Apiedapie drinkt espresso met Ernest van der Kwast

“Ik houd niet van koffie”, zegt de columnist en gooit het kopje in een beweging leeg. Waar hij wel van houdt? Masala chai. “Maar daar krijg je de tongen niet mee los”.

Van der Kwast zegt zich niets aan te trekken van de kritiek op zijn nieuwe columns op de site van de NRC. « Stelletje randdebielen die reagluurders, ik schrijf ze stuk voor stuk kapot ». Hij zegt het met een ontwapenende glimlach. Dat hij één cent krijgt per bezoeker doet hem niet zo veel. “Ik geef het allemaal weg aan goede doelen: mijn vriendin, een broertje, en de hond krijgt tegenwoordig wat vaker vlees”. Dat de negatieve commentaren de boventoon voeren is de schuld van de NRC. In het begin schreven kennissen, familie, vrienden en Ernest zelf de lovende commentaren, maar die IP-adressen worden nu volgens Van der Kwast geblokkeerd. Flauw, als het waar is.

Tja, soms zijn stukjes gewoon mooier als er mensen klappen, zegt hij. Toch ineens verlegen. Leuke vent eigenlijk. Hij vertrouwt me toe dat hij schrijft omdat hij geen vrouw kan vinden die hem gelukkig kan maken. Hij is nog altijd niet gelukkig. We knabbelen genoeglijk aan een koekje, en weten verder niets meer te zeggen. Als ik jou was, dan had ik nu weer een paar centen verdiend, lach ik. Maar dat vindt hij niet grappig.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

17 gedachten over “Apiedapie drinkt espresso met Ernest van der Kwast”

 1. TimmerArk 04-04-2011 15:37 op vkblog
  Leuk stuk.
  Zolang het kan reageer ik nog heel graag hier.
  Groet,
  Timmer Ark

 2. TimmerArk op vkblog 04-04-2011 16:34
  Ga woensdag naar mijn moeder. Zal de Libelle eens openslaan…:(

 3. He, herplaats jij mijn reactie, prima hoor, of kun je dit ‘laten’ doen? Is / zou cool zijn.

 4. Was dat maar waar, dat het automatisch ging … allemaal handwerk, jongen, om de boel een beetje bij elkaar te houden als het vkblog per 1 juni ophoudt. Maar ik doe het met veel plezier.

 5. reazuurders…ach wie kent ze niet
  en als je dan ook nog eens aan ze verdient
  zou ik er veel minder zuur bij kijken;)
  bij vkblog kregen we geen rooie cent voor elke
  haatzaaireactie die doodleuk werd neergekwakt op je blog

 6. Hij is leuk Apie! Goeie persiflage, leuke grappen/woordspelingen. Wil je zo’n oude cent of een eurocent?

 7. Dank je, Marilou. Ook mijn stukjes zijn leuker als er mensen klappen. Qua cent: kijk maar wat je kunt vinden. Ik heb de cent eigenlijk al jaren geleden afgeschaft. Schud regelmatig mijn portemonnee leeg. Maar als dit gaat lopen moet ik een paypal openen. Ik hoop dat Ernest me daarbij kan adviseren.

 8. ik denk dat Ernest wel degelijk kan lachen om een koekje van eigen deeg. Voor de schrijf tip zie ik vooral dat de balans tussen jouw alinea’s ontbreekt maar veel erger. Tussen de slokjes koffie door weet Ernest iets te vertellen wat daadwerkelijk appelleert aan het nieuws en de achtergronden die er spelen.
  Neemt niet weg dat ik het wel een aardig, maar ook niet meer dan dat, stukje vind.

 9. VSp 04-04-2011 21:22
  ‘Kmag z’n colums wel. Geen zin en tijd in alsmaar heen en weer switchen tussen websites die her en der verspreid zijn zonder mogelijkheden terug te linken. Ergerlijk.

 10. Hij krijgt een cent per bezoeker, Aad. Toch zo’n 1000 cent per dag, schat ik. En dat voor een stukkie waar hij, ook een ruwe schatting, zo’n tien minuten over doet. Mooi, hoor.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: