Een heerlijke lenteweek vol verrassingen (115)

Hier kan uw onderschrift staan
A mallard duck loses his balance on the ice and is sent sliding across the surface of a frozen pond in Dortmund, Germany, Picture: UDO SCHLOTTMANN / CATERS NEWS

“Ik hoop dat het een heerlijke lenteweek wordt vol verrassingen”, verzuchtte onze reageerster Klare taal een week geleden en verhip, het werd een heerlijke lenteweek vol verrassingen. Boeken, politici, televisieprogramma’s, grafschriften en de toestand in de wereld werden besproken, Vele andere onderwerpen kwamen ook aan de orde, niet te vergeten de kunst van onze kunstpaus Heer Rozenwater. En als klap op de vuurpijl was er de primeur van het Anders in Wonderland” Facebookboek in wording; een wordingsproces dat we van nabij mogen meemaken via intieme inkijkjes in het atelier van Anders Paulson.

[tekst gaat onder mieren door]

Maar laten we beginnen met de ikjes. Er was er eentje van Erik van Zadelhof over een mevrouw bij de glasbak, die de kinderen nog een extra dagje thuishoudt na terugkomst van de wintersport. Voormelde Anders Paulson merkte er nostalgisch over op: Ik kan mij de dagen niet herinneren, opgeschrikt door het heerlijk gekletter van versplinterd glas in ‘n pas geleegde glasbak. Kippevel heerlijk.” Mieren” van Bert Baas ging over zijn moeder die na een operatie zwarte puntjes op het plafond zag. [tekst gaat onder mieren door]

160314mierenanimatie
Te bestellen bij Snijder & Co http://snijder-co.blogspot.ch/

Ilona verhaalde over een zuurstoftrip die zij jaren geleden in het ziekenhuis maakte.  “ … starend naar het plafond, begon er iets wits en ronds te draaien in het luchtrooster. Het kwam ook lager en dan weer hoger …” Walter Louman maakte zich vrolijk over het licht-autistische dochtertje van zijn beste vriendin, dat blij was met een dubbele CD van K3. En ene O.F. Wortel fietste, zoals opvallend veel ikjesschrijvers, door de Amsterdamse binnenstad, en redde in het voorbijgaan een blinde man van het fietspad. Een rollator met een oud vrouwtje erachter werd gezien door Jules Steenhuis, en toen wisten we het: het wordt lente! Indra leek daar nog wat moeite mee te hebben, getuige haar sombere versje:

Zorgeloos wil ik kunnen slapen
maar slapeloos blijf ik zorgen.
Gisteren was al niet veel soeps
maar praat me niet van morgen!

 

Met Hans Dorrestijn aan de wandel
Met Hans Dorrestijn aan de wandel

Een wandeling met Hans Dorrestijn is daar een goede remedie tegen. En hij kan het weten, 75 jaar oud dat hij me d’r is, en hij is gelukkiger dan ooit. Onze schapentongende Hans is zoals bekend auteur van vrolijke oneliners als “De tijd heelt alle wonden maar slaat er nog veel meer” en “Zelfs Jezus aan het kruis had het beter dan ik thuis”.  Luvienna: “Prachtig hoe de constant in mineur zijnde Hans Dorrestijn zo opgefleurd is. Hij lacht tegenwoordig zelfs!” Nu Indra nog.

De tak heette Ilona.

Saar Muller schreef op de valreep nog een beschouwend ikje over een moestuintje, waarvoor ze op een wachtlijst staat. En hopla, dat waren ze al. De ikjes van vorige week. Echte hoogtepuntjes konden we niet noteren. Gelukkig citeerde Mopperkont een oude brief uit de rubriek Achterwerk van de VPRO-gids. Hij was van een meisje van 9 uit 2012, dat opbiechtte dat ze met een tak in bed sliep. De tak heette Ilona. Kinderen schrijven geen brieven meer. En belangrijker: het interesseert kinderen geen lor meer of hun dingetje wel of niet in de gids of in de krant wordt afgedrukt. Ze zijn allemaal zelf uitgevertjes geworden, met hun eigen publiek. De tijd, zij vliedt als een schaduw heen, leve de vooruitgang.

Verder werd er nog een wat amateuristisch promotievideootje gepubliceerd ter ere van het zoveeljarig bestaan van de Facebookadverteerders. Mensen mensen, je zou niet zeggen dat het een miljardenbedrijf is [tekst loopt onder de knullige video door]:

Jildau Broekens © Boerinnen Kalender
Jildau Broekens
© Boerinnen Kalender

Ter ere van Vrouwendag werd nogmaals het plaatje geplaatst van de mooiste boerin van 2016. Jildau Broekens, mede als eerbetoon aan de agrarische vrouwen die ons toch maar mooi van de hongerdood redden, en intussen ook de natuur nogeens helpen met paaltjes rondom nesten, expres niet ingezaaide perkjes, opgehangen vleermuizenkasten en opengelaten gierzwaluwgaten. De Boerinnen Kalender meldt: “Het Nederlandse platteland wemelt van de verborgen schoonheid, zo bewijst de Boerinnen Kalender jaar in jaar uit. Prachtige boerenmeiden die je nooit in de bladen of beautyshows ziet.”

Het grafschrift van de week was afkomstig van Ad Hok:

Ik was lesbienne, jij was het niet.
Het doet mij nog steeds veel verdriet
dat ik zelfs op internationale vrouwendag
niet simpel van je houwen mag.

Ook zijn twoliner mocht er wezen: “Slaap en dood, wat is het verschil? Kwestie van een sterkere pil”

160314varkentje
Pigs Paintings Canvas Prints http://fineartamerica.com/shop/canvas+prints/paintings/pig, geschilderd door Cari Humphry. https://www.etsy.com/ch-en/shop/CariHumphry/about?ref=l2-about
160314folia
http://www.folia.nl/actueel/99894/hva-bant-folia-om-borstencover De cover van Folia Foto: Vera Duivenvoorden

Heer Rozenwater mocht zich verheugen over een nieuwe aflevering, de 14e alweer, van zijn Kunstrubriek. “Kunst & Peren” werd die aanvankelijk genoemd, totdat een aantal brievenschrijvers liet weten hier aanstoot aan te nemen vanwege de “seksuele connotatie“.  Dit is een “open site”, moet een simpel blog als dit nu perse “taboedoorbrekend” zijn en meer van dat soort meningen en meninkjes. Het leek de Foliadiscussie in Amsterdam wel. De nieuwe kop werd dus “Liever Kunst dan Nasmaak”, Joost mag weten wat voor bizarre gedachtengang daar nu weer achter zat. Maar toen ook de kunstpaus zelve liet weten zich aan de kop gestoord te hebben, konden we er allemaal vrede mee hebben. After all, it’s his rubriekje! Dit neemt niet weg dat, zoals een reageerder nog net voor het sluiten van de week opmerkte, de Kunstrubriek “diep in het slop” lijkt te zitten.

Anders Paulson kreeg zoals gezegd zijn eigen rubriek: “Anders in Wonderland“, waarin hij plaatjes uit zijn Facebook deelt ter voorbereiding op een boek. Anders meldt ons vanuit zijn woon- en werkplaats annex studio en atelier op de Filippijnen dat een eerste proeve al binnen een maand of drie realiteit kan zijn, eerst op internet, maar snel daarna ook gedrukt op hoogwaardig papier. Een stuk of vijftig prentjes moeten het uiteindelijk worden. Prentjes die “zeggen wie ik ben“. 

Rubriekje Het kader te Buiten
Painting Love Couple Wallpaper – free download / mobilclub.mobi

Er werden natuurlijk volop onderschriften ingezonden voor de inmiddels bijna honderd plaatjes. De blogreporter had een skype-interview met de kunstenaar: “Paulson schrijft en praat zoals hij saxofoon speelt. Harde en zachte passages wisselen elkaar af in een ritmisch geheel, soms fladdert hij weg … lijkt de weg heel erg kwijt … om dan weer terug te keren naar de basis met dezelfde loopjes.” En uiteraard hadden de zeloten weer een hoop commentaar op de rubriek. Het is tenslotte iets nieuws, en daar moet over gezeurd worden. Teken dat we op de goede weg zijn.

Hier kan uw onderschrift staan
Hier kan uw onderschrift staan

“Over ‘n week of zo, balans op maken. Wat ligt er? Waarde?? Wat ontbreekt? Etc. ‘n Site waar geen probeersels zijn, leeft minder, volgens mij.” merkte de conservator hedenmorgen op. En zo is het, als we er een stuk of 100 hebben dan gaan we schrappen, net zolang tot de essentie overblijft.

Zoektermen die reaguurders vorige week op ons blog deden belanden waren onder andere: paashaas afbeelding, forse billen verhaal, zwarte raven, spiernaakt, http://apiedapie.com/2015/12/21/selma-schepel-stadsfotograaf-velsen/,  is tongkussen gezond, dickblogt ermelo, jozephine wortelboer, mannelijke naakte barkeeper, hoeveel ikjes worden er gepubliceerd. 

Wil jij deze week ook actief gaan meedoen? Met hier je dingetje doen bedoelen we. Ga dan eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, de krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Stuur zelf een ikje in. Of scrol hier naar beneden en zeg iets. Dat mag en kan hier nog altijd met een fantasie-emailadres. En voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden.  De afleveringen van deze historische rubriek waarin alle hoogtepunten van alle afgelopen weken worden behandeld zijn elders op dit blog te raadplegen.A. Dapie Reacties zijn welkom op apie@apiedapie.com. Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan s.v.p. elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven) is gemaakt door Matthew Wiebe, uit Toronto, Ontario, en belangeloos ter beschikking gesteld via unsplash.com. Meer werk van deze kei is te vinden op: instagram.com/matt_henry_photo/

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

97 gedachten over “Een heerlijke lenteweek vol verrassingen (115)”

 1. De tigste weekopening alweer, gefeliciteerd Apie! Zoals altijd weer een verzorgde en adequate samenvatting van de ups en downs van de afgelopen week. Hulde!

  Overigens denk ik dat het met de somberheid van Indra wel mee zal vallen. Een beetje mineur schrijven helpt om de mineur buiten jezelf te houden. Ik weet niet of het andersom ook geldt.

 2. Dank je Luvje. De inzendingen voor de Facebookrubriek staan hier. Commentaren en suggesties welkom. Deze week komen er nog plaatjes bij, vanaf volgende week gaan we met z’n allen schrappen tot de essentie overblijft. Met Anders Paulson als hoofdgeitenbreier natuurlijk, ’t is zijn rubriek. Maar misschien kan hij wel wat publiek voting gebruiken. Of niet, en dan is het ook goed. Veel is goed hier, zoals je weet.

 3. Luvienna @13:12 2e alinea

  Het voordeel van deze fijne kroeg is dat hij ’s nachts ook open is en ook al slaapt de kroegbaas, ik hijs me toch even op een kruk en kan m’n ei kwijt.

  Niet slapen terwijl je geen nachtdienst hebt leidt wel degelijk tot mineur en is op den duur zeer slopend, zowel fysiek als psychisch. Maar ik doe m’n best om uit die vicieuze cirkel te ontsnappen.

 4. Keiknappe terugblik op een inderdaad heerlijke lenteweek en tevens een fraaie introductie van de nieuwe lenteweek.

  En dan ook nog een lange intro bij het facebook-fotoblog van Riverside,
  het kannie op allemaal.

  Indra, kop op meid, trek je lenterokje aan en ga naar buiten.

 5. Gaat lukken, Indra. Als je wilt kunnen we ons best gaan doen om echt slaaaaaapverwekkende artikelen te plaatsen 😀

  @ Luvje, ach, je bedoelt denk ik iets anders, waar staan die inzendingen voor de Anders in Wonderland rubriek, de commentaren bij de foto’s dus. Welnu, ik pluk(te) ze uit de commentaren n.a.v. de plaatjes, de meeste van Anders zelve natuurlijk, en een enkeling van anderen. Toen de rubriek er nog niet was werden die foto’s op tal van draden gepost en becommentarieerd. Nu staan ze handig bijeen onder het rubriekje, wel zo handig. Om de onderschriften te lezen: hover over (zweef met je cursor over) of klik op het plaatje in kwestie (in de collage) en dan verschijnen ze als bij toverslag vanzelf. Er zijn er nog maar een stuk of vijf open. Elke bijdrage is welkom, grappig of orginineel of zinnig is in tegenstelling tot de Kunstrubriek niet vereist, het gaat hier om gevoel, gevoelens en emoties. Puur.

 6. Nou moe! Zien we Indra daar nu dartelen? En … en … Klare taal? Zijn jullie het echt? Keigoed!

  Fotoverantwoording: koop nu je truien van de lekkerste zachtste wol bij de Wandelwinkel, want je weet het toch wel? Vrolijke schaapjes hebben de zachtste wol!

 7. Apie, zonet even een wandeling met Hans gemaakt. Een grappige man van wie vooral de wat gebroken stem droevig overkomt. Uit zijn leed werd dus zijn kunst geboren, heb ik begrepen. Ik heb hem nog nooit in het theater gezien.

  Ik had deze Wandeling uitzendingen ook nog nooit gezien, maar ik vind het een vreemd format. Hoe kan je in vredesnaam een intiem gesprek voeren over depressies en suïcidepogingen, terwijl een achteruit
  lopende cameraman je voor de voeten loopt? Ik denk dat ik meteen uit m’n depressie zou schieten alleen al bij het idee dat hij over een boomstronk zou flikkeren.

  Enfin, het komt me allemaal wat gekunsteld over, maar die Hans Dorresteijn lijkt me wel een lieverd.

  En jij, jij hebt je kleuterschooltje weer goed gerund afgelopen week en je rugzakkindertjes extra aandacht gegeven. Bravissimo.

 8. Hij toert weer langs de Nederlandse theaters, Indra, hij komt vast in de buurt. Zelve heb ik hem een keer in Utrecht live gezien. Was prettig.

  Zijn repertoire staat volop op Youtube en aanverwante sites. Zelve vind ik dit een van zijn sterkere: het Jagerslied.
  Met name de strofe:

  “Vanuit het dichte struikgewas
  Gaf een hertje me een trap”

  maakte destijds diepe indruk op me. En nog altijd merk ik nu ik het opschrijf * huiver icoontje *

 9. @Indra 13:32

  Niet kunnen slapen is zeker slopend, wat naar voor je! Geen nachtdiensten doen is zeker geen optie? Ik hoop dat je uit die vicieuze cirkel ontsnapt. Heel veel sterkte! Is er iets wat wij kunnen doen – behalve dat Apie zijn kroeg dag én nacht geopend houdt?

 10. Bijna uitgegleden, maar nog net op tijd recht overeind gebleven. Knap intro.

  Even nog een retro:
  “mam, ik heb de intro niet gehaald”
  “is dat erg, meisje?”
  “nee, dan blijf ik maar kijken, wie weet gebeurt er nog eens wat”
  (vrij naar TimmerArk)

  De uitglijer met de Kunstkop voor Heer Rozenwaters rubriek is gelukkig ongedaan gemaakt. Mijn mening over KmetP had ik voor mezelf gehouden, maar gelukkig waren daar Heer Rozenwater zelf en anderen het mee eens. Zonder het te weten. Telepathie?

  De uitglijer met het nieuwe “Facebook prentjes plempen”, wie weet wordt dat nog wat. Je kunt ook overvoerd worden met plaatjes, vind je niet?

  En inderdaad begint nu opnieuw een mooie lenteweek. Zonnig en droog in NL, koud, hoort erbij in dit jaargetij. Enge verhaaltjes over dieren, daar pas ik even voor. Lekker onder de wol, dat is precies wat we nodig hebben in deze lentenachten.

 11. Mensen, zeg het gewoon even als iets je niet bevalt. Wat is dat nou voor onzin? Als je een kop slecht gekozen vindt dan kun je dat toch in de reacties, of als je dat liever doet, per email kwijt? tjonge tjonge icoontje en nog een * dat had ik niet verwacht hoor* icoontje erover heen. Potverdikkie nog eens aan toe zeg (zonder icoontje).

  Facebook plaatjes: het is een test, een experiment, om van schijnbaar iets lulligs iets moois te maken. En nee, we gaan er geen tien per dag plaatsen, ongesorteerd. Bij de ongeveer 100 is het op (we zitten nu op 95) en dan kijken we wat er gebeurt. Is aan de Kunstenaar zelve. Hij weet het zelf ook nog niet, heb ik de indruk, en dat vind ik nou juist het mooie. Ze zijn in ieder geval nu gekanaliseerd tot een (schrijve 1) rubriek.

  Als Heer Rozenwater niet zo druk was met andere dingen zou ik vragen of hij d.m.v. een slim referendum een eerste publieksschifting zou kunnen aanbrengen. Maar die schifting … die komt er wel, let maar eens op. En zo niet, dan gebeurt er iets anders spannends. Waarbij de tuinenspecial zal verbleken. 😀 Nee, ook die komt, evenals de vervolgen op de mooie feuilletons, jongens, jongens, ik heb het er maar druk mee.

 12. Bedankt allemaal voor jullie lieve reacties. Over een paar weken mag de klok weer een uur vooruit. Misschien dat dat weer wat gaat schelen. Hoewel…mijn kinderen hebben daar weer heel veel moete mee. Het valt niet mee om een rustig evenwicht te vinden voor iedereen. Zoals ik ook al eens tegen Mark zei: er komt ook zo ontzettend veel nieuws en informatie op ons af en zelfs als je probeert je er wat voor af te sluiten, dan komt het via een omweg wel weer ben je binnen.

 13. Indra, een paar maanden alleen maar deze site lezen, meer niet. Je gaat daar helemaal van opknappen. Een keer per week een overzicht van wat je moet weten.

 14. dinsdag 15 maart 2016

  Vraag

  Ik stond vanmiddag bij het Nijntjemuseum het rugtasje met sondevoeding van mijn peuterdochter aan te sluiten. Een heel gedoe, waar een ander meisje geduldig naar stond te kijken. Toen het hele gebeuren klaar was, keek ze me aan, wijzend naar mijn dochter. „Mevrouw?” Ik verwachtte een ingewikkelde vraag en zette me vast schrap. „Ja, wat is er?”
  Enthousiast vervolgde ze: „Mijn kleine zusje heeft dezelfde jurk!”

  Suzanne Struiksma

 15. Tja, die Suzanne toch. We wensen haar verder alle sterkte.

  Nijntje museum
  agnietenstraat 2
  3512 XB utrecht
  030 2362399

  Ga er maar eens heen, het zal u goed doen. Vooral trollen schijnen er tot rust te komen. Ze kunnen er in de wc’s op de muren schrijven.

 16. Yeps, sta je daar, ’n ontwapenende zin. Goed he? Als je het verhaaltje iets korter had gemaakt,,ik maak mijn dochter gereed voor het bezoek….etc.
  Voor we gaan geniefen van……..of zo.

 17. Dit ikje maakt de tongen nog niet echt los. Uit het ikje van Suzanne blijkt weer eens zonneklaar dat de meeste mensen en zeker de allerjongsten meer in zichzelf zijn geinteresseerd dan in anderen. Daar is trouwens niks mis mee, integendeel.

 18. Tja, hoe je het ook wendt of keert, je bent toch voor jezelf het meest relevante personage. Met jezelf moet je het 24 uur per dag doen. Jezelf kun je niet uitzetten. Jezelf is toch de prioriteit. Het is niet anders, het zou vreemd zijn als het anders was.

 19. Helemaal mee eens, Apie.
  Ik zeg altijd maar zo: als je niet goed voor jezelf zorgt, dan kan je ook niet goed voor een ander zorgen.
  En dat komt vanuit mijn moederharrut.
  Dusss…

 20. @apie
  Jezelf kun je niet uitzetten? Daar kan ik je desgewenst nog wel een paar tips voor geven.

 21. Lolbroekalert: Er bereiken mij meldingen dat sommige reageerders met berichtjes als in het onderstaande worden bestookt. Ik zelf heb er eentje gehad. Je krijgt zo’n berichtje als de lolbroek jouw emailadres invult bij een reactie en vervolgens aanvinkt dat hij updates wenst. Gelukkig wordt het even met jou gecheckt. Maar als je op de link op deze email klikt, dan krijg je dus werkelijk bij elke reactie (dat kunnen er honderden per week zijn, zoals we weten) een vervelend emailtje. Dat moet niemand willen. Tip: negeer het emailtje. En weet ook dat ik er niets mee te maken heb.

  Image and video hosting by TinyPic

  En wees dus voorzichtig met je emailadres, laat het niet slingeren.

 22. Psycho, dat verklaart veel. Vrouwen zijn nogal eens haatdragend. De geur van spruitjes en een ongewassen jurk, bah.
  Welnu, misschien kent ze het liedje Psycho Killer? Just to be aware?

 23. Zit/zat geloof ik weer eens volledig op de verkeerde draad. Maakt niet uit, komt volgende week vast wel goed.

 24. Jij zit hier nooit op de verkeerde draad, lief Markje. Las zojuist dat je de enige van je stopmetrookcursus bent die niet rookt, de rest zit nog altijd te paffen. Keigoed. Houd vol. Ook je katten gaan je nog meer waarderen, je meurde, maar dat hebben ze je nooit durven zeggen.

 25. Na het einde van deze mooie lentedag, wens ik onze DSR, die toch een grote rol gespeeld heeft op dit forum(blog) , een hartelijk proficiat met zijn verjaardag, de taart wordt opnieuw bezorgd door de bakker, die weer zijn best heeft gedaan.

  Het ga u goed Amice!

 26. Oh Klare taal, dat had ik wellicht even moeten zeggen. De taart is die van vorig jaar, een nieuwe heeft de jarige naar mijn oordeel niet verdiend. Is zo en volgend jaar beter wellicht.

 27. woensdag 16 maart 2016

  Brownie

  Er stonden twee schattige meisjes voor mijn deur. De een met een dienblad met schuimpjes, de ander met een bord brownies.„Wij komen voor de Vastenactie”, zeiden ze in koor. Vastenactie? Maar dat betekent toch dat je juist niet mag snoepen? „Dat je al het snoep wekenlang in een trommeltje moet bewaren en pas met Pasen mag opeten”, zei ik. De meisjes keken mij glazig aan. Een schuimpje kostte 25 eurocent en een brownie een euro, allebei zelfgemaakt. De opbrengst zou naar hun school gaan en dan naar Oeganda. Toch maar een brownie gekocht, maar nog niet opgegeten.

  E. Berger

 28. Wereldwijd, heeft het Lijden van Zijn Zoon, gelovigen stijf de hand oop de knip doen houden.
  Wil je je slag slaan , moet je die slaan in de week voor Pasen.
  Kom je niet naar ons, komen we aan je deur.

  Er zijn fotografen, die op locaties, neen vroeger waren het spiegeltjes, dat was in USA, dezer dagen in Afrika dus, als je geen dgitaal camera hebt willen ze niet eens op de foto….

  Dat de brownies mogen smaken!!

 29. Een prachtige actie! We zijn keiblij voor die arme mensen in Oeganda, die nooit geeneens een brownie krijgen.

  Heeft zo op het oog weinig meer met vasten te maken, eerder met crowdfunding, en dat mag natuurlijk.

 30. [gemodereerd vanwege aanhoudend getreiter/nom de plume vandalisme]

 31. Attentie, het tonguitsteekmannetje of -vrouwtje is te verkrijgen door de dubbele punt zonder spatie te laten volgen door de hoofdletter p (de P dus). Als eenmalige geste in de reactie van Luvienna hierboven door blogbaas zelver aangepast, maar we zijn gekke gerritje natuurlijk niet, malle henkie evenmin 😛 Alle icoontjes zijn alhier te bestuderen, let erop dat je dan de spaties eruit laat. :mrgreen:

 32. [gemodereerd vanwege aanhoudend getreiter/nom de plume vandalisme]

 33. Nou moe, ik heb het smijltje gekopieerd en alle spaties eruit gesloopt, maar lauw loene.

  Eens kijken als ik het gewoon typ: ^^’

 34. Ah, dat is het dus, en volgens mij had ik dat wiel al een keer eerder uitgevonden.

 35. Zoals gezegd, ik modereer hier heel wat weg, waaronder behoorlijk wat smerige praat over JdW, de blogbaas van de buren. Dat komt hier dus gegarandeerd niet op de site.

  Dit tref ik echter zojuist bij de buren aan:

  “Apiedapie maakt zich bij de buren wel ‘ns zorgen over wie er hier reageert. Er schijnt hier onlangs iemand iets over zijn prostaat gezegd te hebben. Daar was hij het uiteraard niet mee eens. By Echt Heus on 16/03/2016 – 16:04
  @Echt Heus Prostaten moeten bespreekbaar zijn. Klootzakken niet. By Lik me neus on 16/03/2016 – 18:09″”

  Dank je wel, Jan! Heel fijn. 😕

 36. donderdag 17 maart 2016

  Castagnetten

  Mijn arbeidscontract loopt af, dus ik zet een uitkeringsaanvraag in gang. Op de UWV-site wordt gevraagd naar mijn ervaring op de arbeidsmarkt. Bovenaan staat vermeld: „Heeft u stage gelopen? Voeg dit dan toe aan uw werkervaring.” Ik wil een stage bij het ministerie van Buitenlandse Zaken opgeven. Bij het invullen van mijn functie kan ik kiezen uit wat opties. Ik zoek naar ‘stagiair’. Dit behoort niet tot de mogelijkheden. Als ik de woordstam typ, verschijnt ‘castagnettespeler’. Ik kan aangeven of ik modern of klassiek geschoold ben. Gelukkig, ik zou maar in het verkeerde orkest geplaatst worden.

  Hester van Beeck Calkoen

 37. Ooops……even ordenen:
  – ik bezoek zo juist Drasties……Je hoeft niet bij ieder seizoen te vernieuwen, meer van ..of juist minder…… het .voorjaar wordt echter aangemerkt als seizoen bij uitstek voor verandering. Ik wil concluderen dat enig drang tot welke vernieuwing ook, aldaar wat traag verloopt?

  Ik denk dat er best ’n spiegel of wat dan ook op ’n digitale camera zit. Ik herinner me op vast de verhalen van heer May(?) die de Indiaan trof…hijj dacht in India te zijn…. en daar ’n spiegel toonde.
  Er zijn nogal wat prentjes van de gekleurde mens, die zich vermaakt met ’n – digitale – camera. Zo maken wij telkens “iets” wat hen zeer boeit..Oh , bewijs het,…… laat die foto zien?
  In alle nederigheid, ik heb de foto, nooit gedownload, met als arrogante optie..wat moet ik er mee?
  Gisteren, dus de afrekening: Waar is die foto, met ’n bescheiden, doch tevreden fotograaf, die zich duidelijk vermaakt, bij het “Oh, wat leuk!!! van de neger kindertjes, bij zijn digitale camera.
  Na veel scrol werk…waar is die prent.: Opbrengst nul..ben ik iets anders gaan doen.
  Ik heb in de jaren, ’n kronkel in mijn referentiekader gekweekt, waardoor ik het “ikje” nauwelijks of niet leuk kan vinden.

  Het is mij duister, welke eigen activiteiten Ether heeft gescored? Moet de ander het alles doen:
  Hoy, ik ben Esther, ik kan dit goed, maar als ik bij u wat anders kan doen…..mag ik dat dan proberen?

  Ooit plaatste ik bij ’n rubriek, ’n prentje van ’n brug, die ’n tunnelvisie moest verbeelden. Ik hoop voor Esther , dat ze ook zonder castagnetten haar plekje vindt.

 38. En bij de NRC is ook met de achternaam van de schrijfster iets misgegaan. De k van Beeck hoort daar natuurlijk niet.

 39. Achter elk vermogen schuilt een misdaad, aldus Trolley, doch niet achter het uithoudingsvermogen en geduld van onze blogbaas ten aanzien van voornoemde persoon.

 40. Niks, klemtoon ligt ergens anders. Waar dat weet ik niet meer. Iets mis met haar beroep/ervaring, en ook iets mis met het invullen van haar naam.

 41. Inhoudelijk is het uiteraard een standaard computergrapje met een hoog haha kijk nou wat tie doet gehalte.

 42. Drasties – Apiedapie
  Ik stel vast dat de behoefte om met elkaar om te gaan, ’n niveau bereikt van de zijde van Drasties, waar ik me van distantieer.
  Het zou de webmaster van Drasties sieren, indien hij enige toelichting geeft over achtergrond, motieven, van deze opmerkingen.
  Mijn sympathie , gaat uit naar Apiedapie, die ik sterkte en wijsheid wens, bij het beheren van zijn blog, dat volop richting Lente koerst.

 43. Wat prachtig weer dat programma ‘ kijken in de ziel ‘ van Coen Verbraak.
  Ongelofelijk wat die man klaarspeelt en tot de kern doordringt.

  Nu naar Cornald Maas ( iets minder, toneel is theater en minder overtuigend dan een boek imho) met Adriaan van Dis: ” Ik kom terug “!

 44. Ik heb hem net ook gekeken. Erg interessant. Die van van de laatste keer trouwens ook, met de rechters.

 45. vrijdag 18 maart 2016

  Opbrengst

  Het is de Amnesty-collecteweek en moeder (44) gaat weer op pad met de collectebus. Dochter (16), inmiddels even lang, en dezelfde bos krullend haar, vergezelt haar. Ik bewonder hun doorzettingsvermogen, want het is doorgaans een deprimerende ronde van slechte smoezen, gesloten deuren en een lage opbrengst.
  Dit keer komen ze echter stralend terug. Vooral moeder. Want bij één huis had een wat oudere heer opengedaan. Hij had de dames aangehoord, zijn portemonnee getrokken, en, terwijl hij kleingeld in de collectebus deponeerde, gevraagd: „En, wat studeren jullie hier in de stad?”

  Hartger Wassink

 46. Flauw om een wat oudere blinde heer zo in de maling te nemen. En nu staat hij nog in de krant ook.

 47. Welnee, die oudere heer weet heel goed wat-ie doet en is gewoon ouderwets hoffelijk. Mag in de krant! 🙂

 48. Er wordt bij mij aangebeld. Een moeder met haar kind aan de deur. Ze collecteren voor Amnesty. De moeder is zo’n treurig type dat wanhopig probeert er jonger uit te zien dan ze is. Het kind probeert er veel ouder uit te zien dan ze is. Maar ik heb veel sympatie voor Amnesty. Dus ik gooi wat munten in de collectebus en zeg (kost toch niks): “En, wat studeren jullie hier in de stad?”

 49. Juist Plopje, een hikje van het zuiverste water, inclusief de omdraaiing van vertelperspectief. Kan de Hikjesman een puntje aan zuigen. Als hij een puntje heeft natuurlijk.

 50. zaterdag 19 maart 2016

  Aanslag

  Jaren geleden vroeg de buurvrouw hoe wij ons balkon vrij hielden van groene aanslag. „Ik gebruik een allesreiniger, maar na een paar maanden is het helaas weer een groen veld.” Door het matglazen windscherm zag ik na verloop van tijd dat het balkon van de buren donkergroen was geworden. Die hebben het opgegeven, dacht ik. Maar toen kreeg ik een tip: er was een groene aanslag reiniger te koop. Zonder verder contact op te nemen meteen twee flessen gekocht voor de buren. De buurman keek heel verbaasd. „O, we hebben daar kunstgras neergelegd.”

  John Kegel

 51. Nou nou, John, en gelachen dat we hebben! Mensen mensen ik kwam niet meer bij. Gute Nacht, Freunde. Hopen dat die interessanter wordt.

 52. Ja, wat ’n gedoe zeg.
  – In de kern is het verhaal invoelbaar. Identificatie – projectie dat domein.
  Ik dacht, misschien heb jij ook?
  Nou, daat zal ik je zeggen, wij hebben trala tralaala
  …Sta ik daar toch voor……voor ik jou nog ‘ns iets ga vertellen , over hoe ik, me ’n beetje in Het Overleef scenario handhaaf…..Noooit meer met jou, Gehoord? Never, ever. You Look But.

  Andere golflengte:
  Het voorjaar komt er wereldwijd aan., geen ontkomen aan.
  Is ’t de kalender niet, dan zijn ’t de dieren, of……bloemen:

 53. Heer Kegel koop overal minstens twee literflessen van, nuttig ze meestal gelijk allebei en verzint dan rare ikjes.

 54. Een buurvrouw vraagt mij hoe ik mijn gebit vrij houd van nicotineaanslag. “Nou”, zeg ik, “ik gooi het ‘s nachts in een beker koningswater”.

 55. @anders
  “Het voorjaar komt er wereldwijd aan., geen ontkomen aan”
  Je zou kunnen overwegen naar Zuid-Amerika, zuidelijk Afrika of Australie te verhuizen.

 56. Nou ja zeg; ik ben al úúren wakker en op, gebaad, gekleed en gevoed, te wachten op de dingen die komen gaan. Aan de lucht te zien niet veel bijzonders.

 57. !! Wow icoontje!!! Ik serveer Luvienna nu een kopje koffie. Luvienna die helemaal zonder duster op de bank zit … als dat maar goed gaat …

 58. maandag 21 maart 2016

  Verse vis

  Na een dagje Harlingen verheugen wij ons op een lekker vers visje uit de Noordzee. Bij de lokale visboer in de haven bestellen wij kibbeling. Mijn moeder vraagt enthousiast aan de verkoper of deze vis vandaag nog gevangen is in de Noordzee. Waarop de verkoper in een Fries accent antwoordt: „Nou mevrouw, deze vis komt uit Alaska!”

  Tom Giesbers

 59. Oh, wat ’n aardige sfeer schets. w. F. Hermans, maakt in Nooit meer slapen” ok zo’n schets. Ik heb ’t boek niieet bij de hand. In min herinnering is hij alle vorige pagina’s op zoeek naar ’n steen, vindt-ie nuet..de eerste beste winkel op de terugweg kan hij machetknoppen van die steen kopen. Wat ’n vondst van Hermans……. Hermans for President?…Neen, dat is weer ‘ons of wat te veel/……?
  ..

 60. Reflectie
  Zoals u op Drasties dezer dagen heeft kunnen lezen, verscheen aldaar, ’n heel vervelende tekst, richting Apiedapie.
  Met afschuw realiseer ik me dat ik ooit bij Drasties mijn bijdrage deed.
  Ooit ( Hr Zalm mbt her Zorregieta, wist hij wel of niet van…..)
  Zalm: Als je het er niet mee eens bent, “Ga je weg”.

  In het geval van Drasties was het opzettelijk kwetsen van Apiedapie de missie..
  ’n Enkeling , waaronder ik, aarzelen niet expliciet afstand te nemen van de tekst. ik meen dat de tekst hier op Apoieapie, niet te missen valt.
  Ik merk op dat reactant Pamela wel uitgebreid op Drasties, stelt, wat zij “gratis ontvangt” of zo….Hier bij Aoiedapie echter geen woord over de beledigende tekst……

  Ik concludeer dat het referentiekader om te reageren op teksten, op dit blog, bij een ieder van ons erg verschil, redelijk selectief is.

 61. Anders Paulson, het lijkt me niet verstandig om nu ineens hier het heilig boontje te gaan uithangen en ook hier weer te gaan zeuren over pawi.

  En Apie lijkt me verbaal mans genoeg om zijn eigen verdediging te voeren of (nog beter) gewoon alles te negeren, zoals wij ook een poosje bij jou hebben gedaan.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: