. 😉

 9. Dat heb ik ook Kees, een groot zwak voor underdogs. En ik stem en heb gestemd op Indra, want ze is voor mij en een hoop anderen een zeer hooggewaardeerde reageerder. Haar lage positie in de verkiezing verbaast me dan ook zeer.

 10. @AH
  Omdat er een Kwaad, Boos opstookspel wordt gespeeld, dat momenteel in onderzoek is, toch?

  @K
  Jij valt me, net als HR, toch wel een beetje tegen. Juist van jou had ik niet verwacht dat je zo reclame voor jezelf zou gaan maken, en dan nog wel ten koste van anderen.

 11. Gestraft worden omdat je een misstand aan de kaak stelt. 😦 De arrogantie van de macht maar zolang Indra me steunt maal ik nergens om, al zou ik als laatste moeten eindigen.

  Goeie tip van Keessie overigens, het Boymansmuseum. Valt me niet tegen, vriendelijk museum.

 12. @ Keessie
  Oproepen om op wie dan ook te stemmen zijn aan mij niet besteed.

  @DSR
  Dat van dat onderzoek had ik ook begrepen, maar op 15.07 lijkt Apie te proberen een rationele verklaring te vinden voor al die drastische verschuivingen.

 13. Indra december 23, 2014 om 16:20

  Ik weet het fijne er ook niet van Indra, maar ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik nimmer op mijzelve heb gestemd en dat mijn familie-, vrienden- en kennissenkring niet op de hoogte is van deze belangrijke verkiezing. Dus daar komen die stemmen voor mij niet vandaan. Zelfs mijn vrouw heb ik verboden op mij te stemmen, wat me nog twee dagen ruzie heeft gekost. Ik heb zelfs tal van concessies moeten doen om de boel te sussen en de lieve vrede weer te herstellen.

 14. Ik moet bekennen dat ik wel al een aantal malen op Kees heb gestemd. Ik vind het een fijn feuilleton. Verder ga ik zeer spaarzaam met mijn stemmen en stemverklaringen om.

 15. Je hoeft je niet te verontschuldigen, Kees, want het uitbundige promotiewerk betreft niet alleen jou, maar ook BS, Lummel en Letterzetter.

  Wie anders kan hier debet aan zijn dan onze grote rustverstoorder, die iedere keer weer met duivels genoegen de knuppel in het hoenderhok gooit? De technische kwaliteiten om er hier een zooitje van te maken heeft ie in ieder geval. Hopelijk voor hem heeft hij er veel lol aan beleefd.

 16. Apie, als ik beken dat ik eigenlijk ook Boern’smurf ben, worden onze stemmen dan bij elkaar gevoegd?

 17. Als Bertje dat ‘bekent’ zou het maar zou kunnen dat er de volgernde dag tien boer’n en een giertank voor de deur staan. Leer DSR dat volkje kennen….

  Een bewijsje, zoals een stukje in het Boer’nsmurfs, mag ook zeker niet ontbreken.

  Misschien kan Bertje beter, eindelijk, eens bekennen dat hij HR is. Dan wordt ’t toch nog spannend.

 18. Dat hef Bertje now ies mooi e-zegd umme 19.05 uur. Gewoondeluk bemuu’j ek mi’j d’r niet mit mar now wet iederiene dat wi’j mit de warkelukke Boern’smurf van doen hebb’n.

 19. Helemaal niet gek, Boer’nbertje – maar uit een eerste tekstanalyse blijkt toch dat je toch een paar plankjes misslaat, qua vervoegingen enzo.

 20. Dank voor het verder bevestigen van het beeld, B’B. -tjen, moet natuurlijk -tien zijn, maar de de gedachte in duidelijk.

  Wat is zo’n meultjen? En kun je ook een iets langere reactie in de trant van B’Smurf schrijven, overkolkend van de boer’nslimheid en doldwazernijen waar we hem van kennen?

 21. Beste blogbaas,

  De poll is zo lek als een mandje.
  De link naar polldaddy (inclusief het polnummer!) gekopiëerd in mijn Chrome webbrowser levert een pagina waarmee ik kan stemmen.
  Meermalen achterelkaar stemmen (wel elke keer de link opnieuw vullen) is gewoon mogelijk. Ik heb deze keer vijf keer op mezelf gestemd binnen 5 minuten en mijn percentage van 7,80 naar 8,04% verhoogd.

  Mijn advies: Stop er maar mee.

  De link naar polldaddy is simpel te achterhalen door in je browser met rechts op de pagina te klikken en dan Paginagegevens weergeven.

  So sorry, maar dit zaakje stinkt, zoals ik al eerder betoogde.

 22. Apie, mocht je me niet geloven, ik heb me nu opgewaardeerd naar de tweede plaats.
  Voor alle duidelijkheid, bovenstaande en deze keer zijn de enige falsificaties die ik heb uitgevoerd.
  De crux is dat er geen ip-controle van de gebruiker is bij polldaddy, maar hier wel (althans dat neem ik maar aan 🙂 ).

  Ik denk dat DSR gewoon tot eerlijke winnaar verklaard kan worden, van mij is-ie dat, hoe graag ik anderen dat ook toewens. Hij steekt er met kop&schouders bovenuit, qua spelfouten, schitterende ripostes, verscheurende eindoordelen en hoefbekappende feuilletonbelevenissen.

 23. @Letterzetter, dank. Ik doe het je niet na. Letterlijk. Heb het net geprobeerd, en mijn votes worden niet verwerkt. Er is een cooky en IP controle. Althans voor zover ik het kan zien en kan uitproberen. Graag vraag ik aan anderen om Letterzetters truukje ook te testen. Ik hoor het wel en ga wenend slapen. Wat de dag van morgen moge brengen, ik weet het gewoon niet, maar vrees met grote vreze.

 24. Jammer Apie, het was, zoals ik al eerder zei, een leuk initiatief. Ben niet slim genoeg op dit gebied om je duidelijkheid te verschaffen, maar dat heeft dat lieve koppie uit de jaren 50 al gedaan.

 25. Het klopt wat Letter zegt, Apie. Ik moet er wel steeds mijn cache voor leegmaken maar dan kan ik zo vaak stemmen als ik wil.

 26. We zijn wakker geworden in een andere wereld. Dank aan L. voor het scheppen van helderheid, hoeveel pijn dit ook doet aan onze ogen.

  Hoe nu verder? Iedere overwinning op basis van de poll zal een bittere bijsmaak hebben. Maar de boze machten die hebben getracht de verkiezingen te verstieren, mogen toch ook niet zegevieren?

  Daarom is DSR bereid om, wanneer L.’s suggestie wordt gesteund, een uitroeping bij acclamatie tot Reageerder van 2014 in alle bescheidenheid te aanvaarden, om vervolgens met vreugde te strijden om de eer in 2015 tijdens de ongetwijfeld bestbeveiligde, troll-vrije verkiezing ooit.

 27. Hoe zit het met het team van experts dat op de zaak was gezet? Mogen we hun namen? Dan gaan we er voor zorgen dat die nergens meer aan de bak komen.

  DSR laat zich “in alle bescheidenheid” door Letterzetter tot “Reageerder van 2014” laat uitroepen. Niet dat ik hem dat misgun en ook ik ben van mening dat hem die titel toekomt maar wie wil nu zo’n titel met onwaarschijnlijk bittere bijsmaak? DSR blijkbaar, onbegrijpelijk!

  Afijn, Luvienna, Bertje en Indra, mijn favorieten, zijn alsnog hoog geëindigd. Dat vergoed veel, heel veel 🙂

 28. @HR
  Niet door L. alleen, slechts wanneer dit algemene bijval vindt, zoals DSR al schreef (zie zinsnedes als ‘gesteund’, ‘acclamatie’), en dan alleen nog uit noodzakelijkheid.

 29. Berte, HR? Jij was toch altijd zo tegen op jezelf stemmen? milde glimlachicoon

 30. Ehm, dat zal zeker ook door mijn test van Letters bevinding komen. Al was ik toen met een lager percentage geëindigd (6%; begon met 5%).

  Ik ben bang dat alleen DSRs nummer 1-positie klopt met het algehele reageerdersgevoel. De rest is willekeurig; dat Apie en HeRoWa zo laag zitten kan niet kloppen.

 31. Pas op, longread met uitleg

  Hoe is het zover gekomen?
  Er onstond onrust onder reageerders/stemmers/mededingers over vreemde verschuivingen in het klassement. Plotseling schoten enkele participanten naar de top en dat wekte argwaan.
  Ikzelf vond dat ook merkwaardig en weet het in eerste instantie aan de ‘vreemde’ gasten die hier hun neus lieten zien, maar na even nadenken: ze zijn wel door de blogbaas gecontroleerd en hebben dezelfde restricties voor het stemmen als wij reguliere gasten. Dus moest het iets anders zijn.
  En buiten apiedapie.com om.
  De html-code van de stempagina gaf de doorslag.
  Daarin staat een link naar poldaddy.com met de unieke code van ‘onze’ poll. Als je de link isoleert van zijn omgeving en via een nieuwe, blanco pagina van je browser in de adresregel plakt kom je terecht bij de poll op polldaddy, er worden geen controles uitgevoerd en je kunt dan ongelimiteerd stemmen.
  Iemand heeft dit dus geflikt.
  Wie?
  Kan iedereen geweest zijn die deze truc kent, iemand met ict-kennis of die html kan lezen en begrijpen.
  Kennelijk iemand die er behagen in schept de boel hier op te stoken…

  De blogbaas valt niets te verwijten.
  Wordpress wel, omdat die de link open en bloot in de html-code zet, in plaats van het verborgen in een script te zetten.

  Erg jammer dat het zo gelopen is. Ik heb vaak moeten lachen om de vaak koddige opmerkingen van stemmers die zelf vurig naar de eerste plaats verlangden. 🙂

 32. Kijk, daar heb je nog eens wat aan, zo’n openbare duiding door een expert.

 33. @Luv 11:05
  Even nadenken Luv, het aantal stemmen op een deelnemer is een percentage van het totaal uitgebrachte stemmen. Dus als er op iemand gestemd wordt zullen de percentages van alle anderen dalen. De afrondingen vertroebelen het beeld ook een beetje.

 34. Grotendeels eens met Letterzetter behalve zijn “De blogbaas valt niets te verwijten”. Dan komt die blogbaas er wel erg makkelijk mee weg. De blogbaas had klip en klaar moeten erkennen dat er gerotzooid werd in plaats van rationele verklaringen te komen en de zaak te bagatelliseren (“normale onregelmatigheden”, “slechts een paar rare dingen”).

  De schuld bij WordPress leggen? In elk geval gedeeld met polldaddy, de code komt overduidelijk rechtstreeks van polldaddy.

 35. @Letterzetter, ja dat snap ik: de een er wat bij, dan de ander wat lager. Wat zeg ik dan verkeerd?

 36. Jouw opmerking dat Apie en HeRoWa zo laag staan, dat het niet kan kloppen. Ze zijn gezakt omdat er op anderen meer gestemd is. Klopt dus wel, kijk ook maar naar het fors gezakte percentage van DSR.

 37. Dat begrijpt Luvienna echt wel hoor Letterzetter. Je begrijpt haar niet 🙂

 38. @HeRoWa 11:51
  De blogbaas gaat uit van vertrouwen in WordPress en Poldaddy en dat is volkomen terecht.
  Wordpress kent vele beperkingen in gebruik van widgets (programmatuur, scripts ed.) van externe partijen.
  Heb je een eigen-gebouwde website dan kun je dit soort dingen in scripts vastleggen die niet open en bloot in de browser zichtbaar zijn.
  Als je geen ict-er bent kun je dit niet weten, weet je ook niet waar je moet zoeken. Je kunt wel de partijen gaan mailen, maar of je antwoord krijgt? Ik kan me de gegeven reactie van Apie in dit geval goed voorstellen. Ook zijn evt twijfels, want hoe kun je zoiets bewijzen?
  Achteraf kun je altijd een koe in de kont kijken…

 39. @Letter, mijn reactie sloeg op het feit dat ik ineens weer naar boven was geklommen.

 40. Dank je, Letterzetter. De poll is inderdaad aan gort, met name na je opmerkingen van gisterenavond en mijn oproep om e.e.a. uit te testen 😀 De heren of dames van Polldaddy hebben hem per heden, 13h00, gesloten. Wat dit allemaal gaat betekenen voor de verdere gang van zaken is aan ons. Je oproep om DSR unaniem tot winnaar uit te roepen is mij zeker sympathiek, maar moet m.i. gedragen zijn door minstens 80% van de serieuze reageerders alhier (die ik wel kan controleren in mijn dashboard). Graag dus in het reactieveld instemming of afkeuring. We tellen handmatig en in alle openbaarheid (noot: ik had even overwogen om deze vraag per poll aan de lezers voor te leggen dikke LOL icoontje maar het is eigenlijk dieptreurig

 41. @Letterzetter, toch gek dat (houtje-touwtje) pollydaddy het toestaat rechtstreeks te stemmen zonder ip-check.

  De blogbaas geeft nu toch stiekem jou de schuld van het in de soep lopen van de verkiezing. 😉

 42. Ons Rechtertje is naar mijn mening de onbetwiste Reageerder van dit jaar, en Apie zonder enige twijfel Blogbaas van het jaar 2014.

  Jammer dat het zo moest aflopen. Ik heb zo mijn verdenkingen. Keyword: buren.

  @Rechtertje.
  Natuurlijk leest mijn vrouw hier niet, anders had ik haar toch nooit kunnen verbieden om te stemmen, ukkeltje.

 43. Instemming, alhoewel hij nu niet bepaald een van de intelligentste reageerders is gezien zijn opmerking om 11:02 😉

 44. @K
  Het is helemaal niet natuurlijk dat je vrouw niet niet meeleest. Want alleen als ze wel meeleest, heeft het zin om haar het stemmen te verbieden. Waarom zou je haat iets verbieden waar ze helemaal geen weet van heeft?

 45. De Schrijvende Rechter december 24, 2014 om 15:51

  Rechtertje, je mag dan Reageerder van het jaar 2014 zijn, wat Bertje zegt om 14:50 is ook weer waar.

  Als mijn vrouw hier zou meelezen, zou ze terecht een voorkeur kunnen hebben en stemmen. Aangezien ze dat niet doet, leek het mij onterecht dat ze op mij zou stemmen, ook al heeft ze natuurlijk weet van het feit dat ik hier weleens wat post en sinds een week een klein feuilletonnetje beheer.

 46. @K
  Je eerdere woorden waarin sprake was van een verbod, werken verwarrend en nog steeds is de mist niet opgeklaard, maar desondanks meent DSR inmiddels wel te weten wat je zou kunnen bedoelen.

  Verdenkingen aan het adres van de buren? Die mag je wel eens concreet maken, anders is het karaktermoord.

 47. Ach gossie, al die grote woorden hier, mannetjes die te grote broeken dragen: feuilletonnetjes die kuch beheerd worden (en ik maar denken dat die dingen gewoon geschreven werden) en DSR die het maar gelijk over karaktermoord heeft.

 48. DSR, dus reageerder van het jaar. Verdiend gewonnen en mijn hartelijke felicitaties. De verkiezing gaat natuurlijk niet om de intelligentste (Luvienna) of de sympathiekste ( Indra) of de liefste (Bertje) reageerder. Het gaat uiteraard om de meest spraakmakende reageerder en dan steekt DSR met kop en schouder boven iedereen uit..
  Apie als blogeigenaar van het jaar sta ik ook volledig achter. Hij had gedurende het jaar zo’n geweldige voorsprong genomen, was niet meer in te halen, al wist hij het met zijn poll-debacle nog heel spannend te maken 🙂

 49. Oh ja, het blijft een uiterst vaag verhaal, die vrouw van Keessie die niet meeleest en toch een verbod krijgt om te stemmen. Met een verbod maak je juist slapende honden wakker, daarme bind je in feite de kat (Keessies vrouw) op het spek (de verkiezing).

 50. HeRoWa, daar heb je helemaal gelijk in, dat een verbod de begeerte juist aanwakkert dan wel doet ontluiken. Heb je die strategie niet overwogen in je complexe relatie met A?

 51. Om De Schrijvende Rechter als reageerder van het jaar aan te wijzen heb je toch helemaal geen poll nodig? Sinds zijn transfer naar hier, net als voordien bij zijn vorige club, staat DSR op eenzame hoogte wat betreft kwantiteit (constant) en kwaliteit (nou ja, wat minder) van zijn bijdragen.

  De zilveren medaille zou, lijkt mij, zonder voorbehoud moeten gaan naar Heer Rozenwater. Ongelooflijk hoe kwetsbaar die man zich hier met zijn foto’s en verhalen durft op te stellen, en emoties weet op te roepen bij andere reageerders (Indra!). En dat voor een schaker!

  De derde plaats op het podium mag wat mij betreft collectief ingenomen worden door alle andere reageerders van goede wil.

  Ik sluit me aan bij diegenen die vinden dat Apiedapie, als organisator van de reageerdersverkiezing, daaraan zelf niet mee zou moeten doen. Laten we wel wezen: als de HEMA een prijsvraag organiseert, zijn personeel en medewerkers ook uitgesloten van deelname, laat staan de directeur.

  Uiteraard verdient Apiedapie wel al onze lof en waardering als blogbaas, die dit alles mogelijk maakt.

  Ik wens allen, zelfs Mildred en gelijkgestemde zielige figuren, prettige kerstdagen.

 52. Mijn oog valt op de eindstand van de verkiezing. Ondanks de hacking – of liever gezegd: dankzij de hacking – zou dat een aardig plaatje opleveren, ware het niet dat favorieten op een onaanvaardbare lage plaats terecht zijn gekomen.

 53. Er wordt maar gesproken overr Reageerders van het Jaar alsof de einduitslag vaststaat, maar APD moet toch nog bepalen of het qourum is behaald?

 54. Ik sluit me geheel bij de wijze woorden van Ad Hok (december 24, 2014 om 19:56) aan. De discussie over mijn vrouw verklaar ik hierbij voor gesloten.

 55. Keesschie opent, Keesschie sluit. milde glimlachicoon . En nu gauw de kerstcarbid laten knallen – hahaha!

 56. Ik sluit me ook geheel bij de wijze woorden van Ad Hok (december 24, 2014 om 19:56) aan en roep hem tevens uit tot reageerder 2014 met de beste kwantiteit/kwaliteit verhouding in zijn reacties.

  Ik heropen hierbij de discussie over Keessies vrouw.

  @Luvienna, een paar dagen geleden pikte ik in een mooie (geleende) auto A’s buurvrouw op (zeer ingewikkeld verhaal over een gratis combi-magnetron ophalen bij de UVA die niet gebruikt mocht worden in verband met veiligheidsvoorschriften). A. zag me, ze is altijd erg nieuwsgierig wat er op straat gebeurd. Toen we terugkwamen waren de gordijnen bij A. dicht. Geen toeval denk ik. Door haar handicap raakt A. geïsoleerd en de aanblik van haar buurvrouw die met mij wegrijdt moet haar gestoord hebben.

 57. HeRoWa, geheel eens met je kwalificatie van Ad Hok.

  Ik bespeur een spin-offfeuilleton: Buuv!

 58. Zalige Kersemis! Is d’r al een definitieve uitslag van de volksraadpleging?

 59. Insgelijks en van hetzelfde, DSR en al je medereageerders. Nee, de definitieve uitslag wordt naar het zich laat aanzien over de Kerst heengetild.

 60. Ik hoop toch zo dat A. dit nooit zal lezen. Maar voor het geval dat: ook jij een prettige Kerst, A. Hopen dat deze beter wordt dan die van vorig jaar.

 61. Gemeen hoor, DSR zo in spanning laten 😦

  Achteraf was A. zeer te spreken over de vakantie. Echt waar. De kans dat ze jouw kerstwens zal lezen is verwaarloosbaar klein, Apie.

 62. Uitgeteld ja. De officiele verificatie laat nog even op zich wachten, kreeg net het bericht dat de hele ploeg (bij Polldaddy) “met de jas in de hand klaar staat om ouwejaar te gaan vieren”. Of ik volgende week maandag terug kon mailen. Dat doen we dan maar.

 63. Nee Timmertje, dat DSR de winnaar is, staat inmiddels vast. Het gaat nu om de rest van het erepodium. Mijn voorstel was: de rest van de reageerders, minus een enkele zeloot collectief op 2, en ikzelve dan op 3. De polldaddy inspecteurs moeten dit echter verificieren met hun top (is namelijk impliciet falen toegeven, zo mailde mij er een). Maar DSR? Die heeft gewonnen! (een passende attentie is in verregaande staat van voorbereiding).

 64. @Timmer, bedoel je de Reageerder Van Het Jaar 2014? DSR is een jongetje, hoor! 😉

 65. DSR is blijkbaar buitencategorie, daarom heeft van de gewone stervelingen Luvienna terecht gewonnen, in mijn ogen, maar die zien niet altijd even helder nu, maar wel heerlijk.

 66. Het was uiteindelijk een gehackte eindstand maar het is heel lief gezegd, Timmer. bloosicoontje

 67. DSR neemt met bescheiden instemming kennis van de uitslag. Hartelijk dank!
  Een aanvaardigingsspeech is in verregaande staat van voorbereiding, maar het wordt wel volgende week voordat hij deze kan uitspreken.

  En Timmerark denkt kennelijk dat ’t hier een flirtsite is ofzo. Het zou me een mooi paar zijn, T&L, they deserve each other.

  Hoe is de meeting van afgelipen dinsdag (?) trouwens verlopen?

 68. De verkiezing gaat zo als een nachtkaars uit (in een tussendoorreactie wordt DSR officieel uitgeroepen tot winnaar). Ik had me er iets meer bij voorgesteld.

  Het tweede minimeetje was inderdaad een groot succes. Veel te gezellig! Gewoon er als vanouds keihard tegenaan kan nu niet meer. Ja, dat krijg je ervan.

 69. De prijsuitreiking is toch nog in voorberijding, met een aankondiging ten gepaste tijden?

  Natuurlijk was het mooier geweest als de verkiezingen hun rechte loop gehad, maar gezien de omstandigheden is een gulhartige uitroeping van de winnaar bij acclamatie toch ook prachtig?

  Ondertussen laat HR het na te feliciteren, wan natuurlijk had hij zich er iets meer van voorgesteld: hijzelf als winnaar, met onbeperkt mandaat tot zeuren&peuren, en wij het nakijken.

 70. Dat was me dan niet duidelijk, dat Apie nog iets moest berijden. Zijn paard zeker? 🙂

 71. Heer Rozenwater spreekt weer eens voor zijn beurt, en DSR heeft weer eens gelijk. Rust Roos, doe ’s rustig (opgewonden standje dat je d’r bent).

 72. Maar goed, ik heb al gezegd dat je terecht gewonnen hebt en hoopte juist dat die overwinning met wat meer toeters en bellen zou worden aangekondigd. Dan komen mijn felicitaties ook meer tot hun recht.

 73. Je hebt slechte verliezers maar dus ook slechte winnaars: DSR is op zijn teentjes getrapt dat hij door HeRoWa niet onmiddellijk met eer en lof overladen wordt.

 74. BELANGRIJKE MEDEDELING: Morgenochtend, 9 januari, om 7h00 precies (wekker al gezet) zal de officiele bekendmaking van de Reageerder van het Jaar 2014 op deze site worden gepubliceerd. Zegt het voort!

 75. Zeker, die staan allemaal nog op de vaas! ’t is best ’n hele bos hoor.

 76. De blogeigenaar ziet zijn reclame-inkomsten door de recente feuilletonsuccessen natuurlijk skyrocketing omhoog gaan. Dan zal hij het toch niet bij één prijsje laten? Nee, natuurlijk niet, kom zeg! De beste vrouwelijke deelnemer krijg een prijs, de runner-up een prijs én een troostprijs voor de zieligste verliezer. Allemaal wel zo eerlijk.

 77. Wat ben je toch een ondankbaar mannetje. Heeft een hele avond op mijn kosten zitten eten en drinken, kreeg gratis vervoer naar het station, en nog kon Holle Bolle Gijs van de honger niet slapen.

 78. Een ongemeen felle reactie van onze bloeigenaar die wel eens vaker ongenuanceerd uit zijn slof schiet. Ik vroeg die extra prijzen echt niet voor mezelf hoor! Ik dacht vooral aan Luvienna en Bertje en als runner-up had ik Timmet in gedachte. Die heeft het al moeilijk genoeg.

 79. Het stembeeld lijkt me te difuus voor runner-ups, vooral ook door de sabotage. Bij de volgende verkiezingen, die wel beter zullen verlopen, is ’t natuurlijk iets anders.

  DSR is gen voorstander van poedelprijzen, want er is al middelmatigheid en erger genoeg. Maar als ie er dan toch uitgaat, dan ook maa naar DSR, want geen enkele reageerder krijgt het zo zwaar te verduren – en blijft er zo netjes bij.

  Hou jij je toespraakje klaar, HR, voor als je naar voren wordt geroepen?

 80. Nou snapt DSR er niks meer van – HR gedraagt zich niet anders als altijd. DSR nodigt hem uit om een goed humeur mee te nemen morgenochtend, en een praatje gereed te hebben in antwoord op DSR’s Dankwoord.

  Kortom, alles is gereed – je laat je toch niet narren door HR?

  Strijk liever je overhemd nog eens, vooral het kraagjem en dan onder de wol. Het is morgen vroeg dag.

 81. Trouwens, HR, een speciale prijs voor vrouwen is natuurlijk vreselijk sexistisch! De doorsnee-reageerderin hier zou je ermee om de oren slaan.

 82. De Schrijvende Rechter heeft hem gewonnen, als de regels of het stemmechanisme niet helemaal eerlijk waren dan is dat hem niet aan te rekenen, en zijn zege stond al bijna vanaf het begin vast. Hij verdient dus de bokaal, blijkbaar heeft hij hier een grote aanhang.
  Luvienna heeft een flinke eindspurt ingezet, en dat komt niet door mij, ik heb een hele week niet kunnen stemmen, (of willen for that matter).
  Letterzetter en Kees de Jonge, maar ook die boven hen, zijn na een zwakke start netjes om hoog geklommen, wat, als ik afga op mijn laatste drie maanden regelmatig bezoek ook zo eerlijk lijkt. Ze reageren vaak en positief. Dat ik lange tijd op de 5de plaats stond verbaasde mij hogelijk, omdat ik nog maar kort reageer, en als reageerder sla ik vaak de plank mis, heb niet een erg vaste toon, zeg maar. Indra vind ik ook een leuke reageerder, van Bertje, sorry, heb ik op dit moment geen herinnering. Mijns inziens, en daar zal wel kritiek op komen, zou toch echt de enige terechte winnaar Apiedapie zijn, op één uitglijdertje na heb ik hem nooit op een wanklank kunnen betrappen, ook niet als reageerder bij mij en vele anderen op het helaas ter ziele gegane VKBlog. En dat schrijf ik ook niet omdat ik hier mag publiceren, waar ik hem wel dankbaar voor ben. Als schrijver wil je toch gelezen worden, en ook, of juist, aan slechte kritieken heb ik altijd wel wat. Hier begon mijn road to fame (zal ik later overal vertellen) en ik heb veel geleerd over mijzelf. Over hoe te reageren, hoe niet, en vooral op wie niet. Toch leerzame momenten. Ook heb ik geleerd niet meer zo impulsief te zijn, niet te snel iets geplaatst willen hebben maar er soms nog een nachtje over slapen dus. Dank je voor je geduld Apiedapie.
  Wat mij t.a.v. de uitslag verbaasd is de vrije val van Heer Rozenwater, een begenadigd schrijver en een aangename reageerder. Is er hier sprake van een Noord Koreaanse situatie? Ook Riverside Blues, een karakter zoals je op een forum als dit hoopt aan te treffen, had van mij hoger mogen eindigen, hij was één van diegene op wie ik steevast heb gestemd.
  Enfin, het was een leuk initiatief, met een eigen relletje (sign of the times) en verdiend herhaling.

 83. Je voelt je zo te zien weer wat beter, Timmer, gelukkig maar.

  Apie had gelijk dat hij deze verkiezing niet kon winnen, puur en alleen omdat hij geen reageerder is. Ja, hij reageert wel maar hij is de bogbaasgod. Daar kunnen we ook wel een verkiezing voor houden maar dat wordt met 1 (zegge: één) deelnemer wel wat saai.

  Vrije val van HeRoWa? Hij heeft toch een mooie (en zeer verdiende) 2e plaats?

  Leuk zo te lezen over hoe jij je ontwikkeling hier hebt ervaren.

 84. Tweede plaats op een tussenlijst heb ik begrepen. Ja het gaat wel weer beter, gelukkig, ben het vele slapen meer dan zat. Dank voor je meeleven!

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: